A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

Akit nem találtam meg, és bejelölne, a fenti néven...
linocs

Sziasztok anyukák !

Gondoltam írok egy pár sort, mert még amióta hazajöttünk a kórházból, nem voltam itt :oops:
Remélem mindenkivel rendben van minden, megpróbálok lassan-lassan visszaolvasni :P
Mi jól vagyunk, vannak hullámvölgyek, amikor Kíra is nyűgösebb, de szerencsére tejcsi is van és szépen cseperedünk :D
Mindenkinek puszi

Kép

Anita
Kép
boszi30

Fanetta!
Úgy gonolom teljesen igazad van...Egyikünk ilyen, másik olyan...Én is ismerek olyan Anyákat akik a nap 24 órájából 25-öt boldogan babáznak és nem létezik számukra más....(még háztartás, főzés sem). Ettől maradéktalanul boldogok és egy tucat gyereket akarnának. Egyszer az egyik nekem azt mondta (mikor rabszolgának éreztem magam, és iszonyúan szenvedtem Levente fiam miatt) - hogy nekünk ez a dolgunk.... :oops: :( Nem gondolom én sem hogy a végtelenségig fel kell magunkat áldoznunk....
A laza csajokat (anyákat) nagyon irígylem..(pl. Fanetta). Én nagyon tudok görcsölni, de ezt már itt a fórumon bebizonyítottam :oops: :oops: :oops: (egyetlen mentségem, hogy sokszor őrületesen szenvedek a derékfájás miatt, és ez nagyon megnehezíti az életem(életünk))
Ez van....Azért érzem, hogy Nimróddal sokkal könnyebb lesz, valahogy már most látszik, hogy sokkal békésebb a természete....

Ja és Levente ma izgalommal és boldogan ment a játszóházba, ez azért elárulja, hogy vágyik a közösségre. Ma vinnem kell Nimit az urológushoz, ezért van a játszóház. Sajnos nem engedhetjük meg magunknak csak végszükséglet esetén. Ma ott is alszik délután....
Olyan furcsa, hogy van egy kis szusszanatnyi szabadidőm...

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Potyka!
ok.

Márti!
köszi, a levegőzést mi is gyakoroljuk...

Jim!
Mi az a passzív félév?
Én azt gondoltam, hogy abból amiből csak beadandó van, és abból ami könnyebb levizsgázok a többit majd felveszem egyszer....
Meg némelyikből augusztusban van lehetőség engedményesen(időben) vizsgát tenni.

Monácska!
Köszi!
Most cseréltem le nemrég a régi dokit, de már százszor megbántam. Ez egy idősebb doktornő és hát....Persze amig nem váltottam csak jót mondtak róla, utána meg a többit :(
Nóra gyönyörű!!!!

Anita!
Szép hajasbaba Kíra! Irígy vagyok...

Levi tegnapi aranyköpése: Nézegettük a mesekönyvet és a keselyű helyett savalyú-t mondott. Akkorát nevettem... :D :D

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Szia Judit !

A szülészeten is mindenki hajasbabának hívta :P
Ne irigykedj , majd a harmadik baba.......
:wink:

Anita
Kép
boszi30

Juditkecskemét: azért neked háromszor nehezebb a dolgod ( :!: :!: :!: ), mint sokunknak vagy akár pl. nekem: pluszba ott a suli, nincs bölcsi, a derékfájásról nem is beszélve. Szóval jobban meg kell szervezned az egészet. (lehet, hogy én ki is futnék a világból ekkora terhelés alatt???)
(remélem elkiabálom, és nem így lesz de ha Nimi ilyen betáblázottan fog továbbra is működni, fogunk mi még meccsezni, amíg valamiféle összhangra jutunk :o )

Kép Kép Kép
fanetta

Boszi!
nem lesz harmadik....nem bírnám ki, nagyon nehéz volt ez a két terhesség is a gerincem miatt, és amúgy is fiú lenne (fő az optimizmus - de tényleg biztos vagyok benne, régen láttam magam előtt a leendő családomat 3 fiúval)
Annyira szerettem volna egy kislányt....

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

boszi: micsa "sörénye" van a kiscsajnak!!!! Igazi oroszlányos!!! :lol: :lol: :lol:

Kép Kép Kép
fanetta

ja és 1 hónaposan Nimi 6 kg, félévesen kb. 11 kg lesz, 1 évesen 15 kg nem bírom cipelni. (Levi is 14 volt)...... :( :( :( Kár hogy nem úgy jönnek világra hogy egyből járnak...

Na mostmár magamból is elegem van, nem akartam senkit lehangolni, bár szerintem sikerült...

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

juditkecskemét: pedig lányt könnyebb összehozni szerintem - csak a peteéreskor nem lehet akciózni -vagy rosszul gondolom??? :lol:

Kép Kép Kép
fanetta

Még azt is szerettem volna írni , hogy mindenkinek köszönjük a gratulációt , aranyosak vagytok :P Én is gratulálok mindenkinek aki azóta szült :P
Valamint hogy a táblázatban is minden a helyén legyen, nem sima szülés volt, a végén megcsászároztak, mert a csepp szívhangja folyton leesett és már a magzatvíz is kevés volt .

Anita
Kép
boszi30

linocs: kölyöknek nincs bohóc orr!!!! Mi ez a diszkrimináció????

Kép Kép Kép
fanetta

judit : le a kalappal előtted , az unokatesómék kisfia most 4 hónapos és 5 kg, a múlthéten elhozták, mit mondjak elég volt tartani 5 percig :oops:
Kíra után pláne .

Anita
Kép
boszi30

Csajok!
Keddre 25 fokot mondanak. Na úgy legyen.
Fanetta: azért ennyire nem pár nap van köztünk, úgyhogy köszi, de nem utólag jött, hanem előre, hihihi.

Kénytelen voltam kidobni a 125 mili tejet, miközben nekem meg épphogy van mostanában. Nem is értem, óránként jönne megint cicire a kiccsávó, meg amúgy is annyit sír mostanság, sztem ideje lenne felkeresnünk a doktornénit, oszmonjon valamit. Közben meg éppen csak elég tejem van. Emiatt persze kicsit stresszelek, na amikor meg a nagy stresszbe leveszem a fagyóból az adagot, addigra bealszik 4 órára, mire felkelt már majd kiszakadtak a dudkók. A fenébe, pedig már alig maradt a fagyóban is.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Most kaptam ezt a viccgyüjteményt, nagyon jó:

Az első 3 hónap:
- az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis
lukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad.
- van idegesítőbb hang, a táblán végighúzott körmöknél.
- a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.
- napi 4-5 óra alvással is lehet élni.
- ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.
- egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.
- a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre.
- elindulni otthonról egy 2 órás procedúra.
- ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezentúl befogod.
- minden babazokninak szűk a szára és bevág.
- a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.
- aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.
- az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass. Szülés után a 2 irgalmatlan méretű melled miatt továbbra is csak ábránd marad...
- szörnyű dagadtnak lenni.
- nézed a vékony, feszesbőrű nőket.
- már nem szereted a vendégeket.
- sírsz, ha a tv-ben popsikenőcs reklám megy.
- sírsz, ha az alvó gyereked nézed.
- sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy ingerültebb veled.
- sárkány leszel, mindenért cseszegeted a férjed.
- egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre.
- ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed.
- a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja.
- akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család.
- a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.
- kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan régebben.
- kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már).
- anyósod még annyit sem.
- fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen reális egy babától.
- a digitális mérleg egy sz.r, csak arra találták ki, hogy idegesítsen.
- amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze.
- a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig.
- van 70 dekás teli pelenka!!
- a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1 felhúzással sajnos.
- a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának nincs.
- egész nap otthon vagy, még sincs este meleg vacsora és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy.
--------------------------------------------------------------------------------
3-9 hónap:
- úgy tűnik az egész nap egy végtelen szoptatás.
- bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle.
- éhen fog veszni. . . nem eszik semmit ez a gyerek.
- a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.
- 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben.
- napi 4x átöltöztetni nem is sok.
- az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.
- a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik!
- 1 óra cipelés után egy 5 kilós baba is 20 kilósnak tűnik.
- zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd.
- a legjobb játék az, ami földhöz csapkodva elég zajos.
- a legjobb játék a pillepalack, a kád dugó lánca és a távirányító. Minden más pénzkidobás.
- az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed egy reklámszatyorba sem férne be.
- a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz, de a gyerek a kutya jutalomfalatját fogja a legjobb ízűen rágcsálni.
- mindenen bevarró címke a legérdekesebb.
- minden fájdalom és baj emelés hatására múlik.
- ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és még a wc-re is követ négykézláb.
- eddig nem hitted volna, hogy egyszer valaki a szemedbe nézve fog, tág orrcimpákkal, nagyokat nyögve sz.rni, fátyolos tekintettel. Mindezt szégyenérzet nélkül!
- valakinek te vagy az ISTEN!
- az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a káresemények.
- mindenhonnan csak le, és kipakolni izgalmas.
- térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.
- 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a mellbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered.
- ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni.
- egy baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát!!!!!!!
- egy baba nem ismeri a türelem szót! (sem)
- amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó.
- a körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan mint futó vadra lőni. . . .
- a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábon
- a homokozó lapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét.
- a hullapelyhes szép dal, de 200-adik alkalommal már a mikulás k. . anyját. Még jó, hogy kivehető az elem a játékból. . .
- miközben eteted, mindenki rajtad röhög aki lát, mert te is nyitod és csukod a szádat.
--------------------------------------------------------------------------------
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Monácska: csúúúúúúúúúúúúcs vagy!!!!!

Panny: szupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii -és hitetetlen mértékű az igazságfoka!!!!!
T írtad az előző viccgyűjteményt is? Férjem igazi feminista: elolvastam neki, mire megkérdezte: csak ennyi van? :D

Kép Kép Kép
fanetta

Panny! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Milyen igaz!!!!

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Sziasztok!

Juditkecskeméti,
sajnálom, hogy Levi néha ennyire bepipul. :( Ma biztos nyugisabb napod lesz és ő is jól érzi magát a közösségben! :)
Örülök, hogy elegendő tejcid van és Niminek nincs szájpenésze! :)

Zsu,
szörnyű a védőnőd, ha még úgyis gondolja (mert béna volt és elfelejtette, hogy mit beszéltetek meg), hogy igaza van, nem mondhatná ki. Milyen dolog ez??? :twisted:
Nálunk tegnap volt a védőnő, mondtam neki, hogy estefelé, amikor már minimális a tejem, tápit kell adnom Dórinak. Ki volt akadva, hogy a könnyebbik megoldást választom, fel kéne tornázni a tejmennyiséget. Mondom neki, hogy én is így vagyok vele, és nem úgy gondolom, hogy a tápival könnyebb az élet. Egyrészt drága, másrészt meg macerásabb, mintha mellre kéne csak egyszerűen tennem a babát. Ott győzködtem, hogy ne gondolja rólam, hogy nem teszek meg mindent azért, hogy anyatejet kapjon inkább Dóri. Így is a napi etetések 90%-a anyatej.

Márti,
szia!!! Végre itt! De jó! :)
Ari nagyon Bence! :)

Niki,
jó lett a frizurád, csini! :)
Jó ez a családi kép! :)
Köszi kérdésed, ahogy fent is írtam, sajna esténként tápiznom kell egy keveset. Jó esetben csak 30 millit, változó.

Panni,
Édik a fiúcskák! :)

Linocs,
köszi a mini talis képeket, tündériek! :)

Judit18,
nálunk mostanában napközben 3-4 órákat alszik Dóri.

Jim,
mi az az AC kiválasztás?

Monácska,
szuper, hogy Nóri tegnap óta szopizik, nagyon örülök! :) Édes a kiscsaj! :)

Tündérmanó,
leírod, hogy mi baj van anyósoddal?

Boszi,
örülök, hogy írtál, gyere, amint tudsz! Mekkora hajkoronája van Kírának! :)

Szilvánusz,
hát persze, hogy hiányozni fogsz, ha elutazol! Úgy van, ahogy Zsu írta, nem mindig írjuk le, de úgy gondoljuk, hogy hiányoznak, akik ritkán, vagy régen írtak!!!
Sajnálom, hogy ki kellett dobnod a tejcit. :(

Melinda

Kép
melinda80

Linocs,
visszajelöltelek! :)
Ámultam és bámultam, hogy mennyi szép helyen jártál (meg kicsit irigykedtem is :wink:)! Egyiptomba én is szeretnék egyszer eljutni.

Melinda

Kép
melinda80

Sziasztok!

Szia Boszi, nagyon édes Kíra, szép haja van és aranyosan alszik, így kinyújtott karral. :)
Szilvánusz, drukkolok, hogy jó idő legyen! Én itt szoktam nézni... www.koponyeg.hu , de naponta mást írnak. :(
Panny, ez nagyon jó! Tetszik! :D
Mona, nagyon édes Nóri! Már kicserélted a fülbevalót vagy ezt rakták be?
Judit, nálunk tök változó, hogy mennyit alszik Lilla. Van, hogy alig... tegnap reggel fél 6-tól 12-ig ébren volt... utána 3-tól is többet volt ébren, mint amennyit aludt. :)
Ja, és most úgy veszem észre, hogy egyre többet eszik Lilla. Ma pl. reggel fél 6 óta kétóránként eszik... evés előtt meg úgy üvölt, mint aki egy hete nem evett. Majd utána édesen bealszik... másfél órára. :) Lemértem 100g-ot evett... ami nálunk sokank számít. Amúgy van még egy topikbaba, aki még nem érte el a 4 kg-ot? :wink:

KépKép
KépKép
mni

melinda80: én iiiiiiiiiis!!!! Nekem iiiiiiiiiiis!!! Nagy álmom egyszer eljutni Egyiptomba!!! Sajna nem ezt kaptam szülinapomra :cry: :cry: :cry:

Kép Kép Kép
fanetta

Judit18, a 4 óra nappali alvás teljsen jó, Laura jó napokon ennyit alszik, rossz napokon 1 órát! Erik 7 hónapos koráig sokszor semmit nem aludt, a 2* fél órának már nagyon örültem, mit ne adtam volna, ha 4 órát alszik! :)

Kép

Kép
mzx

Szia Boszi!
Édes Kira!
:D

Niki!
Lilla biztos most nagyon meg fog indulni növekedésben! :wink:
Nálunk, ma eddig két evés volt viszont. 2-kor 8-kor.Várom, hogy ébredjen. Este bizti besűrűsödik emiatt. :? Mi 4180 g-ok vagyunk.

Panny!
Mind igaz bizony. :lol: :lol: :lol: :lol:

Melinda!
Persze, hogy nem egyszerű meghozni a döntést a pótlással kapcsolatban...

Zsu!
Az én védőnőm mindig riogat valamivel ami nincs, vagy csak apróság. Ha kérdezek, egy épkézláb választ nem tud összehozni. Mondjuk nem is nagyon néz felénk.
Linocs!
Majd kereslek!

Judit(kmét)!
Kitartás!!!! Nimit meg viszed magaddal, ha menni kell valahová? Ott megszoptatod, vagy lefejt tejet kap valakitől?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Mzx!
Én még bízom benne, hogy Zsombor az én jó alvókámat örökölte, és nem a férjem kis alvásigényét. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Voltunk ma dm-ben. Hát eszembejutott a multkori sztorid Erikkel. Hát tényleg nem lehetett egyszerű. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Császáros táblázat:
Kép

KépKép
KépKép
mni

Hát ja én erre most mit mondjak? Én már 4 hete ezt kérdeztem itt tőletek, hogy nem kevés-e, amit a gyerek alszik napközben, hát akkor még most Judit, 5 hetesen ez már pláne normális. És Mzx akkor is megnyugtatott, hogy bőven belefér, hogy egy csecsemő ennyit van ébren. Egyébként én összeadtam és valójában az jön ki, hogy a nap 24 órájából kb. 6-8 órát van ébren, csak mivel az szinte mind napközben van, azért tűnik úgy, hogy sosem alszik. Az az egy megnyugtató van benne számomra, hogy azt tudom, hogy a nap valamelyik szakaszában tuti aludni fog egyhuzamban 3 órát. Szóval általában az összes teendő, akár félbehagyva, akár el sem kezdve akkorra marad. Nálunk ez most van, már 2 órűja alszik, gondoltam akkor én is alszom, erre beindult a kertben a fűnyírás ezer decibellel.

Na de legalább szép lesz a fű mire jöttök.
Én nem is bánom már, hogy nem alszik, meg nem is erőltetem, hogy aludjon, csak azt nem értem, hogy akkor miért sír ha ébren van. Sokszor már olyan fáradt, hogy majd leragad a szeme, de akkor is inkább sír, mintsem aludna. Na hát és 4 órán keresztül lekötni a figyelmét és szórakoztatni engem teljesen kifáraszt.
Jajj Panny annyira nagy igazságogat küldtél, szétmosolyogtam a fejem, hogy lámlám, megint csak nem vagyok egyedül.

Nekem még néhány dolog eszembe jutott:
1. Rájösz, hogy akár napokig is lehet lepedékes foggal élni, mert fogat mosni minden másnap tudsz csak jobb esetben.
2. Új divatot teremtesz a szemöldök témában. Egyik héten az egyik, másik héten a másik lobog.
3. Az összes törtölköződet dobhatod el, miután mosás után még kb. 4 órát poshad a lavorban kiteregetés előtt.
4. Szembeszomszédaid hímneműi életük legjobb 3 hónapját élik meg a te szellőző csöcseid nézegetésével.
5. Keresed, hogy mi lehet a bűz forrásba a lakásba, majd mikor mindent kiszelőztettél, átmostál, légfrissítőztél rájössz, hogy te magad.
6. Colombo hozzád képest kutyafasza, ha azt nézzük mit össze nem deketíveskedsz, mire rájösz miért sír a babád.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Szilvánusz!

Tök ugyanez, hogy van egy nagyx alvásunk nappal, a többi percekben mérhető csak sokszor.
Olyan nincs mitn Nikiéknél: Evés 1 óra alvás, két óránál ébredés. Vagy sok, vagy szinte semmi.

Szoptatós felsőt hol lehet venni????

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka!

Én a Terranovába vettem fillárekért, meg a H&M-be, meg a C&A-ba ilyen csini polószerűk, amik elől gombosak. Igen a többi alvás nálunk is fél vagy 1 óra max, de az vagy babkocsi, vagy kocsi, vagy ölben, szal legritkább esetben kiságyban.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Sziasztok!

Olvasom, hogy jönnek elő az alvásproblémák.
Nálunk, szerencsére már minden rendben.Eszik, egy kicsit játszunk utána alszik, jó esetben, ha nem alszik be cicin.
3, 3 és fél, vagy 4 óránként eszünk.Már kezd beállni.
Este fél 8-kor szopizik, utána éjfél fél 1 fele, és 4-5 körül ébred megint enni.
Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy ha nem alszanak nyugodtan a babák, több mint valószínű, hogy vagy sok levegőt nyelnek be evés közben és az csikarja a hasukat, vagy éhesek és az zavarja őket. Vagy az Infacolt vagy a Gripe watert adjam neki napi 3x-szor. Mivel még a Gripe water nem jött meg így az Infacolt adom neki, és teljesen nyugodtan alszik nappal is meg éjszaka is.Hisz nekik még szinte ennyi a dolguk, a napi alvásigényük 16-18 óra.
Remélem van olyan akinek tudtam segíteni.

Na megyek etetni, mert ébredezik utána meg megyük sétálni.
Puszi nektek!

Kép

Anita
Pam Brown: "A legőszintébb mosoly a csecsemőé.
Abban nincs semmi csel vagy számítás, csak színtiszta ÖRÖM."
gy.anita

A 10 perc is alvásnak számít? Mert sokszor alszik 10 percet... :D

KépKép
KépKép
mni

Ez a mai nap nem az enyém! Épp szoptatom Martint...csörög a telefon. Általában nem veszem fel, de 23-as körzet volt, csak az ovi lehet. Naná, Milán lázas menjek érte. Kint szélvihar, sötét felhők... a férjem a Shell központban zárt ajtók mögött telefonja kikapcsolva. Gyereket mellről le, babakocsiba be...alig tudtam tolni, úgy fújt a szél. Remélem ő nem lesz beteg ezek után. Most tuti fogytam 1 kg-ot, pláne, hogy még enni sem volt időm :x

Asszem mára ennyi elég volt...
Vendég

Judit(kmét), én írtam azt, amire Jimnek válaszoltál. :D
Niki, Feri, Lilla, szép család vagytok!
Márti, aranyos lehet nagyfiad, hogy így segít!
Jim, napi egy liter tejci? :shock: Nem semmi!
Monácska, gratulálok, fasza csaj vagy!!!

A védőnő ne jöjjön hozzánk, inkább megyek én, de leginkább lecserélném, ha lehetne. De nem lehet. :( :( :(
Azt képzeljétek el, hogy cipőstől, kabátostól berongyol a lakásba, se kézmosás, se semmi, úgy nyúlna a gyerekhez. :shock:
Legutóbb meg akarta mutatni, hogyan ápoljam a már leesett köldökcsonk helyét. Mondtam neki, hogy most evett a gyerek és alszik. De ő meg akarja mutatni, hogyan húzzam szét a köldökét, hogy bele tudjak hintőporozni. (Második gyereknél. :roll: ) Csak akkor tett le a kicsi felébresztéséről, mikor közöltem vele, hogy az apja is ott alszik vele, mert reggel jött meg munkából.

Boszi, ez a Kíra-frizura nagyon király!!!
Panny, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Szilvánusz, a te kiegészítésed is tetszik! :lol:
Fanetta, az előző feminista gyűjteményt én írtam. :D

Alvás: ma reggel 6-tól délig fent volt kicsi fiam! Elfáradtam... Még a levegőn sem aludt el 10 percnél tovább. Kíváncsi vagyok, most meddig húzza majd a lóbőrt.
Vendég

zsu: az ilyen védőnőt meg kéne cipőzni!!!!!!!!!! :twisted:

lefekszem aludni...legalábbis remélem, sikerül.

linocs: tuti jó fotók vannak rólad iwiw-en!!!
Vendég

Bosek: tényleg érdemes volt beváltani az ajándékcsekket, nagyon helyes Blanka!

Pété: nem tudod valahogy megszerezni a kórházi szobatársad elérhetőségeit? Hogy jöttél rá, hogy ő volt?

Melinda: helyes a kis Dóra!!!

Pumperka: úgy látszik, nemcsak a mi Fruzsink szeret „falhoz” dörgölődzve aludni – édes..., és a hordozós kép :) :) :)

Zsu: nekem nem lesz védőnő, sem orvos, viszont bármikor is indulunk, megvárlak, és viszlek Benneteket!!! Ne izgulj!

Juditkecskemet: én mint első babás, el sem bírom képzelni, milyen lehet két (vagy több) gyermekkel odahaza, főként olyanokkal, akik még picik. Minden valószínűség szerint RÁD van szüksége a nagytesónak, és azt látja, hogy a kicsivel mennyit foglalkozol... Nem tudom, mi a jó megoldás – szerintem ez annyira gyermek/szülő függő... Én biztos megpróbálnék külön programokat szervezni csak neki és csak nekem, hogy lássa, hogy igenis fontos!!! Mindenesetre bármit is érzel, szerintem teljesen normális – nem minden rózsaszín, és cukormáz a gyermeknevelésben... Aki pedig azt mondja, az is érez néha olyat, ami nem fér bele abba a képbe!!!
Kiskönyv: mi a kórházban kaptunk
Konakion: amíg csak szopik kell adni hetente
Helyes ez az aranyköpés!!!!

b.márti77: a gyermeket már megdícsértem email-ben, de itt is ;) Ha gondolod, segítek a vonalzóban is
Fruzsi egyelőre még válogat, de szerintem megdobogtatta a kis szivét a szép szőke herceg ;)

Mni: új frizkó! Szuper!!! Én két hete kaptam jövő hét keddre időpontot, a fodrászom eltörte a lábát... Lassan 3 hónapja nem voltam fodrásznál... brrrrrrrrrr
Nagyon jó a családi kép rólatok! A kiscsajnak még mindig irigylem a haját

bnesz.eva: Fruzsi szokott nyögdécselni, de szerintem nem azért, mert kínlódik – olvastam valahol, hogy mostanság kezdenek kiadni magukból mindenféle hangokat a babák – én akkor gyanítom, hogy épp a pellus telerakása a cél, ha a kis feje pirosodik...

Szilvánusz: jó ez a hajszárító is!!! :) nekünk ugyan nem aludt el rá, de megbűvölten hallgatta, mikor az apja hajat szárított. Ne hülyéskedj már ezzel a hiányolás-dologgal: hát kihez megyünk kedden???? Ha nem kedvelnénk, meg se látogatnánk!!! Szóval: nopara!!!! Telefon meg otthon is működik!

Panny: helyesek a képek!

Potyka: és te hogy vagy? Nem is nagyon írsz a várandósságodról... Hogy érzed magad? Hol fogsz szülni? Kisfiú, vagy kislány?

Mzx: neked is aztán jó sok dolgod van a babó és Erik mellett... Laura már két hónapos?!?!?! Gratulálok nektek!

Mni: én balga, meg eddig a zöldborsót kihagytam... Pedig imádom! Szuper – hét jóhíre ;)

Judit18: Fruzsi szélgörcsös, vannak kiütései, és csak tejet kap – szóval ne izgulj, nem azon múlik! Fruzsi akkor alszik sokat napközben, ha sétálunk, akkor séta/2-3 óra attól függ, hogy egyszer, vagy kétszer megyünk, amúgy nélelőtt alsik 2-3 órát, aztán ha nem sétálunk, akkor délután csak 1-1 órát...

Fanetta: akkor már én sem akarok lemaradni! Boldog születésnapot! Köszi a hozzáállásdícséretet! ;) Te mivel foglalkozol? Felkeltette az érdeklődésem a wiwes bemutatkozód...
Ezek szerint ti is jöttök kedden?
A mi ki piszénpisze kölyökmackón orrára nem találtunk megfelelő bohócorrot – de ha majd megnő (legalábbis az orra) kap egyet – bohócruhája már megvan ;)

Jim: találkozni én/mi is mennénk! Ha van még hely nekünk is... Kaját, piát viszünk! Zsu, ha gondolod viszlek oda is!
AC: az azért, ha jól csinálják tud elég kemény lenni... ++++ aztán írd meg, milyen volt!
Köszi a wiwes dícséretet :)

Mona: gratulálok!!! Szuper kis csapat vagytok a kiscsajjal!

Boszi30: kis kócos!!! Tündéri!

Panny: jók a viccek :)

Melinda: beteljesítettem az álmaimat – utaztam, világot láttam, embereket, kultúrákat ismertem meg ,hogy aztán elmesélhessem Fruzsinak ;)

Egyiptom volt az első nagy álmom, ahová először mentem 1 hónapra hátizsákkal... órákat tudnék róla mesélni nagy nagy szeretettel...

Mni: tuti, hogy van abban valami,hogy 6hetesen megváltozik a tej íze, állaga a hormonok hatására, mert Fruzsi is ezt adja elő, amit te leírtál... Viszont a csaj reggel ruhástul volt 5840 gr...

Szilvánusz: jókat írtál!!!! :) :) :)

Zsu: ez a védőnő......
linocs

Linocs, köszi mégegyszer előre a fuvart, és hogy megvársz. Nem fog sokáig tartani, hamar le fogom rázni a p.csát. Nem érdekel a mondanivalója.
Hogy én mennyire visszasírom Icát!!! :cry: :cry: :cry:
Jimhez is mennék veled, de az majd még apa beosztásától is függ, itthon lesz-e aznap, hogy a nagylány vele maradjon.
(Tényleg, egy gyakorlati kérdés: befér két babakocsi az autótokba?)
Vendég

Zsu: ezen már én is gondolkodtam, de egy ford kombiba csak befér....
linocs

Linocs!
Szuper helyeken jártál. :D :D :D
Jól értelemztem, te se teáztatod cumiztatod Fruzsit, csak cici anyatej?

Csomagtartó kérdés.
Egy pici babakocsit vettem, hogy beférjen a babakocsi a kis Susukiba, meg még mellé esetleg valami táska.
Ma tettem be először a csomagtartóba aq babakocsit. :shock: :shock:
Hát elfér, de meglepődtem mennyire nem marad mellette hely. :?
Kicsit bántam, hogy ilyen rövid,keskeny babakocsit vettem, de ma kiderült, hogy mégis jobb így, mégha nem is olyan tágas Zsombornak a verda.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Jim!
Ez a nap az enyém sem....Milánnak gyógyulást kívánok.

Én épp most sírtam el magam, a hülye orvosunkon. Tegnap kihívtam hogy ne nekünk kelljen elmenni. Erre recepteket nem hozott (tehát csak el kell menni hozzá). Megmondtam már az első héten hogy Nimród 1 hónapos korában hasi UH-ra, vizeletvizsgálatra, vesefunkcióra (az mi?) van szükség. A kórházba kellett volna menni. Erre ő, majd elküld egy dokihoz, aki hetente egy napot van Kecskeméten (Szegedről). Többször szóba hoztam a dolgot. Erre tegnap megígérte, hogy mára kér időpontot és este visszahív, hogy ma hányra menjünk. Nem hívott, de még a telefonját sem vette fel egész nap, én meg itt vártam készenlétben hogy ma megyünk. (Levi játszóházba vitele is ezért volt, Feri is felborította a napirendjét). Feri ment a receptekért a beutalóért, és akkor kiderült hogy a doki otthonhagyta a telefonját. De ne izguljak mert egy hónap múlva kell menni a vizsgálatra... :!: :!: :?: :?: :!: :!: :?: :?: :evil: :evil: :!: :?: :evil: ERRE MIT MONDJAK???? ELKEZDTEM SÍRNI, MERT AGGÓDOK. ALIG VÁROM HOGY FELHÍVHASSAM ÉS MEGMONDJAM A MAGAMÉT. MINDEZT ÚGY HOGY MÁR 8 EZER FT-OT ADTAM NEKI MIÓTA NIMI MEGSZÜLETETT....
A tegnap és a ma egy kicsit már sok volt....

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Az nem számít hogy egy hónaposan kellett volna a kontroll????? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Linocs!

Pü ment! :lol:
Vendég

Hahó Lányok!

Bocs, hogy csak ilyen ritkásan vagyok. Balázs amint egyhónapos lett, hasfájós lett, úgyhogy karizmaim rendesen gyarapodnak...

Mindenki igény szerint szoptat a topikban?
Nálunk tök nagy rend volt, 3 óránként evett Balázs, kb. 100 grammokat. Amikor elkezdte nem végigaludni a két etetés közti időt, azt javasolta egy ismerős anyuka, hogy talán azért nyűgös mert éhes. Próbáljam gyakrabban mellre tenni. Erre elkezdett össze-vissza mennyiségeket enni, állansóan bealudva, rekordidős szopik alatt (egy-egy óra) és elkezdett a tejem apadni. Ezt eljátszottuk mégegyszer, mert még nyűgösebb lett (mondjuk szuper nyugodtról indultunk, gondolom, részben a sárgaság miatt), azóta tényleg teljes a káosz. Ma szigorú döntésem értelmében pontosan 3 óránként van kaja (+- 10 perc), de nem tudom, eleget tud-e enni. Már vagy két napja nem mérem, mert úgy ugrál kaja előtt.

Nem hallottatok véletlenül olyan szoptatási tanácsadórol, aki kijön házhoz, megnézi mit hogyan csinálok és az alapján segít?

Mni!
Ma este mérjük Balázst. Várhatólag olyan 3900gramm lesz. 3100-zal született és 3000-rel hoztuk haza.

Eszter

Kép
eszter.eu

Ja!
És még két gyors kérdés, hamár alszik és nem az ölemben :)

Nálatok mennyi ideig tart egy szopi? Nálunk 20-45 perc.
Ti szélben is leviszitek már őket sétálni? Én ma nem mertem.

Eszter

Kép
eszter.eu

Sziasztok!

juditkmét!

Nagyon sajnállak és megértelek mert ha a Pepi itthon van nekem is nagyon nehéz pedig már nagyobb, el tudom, képzelni a helyzetedet. A suli is a szemed előtt forog biztos az is kiakaszt.
Nálunk úgy van hogy bizonyos kreditet minimum teljesíteni kell hogy ne legyél költségtérítéses, én idén államvizsgáznék de halasztom jövőre mert már a tudat is kiborít. A félévet amit tudok befejezem a többit meg felveszem jövőre vizsgakurzusnak nálatok nincs ilyen?
Levinek jót tenne a bölcsi biztos nem köti le az otthonlét. Mikor megy bölcsibe?

A Liza is tiszta kiütés és 97%-ban csak anyatejet kap és mielőtt kapott volna tápszert ami eddig 3 szor történt előtte is az volt.
Holnap jön ki a doktornő kíváncsi vagyok mit mond rá.

Alizka nem hajlandó elfogadni a cumisüveget ezért sem nagyon tudunk hozzátáplálni pedig láthatóan kevés neki főleg este.
inkább 2 óránként eszik keveset minthogy elfogadja a cumisüveget, ezígy elég fárasztó mert a 3 óránkénti szopiról áttértünk a 2 óránkénti szopira. Visszafelé haladunk :shock:
Viszont egyenlőre szépen fejlődik addig meg sűrűn szoptatok de sajnos a régi tejmennyiség nem akar visszatérni így meg szerintem kevés neki.
Nektek könnyen elfogadta a cumisüveget a baba????

Min!
Liza sincs még 4 kiló 3870g volt hét elején 1hónaposan és 2790-nel jöttünk haza.

Nekem is elegem van az én nyakamon is itt a suli nem hogy elmenni de még lábraállni is képtelen vagyok pedig jövő héten már mennem kell és itt a költözés is......

sok puszi és kitartás Pepike

pepike

Kép

Kép
pepike

pumperka: aha, eddig kb. ötször volt cumi a szájában, kb. összesen 10 percig fürdetéskor nem bírja, mikor kivesszük a vízből.... amúgy cici, cenrifuga, ének, fütyülés, séta, bohóckodás, ringatás, párduc-póz, játszószőnyeg, mesélés....
linocs

EsZter!

http://www.csaladinet.hu/szakertok/15721/aktualis/
De lehet még másokat is találni a neten.

http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3/
Itt meg nagyon jó kérdés válaszok vannak.

Ha ez vigasztal valakit Zsombor is délután óránként min fél órákat szopizik.
Ez megy kb 11-ig.
Én se érzem, hogy ettől nőtt a tej mennyisége. :?

De amíg szépen gyarapszik, kitartok (remélem). :wink:
A gyerekorvos nagyon Szopipárti,és csak a legvégső esetben javasol tápit. Persze, ha ragaszkodnék hozzá.....
Most is itt szopizik a párnán. :wink:

Pepike!
Neked is kitartás....

Lehet, hogy kendőznünk kéne? :?
Akkor nem kéne egy helyben ülnöm.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Linocs!
Nálunk 85%-ban a cici a nyerő. :? :wink:

Bízom benne pár hónap múlva nem lesz ennyire függő. :?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!!

Csak gyorsan írok, mert éppen le tudtam tenni a csajszit és nem ébredt még fel, tegnap óta csak kézben tud nappal aludni...

Neki is pöttyös az arca, szerintem beizzad, mert mindig alvás után jön elő nagyon, rájöttem hogy ha fürdés előtt bekenem fürdetőkrémmel, akkor sokat javul. Mostmár az egész testét bekenem és nagyon élvezi!!!!!

Másik dolog: Nektek mit csinál a gyerek, ha fönt van??? Nálunk néha elnézelődik a játszószőnyegen, ezt leszámítva szigorúan csak kézben van el. Mit lehet még kitalálni???? Semmit sem tudok csinálni, vagy esetleg félkézzel.

Na ennyi volt, felkelt...

Böbi

Kép

Kép
bosek

Csináltam képet a szuper bölcsőjéről Kép Kép
meg a béna fejemről elrettentésképpen
Kép Kép

Böbi

Kép

Kép
bosek

Bosek!

Az ő korukban csak eza 15-20 perc a jellemző, hogy elvannak. Idővel ez jobb lesz, de 3-4 hónapos korig csak ilyen emlékeim vannak a nagyokról is. A lányom volt egy picivel jobb.

Így du már én se tudok semmit csinálni. Ha tiz percre elszunnyad, gyorsan átnézem a gyerekek táskáját, vagy pár virágot meglocsolok, de ennyi. :?

Kitartás, kinövik majd... :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: