Ma reggel odajött hozzám Máté és így szólt: - Anya! Kérek reggelit!
Azt hittem lehidalok.

2003.10.28 21:27
Teljesen u.az a betét van benne mint a siestában
Siesta betétesként is árulják
Maradtam ennél a cipőnél meg a nagyáruházas hótaposó csizmánál, amibe majd orthopédiai boltban nézek lépésbetétet. Így is kb. a szupi cipő fele árából megúszom az egészet.
Első megközeítőleg rendeltetésszerű használat, eddig csak beleállt a bilibe.
2003.10.28 21:33
Gratula Máténak
2003.10.28 21:42
- mit kapnak a továbbjutók? 

Ármin vérvételeredménye viszont még mindig nem (szept. 17-én volt a vérvétel)
, újból telefonáltam a Heim Pálba, ahol újra uazt a választ adták, mint három hete: "Épp holnap fogják postázni" Mondtam, hogy inkább értemennék - de ez újabb telefonokat és egyeztetést igényel
Hogy miért?????
Mindegy, fürdök egy jót!
2003.10.28 23:09

Szegénykém
, én Deichmann cipőboltban vettem tök jó bakancsot Dorkának, tavaly vettem és most is abban jár, nagyon jó, és 6 ezer körül volt. A Mammutban van Deichmann.
Van még egy elmélet az ilyen féloldali arcbénulásra, de azt inkább nem írom le, a lényege, hogy ha az ember nem találja a lelki egyensúlyát, akkor ez tükröződik az arcán... Szerintem a te esetedben erről szó sem lehet.
De jó, hogy Rékának ilyen gyorsan nő a haja!
Tényleg félreértettelek.
Van friss fotó róla?
Így aztán tegnap kapott napközben mégis szopit, nagyon örült neki
Ma fájdalomdíjként felvittem a Normafához és végig kóstoltuk a réteseket. Aztán elmentünk játszóterezni, ahol végre rollerezett (valakitől lopott egy rollert, de nem fémet, hanem olyat mint a Teletabi-Ponak van, olyan boldog volt)!
Köszönöm
)2003.10.29 03:33
Nem tudok aludni, iszonyúan keményedik a hasam... ittam már magnéziumot... most nem keményedik, viszont Pocok fél percre nem marad nyugton... Meg persze hulla fáradt is vagyok... holnap be kell adnom köttetni a szakdogát - de nincsen készen... Még azt sem tudom, hogy "ideiglenesen" mit köttetek be. Közben eszembe jutott, hogy hétfőtől újra mennem kell dolgozni... ráadásul jelenléti ív is lesz már (érkezési-távozási idővel) ... a költözés/berendezés SEHOL nem áll... Nem tudom hétfőtől mi lesz akkor Csengével... nem alszik el nélkülem. Hétfőn Anyós nem tudta elaltatni. Apa meg pláne nem fogja tudni. Az nem működött, hogy reggel elmegyek, amikor még alszik... túlságosan megviselte... 

Utálom, hogy bent a melóhelyen nincs egy rohadt székem meg asztalom... Bevittem papírt magamnak, hogy legyen mire fénymásolnom a szakdogához, meg majd kinyomtatni... erre hétfőn azt látom, hogy elővették, és azzal másolgatnak... úgy látszik másnak a 3-4x annyi fizujából nem telik papírra... engem sem az anyagi vonzata döngöl földbe, hanem az, hogy elveszik egyszerűen a másét gátlás nélkül... Fogalmam sincs hogy fogok november 20-a körül nyelvvizsgázni, amikor még bele sem tudtam nézni... lassan 15 éve, hogy utoljára orosszal foglalkoztam...akkor sem ment valami fényesen... Meg még az is lehet, hogy le is maradtam a jelentkezésről, mert okt. eleje óta nem jutottam el a lektorátusig... 

... pedig nap közben nem veszem észre, hogy olyan történne vele, amitől rosszat álmodhat... meg persze dacos... rettenetesen... zavar, hogy nem tudom élni/élvezni a pocakosságot... semmi időm nincs a Pocaklakóra.... csak akkor veszem észre, ha szétugrál...
... és ekkor ezek még csak a személyes nyomoraim, hol vannak még Atié, meg a többieké, amiktől szintén nem tudom függetleníteni magam... 2003.10.29 08:24
. Milyen névvel vagy az icq (és milyen email-címmel), mert akkor megkereslek
. A corában mától van az új akcióban gyerekeknek csizmavásár, majd jobban megnézem, mert Hangának is kell, aztán írok.
, hátha jobb lesz és igyál sok meleg mézes teát!
Én vmelyik nap láttam a corában egy kislányt, akinek az egész orra tiszta seb volt
, de láthatóan nem zavarta
.
. Kazaa-ról töltünk le mindenfélét.
, Hanga is állandóan, minden pelenkázásnál kiabál: "bilibe kakáááálniiiiiiii", persze soha semmit nem produkált még, de nagyon édi ő is...
, de most tényleg mennem kell. 2003.10.29 08:41
Legyél vidám!
Egy biztos nem lehet: bárányhimlő.
Ezért is ilyedtem meg annyira, amennyire, és még mindig nem vagyok teljesen nyugodt, mert most meg bizsereg az arcom. Hát ez van.
És miért kell mindig szurira járnotok? Jaj szegény!

2003.10.29 09:22

Miért kell szurizni?
Lányok mostanában későig kukorékolnak és reggel 5.30-kor kidobja őket az ágy.Kérlek néhány manót küldj vissza!S.O.S.
Hangának nyügi elleni manók.

Fel a fejjel.Menni fog minden!
Hol találtad?

2003.10.29 09:30
2003.10.29 09:32

Ne legyetek betegek! 

Állítólag nagyon örült neki (Fogászaton voltunk reggel, és akkor mondta) a kislány, és az osztálytársak sem cikizték, hanem aranyosan elviccelődtek a versen.

Úgy örültem neki, hogy ezek a gyerekek még nincsenek elrontva ilyen téren. 

Én tuti, hogy jó erősen kinyitottam volna a nagyszámat, és elmagyaráztam volna, hogy mi a helyzet. Hát arról nem is beszélve, hogy nem csak a babakocsit toltam volna át a lábukon, hanem jó erősen rá is léptem volna a bunkók lábára. 

2003.10.29 09:49
nagyon tetszik neki, hogy ha jelzi, hogy bilizni akar, bármit csináltam is, eldobom, és rohanok. Ja, és nagyon tetszik neki az is, hogy ha "eredmény" van, akkor azt kivisszük a WC-re, beleöntjük, kitöröljük a bilit, lehúzzuk a WC-t, és Lacika lelkesen integet a távozó pisinek.
Utána kijön a nappaliba, hozza magával a bilit, leteszi, belepisil pár cseppet, és újra előről az egész kivisszük, kiöntjük, kitöröljük, lehúzzuk, kezet mosunk játék.
Tegnap este kétszer pisilt egy egy kicsit a bilibe gyors egymásutánban, azután pár percen belül egy igazi nagyot a parkettára. Ma reggel hatszor egymás után játszottuk el a pisi-műsort. Mivel ébredés után kaki szokott lenni, folyamatosan figyeltem, hogy ha felveszi a jellegzetes kitolt fenekű kakiló állást, alá tudjam tolni a bilit. Persze kivárta, hogy búcsúpuszit adjak az Ajának, és azonnal a hancúrszőnyegre kakilt. Azóta mostanáig kb. 10-15 ici-pici pisi került a bilibe, egy nagy a kanapéra, és a másik nagy a szőnyegre. 
Szerintetek mit érdemes ilyenkor csinálni? Adjak rá erőszakkal pelust, és csak akkor vegyem le ha a bilire akar ülni, vagy hagyjam rohangálni pucér seggel, és törölgessem a tócsákat lakásszerte?
Szerencsére pokolian túlfűtött a lakásunk, most legfeljebb nem szellőztetek naphosszat. Csak attól félek, hogy a pucér fenékkel a padlón üldögélve felfázhat. 
2003.10.29 09:55

2003.10.29 10:01
De nyáron, míg jóidő volt, kergettem a kakit.
. A kicsi üvölt, a nagy meg élvezi. Elééééééééééég!2003.10.29 10:09
A BKV reménytelen vele. Meg bkv-zom simán a két gyerekkel, csak nincs HOVA menni.
1 hónapi munkám veszett kárba. Aztán akiről azt hittem, megérti a bánatom, nem értett meg
2003.10.29 10:14
Nem tudsz múvházakban gyerekprobramot keresni? Mondjuk tornára járni, vagy nemtom. 
2003.10.29 11:01
A kaki nálunk is gáz lesz, mert Lacika csakis állva szokott, nem tudom, hogyan fogom rávenni, hogy azt is ülve, a bilibe produkálja. Persze utána ő is jön futva, ha éppen pucéran volt, és mutatja, hogy hol a kupac.
A pelenkába ment kakiról most hétvégén szólt először, szóval rohamos a fejlődés.

Szuper, amiket Tomi dumál!
Gondolod, hogy a magas szárú bundacipőn kívül még hótaposó kiscsizma is kelleni fog télire? Hajaj...
Bilibe pisiléssel ti hogy álltok?
Egyébként (ha jár arra valaki) ez egy BabyBell nevű üzlet a Színház út 7. szám alatt. Igazából (látszólag
) az Ógabona téren van, egy nagyon jellegzetes hordón keresztülpisilő legény szoborral szemben.

Sajnos semmi vígasztalót nem tudok írni, mert nem tudom mi bánt. Talán "csak" a szülés utáni hormonális viharok készítenek ki... akkor biztosan hamarosan magától is elmúlik.
Bár ez a búbánat idő is rányomja a bélyegét az ember hangulatára.
Tarts ki, amilyen rohamosan fejlődik Zsoma, hamarosan megerősödik annyira, hogy kimozdulhass vele!
. Miért kell mégis bemenned dolgozni? Nem úgy volt, hogy mostmár a szabi meg a tanulmányi szabi kifutja a 180 napodat? Vagy rosszul emlékszem valamire?
Akár az Apja... 

Nyáron én is sok kakát és pisitócsát takarítottam el, nagy pucérkodások mentek, mikor tombolt a kánikula, de akkor még a bilibe tévedésből se került más, csak LEGO kockák.
2003.10.29 11:22
2003.10.29 12:08
Zsani először csodálkozott, hogy nem visszük ki, de elmagyaráztam neki, hogy ilyen kevéskét nem lehet kiönteni. Amúgy teljesen természetes, hogy élvezi az új dolgot és próbálgatja a saját testét. Szerintem ezzel a néhány csepp pisivel is bizonyítja magának, hogy tényleg kijön a pisi, ha akarja és ez a tanulás egyik fontos része.
Zsani az első napokban szinte mindent a bilibe engedett, de néhány nap után már nem volt olyan izgalmas számára. Nem tudom mennyi idő kell, de ahogy írtam kb. 1 hónapja volt, hogy egyszerűen magától belepisilt a bilibe, de csak mostanra használja rendszeresen. Mi sosem siettettük és volt olyan, hogy napokig csak odament a pisi, majd napokig szinte csak a pelusba. Szóval én azt ajánlom, hogy hagyjátok Lacikára a dolgot, dicsérjétek meg ha van, ha nincs semmi eredmény, de túl nagy jelentőséget ne tulajdonítsatok neki, mert hamar rájön a gyerkőc, hogy mennyire fontos ez nektek és szórakozni fog veletek. Ez utóbbi tapasztalat...
2003.10.29 13:05
Nagyon szerettem volna kislánykoromban ikreket, de ahogy terhes lettem, azon imádkoztam, hogy nehogy!
Most is néha elgondolkodom, hogy túl nagy ez egy gyereknek, de biztos ilyen alkat vagyok akkor!
Legyen ez a fődíj!

Mi van vele, hogy szurit is kap? 

2003.10.29 13:15
Ahogy mamagmat ismerem ez egész télen így lesz
Szóval ennek ismeretében rád bízom a döntést! Ja és ha kimozdulni vágysz, szívesen látunk titeket mi is itt! Egyéb depiűzők
2003.10.29 13:22
) legóznia, Zsoma meg alszik, így végre egy kicsit netezhettem kedvemre
Hétvégére állandóan programokat szervezünk, így én is látok embereket
2003.10.29 13:26
2003.10.29 13:45

Gyerekek, pocakok, hajak
Hogy Napsinak meg Zsaninak milyen szép haja van!!!
Aztán, hogy "indulás bölcsibe, jó lesz
" Az állatkert téma még mindig nagyon feldobja, " büdös majom, büdös röfi, majom mászott fára, dobozzal leesett, láttunk elefántot, zsiráfot, teve harapta ujjam, pingvin úszott huss gyorsan".
Fel a fejjel, lesz majd jobb is, ha nem laknátok a világ végén átugranék hozzátok.

2003.10.29 13:49

Bár bagoly mondja verébnek..... Gondolj arra, hogy nem vagy egyedül a bajoddal! Zsoma meg seccperc alatt megerősödik, megnő és akkor már mehettek bárhova!!!! 
Szóval megpróbálok kapcsolatokat kiépíteni. 

Hozzánk is gyere, plíz
", csak nem a 3. gyerkőc van tervben????????

), szóval megkérem, hogy este álljunk neki és csináljunk már a gyerkőcökről 2 albumot! 2003.10.29 13:51
Mindenki azt hitte ikreket várok! 

Eddig olyan ágya volt Sárának, hogy attól féltem összedől, ha ránézek. pedig femnyő volt, és azt hitük szuper lesz.
Leszakadt, amikor ugráltak rajta. 
2003.10.29 13:56
2003.10.29 14:54
de ha gondolod holnap repülök hozzátok is
2003.10.29 15:00
Nagyon sok dolgunk van még addig! A kisregényeim is végetértek, mert ezermillió dolgot kell csinálnom a sulihoz, így ne haragudjatok, ha nem reagálok személy szerint mindenkinek.
Még jó, hogy itt vannak Edináék a szomszédban... csak épp Barni folyamatosan püföli, lökdösi a Virágot, ő meg visít. Nem tudom, mit csináljak vele, totál szófogadatlan...
Teljesen más a 2-kal minden körülmény dacára!
Remélem, a következő talin veletek is találkozunk!
2003.10.29 18:21
Remélem, Viliben nem hagyott maradandó károsodás Balu lökdösődése miatt
Nekem nagyon jót tett a kimozdulás, és most tele vagyok energiával, és úgy érzem, nagyjából akárhová eljutunk talira, csak legyen
Na, jó, örülnék, ha csak max 1-szer kéne átszállni
, mert nem hallgat rám
2003.10.29 19:18
. Szerencsémre Lacika még csak engem látott pisilni (más nem engedi be a WC-be magához), így természetesnek veszi, hogy pisilni ülve kell.
Egyszer jártam hasonlóan, de nekem az anyagom volt vacak, amire keresztszemeztem. Valahogy nem szabályos négyzetekből állt, hanem inkább téglalapokból. Az egész minta eltorzult, és ronda lett.
Ja, meg egyszer fél évig kötöttem egy nagyon-nagyon gyönyörű ír (csavart) mintás pulcsit az exférjemnek. Álomszép királykék gyapjúfonálból volt. A pasi 193 cm. és látványosan vállas is volt hozzá, akkora darabok kellettek a pulcsihoz, hogy izomlázam lett a forgatásától, mikor kötöttem. Na, ez a szupergyönyörű darab az első mosásnál (hideg vízben, kézzel, WU2 samponnal) összement az én mértemre. El is hordhattam volna, ha kőkeményre össze nem filcesedett volna. Na, azóta nem volt kötőtű a kezemben.
Szóval megértem a mérgedet.
Szóval későn jött a figyelmeztetés.
Egyébként ő egyáltalán nem szól, hiába idősebb annyival Vilinél. Most, a hétvégén szólt először, amikor bekakilt, és amikor pisilni akar, akkor is csak bősz mutogatással, bilihozással, ruharángatással jelzi.
Legalább 2 cseppet ki tud préselni magából bármikor. Szóval nem nagyon tudom figyelni, hogy kell-e neki.
Azután meg amikor tényleg kell, akkor megy, ahová sikerül.
Persze minden kezdet nehéz.
Most is 15-20 másodperc alatt intézi el a pisilést, és már ugrik is fel. A pucérkodás az jó szerintem, mert akkor tudatosul benne, hogy a kukijából jön a pisi, és az is, hogy mikor, milyen érzéssel, hogyan tudja szabályozni, stb. De a bilin üldögéltetni szvsz fölösleges. Ja, meg több helyen olvastam, hogy jó, ha bemehet a WC-re a gyerek, amikor a felnőttek végzik a dolgukat, és láthatja, hogy a nagyok hogyan csinálják.
okat látni a hozzászólásodban!
2003.10.29 20:21
Ilyen még nem volt.
Jó lenne, ha ti is eljönnétek majd hozzánk. Esetleg Norcit beszervezve autóval? Mindenképp csak akkor lesz tali nálunk, ha napok óta semmi bajunk. 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint