A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Sziasztok!
Köszi a dicséreteket.

Akíra, nem voltam benne biztos, hogy te vagy, de akkor te vagy. Lassan megkeresek mindenkit, csak nincs most sok időm!!

Puszi mindenkinek, és üdv az újaknak!!!

Kép
Kép
gabi82

Köszönöm az aggódást! vagy inkább jól esik tőletek. Köszi.
Nekünk tényleg semmi bajunk. És persze mindig úgy fogjuk fel a dolgokat, hoyg ez csak egy tárgy, lehet pótolni, de az egészségünket nem lehet. De az a baj, hogy imádjuk a kocsinkat, párom mindig csinálgatja, hogy tökéletes legyen, de sajna soha nincs kész, mert valaki mindig összetöri. Eddig ez volt az első alkalom, hogy a mi hibánkból tört. igaz 17 éves a kocsi, de nekünk sokat jelent, mert még soha nem hagyott bennünket cserben. Jó kis családi autó.
Megyek takarítok, hétvégén suliban vagyok, majd vasárnap este jövök, visszaolvasok és írok is.

Kép
Kép
nati80

Gabi, én voltam :wink:

Nati, elhiszem milyen rossz! Tavaly elött apámékkal történt egy baleset, és a kocsi totál kár lett! Sajnos megcsináltatni többe került volna mint egy új autó! És hiába nem az ő hibája volt hanem a másiké, nem fizették ki! Szóval látom rajtuk is, hogy a szívük csücske volt az a kocsi, és mennyire siratják még mindíg! De persze az a lényeg itt is ott is, hogy ti-ők élve szálltak ki belőle, csak hát ezt nem könnyű megemészteni akkor se! :?

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok lányok!

Sensi: Boldog szülinapot neked :) Te is véncsont vagy már hallod ;)

Nati: sajnálom a balesetet, és örülök, hogy nem esett bajotok. Vigyázz magadra nagyon!

Gabi: tök jó, hogy tettél fel te is képet :) Nagyon kedves!!! :)

Amúgy pattanásokról: nekem mindig volt néhány az arcomon, és képzeljétek most teljesen elmúlt! Viszont a hátam meg nagyon csúnya lett, pedig nem szokott ilyen lenni. De hát biztos a hormonok miatt van.

Judit
Kép
sonny

Küldöm nektek a részletet a könyvből, amit ígértem:

KERESZTCSONTI FÁJDALMAK
NÉhány kismama erős keresztcsonti fájdalmakra panaszkodik. Van köztük, akinek elhajlott, vagyis a keresztcsont irányába tolódott el a méha. A gyermek és a méh súlyának növekedésével erős nyomás keletkezik. Ilyenkor az segít a legtöbbet, ha hasra fordulva alszik, hasa altt henger alakú párnával vagy kispárnával, hogy kímélje a porckorongokat. Napközben igykezzen a lehető legtöbbször térd-könyök helyzetet felvenni vagy próbáljon hastáncolni. Ez a testgyakorlás azt is elősegíti, hogy a méh felegyenesedjen a kismedencében, és csillapodjon a keresztcsontra nehezedő kellemetlen nyomás. Másik, ugyancsak természetes oka a keresztcsonti fájdalomnak a szakroiliakális (csípőcsont-keresztcsonti) ízület hormonális okból történő fellazulása.
AROMATERÁPIA:
A fenti panaszok ellen hatásos a fájó terület masszírozása jázmin- mandarin-, rozmaring- és borókaolajból készített keverékkel...

Hát, azt nem tudom mennyire hatásos, de többen írtátok, hogy van ilyen jellegú panaszotok. Hátha valakinek beválik ;)

Judit
Kép
sonny

Sziasztok!
egy napot nem jövök és 3 oldalt olvashatok vissza??!!! :shock: :lol:
Nagyon sok így most csak amire emlékszem.
VERA
Lehet hülye kérdés de én azt hallottam hogy ezek a 3 kerekű modern kocsik borulósak?! Cáfoljatok ha nem így van, mert különben tetszik, de ezért eddig nem is mertem ilyeneket nézni.
Micsoda sze..ség 8 hónaposan kirúgni valakit? Bocs hogy feszegetem de ezt nem tehették volna meg normál alkalmazásban. :?:
DALMA
Igen inszem volt, de ne haragudj, nem tudom megállni hogy ne helyesbítsek: a "beültetés" a lombikkal egyenlő.Sokan keverik, vagy nem tiszta nekik,a 2, ami persze teljesen érthető, hiszen az emberek nagy részének, szerencsére nem kell ilyen alaposan tudnia ezeket. Inszeminációnál "csak" a spermiumokat fecskendezik fel peteéréskor közvetlen a méhnyakon át, segítve őket h. könnyebben elérjék a petesejtet. De ennyi. Általában ismeretlen eredetű meddőségnél javasoloják, mert ha elvannak záródva a p.vezetők, vagy 15-20milla alatt van a spermaszám akkor azonal lombik.
GABI
nagyon csinos az új frizurád!! :wink:
AKÍRA
Örülök hogy rendben a pocakod!!!
Szuper ez az üllőke! :)

Őssejt ügyben inkább Judit véleménye felé hajlokén is.DE ha megtehetném és anyagilag semmilyen gondot,megterhelést nem okozna az ára azt hiszem levetetném.

Tegnap bejártam az árkádot és hát a C&a-tól nem voltam elájulva. 7-8-9000-től indulnak a nadrágok ott is, a felsők sem sokkal olcsóbbak és akkor már azt kell mondanom h. a Brendonban sokkal csinosabb modelleket láttam. Sajana a Zarának itt még nincs kismamarészlege de a baby cuccok szépek! :wink: Felavattam a terhesgatyám, aminek ilyen rand a dereka, de nap végére -a sok pisilés,húzgálás után-kicsit megtágult.. :shock: :lol: Azért nem hagytam el,de erre nem is gondoltam mikor ezt választottam.Talán így az elején praktikusabb az állítható derekú. :roll: Különben felsők terén szerencsénk van, mert továbbra is divat alapból a mell alatt szabott fazon,és szép selyem és hasonló lágy esésű anyagok vannak.
Hétfőn 11+4-en megejtjük a genetikai uh.-t, alig várom hogy láthassam újra a Kicsikénket! :lol:

Kép
katica_75

Sensi: Boldog szülinapot! :D Én is 23 éves voltam a Hannánál és nekem is a 12. hétben volt a szülinapom :D

Nati: Jó,hogy nem esett semmi bajotok! Én akarok venni ilyen pocakvédő övet az autóba,mert allergiás vagyok arra,ha a hasamhoz ér a biztonsági öv :? Nektek van ilyen?

Gabi:Jó a hajad :D Ne aggódj,én sem vagyok egy manöken alkat :shock:

Akíra: Kösz,hogy megosztottad a császáros élményed!Én is azért szeretném gerincbe kérni,hogy láthassam mindjárt az én gyönyörűségem!Olyan rossz volt,h a családban én láttam utoljára a Hannát,mert sokat aludtam a műtét után,nagyon elfáradtam a vajjúdás alatt! :(

Kép

Kép
melcsi82

Krumplibogár: Milyen váladékra gondolsz?A vérre?A frissen műtött hasad nyomkodták? :shock: Én pénteken szültem 13:36-kor és másnap reggel álltam fel először,nem kell elmesélnem milyen érzés,de nekem akkor annyi vér "távozott",hogy 3 nővér merte fel(bocs a gusztustalanságért)Vasárnap reggel meg már a csövet is kihúzták a hasamból,nekem nem volt nyomkodás!

Akíra: Milyen jó,hogy beengedik a férjed! :D Gondolom ő sem fog látni semmit,mert azért nem egy kellemes látvány a császár!Én már láttam tv-ben :!:

Dalal: Ne aggódj!Szerintem mindenki érez szúrkálódásokat!Ez tényleg vele járója!

Kép

Kép
melcsi82

Akíra beraknád nekem ezt a képet a nevemhez?
Kép

Nati
Nem nem vettem most meg majd ráér nyáron. De lehet mást fogok megvenni. Még nemtudom. Ezek is tetszenek.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Katica.
Abszolute nem borulnak csak ha az első kerekére rakod mert akkor adott hogy csak egy keréken megy. de nekem ilyen problémám soha nem volt.
Igen sajnos kirúghattak. Ráfogták a szerződésemre. Mai szemmel totáll másképp csináltam volna az egészet és be is pereltem volna őket de akkor csak a babára gondoltam.

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Húh, Katica, komolyan én ezt nem is tudtam! Szerencsére nekem nem kellett beleásnom magam a lombik és inszem és hasonló dolgokba, de sajnos a legjobb barátnőm most jár kivizsgálásokra mert nem jön össze nekik a babó, és jobb ha én is tudok mindent, mert sokszor eddig is én láttam el tanácsokkal, és rám támaszkodik, ugyhogy akkor nekem is bele kell ásnom magam lehet ezekbe a dolgokba, hogy nehogy hülyeséget mondjak neki! Mit ajánlasz hol lehet ezeknek utána nézni? :roll:

Vera, betettem a képet :)

Melcsi, csöveket a hasadból? :shock: Jesszusom, milyen csöveket? Nekem is császárom volt, de nekem se a hasamat nem nyomkodták, se csövek nem lógtak ki belőlem! :roll:
És igen, a párom a fejemnél ott lehet, és amikor kiveszik Zsebit akkor megy ő is vele, és egy pillanatra se téveszti szem elől :D Persze ami ott lent folyik azt ő se nézi végig :shock: össze is esne ahogy én a drágámat ismerem :lol: 2méteres kopasz ember, de a vér látványától is rosszul van! :lol: :wink:
Én épp ezért választottam a Péterfyt! Mert az hagyján, hogy baromi kultúrált, felujjított a szülészet, de a császárnál is ott lehet a párom! Szóval én így választottam kórházat, majd ezek után dokit :wink:

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!
Huhh, mire végigolvastam, elfelejtettem az elejét!
Sensi, boldog szülinapot!
Akíra, Nekem is volt egy cső a hasamban, de csak 24 órát, ezen jött ki a vér. Meg a katéter is kb 18 órát még. De aztán fürödhettem, nem kellett óvni a víztől, csak a szappantól.
Katica, bocs a tudatlanságomért, de nem értek hozzá, nem tudtam a különbséget. Bár a nők lapja sokat foglalkozott ezzel a kérdéssel, és sokat bőgtem rajta, amikor olvastam, mikor már terhes voltam. (hülye érzékeny vagyok).
Ma 100 folk celsiust hallgattunk, és elsírtam magam a paff a bűvös sárkányon!
Most megyek lerakni a gyerkőcöt!
Majd még jövök!
DAlma

Kép
Kép
dalminha

Ja, én biztos vagyok benne, hogy ismét csaszi lesz, mert az egyik indoka a metszésnek a méhem felső részének fejletlensége volt, vagyi ezért nem volt hatásos a fájás, mert nem fenntről indult lefelé nyomva a babát, hanem alulról hátrafelé. Ezért is nem tágultam, hiába térdeltem végig az éjszakát a kanapén.
Őssejt:
Én is úgy tudom, hogy csak 10 éves korig felhasználható, mert utána mát nagyobb lehet a súlya a gyermeknek. Lefagyasztják, és ha nem kell 20 év után beleöntik a csapba? pedig lehet másnak életet menthetett volna. Áll. kínában mindenki számára hozzáférhető, akinek szüksége van rá. Dumálok itt, de ha lenne ennyi pénzem, nem teketóriáznék ám, csak nyugtatom magam. :(

Kép
Kép
dalminha

SZiasztok!
Hát ezek szerint ahány kórház annyi szokás a császárnál:)
SOTE1-nél a programozott császár: hajnalban bortválás, beöntés, majd CTG és infúzió
aztán műtő a párod bent lehet /én is közöltem ha meg van a gyerek kövesse nehogy elcseréljék:)/Márkot én megkaptam a műtét közben egy kis időre, de volt olyan akinek csak megmutatták.
utána másnap dé-ig örzőben vagyok
ott az első, hogy homokzsákot raknak a hasadra, majd oxigént az orrodba és kb óránként körbejárnak és nyomkodják a hasad, hogy a csőbe menjen a váladék, közben mivel eléggé vérzel cserélik a betétet a tena bugyit +a lepedőt amenyyire tudják, hisz nem lehet felkelni...este kelés, a csaphoz kell menni mosakodni, majd hajnalban zuhanyozni...aztán várod a sorod, hogy mikor kerülhetsz le a gyerekágyasosztályra.
A hasnyomkodást kihagínám mert nagyon fáj, az egész magában is fájdalmas a nyomkodás.....lehet, hogy ettől nyílt szét egy kicsit a sebem, de lehet, hogy a Márk emelésétől.
Elfelejtetem írni, hogy szerdán voltam dokinál: minden rendben van a cRL15 mm, 05.13-án kell majd UH-ra mennem+terheléses cukorra. Akkor már lehet, hogy látni lehet a nemét (az már kliniknai UH-val lesz és az jó minőségű+képet is tudok majd mutatni róla)

További szép napot.
bea
kumpibogar

Sziasztok!
Jaj így már nem is hangzik a császár olyan jól. Amikor még Akira az első oldalakon ecsetelte, elkönyveltem magamban hogy ok. nem nagy ügy. :P De ezek a csöves, nyomkodós dolgok...jaj, megkérdezem a dokkert hogy a Dp.-ben hogy van, ha netán arra kerülne a sor,jobb előre tudni :roll:
Akíra,Dalma! :wink:
igazából én irigylem tőletek h. nem kell ilyenekkel foglalkoznotok! :D Én a sok meddőségi topicban okosodtam, aztán meg ugye saját bőrön,de ha a keresőkbe beírod az is jó.De kérdezhetsz privibe szivesen segítek ha tudok!
Vera
na ennek örülök,mert kül.tetszenek a 3kerekűek.Az első 6kép tetszik a legjobban,meg az narancssárga(bár a színe nem)Nagyon édi a babád!!
Krumplibogár
Gratu a jó eredményekhez!

A gyerekek nem elkapatásával én is csak 1et tudok érteni!! Nekem Holland példám van.Volt 1éves vegyespáros ikerpár,3 és 5éves fiú és 12éves lány.Hát mellettük csak a szigorú időbeosztással lehetett létezni.Meg is szokták, ritka volt a hiszti, ha meg volt akkor sem volt idő foglalkozni vele.(nam egyszer a hisztiző 3,vagy 5 évest egyszerűen bevágták a wc-be!!!amikor csönd lett kijöhetett :shock: ..ez nekem már kicsit erős volt..de szó se róla működött)

Kép
katica_75

Sziasztok!

Először is mindenkinek nagyon köszönöm a szülinapi köszöntést! Fura 23-nak lenni, a 22 olyan jó kis szám volt…na mind1, azért baby-t várni egy fokkal jobb így, hogy öregebb vagyok 1-el. :)

Köldökzsinór vér…hát én még nem is gondolkodtam ezen. De nem hiszem, hogy levetetném. El tudom képzelni, hogy itt Londonban mennyibe kerül. Na meg ha tényleg csak 10 éves korig lehet felhasználni, és egyébként meg később is lehet őssejtet levenni, akkor nem sok értelmét látom. De ez csak az én véleményem.

Dalal!
Üdv közöttünk! További gondtalan hónapokat kívánok! Szerintem ne aggódj a szurkálások miatt, amíg nincs vér és görcs, addig nincs baj! Tuti, hogy csak nőnek, nyúlnak a dolgok odabent.

Kumpibogár!
Durva a barátnődék storyja! Na ilyen biztos, hogy nálunk nem lesz!

Melcsi!
Dejó, akkor mi ugyanabban a cipőben vagyunk, csak én egy pár évvel lemaradva. :) Te nem érezted magad fiatalnak? Tervezett volt Hanna is? Hogy vetted az akadályokat? Nekem mondjuk annyi szerencsém van, hogy van tapasztalatom már jócskán, tul.képp. én nevelek már egy gyereket….igaz, hogy csak 5 hónapos korától vagyok vele, de nekem ez is rengeteget segít, hogy nem a nulláról indulok.

Harivera!
Jól néznek ki a járgányok!

Én is ilyesmit tologatok minden nap, igaz az Bugaboo és rohadt drága. (600font, kb 210.000ft) Otthon van már ilyen? Itt az összes tehetősebb családnak ilyen van. Egyébként tényleg jó kocsi, könnyű manőverezni vele, a gyereknek is kényelmes, és nagyon jól rugózik. Viszont aki sokat autókázik, az felejtse el, mert iszonyat körülményes összecsukni, külön le kell szedni a kerekeit, nagy a mérete is, meg ilyenek. Meg is unták a főnökeim, így a kocsiba (Porche) vettek egy Quinny Zapp-ot, amit tök egyszerűen miniatűrre össze lehet csukni. Egyébként ezt is ajánlom nektek! Igaz én a Quinny Buzz-t néztem ki, ami egyel drágább kategória, de ez is nagyon jó. Pici korban mehet a Maxi Cosi hordozóval, később pedig egy nagyon praktikus, pihe könnyű, jól manőverezhető, picire összecsukható járgány. És ajánlom mindenkinek, aki még szűz a témában, hogy az összecsukható állapotát és menetét is nagyon vizsgáljátok át, mert azzal nagyon lehet szívni.

Császár…jézusom! Eddig úgy voltam vele, hogy nem nagy cucc, ha véletlen muszáj, akkor hajrá, legalább nem foga annyira fájni, meg lent nem szakadok szana szét, tuti. De most itt olvasom, hogy csövek, meg nyomkodás, meg egész nap fekvés, jááájjj! Nem akarom. A természetes szüléstől is rettegek, mert semmi fájdalom küszöböm nincs, meg egyébként is, tizen akárhány óráig szenvedni…de akkor már inkább ez, mint a csaszi. Na meg mostmár valahogy ki kell onnan jönnie. :) Az egyetlen ami esetleg vigasztal, hogy már nincsenek azok a hatalmas hosszú hegek, mint 1-2 éve, csak pici „bugyi alatti”. Annó még ettől is szörnyülködtem, hogy úristen, mi lesz ha nekem is lesz ilyen. Inkább maradjon bent a gyerek! :D

Dalmi!
Hála az égnek nálam elmúltak ezek az érzékenységek. Az elején egyfolytában el akartam bőgni magam, és azt sem tudtam miért. De mostmár csak nagyon ritkán van ilyen, és általában oka is van.

Ja és képzeljétek! Krumplibogár hozzászólásának kezdetéről jut eszembe. Itt nincs sem borotválás, sem beöntés. Itt úgy írnak róla, hogy „amikor még fejletlenebb volt a rendszer” bla, bla. Az előbbivel nincs is gondom, mert azt egyébként is elintézem magamnak rendszeresen, és igaz a beöntésől is ódzkodom…na de jobb, mint..hmm… Majdnem minden kismama újságban van erről szó, hogy hát igen, majdhogynem tuti, hogy meg fog történni a dolog, de ne aggódjon senki, mert ez normális, és a midwife diszkréten meg fogja oldani a helyzezet, legtöbb esetben a nélkül is, hogy te egyáltalán észrevennéd, hogy mi történt. Hát nem tudom, ez a része nem nagyon tetszik a dolognak…na de mind1, asszem sokkal jobban el leszek foglalva azzal, hogy végre jöjjön már ki az a gyerek, és legyen vége a fájdalomnak. :D

Velem semmi extra, miután már semmi tünetem nincs, törvényszerűen…ugyanissss MA BETÖLTÖTTEM A BŰVÖS 12 HETET! :) Kedden uh, tarkóredő mérés, meg minden, és akkor hivatalosan is megnyugodhatok végre. Legalábbis remélem. Elvégre 23 évesen vajmi kevés esélyem van a Down-kórra, ez miatt nem izgulok, és 2 hete is minden rendben volt, mikor nem bírtam tovább és elrohantam magán uh-ra…akkor most miért ne lenne? :) Várom már nagyon, kiváncsi vagyok mennyit nőtt?! Jó lenne, ha esetleg olyan profi lenne a doki, meg úgy is feküdne a baby, hogy meg tudnák mondani, hogy mi van a lába között. Bár ilyen pici korban esélyesebb inkább csak a fiúkat észrevenni, úh akkor inkább nem akarom tudni. :) Bár tény, hogy már lassan lassan kezdek megbarátkozni a gondolattal, hogy akár az is lehet. :)

Na most be is fejezem, megpróbálok most még képeket is feltenni a cuccokról, amiket én kiválasztottam.

Ja és a bűvös 12 hét betöltésére való tekintettel, és mert valamiért elromlott a vonalzóm, kap egy újat a kis citrom. Asszem most pont akkora.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Na akkor jöjjenek a képek. Vigyázat, sok lesz! :oops:

Első körben babakocsi, és hordozók lehetséges színekkel.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Kép

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Bútorok és az elektromos hinta.

Kép

Kép

Kép

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Végül ágyneműk. Túl sok tetszik, és ugye a nemétől is függ...

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép Kép

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Na mostmár eldugulok! Bocs a nagy képekért, de ezek már lekicsinyítettek, nem gondoltam, hogy ekkorák lesznek.
Egyébként, ha bárkinek megtetszik valami, akár azokon a linkeken amit korábban felraktam, szivesen küldök haza dolgokat. Kisebbeket július végén haza tudok vinni, nagyobbakra pedig tudok fuvart, daddy öccse ilyen cégnél dolgozik, ahol rámentek az angol-magyar fuvarokra, magyaroknak, és privát dolgokat szállítanak, nem árukészletet. Nem tudom mennyibe kerül, de nem hiszem, hogy nagyon drága lenne.

Na mindenkinek további szép hétvégét! Vigyázzarok magatokra!
Remélem otthon jobb idő van, itt marha hideg, be van borulva, és sztem esni is fog tuti. :(

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok,

Sensi, boldog szülinapot kívánok!

Judit, kedden voltam egy "előzetes gyenetikai uh-n", pont annál a doktornőnél, akit idéztél őssejt-ügyben. Szülész-nőgyógyász és genetikus is. Minden a legnagyobb rendben, 11 hetesen 49, 48 volt az ülőmagasságuk, tarkóredőjük 1 és 1,1 mm és orrcsont látható. Nagyon örüök. Tudod, nekem nem lesznek vérből végezhető kockázatbecslések(ikrek-nincs értelme), ezért mentem el hozzá. A saját dokimhoz majd szerdán megyek. Ja, és jó nagyra növesztettem őket! :lol:

Mi már döntöttünk, hogy levetetjük a köldökvért. Anno én is körbejártam. :wink:

Priviben megírom, melyik cégnél voltunk,ok?Egyébként ennek a háttere az OGYI, ott tárolják.

Bocs, megyek, mert fájdogál a hasam.

KépKép
KépKép
kornéliusz

Sensi, annyira édesek a cuccok! Főleg az oroszlános hálózsák! :)
Nekem Peg perego Venezia babakocsim van, és nagyon szeretem, bár egy ideje csak nagy sétákra veszem elő, játszótérre, kisboltba csak egy marha könnyű 5000 ft-os sportkocsiba teszem a gyerkőcöt, ami kb 3 kg, így könnyű vele még buszra szállni is!
De jó, 23 vagy, én akkor kezdtem életemben először dolgozni! :) nyárimunkán kívül

Kép
Kép
dalminha

Kornéliusz, gratulálok a pici babákhoz! Pocid jobban látszik, mint Sárinál látszott ilyenkor? MUnkahelyen medddig tartod titokban? Sok kérdés... :)

Kép
Kép
dalminha

Sensi :) gratula a 12.héthez!!
Kornéliusz :) én éppen tegnap jelentkeztem be Hajdú doktornőhöz a Praxisba (én is úgy hallottam, a legjobb szakemberek egyike) júni 8-ra a nagy genetikai uh-ra, mivel én sem afp-t, sem kombináltat nem csináltatok.
Az afp nálam az első kettőnél rendkívül alacsony értéket mutatott, össze vissza paráztattak, hogy down-kórosak...azt a rengeteg álmatlan éjszakát...így a 3.-nál már meg sem csináltattam. (Egyébként az új kiskönyvben már ki is van húzva az afp rublikája, láttátok??A védőnéni szerint hónapok kérdése és már nem senkitől nem veszik le...)A kombináltnak pedig a dokim szerint (ill. a kh genetikusa szerint)túl nagy a hibaszázaléka, egyáltalán nem ajánlották!Ha a doktornő rábólint a 18. héten a gyerekre, megnyugszom...
Tök jó, hogy Te már túl is vagy a nyakiredőn, és ilyen szép nagyok a babák!!Ügyes vagy! :)
Én hétfőn reggel 10-re megyek, légyszi drukkoljatok, már most hasmenésem van az izgalomtól... :(

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Szervusztok! Jönnék én is ha nem bánjátok!
Már több hete olvaslak titeket, de eddig nem volt bátorságom írni. No de ma reggel süt a nap és láttam Judit vonalzóját... :lol:
Nos, mi a 4. babát várjuk (9 hetes), aki igazi meglepi baba, mert se nem terveztük, se nem gondoltunk most egy negyedikre, para is vagyok rendesen! Remélem nem gondoltok szívtelennek, dehát a körülmények: Egy éve adódótt munkalehetőség a helyi oviban és azóta dolgozom ott (óvónéni vagyok) és ha kibírtuk volna, pár év múlva véglegesítenek, de így erről lecsúsztam. No mindegy. Csak most mondtam meg a főnökömnek, nagyon féltem mit szól hozzá, ugyanis a mi csoportunkban én vagyok a negyedik aki babás lesz 2 év leforgása alatt. De rendes volt, azt mondta,addig dolgozom, míg tudok, így legalább a gyed meglesz, ha minden igaz. Melegen tudom ajánlani tehát a pillangó csoportot azoknak akik babát szeretnének :) :) :)
Félre a tréfával : Legnagyobb lányom Anna, ő most elsős, a középső Dóri 6, a kicsi Marci 3 éves. Én meg 37 múltam és épp azért félek egy csöppet, hogy minden rendben lesz-e, mert mostanában kissé meghíztam (nagyon :oops: ) és az epém is rendetlenkedik, meg alapból magas a vérnyomásom, szóval szegény babó igen csak kapaszkodhat...Meg is teszi, olyan hányingerem van mint még soha, de érdekes módon nem reggel, hanem inkább délután - lehet hogy lány lesz, mert a lányokkal voltam hányingeres, kicsi fiam nem kellemetlenkedett annyit a pocakban, viszont itt kint annál többet! Most is már 6 órakor a reggeli kakaóját követelte.Ezt a gyereket nem érdekli, hogy hétvége van?!
Kérdésem lenne: mit gondoltok az együttlét után max. mennyivel kövtkezhet be a megtermékenyülés? A doki sokkal kisebb terhességet mondott, mint amit én számítottam, de biztos vagyok benne, hogy mikor készülhetett a drágám, mert más alternatíva nincs. Ápr 11-én voltam uh-n akkor a crl 10 mm volt, ő azt mondta rá, hogy 7+1 én meg azt, hogy idősebb az a baba. A mensi nem számít mert az jan 23 és kb attól számítva a 39. napon voltunk együtt. Mondjuk nekem mind a három igen pici volt, de úgy tudom ez az elején még nem számít.
Sensi: nagyon tetszenek a képek amiket föltettél, tudsz még hasonlókat? Amúgy mennyibe kerülhetnek ezek a csodák?
Hétfőn megyek a védőnőhöz a kiskönyvért, már nagyon izgulok!
Ráadásul még titkolózunk a család előtt (anyósom rosszul lesz,ha megtudja a negyediket), meg a munkahelyemen se tudják a kolleganőim, na ott lesz röhögés, hallgathatom az élcelődésüket!
Bocs, hogy ennyit írtam, de 3 hétnyi mondanivaló szorult belém, s aminak egyszer ki kell jönnie annak ki kell jönnie! :lol: :lol: :lol:
Mindenkinek napsütéses vasárnapot, én nemsokára megyek a kertbe növényeket ültetni.

Zsuzsi
izsuzsi

Akíra:Nekem 1 vékony cső volt oldalt a vágásnál,ami elvezette a vért,ami nem tudott alul távozni!Az én férjem is kopasz és 1.90 magas,de ő sem bírná végignézni a műtétet! :shock:

Sensi:Mi terveztük a Hannát,akkor a férjem 31 volt,úgyhogy nem éreztük magunkat fiatalnak!A te párod mennyi idős?Nekünk hála égnek megvolt minden ami egy baba várásához kell,úgyhogy ezen sem kellett aggódnunk!Persze,amikor hazaértünk a kórházból szülés után,akkor kicsit sírtam,hogy most már soha nem lehetünk kettesben,de ez csak egy kis depi volt!Nagyon jó cuccok vannak kinnt nálatok!Nekem az ágyneműk tetszenek a legjobban! :D

Kornéliusz: Gratula a babusokhoz!Tényleg jó nagyok :D

Kép

Kép
melcsi82

Akira én is néztem hogy a napokat nem irja,lehet másikat kellene csinálnom.

aeagy kicsit megvagyok fázva de szerencsére csak az órromon meg a hangomon láccik.Serintetek ez árt a babócának?Nem szeretnég bogyót bevenni.

Sensi nagyon tündériek az ágynemük.Hol lehet kapni?

Nagyon sajnálom hogy babócának nem lesz saját szobája mert nagyon kicsi a lakásunk.Pedig úgy elképzeltem a gyerekszobát.De hát ez van.

Kép
kiara28

Sziasztok!

Judit!
Köszi a gratulációt! :)

Izsuzsi!
Üdv közöttünk! További gondtalan hónapokat! Ne aggódj, nem lesz baj! Anyukám egyik barátnője 38évesen szült ikreket (ők is véletlen gyerekek)...ők a 4.,5. gyerekek voltak. (apuka részéről meg a 6.,7. :D)
Milyen képekre gondolsz? Miket szeretnél látni? Tudok én feltenni, csak nem tudom miről tegyek. Egyébként ezek között a linkek között nézelődhetsz: www.mothercare.co.uk www.toysrus.co.uk (itt a bal oldali menüben a a babies r us-t kell választani) www.vertbaudet.co.uk (itt a szoba berendezések a home collection alatt vannak) www.babypages.co.uk (innen van a babakocsi, de van még rengeteg minden) Hát asszem ennyi elég lesz.

Akkor írok árakat is:
babakocsi+hordozó:375ł (kb 130.000ft)
ágy:100ł (kb 35.000ft)
pelenkázó: 200ł (kb 70.000ft)
ágyneműgarnitúrák:
első macis: kb 120ł (42.000ft) ebben benne van az ágyvédő, 2 takaró, lepedők, szennyes zsák, hálózsák.
a többi szines: fejvédő 22ł (8000ft) hálózsák 16-19ł (5000ft) lepedő 7ł (2500ft)
elektromos hinta: 60ł (kb 20.000ft)

Hát magyar pénztárcának sztem nem olcsó, és ezek igazából itt sem a legolcsóbb dolgok, hanem annál egy picit drágább kategória...de drágának semmiképp nem mondható.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Melcsi!
Daddy 30 éves, 31 lesz mire megszületik a baby. Tényleg kisérteties a hasonlóság. :) Viszont nálunk egyáltalán nem úgy áll/állt a helyzet, hogy jöhetne a baby....de hát mostmár ez van, majd alakul valahogy.

Kiara!
Vannak olyan vonalzók, ahol nem írja külön a napokat, csak onnan veszed észre a változást, hogy egyre kevesebb nap van hátra. Én sem szeretem az ilyeneket...és most nekem is alkotnom kell vmt, mert az enyém meg nem mozdul előre. :? Tegnap azért váltottam, mert az előző egy nappal előrébb ugrott, ez meg most nem mozdul sehova. Ez őőőrület! :evil:
Én is megfáztam tegnapra, annyira mérges voltam, mert tökre vigyáztam, hogy ez ne forduljon elő. De ne aggódj, a babának nem árt...csak hát kinek hiányzik ez az egész, főleg, hogy én sem akarok semmit bevenni, így tovább fog tartani. Ráadásul én aludni sem tudok, ha be van dugulva az orrom. Ma is 4-6között csak forgolódtam, meg bosszankodtam. :? Vannak amúgy gyógyszerek, amit be lehet venni, de inkább semmit, úgy vagyok vele. Sós tengervizet nyomkodok az orromba, meg wick vaporub-ot kenegetek alá (asszem ezt már otthon évek óta nem forgalmazzák). Meg teázni fogok egész nap, csak este már nem akartam, mert így is 2x voltam pisilni...
Az ágyneműk a www.vertbaudet.co.uk -nál vannak a home collection fülecske, baby girls/boys bedroom alatt. Én is el vagyok ájulva tőlük, csak az a baj, hogy ezekhez nincs olyan sok kiegészítő, mint pl a mothercare-es macishoz, ami az első a képek közül. Úh még nemtom mi lesz.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok és külön üdvözlet az újaknak!

Sensi: utólag is boldog szülinapot :), iszonyat zabálnivalóak az ágyneműk, amiket feltettél, bár magyar pénztárcával nem olcsók.

Sensi, Kiara, én is voltam náthás, én a /bodza/hárs/csipkebogyó tea + méz + citrom összeálításban hiszek. Eléggé felhúztam magam a munkahelyemen, mert kevesen vagyunk, és a kolleganőm inkább bejött elég betegen dolgozni, mert sugallták, hogy "ha nincs olyan rosszul, akkor azért jó lenne, hogy haladjanak a dolgok". Nem örültem (vagy ezt már írtam, akkor bocsánat :) )

Babakocsira visszatérve: tegnap megnéztem a vaterán, hogy milyen a használt kínálat. Elég széles a skála 150.000 forint a teteje a használt babakocsiknak :shock:, azt írta az eladó, hogy előkereste a számlát és valami 240.000 volt...hát.
És amit írtál Dalma, hogy inkább egy olcsóbb, könnyebb modellel szaladgáltok, az csak megerősített abban, amit eddig is gondoltam...
Páromat is leültettem a gép elé, hogy most akkor azonnal el kell gondolkodni a babakocsin :), és vázoltam neki a lehetőségeket. Végülis abban maradtunk, hogy még nem hallottunk olyanról, hogy egy kisbaba abban sérült volna meg, hogy összeszakadt alatta a használt babakocsi :)...persze még azt sem tudom, hol fogunk lakni, ha falura megyünk, akkor valami jó nagykerekes kell. Láttam, vannak pumpálható kerekű modellek is, szóval a bőség zavara.

Én meg itt ebédidőben írogatok, aztán jól éhen maradunk...
Gyorsan csinálok egy lecsót. A nagy vasárnapi ebéd...

Andi

Kép
makmacs

Sziasztok!
Sensi
Szépek a képek, nagyon jól néznek ki. A bugyi allatti kisvágásról csak annyit, hogy az igaz, hogy bugyi alatt van de a 16 cm nem éppen kicsi, főleg, hogy én vékony vagyok. A vágás hosszúsága doki függő is: nekem azt mondta a császár lényege minél könnyebben tudjuk kiemelni a gyereket. A beöntéstől rettegtem, de egyáltalán nem olyan szörnyű, most már nem félnék tőle, legalább kitisztulok, és hát a műtét is sokkal egyszerűbb a dokinak, nem kell a kakira figyelni:)
izsuzsi
üdv köztünk, gratulálok a 4. babához, tök jó, hogy van aki mer vállalni sok babát. Én most másodszorra várok babát, de nagyon félek, nem hiszem, hogy 3. bevállalunk, persze ha véletlen jön akkor igen (bármennyit is).

További szép napot mindenkinek.
bea
kumpibogar

Kép

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Csak pár percem van, mert Kyra lebetegedett és most alszik azért tudtam felugrani, de szerintem nem fog sokáig aludni!

Amit gyorsan mondani akarta még a császárról !
Nekem azért nem volt ilyen brutál!
Előszőris! Beöntést én nem kaptam, mivel nem akart megindulni a szülés és mire meg már eldöntötték, hogy császár addigra meg már sürgős lett, ugyhogy nem szórakoztak beöntéssel! Én itthon elintéztem a borotválkozást, mert kevés megalázóbb dolog van szerintem mintha egy vadidegen borotvál :oops: Szóval én a végén már minden másnap-harmadnap szóltam páromnak, hogy csináljuk meg, mert ha menni kell nem igen lesz ilyenekre idő! Szóval nekem az se volt! Nekem egyedül katéterem volt! Azt műtét elött feltették és kész! Aztán a műtőbe érzéstelenítő a gerincbe, és hamarosan már szabdaltak is :lol: Gyorsan megvolt, és már vittek is az örzőbe! 6 órás érzéstelenítőt kaptam, ugyhogy Kyrát csak másnap reggel kaptam meg! Viszont csövem szerintem tuti nem volt! De ha volt, akkor azt még akkor kivették amikor én nem láttam! Mert egész éjjel infúziót kaptam, aztán reggel attól megszabadítottak a katéterrel együtt! És már mehettem is pisilni meg fürödni! Szóval ha volt csövem akkor nekem akkor reggel ki is szedték! Nekem egyszer se nyomták meg a hasam és vért se préseltek belőlem ez tuti :shock: Ja, és a vágásom 10cm ha van és annyira bikinivonal, hogy ha valaha visszanyerem a bikinis alakomat akkor se fog tuti látszódni! :wink: Szóval ahogy itt olvastam a többi császárost nekem volt a legjobb császárom :lol:
Ja, és én már másnap törökülésbe ücsörögtem, és a normál módon szülőkhöz képest gyors vonat voltam :lol: A dokim nézett is nagy szemekkel mikor műtét másnapján jött és én törökülésbe szoptattam Kyrát! :shock: Csodálkozva kérdezte, hogy akkor rosszul emlékszik, hogy tegnap este műtött :lol: Szóval szerintem a császár korház függő és doki függő, a felépülés meg egyén függő! :wink:

KépKép
KépKép
akíra

Melcsi, akkor lehet a magas kopasz emberek mind félnek a vér látványától is? :lol:

Mi baba vállalás elött 1 évvel letettük a cigit, hogy ürüljön a szervezetünk, és elmentünk minden féle vérvételre meg aids tesztre meg minden nyavajára, hogy biztos legyünk benne, hogy nem rögtön beteg gyerekünk születik, és hogy mi sem patkolunk el remélhetőleg pár éven belül :oops:
Na nem mindha olyan típusuak lennénk, hogy mindenkivel összefeküdtünk volna, de hát a mai világba nem lehet tudni! Nem kell hogy a páram legyen az aki esetleg örömlányokkal hált, de ki tudja az ex csajának az ex pasija milyen volt, vagy az én ex pasim....na szóval értitek! :roll:

Ugyhogy képzelheted mire minden vérvételen túl voltunk....hát volt ott vér meg rosszullét rendesen :lol:
Ja, de neki van vagy 5 piercingje, na ehhez képest...azt nem tudom hogy csináltatta meg :lol:

Na felkelt Kyra, mennem kell!

KépKép
KépKép
akíra

Ja, és a táblába továbbra is privibe várom az adatokat!

KépKép
KépKép
akíra

Mindenkinek nagyon szép hétfőt kívánok.

Nem szeretem a hétfőket, de ma olyan szép idő van (egyenlőre), hogy elfelejtem, milyen nap is van ma.

Üdv az újaknak!!!!

Látom a császár a mai téma. Nekem a Manó természetesen úton lett meg. Nem mondom, hogy könnyű volt, de nem volt vészes sem. Egyetlen dologot viseltem nehezen, az pedig a vajúdás alatt a derékfájásom volt. A férjem keze szerintem a végére elkopott, szegénykém, annyit nyomkodta a derekamat.
Ezért most eldöntöttem, hogy most erősíteni fogok derékra, hátha így most könnyebb lesz. (de csak a 12 hét után).
Az persze más kérdés, hogy a szülés után, én még egy hónappal sem tudtam törökülésben ülni. :oops: A szülést követően egy hétig úgy jártam mint egy "szarótyúk". De ez gyorsan eltelt. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a gyógyulás tényleg egyén függő, ahogy Akíra is írta.

De azért félve olvasom, kinek milyen császárja volt, hát nem semmi, hogy ahány kórház, orvos, annyi szokás.
Remélem nem kerül rá sor nálam, ha igen, akkor a light-osabb császárt kapom, nyomkodás nélkül.
BÁr az az egy nyugtat, hogy a Szt. Isván szülészetének statisztikája szerint, náluk elég kis mértékű a császáros szülés. Csak ritka és legvégső esetben csinálnak ilyet, a baba vagy mama érdekében.

Kriszti
Kép
Kép
macsiv

Sziasztok!
Múlt hét csütörtökön az orvosnál minden rendben volt. Vagy negyedórán keresztül nézegettük kivetítőn a babát, ismét óriási élmény volt. Képzeljétek, hogy folyamatos "pörgésben" volt. Össze-vissza izgett-mozgott, kapálódzott, már-már beleszédültünk, hogy tudjuk követni :D
A doki lemérte a fontosabb méreteket, most 5cm-es a baba, a nyaki redő 2mm. Ja, és Akíra, hát ismét az a bűvös és misztikus számítás: az UH szerint csütörtökön voltam 12+2, és azt mondta a doki, hogy az utolsó mensike alapján 14 hetes vagyok. :shock: (Ezt tényleg nem fogom felfogni mindvégig, hogy hogy is van, úgy, hogy nem is erőltetem továbbra sem..., mert elvileg most vagyok még csak 10-11 hetes a számításaink szerint. Na, mindegy.) Megnézte a kis gerincét, a végtagokat, lemérte a combcsontját (megszámolgathattuk a kis ujjait is :)
Viszont, most még csak 2D-s UH-t javasolt, és nem is láttuk a babát olyan tisztán és szépen, mint vártam, s így a nemét sem tudta egyértelműen megmondani. Elmondta, hogy baromian vastag a hasfalam, és ez egy esetleges császárnál (a sebgyógyulásnál) gubancot okozhat. Rákérdeztem, hogy hogy megy a császáros szülés. Hogy én kérhetem-e, vagy ha egy szakember azt mondja, hogy igen, császár kell, de egy másik azt, hogy nem indokolt, akkor mi van? Erre azt mondta, hogy gyakorlatilag úgy, hogy ha a kismama szeretné, de nem indokolt, még ha komoly pszichés (valaki baromian fél a természetes szüléstől stb.) eredetű félelmei is vannak, akkor sem lehetséges.
Ha két szakvélemény áll egymással szemben, akkor pedig a szülés előtti pillanatokban derül ki a szülés módja, hogy a kórházban tartózkodó szakik mit javasolnak... Hát, meglássuk, hogy is lesz.

Pipal a vérzékenységről..., nálam is előfordul, hogy ha fújom az orrom, akkor picit véresebb váladék távozik. Hallottam már olyanról is, hogy valakinek a fogínye vérzékenyebb ilyenkor. Szóval, ahogy írták is, a vérbőség okozza, ezzel ebben a formában nincs még gond.
Nati, én minden ilyen negeseményt valamiféle jelként fogok fel. Úgy vagyok vele, hogy valamiért történik minden, semmi sem véletlen. Sajnálom az ütközést, de lehet, hogy esetleg ti is túlhajszoljátok magatokat, és egy kis pause-ra próbált inteni a sors? A lényeg, hogy nem lett nektek komolyabb bajotok! Az autó..., hát mi is betegei vagyunk ha történik valami egy szeretett tárgyunkkal, szóval megértem. Simi-simi neki :wink:
Gabi, az a legfontosabb, hogy te szeresd és elfogadd magad. Legyél akár 48 kilós, vagy éppen 100. Ha az ember jól érzi magát a bőrében, az sugárzik róla, s az a bűvölet magával ragad minden jó érzésű embert. A többiek meg levannak ... :)
Sonny, köszi a keresztcsontos leírást, különösen hasznos számomra!
Egy kis horror...
Volt szó a császárnál a csövekről... Amikor nekem vágták a pocakomat a perforált vakbél miatt, akkor három csövecskét illesztettek a jobb oldali sebbe illetve megnyitottak bal oldalon is, ahová aztán egy csövet helyeztek el. Nálam nem csak a vért, hanem a gennyet is ez vezette el. És a hasamat, ha jól emlékszem (20 éve volt), nem nyomkodták, hanem a csövön keresztül befecskendeztek valami lötyit, úgy öblögették a belső cuccosomat. Hát, meglepett, hogy a császárnál is előfordulhat ilyesmi.
Katica, múlt héten jártam a C&A-ban, és valóban a nadrágok árai, elszálltak. Bánom valahol, hogy nem vettem februárban egy-kettőt, mert akkor 3990-ért láttam klasszakat. Felsők viszont most is vannak már 2500-ért is. Viszont, képzeljétek (bár rühellem a Tesco-t), múlt héten észrevettem, hogy le vannak értékelve a ruhák, és vettem néhány Cherokee felsőt 1000-2000 forintért, 42-44-es méretekben (amikbe azért lehet még terebélyesednem egy darabig). Szerintem nagyon csinosak, és anyagukban-varrásukban egész masszívnak tűnnek. No, de ez csak egy olcsó tipp. :)

És akkor most egy kép a Kisbabánkról:
Miután folyamatosan ficánkolt, hát egy ilyen értékelhető képcskét sikerült a DVD felvételről lelopni.

Kép Kisbabánk

Zsé - Anita
zsemlyécske

Zsemlyécske:Tök cuki :D Már én is alig várom,hogy menjünk a 12 hetes uh-re,mert ott már olyan szépen látszódik :D Én is néztem a Tescoban a cuccokat és tényleg van pár jó darab!

Sensi. Az elektromos hinta elég jó áron van4Itt nálunk Kaposváron meg Pécsen 40000 körül vannak!

Akíra: Nekem elég széles a csípőm és a vágásom is 18 cm!De így sem látszik ki a bikiniből sem a csípő bugyiból!Akkor Te gyorsan felépültél!Én a műtét utáni napon hajnali 5-kor megpróbáltam felállni,de a nővérek visszafektettek,mert majdnem összeestem,utána 11-kor álltam fel elöszőr!Azt hittem ilyen fájdalom nincs is,mintha az ember belei kiakarnának szakadni :? Onnantól fogva folyamatosan jobb volt felállni,2. nap mentem a rooming-in-es szobába,akkor már majdnem suhantam!Hát a szoptatás :?: :!: Az én csak oldalra fekve tudtam!JA ÉS TÉNYLEG A CSÁSZÁROSOK HAMARABB FELÉPÜLNEK!nÁLUNK IS A RENDESEN SZÜLŐK CSAK TOTYOGTAK SZEGÉNYEK,MI MEG MÁR RENDESEN JÁRTUNK!

Kép

Kép
melcsi82

Hát igen, nekem szerencsére nagyon jó a hajlékonyságom vagy nem is tudom hogy mondjam! A nagymamám 85 múlt, de a lábai folyton a nyakába vannak! A fotelbe úgy kuporodik fel, hogy a lábait maga alá kapja, és ő is a mai napig lótusz ülésbe simán ül, mint én is :lol:
Szóval ez tényleg egyedi :lol:
Én reggel (este született ugye Kyra) kaptam meg Kyrát és velem is volt egész nap! Ezért is vették ki az infúziót, mert mondtam, hogy így én nem tudom ellátni! Szóval inkább ittam ezerrel :lol:
Én is délelött álltam fel! Addig fekve szoptattam, utána fürcsi és minden után már nem voltam hajlandó feküdni! Nekem az rosszabb volt! Fekvésből felkelni, főleg azokon a baromi "kényelmes" kórházi ágyakon :lol: Szóval :lol:

Zsé, hát szerintem az nem is normális ha valaki kéri a császárt, mármint ha nincs semmi baja (de ilyet is ismerek) de neked indokolt lenne szerintem...Ja, és tényleg doki függő! Hidd el ha te úgy érzed és császárt akarsz simán találsz magadnak ilyen dokit! A kis bébid meg nagyon édi! Mennyire baba formájú már! Hihetetlen! Ja, és szerintem kisfiú :lol: :wink:

KépKép
KépKép
akíra

Akíra, igen a dokibácsi is fütyit sejtetett, de mondta, hogy elhamarkodott lenne még, mert lehet a köldökzsinor is, de... jajj, hát nagyon nem bánnám a kisfiút. :-) Igaz a kislányt sem :P
Igen. Hát, érdekes dolog lesz esetemben a szülés körüli mizéria. Évekbe telt mire elfogadtam, hogy nem szülhetek természetes úton, mert a baleset előtt ugye a szülész-nőgyogyi ezt mondta. Lelkibetege voltam a dolognak, pedig akkor még korántsem terveztük a babát. Aztán most, hogy már igen csak közeleg az időpont, és hogy adódik egy traumatológus, aki azt mondja, hogy szerinte akadálya nincsen, csak ha téraránytalanság lesz, és van egy nőgyógyász, aki azt mondja, hogy szerinte egyértelmű császár, és a mostani szülész-nőgyógyászom, aki szintén azt mondja, hogy elvi akadálya nincsen..., hát nehezen győznek meg, hogy valóban nem lehet semmi gond. Hiszem, hogy jó szakemberek vesznek körül, na de, hát ez nem csipp-csupp kérdés, melyiknek higyjek? És lehet, hogy ezért fogom tényleg kiharcolni a császárt, hogy még csak véletlenül se forduljon elő semmi komplikáció. De nem tudom..., mert ugyanakkor valahol talán nagyobb híve lennék a természetes szülésnek. Na, de ezen már túl tettem magam az elmúlt jópár évben.. :wink:

A Babóka látványa, hát valami fantasztikus! Elnézegetném órákon keresztül. Sajnálom, hogy nem sikerült azt a pillanatot elkapni s lefotózni, amikor látszódnak szinte egy az egyben a kis körvonalai.
Mindenkinek hasonlóan csodás élményt kívánok!

Zsé - Anita
zsemlyécske

Vagyis a baleset után mondta a doki, hogy császározni kell majd, ha szülök. Bocsi.

Zsé - Anita
zsemlyécske

Sziasztok Csajok! :)
Szia Zsuzsi! :) De jó, hogy jöttél!Ne izgulj, nagyon úgy fest, hogy ez a baba naaagyon meg szeretne születni, biztos valami nagy ember lesz belőle... :)
Zsé :) gratula a sikeres uh-hoz!!
Akíra :) szegény lánykád :( mi a baja? Remélem hamar meggyógyul...
Hát úgy néz ki, én duplázni fogom a 12. heti uh-t... :)
Ugyanis ma totál kiakasztottak. Magánrendelőbe járunk (egyenlőre amíg nem találok olyan dokit, aki szüleszt is), kemény 9ezrünkbe került ez a mai uh és összesen 2 percig foglalkozott velem a doki!!Mindezt azért mert szerinte (és az uh gép szerint) ez a gyerek hatalmas, nem 12 (pedig elvileg holnap tölteném)hanem 13 hetes (6-5 cm!!)és ilyenkor már nem mérvadó a nyakiredő meg az orrcsont...a nyakiredőjét már nem is találta, azt mondta 12 hét után már "felszívódik". Egyébként alig tudtam kihúzni belőle valamit, szóval nagyon kiakadtunk, és közöltük vagy visszaadják a pénzt, vagy megnéz valaki normálisan és válaszol a kérdéseimre...(anno a kórházban ingyen ennél alaposabb vizsgálatban részesültem)Úgyhogy most állati mérges és csalódott vagyok (és azt sem igazán értem, hogy lehet 13 hetes a gyermek, mikor eddig mindig stimmeltek a méretek...)
Majd még írok!

Ment ma még valaki uhura??

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Hűh Judit, ez kemény. Visszaadták a pénzt? Vagy hogy végződött?
Próbálj megnyugodni..., bár én se nagyon tudnék. :roll:

Zsé - Anita
zsemlyécske

Rosszul írtam, 6,5 cm a gyerek, nem 6-5...
Zsé, még nem tudom mi lesz, most intézkedik a férjem...majd írok.

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Judit
sajnálom hogy ilyen szakbarbárral hozott össze a sors. Felháborító.Nem a 11-12-13.hétben lehet megejteni ezt a vizsgálatot???Mert ha 13 hetes is akkor is le kellett volna tudnia mérni, nem?
Én is ma megyek.Jó sz@r a gyomrom megint, nem tudom csak az ideg miatt vagy mi van már, de ha így folytatódik végelgyengülésben fogok kimúlni pár héten belül a sok nemalvás miatt. :?

Akíra
jobbulást a lánykádnak!!
Zsemlyécske
gratulálok a jó eredményekhez, cuki a babád!!! :lol:

Kép
katica_75

Sziasztok,

lányok, én nem látom senkinek a vonalzóját! :shock: Mitől lehet ez?

Akíra, mi baja lett Kyrának? :(

Judit, a kis mamanetes táblázatomban a 65 milis ülőmagasság 12+6-nak felel meg, nekem Sárival azt mondták, 13+6-ig lehet mérni, és én 13+1-en voltam az Istenhegyin. :shock: Hát, nagyon kiakaszthattak, megértem.

Zsemlyécske, nagyon aranyos a babucid! :) (nem tudom, írtam-e már, hogy a 13 hetes uh-n fiúnak nézték a lányomat! :lol: )

KépKép
KépKép
kornéliusz

Zsé: hellóóó :) nagyon édes a babuci :) Remélem az én picimről is hasonló szupi sztárfotók készülnek csütörtökön 8)

Judit: hát, teljesen megértem a felháborodásodat! Amúgy ez csak UH-rendelő? Mert én is olyan rendelésre megyek. Vagyis csütörtökön lesz az UH, és pénteken megyek a dokihoz.
És csak az UH lesz 10e Ft. De ha időt szánnak ránk, és alaposak, akkor nem bánom, de hasonló helyzetben szerintem én is a sarkamra állnék. (habár lapos sarkú párti vagyok :))

Judit
Kép
sonny

Sziasztok!

Judit!
Hát el hiszem, mennyire kiakadtál! és még volt pofája 9 ezret elkérni?? :shock:
Én ma hívtam fel a dokimat, jövő hétfőre hívott a kórházba, akkkor leszek 12+5 napos. És a kórházban mi egy fillért nem szoktunk adni, mégis nagyon alaposan uh-znak. Csak akkor adok, ha a magánrendelésére hív.

Zsemlyécske!
Örülök, hogy minden rendben!!
Már én is izgulok a hétfő miatt, de amíg ennyire émelygek, csak rend van bent!!

D.

Kép

Kép
ditta76

Köszönöm az együttérzést!
Katica :) nagyon szurkolunk neked, amint tudsz, írjál!!
Kornéliusz :) köszi h utánanéztél Sári adatainak. Nekem az van az uh-s papírra írva, hogy 13hét6napos vagyok... :shock:
Sonny :) enyhén szólva én is "lapos sarkú" vagyok (bár szerintem az ideális a kettő között van félúton :) ) sajnos, néha jobb lett volna nagyobbra nyitnom a számat, hátha nem tapostak volna már annyit rajtam...de mióta gyerekeim vannak és Róluk van szó, jó nagyra nyitom ám :D
Nos, a dokim intézkedett (nem Ő uhuzott, Ő nem ért hozzá), és holnap 2re (!!!ki a csudát találok ilyen lehetetlen időpontban, h őrizze a gyerekek álmát??)kell mennem a schöpf-mereibe (a régi kh-amba)egy ultrahangdiagnoszta kollégájához. Persze ingyér. Remélem ez már másmilyen lesz...De most megint várnom kell egy napot!! :( Áhhh....
Bocsi a sok panaszkodásért...

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Sziasztok!

Köszönjük szépen a jókívánságokat! Remélem hamar kiláball ebből a etegségből! Tegnap este óta hőemelkedése van, és kruppos köhögése! Egész nap nagyon nyünyü volt! Az ágyba tartani nap végére már lehetetlen volt, olyan kis örökmozgó! Szóval ha lázas csak fekszik, de most hogy csak hőemelkedése volt, most alig akart feküdni, de igazából menni se akart, mert 1 perc után már kéreckedett fel az ölembe, szóval maga se tudta mit akar! :cry: Remélem most már hamar rendbe jön mert rémes ez a betegség! :cry:

Judit nem semmi ami veled történt! De mi az, hogy te miért most mentél? Nem ő csinálta az uh-ot multkor is? És nem ő mondta, hogy most menjél vissza? A másik meg, hogy én alapból 13+2 leszek mikor megyek legközelebb, és azt mondta még nem késő! Meg különben is, nem tudom neked hogy alakult a ciklusod, meg milyen rendszeres de hogy lehet 2 hetet tévedni? :shock: Azért az azt jelentené, hogy menzi alatt estél kvázi teherbe ha normál ciklusod van! Ami persze nem lehetetlen én tudom, na de hát akkor is! Meg az elsőn mikor szívhangot néztetek még akkora volt most meg már két hetet ugrott? :shock: Jobb is lesz ha máshoz mész! A Schöpfi meg hát tudjuk, hogy nagyon jó! Én is ott szültem! Kihez jársz egyébként? Maradtál egy ottani dokinál? Vagy hogy lesz ez most? Nem költöztek még át a másik kórházba? Kicsit lemaradtam ami azt illeti! Lehet be kéne néznem a Schöpfis topikba :oops: :oops: :oops:

KépKép
KépKép
akíra

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: