A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Emese, örülök, hogy te jól jártál Kép.
Én felhívtam Szegedet, reklamáltam, hogy homályosak a képek, a hirdetésben meg élesek Kép. Azt mondták megcsinálják újra, kíváncsi vagyok. Kép
Gigi
gigi1

No hátha most.

Kép
semese

kisbuksi!

köszönöm, hogy megosztottad velünk tudásod legjavát, ezek részben jó hírek. mármint az a része, hogy nem kell olllyan nagggyon sok ruha (persze, gondolom, folyamatosan mosni kell). már van 3 rugink/fő + asszem 3 body is, ha még innen-onnan kölcsönkapunk, akkor elég lesz talán az elejére, aztán majd úgyis rájövök, hogy mi a dörgés.
hálózsákra nálunk biztos szükség lesz, mert mi is tollpaplan + pléd kombinációja alatt épp hogy nem fagyunk meg télen. lehet, hogy még plusz takaró is kell(het), nem? vagy a bébik nem fáznak annyira?
a bundazsáknak nem örülök, mert biztos jó drága és hamar kinövik, de talán tudunk kölcsönkérni kettőt. végülis nem baj, ha kicsit nagy, vissza lehet hajtani az alját.

jaj, most, hogy ilyenekről gondolkozom, nagyon elkezdtem sóvárogni. mármint hogy már a kezemben tarthassam őket a tündér kis csíkos plüssruciban.

lányok! ti a 3D-n megnézitek az arcát? engem valahogy riaszt az egész, asszem én nem akarok arcot látni, mert ilyenkor még olyan kis ET-k, aztán utána meg hogyan gondolok rájuk? mint 2 ET-re?

üdv:

felvilágosított ribizli
ribizli

Sziasztok Kép

Megjöttem védőnéni és bevásárlás kombinációból.
Tegnap este olyan fájásaim voltak, hogy íííííí... egy ideig próbáltam még ülve maradni, de nem ment folyton le kellett feküdnöm, majd az utsó lefekvési kísérlet után fél órával elmúltak a dolgok. Egy kellemes zuhany nagyon jót tett. Fájt nagyon a hasim, a derekam, az agyam... Mi lesz még itt szüléskor???
Szerencsére az éjszaka átlagos volt (már 5-6 pisi + 1 óra ébrenlét hajnalban meg se kottyan), azóta meg semmi. Védőnéni szerint már nagyon végem van Kép + fehérje van a vizeletben, ami azt jelenti, hogy... izé. Szóval így állunk.

Szavannának elsz@rtuk az árnyékait, és kispapimnak semmi kedve nem volt tegnap befejezni, nekem meg pláne nem, úgyhogy most úgymaradt Kép

Virág, mostmár minden értek... hát engem nem fenyeget az a veszély, hogy valamit túllépek ezzel a mérhetetlen béremmel! :oPP

Gigi, 32 hetesen nem volt cukorvizsgálat nekem, csak 24-26 között - és zsömle + KEFÍÍÍR (mer utálom a tejet!). Úgyhogy KisBuski nekem se ad tanácsot Kép

Fiona, hatidőnapló nem rossz 5 let Kép Legalább már ennyi hasznod legyen a cégből, ha a telcsit lenyúlták!!!

Fruzsi, sztem sok lesz az a 27 fok a babának! Főleg éjjelre. (Pl. a légzéskimaradásokat is összefüggésbe hozták a túlzott meleggel, de egyébként még nemtom mér nem javasolnak olyan sokat)

Emese, de édi ez a kép!!!! Kép KisBocim is ilyen, folyton a pofija előtt van a keze Kép

Buborékkal kommunikáltam, még semmi jel nincs, pedig már nagyon szeretné! Kép

Pussz
Ann 39+0
annann

Sziasztok Kismamik!

Bocs, hogy bekotyogok, nemrég még én is ideírogattam és nosztalgiából visszajárok. Olyan jó volt pocisnak lenni!
Kelengyéről: itt a babaneten is lehet vmennyire tájékozódni: https://www.babanet.hu/hol-mi/kelengye.php
ÉnlányomVirágom hihetetlen tempóban nőtte ki a rugikat, de a bodyk jóval hosszabb ideig még jók voltak rá. Pl. már rég 62-es rugikat hordott, de az 56-os bodyk még jók voltak. Apánkat még kispapi korában elvittem, és megmutattam neki, hogy mi micsoda (body, rugi...) és amikor (ordító gyerekkel, vásárlásképtelen állapotban) rájöttem, hogy ez meg az még kellene, vagy már megint kellene, elküldtem vásárolni. Ártani nem árt, ha egy kispapi tud ilyenben segíteni. Kép Vett is a lányának (sötétékék!Kép ) rugit.

Na eldugulok! Vigyázzatok magatokra, jó pocisodást!

dé_

Anyám, elveszett, amit félórája írtam????

De szerencsére kimásoltam ám:
Sziasztok Kép

Megjöttem védőnéni és bevásárlás kombinációból.
Tegnap este olyan fájásaim voltak, hogy íííííí... egy ideig próbáltam még ülve maradni, de nem ment folyton le kellett feküdnöm, majd az utsó lefekvési kísérlet után fél órával elmúltak a dolgok. Egy kellemes zuhany nagyon jót tett. Fájt nagyon a hasim, a derekam, az agyam... Mi lesz még itt szüléskor???
Szerencsére az éjszaka átlagos volt (már 5-6 pisi + 1 óra ébrenlét hajnalban meg se kottyan), azóta meg semmi. Védőnéni szerint már nagyon végem van Kép + fehérje van a vizeletben, ami azt jelenti, hogy... izé. Szóval így állunk.

Szavannának elsz@rtuk az árnyékait, és kispapimnak semmi kedve nem volt tegnap befejezni, nekem meg pláne nem, úgyhogy most úgymaradt Kép

Virág, mostmár minden értek... hát engem nem fenyeget az a veszély, hogy valamit túllépek ezzel a mérhetetlen béremmel! :oPP

Gigi, 32 hetesen nem volt cukorvizsgálat nekem, csak 24-26 között - és zsömle + KEFÍÍÍR (mer utálom a tejet!). Úgyhogy KisBuski nekem se ad tanácsot Kép

Fiona, hatidőnapló nem rossz 5 let Kép Legalább már ennyi hasznod legyen a cégből, ha a telcsit lenyúlták!!!

Fruzsi, sztem sok lesz az a 27 fok a babának! Főleg éjjelre. (Pl. a légzéskimaradásokat is összefüggésbe hozták a túlzott meleggel, de egyébként még nemtom mér nem javasolnak olyan sokat)

Emese, de édi ez a kép!!!! Kép KisBocim is ilyen, folyton a pofija előtt van a keze Kép

Buborékkal kommunikáltam, még semmi jel nincs, pedig már nagyon szeretné! Kép

Pussz
Ann 39+0
annann

most meg nem veszett el, hát nemtom micsinál ez a dilis Kép Kép Kép
annann

Ann!

örülök,hogy jól vagytok! Már nagyon vártam,hogy bejelentkezz!

Kisbuksi
kisbuksi

Kismamik! Kép

Azééé igazán ujjonghattatok volna a 4000 forintos bundazsák+lábzsák kombinációnak és a C&A-ás (Árkád/Pólus) 460 forintra/db árra kijövő bodyknak. De senki nemis örült neki. Kép Hát minek írok én annyit? Sosem nemis fogok többet akkor. Megtartom magamnak. Tündi felmentve ujjongásból, mert ő közvetítést kapott belőle telcsin. Kép
És nemis sajnáltatok, hogy kisgombócot 4 hete láttam utoljára és még 2 hetet kell várnom és az eddig elmaradt terhescukor vizsgálat miatt sem nyugtatott meg senki. Kép

Na mindegy. Eldugultam egy időre akkor...
Biztos csak hormonális hisztim van... de azéééé

Na pusz
Noémi
27+3
noémi

Ribizli!
Nézd meg a képet! Hát ilyen volt ET?? Kép

Gyönyörű....

F.
cinderella

Noémi, nem volt időnk! Mindenki elrohant vásárolni! Én is vettem már kettőt.
Úgyhogy most: hipp, hipp, köszönöm!!! :

Egyébként nagyon korrekt árnak tűnik. Én óbudai vagyok, erre nincs valahol C&A?

Fruzsi
cinderella

Ann!
mit csináljak? Távfűtés Kép

Annannom, temostmiakkor nemsokára szülszünk? Jajj! Szombaton ugye már itt lesz a doktornénid??
Mit érzel? Milyenek ezek a fájások? Várod már nagyon vagy kicsit félsz? Vagy nagyon nyűgi már kénylemetlen+alvás nem jó?
Írj, írj, jó? Merhaegyszereltűnsz többé sosenagyon fogsz hozzánk jönni Kép

Fruszi
cinderella

noémi! Kép

ne sírj, nem vetted észre, hogy te katalizáltad az egész értekezést a babakelengyéről? nekem pont a C&A bodyról és a kínai lábzsákról jutott eszembe minden. szóval köszi<sup>3</sup>
ha már megvigasztalódtál, lécci, áruld el, mi az a lábzsák!? (tipp: 1. kétlábas lábszárvédő, 2. babzsák, bab helyett lábakkal töltve, 3. x)

ribizli
Ribizli

Frruzsi!

Stopshop a Bécsi úton!!!
naná

fruzsi!

persze, hogy gyönyörű! de mi még csak 23 hetesek leszünk a 3D idején, akkor még nem lesz olyan kifejlett a pofikánk, mint egy 32 hetesnek. ezért tartok én egy kicsit ET-től Kép

ribizli
ribizli

Naná, hogy köszönöm Kép

Ribizli, én is annyiszor elindultam, annyira vágytam rá, hogy megcsináltassam, de mindig lebeszéltek. Állítólag ilyenkor még tök átlátszó a bőre is, és csak csalódást élnék át a nagy élmény helyett. 26-32 hét között a legjobb. A 32 hét után (nálad meg pláne) nagyon kicsi a hely a jó felvételekhez.
Én olyan 3-4 hét múlva szeretnék elmenni, de ki nem hagynám, mert ez technika egyik csodája (nekem).

Pusza
Fruzsi
cinderella

Buksi!

Nem sikerült alkudozni a dokival, hogy bejártok inkább mindig kontrollra, bentfekvés helyett?
Persze csak ha nincs gond, de miért lenne???? Kép

Jaj, Istenem, ha belegondolsz, két kismalacod lesz Kép Egyik pillanatban még senki, másnap komplett család. Kép Kép

Na, pusz F.
cinderella

fruzsi!

mi leginkább azért megyünk, hogy kiderüljön aminek mostmár mindenképp ki kell Kép , ill. hogy lecsekkoljam a gyerkőket, van-e fülük, esetleg farkuk.
pont ma reggel mondta egy barátnőm, hogy valami ismerősének a gyereke fületlenül született és mennyire készületlenül érte őket a fületlenség, mert az uh-on nem is figyeltek ilyenekre.
szerintem is különben ez az egész 3D uh valami csoda, ugyanakkor nem tartom fairnek a gyerkőkkel szemben, hogy mi oda bekukucskálunk. de azért nagyon szívesen bekukucskálok Kép

ribizli
ribizli

Sziasztok lányok!
Újra netközelben vagyok, gondoltam írok nektek. Örülök, hogy mindenki jól van (a körülményekhez képest) és mindenki rendben van! Mi is jól vagyunk, egyenlôre semmi jele annak, hogy bármi is történne mostanában, kivéve a hátfájást, mert az iszonyatosan van!
AnnAnn! Még azt szerettem volna megtudakolni tôled, hogy ez a bizonyos nyákdugo elment???? És észrevetted mikor megtörtént??? És milyen volt??? Már bocsi, hogy ilyeneket kérdezek, de érdekel ez a téma (is) és minden más is!!!
Látom Hicu is hasonló cipôben jár már, mint mi! Úgyhogy édes hármas alakult ki. Én biztos az utolsó leszek közületek, mert még semmi jel nincs.
S.Emese, biztos én vagyok tudatlan, de mit kéne látni a képen? Nem tudom melyik részt láthatjuk a bébibôl.
Ribizli! Mi a 27. héten voltunk 3D-n és tökéletesen látszott a kis arca, sôt a párom szerint az is látszott már ott, hogy rám hasonlít. Szerintem már ti is szépen fogjátok látni a kis arcát.
Na mindenkit milliószor puszilok, majd jövök még, amint tudok.
Buborék 39+0
Buborek

KépKépKép
Na jól van na. Kép

FruzsiKép
Óbudán nincsen sajnos C&A.

Ribizli KépKépKép
A lábzsákot úgy képzeld el, mint az anorákot csak lent zsák, nincsenek kiképezve a lábak.
A hálózsák is ugyanígy néz ki, csak persze az nem vízhatlan és nem bélelt. KépKép

Noémi
noémi

Itt vagyok Kép
Még a legjobbat nem is meséltem:
Tegnap CTG=NST-n a nőcivel kedélyesen elbeszélgettünk ugyebár, melynek során spontán közölte, hogy:
"azért reméljük, hogy nem fog visszafordulni a gyerek!"
Kép Kép Kép Há' esküszöm Kép
Azt nem akarta megvitatni, hogy a különböző fejlődési rendellenességek előfordulási gyakorisága mennyi? Esetleg egyéb nyalánkságok??? Normális az ilyen???
Na mindegy, vigyorogva közöltem vele, hogy okos gyerek ez, tudja, hogy hogy kell kijönni, NEM fog visszafordulni. Kép
(á la ISO 9001 60i kórház)
annann

Sziasztok Kismamik!

Van még két vadiúuj babazsákom (overáll) kesztyűvel, kapucnis, dzsekis anyagú és unisex. ár: 2400 Ft. Már csak két darabom van, de ha valakit érdekel, fotót is tudok küldeni.
A nagybörzén is kint leszek árulni, új +használt, szép ruhácskákat. Ha valakit érdekel, szivesen küldök az overállról fotót.
Van egy finom anyagú, fehér 56-s új hálózsákom, szintén akciósan 900 Ft-os áron. És még sok-sok ruhácska.
Az asztalszámom :200-as, a telcsiszámom:06-20/35-038-35.
Email cimem: gitike@freemail.hu

Köszi szépen és bocsi az offért.
Giti

noémi!

köszi, ezek szerint a lábzsák az a cucc, amit kisbuksi bundazsákként emlegetett, ráadásul vízhatlan. már értem.

kiselefánt ribizli
ribizli

Noémi, nehari, de nekem ma vmi el van sz@ródva a nettel, vagy nemtommivel - csak magamat vagyok képes olvasni!!! Kép Kép Kép Ez olyan egocentrikusan hangzik, úgy utálom má magamat...
Szóval én bizti nagy vidéki bunko vagyok, de nem tudtam, mijaz a C&A ... a kínai boltot tom Kép
És én is így voltam, mindig alig vártam, hogy lássam már újra - persze az utsó 2 UH már mi volt? Igen, ez a kör a feje... ez a másik kör a hasa - tiszta hóember :oPPPP

Buborék, nyákdugó még a helyén, vagy nemtom hol, de én még nem találkoztam vele - majd szólok!
Sztem Hicu beelőz, hidd el!!! Kép Kép Kép

Fruzsikám, én szombaton szülnék szívesen. Dokinéni aszonta 17-24 ig nem lesz. Ez nekem azt jelenti, hogy 25-én má lesz. Ha nem, akko az ő baja, lemarad egy élményről Kép Kép Kép
A fájások azok fájnak! Én se gondoltam volna, de a piszokmindenségit, így van! De basszus, ha a jósló így fáj, mi lesz szüléskor? Igaz tegnap még bennem volt, hogy még mégse kéne szülni... nem félek, de azért furcsa lesz egyszer elindulni, hogy MOST megyünk... még nem tudom.
Aludni semmi különös - fokozatosan romlott el, de nem szenvedek tőle. Nehéz forogni + nem igazán kényelmes + éjjelente 5-6 pisi (8-9 óra alatt) + hajnalban 1-1,5 órás plafonlesés Kép Ez van, de megszoktam.
Olyan ari vagy, hogy folyton el akarsz kergetni - tood a netfüggők általában nem tűnnek el sokáig :oPPPP Kép Kép Kép

Pussszancs
annann

Ann, dehogy akarlak elkergetni, csakhát mindenki megszül, és aztán ide senem dugja azorrát Kép

Pár hete MINDEN hajnalban, 1/2 3 és 1/2 4 között egyszerűen felébredek. Pisilni sem kell igazán. Szerinted kezdem??!?
Hátad? Én próbálom erősíteni, tornáztatni (pl. épp az előbb is) nem tudom az használni fog-e, segít-e.
cinderella

lányok,
bocs, hogy tovább értetlenkedem, de most olvastam a babanetes babaruha listát újszülöttek részére. szerintetek komolyan gondolták a harisnyát? arra az esetre, ha netán szoknyát akarnék ráadni? és a kiscipőt hová hordjuk, mikor, minek?
brrribizli
ribizli

Fruzs,
sztem a hátnak jót tesz a torna, én már júliusban majd meg haltam a hátammal, de lementünk a Balcsihoz, kiúzstam, utána meg erősítettem és semmi bajom vele (pedig hátfájós vagyok). Úgyhogy hajrááá!!!!

Ha pisilni nem kell, akko még seholse vagy Kép először jön 1 pisi, majd 2, utána 3, mondom, nekem most 5-6. Ez má krimi!!! Többet pisil az ember éjjel, mint alszik!
annann

Ribizli,
a harisnyát sztem akkor, ha a lábát melegebben akarod "burkolni" Kép Nem alapkészlet sztem!
Kiscipőt semminek, semmiért. Kép Úgy baromság, ahogy van (sztem)!
annann

Jah egyébként ilyen mamusz-szerű kiscipőnek szintén melegítés céljából lehet értelme, csak rendes cipő alakú cipőnek nem! Kép
annann

Sziasztok!

bocsi, hogy idepofátlankodom, csak míg alszik a kisfiam, gondoltam olvasgatok nálatok.

Szóóval rucik:
kiscipő teljesen felesleges pici babáknak! esetleg kis puha meleg mamusz-féle hasznos lehet.
ahogy Dé is írta, az 56-os bodyk elég sokáig jók, abból érdemes azért 5-7 db-ot beszerezni, ne kelljen naponta mosni, rugiból sztem elég 2-3.

akinél éjszaka is így fűtenek (27°), oda nem kell ám mindenféle hálózsák meg takaró, csak az egyik + body és rugi.
Az elején nem kell éjszakára külön ruci, én volt, hogy fürdetéstől fürdetésig ugyanabban a rugiban hagytam Danit, ha nem történt baleset.

Ha kimentek sétálni, a rugira rá lehet húzni egy másik vastagabb cuccot vagy overallt, nem kell harisnya.

Dani felébredt, megyek, még csak annyit, hogy a határidőnapló tényleg nagyon hasznos, én is vezetem, már majdnem fél éve! Kép

jó pocakosodást és drukk a finiseseknek

Andi
psandi

Sziasztok!
A harisnyáról: a babák többsége úgy két hónapos kor körül, simán elveszíti mindenhol a zokniát. A barátnőm kislánya hathetesen úgy kapkodta le a lábáról, hogy öröm volt nézniKép ezért kell a harisnya, téli babáknál kifejezetten jól jön.

Gondoljatok arra, hogy úgy kell majd kivinni az utcára, ahogy ti vagytok felöltözve+a lábzsák akocsin és SAPKA!!! A kutacsán keresztül megfázhat!Kép Szóval ha te télen a nadrág alá harisnyát veszel fel, muszáj neki is a rugi aláKép

Akinek kell kelengyelista, bemásolom ideKép

Azt kell még számolni, hogy egy napra egy body nem mindig elég, mert az anyatejes babóknak híg a székletük és bizony kifolyhat a hiper-szuper pelenka csíkja fölé isKép Láttunk mi már fostos hátú babátKépKépKép Szóval ha nem akarsz minden nap mosni folyamatosan akkor érdemes több bodyba beruházni, a szülés után!! Ha tudod már a pontos méretet!Kép

A 4D kép gyönyörű!!!!

Ribizli, azt hoiszem te említetted a kis ET-tKép Nekünk a 24. héten készült ez a kép Éduáról, és szerintem nem olyan marslakós. Mindjárt csatolom a következő üzenethezKép

Buborék, Ann szerintem nem előzök én be senkit, a lányom elvan nagyon jól odabent, semmire, senkirenem hallgat. Se nyákdugó, se semmi nemutal a nagy eseményreKépKép DE NYOLC NAPOT MÁR CSAK KIBÍROK???KépKépKép
PUSZI!!!

hicudzsi

Huu, már megint annyit irtatok, hogy csak pislogok.

Noémi
Én is vettem egy pár hete olyan C&A-s bodykat. Pont egy csomag 56-t és egy csomag 62-t. Nagyon szépek és jó anyagból van. Nem is tudtam, hogy mindig lehet kapni. Azt hittem, hogy akciós.
C&A bolt a POLUS centerben és az ÁRKÁD-ban van.
Vannak kismamaruhák is. Zsebes szafari stilusu csinos kismama nadrágot láttam 8-9 ezer Ft-ért.

Giti
Gitike és is megyek a börzére és majd meglátogatlak. Nekem kellene egy anorákzsák. (vagy hogy a fenébe hivják)

KisBuksi
Nagyon profi vagy már babaruházkodásból! Magam sem tudtam volna jobban leirni. Kép

Fruzsi
Van olyan hálózsák is ami nem bundás, csak sima pamut rugdalózóból van csak a lábak helyén zsákos.
Maximum 1 db vékony anyagut vegyél.

SEmese
Nagyon aranyos a kép!!! Most megjött a kedvem, hogy még egyszer én is elmenjek. Most még nem merek bejelentkezni , mert 3-4 napja érzem, hogy háttal fekszik, azaz a gerincem felé rugdos. Igy az UH-n csak a hátát látnák. Megvárom, hátha megforul.

Ribizli
Harisnya szerintem is tök felesleges. Olyan cuki kiscipőt meg ugyis kaptok valakitől ajándékba. Kép
Egyébként az ugy szokták hivni, hogy "kocsicipő". Arra való, hogy már a 6 hónapos körüli gyereket amikor beülteted a babakocsiba és mutogatod a világnak, akkor ne csak a rugdalozó talpát nézzék, hanem a diszes cipőcskét is. Kép
Mondjuk, ha akkor még tél van és bundazsákba van, akkor tök felesleges a kocsicipő.

AnnAnn
Nagyon sokat gondolok rád! Szurkolok, hogy kibird a hétvégéig. Mindenesetre már ne indulj el hétvégi nagybevásárló turára, nehogy meginditsd!!!

Egyébként is hajrá finiselők! Ann, Hicu és Buborék!
Ha bármit észleltek szóljatok!!!
A legjobb az lenne, ha online közvetitenétek nekünk Kép Kép Kép

Ma hivogattam a Genetikai labort a magzatviz eredménye miatt, hogy hátha ki tudok deriteni valamit még okt. 30. előtt, de NEM VETTÉK FEL A TELEFONT!!!
Megőrülök!!!!

fiona
24+2
fiona

Egyszerűen nem tudom feltölteni a képet..Kép

hicudzsi

Sziasztok!

Babaruhákkal kapcsolatban egy háromgyerekes barátnőm tanácsát követtem: a babán eggyel több réteg ruhának kell lenni, mint rajtam.
Tehát ha én itthon tréningnaciban és pólóban voltam,akkor Levin kombidressz (hosszúujjú), zokni és rugi volt.
Harisnya újszülött babán elég macerás, mert gyakran kell tisztába tenni és akkor le kell venni az egészet, azaz: rugi kipatentol, harisnya le, kombi kipatentol, pelenka le, popsitisztítás, köldökkezelés, popsikrémezés, pelenka fel, kombi be, harisnya felhúz, rugi visszapatentol. Ebben a folyamatban a harisnya visszaküzdése a legnehezebb szerintem Kép.
Nálunk elég hűvös van, főleg éjszaka, így a következőket adtam rá (Levi decemberi baba, tavaly elég kemény tél volt): hosszúujjú kombi, plüss rugi, hálózsák, pléddel betakarva és erre a takarója. A kombidressz mindig maradt rajta reggel és nappalra kapott másik rugit. Tehát az éjszakai cucc egy része pár napig ugyanaz volt.
Ha mentünk valahova, akkor az itthoni ruhákra (kombi+zokni+rugi) ráadtam egy melegebb nadrágot, pulcsit, kabátot lábzsákkal, sapkát (volt hogy egy vékonyabbat és egy vastagabbat) és egy meleg kocsicipőt. Télen elég sokáig volt -10 C fok körül napközben is, de azért néha muszáj volt elmennünk itthonról.

Üdv, Virág
virga

Most a profilomba próbáltam feltölteni, kíváncsi vagyok sikerül-e... de nem..
ezeknek szerintetek milyen szerverük van?? Commodore 64-es???

Kicsit dühös lettemKép

Fiona!Kép
Ok. a harisnyán nem fogunk összeveszni. De tényleg gondolj bele, te veszel fel télen a nadrágod alá?

hicudzsi

Kép

VÉGRE, sikerültKép Tehát így néz ki egy 24 hetes AlienKép A köd a feje körül a méhlepényKép Belefúrta magátKép

hicudzsi

Lányok köszönjük a dicséreteket!
Nem véletlen hogy a 25-32-ig javasolják, mert mint látjátok utána csak ilyen részleteket lehet látni. Mi most vagyunk a 36. hétben és hát az is nagy szerencse hogy ennyit lehet látni.
Úgy hogy hajrá! Aki időben van csak menjen.
Ja és Kecskeméten a doktorbácsi felajánlotta hogy sétáljak egy nagyot (mert persze mindkét keze és lába is a pofikája előtt volt) és menjek vissza egy fél óra múlva, hátha akkor elveszi onnan a végtagokat. És ez nem került volna újabb 8000-be.
De közben elvette kezét és lábát,legalább is látható lett némiképp. Csak sajna a vonatom jött és nem értem rá sétálni. Meg a bokaszalagom is megrándult.
Így most bice-boca vagyok.
Hicu!
Várjuk a képet!
semese

Hicu!

Gyönyörü a mosolygó tündérke!
semese

Elvileg már fent van aképKép
Persze nem vetekszik a lábikós képpelKépKép
Megmutattam a férjemnek isKép Elképesztő milyen kicsire össze vannak csukva ezek a babákKép

hicudzsi

Na mi a helyzet Lányok!
Úgy látom ti aztán tudtok aludniKép
Nekem már nem megyKép Éjjel 11-kor lefeküdtem, de 1/2 3-kor már fent kukorékoltam és azóta nem tudok elaludni... 10-re megyünk nagyvizitre (CTG, UH, flowmetria stb.) kérek drukkokat!! Bár ez a lány semmi jelét nem mutatja annak, hogy készülődne kifelé. KépKép
Már csak egy hét van a csasziig, ma kikérdezem a dokimat róla részletesen mert nagyon be vagyok parázva tőleKép

Puszi mindenkinek!
Jó pihenést!
Emőke+Édua

hicudzsi

Sziasztok!

Ruha ügyben látom sokféle vélemény volt, így elmondom az én tapasztalataimat isKép

Az én picilányom nagyon bukós volt, így eleinte minden méretből 8-10db body és rugi igencsak elkelt. Eleinte naponta 5x tuti le kellett cserélni mindent róla. Persze később rájöttem, hogy szopizáshoz is előkét adtam neki, így jobb esetben csak az előke volt az "áldozat". Ja, és szerintem érdemes 1-2 ujjatlan bodyt és rugit is beszerezni.

A ruhaméreteket tényleg hamar váltogatják a picik. Nálunk tökéletesen bevált az a módszer, hogy ha Zsani 2 cm-rel kisebb volt az aktuális ruhaméretnél, akkor már nem volt jó rá.(pl. 56-os csak 54cm-ig volt jó rá) A kezdeti 47cm-réből 8 hetesen már 56cm lett. Az első 6 hónapban kb. 1-1,5 havonta váltott ruhaméretet, majd utána kb. 3 havonta nőtt ki egy méretet. 1 év alatt 28 cm nőtt, bár ő az átlaghoz képest néhány cm-rel kevesebbel született, de ez anyai örökség.Kép

Az éjszakai alváshoz nagyon tudom ajánlani a hálózsákot(valami vékony anyagból inkább h.újjú), mivel az alá csak egy body is elég és mégis szabadabban mozoghat a baba benne. Nálunk nagyon bevált.

Ezek voltak az én tapasztalataim, remélem tudtam segíteni.
Ezek alapján most 56-62-es méretből 10-10 db rugival és bodyval várjuk a Kistesót, bár mi sejtjük, hogy születéskor nem lesz 56cm-es a babánk.Kép

Pussz
Szilvi
sztigris

Sziasztok!

Bocsi, hogy én is kontárkodok, csak ruha ügyben szeretném leírni a tapasztalataimat, mert ilyen is van:
Az én kisfiam 60 cm-rel született, tehát az összes 56-os ruhadarabot el kellett pakolni a leendő kistesónak. Ezért lehet nem kellett volna előre annyit venni belőle. A számozás amúgy is furcsa, mert szerintem nem kalkulálnak a pelenkával, mivel ő most 72 cm, de 80-as bodynál kisebb nem megy rá.

A hálózsák tényleg klassz, mi újszülött kortól azt használjuk.

Üdv Mindenkinek,
Réka
muki

Sziasztok,
Jó sokáig hallgattam, bocsi, de a gépünket újra kellett installálni meg ilyesmi...
Képzeljétek: tegnap valami buli lehetett a pocakomban, mert hajnali 3- ig ment a tánci- tánci, és olyan erősen, hogy nem is tudtam elaludni...Aztán pocaklakóm egyszercsak alábbhagyott a bokszolásokkal és forgólódásokkal, és végre el tudtam aludni.....5- ig:-) Akkor ugyanis minden kezdődött elölről.
Ma pedig festés van nálunk, szóval rohangálás, főzés a népre meg minden. Persze engem nagyon kímélnek, de olyan fáradt vagyok, majd lecsukódik a szemem...persze a pocilakó most meg"alattomosan alszik"; de sajna nem lehet tejeskávét sem inni, mert akkor ismét disco lesz majd éjjel...:-))) Amúgy is hányingerem van a kávé illatától! Pfúúúj!

Már csak 10 hetünk van hátra a nagy találkáig. Annyira várom már!!! Habár még nyugodtan várhat egy kicsit odabent, amíg nem vagyunk készen az összes előkészülettel.

Jó sok nappal el voltam maradva, de látom, hogy Veletek minden rendben!!! Nagy hajrá a finisheseseknek!!! Ti nem izgultok???

Én kicsit atól félek, hogy majd az utolsó hetekben minden jelre azt fogom gondolni, hogy "na, eljött az idő...", és életem párjával folyton a kórházban "lógunk" majd..., aztán egyszer ilyen sok álriadó után majd nem vesszük észre, hogy most tényleg eljött a nagy pillanat...

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nekem most kezdett el nőni a pocakom (a 7. hónapban...), azaz már a kollégáim is elhiszik, hogy nem csak jóllaktam, hanem valóban egy kisbaba lapul odabent:-)))

Annyira várom a karácsonyt is, egyszerűen imádom!! A hangulatot, az illatokat és mindent. És imádom vásárolgatni az újabbnál újabb díszeket és kiegészítőket...minden évben más színűeket, tavaly az én kívánságom szerint egészen mélybordó díszeket és kiegészítőket vettünk, ebben az évben pedig a férjem kívánsága szerint fogjuk felöltöztetni a fát, a lakást és a csomagokat.
És ami tök jó, hogy a következő karácsonyon pocilakó már majdnem 1 éves lesz majd, szóval remélhetőleg kicsit élvezni is fogja!!!

Na, ismét jó sokat írtam.
Puszi mindenkinek!

Ui.: ez a karácsony téma annyira bezsongatott, hogyha esetleg valaki tud olyan oldalt vagy bármit, ahol mindenféle szabásminták, ötletek kiegészítők készítéséhez stb...lehet találni a karácsonnyal kapcsolatban, akkor légyszi ne tartsátok magatokban!!!! Köszi:-))

Vic
Victoria

Sziasztok! Ruhaugyi tapasztalat: nalunk is az elejen sok ruha fogyott, mert a lany vagy kikakilt-pisilt a pelusbol, vagy lekakilta-pisilte a rucit vagy lebukta tejjel. Ha szerencsenk volt, akkor csak 3x kellett oltoztetni egy napKép

Ami rajta volt: hosszu ujju body es vastag hosszu ujju rugi + kotott kardigan (nalunk rossz volt a futes) + kis zokni. Ejjel pedig babapleddel takartam be, mert azzal jol kitudtam tamasztani (felvaltva az oldalan fekudt), ugyanis nagyon paraztam nehogy veletlenul hasra billenjen es megfulladjon.

Tul melegen oltoztetni sem szerencses, a legzeskimaradasban is szerepe lehet. Ha izzad, akkor tul van oltoztetve.

A vizhatlan, meleg overal nagyon jo! A kotott sapikon at tud fujni a szel, vigyazzatok vele.

Konnyu szulest es jo babazast kivanok!Kép

Maci

Ja igen, es rem gyorsan nonek, kismeretbol nem celszeru sokat venni, inkabb a nagyobbacskakbol, legfeljebb lotyograjtuk egy picitKép
macimaci

Sziasztok!
Kérdésem lenne: A Medi-Lab nevű teszt tényleg olyan hamar kimutatja a terhességet ahogy írják? Valaki használta ezt a fajta tesztet?
J
J

Vic
http://decoupage.lap.hu/index.html

Ruha még:
Nálunk a másik véglet volt. Mindenki tanácsolta a nagyobbakat, így nekünk 56os alig volt, csak 62es. Ezek után született egy 51 cmes gyermekem, aki a mai napig tartja az előírásos havi 2cm-es növekedést. El tudjátik képzelni, hogy nézett ki szegénykém a cuccaiban?? Végülk a pár napos babámat itthon hagytam a papájára egy kicsit és elrohantam venni neki valami hordhatót Kép

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Kedves J!
Én mindkét babámnál ezt a tesztet használtam. Az egyik legmegbízhatóbb és gyorsan kimutatja.

Szilvi
sztigris

Rit,
Köszi szépen, már böngészem is!!!
Még olyan oldalakat is keresek, ahol karácsonyi/ télapós minták vannak, amiket le lehet másolni, kinagyítani és már festhetem is ide- oda a képeket:-))

Pocaklakóm az éjszakai dizsi után most aludt vagy 2 órát odabent, de már megint kezdi a táncolást...:-)

Vic
Victoria

J!

Azt ne feledd, hogy nem az "akciótól" számított 3 napos terhességet mutatja ki, hanem a beágyazódástól. Tehát akció + min 10 nap.

Kata

Lányok, annyit írtatok, képtelen vagyok végigolvasni, meg felfogniKép Mostanában szita az agyamKép

De a profilban Peti Anna babát szeretgetiKép
Azaz lesz, mert nagya kép, még le kell kicsinyiteni

Puszi, jövök majd:

Kata
LadányiKata

Sziasztok!

Mindenkinek köszi a ruhaügyes infókat! Jó így előre begyűjteni a tapasztalatokat.

Kata, annyira édes ez a kép rólatok! Kép Kép

Tünde
rtünde

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: