A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Dorka!
jaj ne is mond!!!! tegnap déltől ma délig úgy fájt a fejem, hogy azt hittem megpuszulok. A szemeimen akart kiesni az agyam. Kétszer is vettem be Panadolt, de semmi. Hányni már nem hányok, de hányinger még van néha. Na meg gyomorégés is. Arról nem is beszélve, hogy előjött a tavaszi fa-pollen allergiám. Hullámokban taknyom-nyálam összefolyik a tüszögéstől. De azért köszi megvagyok. :lol: :lol: :lol: :lol: a lányok meg itt ugrálnak rajtam. :D tiszta szanatórium :lol: de legalább ma DU tudtam kicsit pihenni. Életmentő volt. :D
Veled mi újság????? neked fáj a fejed? és a gyomrod??? hogy van? mikor mész 18. heti UH-ra??? gondolom AFP-n már voltál! Berka hagy néha pihizni?

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Bocsi!
BERKE!!!!! csak nem tudok írni :oops: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Most egész jól vagyok, napok óta nem fájt a fejem ...a gyomrom viszont igen ...de már kezdem megszokni. AFP-nek ha minden igaz akkor pénteken lesz eredménye (remélem minden rendben lesz) gondolom akkor fog adni UH-ra időpontot is.....
Te mikor m ész AFP-re???Neked ki a dokid????
A szanatórium feelinget át tudom érezni...van nálunk is, mondjuk Neked biztos többa "lakód"
:lol:
Majd még jövök csak Berke bevette magát az ölembe és képtelenség tőle irni......JOBBULÁST!!!!!

KépKépKépKép
vdorka3

Sziasztok!
Megvagyok én is. Nincs semmi különös. Hétfőn voltam orvosnál, minden OK. A bazi fájás valszeg a babától volt. Még mindig fiú. :lol:
Holnap megyek előadásra. Valaki? Kinek volt a szülésznője Ferenczi Erzsike? Őt mondta Vida, hogy Király Kati helyett lesz.
Panka Bölcsizik, talán már kisebb reggel a hiszti, bár még mindig itthon akarna maradni. Eszeget is. Bár nagy bánatomra most teljesen rákattant a csokoládéra. :oops:

Steffikém! Jól vagy? Baba?

Veronikusz! Most nem tudom, hogy örömködjek Neked, hogy no hányás, vagy sajnálkozzak a fejfáji miatt. :( Fürtöskék édesek. A szülinapos nagyon csini volt.

Gabi! Jobbulást Nektek!
Eni! Anyukádnak minden jót, remélem, már jobban is van. Hajrá tesóprojekt!

Memme! Mindent bele szakdoli ügyben! Kettő baba mellett nem lehet egyszerű dolog.

Lilluska! Sajnálom a kezedet, de azért gyere gyakrabban!

Linocs! Nagyon édi ez a baba! És jó nyugis lehet. De Ti is olyan kiegyensúlyozottaknak látszotok minden képen. Az is számít sokat.

Dorka! Mikor mentek UH-ra? Úgy látszik a fiús mamák táborát csak én gyarapítom, ahogy nézem, eddig mindenkinek lánya lesz. Jut eszembe: Zsófi!!! Mizujs?

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok Lányok!

Kicsit be voltam havazva és még nem sikerült mindent visszaolvasni, de igykeszem :oops: 8)
A távol léttem oka: Kép
Kép
A képek magukért beszélnek :P
Apának segítettünk összerakni a csúszdát és a hintát. A végén a nyereményházat is összeraktuk
Ime: Kép

Aztán volt apósnak szülinapja és bár pocsékul éreztem magam. :oops: :oops:

Ancsaboszi köszi hogy hiányoltál,még mindig benne vagyunk a takony korban.

Memme: Most úgy áll a helyzet, hogy nem tudunk menni Kecskemétre,de szólok ha megyünk.

És ezzel a képpel búcsúzom mára,ha tudok jövök.
Kép

Puszi mindenkinek.
V

valentina

Valentina! ez igen....nálatok sem lehet majd unatkozni!!! nálad is lesz majd "ovi" :D :D

nem nagyon tudok mit írni, Enci nyügős. alig eszik.... de azért iszik
talán holnap jobb lesz......

legyetek jók!!! puszi mindenkinek!!

Eni! jobbulást Anyukádnak!!!
Vendég

Panka tegnap a bölcsiben:
Kép

Kép
Kép
kriszta36

Eni!!! Írj azért néha, hogy mi van veletek!

mtunde

Dorka!
Én hétfőn megyek AFP-re, mert akkor a lányok bölcsiben vannak (különben nekem is pénteken kellene). Mészáros a dokim. Neked ki???? Puskázni akartam a táblázatból, de nem vagy benne a kismama táblicskuban!!!! :shock:

Kriszta!
De jó hogy Panna kezd beszokni!!! :D Nagyon édes a leányzó!!! :D

Mi megvagyunk! Tegnap nem bírtam tovább és lefeküdtem aludni DU, aminek az lett a vége, hogy jól átaludtam Kata szülői értekezletét. :lol: most biztos megvan a véleményük rólam :D de olyan jó volt ilyen 4,5 órás éjszakai alvások után hunyni egy kicsit. :D

Ancsa? Barbi? Steffi? Zsófi? És a többiek???

Kép

Kép

Kép
veronikusz

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.14 10:27-kor.
Vendég

Húú, bárányhimlő... :( sajnálom őket.

Veronikusz, szerintem is jobban jártál az alvással :)

Dorka, ténlyeg nem vagy benne???

mtunde

jóreggelt :D

Lilluska!jaj de sajnálom szegénykéket!!! :( :(
akkor most eltart egy darabig amig meggyógyulnak ..de hát mint annyi mindenen ezen is túl kell esni sajnos...és jobb előbb mint később....(bár én ENcit beoltattam b.himlő ellen- ami nem jelenti h nem kaphatja el, csak enyhébb lefolyással )
szóval mennek a ++++++++++++gyógypuszik meg minden!!!

nekünk ma jobb volt az esténk... :D este Gyuzso féle kakukkfüves fürdő, babyluuf kenőcs, panadol...ugyhogy már javulunk :D kopp-kopp. de azért még nem akar enni :? gondolom a torka még fájhat, vagy a taknyosság miatt ugye nem érezzük ugy az ízeket, aztán azért...? nem tom

Kriszta! nagyon aranyos Panka a bölcsiben!!!
de rólad még mindig nincs pocakos kép?????? tessék pótolni!! :D
Vendég

Vali: mi lett az eredmény???

Ancsa: akkor vettetek ajtórácsot? és melyiket?

Memme? Linocs?Borsika? Zsófi?Barbi? Györgyi?Gabbóka? Vica?
és sokan mások merre vagytok?? Steffi?Eni?Heni?
Vendég

Lilluska!
nem így gondoltam a gyakrabban jövést, hogy otthon maradsz valami kórság miatt. Szegény Dorottya! Rossz lehet neki, ha ott is... :cry:

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Na sziasztok!

Mindenkinek köszi, aki hiányolt, mostanában nem nagyon van időm netezni, sok a meló, meg a program, de azért a képeket szoktam nézegetni és gyönyörűek a babák!!

Szofi és Szandi szülinapjáról lemaradtam, nekik NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT így utólag is! :oops: :oops:

A házikós képek is szuperek, Gabi, édes a boxitok, ahogy kiles a házból! :lol:

Mi tegnap úszáson összefutottunk Ancsáékkal és végül együtt úsztunk, plusz Tündért is láttuk Dórival :D , de pont elkerültük egymást.

Dóri, Tündéd édesen úszott, láttam ám, csak Danival kicsit nehéz volt, mert most voltunk először egyedül úszni segítség nélkül és hát nem semmi menet egyedül öltöztetni, vetkőztetni a babát, plusz nekem is kellett ugyanezt, szóval huh, jól kifáradtunk, du. én is lefeküdtem aludni, nem csak Dani :lol:

Lilluska, juj, szegény gyerkők, mennyi egy ilyen nyavalya átfutási ideje, remélem csak pár nap!

Veronikusz, átaludt szülői rulez!! :lol:

Kriszta, Panka szereti a bölcsit?? Mióta jár? Én Danit szeptembertől kezdeném beszoktati, akkkor lesz majdnem 2 éves ugye, de mostanában annyira anyás, h kicsit aggódom, h mi lesz. :? Pedgi már állást is ajánlottak nekem akkortól! :shock:

Na, dani nem hagy írni, majd próbálok gyakrabban jönni!

KépKép
barimami

Jaj, Gabi, Encidnek jobbulást!!!!!!!!

KépKép
barimami

Barbi!
Jó, hogy vagy, már hiányoltalak.
Panka hamar menet bölcsibe, akkor még nem nagyon csípte. Nálunk jó hosszú volt a beszoktatás, mert volt egy csomó szabim, de pont mire mentem dolgozni, beteg lett, így aztán, amikor meggyógyult, egyből otthagytam. És az volt az igazi beszokás, mert a beszoktatás alatt csak állt mellettem végig, és fogta a lábamat. Én úgy látom, hogy a 2 éves kor az jó, mert Panka is főleg a nyári szünet után kezdett olyan "igazi" bölcsis lenni. És akkor volt majdnem 2 éves. Szerintem úgysem lehet megúszni kisebb-nagyobb sírás nélkül, és gyereke válogatja, kinek mi a jó módszer. Ha nagyon anyás, úgyis sírni fog. Meg Te is. :cry:

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta, ne is mondd, én már azon el szoktam magam sírni, amikor látom, h búcsúzkodnak a bölcsiben az anyukák a csemetéktől! (úszáson van ilyen magánbölcsi) Akkor mi lesz nálunk?? :shock: :cry: Csak reménykedem benne, hogy talán a köv. pár hónapban múlik ez a dolog és Dani is változni fog, egyelőre csak akkor nem követel engem idegen helyen, ha anyukám ott van vagy max. apukám, amúgy még apjánál is alig van el olyankor és engem akar mindenáron :roll: Itthon teljesne jól el van bárkivel, de idegen környezetben nagyon anyás lesz rögtön. No mindegy, majd meglátjuk, azért köszi, h leírtad, nálatok hogy volt!

Szívesen veszem bárki más bölcsis beszoktatás történetét is, csak hogy erősítsem magamat már előre!! :wink:

KépKép
barimami

Barbi!

Bene is ilyen anyás volt/lett 1,5 évesen. Addig bárkivel otthagyhattam, meg simán beszokott a tornás gyerekmegőrzőbe is (igaz, ott volt sírás), de nem volt gond. Aztán nálunk is, már apjával sem volt el, csak velem. Meg itthon bárkivel. Végül ez a dolog akkor oldódott fel, amikor elmentem szülni. Nagyon aggódtam is, hogyan fogja viselni, előtte is próbáltam szoktatni, hogy néha nem velem van, más vigyáz rá, stb, mindig sírt 5 percet, aztán abbahagyta. Mikor mentem a kórházba, ugyan minden nap keresett, de nem sírt utánam, persze, amikor hazajöttem, nagyon örült nekem, de már nem én voltam az egyedüli, aki meg tudta oldani a problémáit. Jó volt nagymamám é apa is. Azóta is sokkal kiegyensúlyozottabban van el másokkal. Ha otthagyom valahol, persze még midnig sír 1 percig, de ez már olyan alibi.... :)

A sírásos otthagyást biztosan nem fogod megúszni, de szerintem, ha elég társasági típus, akkor jó a bölcsi, és szeretni fogja. És az előnyök a kevés sírással szemben többek!

mtunde

Sziasztok!

Épp kérdezni akartam Gabi, h jobban vagytok-e. (Tegnap itt jártam, csak írni nem volt időm.

Linocs, borzasztó jó, az a szopi-párnás kép. :)

Lilluska, essetek túl rajta minél hamarabb.

Veronikusz, a cél lebegjen a szemed előtt... :) Tudom, az lebeg. Jól tetted, hogy aludtál. Nagy kincs az kismamáéknál.

Eni, jobbulást a néninek. Meg a lelketeknek is. Várom, hogy afféle hétköznapi hírekkel gyere már, hogy "ne, kakilt egy napig Benő" vagy hogy "rákapott a túrórudira" vagy "kétszer felkelt az éjjel..." Ilyesmikkel. :)

Valentina, ok, mah eccercsak összefutunk. Nem ér, hogy nektek olyan szép van.... :)

Nálunk: megvagyunk. Melinda gyakran nem viseli jól, amikor szoptatom Esztert, azaz nem vele vagyok. Van olyan is, amikor odabújik ő is, de nem mindig, és olyankor kész vagyok. Egyébként meg puszilgatja, simogatja, etetné... Eszter meg néha nyügi, nyáladzik ezerrel...

Bölcsi-téma: ne is mondjátok. Tudom pedig, hogy jót fog tenni Melinának, ha gyerekek között lesz egy héten kétszer háromszor pár órára és lassan nekem is el kell kezdenem csinálni valamit, töltődni nélküle majd egy kicsit. Egyáltalán megtanulni nélküle lenni néha.
A párom egyik hétvégén nem volt itthon, leoldott egy kicsit a munkatársaival, aztán néhány napon át úgy ért csak haza, hogy már aludtak. Amikor hazajött, azt mondta, h sose gondolta volna, hogy úgy tudnak majd neki hiányozni, hogy szinte fizikailag fájdalmat érez.
Hát ilyen ez.

Megyek.

Kép

Kép

Kép
memme

Áron!, puszi ám, még a naptárban is be vagy karikázva, csak én már nagyon lüke vagyok. :oops:

Kép

Kép

Kép
memme

Azért még egy képet idebiggyesztek:
Kép
"Én vagyoka góré..."[/img]

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok!

Micsoda meglepetés, nem is gondoltam volna, hogy ennyi Áronnévnapköszöntőt kapunk! :D Nagyon szépen köszönjük, aranyosak vagytok!

Mi is gyorsan pótoljuk a lemaradásunkat és Martinnak kívánunk nagyon boldog másfelediket!!!puszi Neked!
Eszternek boldog 3.-at és Linocséknak is boldog első hónapot! :D

Memme
Melinda nagyon okos kislány, biztosan hamarosan túl lesztek ezen az időszakon, de mindenki másként dolgozza fel a körülötte zajló eseményeket. Szerintem ahogy nő Eszter egyre több időt tudnak együtt tölteni, úgy értve tényleg együtt, amikor mindketten aktívak és akkor biztosan könnyebb lesz. Kitartás!!! Szakdolival nagyon ügyi vagy!! :D

Eni
Köszönjük!!! Nagyon sajnáljuk, ami most történik Veletek, de itt a tavasz, minden jobb lesz meglásd!!!

Veronikusz
Megérdemelt alvás!!! Kis hamis, takargatja magát, tutti kisfiú!!! :D Mikor mégy dokihoz legközelebb, mikor tudjuk meg Peti lapul-e a pocakban? :wink:

Tünde
Villő képeket mikor látunk?

Mi nagyon jól vagyunk, mint a kis gomba úgy nő Áron és végre jól is alszunk!!!KOppKOpp! Elindult hátrafele és látszik nagyon élvezi!
Lassan ülni is felül, de még kell egy kis idő, de hamarosan!
Hopsz felkelt a Manó, mennem kell!

Hanna

Kép
hanna09

sziasztok!

javulunk :D annnyira h Enci megint nem akar aludni délután :evil: ami persze az én pihi időm is.... :oops: de hát ez van. Mondjuk itt vannak Anyuék is,lehet h azért sem akar aludni,inkább játszana..(mondjuk máskor is itt szoktak lenni- és olyankor alszik) szóval nemtom mi van vele????hiányzik a friss levegő, délután kimegyünka kertbe!!!mert most tegnap ugye hanyagoltuk,meg ma délelőtt is-lehet ez a baj...de hát tiszta takony még :?

Hajni! nagyon ügyi lehet Áronbaba ahogy hátrafele teper... :D
Vendég

[b]Hajni! Előző oldal teke van a kisasszonnyal! :)

Memme[/b] :(

mtunde

teke =tele

Memme= Memme

mtunde

Képzeljétek ma levágta a barátnőm Berke haját, nem mintha olyan nagyon nagy lett volna.Inkább olyan gyerekelefánt-szerű szőr volt a fején.Túloznék ha azt mondanám, hogy tűrte, de megoldottuk :lol:
Veronikuszhuhhhh na megkaptam, hogy tegnap nem fájt a fejem....ma bepótolta.Eszembe is jutottál, hogy ugyan Neked fáj-e??Annyira kiváncsi vagyok, hogy kisfiú vagy kislány lakik a pocidban!!!!!?????NAgyon szorítok, hogy fiúcska legyen :lol: AFP-re ha mész szted csinál a Mészi UH-t????Nekem Vida a dokim.
Tünde Igazából nem tudom, hogy benne vagyok e a táblázatban, azt tudom, hogy elküldtem a szükséges adatokat....majd beleírod ha lesz időd, annyira nem sürgős :)

KépKépKépKép
vdorka3

Sziasztok!

Barbi, Ákos is bölcsis volt, hetente 2-3 napot másfél éves korától. Ráadásul mi itthonról utaztunk fel a VI. kerületbe. Az elején volt, hogy kint bőgtem, de ez csak pár nap volt. A beszoktatás kb. 1 hétig tartott, akkor először velem volt pár órát, majd egyedül 1-2 órát, és ezt fokozatosan növeltük. Most így utólag nem bántam meg még az utazgatást sem, Ákos hamar hozzászokott az emberekhez. Biztos lesz bőgés mindkettőtök részéről, de ez az oviban is hasonlóan történik majd.

Dorka, Ádámnak is kellene vágni, mert már szinte sörénye van, de nem hiszem, hogy megülne egy fodrásznál... Képet kapunk Berkéről?

Gabi, sajnos Ádám eredménye nem javult, sőőőt. :cry: Úgy néz ki, hogy a szervezete nem képes a vasat feldolgozni, felszívni. Most kaptunk másik gyógyszert, és április végén dől el, hogy kell-e részletesebb kivizsgálás. Sajnos most a szopival is le kellett állnunk napi kettő alkalomra, mert a vas felszívódását állítólag a tejtermékek is nehezítik, ezért napközben nem adhatok neki semmi ilyet, még cicit sem. :( Volt még egy érték, amit mondott a dokinéni amikor beszéltünk, hogy nagyon rossz lett, de amikor rákérdeztem, hogy mi az, akkor azt mondta, hogy az az ő dolga lesz rendbehozni, azzal én ne foglalkozzam. Annyira lesújtott az egész hír, hogy nem is hisztiztem, hogy tulképpen Ádámnál jobban már csak nekem van közöm ahhoz, hogy mi is ez az egész, csak utána tértem magamhoz igazán. Valahogy olyan titkolózást és félinformációkat sejtek, érzek... Aggódom, de nagyon-nagyon-nagyon... :cry: :cry: :cry:

Ha esetleg valaki ismer hematológus magánorvost, akkor szóljon kérem, megnézetném máshol is Ádit, mert már 3 hónapja csak szurkálják, de az eredményei SEMMIT sem javultak, sőt van ami romlott. :cry:

hali

Kép
Kép
Kép
v30

ja, Veronikusz! Nekem folyamatosan azt mondták amikor Ádámot vártuk, hogy ha más a terhesség, mint az előző volt, akkor más nemü a baba. Neked a lányokkal milyen volt a 9 hónap? Nagyon drukkolok a tököshöz, átérzem a helyzetedet. :D

Kép
Kép
Kép
v30

Jaj Vali! :cry: Nagyon rossz lehet. Elhiszem, hogy szomorú vagy és ideges.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Lehet, hogy csak a jó tájoláson múlik, de most újra van net. Csak egy torony párnára rakom a gépet és beülök az ágyba az ablak elé. :D Tényleg jól jön a net, ha ingyé van..

Kriszta!
Most olvastam csak vissza, hogy az április 3-as Kútvölgyi előadást szúrtad ki!! Ott voltatok? Mert mi igen. A baloldalon ültünk férjem piros fehér csíkos pulcsiban. Szerintem mögöttünk ültetek valahol, mert ott ült két tapasztaltabb anyuka, akik nagyon vidámak voltak :D
Kár, hogy nem neteztem előtte, dumcsizhattunk volna. De majd legközelebb. Az eheti szülőszobalátogatásról úgyis lemaradtunk, így majd a májusira megyek, ha még akkor nem belülről fogom nézegetni a szülőszobát... :D

Gabi,
Balatonedericsre járunk, Badacsonytól nem messze, ott van kis családi fészek meg kis szőlő. Most is megyünk hétvégén, mert úgy néz ki senki más nem jön a családból, így kihasználjuk, hgy kettesben lehetünk. Lehet, hogy utoljára.. :)
Remélem jó idő lesz!
Hogy alakul a magánovi? Ha Spike lesz a portás, oda tuti nem megy be senki és nem is császkálnak el a lurkók!

Cancan,
tényleg nem semmi ikreket várni harmadiknak (és negyediknek). Én már elsőnek is paráztam, hogy mi lesz, ha...? Irtó fárasztó lehet..

FRUZSINAK, ESZTERNEK ÉS MARTINNAK BOLDOG HÓFORDULÓT!!

Linocs,
nagyon cuki a kép! Tényleg milyen gyorsan szalad az idő! Csak én érzem úgy, hogy már évek óta nagy hassal flangálok céltalanul...

Néha annyira szeretnék visszamenni dolgozni.. Asszem nem volt még elég nagy bennem a munkaundor, mikor teherbe estem, nem tudom értékelni a szabadidőt...
Bezzeg majd májustól fogom tudni... :lol:

Emano,
Gratula a közeli költözéshez!! Hogy álltok a papírokkal? Ez most melyik lakás? Én asszem egy kicsit kiestem a képből bocsi.. :oops:

Gyuzso,
a lakás fotókat még halogatnám egy kicsit, mert még nem az igazi... A babaszoba egyelőre a rumliszoba, most ott szabják ki a beépített szekrényhez a léceket... az előszoba-nappali ugye tök üres, csak a giga üzemi porszivó, meg a férjem gyakorló (kungfus) bábuja van benn, a mi szobánkban ágy, tv, höri + a falak mentén körberakva a cumónkkal, egyedül talán a konyha az, ami olyan mint máshol, mert ugye a gépek benn vannak, meg telepakoltam virággal. De majd egyszer...

Toyota corolla van valakinek? Bele lehet kötni a bébihordozót? Mert láttam, hogy tartottatok autószavazást, és felfigyeltem, h valamelyikőtök írta, hogy nem lehet bekötni a babahordozót, csak a nagyobbaknak való autósülést! Erre bepánikoltam, mert mi tegnap vettünk új kocsit és nem is teszteltük hozzá a hordozót! Azt hittem ezek szabvány dolgok..
Vendég

Elnézést az OFF-ért, hátha valkit érdekel:

Sheila Kitzinger (1929), a szüléssel foglalkozó, világhírű kultúrantropológus, aki 1992-ben a magyar szülő nők, születő gyerekek és a bábák szülés körüli helyzetének humanizálására első lépésként megrendezett, Nemzetközi konferencia a születésről című konferencia egyik díszvendége volt, most ismét Magyarországra látogat.

Két előadást tart, egy könyve jelenik meg, amelynek bemutatóján részt vesz, dedikál. Az előadások szinkrontolmácsolással zajlanak. Az április 7-i konferencia akkreditálása folyamatban van szülésznők, bábák, védőnők számára. A belépőjegyek a helyszínen válthatók meg.

2008. április 5. 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Könyvbemutató és dedikálás Libri Mammut Könyváruház, 1024 Budapest, Margit krt. 87-89.

2008. április 6. 16 30-tól 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés helyzete különböző kultúrákban Előadás és beszélgetés
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 1500 Ft

2008. április 7. 9 00-tól 16 30:
A háborítatlan szülésről – kultúrák közötti megközelítés A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Konferencia
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 2500 Ft, illetve annak, aki pontszámot gyűjt, plusz 3000 Ft
További részletek a www.szules.hu oldalon.
judittka

Borsika!
Szerintem pont mögöttetek ültünk. És a tapasztalt anyukák előtt... Én kicsi szőke csíkos blúz. Sógornő meg őssejtesnél jelentkezett.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

mi is itt, olvasgatlak is titeket, de írni már nem nagyon lehet ...

Vali drága!

nagyon, nagyon sajnálom!!!
:-((
Megértem hogy ez a titkolozás még jóbban kikészít.
:-(
Én jártam egy hematologus dokihoz a Kútvölgyibe a terhesség végén és azután is,
és fel is hívom neked, hogy Ő ismer e gyermek hematologust és tud e ajánlani.
jó?
Mert Ő nagyon jó doki, nagyon emberbarát, meg humánus, de sajnos felnőtt doki.

Nagyon sok puszit és erőt küldünk!!!

Bocsánat de mennem kell.
Szép napot Mindenkienk!!!

ancsaboszi

Gondoltam, hogy Ancsa esetleg tud majd hematológusban segíteni...

Kép
Kép
kriszta36

Hát mi meg vagyunk,
Bár nem értem, de ez az óra átállítás nagyon megvisel minket!
Lara mostanában éjszaka egyszer felkel, és akkor nagyon éhes,
De már 9-kor alszik, és az úgye régi idő szerint 8 és hát Ő régi idő szerint feküdt 9-10 között
De már csak egyszer akar aludni, mert Ő már nagy lány
Most éjszaka is 1-kor keltünk, (én valami iszonyú rosszul voltam, iszonyúan fájt a fejem és hányingerem volt, de úgy látom itt is a melgeg) 12-kor feküdtem le, és kértem Larát hogy még adjon egy órát, és adott is :wink: szóval egytől háromig fent voltunk, de aztán meg nem lehet egy szavam sem, mert 9,30-ig aludtunk! De nagyon kis nyügi, elment Apa és nagyon nehezményezte.

Anyukámnak tegnap volt az a szörnyű vizsgálata és nem találtak semmit, úgyhoy most úgy néz ki ,hogy fellélegezhetünk, bár azért nem vagyunk nyugodtak, mert a másik két vizsgálat meg azt mutatta hogy van ott valami, de ez a durva nem, és nem is kért újat a dokija, majd júliusban lesz a következő vizsgálat. Úgyhogy kicsit fellélegezhetünk. (1 év orvosok és kezelések után, ez már elég jó)

Hófordulósok, névnaposok sok sok puszit küldünk!

Vali,
Ment privi!

Gabi,

Hogy van Enci??
Sok gyógypuszi neki!
Mikor is mentek Prágába?

Eni,
Nektek sok erőt és Anyukádnak meg mielőbbi gyógyulást!!

Linocs,
Gratulálok a súlyhoz! Nagyon szép! Gyönyörű a kis tündéred!!

Tünde

Szuperek a képek! Jó téged is látni!!
Tök jó hogy ilyen jól éreztétek magatokat!!

Cukipofa,
Jaj a múltkor nem válaszoltam,
Azt hiszem te kérdezted, és jól tudod, Lara Lara és nem Larissza, de a Lara név még önállóan nincs a naptárban, csak az utónévkönyvben van benne, hogy akkor van a névnap mikor a Larisszának :lol: szóval ezért volt múlt héten.

Veronikusz,
Szuperek a képek! Ilyen szülcsinapot én is szeretnék!
És a csúszdát kapta a Nagylány???
Hogy vagy?
Éjszaka gondoltam rád, mert úgy de úgy fájt a fejem.

Andi,
Április végén költöztök??
De jó!! De jó!!
Minden ki lesz cserélve?

Dorka
Hú, ahogy jött a jóidő úgy mindenki elkezdett járni megint úsziba, nagyon sokan vannak. De gyertek, mert nagyon jó!!

Memme,
Gyönyörűek a gyerekek!! És lassan tényleg Őket is ikreknek nézik.
És akkor most Ti azt a lakást vettétek meg amiben laktok? Vagy rosszul értelmeztem?
Hogy van Melinda? És a TE lelked?

Kis Fönököm hív, mennem kell! :lol:
Szép napot és jó hétvégét mindenkinek!!

ancsaboszi

Lilluska!
Oh! Ti szegények!!!! Mielőbbi jobbulást!!!! :cry:

Bocsi de gyors leszek, mert a lányok még nem alszanak.
Most jöttünk meg a dokitól a Kútvölgyiből, mert Szofinak folyik az orra és éjjel fájt a torka. Minden köhögés után nagyon sírt. Horror egy éjszaka volt. Ott alucikált mellettem, amikor épp aludtunk.
Útközben viszont nagyon ismerős anyukát láttam a két csemetéjével. Egy fehér BMW-ben, ültek. A nagylány kb 6, a nagyfiú kb 1,5 éves volt. Anyuci meg nagyon dögös volt a nagy, sötét napszemüvegében!!!! :lol: :lol: :lol: Heni!!!! Esetleg?????? :lol:

Dorka!
nekem most nem fájt, csak Szofi miatt :cry:

A következő UH-ot nem tudom mikor lesz, mert a dokival csak a vérvételt beszéltem meg. A 3. terhesség különben ha nagyon akarom akár mondhatom hogy eltér az első kettőtől, de csak egy hangyányit. :cry: szóval nem vagyok előbbre. :cry:

Szülői: Kata szülőijére – mint sejtettem – teljesen felesleges lett volna elmennem, mert elmondták, hogy az I. kerületben mikor vannak a nyílt napok az ovikban. Én viszont Katát a XI.-be fogom íratni. Szóval!!! Még jó hogy aludtam. :lol:

Most rohannom kell … majd jövők ha alszanak :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Na megint itt, mert Lara közben bealudt.
:lol:

Kriszta,
És milyen volt az előadás?
Híztál már? Hogy van a lelked?
Nagyon édes Panka!!!

Valentina
Ezt nevezem. Szép kert! Merre is laktok?
Beindult már az ovi?

Veronikusz,
Ja köszi a hiányolást, édes vagy mint mindig!
Jól tetted hogy aludtál!!!

Lilluska
Sajnálom a pihit! De akkor is jó lesz! Most meg sok sok erőt, és a Gyerköcöknek meg jóbulást!!

Gabi,
Apa most ment el körülnézni a Bricoba, nagyon sok a melója, így elég nehéz.

Jó hogy már jobban vagytok egy picit.de azért megy a sok puszi!!

Barbikám,

Az úszás tuti volt!!!
Danca bealudt?
Lara nem, hazajött és megebédelt! Már nagyon éhes volt, mindenkit nézett aki evett!

Hanna,
Nagyon édes ahogy hátrafelé totyog!

Borsika
Igen, igen ki kell használni az időt kettesben!
Jó pihit hétvégére!!

Na a végére is értem.

Mi lehet Cinicinivel?
És Zsófi jól vagy? Rég láttuk. Sokat vagytok a szabadban?
És látom Gabbókám is dolgozik ezerrel!
Vica???
Cukorfalat?
Hófehérke?merültetek már? Hogy tetszett?

puszi

ancsaboszi

Veronikusz,

Jaj szegénykéim!
Sok, sok gyógypuszi!!

Akkor még jó, hogy nem mentél a szülőire!!
:-))
szuper!!!
máskor is tessék pihizni,
ma délután?
:wink:

ancsaboszi

Köszönöm mindnekinek a bölcsis tapasztalatokat!! ma voltu nk megnézni a Mókus bölcsit és nagyon helyes volt, tetszett nekem nagyon, csak hát azért elég horror, hogy 6-7 baba jut egy gondozó nénire!! :shock: Egy kislány elesett az udvaron a bringájával, de annyira sok gyerek volt, hogy észre se vették, épp közbe akartam avatkozni, de akkor sírva odament a gondozónénihez kb 1-2 perc után, de addigra már picit megnyugododott, szóval megsimizték a buksiját és játszott tovább :roll: de azért összeszorult a szívem, h mi lenne, ha azt látnám, h Dani elesik és senki nem siet a segítségére :(

Veronikusz, jobbulást Szofinak!!

Ancsa, végül a kezébe nyomtam Daninak egy banánt félúton, hisz rájöttem, h már tudja magát etetni :D és az ébren tartotta őt hazáig!

Hanna, de buta vagyok, Áronnak mi is BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!

Vali, jaj, ti szegények, nem csodálom, hogy kiakadtál, sajnos nekem nincs ilyen orvos ismerősöm, de mindenképp menj el megnézetni, magánban gyorsabban működnek ezek a dolgok!! :( Esetleg a neten nem tudsz nézni dokit?

Memme, édesek a lurkók!

Dorka, igen, igen, tessék jönni úszni! És fotót felrakni Berke új sérójáról!;)

KépKép
barimami

Ancsa!
Jó hír, hogy anyukád most egyenlőre rendben.
Én nem nagyon híztam. Most vagyok a terhesség előtti súlyomnál, de az elején fogytam, és Pankával is így volt. A baba az UH szerint annyi idős, mint amennyi a terhesség, úgyhogy valszeg elveszi, ami kell. Most kitört rajtam a gyomorégés, a héten megint hánytam, remélem kordában tudom majd tartani, mert a súlyomon ez sem nagyon segít.

Barbi!
Mi a Kerékbe járunk. Ott is 15 gyerek jut két gondozónőre, de szerintem még soha nem volt benn az összes baba egyszerre. Szerintem rendesen fogallakoznak velük, tök egyedi igényeket is figyelembe vesznek. Az a baj, hogy az oviban ez már nem így lesz.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta, Rennie nem vált be a gyomorpanaszra? Nekem az segített!
Jó tudni, hogy akkor ez mindenhol így van, h ennyi gyerekre jut egy néni! Igen, a bölcsödevezető mondta, hogy étkezéssel, fektetéssel kapcsolatban lehet bármilyen kívánságunk, ők ezt rugalmasan kezelik! Azt mondták, hogy kb 2 hét a beszoktatás, az elején csak 2 órákra megyünk be, aztán egyre hosszabb ideig vagyunk bent, én meg néha eltűnök a váróban, persze egyre hosszabb időre és a végén már ott fektetjük le és amikor felébred, akkor megyek érte...hát kiváncsi vagyok, így elméletben jól hangzik...

KépKép
barimami

Még nem próbáltam a Renniet, de tegnap már beszereztem egy dobozzal. Védőnő aszonta többször egyek kevesebbet. De én ÉHES vagyok!!! És sokat akarok enni. SOKAT!!! :lol:
Nálunk is így volt a beszoktatás, először csak délelőtt, aztán ebéd is, aztaán alvás, aztán anya dolgozni ment. :cry:

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta!
Igen, igen! Sógornődre emlékszem, hogy mondta az őssejtes dolgot. Remélem nem zavartunk, de mi is kicsit átvihogtuk az előadást, mert nekem nem mondtak újat, de Péter meg mintha kicsit zavarban lett volna, és képregényben örökítette meg a hallottakat... :D azt a lapot majd elrakom emlékbe.
Sógornődnek ez az első baba? Miért döntött az őssejtfagyasztás mellet? Te mit gondolsz erről?
Fura, de mintha ott azt vettem volna volna ki, mikor beszéltek róla, hogy a családban másnak is jól jöhet a levett őssejt (pl túlozva, de ha a nagyi beteg, akkor a most levett őssejttel lehet, hogy tudok neki segíteni). Ez igaz lehet? De akkor miért kell minden gyereknél újabbat levetetni?
Vendég

Erikát "megkörnyékeztem", de ő nyaral, amikorra én ki vagyok írva. Viszont a többieket csak névről ismerem.
Nincsenek fotóitok a szülésznőkről? Ha valaki ráér és küldene priviben azt nagyon megköszönném!
Vendég

Sziasztok!

(Melinda és Apja úton a nagyszülők felé, mi Eszterrel itthon... Ezt szoknom kell még.)

Szia Barbi! :) Csak rég "találkoztunk"...

Vali, mostmár mindig ti juttok eszembe, sajnos nekem is állandó gondjaim vannak a vas-felszívódással, dehát így felnőttként ez más. És az borzasztó lehet, szóval én nem nyugodnék bele, hogy a doki rébuszokban beszéljen. Arról én is hallottam már egyébként, hogy a kalciummal együtt pl. ne szedjek be egyszerre vasat, vagy ha előtte tejet ittam, mert gátolja. És ügyelek is mindig erre. Ferrum phosphoricum? Homeobogyó. Esetleg meg lehetne kérdezni egy homeopatát alkati kezelésre. Engem az mentett meg szülés előtt, már teljesen erőtlen voltam és hiába nyomtam be a ferrofolgammát, aztán szedtem mellé ferrumot és visszajött az erőm. Biztos lehet ezen segíteni.

Ancsa, most akkor mi a helyzet anyukáddal?

Ja igen, ezt a lakást vettük meg, amit béreltünk. Nem kell költözni (két pici mellett ez ugye...), és úgy döntöttünk, h majd akkor építünk, ha eldöntöttük, hogy hol akarjuk folytatni. Mert ez itt Kméten csak átmeneti, ezt már egyre inkább látjuk.

Kriszta, én is rengeteget ettem néha. Néha - sokszor. :oops: Most itt is van rajtam, de két gyerekem is van, szép megtermett mind a kettő, apjuk, nagyapjuk is az volt ilyen korában. Szeretnék szebb lenni most, de nyilván valamiért kívántam akkor a kaját. Úgyhogy szerintem ne furdald magad, egy idő után egyébként ugyse fogsz tudni többet enni, mert nem fér (legalábbi sén így voltam). Vida doktor meg úgyse fog emiatt kifogást emelni. :)

Veronikusz?
Jobban?

Steffikém, tudom, mi lehet, de eccer-eccer hetente írj egy szót. Martinnal mi újság? Alvókája?

Gabi, egy kis friss levegő szerintem csak jót tesz a nagylánynak. Pláne, ha jó az idő.

Masni jutott még eszembe, és az a nagyon hamiskás szemű Bálintja. Hm?

Kép

Kép

Kép
memme

Kép
"Nem alszok, nem alszok, nem alszok, nem..., nem..."[/img]

Kép

Kép

Kép
memme

Na még egyet:
[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1207313826.5148.jpg[/img]
"Nem tudjátok, anya mért adta rám kora reggel ezt a sapkát itt benn a szobában?"[/img]

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok!

Olvasok ám, csak kevés idpm van írni! :) amikor lehet, csavargunk!

Borsika, tuti jó az autósülésetek! Új autóknél ez nem lehet gond, sem az új hordozóknál.

Mi kivirágoztattuk az erkélyt, már csak fel kell majd mosnom, meg lemosni a korlátot, de a hétvégi rossz időt még megvárom.

Nagymamám elköltözik a szuper rózsadombi lakásából. Nme is ez a fájdalmas, hanem hogy én ott születtem, sokat voltam ott. :(
Hétvégén megyek hozzá pakolni, magukra kell hagynom a gyerkőket apjukkal. :(

Barbi, nyugi, 6 gyerek egy gondozóra nem sok, nekik ez a szakmájuk! Bízzd rájuk nyugodtan!

Vali! telejsen igazad van, hogy most már utána akarsz ennek járni! Remélem, Ancsa, vagy valaki tud segíteni.

mtunde

Sziasztok!
Vagyunk mi is, csak kint töltjük az időnket, este meg már sem erőm, sem időm írni, de azért olvastam.

Ancsa
Bocs, hogy eddig nem reagáltam neked.
Köszi Matyi dicséretét! Az udvarunk még romokban, a játékok szétszedve, mert átrendezésbe kezdtünk, de már alakul. Ha kész, ígérem teszek fel képet.

Valentina
Nagyon jó lett az udvari játszótér. Saját gyártmány?

Vali
Nem tudok mit írni, ez a bizonytalanság biztos borzasztó mindenki számára. Drukkolunk, hogy legyen gyorsan megoldás!

Borsika
Már csak néhány hét, és itt a nagy nap! Tessék addig kidobozolni! :wink:

Barbi
Mi pont azért nem járunk úszni, mert egyedül nem menne a végén az öltözés-öltöztetés.

Veronikusz, Vdorka
Fejfájás, hussssss!

Gabi
Enci jobban van?

Most mennem kell. Bocs, de mindenkinek nem jutott időm írni.
Vigyázzatok magatokra és a gyerkőcökre!!!
Szép hétvégét! :D

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: