A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Eyi
Én nem viszek... ha nagyon szükségét érzem, akkor majd adnak ott :wink:

Előző szülésnél nekem a sétálás és az ülve szülés jött be...
Vendég

Dana
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

gigi

tanultam...
egészségügyi fősulin, szociális munkás vagyok-idősek klubjában jelenleg vezető-még 1,5 hétig. utána nemtudom mi lesz, mert megszüntetik,spórolás stb.miatt...meg amúgy is csak 3 éves szerződéssel vagyok(de a gyed ugyanúgy lesz, ugye?jut eszembe,mármint ha lejár a szerződésem..)

Kép
Kép
eyi

dana nagyon ari a kis csünti

Kép
Kép
eyi

Érdemes elgondolkodni, orvossal, szülésznővel megbeszélni, hogyan szeretnétek szülni és mik a lehetőségek...
http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=97&cid=568
Vendég

Eyi
Most fog megszűnni a munkaviszonyod?
Vendég

"Egy nő ha állapotos, elengedhetetlen, hogy minden nap énekeljen a gyermekének." ti szoktatok?

nekem van egy aranyos :

Vasárnap a játszótéren beszélgetett két gyerek,
Okosan és megfontoltan, mint a felnőtt emberek,
-Kocsis leszek ha felnövök, s elveszlek én tégedet
szólt a másik:
-Nem lehet!
-Mért nem lehet csúnya kislány, hisz szebb vagy mint az angyalok
-Azért nem lehet mert én is.. én is kisfiú vagyok! :lol: :lol: :lol:
ugye de ari?

Kép
Kép
eyi

Lehet még egy kérdésem ezzel a pénz témával kapcsolatban???

Előző naptári évben keresett jövedelemre jár a 70%, vagy az utsó fél év keresete alapján????
Mondjuk nagyon nem mindegy jelenleg ez most nekem....
Ha valaki tudja, írja meg!!!!! :P
bszilvi25

tök jó hogy éppen bekapcsolom a gépet, meg ki sem kapcsol magától 5 perc után, ami teszem hozzá nagyon ritka-és mindenki punnyad, csak gigivel tartjuk a frontot

azt hiszem én is megyek lassan fürcsizni..holnap meg jön apa juhéé
olyan nehéz nélküle, most meg nem tudom mért de még jobban hiányzik ezen a héten, s olyan szerelmetes vagyok :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
eyi

A terhességi-gyermekágyi segély összegének megállapítása

Ha a kezdőnapot megelőző év január 1-jétől a tgys kezdőnapjáig van 180 napi jövedelem

A terhességi-gyermekágyi segély összegének alapjául szolgáló napi átlagkeresetet a táppénzre vonatkozó szabályok szerint kell megállapítani, ha a biztosítottnak– az ellátásra jogosultsága első napját megelőző naptári év első napjától a terhességi gyermekágyi segélyre való jogosultságot megelőző napig – az ún. irányadó időszakban 180 naptári napi jövedelme van.

Ha a szülési szabadság kezdőnapját megelőző január 1-jétől a szülési szabadság kezdetéig nincs 180 napi jövedelem

Ha az anyuka nem rendelkezik a terhességi-gyermekágyi segélyre jogosultságot megelőző évben és a szülési szabadság kezdő napját közvetlenül megelőzően sem 180 naptári napi, figyelembe vehető jövedelemmel, akkor a terhességi-gyermekágyi segély alapja a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér kétszeresének (2008-ban 138.000 Ft) harmincad része.

Ha azonban a biztosított – pénzbeli egészségbiztosítási járulékalapot képező – tényleges jövedelme az irányadó időszakban nem éri el a minimálbér kétszeresét, akkor a terhességi-gyermekágyi segélyt a tényleges, ennek hiányában pedig a szerződés szerinti jövedelem alapján kell megállapítani.

Annak a személynek, aki álláskeresési támogatás vagy vállalkozói járadék folyósításának szünetelése alatt vagy az ellátás megszűnését követő 42 napon belül szül és tényleges jövedelemmel nem rendelkezik, a terhességi-gyermekágyi segélyét a minimálbér kétszerese, de legfeljebb a munkanélküli-ellátás alapját képező átlagkereset harmincad része alapján kell kiszámítani.
Vendég

[quote="bszilvi25"]L írta:bszilvi25ehet még egy kérdésem ezzel a pénz témával kapcsolatban???

Előző naptári évben keresett jövedelemre jár a 70%, vagy az utsó fél év keresete alapján????
Mondjuk nagyon nem mindegy jelenleg ez most nekem....
Ha valaki tudja, írja meg!!!!! :P

Az én olvasatomban ez az előző naptári év... tehát a 2007-es átlagjövedelem számít...
Vendég

Eyi
Ha én énekelnék, akkor a gyerekem teljesen mély depresszióba zuhanna... és meggondolná, hogy ilyen anya mellé szülessen?
Vendég

Megyek én is.... szép álmokat mindenkinek!
Vendég

Gigi, írtam neked Pü-t, de már nem érdekes!
Megválaszoltad az elöbb......
bszilvi25

szép estét mindenkinek!
nagyon eltűntetek, mindenki tévézik? Nekem apa elfoglalta a gépet egész estére csak most kaptam meg egy időre.

Gigi: köszi labor eredmény értékelést. Talán egy kis húgyuti fertőzésem lehet, mert ha pisilni kell elkezd fájni a hólyagom míg ki nem ürítem... :? de majd a dokiúgyis megmondja. Mindenestre azért már nyugodtabb lettem.

Eyi: király "retro" a ruhád! :)

Pironya: jó utat és kellemes időtöltést a hétvégére! Merre lakik apukád?

Ha már senki nem jön ma akkor szép álmokat! Én azért még benézek picit később...

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Szia Buci, én vagyok még!

Ezt a sz@r tgyás pénzt nézegetem......

A Gigi egy csomo kérdésemre megadta a választ, csak épp azt nem tudom, hogy a bruttó alapbér, vagy a bruttó jövedelem alapján számitják majd ki??? Gondolom hogy a br. jöv alapján és nem az alap alapján, mert van különbség a 92300.- és a havi átlag 155440.- ft között.
Ugyhogy ezen fogok itt filózni egész hétvégén... :roll: :roll: :roll: :roll:
bszilvi25

Na jó éjt mindenkinek!
bszilvi25

Bszilvi - tudomásom szerint a bruttó jövedelem alapján, amibe beleszámít a prémium, túlóra...stb is.

Eyi - hol lehet ilyen lasztit kapni? Nekem ajánlották sokan a derekam miatt, de hogy hol lehet kapni, azt nem tudták megmondani.

Oltások - gondolom erről majd a gyerekdoki tájékoztat minket, hogy a kötelezőkön kívül mit érdemes és ajánlott még beadni a gyerkőcnek egyértelmű, hogy nem fogunk ezen spórolni!

Mindenkinek jó éjt!

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Jó reggelt!

Apa elment dolgozni,úgyhogy felkeltem.Jól aludtam már második éjszaka!
Francba,már megint be van borulva.

Megyek ma fodrászhoz.Még nem tudom mi sül ki belőle(m).

Eyi:csini ruci. :lol:

Kép
melike

Jó reggelt!
Dana!!!!
Nagyon jól sikerült a bébikép!!!Remélem ha 2 hét múlva megyünk én is kapok egy ilyen profilosat és nem bújik el....
Szeretnék majd egy olyan montázst csinálni ha megszületett,hogy 1más mellé teszem az UH-s profil fotót és az ujszülött fotóját...
(a pociban és idekint... :lol: )
Melike!!!!
Itt süt a nap,tökre örültem neki,deha nálatok már el van borulva,akkor fél óra és itt is... :?
Vendég

Csiri:talán nem kell aggódnod,mert most itt is kisütött a nap. :lol:

Kép
melike

Csiri:ígértél képeket valami felesleges ruhákról.Nincs?

És VALAKI!Küldjétek el nekem a telefonszámokat,mert véletlenül kitöröltem!

Kép
melike

Melike!
De van!Ma megcsinálom a fotókat és felrakom!!!Elfelejtettem!!! :oops:
Átküldöm a számokat!
Mindjárt megy a privi!!!
Vendég

Köszi.

Kép
melike

Átment?
Vendég

igen.

Kép
melike

Sziasztok koránkelők! nekem is rossz éjszakám volt. Itt is el van borulva és fújdogál a szél!

Nekem is hajat kellene már festenem, meg is van a festék már vagy két hete, de nem tudom rászánni magam, pedig itthon festünk, apa szokta, kis ügyes. Én meg a haját nyírom, jó kis munkamegosztás! :lol:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!
Itt is beborult..tegnap már aszittem itt a nyár... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Feküdjetek az oldalatokra és húzzátok föl a hasatokon a pólót:nektek is olyan lapos palacsinta lesz a hasatok????
Nekem igen!!Hogy fér el egy ilyen palacsintában a baba??? :lol:
Vendég

Bari!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mankabi!
Én is a hajfestésen gondolkozom,bár én még nem vettem festéket...
Mióta terhes vagyok,nem nő annyira a hajam,késöbb látszik a lenövés...
Ugye még van kb 6 hetem...szerintem még húzom 2 hétig akkor festem be és utána márcsak szülés után... :shock:
szerintetek?
Vendég

Nekem alapból lassan növő hajam van de most turbóban nő...sajnos a szőröm is!!
Én még 2x tervezem a fodrászt jövőhéten...és a végén valamikor...
Vendég

Nekem is olyan mintha lassabban nőne le a hajam,de én még szülés előtt 2x festek.Ha nem szülök 2 héttel hamarabb. :lol:

Kép
melike

Jaj a legfontosabb!!!!
BK összefoglaló:
(bármost tényleg csak a Ti kedvetekért néztem,mert nagyon uncsi volt...
Púderarcú lány felsőt váltott,már nem volt ki a melle...
Magdika még mindig a repülőn,immár kb 5 hete és 102 része...
Gézafiú lelépett egy hosszabb időre,egy full lapos spottáskával,amibe csak 3 cd-t pakolt be és egy polárpulcsit....Bizti hidegebb éghajlatra megy...
(nekünk ezek szerint a kórházba több cucc kell,mint neki örökre.... :shock: )
Pszihoanyu totál ideg,mert a kommerszvodkát jól bíró lánya nem jött haza éjszakára...annyira izgult,hogy azt sem vette észre,hogy teljesen félre állt rajta a szemüveg...
A vajdasági csávó meg a Zsófi lány szexeltek...
Ja meg a totál unszimpi család...(Klaudia titkolt lánya és kattos unokája) agonizáltak egy sort a nagypapánál....

Szóval semmi lényeges...
Vendég

Én is ezért halogatom, hogy a következő már csak szülés után legyen. Egyébként a terhesség alatt eddig 1szer volt befestve, mert az elején féltettem a picit (szőke haj), nem is tudom hogy bírtam 6 hónapig, de akkor nem az volt a fontos. Most sem érdekel különösebben ki mit mond a lenőtt hajamra.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Én Született feleségeket néztem, nem volt rossz. Mostanában semmi jó nem megy a TV-ben, vagy csak nekem nincs hangulatom semmihez?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Az első hónapokban úgy néztem ki,mint egy igénytelen,lenőtt hajú,hízásnak indult asszony!!!Volt vagy 15 centis lenövésem,de nem akartam festeni... :?

Mi inkább dvd-zni szoktunk,a tv csak háttérzaj...
Vendég

Bk összefoglaló tuti volt :wink: :lol:
Vendég

Megyek lányok,mert ébredezik a családom és reggeliért kiált!!!!
Meg jön ma anyum is,kíváncsi vagyok,hogy elhozza-e a felmosót... :shock: :lol:
Vendég

Én is megyek a buszhoz.Ugyanis "vidéken" fodrászkodom.Ahol anyósék laknak.
Majd jövök du.
Pussz

Kép
melike

Jó reggelt!

Ma éjjel én nem aludtam valami jól. Persze felkeltem , hogy ki kell mennem, és utána megint óriákig nem aludtam.........
Aztán vhogy sikerült elaludni, és arra keltem, hogy Apa "zajong".

Manka: köszi az infót.

Ma jön Anyukám, úgyhogy majd megyek elé a Délibe, és csak du. jövök vmikor......

A pocim meg csak nő, csak nő, csak nő!!!!!!!!!!!!!!!! rohamosan!!!! :shock: :shock: :shock:
bszilvi25

Na most egy kicsit én kezdtem el parázni!!

az itt található infó kicsit megnyugtat mondjuk, de......
(nekem tényleg kevesebbet mozog az elmúlt 3 napban) Vagy csak sokat várok szegénykémtől?????????

https://www.babanet.hu/ultrahang.php?t=fejl&h=30

SZERINTETEK? AKI MÁR BETÖLTÖTTE, VAGY MOST VAN A 30. HÉTBEN, Ő MIT MOND????
bszilvi25

Szióka!

Köszi az elismeréseket a babácskánkról, aki kukis, elég egyértelműen látszott :lol:

Éjjel én is ramatyul aludtam...apa éjfél után esett haza...német vendégekkel bulizott a munkahelyén...én meg valamikor éjfél környékén felriadtam és tapogattam az ágyat, hogy már bizti ott alszik...erre sehol senki...hát ezen úgy felspanoltam magam hogy teljesen kiment a szememből az álom. Még fel is hívtam, hol van már...pedig nem szoktam ellenőrizni...de most olyan rossz volt :(
Aztán alig tudtam elaludni miután hazaért...ő már nagyban szunyált mikor én még elmélkedtem :?

Csiri, imádom a BK összefoglalóidat...nem is kell néznem annyira szemléletesen adod elő...kár hogy hétvégén nincs :D

Igen Bari, nekem is úgy elterül a hasam oldalt fekve :D

Ja, dokinéni megnyugtatott, ha sok c-vitamint eszel, vagy iszol (én mondjuk tömény csipketeát) akkor az téves eredményt adhat a pisiteszt cukoreredménynél :shock: Na ez megnyugtatott.

Aki festi a haját az miért teszi? Ez ilyen kis naív kérdésem: azért mert utálja az eredeti hajszínét vagy csak a változatosság miatt? Én nem festetem, barna vagyok és kész...nekem bejön az alapfelszereltségem 8)

Jah, méhszájam 2000...haladás.

tgyás? az csak annak jár aki dolgozik szülés előtt? Vagy annak is aki gyesen volt? Én ezekhez olyan h.lye vagyok. többedik gyerekeim gyes alatt születtek és sose igényeltem már akkor tgyást se . csak gyest.

Na mennem kell egy civil parlamentre vagy mire...böááá nincs kedvem.

Majd jövök és olvasok.

Puszi

Dana

Kép
danaaia

Ne parázzatok már ezen a mozgáson!
Foglaljátok le magatokat, hogy ne mindig a testeteket figyeljétek!

Fiúk elmentek autó-kiállításra... én meg főzök... nagyüzemi módon... telipakolom a fagyót... hogy legyen később kaja... :lol: :wink:

Én a múlt héten voltam fodrásznál, olyan 4-6 hetente járok... festés, vágás a végéből, szárítás... szülés után is fogok menni... :wink:
Vendég

[quote="danaaia"]t írta:danaaiagyás? az csak annak jár aki dolgozik szülés előtt? Vagy annak is aki gyesen volt? Én ezekhez olyan h.lye vagyok. többedik gyerekeim gyes alatt születtek és sose igényeltem már akkor tgyást se . csak gyest.

Csak gyest? :roll:
A TGYÁS-t és a GYED-et kihagytad? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Vendég

Tényleg valahogy le kéne szokni a paráról :twisted: :twisted:

Bszilvi azért én is berohantam és csináltattam egy ctg-t,mert valamelyik nap egy kicsit passzívabb volt a bébim!!

Amúgy ma is van parám ...írjam vagy priviben giginek??????
Vendég

Dana!!!
Én azért festem,mert 15 éves koromban kipróbáltam,befestettem vörösre...és azóta olyan maradt...próbáltam vissza barnára,de mindig ledobja a barna festéket,annyira erős szálú hajam van...
És túlzás nélkül állítom,hogy az elmúlt évek eredmményeként kezdek helyenként úgy őszülni,mint Magdi anyus.... :? és hiunak,hiu vagyok,tehát inkább szenvedek a festéssel,minthogy látszanak az ősz hajszálaim... :oops: :?

Magzatmozgás témában egyetértek Gigivel!!!Ne agyaljatok már ezen!!!!Tutkó jól elvannak odabent!!!
Vendég

ÍRJAD BARI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

[quote="bárány"]T írta:bárányényleg valahogy le kéne szokni a paráról :twisted: :twisted:

Bszilvi azért én is berohantam és csináltattam egy ctg-t,mert valamelyik nap egy kicsit passzívabb volt a bébim!!

Amúgy ma is van parám ...írjam vagy priviben giginek??????

Számíthatsz rám :wink:
Vendég

Festés - én 18 éves koromtól festetem kisebb-nagyobb kihagyásokkal szőkére, eredetileg olyan szőkés-barna/seszínű, aztán mikor kiderült a pocaklakó, gondoltam pihentetem és nem festem tovább, de mint kiderült, a 28. évemet taposom és tele vagyok ősz hajszállal, anyukám is korán őszült. Úgy gondoltam (hiúság), hogy ehhez azért még fiatal vagyok!

Mozgás - már nem olyan aktívak a bébik, nálam is inkább csak mozgolódás van, kidugja valamilyét, forgolódik, feszíti, nyomja magát, ez más már mint korábban, nyugisabb, de érzem sokszor. Gigivel egyetértek, nem kell mindig magunkat figyelni, ha elfoglalom magam egész nap szinte alig érzem, olyankor elringatom és nincs is időm mindig őt vizsgálgatni.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Hajfestés
Én a skandináv szőkétől a feketéig minden voltam már... mostanában évek óta vörös vagyok...

Elfoglaltság
Akinek nem lesz segítsége a szülés után, az most még nekiállhat főzőcskézni... több fajta kaját, nagyobb mennyiségben megcsinálni, adagonként lefagyasztani... Jó lesz, mikor csak be kell dobni a mikroba és van rendes főtt kajád.... :wink:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: