A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Én kb 30 mozgást és 2x5 perc csuklást érzékeltem eddig...de valahogy olyan apró mozgások...nem elégítí ki az elvárásomat,mert erőteljesebben és sűrűbben szokott...
Hát nem tudom...de jó volt a másik kettővel...délben megráztam a hasamat ha addig nem mozdultak aztán nyugodt voltam egész nap
Vendég

És álmomban meg eggyáltalán nem éreztem semmit,pedig szerintem megtanultam álmomban is figyelni...vagy lehet,hogy mégse???
Vendég

Bariii!!!!

Tényleg ne stresszeld már magad...nyugi. De ha ez megnyugtat, menj dkihoz, de akkor ne sima UH legyen, kérj áramlásvizsgálatot (flowmetria) azzal megnézik a köldökzsinórban az áramlást...de nem hiszem hogy gond lenne. Nekem Zsigmondnál pont az ellenkezője jelezte hogy gáz van...mivel időnként megszorult a zsinór...hát szegény veszettül szabadulni akart és túl aktív volt még a 39. héten is...annyira mozgott...én meg azt hittem az a jó...hát nem az se jó. Mint utólag kiderült.

Na most ezzel paráztatlak vagy nem ? :roll:

Na kié a 200. oldal laptető??? Hát Csirié... :lol:

Ja és Vajdaságból van a gyerek na, mondom!!!

Dana

Kép
danaaia

Danaai:akkor mostmár attól is félni fogok ha túl aktív...
Külömben olvastam már a "vergődésről" is és azt is észlelni kell egy kismamának!!!!!!!!!
DEjóóó
Vendég

Bari:nyugi már!
Szép az idő meg ilyenek...

Kép
melike

Bari! Küldök Neked egy képet! Ilyenek vannak a hálóingemen! Mikor tegnap megláttam egyből Te jutottál az eszembe!
Kép
Vendég

Sziasztok!

A szívem talán jobb,de azért néha érzem,hogy ki akar ugrani,k.r.a szar!!!
Remélem holnapra tényleg tudnak szerezni időpontott!
Viszont iszonyat jó éjszakám volt!
23:00-kor elaludtam és reggelig fel sem ébredtem míg Apa nem kelt,aztán visszaaludtam és most sikerült felkellnem!
Apa reggel rámnyitotta az ablakot is úgyhogy szuper volt!
Áron baba is nagyon jól viselkedett az éjszaka,sőt még most is nagyon nyugi van,remélem minden rendben vele is!
Lassan Bari nyomdokaiba lépek!!! :lol:

Tényleg Bari! Neked mi lett aszíveddel?
Az elején sokat szenvedtél nem? Vagy nem te voltál?

Dana! Igen ilyen vagyok!
Sajnos a vetélés után volt szerencsém átesni a pánikbetegségen és emellé még egészségügyis vagyok,tehát vannak halvány fogalmaim mindennel kapcsolatban,de inkább csak a rosszra tudok gondolni! :cry:
Asszem ennyi elég is nem???????????,

Kép

Kép
ibm

Jó reggelt!

Én nem szoktam BK-t nézni... engem idegesít... :oops:

Bari
Lehet, hogy Dávid is az időjárást érzi... ebben az időben nincs kedve neki se megmozdulni, nekem se... :oops: :cry:
Most Tomi is nyugiban van...
Vendég

én meg pont azt olvastam lányok, hogy most a nap 95%-át átalusszák a babák. Akkor hogy kéne naponta 10x mozogniuk? Szerintem ez tök hülyeség. Ha mondjuk nem érzed egy fél napig a mozgását, akkor oké menj dokihoz. De ne félóránként csesztessük a babát mozgásra!!!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Gigi remélem tényleg csak erről van szó...

Ibm a szivem ugyan olyan szar néha tele van extraszisztoléval(nem tudom ,hogy írják),ami azt jelenti kihagy...
És néha rámjön a rosszullét ami azt jelent 210 es szívverés(inkább csak rebegés,mert verni nem is lehet ilyen gyorsan),akkor hanyatt vágom magam,és fujom a levegőt eröltetve mintha zsepibe fújnék...ha nem segít akkor jön a zacskó amiből ki-be fujom a használt levegőt..és akkor álltalában visszaugrik!!
Utánna pisileg kb50x egymás után mert a rosszullét valahogy kihajtja belőlem a vizet!!Végül meggyőződök róla,hogy a baba túlélte e (mozog e),majd örülök,hogy nem kelett mentőt hívni..
És a következő rosszullétig hellyel közzel jól vagyok :D
De az orvosok annyira értenek ehez a betegséghez mint tyúk az ábc hez ...és az ekg sem mutat semmit...nyugi neked sem fog
Vendég

Andóca óránként írja a 10-50-et nem naponta :shock:
És nekem ebben az órában jó ha 5 volt!!
Úgyhogy még várok de esélyes,hogy ebből orvos lesz :(
Vendég

és ha nem mozog óránként min. 10-et, akkor baj van? Nem lehet pl. hogy csak alszik? Szóval gyakorló anyukákat kérdezem: ha nem mozogja le amit 'előírnak', akkor mindenképpen érdemes dokihoz menni? LEhet, hogy a köldökzsínór rátekeredett, vagy nincsen semmi baj, csak max. alszik? Milyen más probléma lehet, ha nem mozog 'eleget'? Persze nem csak a többedik gyerkőcöt várók válaszolhatnak!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Andóca a másik két gyerekemmel nem volt internet és semmilyen táblázat vagy egyéb amivel ezt a dolgot ellenőriztem volna ...éltem a világomat és ha napi3 x éreztem a mozgást már nyugodt voltam...
Most már én sem tudom mi a kóros vagy a nem kóros...de azt tudom,hogy már én és a férjem is idegbetegek lettünk és lassan de biztosan a gyerekeim is akik már szintén ilyen morbid módon érdeklődnek a terhességemről,hogy :
Kistesó él még???Na kb ide jutottunk...
Vendég

Na jó asszem én megint befordultam bocsi lányok :oops:
Vendég

sziasztok!

Ma nekem is nagyon inaktív a baba, tuti valami front van. Megnyugtat, hogy ma Nálatok is így van. Remélem azért beindul lassan. :roll: elég nyugtalanító.

Almaani: én is most rendeltem ágyneműt a szopipárnásoktól, most várom a csomagot. Hány részest kértél? Megkaptad már?

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Tomi ma talán még meg se moccant... akkor rohanjak doktorhoz?????
Vendég

Csajok!

Szerintem tényleg sz idő csinálja ezt velünk!
eddig Áron is szinte megállás nálkül mozgott,ma meg néha néha érzem,elég pánikoltató tud lenni!
De ha lefekszem a hátamra akkor és simizem :oops: akkor mindig mozog!
Ez most is így volt,sőt még a szívét is megtudtam hallgatni phonendoscóppal!
Úgyhogy nyugi! Biztos mindenkinél minden rendben van! :wink:

Kép

Kép
ibm

[quote="gigaboszi"]T írta:gigabosziomi ma talán még meg se moccant...

Ezt szinte nem tudom elhinni
Vendég

Bari! A bárányaim se vidítanak fel? Pedig direkt Neked küldtem őket!
Vendég

Na... előszedtem a szakirodalmat...

"Amennyiben főétkezés után egy órán keresztül a magzatmozgás száma 10-nél kevesebb, akkor NST és ultrahangvizsgálat végzése indokolt"
Vendég

Ha a hátamon fekszek akkor én is látom,hogy fészkelődik de nincs bababuli...én ezt hiányolom...mert mocorogni azért szokott...
Na átsétálok a barinőmhoz mielött megkattanok
Vendég

"Normális viszonyok között az anya 12 óra alatt legalább 10 alkalommal érzi magzata mozgását..."
Vendég

most ittam egy csésze kakaót meg ettem pár falatot. Várom, hogy beindul e. De tényleg úgy lehet, ha mindannyiónknak ilyen kis lusták ma akkor valami van a levegőben.
Nem is gondoltam volna, hogy ez a magzatmozgás figyelés ilyen stresszelő tud lenni. :? Na mindegy próbálok megnyugodni, biztosan minden rendben van csak pihen és nő.

Kép

Kép

buci79

[quote="melike"]
írta:
melikeSzép az idő meg ilyenek...

Mindenhol szép az idő... csak itt nem.... :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

[quote="bárány"]H írta:báránya a hátamon fekszek akkor én is látom,hogy fészkelődik de nincs bababuli...én ezt hiányolom...mert mocorogni azért szokott...

Ha mocorog, akkor semmi vész...
A bulihoz meg küldtél már neki piát, kaját? :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Vendég

itt sincs valami szép idő, de már legalább kezd beindulni a drágaságom. Kezd megjönni az életkedvem :)

Csiri: köszi a BK összefoglalót, tegnap nem láttam, mostmár legalább tudom mi volt benne :D :D

Meg kellett csinálni az SZJA bevallásomat, tegnap a könyvelő ismerősömnél voltam este, így a Doktor House is kimaradt..

Kép

Kép

buci79

El kell vonszolni magam OTP-be, postára.... :cry: :evil:
Vendég

Hát nem bírtam ki...fölhívtam a dokimat!!
Egy nst-t javasolt!!
Úgyhogy hazarendeltem a férjemet és megyek...
Ő úgy fogalmazott,hogy ha feltűnően sokat vagy keveset mozog eggyaránt jelezhet bajt...
Majd jövök pá pá
Vendég

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.15 23:40-kor.
pironya

Bari várunk vissza! Biztos minden OK!

Ezek szerint az se jó ha sokat mozog, na erre varrjunk gombot. Én már nem is tudom akkor mi az ideális.

Kép

Kép

buci79

Bari! Várjuk az eredményt,de bizti minden rendben!

Én már nem is merem mondani az uramnak ha van valami,tegnap is láttam rajta mikor mondtam,hogy átszaladok a körzetihez mert nem úgy ver a szívem ahogy kéne,hogy gondolja megint parázok!
Kb. ilyen feejt vágott a dr is,nem nagyon szokott hinni nekem,majdnem hozzá mentem dolgozni! :lol:
Aztán mikor hazamentem és közöltem a kardiológiát,láttam rajta,hogy belátja igazam volt!
Szerencsére ő mindent elég lazán tud venni!

Szerintem csak akkor lennénk nyugodtak ha lenne itthon egy ctg,meg mondjuk egy uh!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
ibm

Egy biztos:
Minél többet tudunk a terhességről ill.a szülésről,annál többet parázunk.Én legalább is így vagyok vele.
Én az előző 3 gyerekemmel szerintem nem izgultam ennyit,mint most.(pedig lehet ,hogy én parázok a legkevesebbet közülünk)
Itt van az internet,meg egyéb fórumok,ahol több rosszat hallunk,mint 10 évvel ezelőtt...
Az első gyerekemnél ha mozgott,örültem.A franc se számolgatta,hogy óránként mennyit.Mozgott és kész... :roll:

Kép
orsitigris

Lehet,hogy én a másodiknál parázósabb leszek,de engem havonta megnyugtat a doki,közben meg eddig szerencsére nem nagyon történt olyasmi,amitől rémüldöznék.
Max. tőletek,ha olyat írtok! :lol:

Kép
melike

Kaja?
Nálam sült csirkecomb,francia sali.Nyami,nyami.

Kép
melike

Orsitigrisnek igaza van, boldogok a tudatlanok, akik nem rémisztgetik magukat mindenféle problémával, kicsit kezdünk hipohonderekké válni. Nekem mindig a dokim mondata visszhangzik ilyenkor a fülemben, akkor van gond ha egész nap meg sem mozdul a bébi.

Egyébként ha mozgolódik az jó, szerintem nem kell, hogy kirúgja a ház oldalát, egy részt szűkebb már neki a hely, másrészt ilyenkor már egyre többet alszanak.

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Mirelitt lángos!!!

Nyamiiiiiiiiiiiii!

Levagyok szabályozva tudjátok???

Kép

Kép
ibm

Ne csináljátok már ezt a sok parázást, légyszi, mert egymást hergelitek bele. Nem egyformák a babák, mindenkinél máskor és különbözően mozognak...
De ezt mindannyian tudjátok, sokan már nem az első babát várjátok. Légyszi, nyugi, mert a felesleges stresszetek átmegy a babára.
Amúgy is front van.

Nem akartam megbántani senkit, csak NYUGI!!!!! :idea:

almaani
Kép
almaani

Nálunk sajttal, sonkával töltött rántott szelet lesz hagymás rizzsel.

Na megyek, nekem is adóbevallást kell csinálni!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Egyetértek!
Próbáljunk átmenni pozitívba!!!
Süt a nap,jön a jó idő!!!
És mindenkinek több mint 200 nap eltelt már,és kevesebb mint 80 van hátra!!!!
Valahogy ezt már csak kibírjuk!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A nyáriban kérdeztem már a csajoktól,ti mivel mossátok pirinnyók ruháit?
Lesz baldahinotok?
Én nagyon szúnyoghálópárti vagyok,de a baldahin meg olyan szép!

És teszek nektek is hazahozós ruhát!

Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
ibm

IBM: nagyon szépek a hazahozós ruhácskák. Én nem tudom kiválasztani mibe hozzuk haza. Ki tudja milyen idő lesz. Emlékszem volt olyan hideg is júniusban hogy be kellett gyújtani, de hőség is volt már.

Almaani: nem válaszoltál a szopipárnás kérdésemre. Mikor rendeltél tőlük és milyet?

Kép

Kép

buci79

Ibm - én a Picur ruháit normál mosóporral mostam, öblítő helyett ecetet használtam (nem lett ecet szagú a ruha) és mindent ki is vasaltam. Baldahin van, de a szúnyog kérdés nálunk is probléma. Mi eddig elektromos szúnyogriasztót használtunk (van aki szerint nem káros, más azt mondta inkább ne használjam), most nem tudom hogy oldjuk meg, nem szívesen használnám a szobájában, viszont erkélyes a szoba és nyáron éjjel-nappal nyitva szokott lenni az ajtó, ablak, úgyhogy ez most nagy dilemma nekem.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!

Almaaninak igaza van, ne aggódjatok. Eddig halál nyugodt voltam a tegnapot illetően, egész nap szinte meg sem álltak és nekem kaja után nem nagyon szoktak mozogni, inkább reggel mikor felkelek és este.
Ma reggel is annyira mozogtak, hogy szinte fájt. Többségeteknél meg inaktívak. Akkor ezért most kezdjek aggódni? :(

Én sem akartam senkit sem megbántani!

Megyek és megnyugtatásképpen megsétáltatom a pocaklakókat.
:wink:

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

IBM:nagyon aranyosak a rucikák!
Nekem nem lesz baldachin,bár tetszik,de funkciója nem igazán van csak ára! :lol:
Eddig normál mosóporral mostam,de a húgom használt valami babának valót,öblítőt is.Majd megnézem.

Kép
melike

Na jól elijjesztettem mindenkit, nem állt szándékomban.

ibm: nagyon tecc a hazahozós ruhácskák :D

Én is megvettem már, szerettem volna egy kicsit színesebbet, de nem találtam. És azt sem tudtam eldönteni, hogy 50-est vagy 56-ost vegyek, meg mindenhol olyan vastagabb plüst láttam.
De végre sikerült, ez egy vékonyabb pihe-puha plüss és 50-es méretű :D Vagyis nem sokkal különbözött az 56-ostól. De csak fehér volt. Már csak egy kissapkát kell hozzá nézni. :D

Ime:
Kép

Szilvi

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Szilva:nagyon jó!Mennyi volt?Én is ilyesmit szeretnék.

Kép
melike

Most a Persil Sensitivet reklámozza nagyon a tévé az iker kislányokkal :D

Én a Brendonban vettem mosógélt és öblítőt. Nem volt drágább mint egy hagyományos mosószer.

Szilvi

szilvaqueen

A pici body 799 Ft, a rugi és a kiskabát együtt 2900 Ft volt.

Szilvi

szilvaqueen

Ha meg iszonyat meleg lenne, akkor rövidujjú bodyt adok rájuk. :D
De úgy hallottam, hogy hüvös nyarunk lesz. :?

Szilvi

szilvaqueen

Frankó, laptető. Bocsi csiri :lol:

Szilvi

szilvaqueen

Lányok!A jó minőségű textil pelus 250ért drága?
A kis hajkefét nem kell fertőtleníteni,ugye?(Annyira hülye kérdés,de nem tudom)

Kép
melike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: