A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

Judit, a doki semmit, a védőnő bíztat...

Az én cicám is kerüli Zalánt, mondjuk Ő az előszobában tanyázik.

Mi éjjel nem pelenkázunk, csak hajnalban, eddig még nem volt probléma.

Kép
kikó70

judit, nagyon várjuk a képeket. Az én kicsikém most elaludt, kiváncsi vagyok, mikor kel.
Én még mindig 68 kg vagyok, de amíg szopi van, úgysem tudok fogyni, már beletörődtem, hogy strandra sem megyek. Pedig ott van Balatonon a nyaraló :roll: ez van, én már annak is örülnék, ha 58 lennék. (régen már 56 kg-nál káposztaleves kúrát nyomtam és meg akartam halni, hogy legyek ismét 50....puff neki.) ennyit rólam :oops:

én akkor pelenkázom be, ha érzem, hogy bekakilt. Amúgy hajnalban szoktam. De volt rá példa, hogy annyit szopott, hogy rettenetesen be volt pisilve, csak úgy tocsogott szegénykém.

Holnap jön Milán fiam, már úgy hiányzik édes szívem.

hú Feri, most nézd a Fókuszt!!!! Mennyi hülye ember van, :lol: :lol: :lol:
Vendég

Szilvánusz: nagyon szépen köszönjük a vendéglátást!!! Nagyon jó volt, és Niki/Feri köszönjük a házhozszállítást!

Feri! nagyon-nagyon várjuk a képeket! (nem sürgetésképp, de azért mégis ;) )
linocs

Sziasztok,

Valahogy nem tudom utolerni magam az olvasassal, az irassrol meg ne is beszeljunk. Igaz en delutan nagyokat alszok igy probalom potolni az ejszakai nemalvast. Szerencsere anyukam ilyenkor elszorakoztatja Christiant.

Jim,
Tejcsi bisztossan hamarossan visszaal, csak ne stresszeld magad. Nekem 2 mellbol jon kb 90-100 de ez igy pont eleg gondolom en mert most is mar 4 oraja alszik, pelusok mindig tele, siras ritkan van, es probaltam potolni lefejt tejjel de csak nyammogot a cumisuvegen meg ragcsalta. Egyenlore nem iszom semmi serkentot de majd lehet, hogy mostmar veszek valamit.
Kepeken gyonyoru vagy, de a vasarnapi is aranyos, szerintem csak Te vagy tulsagossan hiu. En is meg mindig 67 kg vagyok ami azt jelenti meg 12 felesleg, lesz mit a tejbe apritani nekem is.

kenguru, en a Marsupio Chicco soft & Dream 3 poziciost rendeltem meg, pont a gerinc vegett ebben legalabb le is lehet fektetni. A heten talan meg is erkezik akkor mar tobbet tudok rolla mondani. Kulonben igy nez ki:

Kép

Beuska en is nagyon gratulalok

Nehany kerdesem lenne aki fej minden alkalommal sterilizalni kell a fejot, es hogyan csinaljatok, csak egyszeruen vizben kifozitek? Ha fagyasztani akarom a tejcsit mibe kell fagyasztani es mekkora mennyisegeket erdemes lefagyasztani? A lefejt tejet mindnart frizsibe kell tenni vagy kint is maradhat kicsit? A mar egyszer felmelegitett tejcsit lehet-e ujra melegiteni? Bocs a sok kerdesert de azelott sose fejtem es sajnos nem nagyon tudom mit miert...

Most megyek mert ebredes es furdes van

Tcis

Kép

Kép
tcis

Tcis, na jó, hogy te is benéztél!
én minden fejés után sterilizálom a fejőcuccot, Aventes mikósban

hűű, úgy tűnik jót tett, hogy kifárasztottam Esztert a találkával.
akkor kicsit nyűgös volt, de most este - paráztam, mert Attila ma angolórára ment és most fürdettem először egyedül.
fürdés simán ment, csak pár perc nyügösködés öltözés alatt, majd kaja - majdnem simán benyomott 130at és utána szinte azonnal bealvás!! ez nálunk ritka, úgyhogy egy kis tündér, hogy mire apja hazaér én már a fejéssel is megvagyok

jöhet a Vészhelyzet és Grace Klinika, hawaiiiiii!!

KépKép
judit18

Sziasztok!

Lányok köszönöm a sok gratulációt, hülye lettem volna, ha nem megyek el, igaz 5-ös lettem de a neveléstan nagyon ciki volt. A tanár úr szórúl szóra kéri a tananyagot. Na most közel 80 tételből 23-at nem tudok bemagolni, pláne egy újszülött és 3 Babik féle mellett.

Én javasolni akarom Pepikének is , ne hogy elhalaszd az államvizsgát. Akinek meg májusban kezdődik a vizsgaidőszakja, az pedig menjen el próbálja meg. Veszíteni valója nincs.

Azt, hiszem valaki kérdezte, hogy most mi vagyok.
Az első diplomám Könnyűipari mérnök (Ruhaipari szak) Könnyűipari Műszaki Főiskola, most BMF-RKK
A második pedig Mérnök tanár BME-GTK

Még mindig nem olvastam vissza, de tudom, hogy ma volt a tali a rómain. Gondoltam rátok, de én a családipótlékot és az anyaságit intéztem, meg Marcit, Lilit illetve itt van anyukám Miskolcról és egy kicsit csavarogtunk. Még holnap is itt lesz és végre beszélgethetünk, mert amit kellett elintéztem így anyás nap lesz.

Nanó!
Köszi a bíztatást és mindent!

Kölyök!
Még tartozok neked, igérem a hét vége felé pótolom.

Beuska

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Sziasztok!

Most csak röviden bekukk... :)
Beuska, nagyon gratulálok a vizsgáidhoz, szuper ügyes voltál!
A tali nagyon jól sikerült, de sajnálom, hogy nem mentünk le végül a halashoz mindannyian. A hülye eső! :( Budakalászra mentünk a taliról, ott akkora jégeső volt... borsó méretűek és jól beborították az autót. :( :cry: Solymáron viszont egy csepp sem esett! Képek csak holnap lesznek, mivel fél 9-re értünk csak haza. senki ne virasszon miatta! :wink:

Fanetta, remélem nem áztatok el hazafelé!
Egy csomó mindent elfelejtettem megkérdezni a talin! Én hülye!!! :(
Kiszazsu, fotózásról nem is beszéltünk... :(
Szilvánusz, köszönjük a vendéglátást, megyünk máskor is! :D :wink:

Szép álmokat Mindenkinek!

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok!

Beuska, gratulálok!

Tcis, ha sok tejcsivel készülsz a fagyasztóba, akkor vannak steril tejgyűjtő zacsik. Nekem jók voltak anno, most nem érek rá ilyenekre, örülök, ha a napi kaját fedezem.

Niki, az én lányom még mindig csak 4200gr volt ruhában, igaz ezt nem most kérdezted, de a súlya még mindig aktuális.

Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani

sziasztok!

nem semmi termésetek volt két nap alatt...
így jár az aki csak olvas és nem reagál szépen folyamatosan...

Beuska, türelmes vagyok ;) viszont Lili vonalzója eltűnt? :roll:

Eszterxx az a frány nyet! :evil: :evil: hiányzol ám!

Kmanna! ne is hagyd magatokat csak úgy mindenféle kórházas kivizsgálásokra befektetni!!! Te vagy Pankával és látod, ha tartja a fejét!
és irigy vagyok mindenkire aki már túl van a 6hetesen.... 6nap és házassági évfordulónk lesz... :roll:

Potyka, ez a doktori egészen érdekesen hangzik! kár hogy nem fejezheted be. :roll: nagyon jó a blog amit belinkeltél. most elgondolkodtam, hogy lehet hogy a kendőt máshogy is megkéne tanulnom megkötni. Eddig a hason keresztbe egész sokszor megnyugtatta Mátét. viszont a hátonhordást még nehezen tudom elképzelni hogy lehet egyedül felvenni....

Szilvánusz örülök hogy jobba a melled!

Esztereu! kitartás, és ha van időd várunk :)

Kiszazsu :lol: pedig apukám szerint ami a teheneknél működik az nálunk is... :lol: pl szerinte ha több napig nincs kaki a pelusban akkor ott komoly gond van, hiszen az állatoknál is... najó, tudom nem kell komolyan venni... és amúgy egyszer-kétszer mondták csak :)

Mzx, illetve mindenkinek köszönöm a fejés-szopizással kapcsolatot infokat. most még fejegetek de csak amíg van erőm és kedvem.
:( szegény tesód, bosszantó lehet ha a járgány miatt esett ki :(
és milyen volt kint? hogy bírta Laura?

Pumperka, tök furi én szopizás közben eddig semmit nem csináltam, mostanában kezdtem el németet tanulni vagy olvasgatni. De hogy ti mennyi mindent tudtok csinálni közben... persze lehet hogy gyakorlat és igény teszi.... :)
a mérlegeléskor mi is mocorgót kapunk :lol: én a köztes értéket szoktam venni, de eddig nem volt túl nagy szórás :)

Monácska, nekemmondjuk még nincs olyan messze, de csomót gondolok a szülésre... főleg hogy irdogálom szépen lassan a történetet... de csomószor eszembejut az a pillanat amikor meghallottam felsírni... könnyezem most is....

lányok, kérdés: ugye azt mondják, hogy lehetőség szerint mindig ugyanakkor fürdessünk. Oks, 9-10 között gondoltuk beállítani az időpontot... Nade ha igény szerint szopik, és mondjuk fél8kor evett. 8tól alszik... és nincs szívem felébreszteni... azaz más lassan 3 órája alszzik.... pedig direkt bejöttem a szobájába pötyögni, már egy halk zenét is elindítottam, az ajtó nyitva, hogy más zaj is beszűrödjön... brrr.... hogy lesz ebből rendszer?

Bosek, irigy irigy a koncert miatt.... ;)

Linocs.... :shock: :shock: 6kg????

Aranykavics, nekem is azért jön be a kendő, mert amikor nyűgös pocifájós akkor csak járkálással lehet megnyugtatni. namost az én karom még nem elég edzett és a hasamon a seb is húzódik... szval a kendővel a hasamra kötve nem olyan rossz.... :D és a szabad két kezemmel a járkálás közben egykét dolgot a helyére lehet rakni :) vagy épp szanaszét :lol:

Cicuka, tündéri a kiskölök :)

Jim, no para a tejcsi miatt, pihenj sokat! és igyál ;) soksok sört :) és lesz ne aggódj ;) de azért kivi vagyok a válaszra, majd másold be!!!
és nemér ilyen vasárnapi képet felrakni.... tök jól nézel ki és puktum!!!
és a tavaly áprilisi képek.... :roll: hihetetlen... az uram épp bejött mikor nézegettem, kérdezte hogy mit nézek??? :lol: :lol: mondtam hogy Te vagy. :) lesett, hogy milyen jól nézel ki egygyerekes császáros anyukaként ;)

Kikó! dejó hogy itt vagy! :) nem tudok tanécsot adni a levegőztetéssel kapcsolatban. de elhiszem hogy már kezd eleged lenni a bezártságból... drukk drukk

Bosek, mi a tutipelus?? amúgy én az egyik itteni bolthálózat pelusát használom. nem mondom, folyt már ki pelusból kaki, de az mindenhonnan kifolyt volna szerintem.... majd elmesélem mert vicces eset volt :lol:

Judit, ez a muffin kifejezés, ez naggyon tetszik, nállam csak azért nem játszik még, mert a tréninggatyó a derekamig ér, és a terhesnaciban meg dúrva lenne muffinnak kinézni :lol:
én éjjel nem pelenkázom, azt mondták a kórházban meg az itteni anyukák is, hogy nem kell, tanulja meg hogy este van. és állítólag megtanulják hogy reggel troggyoljanak. nekünk ez kezd beválni, de pisivel jártunk már úgy hogy reggelre "megtelt" :lol:
a vészhelyzet miatt télleg irigy vagyok (najó, Feri, bevallom, az urigeller is hiányzik...)

Linocs, jó kérdés,bár még nekünk van 3 hetünk min, de már én is gondolkodtam a fogamzásgátlón. én 25éves koromtól nem szedek bogyót, mert azt mondtam, hogy anya akarok lenni, nem vagyok hajlandó semmit szedni ami ez ellen irányítja a szervezetem hormonálisan. szval utána 2 évig gumival, de az esküvő után nem bírtuk ki... és igaza van Pumperkának... szval most nem tudom mi lesz.... mert azt mondta az uram, jó lenne a következő poronttyal várni kicsit... megnézem amit Pumperka ajánlott...

na és igen, a kiskölköl akkor aludnak be a legjobban maikor nem kéne.... én is már 1 órája várom hogy ébredjen... de nincs szivem ébreszteni...

Pété: én már egy jóideje,mielőtt az elküld gombra kattintok kimásolom amit beírtam.... de ne szegje kedvedet ez a baleset, gyere sokat :) ez a Gödöllöi kiruccanás... hihetetlen hogy senki nem akart segíteni egy egyetemen...
én is pont ezen gondolkodtam amúgy, hogy most, két hetesen még nem vinném vásárolni Mátét, de pl Pati asszem már 1 hetesen vitte... vajon mikortól vigyem?

Melinda, tök szuper hírek Dóriról :) remélem a kontrolon Veled is minden rendben :) ha van időd írj gyakrabban :)

talisok: tökre irigy vagyok!!!! de ezek szerint a közös parton szoptatás elmaradt.... pedig arra lettem volna kiváncsi! :)
képeket várjuk majd nagyonnagyon!!!

képzeljétek kiderült, hogy még 2 másik olyan anyuka is van,akiknek a férje a googleban dolgozik itt és április elején szültek :) és ráadásul ugyanabban a kisvárosban lakunk :) tök vicces :)
na majd rendezek velük minitalit :P

Tcis, :) nem kell visszaolvasni ;) csak gyere és mesélj, hogy vagy! meddig van segítséged? hogy vagytok?

na kicsit csaltam, megsimogattam a kicsi Máté hátát, felkapcsoltam a nagylámpát... hátha ébredezik majd....

és igen, lassan hallok hangokat.

nyugodt éjszakát :)
és Pati, gyere már!
meg még csomóan eltúntek, Momy, Kvaszéva, Csujzi....stb de Juditkecskemét is régen volt, vagy ő most ment haza Gyulára?

Kép

Kép
kolyok28

Kolyok,
neked akartam meg irni, hogy nagyon tetszettek az eskuvoi kepek, teljessen meg voltam hatodva, jo volt nezni, hogy mennyire imadjatok egymast. A kis Mate, szerelmetek gyumolcse, is nagyon aranyos.
Anyu valoszinuleg juniusig itt lesz. Most nagyon jol jon, mert Elisaval igy el tudunk menni uszni, baba klubba, jatszoterre, a megszokot helyekre, ha eppen nem olyan az ido (2 hetig esett az eso) vagy Christian alszik van kire hagyni.
En is ugy hallottam, hogy jo kialakitani egy megszokott rendszert, foleg ha furdetesrol van szo, de ma en is ugy jartam, hogy delutan kimentunk setalni 5kor bealudt es 9,30kor mar ugy kellett keltegetni, hogy megfurdessem.

Judit,
Sterilizalom nincs, de majd utanna nezek addig is kifozocskezem.

Aniko,
Sokat fagyasztani bisztossan nem fogok mert nincs mibol, de ha netalan osszejonne par gramocska azt eltennem szukosebb napokra :) Hol lehet ilyen zacsit venni?

Lanyok, ti hogy alltok a verzessel? En meg mindig verezgetek kicsit. Mikor fog ez elmulni? Az elsonel mar fogalmam se nincs meddig tartott, de mar kezdem unni, jo volna mar betet nelkul lenni.

Jo ejt mindenkinek
Tcis

Kép

Kép
tcis

http://www.leadirekt.de/ (ez egy német oldal, és egy "női gumi" amit ajánalanak, esetleg érdemes megnézni. A hozzá való spermicid géllle leég jó a pearl indexe.

potyka

Jó reggelt!

Az esténk megint sz@r volt. Néha már nagyon elbizonytalanodom.

Kölyök!
Jó, hogy ilyen sokat írtál megint. Nekünk is a 6 héten belülre esett a házassági évfordulónk. :oops: :oops:

Talisok!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat, várom a képeket. :wink:

Pelenka:nálunk mostanában sok kifolyás van, de mert méretet kell már váltanunk. De még ezt a zacsit talán el tudjuk használni..... :?

Jim!
jó, hogy estére jó kedved lett, pont én is a képeidet nézegettem, amikor a férjem mögém állt nagy szemekkel. Estére nekem se volt megint tejem. :?

Kiko!
Majd konzultálni szeretnék veled!

Judit18!
Minden elismerésem, hogy azért a kis tejmennyiségért mennyit dolgozol. :wink:

Pété!
A Gödöllőn tett kiruccanás nem semmi. Méghogy ez a könnyebb megoldás. Ezer buktatója van a szopi+tápszer kombinációnak. De azért merjetek próbálkozni újra a kiruccanásokkal. :wink: :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Jim: mi az a tuti krém a repedésekre? A terhesség alatt nem láttam, de most annál inkább, hogy szanaszét repedt a hasam... Nem mintha ez lenne az egyetlen szépséghibám, de hátha legalább ezen tudok segíteni...
linocs

pumperka: mert mi volt az este? nem evett? nem aludt?
linocs

Linocs!

Egész egyszerűen éhes volt és nem volt mit szívni csak pici kortyok.
Plusz két napja újra baromi hosszú egy etetés, ha van mit akkor is azt csinálja Zsombor, hogy amíg jól jön szívja utánna cumozik, de ha átrakom a másikra iszonyú lendülettel eszik, tehát még éhes, és el nem engedné, olyan csak reggel van, mert akkor annyit eszik, hogy totál elég. Amikor kevésbé jön és megnyomogatom a mellem akkor szívja és nyel, de azt neki kéne kiszívnia.
Szóval a napokban inkább romlott a helyzet, mint javult volna. :(
Úgy irigyellek benneteket, hogy ti már lazán a Rómain gonmdolom 15 perc alatt megszoptattok egy mellből.
Én ezt el se tudom még képzelni, hogy nyilvános helyen váltogatom a melleimet, ébresztgetem a elalvó fiacskámat, közben már mindenem kilógna.
Na most jól kisírtam magam,pedig nem akartam. :oops: :?
De, ha vannak ötleteid mit, hogy csináljak, hogy jobblegyen szívesen fogadom
Felfogadlak szoptatási tanácsadómmá. :lol: :lol: :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Ja még annyi:
Nektek szokott a baba éjszaka erőteljesen mocorogni nyögdécselni sírás nélkül?
Ilyenkor nem tudom, hogy kivegyem-e szoptatni?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Helló Csajszik!

Kb. 10 perce csend van, ez a tegnap után elég fura. Ugyanis Livike úgy gondolta, hogy kikészít. Egész nap üvöltött, még a karomban is, pedig ez ritka. Nem tudom, mi baja volt, de aztán úgy elfáradhatott, hogy este fél 11-től 3-ig, majd kajcsi után 6-ig aludt.
Annyira rossz, hogy nem tudja elmondani, hogy mi a baj.

A kilókról annyit, hogy 53 kg vagyok, és 55,5-56 kg-val lettem terhes. Egyszerűen nincs energiám, sem kedvem enni... Az a gáz, hogy tök plötyi lett a hasam, rá kellene szánnom magam, hogy tornázzak, de mikor?? Ha nagyobb lesz Livi baba, akkor megyünk majd baba-mama jógára.

Érdekes, nekünk bevált a Pempers, pedig sokan panaszkodnak rá. Bár még mindig inkább a DM-eset használjuk, az a legjobb. A Libero-ból kifojt a pisi is...

Írtatok a hordozókendőről. Van aki használja? Én nagyon gondolkodom rajta, mert talán nem így nézne ki a lakás, ha magamra kötném Livit és tudnék pakolászni.

Képzeld, Pumperka! Megérkezett a szekrényünk! Legalábbis Debrecenbe a boltba, úgyhogy még onnan fel kell hozatnom.

Na, ennyi volt a "jóvilág"... Megy a nyafi. De legalább nem az ordítás... :cry: Ti mit csináltok napközben? Livike már nem alszik, csak este, tehát igényli, hogy egész nap foglalkozzak vele. Menjek el egész nap sétálni??

Kép
pété

pumperka: Fruzsi szoptatásának menete :) :
0-10 perc: szörcsögés, hörgés, nyögdécselés - szivattyú, vákuum beindul - egy része mellé megy, az alárakott pellus elázik... itt van egy kis böfiztetés
10-15 perc: lenyugszik, eszik normálisan, mint mások :) de azért nyögdécsel még egy kicsit, újabb böfiztetés
15-30 perc: szem becsuk, halk szopizás
30--45 perc: vagy alvás (ekkor cici ki), vagy cumizás csukott szemmel(ekkor cici benn, persze az a beste lélek anyja ki akarja venni a szájából...) újabb böfiztetés
45-00: jé én eszem éppen felkiáltással újra eszik :), vagy ha cumizott eddig, akkor elalszik..., de ha újra eszik, akkor is alvás a vége :)
Mindez egy mellből.

Szóval ne hidd, hogy ripsz-ropsz megszoptatom Fruzsit!!! Nagyon ritka, mikor 10 perc után elege van, és elalszik, vagy nem kéri újra a cicit...
És bizony ez van nyilvános helyen is :D Olyankor próbálok úgy ülni, hogy kevésbé legyek feltűnő, különben szégyelje magát az, aki szerint szégyelnem kellene magam - na jó nem, persze nem akarok senki sem zavarba hozni - én mindenesetre nem vagyok zavarba. Azért olyan pólót és felsőt szoktam felvenni, amelyikben felül tudom kivenni a cicim és mondjuk egy blúz, vagy kardigán pedig oldalról, felülről eltakar, a póló pedig takarja a hasam, hátam (hiszen a "dekoltázsból" veszem ki a cickót)

Fruzsi is nyögdécsel éjjel álmában - régebben (volt az már két-három hete is ;) ) ilyenkor felugrottam, és kivettem, de rá kellett jönnöm, hogy ilyenkor még alszik, szóval egy ideig felkeltem, megsimiztem a kis buksiját, most már csak feszülten figyelek, hogy lesz-e belőle sírás - ha nem akkor nem veszem fel, nem zavarom, ha igen, akkor felveszem, és innen is két lehetőség van: vagy megnyugszik a karomban, és visszaalszik, akkor visszafektetem, vagy felébred, és akkor megszoptatom... A fenti taktika követése után alussza végig az éjszakát a kisasszony már két-három hete...

Úgyhogy hidd el, nem lennék jó szoptatási tanácsadód - annyi, hogy én nekem nincs másik két gyermekem, akikre szintén oda kell figyelni, és így több időm van a mi kis egykénre - emiatt nekem nem probléma, hogy sokáig eszik. És mivel mostanában volt már, hogy a fenti menetrend megrövidült, bízom abban, hogy lassanként megelégeli a lányka ezt a tökölést ;)
linocs

Néhány betű itt-ott lemaradt, kimaradt - gondoljátok hozzá :) :oops:
linocs

Sziasztok!

Pumperka, igen, Zalán is szokott nyögdécselni, meg nagyon furcsa hangokat kiadni. Ilyenkor mindig forgatja a fejét, jár keze-lába. Olyan hangok is kijönnek belőle, mintha köszörülné a torkát. Éjszaka, ha szopizni szeretne, akkor nagyon sűrűn jönnek ezek a hangok, és nyitogatja a szemét is. Általában én megnézem hány óra van, mennyi idő telt el az előző kaja óta, és így döntöm el, hogy mi legyen. Egy hete kb. 2,5-3 óránként ébred éjszaka, akkor adok neki enni. Ilyenkor sokat szopizik, van is miből, és hamar visszaalszik. Ilyenkor én fejni szoktam még, és arra törekszem, hogy meglegyen az esti pótlás, ha még szeretne enni. Ilyenkor van mit fejnem, azért nem hagyom ki!!!! És nyugodtan megyek az este felé, mert tudom, hogy van pótlás. Azt vettem észre, hogy így, hogy fejek, már délután és este is több tejem van. Van, amikor nem is pótolom neki, mert elég a kajcsi. Szerintem, próbáld meg éjszaka és reggel lefejni a maradékot, amit este oda tudsz adni pótlásként. Szerintem egyre több lesz Neked is, megnyugszol Te is, és a babó sem éhezik. Nekünk 3 hét kellett, de lehet, hogy több is, már nem is emlékszem, mire rájöttünk, hogy miért nyűgös a gyerek és nem akar elaludni. Volt úgy, hogy éjjel 3-ig nyüglődtünk. Ma már ilyen nincs. Ha nem elég neki az esti ciciadag, akkor jön a lefejt pótlás. És szépen elalszik. Igaz, mint írtam, mostanában gyakran ébred, de nem teher, mert gyorsan megeszi, amennyi kell Neki, aztán szunya tovább. Napközben, de főleg délután én is sokat szopiztatom! Van, hogy 1 óra múlva kéri megint a kaját.

Kép
kikó70

pété virtuálisan jól megcsapkodva :wink:

pumperka, linocs: Martin is szokott álmában kínlódni, de alszik. Ekkor én szépen átvonulok a legtávolabbi szobába aludni 8) Képzeljétek, olyan jól helyreállt a rend, hogy a rossz ciciből is 80-at cumizott, a balból meg 120-at. Annyira örülök, végül meglett a tegnapi kitartó mellretétel eredménye, csupán 11szer szopott és lám, tényleg visszajött a tej. Szerencsére nem köpködi ki, 10 percig intenzíven szívja és nem is kell visszaraknom utána, mert jóllakott. A szopitanácsadó visszaírt (én ajánlanám neked pumperka, írj neki), arra kellett rájönnöm, hogy valószínű a fűszeres halászlé nem tetszett a babának, meg a baromi kimerültség (7 végén anyósék, hétfőn ugye a barátnőm jött). No meg depis voltam, hogy nem eszek alig és mégsem megy lejjebb a mérleg, de már tényleg nem érdekel. Tegnap zabáltam és ugyanúgy 68 vagyok. :wink:

lányok, itt a levél:

"Kedves Hédi!

A tej szerencsére nem apad el! Vannak nyugodt és derűs napok, amikor könnyen és egyszerűen megy minden, és vannak nehezebbek. Az anyatej termelődését elsősorban a kisbaba alakítja. Az olyan napok után, amelyeken a baba sokszor mellrekerült és kitartóan szopott, lényegesen több tej termelődik. Az ellenkezője is előfordul. Ha zsúfolt, kimerítő napok vannak az anya mögött (utazás, ügyintézés, vendégfogadás, vizsgaidőszak, egyedüllét, feszültség, veszekedés, költözés, többi gyerek beteg, anya ideges … és ritkábban és rövidebb ideig bújhat szopizni a kicsi a mamájához, akkor átmenetileg kevesebb tej termelődhet. Érezhető a szopi alatt meginduló tej (ki váltódik a tejleadó reflex)? Ha a kisbaba kedvetlenül szopizik, akkor meg kell próbálni kideríteni, hogy mi zavarhatja. Történt-e vele valami, amitől rosszul érzi magát? Oltást kapott, náthás, fáj valamilye (esetleg a füle), szájpenésze van –e, más vigyázott rá és másképp etette esetleg? Változhatott-e az anyatej íze pl.: új tejserkentő tea, gyógyszer, vitaminkészítmény, kenőcs a bimbó közelében, fűszeres étel? Kevésbé lehetséges szülés után ilyen rövid idővel, de előfordulhat, hogy megváltoztatja a tej ízét a visszatérni készülő a menstruáció. Van olyan is, hogy rövid ideig étvágytalanabb valamiért egy kisbaba. Nem aggaszó ez, ha idáig jó volt a baba gyarapodása és nem tűnik más téren kiegyensúlyozatlannak. Kimerítő lehet minden étkezésnél lemérni a csecsemőt, és nem is adnak jó tájékoztatást ezek a számok. A heti súlyalakulásról való tájékozódás elegendő már. Rendszeres kiegyensúlyozott táplálkozásra, meleg ételre szüksége van a szoptató édesanyának. Az üres kalóriák felvételét viszont jobb elkerülni. Remélem sikerül rájönni, mi zavarhat, és hamar túljutnak ezen a hullámvölgyön. Üdvözlettel:
Werner Kati"

linocs: 2 készítményt használok, egyik Stria Fissan (csak külföldön van...nekem is az NLC-ről postázta egy kedves csaj), a másik van gyógyszertárban, Brendonban: Lierac ampulla (20 ampulla) 7000 Ft, délelőtt az egyiket, este a másikat kenem. Rendeltem még a netről ultrahangos mélymasszírozót, sajna még nemjött meg. (állítólag úgy a leghatékonyabb, ha azzal viszem fel a kencéket, mert jó mélyre hatol....hú ez jól hangzott
:oops: :D )

tcis: én is kifertőtlenítem, inkább kifőzöm a mellszívót, mert a Chicco fertőtlenítő folyadéknak van szaga és én érzem rajta, ha abba rakom. Mondjuk nem nagyon fejek már. Aventes műanyag dobozkákba fagyasztottam le. (Via etetőrendszer a neve asszem)

Megyek főzni, hisz jön Milókám, rántott levest+palacsintát csinálok, az a kedvence :D

A tali-képeket várom nagyon!
Vendég

Köszönöm lányok!
Közben volt egy sikeres szopink!
Hát én úgy látszik nem vagyok az a a kiegyensúlyozott lélek mint Mni!
És néha a felgyülemelett dolgok miatt kicsit borul a bili.
Pl. A fiam tegnap két fekete pontot kapott hf hiányra. Hát én is átsiklottam afölött, hogy az is még házi. Ő se emlékezett rá. Egyszerűen kapkodóbban nézem át a dolgait. :wink: Ez is annyira bánt néha. Bele kell még sz7oknom a 3 gyerekes létbe, de egy cseppett se bánom, mert tudom az eleje ilyen nehéz. A kamaszkor meg talán még nem jövőre kezdődik, mert az még kemény lesz. :wink:

Linocs!
A menetrend leírása végképp megnyugtató volt számomra. :wink:

Kiko!
Pótlást te miből adod? Cumiból nem nagyon akarom, mert a nagyfiamnál elég hamar kialakult a cumizavar emiatt. :cry: Inkább amit lefejnék szívja ki ő. Ezért inkább visszateszem őt. :?

Jim!
Tudsz linket küldeni!

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Egy kép így most előzetesben, a többit majd estefelé szállítom, mert ma rengeteg a munkám, de ami késik, nem múlik...:

Kép

:D

feri (mni)

Feri, tuti jó kép!!! Lilla melletti fekete hajú baba tök olyan mint Martin :D

pumperka: www.grilla.hu, jobb oldalon van fórum link, oda kattints. Indíthatsz új témát. A hölgy nagyon hamar válaszol.
regisztrálnod kell, hogy fórumozhass. Nálam kicist lassú az oldal, miután megírtam a hozzászólást, azt hittem el sem küldi, de elküldi, úgyhogy nem kell kattintgatni. A választ mailben is megkapod.
(amikor pedál Hédi elsősként kapott egy csillagos feketét -kiszakadt a lap, annyit radíroztam- alig mertem hazamenni, sírtam sokat, lelki beteg voltam. Pedig nem voltak otthon olyan nagy elvárások, de én magammal szemben mai napig ilyen vagyok...lásd a rohadt nagy híúságom is :oops: )
Vendég

Sziasztok!

Most csak rövidre...

Beuska, gratulálok, és tényleg felnézek rád (és a többi tanuló anyukára is :lol: ), hogy 2 gyerek + terhesség + szülés + baba mellett ilyen jó eredmény értél el!!! Ügyi vagy nagyon!

Csajok, tök jó volt a tali! Várom én is nagyon a képeket!
Köszi Szilvánusznak a vendéglátást, Linocsnak a fuvart (nem áztunk el, még egy órát lent voltunk a parkban), Nikinek a finomságokat (én is elfelejtettem a fotózást megkérdezni :roll: ), Ferinek a fotózást (és a potya sültkrumplit :? )

Du. talán jövök, de most szalad a lakás, és ki kellene használnom, hogy Kismanó alszik. :D
Vendég

[quote="jimmorrison"]L írta:jimmorrisonilla melletti fekete hajú baba tök olyan mint Martin :D

Jim! Ő az én babám!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Na, de hülye vagyok, azt nem írtam le tényleg, hogy melyik pelus a jó: hát a teszkós!!!! Higyjétek el, nagyon király!!! Most csak éjszakára használom, hogy nappal a pampers elfogyjon végre és nagyon tuti!!! 12 órát is rajta van, nem folyik ki semmi, ha leveszem róla tiszta száraz belül és valahogy nem olyan zselés lesz, mint a többi, nem is tudom hova tűnik el benne a sok pisi. Gumis elöl-hátul, és magasabb a derékrésze, szerintem sokkal kényelmesebb is neki. Először nem akartam elhinni, hogy ilyen jó lehet, de annyit áradoztak róla, ezért próba-cseresznye vettem egy csomaggal és a libero meg a pampers mehet a sunyiba tényleg. De kétféle teszkós van, ez a drágábbik, a csomagja lila. Ebből nálunk egy csomag 2500 és 78 darabos a 2-es méret. Már 3-ast is vettem, az még jobb.

Böbi

Kép

Kép
bosek

bosek: kösz a tippet, én tuti kipróbálom! Most ment el a dokinő, tegnap nem tudott jönni....no és Martin aludt, felkeltettem, nyakig kakis volt a Pampersben! Dokinéni nem szívbajos, fiatal, van 3 gyerkőce, szépen tisztábarakta :D Megbeszéltük, ki fog jönni házhoz 2 hósan beoltani. 4 ezer Ft és tök aranyos , mert kapott a cégtől ingyen rota oltást és beoltja Martint ingyen, ami amúgy 3*18 ezer lenne. Örülök neki, mert Milánnal már kétszer megjártam a rotával, kórházban is nyomultunk 2*1 hetet infúzión.

zsu: de tényleg azt hittem Martin van a képen, furcsa is volt :lol:

pumperka, a helyes link: www.grilla.hu
Vendég

Mi ma kapjuk a kéthós oltást.... Kép

Böbi

Kép

Kép
bosek

Jim, nálunk a tányéroson csütörtökön lesz a Historyn Jim Morrison utolsó napjainak története, asszem este tízkor... :wink:

Böbi

Kép

Kép
bosek

Böbi, nem is tudtam, hogy az utolsó napjaimat élem :wink: Amúgy köszi, úgysem nagyon nézek TV-t. Az éjjeli szopikor bevált Twin Peaks helyett is már sexfilm megy. :roll: :o :wink:
Vendég

Jim, nekünk dokibácsink van, és tök nagy a hasonlóság, Ő is jön ma, van egy-két dolog, amit meg szeretném, hogy nézzen Zalánon. A múltkor Ő is hozott rota vírus elleni védőoltást ingyen. Jön jövő héten beoltani Zazit, kedden lesz 2 hónapos, és szintén 4000 ft-ot kér :lol: .

Bosek, köszi a tippet, kipróbáljuk mi is a pelust!

Kép
kikó70

Szép jó reggelt Mindenkinek! :)

Márti, Biribon nekem is azt mondták mikor sebes volt a mellbimbóm, hogy majd meggyógyul, de szoptassam tovább. Pár nap után szépen begyógyult.
Pété, örülök, hogy írtál! Nem lehetett semmi a Gödöllői kirándulás... azért ne add fel... lesz ez még így se. :D Te is egyre rutinosabb leszel és Livike is!
Kikó, annyira sajnálom, hogy Zalán nem szeret a levegőn lenni. :( Lehet túlöltözteted és utálja a sok ruhát? Vagy pont fázik? Tegnap Szilvánusz Marcija is sírt a levegőn, majd jött az ötlet, hogy átfordítja hasra és egyből csend lett és bealudt. :) Lehet, hogy nálatok is segítene a trükk? ;)
Jövő héten megyünk Pomázra oltásra egyik nap, akkor bemennénk hozzátok, ha jó? (valószínű hétfőn)
Bosek, a tuti pelus engem is érdekelne, mert minden éjszaka át kell öltöztetnem a kiscsajt, mert kifolyik...
Jim, nagyon jók azok a képek és nyugi! Pár hónap is ismét olyan gebe leszel. :D Rajtam is csak 3 kg felesleg van, de sose voltam 50kg, mint Te (max. ált. iskolában), hanem 64 a kiindulási súlyom.
Judit, én átpelusozom éjszaka, mert mindig evés közben rottyant és folyik is ki egyből... ha nem folyna ki nem piszkálnám feleslegesen.
Tcis, nekem van mikrós sterilizálóm és minden fejés után belerakom a cuccokat. A tejet meg Medela zacsiban szoktam lefagyasztani, 150ml-s egy zacsi, (gyógyszertárban lehet kapni) de van pár AVENT-es poharam is. A felmelegített tejet nem lehet újra felmelegíteni.
Kölyök, már megint mennyit írtál! Mi lenne, ha előbb fürdetnétek? Mondjuk 8-kor mikor ébren van... Nálunk a fürdés után mindig nagy alvás van, ma is 9-3-ig aludt. :)
Pumperka, én is reggelente szoktam fejni és ha szükség van rá este odaadom cumisüvegből. Szerencsére ezek az adagok mostanában a mélyhűtőben végzik. :) Amúgy én is cumisüvegből adom, de szerencsére nem okoz gondot. Mostanában meg mindig úgy jön ki a lépés, hogy fürdés előtt megéhezik Lilla, ilyenkor az egyik ciciből eszik, majd fürdés után a másikból és így utána elég sokat alszik. :)

KépKép
KépKép
mni

Pumperka, azt gondolom, hogy amit lefejek az grátisz, utána újra termelődik a megevett és a lefejt mennyiség is. Nekem ez így nagyon bejön, teljesen nyugodt vagyok tejcsi ügyben. Már reggel megvan az esti pótlás, holott éjszaka és reggel dugig ette magát.

Kép
kikó70

Csak úgy... :wink: :D

Kép
Vendég

Kikó, a hasfájással már nem szenvedtek?
Vendég

Nem sikerült eláznom tegnap hazafele jövet :lol: . A HÉV-vel jövet zuhogott az eső - és itthon a VII kerben még a föld sem volt vizes!

szilvánusz: köszi a vendéglátást!

Fincsi-mincsi volt a süti Mni!

kikó70: Nimi is szokott furákat produkálni. Néha szó szerint kurjongat. És én is, mint Linocs, megvárom, hogy mi a következő dobása a kölöknek. Ő általában visszaalszik - gondolom így jelzi, hogy ő is van a világon.

pété: nekem van hordozókendőm, és már néha Niminél is használom. Nálunk bevált. Ha érdekel el tudom küldeni a kötéseket.

Kép Kép Kép
fanetta

Hello Csajok!

Pankuc épp bekummantott a kis hintaszékében, sz'al gyorsan osszedobtam egy kis csirkemájas spagettit - tésztafüggő a famili.. MA vesz neki apa utazóágyat, hogy ne kelljen mindig az emeleten a kiságyában "tengődnie", mert rájöttünk, hogy imád itt lent lenni velünk - nézelődik, rádiót vagy Stinget hallgat (ez a kettő nagyon bejött, előbbi mert hallja az éteren apa hangját :D , utóbbi mert valszeg jó az ízlése :D :D ). Tehát kap kiságyat, hogy mindezen szórakoztató tevékenységeket vízszintben tudja végezni...

Pelus: nekünk a Huggies egész jól bejött, mondjuk a Liberot még nem próbáltuk, a Pampers egy idő után összvissza folyt...

Találtam a bal cicimben két csomót, amit egyszerűen nem tudok kimasszírozni, mi ilyenkor a teendő? Ráadásul ez a rosszabbik cicim, lehet, hogy ezért nem tudja kiszívni belőle úgy, mint a jobból? (a rossz azt jelenti, hogy eszik belőle nagy nehezen 100-120at, de még lefejek kb.60-80at, de ezt soha-semmiképp nem sikerül magától kiszivornyázni) Ma meg már egy picit fáj is..

Pénteken megyünk Pestre a Margit kórházba, fejlődésneurológiára - beindult a paralimpia!!! Hogy fogom ott tudni megetetni???, stb... Hétfőn voltunk egy dévényes masszőrcsajszinál - ő azt mondta, hogy látszik rajta az oxigénhiány, de szerinte egyáltalán nem vészes a helyzet, sőt!!! Tornával minden helyrehozható, akár korábban fog mindent csinálni, mint kortársai, ha szépen gyakorlunk..Ja, a "lemaradt kisbaba" tegnap előtt, 6ésfél hetesen hasról hátra fordult!!! :D

A talira már megint nagyon irigy-irigy!!! Mééééég képeket!!!!

KépKép
kmanna

sziasztok,

ez rendhagyó bejelentkezés, kivételesen nem a poang fotelemben szoptatok, hanem az ágyon, így tudok közben egykezesen szgépezni. csak sajnos a bal kezemmel és igy kicsit lassabb
és ne várjatok nagybetűket... :)
a smile is nehezebb igy.... :roll:
szval talisok, a kép szuper!! a fiús anyukák összebeszéltek a farmer kantáros nacival? nagyon szupi!

Mni, eddig mindig sötétben fürdettük, ezért 9 előtt nem akartam. amúgy tegnap fél8as szopiután aludt be... de hihetetlen a kiscsávó, ugye fél12kor fürdettük háromnegyed12 után evett fél órát, majd aludt 4ésfél órát!!! utána fél óra evés és egy kis nyügősködés majd ujabb 3ésfél óra alvás! hihtetlen...
amúgy egyre többet van fenn. ilyenkor néha nézelődik amkiságyban, vagy a karomban nézelődik...

Tcis, köszi :) tök jó, hogy ilyen sokáig van segítséged!

na most büfi a bal vállon írás jobb kézzel :) kezdek haladó szgépes anyuka lenni :lol:

Potyka érdekes a link amit küldtél...

Pumperka, sajnálom a nehéz estét... de ne bizonytalanodj el, csudijó anyuka vagy!!!
és nekem is kb úgy tellik egy szopi, mintahogy Linocs leírta, hacsak nem alszik be 17perc után mint most... itt szuszog a bal karomon, de ha lerakom, kipattan a szeme...
és az éjszakai nyöszörgés nálunk is megvan, első két este felkeltem rá, de most már csak hasír. neki is jobb, ha nem félálomban szopik. de a ma este az egész éjjeli szopit végignyöszörögte.... és utána nehezen aludt el....
Azért Linocs nem semmi, én még nyilvánosan nem próbáltam... :lol:

Jim, csatlakozom Pété virtuális megcsapkodásához... mondjuk Téged is megkéne.... még mindig ki vagyok bukva hogy nektek a versenysúlyotok 5össel kezdődik.... én olyan vagyok mint Mni, évek óta a versenysúlyom 63körüli, 65tel kezdtem a babavárást... és most 73vagyok.... :oops: :roll:
köszi a levélbemásolást! érdekes.
Te mennyit teszel az aventes pohárba? akarom mondani mennyit szoktál lefagyasztani? neked megtelik?

Bosek, vicces hogy poont a tescós pelenka a tuti... :lol:

na, újra cicin... fél órája kezdtük... csakhogy lásd Pumperka, nálunk sem ripszropsz...

az oltásrol jut eszembe,leírnátok miket kapnak otthon a babák,mert itt az első hónapban semmit... :roll:

Zsu, köszönjük a csakúgy képet, :) aranyosak nagyon :)

na újabb 5perc után bealudt, sikerült leraknom.... koppkopp lekopogom..
megyek fejni :) (dejó, pont a végére értem :lol: )

Kép

Kép
kolyok28

linocs

Mni: én is csak dicsérni tudom a kuglófot! nagyon finom volt!!! Köszi!
linocs

linocs

No jó, gondoltam, hogy másnál se ripsz ropsz, nem is az a fő gond, hanem, hogy utánna elégedetlenkedés, közben is kevés a nyelés.
Szóval kevés, ebben bizti nem tévedek, de még mindig próbélkozom.
Reggel fél nyolc óta csak cicin piheni ki magát, de alvás az nuku.
:evil:
Megyek folyt köv. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

sziasztok, most látom le vagyok maradva vagy 4 oldallal, amíg visszaolvasok, segítsetek,
aki hüvelyivel szült, az első apás alkalommal amikor lehetett az fájt???

na megyek utánatokolvasok...

pápá
fnora82

Kölyök: az egyik kertészgatyós Fruzsi (a pirospólós)
linocs

Linocs!

Igen néhány babát be tudom azonosítani.
Reggel óta most sikerült elaludnia. Jupppié....
Jó, hogy nem én megyek a nagyokért, mert akkor már lassan kelthetném is fel. :wink:

Feri!
Jól megkomponáltad ezt a képet. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

De úgy néz ki mégis nekem kell vinni őket edzésre. :evil: :evil:

Pumperka

Kép
Kép
Kép