A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Tontica :P
A babaképekét 8)

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Lili :?
Igazad van, csak visszaigazoló kóddal együtt lehet licitálni. Nekem ugyan most elküldik, de az másfél hét... Szóval bármennyire is szeretnék, nem tudok gyorsan segíteni :oops:
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Ilyen a babakocsi, nekem nagyon tetszik:
Kép
A babak benne:
Kép

KépKép
KépKép
tontica

nem egyformák, valóban kétpetéjűek. mostmár tuti :D

Janka apára hasonlít, Anna inkább rám.

ergészen jól elvagyunk.

volt olyan vkinek, h napközbne nem akartak aludni a gyerekek? mert nekem Anna kb délután 1-5ig nem aludt. állandóan szopizni akar, meg nézelődik. fel kell venni beszélni hozzá. nem ez az első nap, h így volt. tudom, h ők sem aludhatnak mindig, de nekem kicsit soknak tűnik, h több órán keresztül nem akar aludni. :shock:

szanet

Sziasztok!
Eddig csak olvasgattam és néztem a képeket a babákrol. Tüneményesek! Én a 30.hétben járok és ugy nézz ki lányok a babocáim.Sajnos feküdnöm kell és hát elég nehezen viselem,de a babákért mindent.Esetleg valamelyikőtök nem szült a mávban?

Kriszta
alfa

tontica :PÁr kép :)

Kép

Lilien cica

Kép

Jázmin baba

Kép

Kép
Kép
labasv

jajj csajok a gyerekek zabálnivalóak,hihetetlen ,hogy pár hónap és nekem is itt lesz két kis tündérbabám :D
Szanett a csajok csodaszépek formásak és szerintem nagyon hasonlitanak,de végülis tök mindegy nagyon nagyon édesek.
tontika nagyon szupi az új babakocsi és a gyerkőcök is szépen nőnek.
labasv édesek a lányok,milyen kis huncut mosolygójuk van :D
fanni remélem is hogy jobb lesz mert nagyon fárasztó fujtatni alig bírok bármit is csinálni,,meg van most egy hhülye bajom nem is értem nem a hüvelyem fáj hanem a bal oldalon a lágyék vagy mi és olyan mintha izomlázas lenne vagy ha megmozdulok vagy fölülnék nagyon belefáj,nem értem,tudom a doki mondta csak ha görcs van az a baj úgyhogy próbálok nem idegeskedni,meg hál istennek sokat rugdosnak a kispunásaim olyan jó :lol: azt hiszem viszek egy egész citronyot aztán lesz ami lesz :oops: csak az eredmény is legyen jó :lol:
szia alfa én is a mávban fogok szülni,kihez jársz?miert kell feküdnöd?gratula a lányokhoz 1 vagy két petéjűek?
lili én olyan kocka szőnyeget a corában meg az auchanban vettem 990ft.-ért
képzeljétek nem találok sehol 44-50méretű pici rucit sehol meg minden méret más van hogy az egyik 56 sokkal nagyom mint a másik,ki érti ezt

lanyané

Lanyané, Kenguru Gold, Brendon. Itt tuti találsz 44-50-est!

Judit

jucicuki

Lanyané :P
Részemről most cseréltem vissza a 44-est. Az nagyon pici, max. akkor lenne jó, ha kb. a 32. hétre születnének a gyerekek, amikor viszont még ki sem engedik őket a kórházból... szóval felesleges! 50-es már lehet, hogy kell majd egy pár, de alapvetően azért szerintem 56-osokat vegyél az első 1-2 hónapra!
Nyúlnak a szalagjaid, ne ijedj meg!

Labasv :P
Nagyon édesek a lányok. Ők egypetéjűnek tűnnek, vagy legalábbis nagyon egyformák!

Tontica :P
Látszik rajta, hogy jó kocsi és könnyű tolni is.

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

ruhaméret

én is azt hittem, h 56os jó lesz.Annám 2150g-mal született és 1970-nel hoztuk haza. tegnap 2230g volt és 44-50 es rucikat kell ráadni. 56-os óriási rá.Janka tegnap 2590g volt és rá is az 50es jó.talán badyból jó az 56-os, mert a pelus lelóg és így hosszabb kell.

csak azért írtam le ezeket, m nekem is most hozotta sógornőm pici rucikat, mert én is azt hittem nem kell.

amúgy ő használtan vett ikres anyukától.és mindegyik vadi újnak néz ki.nem hordták csak 3 hétig kb.brendonos és kenguru goldosak.

szanet

Szanet :P
Köszi az infot!
Végül meglett a 38. hét, vagy 37+????
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Szanet! Annát kiengedték a kórházból 2200 gramm alatt? :shock:

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Szanet
Nagyon szépek a lánykáid!!!!Te is csak a szülés után tudtad meg,hogy egy vagy kétpetéjűek?

Tontica
Nagyon szupinak tűnik ez az új babakocsi,biztosan könnyebb vele közlekedni :) Nekem nagyon tetszik a babakocsitok,de sajna nincs ennyi pénzünk rá,ráadásul a hordozókat is megvettük már.

Rólunk

Szerencsére minden rendben,nagyon ügyesek voltak a lányok :lol: Még mindig mindkettő fejvégű,majd beszélek velük,hogy maradjanak is így 8)
"A" babánk 999g,"B" babánk 1084g :lol: Doki szerint ez jó.Anyucik és már elmúlt 28hetes kismamik,nektek mekkorák voltak a manók ilyenkor?
Szerencsére nem kell befeküdnöm egyenlőre.Kaptam 2hét haladékot,de szigorúan semmittevés a dolgom.2 hét múlva újra vizsgálat és majd ettől függően dönt a további sorsomról.Egyébként elővigyázatosságból szokta az ikreseit befektetni,jobb megelőzni a bajt.Ebben mondjuk egyetértek vele,de nagyon örülök,hogy még itthon lehetek.[/b]
Vendég

lanyané: Szia! Mi is Óbudán lakunk. Most nőttük ki az 50 es rucikat.
:D :lol:

Ha úgy gondold szívesen adok majd párat, ha nem veszed rossz néven, persze vissza is utasíthatod :)

Amúgy a C&A-ban is van 44-50-es általában.

Kép
Kép
labasv

Fanni

37+1 napon születtek.szerencsére meglett a 37. hét! :lol: így ugye már nem koraszülöttek.

elfolyt a magzatvizem hajnal 3 kor :( aztán a kórházban kaptam oxitocint reggel fél 10kor, mert nem voltak fájásaim. attól aztán lettek :?
de örülök, m 14.45re meg is születtek. voltak akik 12 órán át vajúdtak, meg hasonlóan soká. én tuti nem bírtam volna :oops:

Anám kicsike volt és gyengécske a szopihoz. szopott ugyan, de mégis stagnált a súlya 1990gon aztán szombaton(kedden mentem kórházba) már nagyon szarul voltam. este egyedül kellett őket ellátnom. két gyereket nagyon nehéz sztem egy kórházban egyedül etteni, stb....alig aludtam, de kitartóan szopiztattam őket. megvizsgálta a dokinéni és nem volt semmi baja. ott akart még tartani , mivel 1970g volt Anna. én meg majdnem elsírtam magam, mert úgy éreztem máűr nem bírom ott bent, sgítség nélkül.ekkor megegyeztünk, h hazamehetünk, m biztos, h jobban tudom majd őket itthon ellátni, hiszen itthon van a férjem és anyukám is tud segíteni.

szanet

hazajöttünk és persze azóta csak híznak :lol:

Sotske

igen, csak szülés után tudtam meg, m külön burokban voltak. és ugye akkor lehetséges mindkettő.

Lanyané

Sztem fogadd el a rucikat. úgyis csak egy-két hétig kellenek :wink: fölösleges újat venni.

szanet

Szanet :P
Így értem. Azért remélem, egy picikét tényleg könnyebb otthon!
Igen, azt hiszem, már a 34. hét után nem-igen számít koraszülöttnek a baba, ha a súlya megvan és fordítva, ha nincs meg a súlya, viszont 36 hetes múlt, akkor már megint nem.

No akkor azért 1-2 használt 50-est beszerzek a bababörzén 8)

Eszti :P
A könyvek épp ilyen súlyt írnak a 3. harmad kezdetére, bár ez ugyebár mindig csak becslés...

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

labasv nagyon aranyos vagy,elfogadom a rucikat :D óbudán merre felé laksz?még a végén kiderül szomszédok vagyunk :D :D :D :D
szanet a párom el van ájulva milyen kis tündérkék a picikéid :D

lanyané

Sziasztok!

Szanet!
Nagyon gyönyörűek a tündéreid!!! :D Nagyon jó egészséget kívanok Nektek!!!
Sotske!
Nagyon szép kismama vagy!!!! :D Örülök,hogy ilyen szépen növögetnek a lánykáid!Azért remélem ok nélkül nem fektetnek be a kórházba!!
Tonti!
Gyönyörűek a gyerekek :D a babakocsi is szuper,remélem ezzel már könnyebben közlekedsz!!!
Alfa!
Üdv!Az nem jó ha feküdnöd kell,de mindennek ára van :wink: Így lesznek gyönyörű babáid!!!Fiúk vagy lányok?
Labasv!
Nagyon tündériek a babáid!!
Lanyané!
Majd megszokod hogy a ruhaméretek nem egyformák!!A párom szerint olyan méretcímkét varrnak bele amilyen éppen van!!Azért sok 44-es,50-es ruhát ne vegyél. A Kenguru Goldos 56-os elég kis méretű szokott lenni!A C&At én is csak ajánlani tudom!Ott nagyon jó cuccok vannak kis méretekben és általában az áruk is nagyon jó!!!
Fanni!
Úgy tudom hogy kórháza válogatja hogy milyen súllyal engedik haza a piciket.Nórám sem volt sokkal több+33 hétre születtek és mégis hazaengedtek minket!A gyerekorvos írt véleményt,hogy mi az a súly amitől "elvállalja" őket.nálunk az egyenletes súlygyarapodás volt a feltétel.
Banika! :?:
Olyan régen voltál!Jól vagytok?Jelentkezz!!

bognartundi0727

Sziasztok

Tünci
Aranyos vagy,hogy aggódsz értünk.Semmi bajunk,csak mostanában inkább olvasgattam,mint írtam.Szerdán voltunk dokibácsinál,minden rendben,méhszáj zárva.Ha nem lesz semmi gond,akkor azt mondta elég 4 hét múlva mennem.
Tegnap voltunk Ikea járaton,ami még hiányzott azt beszereztük.Jól el is fáradtam estére.A srácok is,mert ma szinte egész nap alszanak.Jó lenne ha az asztalos hozná már a szekrényt,meg a pelenkázót,mert a gyerekszoba olyan mintha bomba robbant volna benne.

Sotske
Én is ettől a hülye befektetéstől paráztam,de az én dokimnál nem divat ok nélkül.(azért most is van parám,mondtam is neki,hogy a beöntéstől jobban félek,mint a szüléstől :lol: )

Szanet
Irigyellek,hogy te már babázol!És nagyon ügyi vagy a tandemszopival.

Lanyané
Én a turiban találtam extra kicsi rucikat,de nem is akartam nagyon belemerülni,mert biztos nem kell sokáig.Szívesen elküldöm majd akár postán is,bár mi fiúsak vagyunk.Amúgy a méretezés tényleg katasztrófa.Igaza lehet a Tünci férjének a címkéket illetően.Viszont a C&A-s rucikban tényleg van kicsi.
Vendég

Naviáról tud valaki?Mindig eltűnik!!!
Vendég

Ne haragudjatok, hogy most nem tudok mindenre reagálni. A fotókra viszont mindenképpen szeretnék: babák csodaszépek, mindannyian.

Köszönöm szépen a szopizás kérdésre a válaszokat. Úgy néz ki, hogy a jövő héttől alkalmazhatom is a tanácsokat. Kis manóimnak nincs több haladék. Holnap be kell feküdnöm a kórházba, és kedden mindenképpen szülünk. Akkor leszünk 38+6-nál. Most egy kicsit izgulok. Gondoljatok rám kedden, küldök üzit, ha már tudok.

Kép

Kép
szofi74

Szanet: persze van hogy nem alszanak a gyerekek ket etetes kozott MAR de ujszulott korban nem nagyon volt. Annad nem lesz egy alommano. :lol: Nalunk meg pont Anna az aki allandoan aludna es Alex sokkal tobbet van fent. Gyereke valogatja.
Nekem is 37+0-an este ment el a magzatvizem es 37+1-en lettek meg a babaim hasonlo sullyal mint a tieid! :D
Nagyon nehez lehetett ellatni a ket picik a korhazban egyedul, meg szerencse hogy nem tartottak bent tovabb! Nalunk ugye Anna 2080 g-al szuletett es csak 10 naposan engedtek ki 2200 g-al.

Alfa: Isten hozott, hol voltal eddig?! :shock: :lol: Berakjalak a tablaba?

Labasv: nagyon cukik es tenyleg egypetejuek lehetnek mert mint ket tojas. :D

Sotske: orulok hogy minden ok a babakkal es Veled is, a sullyuk szuper, 28 hetesen kb. 1 kilosoknak "kell" lenniuk es 30 hetesen 1400 korul ugy tudom.

Banika: Te is szuperul birod!!! :D

Jo ejszakat, az uram kiabal hogy menjek mar! :lol:

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

Szofi!
Gondolunk rád kedden! Miért nem lehet még várni?

Tontica!
Szupi a babakocsi! Én is hasonlót szeretnék :)

Banika!
Jó, hogy jelentkeztél!

Lanyané!
Én a kórházba is 56os rucikat viitem be, de eltűntek benne szegények...Csak pár 50es rucijuk volt, de majdnem azok is nagyok voltak, pedig 2,5 kg-osak voltak mindketten.

Kép
Kép
maminti81

Szofi!Huha!De jó neked... :lol: :lol: :lol:

Tényleg tündériek ezek a bébik!Mindig megmutatom a páromnak is őket,csak hogy szokja a szeme a "dupla motívumot". :wink:

Én nagyon babonás vagyok,úgyhogy biztos nem fogok egy 56-osnál kisebb ruhát sem venni!Majd inkább elszalasztom a párom valahova,ha mégis olyan picik lennénk... :roll: Nagyon ügyesen vásárol! :lol:

Csajok!Most valaki világosítson már fel:ha a 37. hét előtt születnek,akkor az azt jelenti,hogy biztos elviszik őket Pécsre(az én esetemben),mivel és Szexárdon szülök és ott nincs PIC?Vagy csak akkor,ha valami probléma van? :?:

binyek

Sziasztok!

nem tudom, hogy egypetéjűek e. Mikor kérdeztem a dokit, azt mondta, hogyha hasonlítani fognak, akkor igen... :?

Lehet, hogy képen egyformák, de az életben nem...de lehet, hogy csak az én szememnek :)

Lanyaine:
A Flóriántól nem messze lakom. Ti?

Kép
Kép
labasv

Binyek!

Ez sok mindentől függ. Mennyivel szülsz a 37. hét előtt, milyen súllyal, van-e gond? 1900 g alatt inkubiba kerülnek (legalábbis felénk) mert még nem tudják szabályozni a testnőmérsékletüket és melegítik őket.
Szerintem ha sokkal előbb indul meg a szülés, téged is egyből Pécsre irányítanak, hogy kéznél legyen rögtön a PIC, ha kell...
Ne agyalj túl sokat ezen :!:

Puszi!

Judit

jucicuki

Sziasztok!
Szofi!
Minden jót Nektek!!!Szorítok,de biztosan minden rendben lesz Veletek!!! :D
Banika!
Nagyon örülök,hogy jelentkeztél és minden rendben Veletek!!Tessék néha bejelentkezni,mert beírom az igazolatlan hiányzást!! :D Mentek még Pécsre?
Maminti!
Remélem meggyógyultatok!
Binyek!
Szerintem nyugodtan vegyél pár 50-es ruhát.Az nem azt jelenti,hogy bármi baj lesz csak egy kicsit kisebbek lesznek :D A PIC tényleg sok mindentől függ.A lányaim is Pécsen voltak,láttam ott 40 hétre született babát is :cry: Szekszárdon,ahol szülsz van koraszülött intenzív?Mert sok esetben ha nincs nagyobb gond akkor az is elég!Szerintem a 37 hét nem kitétel hogy az alatt mindenképpen intenzív ellátás szükséges,mindenképpen a baba állapotától függ!!!A lányaimat is elvitték Pécsre,de őket is csak a biztonság kedvéért,hogy ha esetleg vmi baj lett volna ott lettek volna nagyobb biztonságban.Pedig ők 33 hétre születtek!!Nagyon rossz volt,de valahol nyugodtabb voltam hogy ők a legjobb "kezekben" voltak!Ne aggódj :D :D :D :D :!: Semmi baj nem lesz :!: :!: :!:

bognartundi0727

köszönöm mindenkinek a ruhákkal kapcsolatos infokat,mert eddíg nem tudtam hogy smint kéne bekészülni :D amúgy sem számítok nagy babukra mert én is pici vagyok az én szüleim sem túl nagyok a párom szülei sem párom meg normális :D na ezt jól megasszondtam :D
labasv én a kaszásdűlő lakotelepen hátul ahol a lidl meg a penny market van :D
szanet nagyon sszorítunk és gondolunk rátok :D
binyek ez szerintem nem babona kérdése akkor lenne babona ha semmit nem vennél csak majd ha megszülettek :wink:
banika örülök,hogy jól vagytok :D én is szoktam turizni de itt nem találtam ilyen picikét a C&A.-ban meg 1db-ot találtam 1990.-volt :shock: annyira nem tetszett :lol:
voltam ma a vércukros vérvéten elcsesztem :? be kellett volna itthon keverni,na mindegy kaptam egy 2dl es poharat amibe beleraktam a port és tele lett rá a viz és egy pépet ittam meg majd elhánytam magam :D :oops: na mindeggy aztán 2óra várakozás majd éhen haltam,a drágáim meg szétrúgták a hasam várták a megszokott reggelit :D ja és meglett a kenetmintám eredménye valami steptobigyóm van kaptam rá cuccot,mondta a doki ne ilyedjek nagyon meg ez a szervezetben van természetes csak most elszaporodott ésa szülésnél lehet gond de addigra meggyogyitjuk :cry: remélem is

lanyané

Lanyaine: Tudom merre van :) Szoktam a Lidlbe járni, bár nem gyakran. Marha nagy tömeg van ott. Általában az egyik babát viszem csak magammal, a másikra meg a nagymamám vigyáz. Könnyebben boldogul 1 gyerekkel, és én is beférek normál babakocsival a boltokba :)
Nekünk innen kb 15 perc babakocsival a Lidl.

Nekem az a fajta vércukor volt, amikor nem cukros vizet itatnak, hanem reggelizni kell, és utána veszik le újra a vért kb 1 óra múlva.

Kép
Kép
labasv

Anna tegnap 2270g, janka 2580g volt :lol: mindketten 300g-ot híztak, mióta kijöttünk a kórházból(8 nap alatt)
Ez jó?
Menyit kell hízniuk egy hét alatt?

Kérdés:
Szopi után elalszanak a gyerkőcök rögtön. így nem büfiznek. védőnő azt mondta nem baj, ha oldalra fordítom őket és úgy alszanak, úgyis kifolyik a szájukon. ez így is van. így szoktam csinálni, csak mégis nyugodtabb lennék, ha büfiznének.
mit csináljak? keltsem fel őket kaja után? v úgy álmukban büfizzenek? vagy tényleg nem fontos, amíg iylen picik és nem mozdulnak el alvás alatt?

szanet

Szanett!

100-200g között hízik egy átlag súllyal született átlag gyerek (tankönyv szerint), mivel ti is kisebbek voltatok ennél, szerintem tökéletes :lol: mi is így híztunk az elején. Egyébként a lényeg a folytonosságon van, mert nagy egyéni eltérések lehetnek doktornőnk szerint.

Szerintem álmukban is nyugodtan a válladra teheted őket és kijön a böfi, nálunk is az elején Lili nagyon nehezen böfizett és volt, hogy mi is anélkül tettük le.

Nyugi!

Judit

jucicuki

Lányok,
a Vörösmarty téri H&M-ben is vannak 50-es rucik, a bodyjaik nagyon jók sztem. A számozás tényleg nagyon változó. Kengurus rucik nagyon kicsik, főleg, ha kimostad már egyszer. C&A-sok viszont nagyok, az 56-ost még vígan hordtuk, amikor a Kengurusból már a 62-est nem tudtam alul összegombolni. A legfőbb hibái a bodyknak, hogy nem elég hosszú a törzs részük, nem fér bele a pelus. Legalább is a Kengurus bodykkal én mind megjártam!!! A Visegrádi utcai Mária babaoltban is szuper dolgok vannak. Azok is inkább a kisebbekhez tartoznak.

Szanet,
ha jól emlékszem 150 g-ot legalább kéne hízniuk/hét, de ha 300-at híznak, az is tökéletes! Ügyes vagy! Én is már megőrültem a kórházbn, annyira stresszben voltam. Ráadásul nekem be kellett minden nap számolnom a PIC-eseknek, hogy hogyan alakult a napunk, írogatni kellett minden kajálást. Alig volt tejem, és tápit nem nagyon akartak szopni, úgyhogy tiszta idegbeteg voltam. Én is úgy voltam vele, hogy csak engedjenek haza, mert itthon minden könnyebb lesz. És tényleg.

Tontica,
tündériek!

Anyukák,
ti hogyan foglalkoztatok a 3-4 hónapos csecsemőitekkel? Csak kíváncsiságból kérdezem, más hogyan csinálja. Én sokat énekelek nekik halász judit cd-re, közben csörgök, meg mindenfélét lógatok föléjük, a kezük ügyébe teszem a játékokat, meg ilyenek. Mostanában naponta többször hasra fektetem őket, de Barnim nem nagyon bírja, hamar elkezd sírni. Aliz már ügyesen emeli a fejét perceken át, és forgatja, de csak úgy, ha eleve úgy teszem le, hogy az alkarján támaszkodjon. Magától nem emeli ki.
Sajnos június 5-ére kaptunk csak időpontot neurológushoz.

KépKép
lili73

Szanet,
néha én is büfi nélkül tettem le Barnit, de akkor az oldalára úgy, hogy a háta mögé szopipárnát tettem, mert ő bukós. Szerintem is megpróbálhatod álmukban is büfiztetni, nem ébrednek fel.

KépKép
lili73

Labasv,
most nézem csak, te is tettél fel képeket, nagyon helyesek a lányok :D , és korban a legközelebb állnak az enyéimhez. Neked mi a tapasztalatod? Hason emelik a fejüket? Miket szeretnek játszani? Dumálnak már nagyokat? Nálatok is szopi és tápi kiegészítés van? Van napirendetek? Mesélj!

KépKép
lili73

amúgy már próbáltuk a büfit. sajna felkelnek :( és nehezen alszanak vissza akkor.

aki letette büfi nélkül a gyerkőcöket, azoktól kérdezem, hogy később, mikor többet ettek már, akkor azért volt igényük a büfire?

mert arra gondoltam majd ha sokat esznek, lesz büfi is :lol:

szanet

Szanett, most hogy Lili nagyobb, egész jókat tud büfizni :wink: de még mindig van olyan, hogy akármeddig tartjuk, nem jön ki...

Judit

jucicuki

lili73 : SziÓ! A csajszik 33 hétre születtek. Náluk mindent a "korrigált korhoz" viszonyítanak. vagyis jelenleg nem várnak el tőlük többet, mint egy 7 hetes gyerektől. :shock:
Megkérdeztem a dokit, hogy ez mennyire komoly? Azt mondta max 3 hetet kell leszámítani...
Szóval emelgetik a fejüket, de nem könyökölve. Úgy kimerevítik a karjukat, de már nagyon magasra. Meg is tartják rendesen, legalább fél percig, majd pihi, aztán kezdik elölről. Ez mehet akár 10 percig is. :D
Csak hason tudnak normálisan aludni, ezért a kezüket még annyira nem nézegetik, bá már rájöttek, hogy azt be lehet kapni. :)

Pár napja tök jól elvannak egy darabig a hordozóban, beszélgetnek, nevetgélnek, hadonásznak, nézelődnek.
Egymással nem sokat törődnek, csak ha valamelyik a kezemben van, és a másik észreveszi. Erre tegnap jöttem rá. Akkor úgy bámul az aki nem az ölemben van, és olyan szemrehányóan néz, hogy csak na. :D

Kép
Kép
labasv

Lábasv, nagyon tuti a vonalzód! ;) ma voltunk gyógytornásznál, és azt mondta, h ő legszívesebben iskolakezdésig korrigált korral számol. így nincs feszkó, ha nem megy vmi (még). mindenkinek megnyugtatóbb. sztem.

Judit, olvasom a blogodban, h Lili harácsol :lol: nálunk is ez megy. de mindketten csinálják. asszem, nem fogunk unatkozni mi sem ;)

Kép
an°°di

Köszi, bár sztem az egyik figura kisfiú, de nem baj :lol:

Állati jópofák, korrigált kor ide vagy oda. :) ha csodálkoznak, fel tudják vonni csak az egyik szemöldöküket :lol:
Én ezt 27 évesen sem tudom :lol: :lol:

Kép
Kép
labasv

labasv,
nálunk is nagy a féltékenység, és egymásra viszont rá se nagyon hederítenek. Az egyébként mitől függ, hogy a babák hason vagy háton szeretnek aludni? Egyéni beállítottság vagy rászoktatás kérdése? Mi sose ülünk hodozóban, egyelőre mindig az ágyon vagyunk, most akarunk leköltözni a földre.
Látom, senki más nem nagyon akarja megosztani velem, hogy hogyan foglalkoztak gyermekeikkel pár hónapos korukban...pedig tényleg érdekel, na mindegy :cry:

KépKép
lili73

Lili, nekünk van egy játszószőnyegünk, általában az alatt töltötték az idejüket 3 hónaposan, ha jól emlékszem. mindig cserélgettük a figurákat rajta, de irtóra élvezték h püfölhetik őket... én is sokat énekeltem nekik (többet, mint most :oops: ), olvastunk meséket, mondokáztunk, ilyesmik. és nagyon szerették, ha teregettem vagy ruhákat hajtogattam :D

Kép
an°°di

Tünci
Szót fogadok,jelentkezem :lol: Jövő kedden megyünk Pécsre.Utána én már nem kérek még egy időpontot,mert addigra már majnem szülünk.

Tonti
Tényleg nem panaszkodhatok.A derekam meg a lábam gázos kicsit,de az a plussz súlytól.Ennyit igazán el lehet viselni.

Binyek
Szerintem is nyugodtan vehetsz 50-es rucikat (babonától függetlenül),mert némelyik 56-os óriási.Én akkor is vettem volna 1-2 50-est ha nem ikrek lennének.Lassan összerakom a kórházi motyóm is talán.Csak azért,mert olyan mint az esernyő.Ha van nálad,akkor biztos nem esik.
Vendég

Lili: 3 honapos korban en is ezeket csinaltam Veluk emit Te, nem tudok mit mondani, sokat legyenek a jatszoszonyegen, ugy szabadon tudnak mozogni, par honap mulva mar majd lehet Veluk jatszani.

Andi: tunemenyesek a lurkok a kepeken! :wink: Huba maszik? :shock: :D Petrananak hany foga van mar kint? Nekunk meg mindig sehol semmi. :?

Szanet: az enyemek is ilyenek voltak, most mar egyaltalan nem bufiztetek, ugyis kijon az magatol ha kell. :lol: En nem keltenem fol Oket ezert, ha nem faj a pocikajuk a gazoktol akkor semmi baj!

Lanyane: fuj, de rossze lehetett!!! :roll:

KépKép
KépKép
tontica

Tontica,
nézem az albumodat, hihetetlen, hogy nemrég szültél, tökre emlékszem. És hogy elrepült az idő. Mindig ugyanezt érzem Juditnál is. Meg persze magunknál is :lol:

KépKép
lili73

Lili: nekem mondod! En azon vagyok "kiakadva" hogy a nagy fiam mar 3 es fel eves! :shock: :roll: :D Oregszenek ezek a gyerekek!!!! :lol:
Nemreg meg ilyen volt: :( :D
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Hűűűűűűűűűűűűűűűűű.... mennyi szépséges mennyasszonynak való :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szanett
Ha elalszik szopi közben, én nem ébresztem fel...

Binyek
Általában, 35. hét után már nem szokott gond lenni a babákkal.
Akkorra már annyira kifejlődik a tüdejük, hogy nem szorulnak lélegeztetésre, nem kell őket PIC-be vinni...

Lili
Foglalkozáshoz ötletek... "Anya, Taníts engem!" című könyv... még ha nem is csinálod olyan rendszerben, ahogy írják....
Vendég

Lili73: Nemtom...sztem nagyban függ a szoktatástól. Mi 1 hónapig voltunk kórházban, és ott mindig azt mondták, hogy közvetlenül kaja után tegyem őket oldalra vagy hasra, nehogy ami büfi esetleg bent maradt megfullassza őket.
Tehát már születésüktől fogva inkább hason vannak. Hanyatt nem is igen tudnak elaludni. Max még oldalt.
Lilien 2 hónapja oldalról hasra fordult (sztem inkább eldőlt :D ), viszont ugye a kis keze beszorult a hasa alá. Na volt nagy riadalom, hogy mi az ott, és mi fáj. Sírt szegénykém :cry:

Fürödni nagyon szeretnek(valaki kérdezte :oops: ), és már az öltözködést is kezdik megszokni :)

Kép
Kép
labasv

Szofiról van már hír? Kinek üzen?

Kép
babyteve2

Tontica, Hubának sehol egy fog, Petrának kettő van alul, de kínlódunk a felsőkkel (mi is sajnos, mert belázasodik mostanában estére)
és hátrafelé mindketten remekül másznak. Huba kezd előre is, de ha nem megy, irtóra bedühödik :lol:

Kép
an°°di

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: