[quote]M írta:indenesetre már nem offolunk szinte soha, szóval aki marad, marad, aki nem , az más miatt megy el
Kriszti! Ez azért nem ilyen egyszerű! Szerintem egy régóta működő topikból ne az újak miatt menjenek el a régiek! Nem jó ez így!
Egyébként szerintem nem alapvetően az off-okkal volt probléma, egyrészt a felvetett témák kapcsolódnak a hordozókendős szemlélethez, másrészt régen is voltak offok... hanem a kisvic által megfogalmazott dolgokkal.
Nekem meggyőződésem (bár nem kendőzöm, hanem mei tai-ozom), hogy ma nem lenne ilyen nyugodt, elégedett és kiegyensúlyozott a 4 és fél hónapos kisfiam, ha nem találkoztam volna az NLC-n egy régivel (szerintem nem titok, hogy Ikra-Eszter volt az és köszönöm neki!), aki ideirányított. Az itt olvasottak sokat alakítottak az elképzeléseimen ill. megerősítették őket. Végül úgy döntöttem, hogy mei tai-ozok, de a hordozás szempontjából ez mindegy. Jól döntöttem, hozzám (most) ez jobban passzol, ezt meg Orsinak köszönöm!
De ha akkor állandóan arról lett volna szó, hogy ki hányas Didyt látott az ebayen stb., valószínűleg elmentem volna.
Most, hogy van erre külön topik, visszatérhetne ez is a régi kerékvágásba.
Örülnék neki, ha visszajönnének a régiek és egyszerűen lehetne beszélgetni a hordozásról (és ahhoz kapcsolódó off-okról is akár), kötetlenül, egymást és egymás véleményét tiszteletben tartva.
Van akinek a Nandu szuper, van aki másra vágyik, ez, minél többen leszünk, annál jobban kidomborodik, fogadjuk el ezt így és kész.
MÁS:
Jane Goodall könyvében írta, hogy kb. 4,5 hónapos volt az egyik kiscsimpánz, amikor az anyja elkezdte a hátán hordani. Jót röhögtem, mert Sebestyén éppen ennyi és most merült fel nálunk is a háton hordozás igénye (8 kg)...