A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Emi! Gyönyörű Lili. Kiskirálylány a rózsaszín birodalmában, ami nagyon jól áll neki. Igazi hölgy.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Emi, csodarózsaszín Lili! :D

Ercsi, akkor kezet foghatunk, engem ápr.21-re írt be a doki császárra, nagggyon úgy tűnik, nem úszom meg...azért még naponta ezerszer beszélek nekik, hogy könyörüljenek már meg rajtam, hadd ne kelljen egy 15 centis sebbel két minimanót ellátnom egyedül...bőven elég lenne a gátseb :D Drukkolok Neked is, hogy megúszd!

Nono, cseréljünk....szívesen adom a császárt egy spontánért...na? :D

Kép
babyteve2

Sziasztok!

Sajna még mindig egyben.....bár tegnap este 3 percenként jöttek erős keményedések, de nem fájtak, viszont kb. 4 óra hosszat tartottak....aztán elmúlt. Ha ma éjjel nem lesz semmi, akkor holnap nst. Remélem mutat majd valamit...

Lili gyönyörű!!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

babyteve! okés! cserélem! A simával már tudom mi jár, a császártól nem félek mert nem tudom mitől kellene! Kár h nem így megy!
Vendég

Sziasztok!

Emi: gyönyörű Lili baba, igazi kislány! Büszkék lehettek rá!
Kivánok neked kitartást az első időkhöz, és sok örömötöket leljétek ebben a gyönyörűségben!!!

Kiscicának gratulálok! Sok Boldogságot és Tejcit kivánok nekik!!!

Én még mindig egyben jól érzem magam és semmi jele hogy a kis Rúben ki szeretne jönni!
Hétfőtől naponta CTG, úgy nincs hozzá kedvem!!!
Örülnék ha addig megérkezne a drágám!

Tim: úgy érzem mi sose szülünk meg!!!

Kép
geni

babyteve! Most látom csak, mi az h 2 gyereket kell egyedül ellátnod??? Apa nem lesz otthon kicsit sem?
Vendég

Celesztina,
igen szereti a forgót. Pelenkázás közben gyakran bekapcsolom, és ilyenkor mindig odafordul.

Adri,
köszi :) A fülbevalót a kórházban lőtték be. Állítólag csak kicsit nyöszörgött, amin nem lepődtem meg, nagyon csendes baba :) :)

Babyteve,
Elhiszem, hogy elcserélnéd a császárt, de hidd el, hogy mire kijössz a kórházból, nem fog annyira fájni. Az első nap tényleg nagyon rossz, de minél többet mozogsz, annál gyorsabban felépülsz. Én már szinte teljesen rendbejöttem. Tény, hogy a baba is hihetetlen erőket tud megmozdítani bennünk. Én, amikor Lili velem volt, alig éreztem fájdalmat, amikor elvitték, akkot viszont alig bírtam felkelni annyira fájt. :(

Nono,
Tény, hogy a szülés sokkal egyszerűbb császárral... Nem érzel semmit, gyorsan kikapják a babát, tehát ő sem szenved mire kibújik, viszont az a kiszolgáltatott helyzet, amibe utána kerülsz borzalmas. Én sírtam, amikor kivették a babámat és egyből elvitték. Pár perc múlva visszahozták, de akkor még ment a műtét, úgyhogy mindkét kezem le volt kötve. Rátették a mellkasomra, de nem tudtam megsimogatni és nem volt ott a párom. Az aneszteziológus törölgette a szememből a könnyeket. Végül az egyik kezemet elengedték, azzal valamelyest át tudtam ölelni. Később a kórterembe is behozták, de nem tudtam mit kezdeni vele, mert deréktól lefelé semmit nem éreztem + az egyik kezemre még infuzió volt kötve. Nekem borzasztó volt. Ráadásul a tejem is csak most kezd elindulni :( :( Persze teljesen megértelek téged is. Kívánom, hogy sokkal szebb élmények maradjanak benned a mostani szülésről.

Geni, Klarka, Tim
Ti még meddig húzzátok még?? :shock: :shock:

Kép
emi29

Zsuzsa,
Köszi :) A képen a "hazahozós" ruhájában van :) Szegénynek alig van még rucija. A 56-os rucik még nagyon nagyok rá, úgyhogy tegnap a páromnak kellett elmennie néhány rugit és bodyt venni :roll:
Egyébként bár telt ház volt a gyermekágyon mégis sikerült egyágyas szobát szereznem és az utolsó éjszakát már velem töltötte Lili. Olyan jó volt kettesben lenni vele egész éjszaka :) :) Tényleg nem volt annyira gázos a gyermekágy, egész elviselhető volt. :)

Kép
emi29

Emi: köszönöm az infot, aranyos lehet Lili amikor nézi pelusozás közben :D
Nem lehetett túl jó akkor a császár, de végül is az jó, hogy megindult a tejecske és hogy minden jól alakult és már jól vagy!

Geni: napi ctg? :x azt elhiszem, hogy nincs hozzá kedved. Akkor drukk, hogy mielőbb kibújjon!

Kép Kép
celesztina

Emi: van kisebb ruha is, mint 56-os? Az hányas? 54, 52 ? Olyat még nem is láttam talán... (bár Launak vettünk csak rucit, az meg már rég volt, lehet, elfelejtettem hogy volt kisebb méret is)

Kép Kép
celesztina

emi! nem maradt meg rossz élményként Szonja születése, sőt maga a szülés tényleg nagyon szép és jó volt és problémamentes...csak a felépülés utána nagyon nehezen ment. Hónapokig tartott. És most is ettől és nem a szüléstől félek főleg...
Bár mostmár nagyon sokmindent tudok róla és tény h a tudatlanság jelen esetben nekem boldogságot hozott...most ennyi infó halmaz közepette viszont.....hááát inkább császár.

Mondom ezt addig amíg nem éltem át. Én tuti altatásos csaszit kérnék mert az első nap ígyis úgyis rossz és ha már vége és felébredtem akkor nem kell feküdnöm és nem vagyok mozdulatlanságra ítélve ill. érzem a testem.
A 2.nap már jobb azt mondják.

De annyi minden kavarog az érzéseim terén mostanság h nem tudom mi a jobb. Majd az idő, a baba ill. a doki eldönti. Én meg alkalmazkodom és próbálok befelé figyelni nem a sok hülyeségre amik mostanában eszembe jutnak.
Vendég

celesztina, 50 es és 44 es a még kapható legkisebb méretek!
Vendég

hú, 44-es!!! :shock: :shock: :shock: no, akkorát még tuti nem láttam! De aranyosak lehetnek :D ici-pici babaruhák :D

Kép Kép
celesztina

Szvsz ijesztően picur a 44-es...amikor még volt kilátás korababára, eléggé kivoltam, hogy talán ekkorába kell rakni őket...de ezen már túlvagyunk :D

Altatásos csaszit ikreknél tutira nem, de talán egyes babónál sem csinálnak, mert átmegy az altató a babóba is, és az nem igazán kéne neki....

Apa dolgozik reggel 10-től éjfélig, hajnal 1-ig, tehát nem lesz itthon egy napig sem. Amit még ki tud húzni, az az én cipelésem a dokihoz, jövő héttől hetente 2x...de ha megszülök, már nem kap ennyit sem...(Így is totál át kell variálni a beosztást, szerencse, hogy a kollégái megértőek. Más meg nincs, aki elvinne ctg-re. Ha tuti lenne, hogy végzek 20 perc alatt, az oké, de hát ilyen csak a mesében van. 2 barátnőm mindenórás, a másik 2-nek is van pici gyereke, család meg nincsen....Tehát, marad apárom, vagy a taxi, de oda-vissza igencsak aranyár...)

Kép
babyteve2

Emi, én is azt mondtam a páromnak, hogy olyan isten nincsen, hogy ne kúsznék oda félholtan is a babókhoz....de azért kemény, ahogy olvasom... :shock:

Kép
babyteve2

a fenébe....rá kell jönnöm h arany életem van..... :roll:

Babyteve! Ez nagyon kemény lesz. Két pici...nuku segítség....

Komolyan mondom minden elismerésem...én meg itt nyavajgok holmi hülye érzések miatt....pedig mindenki nekem fog segíteni és csak egy babát kell majd ellátnom és semmi más dolgom nem lesz és a legnagyobb gondom h zavaros érzések keringenek bennem.....

A nagyfiad azért valamennyit biztos támogat majd...nagy segítség egy ekkora gyerkőc még akkor is ha tudom h nem akarod a nyakába varrni a gondjaid.

A taxit nem csodálom h nem akarod kifizetni...én 1 x ültem bele muszájból (vizsgáznom kellett de a kimerültségtől összeestem itthon indulás előtt és nem mertem volán mögé ülni v bkv-ni...apa hívott egyet...de amikor kifizettem akkor megint elszédültem...)

Apa nagyon jól bírja h ennyit melózik....nem fáradt még nagyon? neki sem könnyű az biztos.
Vendég

Tomival is csont egyedül voltam (apja balra el), tehát, ha spontán szülhetnék, nem aggódnék...de gy műtét után....szép lesz...Tomi van, amikor csak 5 után ér haza a suliból, aznap lesz a gázos. Párom még nem fáradt, majd nyár végén, csak szeptemberben lesz fáradt remélhetőleg, addig mindennapozik. Jön a szezon :D Ja, és lehet, hogy még ebben a hónapban költözünk is... :D :D :D

Ne mondd azt, hogy a Te gondjaid kisebbek, hiszen mindenkinek a saját problémája a legnagyobb...nálam pl. esély sincsen zsörtölődő anyós, vagy anyuka kényszerű jelenlétére :D

Kép
babyteve2

sziasztok!

még mi is egyben :) . lehet, hogy tovább húzzuk mi is. legalábbis a doki nem nagyon mondja, hogy szülünk mostanában. na, mindegy , majd egyszercsak. bár az elején egy héttel kisebbnek nézték a méreteiből.
én is tök jól vagyok :D . leszámítva, hogy időnként fáj a bal vese tájékom(biztos nyom ott valamit)

emi
nagyon szép baba. kívánom, hogy mostmár legyen sok tejed!

mindenkinek szép estét és jó hétvégét!
toncsi

toncsi80

babyteve! nem mondom h kisebbek a gondjaim! Én tudom h ezek nem is gondok csak a terhes hormonok! :?
(anyósom is anyum is nagyon sokat segít, mind2en kerületben vannak, szval jobb ha hallgatok....).

A műtéttől én nem félek...volt már egy pár.....a vakbél műtét után is mire hazajöttem, (másnap kidobtak) már minden okés volt. Kicsit fájt, meg húzódott stb de abszolút nem volt vészes. Oké tom ez nem egy kis vágás mint a vakbél de ott tutira gyorsabban épültem fel mint a sima szülés után.

Költöztök???????????????? Na azt nem vállalnám be...én akkor költöztem mikor Szo 10 hós volt, de rémálom volt......semmi pénzért nem szeretnék terhesen költözni v 2 csöppséggel. Ezért is örültem h végülis nem jött össze a nagyobb lakás. Féltem tőle h az már egy kicsit sok lenne.
Vendég

megyek, lefexem meg Szo-t is elrakom holnapra hátha hagyja.....

Cakát mindenkinek!
Vendég

Csajok köszi a bíztatást.Nem emlékszem ki kérdezte de nem mintás a lepedő az a matrac bevonata még csak félkészek vagyunk.
Emi ez egy igazi kis hölgy,nagyon szép!
Ercsi tök jó a zsiráf,nagyon bejön.Asszem te tettél fel pocifotót?Na mindegy az tűnt fel h majdnem a térdednél van a kiságy széle.Gólyalábaid vannak? :D Csak mert nekem majdnem hónaljig ér a kiságy széle.Aranyos pocid van de a hosszú lábakért írígyellek. :oops:
Nono szép a szoba nagyonbejön egyszerű de szép.Az emberekről:ma voltam postán bejött egy nő vagy 5 gyerekkel(asszem 1 nőhöz tartoztak)és simán fellöktek senki nem szólt rájuk vagy kért elnézést.Egy másik meg dühösen kivonult a lányával mert várnia kellett.Készpénzzel és kártyával fizettem ami a postásnak gondot okozott.Gondoltam nem érdekel én is kivártam a sorom.Aztán fel akartam adni egy levelet térítésmentest meg venni borítékot bélyeggel.Két postás közül 10percig senki sem figyelt majd az egyik odanézett és még félig se mondtam mit akarok kitolt elém egy papírt.
Tudni kell nem sűrűn járok levelet feladni gőzöm sincs mi mire való,de odaadta kitöltöttem.Visszajött a másik csaj sokáig pepecselt majd közli velem h 391-ft lesz a lévél.Mondom melyik az ami ingyenes?Azt mondja simán ingyenes ajánlva nem.Mondom én:ki akarja ajánlva feladni?A másik nő idevágta a papírt kitöltöttem egy szót se szólt hát mittomén minek kell?Kérdi ki adta a papírt?Mondom az aki az előbb mellette állt.Erre még ő húzza a száját.Hát nehéz lenne odafigyelni mikor ketten 10 percig várjuk h valaki a két postás közül vegye a fáradtságot elvégezni a munkáját?De már amúgy is tele van a búrám ezzel a postával erős gyanúm van h panaszt teszek a hivatalos főnöküknél.
A másik esetben a párommal álltunk a péztárnál a boltban és a pénztáros észrevette h az előttünk lévőnek folyik a zacsis tej.Visszaküldte kicserélni az a bolond meg annyira rohant h elég erősen súrolta a hasam.Nézünk egymásra apával és köpni nyelni se tudunk.Persze ő se kért elnézést de mondtam a magamét h mi a f...t nem lehet figyelni?Én nem tudom behúzni a hasam,meg h egy bocsánatkérés elég lenne.Az a tahó meg szó nélkül lelépett még hátra se nézett.
Úgyh én se fogok sűrűn emberek közé járni me ezek egyre bunkóbbak.(nem beszélve a beszólogatásról a hasam méretét illetően)Tegnap is már majdnem sírva jöttem haza,annyira jóindulatúak.
Szal ez nem vígasz de sokan vagyunk így.
Amúgy meg ez nem betegség de nem véletlenül "terhesség"mert nem könnyű és elég szomorú h alapvető illemért szólni kell.Az ilyen emberek otthon szólnak a családnak ha szülinapjuk van?Me az is alapvető de ha nem szólnak nincs ajándék?Na megpróbálom befogni. :?
Vendég

Emi!
Olyan szép a babód!Nagyon-nagyon irígykedek ám!
Gitka!Én meg a kórház előtti zebránál dekkoltam majdnem 1/4 órát, mire egy autós lelassított úgy,hogy el mertem indulni,de addig viszont a másik sávban még gyorsítottak is.Gondolták úgysem bírok futni.Amikor végre lassított az egyik,akkor meg még dudált is.És simán leolvasható volt a szájáról:"Hülye Picsa halaggyá má"!
Csajok!Nem bírok aludni,pedig reggel suliba megyek.Még most megkockáztatom.Azért kórházi csomaggal megyek,nehogy rámjöjjön a szülés órán.Szép lenne.
Ti nem vagytok extra érzékenyek így a vége felé?Én állandóan csak bőgök.Ezzel meg persze a páromat akasztom csak ki.

Kép
ágnes27

Jó reggelt :D

Látom még mindenki szunyál :D Hát én fenn vagyok szokás szerint fél 7 óta.Szerencsére alvásgondjaim nincsenek,ki tudom magam pihenni.

Nállunk ma borongós,hidegfront van.Kíváncsi vagyok lesz e ma babó :?:

Emi-a kislányod egy tünemény.olyan helyes,kiegyensúlyozott arcocskája van....gyönyörű.Rózsaszín álom :D :D

Nem tudom ki tette fel a zöld sárga babaszobát.Nagyon tetszik a színösszeállítás.Biztosan jól fogja érezni magát a babóca egy ilyen csodaszobában.

Kép
szibi

Jó reggelt!

Én is fent vagyok :lol:

Ágnes: remélem, tudtál még aludni! Én is bőgök sok hülyeségen is már... tegnap a született feleségek végén sírtam :roll: és értkeltem nagyon, hogy napközben szokott az ilyemsi inkább rámjönni amikor párom nem lát :oops:

Most én is jót aludtam, talán számított, hogy péntek volt, ma meg szombat és párom itthon marad, nem dolgozik, talán ez nyugtatott meg ennyire :D

KÉRDÉS!!!
Most akkor hogy van -ha nem ott szül az ember, ahova tartozna (kórház) akkor fizetni kell??? (Mármint a nőgyógy meg a szülésznő más téma, most csak a kórház érdekel, mert eddig azt hiszem úgy volt, hogy vagy 30%-ot fizetni kell, ha nem az illetékes kórházban szül az ember... De most mi van? )

Kép Kép
celesztina

Na jó reggelt!

Látom, kihalt a topic... :roll: mindenki elsomfordált szülni????
Nemér ám!!

Júj, ma sokan jönnek haza a kórházból... holnap talán kapunk sok-sok babaképet.... :)

Emi! Nagyon szép Lili, olyan formás baba! Tényleg nem is látszik, hogy nincs 50centi... de olyan hamar meg fog nőni!! :wink: És már egy hetes! :)

Klarka, remélem, te már a szülőszobán!!! Itt lenne az ideje!

Enyém baba is kisebb pár nappal az uh szerint, de a védőnő azt mondta, az a lényeg, hogy a 2,5kg-ot már túlhaladta a méretei alapján, kb 2700g lehet, igy akár ki is jöhet... de ő arra tippel, hogy kivárja az idejét!

Egyébként megkérdeztem védőnénit és az FPX nem a köldöktől számitva centiben a méh teteje... hanem a szegycsonttól nézik hogy hány ujjnyira van a méh teteje... tehát fentről lefelé.. igy ez nálam sem csökkenő, hanem igy már érthető, növekszik, vagyis az FPX/2, akkor már csak két ujjnyi hely van a szegycsont és a méh teteje közt... na, remélem, tökérthetővoltam... ahogyan szoktam... fogalmazásból 1-es... :lol:

És csatlakozom a patakokban izzadókhoz! Tegnap óta folyik rólam a viz, kétszer cseréltem a nap folyamán pólót! Ez vmi szörnyü! Remélem, már nem tart sokáig.... :roll:
Vendég

Sziasztok!

Emi,
Lili olyan szép kislány! Büszkék lehettek rá!

Mindenki, akinek még van ereje mászkálni:

most nyílt a Stadionoknál a Syma csarnokban a kedvezményes ciő- és ruhavásár. Babaruhák ugyan nem nagyon vannak (akad azért), de nagyobbaknak vagy felnőtteknek remek áron lehet cipőt-ruhát venni. Jövő vasárnapig nyitva lesz, este nyolcig minden nap, ha jól emlékszem. Én vettem 3 pár szandált, egy félcipőt és egy farmerdzsekit, és összesen 11500 Ft-ot fizettem. A farmerdzseki ezer Ft volt.

Szép hétvégét!

Üdv,
Nuska+ (39+1)
nuska1

Jó reggelt!

Változatlanul a "mamegintnemtudtamaludnirendesen" éjszakán vagyok túl. Pedig ma apa aludt a csajszival....de nem segített.

Giga kölköm lesz az már tuti, nem is tudom ki írta (sorry de nagyon kakukk vagyok) h a babája a 37. héten 2700....enyémgyerek a 33.on volt annyi.....

nuska! Köszi az infót...én nem vásárolok már amíg meg nem született a kölök és egy kicsit vissza nem ment a súlyom. Már nagyon tarmplinak érzem magam akármit veszek fel. Meg erre a 3-4 hétre minek....utána meg bizti nemjön rám még egy jó darabig a tréningemen kívűl semmi....sajna....

celesztina! Én úgy tom sehol nem kell fizetni (a választott dokit leszámítva). Oda mész ahova akarsz (izé visz pl. a mentő)

gitka! Köszi h tetszett, tényleg egyszerű mert még nincs teljesen kész (még mindig)....majd egyszer elkészül......hmmm...nem tom mikor...kéne még kép a falra meg ilyesmi de nem láttam sehol szépet.
A hasam nem tudom behúzni és gond nélkül eltartolják nálam már napi rendszerességű ha emberek közé megyek.....meg sem lepődök...ha van erőm akkor beszólok de már csak annyit h "bocsánat h nem húztam be a hasam, legközelebb jobban figyelek"...erre nagyon meg szoktak lepődni de bocsánatot azért nem kérnek.
Vendég

jah, sorry pumpóka írta (2700gr).....ténylge kaukkk vagyok...
Vendég

Sziasztok!

Én már bizony fél 6 óta fent vagyok, hatig csak forgolódtam, aztán keltem fel. De miután férjecske elment a munkahelyre visszafeküdtem és bepótoltam az alváselmaradásom. :) Kb. félórája keltem fel. :roll:

Emi: Nagyon formás baba Lili, az nem baj, ha még kicsike, majd megnő! Örülök, hogy már itthonvagytok!

Klarka, Toncsi, Tim, Geni: Drukkolok nektek! ++++++++++++++++++

Ágnes: Nekem érzékeny időszakaim vannak inkább, van, amit amúgy fel sem veszek, azon máskor meg nagyokat bőgök.

Végre van dokim, és eléggé szimpi! :D Már csak egy jó szülésznőt kellene találni.

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Nono: Az én babám a 32. héten 2300 gramm volt, most az vajon mennyi lehet? Nincs akkora, mint a tiéd, de ő is van már 2700 gramm, nem? :?:

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Atizka, Kerekes: Köszi az infókat a TGyÁS-ról és egyéb hivatalos dolgokról. Szöszi listáját már rég letöltöttem, de még nem volt időm belekukkantani. :oops:

Ercsi: Bájos babaszoba, szép pocifotó! :)

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

bolygó! örülök h van végre dokid! Azért nem mind1 h ügyeletesnél szülünk e v akad aki figyel ránk! :D A baba súlyát nem tom, állítólga heti 200-300 gr között híznak egészen az ucsó pár hétig amikoris lelassul megint a hízás olyan 100 gr-ra.
Vendég

Én voltam Nono... és ráadásul a 38.hét... :lol: úgyhogy nem rendelkezik túl nagy méretekkel... :) de nembaj, igazából a fiúk sem voltak nagyok... kiirt időre születtek 3100 és 3200 grammal... :)
Zsófi sem lesz nagyobb, lehet, még kisebb is, mire megszületik... MIRE... mert már feladtam... :lol: tuti, túl fogok hordani!!! :)
De ezek szerint te nemigazán.. ha már most ekkora a baba, esélyes előbb jönni... :wink:

A hangulatváltozás nálam is fennáll, van, amikor tökjó a kedvem és vigyorgok a vakvilágba, van, amikor ülök és bőgök, de hogy konkrétan miért, azt magam sem tudom!!! :lol:
Meg van, hogy olyan világvége kedvem van, csak bambulok és úgy érzem, most olyan jó lenne "sehol" lenni... nem kivánok senkit magam mellé... de ez csak pár percig tart szerencsére...

Húú, én olyan éhes vagyok! Most rendeltem egy pizzát, remélem, gyorsan hozzák, mivel korán van még. Csaknem rendelnek olyan sokan már nyitáskor... :roll:
Vendég

Nono: Köszi. Ha 200 gramm/ héttel számolok, akkor is megvan már 3 kg! Remélem nem lesz túl nagy, hogy fog kiférni? Akkor tényleg jobb a csaszi. Olvastam, hogyha a baba feje túl nagy az anya medencéjéhez képest, akkor relatív téraránytalanságot állapítanak meg és császároznak. :?

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Emike!!!!

Gratulálok a csodaszép Lili babához!!!

Figyu! Írtad, hogy csak most kezd beindulni a tejed császár után. Addig mit kell adni a gyereknek, amíg nem tud az ember szoptatni? Tápszert???

Kép

Kép
kamilla306

Sziasztok,

Emi gyönyörű a kislányod, apa is itt olvadozott a képétő, amikor mutattam neki!
Azt szeretném kérdezni, hogy miben hoztátok haza? hosszú ujjú body+h. ujjú rugi+kabátka+sapi????

Ercsi,

Sajna nálunk is ugyanez a helyzet..esze ágában sincs megfordulni, a kis fejével meg mindig a gyomrom alatt kommandózik, ami nem mindig kelemes a gyomorégésről nem is beszélve. Szoktam néha négykézláb állni, könyök-térd állásban, de nagyon kényelmetlen és nem is igazán hiszek benne....
Nekem azt mondta a doki, hogy nem lesz indított, meg kell várni, hogy beinduljon természetesen a fájás és csak utána lesz császár. Nem tudom, hogy mikor kell viszont bemenni a kóürházba, mert a műtőt is elő kell készíteni nem? Volt neked már CTG? Nekem még nem....

KépKép
kisfruzsi

Babyteve! Olvastam, hogy kitűzték a császár időpontját. Ez mindig így van ikreseknél? Akor én is számíthatok valami ilyesmire, ha legközelebb megyek dokihoz??? Bevallom megnyugtatóbb lenne, mint időzített bombaként ketyegni. Ráadásul szerintem már nem nagyon fejlődnek a gyerekeim, mert 2 kilót fogytam 1 hét alatt. :( És a haskörfogatom is csökkent.

Kép

Kép
kamilla306

Emi, gyönyörű ez a kicsilány!

Gitka: azért az messze van a térdemtől! :) (mármint az ágy teteje), de tényleg nem rövidek a lábaim... élmény gatyát venni... :?

Kisfruzsi, itt eléggé máshogy mennek a dolgok... CTG nekem már többször is volt, a 28.héten először, azóta is minden doki-randin van. (értelme sok nincs, mert Csipet olyan picike volt, hogy alig találták meg a szívhangját...) Május 5-re vagyok kiírva, április 23-án kell mennem dokihoz, csinálnak UH-t, meg narkotikum-tesztet (vagy mit...), labort, és 25-én mehetek operációra... Itt nem várják meg, hogy beinduljon a szülés. Hisz popsival jönne kifelé... Így meg előre fel tudnak készülni mindenre...

Csajok, a tervezett császárnál is ugyanakkora a vágás, mint a sürgősséginél? Hisz itt nyugodtan lehet csinálni, nem kell kapkodni... vagy naív vagyok?
Amúgy, ha lehetne is kérni császárt, altatásban akkor sem csinálnák, mert 5 perc alatt belemegy a babába az altató... Szóval az csak sűrgősséginél van. Asszem Nono írta, hogy azt kérne.

ercsi_3

Ercsi,

igen popsival jönne ki, de azért az nem 5 perc mire beilleszkedik popsival is a szülőútba. A fájásokat azért várják meg, hogy adrenalin termelődhessen a picúrban, ami segíti a légzést. Ez csökenti a hipoxiás esetek számát állítólag, vagy adnak oxitocint az indított előtt. Legalábbis ezt olvasta itt a babnet császármetszés előnyei és hátrányai rovatban.

KépKép
kisfruzsi

Igen, ebben igazad van... De Németo-ban amúgy is "divat" a császár... :? asszem dupla annyi lóvét kap érte a kórház... :? gondolom ez is benne van...

ercsi_3

Hát igen, de mondjuk a mi esetünkben ha nem fordul ígyis-úgyis vágás lesz a vége....Nekem azt mondta a doki, hogy a bikiniből nem fog kilógni a vágás, amiegész pici lesz.

KépKép
kisfruzsi

Lehet, hogy már írtad, de miért van 2 vonalzód? Pont a csaszi miatt??

KépKép
kisfruzsi

Na újra itt pedig nem kéne.Most kaptam emilt az osztálytársamtól mi vár ránk áprilisban meg ilyenek még érettségi előtt.Bár ha a jövőhetet nézem nem is t'om minek az érettségi.
Ja és h mégjobb legyen a drága osztály fele kitalálta h kell tablókép ami +3000ft.És h miből?Hát ez az,ki tudja.Vagy inkább kit érdekel?Nincs szívem a gyerektől elvenni azt a pénzt ráadásul most kell vennem egy új nacit mert bárhogy akartam nem úszom meg.Egyszerűen nem férek bele a régibe.Tele van a búrám a sulival.
Na jó nem panaszkodom mert én vállaltam.(de hülye voltam) :cry:
Vendég

Tudom h én vagyok talán a legutolsó aki az ápr-májusiak közül szülni fog és ez nem nagy de végre hétforduló van.Mi is beléptünk a 34-be kezdjük a 35-öt!!!!!!!
Vendég

csaszi: én is úgy tudom h nem nagyon szívesen csinálják az altatásos verziót kivéve ha gáz van. Bár vannak a környezetemben ellenpéldák, (volt akinek mindenképp csaszija volt és altatásost kért és kapott). Mivel én sima szülésre vagyok "előjegyezve" így ha nálam gond lenne azt hiszem az csak sürgősségi csaszi lehet és akkor kérhetem h üssenek ki. Nem akarnék ébren lenni v utána 6-12 órát mozdulatlanul feküdni.

Egész nap olyan mindjárt kiszakad a hasam érzésem van....másnak is szokott lenni ilyen? Nagyon car...és sehogy nem jó, sem állva sem fekve sem ülve...nagyon fáj.
Vendég

gitka! Gratulálok!!!!!! Én nagyon boldog voltam mikor a 34.et betöltöttem mert innen már szinte tuti h nem lenne semmi baja ha kijönne v.miért! :D
Vendég

Sziasztok lanyok!

Eloszor is gratulalok a megszult anyukaknak.

Mi tegnap este jottunk haza.
A MAV-ban is kaosz van, mikor meg mentem alig volt kismama.
2. napon delelott volt tobb mint 10 db csaszar es telthazas volt a szuloszoba.

Annyian szultek, hogy a 17 harom agyas szoba tele volt es meg azon kivul 34 kismama fekudt a nogyogyaszaton es a terhespatologian.
Olyan volt, mint egy gyerekgyarban.

Szoval aki a regi mav-ban szulne, az most ne menjen.

Mindjart teszek fel kepet is.

Magi
Vendég

magika! örülök h újra köztünk!!! várjuk a képeket! :D
Vendég

lituka! Tennél egy táblát ha erre jársz h ki született és mikor?
Vendég

Szia Magika,

Várom a képeket!!

KépKép
kisfruzsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: