Sziasztok!
Én is szeretnék nálatok jelentkezni, az elmúlt napokban már olvasgattalak benneteket.
Klassz kis "csapat" gyűlt eddig össze.
Rólam röviden Budapesten, Pesterzsébeten lakom, már én sem vagyok mai csirke, már túl vagyok a 3X-en (pontosan 31).
Ha minden igaz, akkor a manó november 24-re van kalibrálva.... De majd meglátjuk. Van egy kisfiam, aki éppen hétfőn múlt 4 éves.
Persze bennem is megvan, hogy másodiknak egy kislány dukálna, de én úgy érzem, hogy megint fiam lesz, sebaj....
Szülni a Szt. István-ban fogok, Dr. Deák-nál, nekem ő volt korábban is az orvosom, nekem nagyon bejött...
Látom a mai téma a vásárlás.... Hát ezzel kapcsolatban van nekem is tapasztalatom.
A Brendon tényleg drága, de a kuponokkal ill. bizonyos akciókkal ki lehet nagyon jó áron dolgokat fogni, érdemes nyitva tartani a szemeteket.
Érdemes a kisebb boltokban ill. outlet-ekben is körül nézni...
Mi végül is egyszerű fenyőfa kiságyat vettünk, ami fontos volt, hogy a rácsok megfelelő távolságra legyenek, masszív legyen (ezt a férjem nézte, hogy milyen "módszerrel kell összecsavarozni/ rakni, mert nem mindegy). Végül is 4 éve kb. 8.000-10.000 Ft-ért vettünk egyet. A matrac már problémás volt, sokan ajánják a kókusz matracot, biztos jó is, de elég szép kis ára van, nekem az volt a fontos, hogy masszív szivacs legyen és 10 cm-es, hogy megtartsa a gyerek gerincét. Na ez is 10.000 Ft-ba került. (kicsit sok volt az ágyhoz képest.
Nekem nem volt pelenkázó szekrényem, mert nem volt hely rá, ezért vettünk a kiságyra tehető pelenkázó lapot, ez megfelelt, mindaddig, amíg a manó nem kezdett ficánkolni, utánna ágyon pelenkáztam.
Babakocsi, na ez nekünk nehéz dió volt. Olyat keretsünk, amihez adtak biztonsági ülést is, ne kelljen annyi mindenért fizetni, ill. olyat kellett venni, ami könnyű, mondjuk meg tudom emelni ha netán BKV-ra szállok gyerekkel együtt ill. elfér az autónk csomagterében összehajtva. Kicsit furán néztek ránk, amikor a boltban mindezeket vizsgáltuk, méricskéltünk stb... De mit csináljak, ha kis autónk van, kis csomagtérrel.... Végül is találtunk olyat, ez a GRACO volt és én teljesen jól meg voltam vele elégedve. (ha jól emlékszem 4 éve 45.000 Ft-t volt és a MEGATOYS-ben vettük)
Természetesen ezeket most a kis manó is tudja használni....
Nevekről is volt szó, ha jól emlékszem Zsé írta, hogy az általuk választott nevet nem fogadta a család. Ezzel kapcsolatban elmesélem a mi esetünket. Az első gyereknél a férjem jelezte, ha fiú lesz az ő nevét kell örökölnie, mert ez náluk hagyomány meg minden, nem voltam az ötletért nagyon oda, de végül is ebben maradtunk, a lány nevet én választottam, ez az Eszter lett. Természetesen előadtuk a családoknak a variációkat, hadd ne mondjam senki nem volt oda a lány névért. A párom mondta neki tetszik, nekem tetszik, akkor ez lesz és ennyi. Mint korábban írtam kisfiam született, de azóta is azt mondogatja az egész család, élen a korábbi ellenzőkkel, hogy mikor jön már a kis Eszter......Ugye kislányunk lesz, és Eszterke..... Én nem tudok elmenni rajtuk, de szerintem mindenkinek van elképzelése, hogy az unokájának, dédijének mi kellene, hogy legyen a neve ilyen-olyan okból, és így nehezen fogadják a Te döntésedet, de az én esetben idővel megszokták... Szerintem ez másnál is működik....
Tehát érdemes esetleg kicsit emlegetni stb... más számotokra nem tesző nevekkel rávezetni, hogy tényleg milyen klassz név, amit választottatok....

Összefoglalva én még nem adnám fel a helyetekben...
Na kicsit sok lett az első hozzá szólásom..... Remélem nem baj?
Kriszti