Lányok! Továbbra is köszi kedves szavaitokat! Jól esnek!
Monácska!
Tényleg nagyon nagy dolog amit csinálsz! napi 6-8X fejni éjjel nappal!

És ennyire ügyesen feltornászni a mennyiséget! Az nagyon nagy dolog! Sokkal nagyobb, mint simán szoptatni. Az annyira egyszerű lenne. Persze tök jó lenne. Én nagyon kínlódom a fejéssel. Nagyon lassan megy. Sokszor 1/2 órát, órát kínlódom, hogy meginduljon.

Egy-egy fejést 2 óra alatt nem úszok meg. Nagyon nincs rá energiám. Illetve, ha azt csinálom másra semmi idő. Így is gyakran se enni, se inni, se zuhanyozni nem jutok el.
Egyszerűen éjjel már nincs erőm fejni. A múltkor 1-kor, etetés után kezdtem, 3-kor feküdtem le.

Reggel a babát etettem, majd sírt, nem tudtam otthagyni, a mellemről lemosni a krémet, nem tudtam fejni, majd jött a védőnő, stb. Végül déli 1 körül jutottam odáig, hogy le tudtam ülni fejni. (Kb. 3-ig) 12 óra maradt ki.
Így meg nem lehet a tejet fenntartani. Majd 6-kor akartam újra fejni, de nrm sikerült csak 8-kor leülni. Több, mint 9-ig fejtem és épphogy 70 milit tudtam összeszedni úgy, hogy közben tejgyűjtő kagylót (Avent) is használok. És a másik mellem is jelentősen hozzájárult a mennyiséghez. Hát, szóval 2-3 óránként kellene fejni, max 4. Nekem meg minimum 2 óra a fejés. Nem megy.

Annyira jó lenne, ha én 40 perc alatt tudnék végezni.
Ma 350milit fejtem még csak le. (Igaz, csak du. 1-kor kezdtem.)Mondjuk most tervezek még egyszer megpróbálkozni vele. Majd éjjel 1 körül, de addigra hulla leszek. Főleg éjjel és kora reggel nem tudok. Te hogy bírod? Milyen időbeosztásban fejsz?
Én a gépi fejőtől félek, hogy fájna. Azt hogy lehet szabályozni? Mert kézzel úgy nyomom, hogy már hatékony, de még nem fáj. Főleg ilyen sebes mellel nehezen lehet boldogulni. Sokszor félek, hogy szélmalom harcot vívok és alul maradok...
Ma a gyerekdokit is kihívtam, mert evések után sokszor nagyon keservesen sír Luca (és nem lehet éhes), olyan igazi kínlódó hasfájósan.

Kicsit feszes a pocija. Felírt valami Pepti-Junior nevű tápot. Étel allergiában és intoleranciában szenvedő csecsemőknek való. És adott beutalót hasi ultrahangra is. Egyelőre azt nem tudom, hogy ilyen fejések mellett, ráadásul, hogy nem tudok magamra semmit sem felvenni. A tejgyűjtő kagylók azért hamar megtelnek annyira, vagy elmozdulnak hogy iszonyúan follyanak. A melltartó betéthez a sebek hozzáragadnak, újra feltépődnének. Egyszerűen ki sem tudok mozdulni és szinte emberekkel sem tudok így találkozni. Jó, édesanyám előtt már megszoktam a toplesezést. (pedig soha nem "mutogattam" a kebleimet, ha mellette átöltöztem, akkor is elfordultam)
Szóval eléggé kivagyok.
A császárosoknak üzenem, hogy ne törődjenek, hogy máshol jött ki a baba. Attól még ugyanúgy végig éltétek a terhességet, ugyanúgy vártátok a babát, ugyanúgy megvolt a szülés, ha császáros is. Miért kellene mindenképp iszonyú fájások közt a hüvelyen végig passzírozni a babát, ahhoz hogy "rendes" szülés legyen? Különben is a császár sem egyszerű dolog, utólag nehezebben gyógyul, örökre megmarad a helye. Ti máshogy szenvedtetek meg a baba megszülésével. Az is szülés, csak más. De semmivel nem kevesebb!
Nálunk egyébként, ha nincs hasfájós tekergőzés, akkor nagyon mély és hosszas alvások vannak. Általában 2-4 órásak. Éjszaka akár 3-5. Én nem nagyon keltegetem. Bár, 4 órán túl már igen.
Na, megyek gyorsan megpróbálkozni a fejéssel. Babácska is lassan ébred és követeli a következő adagját. Még 2 evésre való van, de ha nem sikerül fejnem, akkor kénytelen leszek hajnalban és reggel tápot adni.

Eddig azért napi 1-2 tápnál vagyunk és kb. 6-7 adag anyatejnél. Nem szeretném,hogy ennél rosszabb legyen az arány.
Ja, tegnap is nehezen ment a fejés. Hát, rátettem a kis piócát a mellemre, hogy akkor legalább ő ürítsen, mert éreztem, hogy bőven van mit, hát, pillanaok alatt vörös, nyúzott lett a cicim újra.

A védőnő szerint hihetetlen erővel, türelmetlenül, mohón szív a kicsi. Lehet, azért ment tönkre a mellem.
Ma a védőnő hozott Haberman kanalas etetőt, hát, még nem sok sikerrel használtuk. Elég furcsa. Monácska te írtad, hogy olyat használtok és bejött?
Na, jó éjt!