Padlizsánnal, gombával töltött gombafejek Very Happy
Hozzávalók:
8 nagyobb fej csiperke
2 szál újhagyma
8-10 vékony szelet bacon
fél guriga füstölt parenyica sajt
1 tojás
1 kisebb padlizsán
5 dkg vaj
kevés olivaolaj
2 duci gerezd fokhagyma
1 kk morzsolt majoránna
löttyintésnyi száraz fehér bor
só, frissen őrölt bors
A gombát megmostam, a szárát kiszedtem és apróra vágtam. Egy sütőtálat kivajaztam és kibéleltem a megmosott, felszeletelt padlizsánnal, melyre borsot tekertem és meglocsoltam kevés olivaolajjal. A maradék padlizsánt (ami nem fért a sütőtál aljára) apróra kockáztam. Az újhagymát felaprítottam, megdinszteltem kevés vajon. Amikor kezdett üvegesedni hozzáadtam a zúzott fokhagymát, ment hozzá a gomba szára és nemsokára az aprított padlizsán. Fűszereztem, kapott egy löttyintésnyi fehérbort és félkészre pároltam. Átköltöztettem a masszát egy keverőtálba, hozzákevertem az apróra kockázott füstölt sajtot (lehetett volna reszelni is) és hozzákevertem egy egész tojást. A padlizsános-gombás-sajtos keverékkel megtöltöttem a gombafejeket.Betakartam bacon szeletekkel és a padlizsán ágyra fektettem, 25 percet sütöm a 250 fokos sütőben



















