A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

LevendulaKép

Nem úgy értettem, hanem talán takar valakitKép

Pusz a piross fejü AliceKép
malice

ÉVA:Gynevac ügyben csatlakozom az előttem szólókhoz!
ALICE:van valahol egy képtárunk, Cateye-tól kérd el a hozzáférhetőséget (nekem sajnos mióta lecserélték a gépem semmit sem találok).
Megnéztem a képeid - bátor húzás volt!Olyan jól állt a szöszke!De biztos pirossal is szép vagy!
RÉKACS:miamanó az a mufftréner?
Virág
virag

AliceKép
A petefészkemben remélem nem lakik senki! A ciszta ott van.

Pusz,
L.
Levendula

Sziasztok lányok!

Végre gép közelébe kerültem. Nekem is van kérdésem és hozzáfűzni valóm a Gynevac témához.
Nekünk ma kezdik el a kúrát és remélem ez minden gondot megold. 10 éve küszködöm mindenféle gyulladással és annak ellenére, hogy a legutóbbi citológiám P1 lett, a doki szerint (a gyulladásoknak köszönhetően) az egyik petevezetékem elzáródott, mivel ezek a gyulladások alattomos módon felhúzódnak a méhre és a petefészekre is. A normál életben nem is érzed de ha a doki megnyomogatja a hasadat, úgy érzed "megszülsz". Ezért most Gynevac kúrát kapunk.
Nekem Dr. Lázár Erika írta fel és szerintem - Éva ha bármilyen kérdésed van - nyugodtan fordulhatsz hozzá. (Ő volt az egyik feltaláló) e-mail: info@gynevac.hu (minden este megnézi a leveleket)
babar

Alice!

Te érzel valamit a Gynevac-nak köszönhetően, vagy semmi jel? Van a kúra után valamilyen vizsgálat?
babar

Gynevaccal kapcsolatban kúra után nem érzel semmi különöset.Az esetleg tüneteknek (gondolok itt a nem kívánatos folyásra) elvileg meg kell szűnni illetve nagy mértékben javulnia kell.
Én beadattam már mindet és most újra csináltunk egy szűrést mert a múltkor P3-s lett. Ha most jó lesz az eredményem akkor én azt mondom hiszek ebben a csodaszerben.
Zsebi

Rekacs!Kép
Kuldtem mailt.
-szoszi-
szoszi

Sziasztok!

Látom mindenki megérdemelt pihenését tölti.Kép
Sajnos nálam semmi jó hír, a nyavajás pizzafutár minden pillanatban itt lehet.Kép Pedig már kezdtem reménykedni, mert a 28. napon elindult felfelé a hőm és még a 37-et is elérte! Szerdán kellett volna megjönnie és nem jött. Szóval már majdnem beleéltem magam. Persze mindez csak az"Ejtsük át Egcsit a palánkon" hadművelet része volt. Görcsöl a hasam rendesen, pedig már gyógyszer is van bennem. Lehet, hogy a Borsodi Bivaly jobb lett volna, van egy üveggel a hűtőben. Na majd este a boxmeccs alatt. Kép Mondhat a mufftréner akármit a havivérzés örömeiről, én nem tudok röhögve menstruálni, max. hörögve. Az viszont nagyon jól megy! Na nem lopom tovább a drága időtöket, remélem nektek jobban telik a hétvége. Hétfőn majd benézek!

Egcsi
egcsi

Sziasztok!

Éva, reggel én az óra gombját alig találom meg, hogy leüssem, nemhogy a hátsó felemet Kép

Kicsit szomi vagyok, mert holnap bababörze, és én balga optimista azt hittem, hogy ekkorra már én is vadul túrhatok, mert lesz kinek. Kép Hát nem jött be.
Na megyek, készítek vacsorát, azt legalább van kinek Kép
Jó hétvégét - már ami még maradt belőle.

Dia2
Dia2

Kedves Lányok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok. 29 éves vagyok és van egy gyönyörű 14 hónapos kislányom, Laura Anna. Most tervezzük a második babát. Sokat olvaslak benneteket, s így ismeretlenül is szorítok mindannyiotoknak a gyermekáldásért. Nekünk szerencsénk volt, az kislányom az első próbálkozás gyümölcse lett. Én is nagyon féltem, hogy problémás lesz a babaprojekt, mert anno egyetemista koromban egy hormonvizsgálat azt mutatta ki, hogy roppant nehezen lesz babám. Most is félek, hogy esetleg problémáink lesznek. Ezért is olvaslak benneteket, mert hihetetlenül, már-már orvosi szinten vagytok tisztában a fogamzóképesség csínjával-bínjával. Mivel én elég tudatlan vagyok, örülnék, ha leírná valamelyiktek, hogy a hőmérséklet, a fogamzóképesség, a nyálka jellege stb. hogyan függ össze. Mikor érdemes próbálkozni? Mit jelent az esetleges szúrkálás a has aljában stb..
Előre is köszönöm!
Gaia
gaia
Gödöllő

sziasztok!

Régóta olvaslak Benneteket, de sajnos most eljött az ideje, hogy írnom is kell.
Már van egy 8 éves kisfiam, kistestvért szeretnénk neki. Eddig mindhiába, nyár eleje óta probálkozunk. Hüvelygyulladásom van, és mivel állandó gyulladásban van a testem, nem sikerül teherbe esnem. Már minden gyógymódot, és gyógyszert kiprobáltunk a dokival, de vmire allergiás is vagyok (nem tudjuk mire), és mindig "begyulladok".
Így hiába a probálkozás.Kép Járt valaki hasonló cipőben?

Üdvözlettel

Márta
G. MÁRTA

Sziasztok!

Szép jó reggelt mindenkinek! Kép

Andy28!
Javítottalak! Kép

Levendula!
Ciszta? Fújjj! Brrr. Remélem, már elkezdett zsugorodni! Kép

Gaia, Márta!
Üdv közöttünk, ne maradjatok sokáig, vár a babás topic!

Lányok!
Bocsi, hogy nem jelentkeztem a múlthéten, de nagyon sok volt a munkám, ki sem látszottam belőle! Kép
Csütörtökön elutaztunk Kehidakustányba, nagyon nagyon szuper volt! Kép 4 napig áztattuk magunkat a gyógyvízben! Kép Remélem, hatása lesz! Kép Ebben a hónapban 1 hatása biztos hogy van, az, hogy hiába próbálkozunk! Kép Drága párocskám matyikáinak biztosan nem tett jót a 4 napos 45 fokos vízben való ücsörgés. Kép De remélem, nekem annál többet segített. Kimondottan ajánlják a nőgyógyászati panaszokra. Éreztem is rendesen a petefészkeim, de lehet, hogy csak a ciszta miatt. Kép
Csúzdáztam is! Kép Van egy 100 m-es fény és hangefektes vizicsúzdájuk! Kép Szuper! Kép Ami legjobban tetszett, az a pezsgősziget és a sodrómedence volt!
Menjetek el és próbáljátok ki! Kép Érdemes! Nem is olyan vészesen drága, (de nem olcsó). 1500 Ft/fő/nap a középső kategóriás jegy.

Kép

Üdv:
Gitta
gitta

Sziasztok Jányok! Már megint itt vagyokKép

Hű de lent vagyok a táblázatbanKép valaki lökjön már eggyet rajtam.

Na megyek főzök egy KV-t majd jövök,addig is cuppa.
Ja és hulla fáradt vagyok...Kép

Alice
malice

Szép napot mindenkinek!
GAIA:remélem a második baba is hipp-hopp összejön! Hőmérőzni közvetlenül ébredés után még az ágyban fekve hüvelyben érdemes. Valamikor a 14. nap táján leesik pár tizedet a hőmérséklet innentől kezdve érdemes kétnaponta akciózni egy héten át. Sokaknak a tüszőrepedést bőséges, tojásfehérje szerű, nyúlós nyák is jelzi (az ujjaiddal tudod ellenőrizni, máskor fehér, ragacsos) illetve vannak akiknél a hóközi szurkálás is a tüszőrepedést jelzi.
Ha több hónapon át méred a hődet és felrajzolod grafikonba a hőgörbét, sokkal jobban megismerheted a "működésed" - de ne legyen rá szükségedKép. A topikunk alatt található "hasznos információk.." címűben érdekes és hasznos dolgokat találhatsz.
MÁRTA:én vagyok a gyulladások megtestesítője, illetve csak voltam a GYNEVAc beadatásáig. Próbáltad már? A www.gynevac.hu-n részletesen olvashatsz róla!
GITTA:de klassz lehetett! A hónapot ne dobd még sutba, emlékez Zsuzsu esetére!Kép
Virág
virag

Sziasztok!

Látom elnéptelenedett a topikKép mindenki átköltözött egy másikba??Kép
Újak, ne maradjatok sokáigKépKép

Nálunk semmi újság, használom az Utrogestant-t, de nem érzek semmit. Teszthez meg gyáva vagyokKép így marad a várakozás ... még egy hét.

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

ALICE:miamanó? Csak nem az amire gondolok 4 napon keresztül??Kép
virag

Jo reggelt!Kép
Jo hamar eltelt a 4 napos hetvege,mi?Bezzeg a munkanapok...na,mindegy!
Lassuk ki keszult valami jo hirrel most,hogy ujra itt vagyunk?Kép
Egcsi!Kép34.-ik nap???Megjott,csak nem irtad meg vagy kezdhetunk szoritani?Hatha nem is "atveres" volt...Elvegre talin is voltal!
Gaia,Marta!Kép
Udv kozottunk,siessetek a friss kismamik koze.Mi is oda tartunk...Marta!A Gynevacrol mar hallottal?Keress ra es olvasd el miket irnak rola!Pont erre talaltak ki!
Rekacs!Kép
Megkaptad?

Megyek vissza galyazni,de meg benezek,aktivaljatok magatokat!
-szoszi-
U.i:A cinknek mar tutira lesz hatasa nalam!Olyan szorulasom van miota szedem,hogy Guttalax nelkul egy tapodtat sem teszek.ha tudnatok mit alltam ki a hetvegen...
szoszi

Jaaajjjj Virág mikre nem gondolszKép

Egyébként nem is láttam a papit 4 napig mert elutaztam(hirtelen ötlet volt mert úgyvolt hogy nem megyek sehova,de mivel megjött itthagytam mindent még a párocskámat is ittfelejtettemKépKépKépKép)

Alice
malice

Sziszus!Kép
Micsoda akaratero,en mar biztosan nem birnam!De drukkolok nagyon!Alig varom,hogy gratulalhassak!
-szoszi-
szoszi

SzilviKép

Tessék erőssebb lenni és csinálj egy tesztet legalább megtudod hogy mi a helyzet nemdebárKép
Aztán irjá gyorsanKép

Alice
malice

SziszusKép
Tessék tesztelni. A bizonytalanság sokkal rosszabb. Szerintem a babának sem jó, ha ideges vagy és rágod a kefét Kép

EgcsiKép
Te nagyon gyanús vagy nekem, ráadásul talin is voltál. Megérne egy tesztet nem ? Nagyon szurkolok!!!

AliceKép
Nagyon jól áll a szőke rövid haj. Tegyél fel a profilodba egy piroshajú Alicet is.

Na megyek megint gályázni. Még aklimatizálódni sem hagyják az embört a 4 nap pihi utánKép.

CatEye

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

Szisztok CSajok!

Tegnap hajnalban megszületett a legújabb unokaöcsém, bár ez nem sajátom, hanem a pasimé(mármint unokaöcs), de én aranyos agyok és válalom a naygnéniséget. Ugyis klasz kis rutinom van benne. 4,40kg és 59 cm és tündéri gömböc feje van. Nem kicsi, mi?

Meg még egy csomó klasz dolog történ. Pl négy napig nem húztam egy vonalat sem!!!!!

De most kénytelen vagyok. Így innen kívánok mindenkinek jó munkát, szép napot, hetet meg ilyenek!!!!

Rékacs

Szöszi!!
Megkaptam a hőgörbét, igen nagy örömet okztál! Köszönöm szépen!!
Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

CatKép

Most piros és vállig érő a hajam.Majd csináltatok egy fotohábent és felrakom okseKép

Alice
malice

Kedves Lányok!

Néhány napja van otthon internetünk, így az első dolgom az volt, hogy benéztem Hozzátok.
Gitta, Virág, Alice, Bnemethm. Lujza, gondolok ám sokat Rátok és drukkolok, hogy mielőbb boldog kismamák legyetek! Sok új nevet látok, akiket nem ismerek, de nekik is mielőbbi babásodást kívánok!

Én jól vagyok, Zsófi babám már 3,5 hónapos óriásbébi (68 cm és 8,1 kg Kép); sokat mosolyog és sikongat. Gyakran eszembe jut, hogy milyen jó, hogy nem sikerült rögtön teherbe esnem, hanem csak annyi várakozás után, pont akkor, hiszen ha nem így történt volna, akkor most nem ő lenne az én kisbabám.
Talán furcsán hangzik ez a gondolat, de biztos vagyok benne, hogy Ti is érezni fogjátok ezt.

Sokszor puszillak Benneteket:
Zsuzsu
zsuzsu

CateyeKép
Ne haragudj, hogy kifelejtettelek a felsorolásból, Neked is drukkolok ám.

Puszi:
Zsuzsu
zsuzsu

Sziasztok!

Gaia, Márta! Üdv ittKép Virág mindent tökéletesen leírt, nem is eleht kiegészíteni semmivel. Talán csak Gaia-nak, hoyg létezik többféle pálcikás ovulációs tesz (olyan mint a terhességi)ami kimutatja a peteérést, ha nem szereted a hőmérőzéssel járó hercehurcát. Ha viszonylag rendezett a ciklusod, akkor én nagyon tudom ajánlani. Pl: Corax márkát

SziszuKépKép Jaj, nagyon várom a híreket Tőled! Tesztelj kérlek! Tényleg nem jó kétségek között lenni. De én érzem, hogy ott van a babód!!!

EgcsiKép Na mi van? Jaj, de jó lenne....

Csajok, tud valaki valamit a cytomegalovirusról? Hogy terjed? Mik a jelei? Hol szűrik?stb...

Kele
Kele

Sziasztok!
Nekem indul az új próbálkozós hónap Kép, de legalább szabályos 30 napos volt a ciklusom. Mostantól mérem a hőmet is!
Lányok! Kaptam rubeola ellen gyerekkoromban védőoltást, de Anyukám szerint nem voltam még rubeolás, legalábbis nem tudunk róla. Olvastam róla a rendelőben, nem tudom hogy mit is gondoljak akkor. Kapjak most oltást plusz 3 hónap védekezés, vagy ne?
Puszi mindenkinek!
Évici

Éva
Évici

Évici: Szerintem ha kaptál oltást, akkor ne adass be még egyet. De ha mégis biztosra akarsz menni, akkor csináltass egy vizsgálatot, hogy voltál-e már rubeolás. Én csináltattam, és bár úgy tudtam, hogy nem voltam rubeolás, kiderült, hogy mégis voltam...
A vizsgálatra beutalót elvileg a háziorvos adhat...

Mandula
mandula

Persze a vizsgálat nem azt mutatja ki, hogy voltál-e rubeolás, hanem azt, hogy megvan-e még az ellenanyag a szervezetedben. Így ha oltást kaptál, akkor is ki kell hogy mutassák a véredben az ellenanyagot. De én is hallottam már olyat, hogy elmúlhat a védettség.

Mandula
mandula

Évici Kép
én is azt tudom javasolni, amit Manula írt. Csináltass egy rubeola ellenanyag tesztet, és ha negatív, akkor jobb szerintem beadatni az oltálst és várni 3 hónapot, mint a baba egészségét kockáztatni.

Kele Kép
a cytomegalovírus olyan, mint a rubeola vagy a toxoplazma, ha egyszer megkapod, akkor végetté válsz, és nem kapod el többszöt. Ha jól emlkészem nem is jár feltétlenül tünetekkel a megbetegedés. A TORCH tesztettel együtt érdemes megcsináltatni. Vérből csinálják az ellenanyag-tesztet.
Egyébként a hasznosba tettem be erről egy elég hosszú cikket. Ott sok információt találsz erről, és van egy jó kis link is.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi
KépKépKép
icsilya

GaiaKép
Üdv a topikban, gyors babásodást! Kérdéseidre találsz választ a hasznos linkek topikban! Ha rákeresel a Billings módszerre a neten, az is segíteni fog!

MártaKép
Üdv közöttünk, de ne maradj sokáig, vár a kismamás topik. Gynevac kúrád volt már?

GittaKép
De jó volt neked!Kép Javítanál a táblicskuban: 9c 3cn. Köszi!

SziszusKép
Ha semmi újság akkor lapít valaki a pocidban!Kép

SzösziKépCatKépKeleKép
Sajna kecsap érkezett, csak néhány napra tévedt el a nyavalyás.
Új ciklus, új remények!Kép

RékacsKép
Gratulálok az újdonsült unokaöcsédhez, jó nagy baba!Kép

Egcsi
egcsi

Mandula, V.K.Orsi!
Köszi az infókat, meg fogom csináltatni. Már dereng valami, hogy ezt emlékeztető injekciónak hivják.
Évici

Éva
Évici

Orsi!

nagyon köszönöm, olyan aranyos vagy!

Évici! Szerintem te keversz valamit. Ez a rubeola teszt, amit a lányok ajánlanak, egy vérvételből készülő vizsgálat. Ebből kimutatják, hogy védett vagy-e vagy sem. Nem számít, hogy azért vagy-e védett, mert voltál, vagy mertb kaptál oltást.
Hívd fel az ÁNTSZ-t, vigyél beutalót és a vérmintáddal elbattyogsz hozzájuk, akkor sokkal hamarabb van meg az eredmény. Tel: 465-3800

Kele
Kele

Sziasztok!
Alíg tudtam ezt a termést elolvasni, mert már jó egy hete nem tudtam benézni.

Gitta!, kérlek javítsd az adatomat, meer meggyütt, úgyhohy most vagyok a 6.cn-n

Hát ez a hónap is eltelt anélkül, hogy örülhettem volna valakinek, dehátmongyuk nem is csoda peteérés nélkül. Na majd most a closti tutti tudja a dolgát. Nagyon kiváncsi leszek.

Kata
kata

Sziasztok Lanyok!

Megigértem, hogy beszamolok az orvosrol, pénteken voltam.
A baba 2.5 mm-es, és pulzal a szivecskéje, annyira megnyugodtam!
Bizom benne, hogy ezen tul is minden OK lesz.

Remélem hamarosan jöttök utanam!

Puszi és tovabbi szép napot,
Süncsi
süncsi

Suncsi: Ez nagyon izgalmas!! De nem 2,5 cm?
Vagy olyan nagyon kicsin is van mar szive? Es most hanyadik hetes vagy? Gratulalok!!! Kép

Mandula
mandula

Sziasztok!

Na szerintetek kibírtam?Kép
Csináltam mégiscsak egy tesztet, és hát két szép erős csík van rajtaKépKép remélem jövő hétfőn többet tudunk már. Mostmár tényleg nagyon izgulokKép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Süncsi Kép Kép
Úgy izgultam miattatok és vártam a jó híreket.
Köszi és hajrá!!!!

SziszusKép
Látod, hogy jó volt tesztelni. Nektek is megy a drukk.

Mandula Kép
Egy kis háttérinfo a baba első pár hetes méreteiről:

5 hét
A baba most 2 mm. Kezd kifejlődni a gerince,
agya, izmai, csontjai és kezdetleges szíve is.

6 hét
baba: 6 mm-es, van már nyaka, kezdetleges agya és kis végtagkezdeményei. Apró szíve megkezdi a vér keringetését.

Puszi
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Szia szia szia szia SziszusKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Jaj, úgy örülök, el se hiszed. Megláttam a neved a főlapon, hogy te voltál az utolsó hozzászóló és tökre elkezdtem izgulni!!!! Nagyon nagyon nagyon gratulálok! Problémamentes babavárást és egy nagyon szép egészséges kisbabát kívánok Nektek!
És olyan jó, hogy nem vártál tovább!! és hogy nmost olyan sárga a hozzászólásodKépKépKép
Kele
Kele

Sziszus és SüncsiKép

Tiszta szívből Gratulálok nektekKép

Gyerünk Lányok húzzunk beleKép most úgy is hideg Zimankó van kint és nyüstöljük a papát BentKépKépKép

Alice
malice

Szilvi!Kép
Akkor azt hiszem nyugodtan gratulálhatok! Gratulálok! KépKépKép

Süncsi!Kép
Gartulálok!KépKépKép Vigyázz nagyon magatokra!
Nekem is ugyanaz a kérdésem mint Mandulának a mérettel és a szívdobogással kapcsoltaban.

Mandula!Kép
Tőled régen meg szeretnék kérdezni valamit. Ugye neked olyan rendszertelen a ciklusod. Nem tudja a doki beállítani?

Ma voltam védőnéninél bejelentkezni, holnap kezdem a 12. hetet. Eddig úgy tűnik minden rendben van, UH 2 hét múlva lesz csak.

Puszi, Leone

KépKép
leone

Edit Kép
Koszi az infokat Kép Remelem hamarosan mindannyian saját magunk példájából tanuljuk meg ezeket a dolgokat. (Persze lehet, hogy csak én vagyok ilyen tudatlan Kép Bocsánat... Kép)

Sziszus Kép
Gratulálok!!! Kép

Mandula
mandula

Leone Kép
Ha Clostit szedek, akkor rendszeresen jon meg. de ha abbahagyon, akkor nem... Mit ertunk pontosan beallitas alatt?

Mandula
mandula

Mandula Kép
Én is csak könyvekből tudom sajnos, mert anno barátnőktől kaptam Terhesség hétről hétre kiskönyvet.
Ha ezt tudták volna, hogy itt fogok görcsölni ennyi ideig, akkor inkább Hogyan viseljük el a babásodás mentes napokat könyvecskét adtak volna Kép

De majd megtudjuk mi is, az tuti és akkor hogy fogunk örülni Kép Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit Kép
Vajon létezik ilyen könyv?... vagy írjunk egyet? Kép) Biztos jó bevételünk lenne... Kép

Mandula
mandula

Gratula minden zebrásnak/babósnak!!! KépKépKép
Lujza
lujza

Mandula
Kép Kép Kép Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Kedden voltam a Kaáliban és megvolt a méhtükrözés. Altatásban történt, így szerencsére nem éreztem semmit, ébredés után kicsit fájdogált a hasam. A bal petefészek bejáratánál, de a méh falán apró hegesedések voltak, amit eltávolítottak, kivágtak. Fogalmam sincs mitől, mert mielőtt hazaengedtek bementünk az orvoshoz, de olyan kába voltam, hogy elfelejtettem megkérdezni mitől alakult ki. Most meg kell várni a következő menzit, utána fogigátló és december eleje-közepe táján nekiugorhatunk a következő lombiknak.
Lujza
lujza

Lanyok,

köszönöm a gratulaciot, Leone és Mandula kérdésére mar valalszolt Edit. Itt a Babaneten is van egy ultrahangos galéria, ahol hétröl-hétre követni lehet a baba méretét, uh-képpel együtt. Ilyenkor az 5. hét végén, 6. hét elején még ilyen picik (2-3 mm-esek), de mar elkezd pulzalni a szivük.

A doki felnagyitotta nekem az UH-n, és lattam egy pici foltot a petezsakban ami ütemesen mozog, ez volt az embrioKép Még latszott a sargatest is a peteszakban, az joval nagyobb, mint az embrio.

SziszusKép
Hatalmas gratula! De jooooooo!

Puszi:
Süncsi
süncsi

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: