A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Mia a súlyom asszem nekem nőtt eddig a legtöbbet.. :oops:
15-el vezetek :oops:
Nálunk is szuper jó az idó
Vendég

.......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.15 23:30-kor.
pironya

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.15 23:30-kor.
pironya

Piri:rég raktál képet...vagyis olyat amin a hasad látszik
én figyelek :wink: :lol:
Vendég

Aki rég rakott légyszi rakjon!! :lol:
Vendég

Visszaalakulás 3 hét :lol: :lol: :lol:
Vendég

Én magamnak max szeptemberig adtam időt,apától 1 évet kaptam.... :wink:
Vendég

visszaalakulás... nyár végére nem lenne rossz ... mondjuk nekem eddig sem volt bombanő-testem, valószínüleg az esélyeim most méginkább csökkennek majd. :D

mia_snow

Írjatok már valami nem túl bonyolult és időigényes kaját ebédre... :!:
Ötletem nulla!
Ma csak itthon takarítok,de most van mit...és nem akarok a konyhában állni órákat!
Vendég

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.15 23:31-kor.
pironya

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.15 23:31-kor.
pironya

karfiolkrémleves (már fő) :D
én császármorzsát csinálok másodiknak, napok óta kívánom. apa meg úgyis éhes lesz, meg fogja enni. :D

mia_snow

Pironya!!!!
Nagyon tetszik mögötted a "tájkép"... :lol:
Olyan......,olyan.... :lol:
ÍViszont poci neked is hatalmas szerintem,de csini vagy!!!
Látom Te is felvetted a kismamapózt,akárcsak én....has elöl dudorodik,hát ugyanabban a formában derékrésznél horpad :lol: :lol: :lol:

Káposztás tészta sajna nem jó...A zöldséges minimum egy kisebb kirándulásnyira van innen... :?
Vendég

tehát a karfiolleves is kilőve,zöldséges hijján!!!!
De kisbolt az van!!!Minden második garázsban és mindegyik között 1-1 kiskocsma,hogyha asszony leküldi embert a boltba,szivesen menjen... :lol:
Vendég

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.15 23:32-kor.
pironya

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.15 23:32-kor.
pironya

de lehet,hogy felhívom Budait,hogy ez meg ez van a hütőmben és Ö mit javasol... :lol:
(ugye így hívják azt a faszit,aki 1 hagymából,fél szallonnából és 1 kis kolbászból is varázsol 1 zöldborsófözeléket :?: :shock: :shock:

Jut eszembe Bari!!!
Hogy sikerült a legényfogó levesed????
Vendég

Pironya!!!
én ugyanígy "hordom" a hasam.... :lol:
sajtos-tejfölös tészta most volt... :?
11 körül megyek el a bótba,hátha addig kiötlök valamit... :roll:
Vendég

Sziasztok!

Nagyon rendes voltam eddig dolgoztam :D

Bari, én híztam a legtöbbet kb 49-ről indultam most 66-on túl vagyok...

Mit akartok visszaalakulni...hol van az még? Szoptatás alatt nem célszerű diétázni...meg ez akkor megint egy stresszforrás, legalább 1 évet adjatk magatoknak..elvégre ami 9 hó alatt jött fel, azt ne akarjátok pár hét, max 3 hónap alatt ledobni. :wink:

Csiri: paradicsmlevel (sűrítményből) plusz valami tészta (sajtos-tejfölös)? Esetleg valami konyhakész olaszos mártás tésztával?

Pussz
Dana

Kép
danaaia

Sterilizálóhoz még - nekünk nincs mosogatógép (így könnyű sterilizálni), ezért vettem a sterilizálót, mert kifőzéshez nincs kedvem. Azért tartom fontosnak mert a magas hőfok öli meg a baba számára veszélyes bacikat, amik ugye egy nem kellő hőfokon elmosogatott cumisüveg oldalán tök jól szaporodnak. Régen is csinálták, de most már mosogatógéppel vagy sterilizálóval sokkal egyszerűbb (ált. az első 4 hónapban ajánlják). Egyébként én sem steril környezetben fogom nevelni a gyerkőcöt, már csak ha azt nézzük, hogy nem fogom naponta kétszer feltörölni a padlót és a nagymaminál kutya is van a lakásban, a másiknál pedig csomó háziállat a kertben. Ha már nem nőhet fel vidéken, legalább ne féljen tőlük és alakuljon ki a saját kis immunrendszere.

Almaani , Pironya, Ibm
- szép pocifotók! Almaani, ne aggódj, az enyém is ekkora, nem vagyunk egyformák és egyébként is első baba! :lol:

Mia - te aztán nagyon aktív vagy! Én még mindig a boltba menést tervezem, bár már egy mosás nekem is be van rakva és néznem kéne valami husit a fagyóban.

Manka

Kép

Kép
mankabi

DANA!
Sajtos-tejfölös tészta:most volt!!!
De a tészta ötlet az nem rossz....azon a vonalon indulok el....márcsak azt kell kitalálnom,hogy milyen legyen....valami szószos....

Én szoptatás alatt fogytam le,szinte minuszba....annó...
és azt se felejtsétek el,hogy nyár lesz,meleg és könnyebb a fogyás is,mint télen....legalábbis nekem...
Vendég

Ja!
A szoptatás alatti fogyást úgy kell érteni,hogy nem fogyoztam!!!!
Vendég

Kifogó: Pelenka anyagú négyzet alakú fürdőlepedő (nem kapucnis!)

A kapucnis frottír az: kapucnis frottír fürdőlepedő. Ez a különbség!
Az első hónapokban szerintem kevésbé dörzsöli az újszülött érzékeny bőrét a pelenka anyagú KIFOGÓ. Legalábbis én az első időkben csak ezt használtam törölközőnek!

Pelenka: Az első hetekben biztosan kell napi átlag 10 db.pelus. Csak gondoljatok bele: jó esetben 3 óránként felkel enni. Szopi előtt peluscsere,ha csak pisis akkor is ki kéne cserélni,nem? És mi általában úgy jártunk,hogy a tiszta pelenkába fosott bele etetés közben.Jött a cici,jött a trotty! Lehet számolni! Belőlem 3 gyerek tapasztalata beszél,nem hiszem,hogy 6 pelus elég egy napra!
De persze mindenki úgy csinálja,ahogy akarja! :wink:

Kép
orsitigris

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.15 23:33-kor.
pironya

Jóreggelt!
Mindenkinek nagyon köszi a pocak- és babaméret-dícséreteket! :lol:

Bárány: a doki is az erős hasizomra tippelt, mert 5 éve edzőként (is) dolgozok, most is februárig heti 4 edzést tartottam. Főleg taibó, hasizomtorna és alakformáló. :oops: Úgyhogy én decemberig adtam a visszaformálási haladékot magamnak, de ez elsősorban a szoptatástól és a baba igényeitől fog függeni. :lol:

Nekem a sajtos-tejfölös tészta nagyon felcsigázta az érdeklődésem! :wink:

almaani
Kép
almaani

Orsi: én is napi kb. 10 pelussal számolok, pont azért amit leírtál.

almaani
Kép
almaani

Almaani akkor ezt eltaláltam!!!

Pironya nagyon jól nézel ki nulla háj :wink:
Vendég

Gigi egy kérdés:10-20 percet sem szabad háton feküdni?
Vendég

azért hogy 9 honap alatt jött fel és nem mehet le pár hét vagy 3 hónap alatt... ezzel vitatkoznék... ha feljön rám mondjuk 14 kiló (ennyit engedélyezek, a 14.-nél megyek szülni... :D ), akkor abból legalább 6 a gyerkőc és a "járulékos dolgok", meg valamennyi víz a szervezetben, ami pár hét alatt kiürül. szóval szerintem max 4 marad, ami a szoptatás alatt akár el is tűnhet. mondjuk én szerintem egész nyáron dinnyét fogok enni, mert IMÁDOM. :D

mankabi: persze, hogy aktiv vagyok... drága férjem fél8kor indult dolgozni, gyorsan összekaptam magam, hogy a boltig legalább odafelé ne kelljen sétálni, csak vissza. szóval a lustaságom miatt vagyok én aktív. a leves meg már azért fő, hogy 1 óra múlva kint aszalódhassak a napon. :D

császármorzsát szoktatok csinálni? nagy szám van, leírtam, hogy az lesz az ebéd, de én még sosem csináltam, csak ilyen tasakosat... gondoltam épp itt az ideje, hogy megtanuljam s.k. na de 2féle receptet találtam, az egyikbe kell búzadara, a másikba nem. most akkor?

mia_snow

Lányok!

Tudtok abban segíteni, hogy a gyerkőc születése után milyen papírokat, nyomtatványokat kell kitölteni és hová kell eljuttatni azokat? gondolok itt: TAJ kártya, Tgyás, egyszeri anyasági segély...nem tudom mi kell még!

Manka

Kép

Kép
mankabi

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.15 23:33-kor.
pironya

A fiammal is kb 25-öt híztam és majd mutatok képet ami a szülés után 3-4 héttel készült :wink:
Vendég

Mia!
A dinnyén vitatkoznék ha szoptatni akarsz....a babaának nem, jó...

Mankabi én most nyomtattam ki a kitöltendő papírokat!!!!van etgy rakat!!!

Beírtam a google-ba,hogy magyar államkincstár és ott megtalálod!!!
Vendég

.....
pironya

Én nemrég olvastam valamelyik kismamamagazinban....pill....utánanézek
Vendég

én sem tudtam hogy a dinnyével gond lenne.
az hogy cseresznye, málna, eper, ribizli gond, az oké. már épp megbarátkoztam a gondolattal, hogy a kedvenc gyümölcseimet zömmel kerülnöm kell idén nyáron. NA DE A DINNYÉT IS??? azt nem lehet!!! hát mi más marad nekem akkor??? :cry:

mia_snow

Császármorzsa ügyben nem tudok segíteni, én porból szoktam (két havonta egyszer ha eszünk, vagy még ritkábban) [url] www.mindmegette.hu itt van egy pár recept rá, én innen szoktam lesni, ha ötlet kell, de lehet, hogy ismeritek.

Fogyi - én nem fogom erőltetni, a szoptatás úgyis segít, igaz csak 9 kg jött fel és az is csak pocira és kevés a popóra, inkább az lesz a gázos, de ha az esküvőre formába hoztam magam, akkor azzal sem lesz gáz, minden csak akarat kérdése! valamelyik kismami lapban láttam tök jó gyakorlatokat, amiket babával lehet csinálni, játszotok és közben tornáztok is! De császárosok gondolom még később tornázhatnak és úgy hallottam nem érdemes hamar tornába fogni, mert gond lehet a szotatással.

Bari - én mindig háton ébredek, pedig körbe vagyok párnázva! :oops: Egyébként azt mondják az utolsó 6 hétben kell vigyázni, de talán Gigi többet tud erről, ez nekem is nagy gond, ezért nem alszok, mert a Picur sokszor nem enged oldalt feküdni, így marad a séta a lakásban, vagy megvárom háton míg elalszik és suttyomban oldalra fordulok, de néha lebukok és rugdos amíg át nem fordulok. Szóval ezért nem alszok éjszaka és fáj a derekam és ezért kelek korán apával! :roll: [/url]

Manka

Kép

Kép
mankabi

Kép

10 napal szülés után a fiammal...pedig terhesen elég nagydarab voltam...és pár hét múlva ennek is a fele lettem
Vendég

Számos élelmiszer-összetevőre érzékeny lehet a baba. Ha gyanakszunk valamelyik ételre, iktassuk ki azt 10-14 napra az étrendből. Ha a tünetek megszűnnek, hagyjuk el egy időre az adott ételféleséget (pl.: káposztafélék, kakaópor, csokoládé, eper, málna, sóska, paradicsom, tehéntej, diófélék, káposzta, karalábé, brokkoli, bab, rebarbara, sárgabarack, aszalt szilva, dinnye, őszibarack, stb.). A baba hat hónapos kora után megpróbálhatjuk újra fokozatosan bevezetni.
Vendég

Az államkincstár lapját megnézem, de mihez kell nyomtatvány, mit nézzek?

Manka

Kép

Kép
mankabi

bocsi nem gondoltam,hogy ilyen bazi nagy :oops:
Vendég

Ezt nem én írtam ilyen szakszerűen,bemásoltam....
Vendég

Nem túl költséghatékony szopi előtt tisztába tenni...nálunk is mindig evés közben/urtán jött az anyag...ezt azért én megvártam...amúgy meg nem kell mindig csntszáraz pelenkában lennie...az anyagi csőd eldobható pelenkával.

MI darával csináljuk a császármorzsát.

Manka,
elvileg a kórház elindít hivatalból egypár papírügyet (taj, lakcímkártya, anyakönyvezés) a segélyekért a helyileg illetékes tb-kirendeltséget kell megcélozni: ott adnak nyomtatványt is. Aki aktív dolgozóként ment el szülni, nem tudom a munkahely illetékes-e még ilyen ügyekben mert ugye már nem kifizetőhelyek többé (családi pótlék stb) nem tudom azért az igénylésben közreműködnek-e.

Persze a szopi nagyon jól tud fogyasztani...engem is mindig "megettek" a gyerekeim...én kb 21 kilót szedtem fel a végéig (na mondjuk ismerek ellenpéldát is, aki inkább hízott...de ez a rossz étkezési szokásainak volt betudható---nassolás egyebek)

Dana

Kép
danaaia

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.15 23:34-kor.
pironya

Nálunk a kórházban elintézik a tb kártyát és 8 napon belül postázzák...

Mankabi!!!
nálunk nem tb,hanem az államkincstár intézi....akkor ezekszerint városa és kórháza válogatja....

MÁK honlaoja,ott a családtámogatási és egyébb ellátások és ott a családtámogatási ellátások nyomtatványai....mindhez van kitöltési utmutató és leírás is....
Vendég

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.15 23:34-kor.
pironya

Anyósék megint alakítottak.....
Anyum vett egy nagyon édes játszószönyeget,még februárban....nem olcsó árú....Quelle...erre most hív a párom,hogy késöbb jön délután ,mert felszalad az anyjáékhoz,ugyanis vettek a babának egy játszószönyeget!!!!!
:evil: :evil: :evil:
pedig tudták,hogy anyumtól már kaptunk!!!!!!!!!Látták,fogdosták is!!!!!!!!!!!!!!
Szerintetek????
Szegény anyum.... :?
Vendég

Köszi mindenkinek a segítséget!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Hol jártok kismamik???
rend van,a boltban is voltam és Carbonara spagetti lesz a mai étek....
Vendég

Sziasztok!

Voltam tegnap dokinál. Méhszáj zárt, méhnyak sem rövidült, csak egy lehelletnyilvel pihább, de sikerült egy rendes keményedést produkálnom a dokinak, aki erre mindjárt rámijesztett, hogy ez nagyon nem jó.

Mindjárt azt akarta, menjek szabira, de mondtam, hogy már úgyis csak május 1-ig dolgozom, azt mondta, akkor addig is sok pihi, semmi stressz.

Reggel voltam vérvételen, hétfőn UH. Azt mondta, pocimat ne negyon simogasssam, igyak minden nap fél deci vörösbort, plusz feküdjek háton, felhúzott lábakkal, mert így a legelernyedtebb a méh. Azt mondta, ilyenkor még szabad!! háton feküdni!!

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: