A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

Tcis! ez ám a laptetőhír!!!!

GRATULÁLOK!!!!
soksok örömöt vidámságot a kissráchoz és sok tejet!
Adatokat kérünk :)

Kép Kép

fogadjunk, hogy arizona is megszült már, és rám vár a topik vigaszdíja... :roll: de az vigasztal, hogy a hétvégén, de legkésőbb hétfőn szülők leszünk :roll:

Pati, sajnálom, hogy nehézségeitek vannak! remélem nemsokára többet lesz majd veletek az urad!

Kép

Kép
kolyok28

nem, Arizona még nem szült meg, másik topikban ma is volt. nála lehet türelmesebbek lesznek, mint nálam...
na megyek, mert már megint James Bond megy,
apával egymást vigasztaljuk, hogy most már télleg mindjárt szülők leszünk...

Kép

Kép
kolyok28

Tcis!

Gratula!!!

Kölyök!

Nagyon drukkkkkkk neked+++++++++++++++++++
sokat gondolok rád :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Tcis, gratulálok a babátokhoz!!!

Kölyök, kitartás, már tényleg nincs sok hátra! (Azért nem szívesen lennék a helyedben. :? )

Mzx, én is láttam régebben azt a műsort, tényleg sokat lehetett belőle tanulni. Na de a gyakorlatban alkalmazni kicsit nehezebb.
Szerencsére Alexa még nem hisztizik, leszámítva ezt a mai elfutkosást a piacon, de ez sem hiszti volt, inkább játék. Nem bánnám, ha ennél több gondom nem lenne vele.
Vendég

Sziasztok!

Ma voltunk csipő, has és koponya UH-on. Szerencsére délelőtt a postás is meghozta a TAJ kártyát. :) Lilla végig nagyon jól viselkedett, a kocsiban egyből elaludt és a vizsgálat végén sírt csak egy kicsit, utána ismét bealudt a kocsiban. :) A vizsgálaton mindent rendben találtak. :)

Le a kalappal a többgyerekesek előtt, nem semmi két ill. három gyereket egyszerre fürdetni, etetni, nevelni. Mzx, nagyon tetszett az esti időbeosztásotok, ügyesek vagytok! :) Mi is tök jól összedolgozunk Ferivel. Ő engedi a vizet, majd míg fürdet én gyorsan beviszem a fürdőbe a kisruhát, pelust. Utána Lilla etetés, közben Feri vacsizik, de készít nekem is szendvicset, amit behoz nekem és én etetés közben megeszem, utána Ő büfizetet én zuhanyozok... stb. :)

Eszterxx, nagyon aranyos a fotó, de kérünk Rólad is képet! :)
Pumperka, nagyon helyesek a gyerekek! Gratulálok hozzájuk! :)
Kölyök, nagyon remélem, hogy Maszat nem a pocakból akarja végignézni az összes James Bondot. :)

Na most megyek aludni, mert ráájulok a billentyűzetre! :)

Hurrá, Szentpéteri volt a Fábry végén! :D

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok!

Ma mindenki hazajött a kórházból. Teljes az egész család. Én teljesen jól vagyok, mintha nem is szültem volna, hála a gátvédelemnek. A fiam is jól van csak vigyázni kell rá mert néha bevadul. Igaz 10 napig fogságban volt kb. 5 nm-en ki se mehetett a folyosóra, hiszen fertőző korteremben feküdt.
Még nem volt időm vissza olvasni csak átfutottam az utolsó pár napot.
Köszönöm a gratulációkat, és a telefonokat. Nagyon jól esett.
A szülésről és a többi dolgokról majd később írok. Holnap teszek fel képeket, most megyek lefeküdni, mert hosszú volt a mai nap.
Sziasztok!

Beuska

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Beuska!!!
Isten hozott itthon!
Itt is, újra: hihetetlen, amit végigcsináltál, elképesztő, nagyon büszke lehetsz magadra! Mi is azok vagyunk Rád! :wink:

Tcis, gratula!

Várjuk a képeket és az élménybeszámolókat!!!

KÖLYÖK, DRUKK +++++++++++++++++++++++++
hátha ma?! :D :D

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Sziasztok!

Kölyök
Hajrá :lol:

Olyan szépek a babák :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Kép

Kép
Vendég

TCIS!!!! Sok szeretettel gratulálok a kisfiadhoz!!!!!!!

Mindjárt olvasok vissza, már evett a kis dagi 8)

ui: van ilyen hogy ötös csatorna...0:40-kor ébredt MArtin, bekapcsolom a TV-t, mi megy rajta? TWIN PEAKS :D :D :D
Vendég

Az én kis zabagépem is evett már :lol: :wink:

JIM:Olika is 0:48-kor ébredt :lol:
Én is mindig bekapcsolom a TV-t....sajna nekünk nincs csak az a 3 szar adó(RTL,TV2,M1) :( egyenlőre...

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Tcis! Gratulálok a babához!
Sok örömöt és boldogságot hozzá!

Kölyök!
:?: :?: :?: :?:

Mi így ettünk: 11:00 1:45 5:40 7:30 :wink:

Én fönt a babaszobában etetek, ott nincs tv,így néha uncsi. Néha olvasok valamit, de a szememnek se jó a félhomály. :(
Délután én is szoktam lent a tv elött, de este éjszaka nem akarom...

Ti mindig ugyanabban a testhelyzetben szoptattok?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

panny 8) :wink:

Pati, jó, hogy jelentkeztél!!!

juditkecsk: megértelek! Milán mindig rossz evő volt, volt hogy nem evett egész nap és egyszer csak bundás kenyeret kért. Megsütöttem..erre, nem kérem anya. Na akkor megrángattam és üvöltöttem vele. Aztán megsajnáltam, mert úgy sírt. De egyszer az embernek elfogy a türelme. Majd jobb lesz, csak Levi még picike.

Beuska, örülök, hogy otthon vagytok!!!

mommy, Josh nagyon cuki, sokat nőtt!

mni:örülök, hogy végre megvan a taj kártya és hogy rendben ment az uh. :)

zsu, pumperka: csodaszépek vagytok a családi fotókon!

köszi a dicséreteket, de még inkább hasonlítok egy bálnára, mint a régi Jimre :wink: de a pocakom elég jól lement az elmúlt napokban, a kórházból még úgy jöttem ki, mintha lenne bennem még1 babuci. :shock:

Holnap bejelentkeztem fodrászhoz, végre emberi fejem lesz. Legalábbis remélem :D
Vendég

pumperka, nekem elég jó éjszakám volt most, tegnap este 21:00, 0:40, 3:30, 7:30.
Nekem csak szopipárnával megy sajna. TV nekem sem volt, de az uram megsajnált és vett egyet :wink: márcsak számítógép kéne és tudnék nektek este is írni :wink: :wink: :wink: AMúgy azért jó a TV, mert megy az idő...

meg vannak sex csatornák is....de nem sokáig néztem, mert hol van még hogy lejárjon a 6 hét.... :oops: :oops: :oops:
Vendég

Nos visssza is olvastam!

Beuska!
De jó, hogy otthon vagytok mindannyian. Igen, kicsit nehéz a gyerekeknek feldolgozni a kórházat, plussz most egy tesó is...

Mommy!
Régen voltál?
Hogy vagytok, alakulnak a napjaitok alvás, evés?

Mni!
Örülök, hogy flottul mentek az orvosi dolgok, én is mindig tiszata stressz vagyok, ha vizsgálatokra kell menni, hogy nehogy végig bőgjön a baba.... Az meg plusssz jó, ha nincs semmi gond...

Nálunk a lányomnak reggel fájt a feje, így itthon maradt, most mind a kettő alszik. :wink:

A délelöttök kezdenek egész jók lenni, csak délután van több sírás... :wink:

Pati!
Remélem, hogy Te is többet tudsz jönni. Hiányzol a topiknak. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Nekem is csak ülve szopipárnával megy.

A 6 hét meg tényleg távoli még... :oops:

Tegnap kéthetesen mérted Martint??
Csak mert mi ugye ugyanannyi súllyal születtünk. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka!

Nekem is csak szopipárnával meg a szoptatás,én sosem tudtam fekve szoptatni :?
Ráadásul amit írtam már,hogy a másikból meg ömlik a tej és folyton cserélgetni kell a tejfelfogó tartályt... :shock: nem egyszerű :shock:

Nálunk így zajlott:22:00,0:48,6:00 ...és nemsoká kelni fog :wink: Szal nem panaszkodom.

Hát még nekem milyen távol a 6 hét...

Beuska!

Üdv.itthon!!! :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

sziasztok

most csak egy gyors bekukk
nemsoka indulunk az orvoshoz, forralom a tejet a tejbegrizhez :D
minden reggel egy kicsit szomorúbban ébredek, hogy ma este sem történt semmi... sebaj :) új nap, új remények :)
Továbbra is nagyon köszönöm a drukkokat! :)

szval

Mni! dejó, hogy megjött a TBkártya végszóra :) és szuper, hogy minden rendben Lillával, bár mért ne lett volna? ;)
:D ma este lehet még egy utolsó JamesBond, mert asszem legkésőbb holnap befektetnek...

Beuska! Teljes szívből örülünk Veled, hogy minden kezd rendbejönni! Tök szuper, hogy sikerült a gátvédelem és jól vagy! Hátmég hogy Marci is jól van ;)

Pati, ez a hátha ma? ez nálunk minden reggel, párom a Ti (régi)vonalzótok aláírását idézve minden reggel megkérdezi, hogy Anya, lehet, hogy ma születek? :lol:

Danny, továbbra is nagyon édes a kis Joseph :) milyen kis szöszi :)

Jim! ez a TwinPeaks... hihetetlen... végén még Martin is függő lesz :lol: nekem a bálna szóról a saját testem jut eszembe, nem a Tied... ;) Szval télleg jól nézel ki, és hajrá fodrász :)
Én január végén voltam otthon, direkt mondtam neki, hogy jóóó rövidre, de a fufrum persze nem lett elég rövid, így a héten, mikor már untam, hogy a szemembelóg, megnyirbáltam. És kitaláltam egy új fazont a hajamnak :) olyan kis vidámabbat :) na ma lehet hogy lefotózom :) nem sokkal másabb, csak egy picit :)

Pumperka, jobbulást a lányodnak :)

na megyünk dokihoz :) ha nincs semmi, délután jelentkezem :)

Kép

Kép
kolyok28

Jó reggelt!

Tegnap este még egy csomó mindent akartam írni, de már nem volt erőm... :(

Tcis, óriási gratula, sok boldogságot és örömet a babához!

Mpatr, örülök, hogy ismét itt! Hihetetlen, hogy mennyit nőtt Norton és milyen étvágya van! :) Sajnálom, hogy csak egy napot tudtatok édes négyesben tölteni. :(
Tetszik a tappancsos fotó és szerintem nagyon hasonlít Norton az apjára. :)
Mzx, nagyon tetszik ez a nevelési módszer amit írtál, igyekszem megjegyezni! :)
Beuska, örülök, hogy mindenkit hazaengedtek a kórházból, vigyázzatok egymásra! :)
Mommy, már milyen nagy Joseph! :)
Pumperka, én is ülve szoktam szoptatni, de szopi párna nélkül. Azzal nagyon fájt a hátam. Most kaptam egy szoptatós fotelt és az nagyon szuper. :) Sajnos én is TV-t szoktam nézni éjszakánként... tök jó műsorokat is lehet találni. :) Én ma is csak egyszer keltem, 9-től 3-ig aludt Lilla, majd utána 4-től fél 7-ig. :)

Lilla most épp cumifüggő... ahogy kiesik a szájából felébred és nyafog. :) Az előbb meg tisztába raktam és elkapta a kismacit, ami ott van a pelenkázón és az orrát a szájába tömte, mintha szopizni akarna... :) Nagyon édes volt, de persze egyből kikaptam a szájából. :)

KépKép
KépKép
mni

Éjjel fél 1-től fél 3-ig aludtam, aztán reggel még fél órát! Laura még most sem alszik, össz 4 órát aludt tegnap délután 5-től mostanáig... Hajrá, jó napunk lesz! :roll:

Kép

Kép
mzx

Sziasztok! Mi még nem jártunk itt. A kisfiam március 8-án született, tehát most leszünk holnap 4 hetesek. Azt vettem észre (már régebben is láttam), hogy remeg az állkapcsa. És egyre többször látom. Napi 5-6x csinálja. Szerintetek mitől van? Tud valaki valamit erről? Tegnap hívott a védőnőm, és elfelejtettem megemlíteni.
Köszönöm előre is a válaszotokat: Andi
garamvolgyia

Niki!
Az a 9-től 3-ig szimpi, de ti már nagyok vagytok. Teszoktad mérni a szopik mennyiségét néha? Nappal is beállt Lilla valami egyenletes evésre. Magától, vagy alakítottad?

Mzx!
Drukkolok, hogy a nappal jól sikerüljön, főleg, hogy menni kell az építkezésre.
:wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Andi!

Szájremegés mellé teste is remeg? Az alacsony cukortól szokott lenni, de ha csak a szája az szerintem nem jelenti azt. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Ja, ha van kedved, gyere máskor is, írj egy kicsit magatokról...

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Szerencsére anyósom átjött, most elvitte Eriket sétálni. Megetetem Laurát, most itt csüng rajtam, aztán kénytelen leszek fél 1-kor lelépni, akár alszik, akár nem :(. Remélem elalszik, különben anyósomat jól megszivatom, hogy itthagyom rá a két gyereket úgy, hogy Eriket meg kell etetnie és lefektetnie. Szerencsére nem riad meg a feladattól, de még nem is kellett kezelnie így a két gyereket :? :wink: Persze ha Laura alszik, akkor az egész csak rutinfeladat :).

Természetesen a szállító most ideszólt, hogy hamarabb jön, mondtam, hogy akkor rakodjon le, de kénytelen lesz megvárni, amíg 1 körül odamegyek, mert más nem veheti át tételesen a csempéket. :roll:

Ezt még egyszer el kell játszanunk jövő héten is, plusz minden nap ki kellene menni megnézni, hogy jól burkolják-e fel a fürdőszobákat, erkélyt, konyhát, stb., mert igen kacifántos lett a csempeterv :).

Ááááááááááá, előre félek, hogy mi lesz... :roll:

Tcis, Beuska, gratulálok!
Beus, a fiad egy hős!!! :)

Kép

Kép
mzx

Beuska, örülök, hogy együtt a család és mindannyian jól vagytok!!!

Mni, szuper, hogy minden rendben Lillával! Hol voltatok vele UH-n?
Nekem azt mondta a védőnő és a doki is, hogy ők már nem utalnak be kötelező UH-ra, és ha vinni akarom, 5000 Ft-ba kerül a Gyermekklinikán. :shock: Pedig el kellene vinnem Vikót, mert Alexának epekő-szerű valamilye volt, és a kicsit is meg akarom nézetni.

Kölyök, továbbra is sok-sok +++++++++++++++++++++++++++

Nekem ma jó éjszakám volt :lol: :lol: :lol: Vikó fél 10-től 5.45-ig aludt. Fél 4-kor felébredtem és ránéztem, él-e még. :roll: Szuszogott!!! :D

Mzx, nagyon nem irigyellek! Minden elismerésem, hogy két gyerek mellett még az építkezést is felügyeled, mindezt alig kicsi alvással!
Valamikor említést tettél egy táblázatról, hogy mikor mit lehet enni. Feltennéd vagy elküldöd priviben? Köszi!

Pumperka, én babám hónaljtartásban szeret a legjobban szopizni. Nekem ez nem a legkényelmesebb, de mindent a piciért! :lol:
Vendég

Sziasztok!

Tcis,
gratulálok, sok boldogságot kívánok, örülök, hogy gyors szülésed volt! :D

Pumperka,
nagyon jók a képek, úgy tetszenek mindig a tesós képek! :)
Igen, úgy megy nálunk az etetés, hogy jobb ciciből szopi, aztán cumisüvegből a lefejt tej (lemérem, hogy mennyit szopizott, aztán már nagyjából tudom, hogy mennyi az adagja: 100-120 g, a szopit kiegészítem így a lefejt tejből). Aztán mikor Dóri elaludt, fejem a bal cicit, hogy legyen a következő alkalomra pótlásom. Már elég szép a sebem, lehet, hogy ma a bal cicit is bevetem szopira, aztán majd meglátom, hogy hogy bírja. Elég macerás ez a fejés, meg inkább az, hogy szopizás után még fel kell melegítenem a lefejt tejet a hűtőből és addig Dóri sír, mert éhes. Próbáltam, hogy előre melegítek valamennyi tejet, de volt, hogy nem találtam el az adagot és vagy több lett, vagy még mászkálnom kellett újra melegíteni.

Én bölcsőtartásban szoktam kispárnával szopiztatni, de amikor eldugul egy tejjárat, akkor a hónalj alatti tartást és/vagy a baba feletti térdelő pózt szoktam alkalmazni. Ettől nagyon hamar elmúlik a csomó. Meg akkor is hónalj alatti tartásban szoptatok, ha Dóri nagyon türelmetlen és kapálózik egyfolytában a kezeivel, így hamar mellre tudom tenni.

Csengének jobbulást!!!

Zsu,
tényleg nagyon hasonlít egymásra Vikó és Alexa! :)

Pati,
szia!!! Már hiányoztál! Ejha, nem semmi, mennyit hízott Norti! :D
Én ahogy megláttam Nortiról a képet, Te juttottál az eszembe, Apjára is hasonlít, de valahogy mégis Téged látlak benne! :)

Niki,
na, végre megjött a TAJ kártya! :)
Szuper, hogy ilyen jól ment a vizsgálat! :)

Beus,
szia!!! Örülök, hogy minden oké veletek! :)

Dany,
tényleg sokat nőtt Joseph, nagyon helyes! :)

Melinda

Kép
melinda80

Zsu, nagy, úgyhogy ide nem tudom beszúrni. Hogy lehet csatolni?

Kép

Kép
mzx

Ja, nálunk is jó volt az éjszaka. Este 8-tól éjjeli 2-ig alvás. Aztán fél 4-től 7-ig. :) Most is durmol a picike! :)

Melinda

Kép
melinda80

Ki cserél velem gyereket??? :wink: :D

Kép

Kép
mzx

Zsu: ez nagyon furi, mert Fruzsi kapott beutalót, és ugye egy kerületben lakunk :roll: :roll: :roll: Ica még el is mondta, hogy lehet beutaló nélkül is vinni a Madarászba pénzért. Az UH (április közepe) a Máv-rendelőintézetben, az orthopédia vhol a 4. kerületben lesz (május eleje) -mindkettőre tegnap kértem időpontot. Kérdezz rá megint!

Fruzsi ma totál relax :): éjjel aludt 10-től 5-ig (7 óra!), aztán evett, és aludt 5-től 10-ig (5 óra!), most evett 150 grammnyit egy ciciből, és alszik :) Mondjuk tegnap, tegnapelőtt nem nagyon aludt, és tejem is alig volt (60-100 gr), de tegnap ittam sört, és újra szedem a MoreMilk-et (igaz, attól most nagyon "szeles" ;) vagyok...)
linocs

Tcis, gratulálok nektek, sok boldogságot kívánok!
linocs

Mzx, akkor elküldöd az email címemre? kimmelzsu@gmail.com

Linocs, ez tényleg érdekes! Nekem a védőnőm, és a Révész drnő helyettese, Dr. Asbóth Etelka is azt mondta, hogy nem utalnak be kötelezően. A MÁV-ban is fizetős?
Vendég

Pumperka, sajnos még nincs kialakított rendszerünk, nappal össze-vissza eszik amikor úgy látom, hogy éhes. Fürdés fixen 7-8 között valamikor és utána meg "vacsi". Nagyon sokszor van, hogy csak keveset eszik... de olyankor óránként is hamit kér. Nem mérem rendszeresen, de 70-100 között szokott enni... A 9-3-ig nekem is szimpi, csak sajnos én ilyen korán nem tudok elaludni. :( Meg ugye, Barátok közt, Fábry... :lol:

KépKép
KépKép
mni

Kiszazsu, a Budai Egészségügyi Központban voltunk, a Kútvölgyiben direkt felhívták rá a figyelmünket, hogy nagyon hosszú a várólista és 4 héttel előre kell bejelentkezni. Szerencsére nálunk a beutalóval nem volt gond... nem értem Neked miért nem adnak?

KépKép
KépKép
mni

Zsu: a MÁV nem fizetős, de oda is kell beutaló! Nekünk Ica intézte a beutalót, mert nekünk is a helyettes doktornő van, de ő nem nagyon akart velünk foglalkozni :( Szóval valahogy próbáld elintézni, hogy kapjál, ha más nincs, hivatkozz ránk, hogy mi kaptunk és ugyanaz a kerület!
linocs

sziasztok

újra itt.
a helyzet változatlan, baba fenn, jól érzi magát, a ctg olyan lapos, mint amin az úthenger ment át....
a feje nem nőtt, 10cm körül van, a hasa 35cm kerületü, 7.98 körüli combcsont, becsült súly 3800g +/- 500g....
magzatvizet nem vizsgált, gondolom meg akart kímélni
ugyanis este 9kor megyünk a kórházba, felvétel, majd indítás...
:cry: :cry: :cry:
tudom, tudom, ez még nem a világ vége, de én,a javíthatatlanul optimista mindeddig reménykedtem, hogy beindul magától...
:cry: :cry: :cry:
most meg mindig sírok.... nincs több JamesBond...

de a hétvégén szülők leszünk, ez azért mindig kicsit jobbkedvre derít.
legkésőbb szombat este, vasárnap reggel császárral....

bocsi, hogy nem reagálok most másra...

megyek, kitakarítom a lakást, mert már lassan úgyis kéne, és ne a férjemre maradjon...
majd még jelentkezem, mielőtt bevonulunk....

Kép

Kép
kolyok28

Most csak feldobok egy képet -a multkori "ki kicsoda?" margójára, majd este visszaolvasok és jövök.

Kép

Kép Kép Kép
fanetta

Mzx!
köszi a tanácsot, ki fogom próbálni.
Bocs de jó tudni, hogy nem csak én virrasztok. Nimi este 9-től éjfél utánig csinálta a fesztivált, utána 3.50-től reggel 6-ig. :(
És nem tudom mi a baja...Ill. a durrogásokon kívül mi a baja. Mecsek teát kap, lehet hogy mégsem jó??????????????????
Olyan irígy vagyok, el sem bírom képzelni még azt sem hogy 5 órát aludjon valaha, nemhogy 7-et!! :shock:
És a gyomra feneketlen.........................Aztán meg össze vissza nyög, de ha nem kap annyit amennyit ő akar akkor üvölt.... :cry:

Kölyök!
Jaj de jó, hogy végre-végre te is csatlakozol ehhez az oldalhoz.....

Tcis!!
Nagyon sok boldogságot kívánok!

Fanetta!
Az első Nimród (fiúsabb), a második Fanni (lányosabb)???

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

TCIS!! GRATULÁLOK! NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT

KÖLYÖK, NAGYON DRUKKOLUNK!! miért este kell befeküdni? miért nem reggel indítják??

[b][b][b]Beus, örülök, hogy rendeződnek a dolgok nálatok!!

Fanetta, na ez most kifogott rajtam, nem tudnám megmondani melyik kicsoda...na jó, nem látom jól a gépet, mert végre kiültem a teraszra és itt mások a fényviszonyok --- miközben nyuszika végre durmol..

Niki, ez milyen UH volt pontosan? minket is küldtek kopolyan meg csipő szűrésre valami fizetős helyre - Gézengúz alapítvány Budakalászon... ez ugyanaz a vizsgálat lenne?

ja és nálunk is teljes cumifüggőség vagyok - néha úgy érezem egy cumivisszapakoló rabszolga vagyok.. pedig már befenyegettem a ragtapasszal :)

Jim, de jó, hogy írod ezt a fodrászt, én is fontolgatom, hogy amikor Attila itthon van elugrom, de olyan bűntudatom van, hogy ilyen "világi" dolgok érdekelnek miközben Eszterrel kellene lennem... van aki ki sem mozdul amíg 6 hetes nem lesz a baba.
múltkor meg meséltem valakinek, hogy voltak nálunk vendégségben , és azt furcsállta, mondván azt sem lenne szabad 6 hetes korig. én vagyok túl laza, vagy hülyeség ez a 6 hétig teljes zárlat kifelé, befelé??

szerintetek az sok, hogy Eszter 90-eket eszik naponta kb. 8szor?
a "hivatalos" számítás szerint csak kb 650et kellene ennie - a súlya x 1,5. néha úgy tűnik, hogy alig bír ki 3 órát ezzel a kajával - bár nem tudom ,hogy éhes-e mert van, hogy evés után 2 órával már nyűglődik... de nem egyértelmű
gáz ha többet adok? mert van aki írta, hogy 100-150eket eszik a babája, de nem tudom naponta hányszor...
a súlya nagyon megugrott, ma reggel már 4,63 volt, mondjuk evés után, de még ha azt levonom akkor is már min. 4,5 kg! 4,25el születlett és kedden volt 3 hetes, az nem sok ugye?

Mzx, ahogy írod néha, hogy ennyit alszotok, mindig átértékelem, hogy Eszter milyen jókislány (amikor amúgy kétségem van...) kemény lehet ... igaz, hogy egyszerre csak 3 órákat alszik, de legalább azt biztosan (többnyire...)[/b]

KépKép
judit18

Judit, én is várom már, milyen lesz odáát :)

Fanetta, én fordítva tippelnék, a második Nimi és első Fanni. de nem tudom... :roll: ;)

kicsit jobb a kedvem, de még mindig elsírom magam félóránként...

Kép

Kép
kolyok28

kicsit furán elütögettem szavakat, de tényleg alig látom a gépet pedig nem is süt a nap

viszont kertészkedtem legalább kicsit - szupi levendulákat ültettem meg oliva meg fügepalántákat. meglássuk mi marad meg...

KépKép
judit18

Fanetta,
én is arra tippelek, hogy a felső képen Nimi van, az alsó meg Fanni. :)

Kölyök,
nagyon-nagyon drukkolok Neked, hogy estig magától meginduljon a szülés. Aztán ha mégse jön össze, azért, hogy olyan szülésed legyen, amilyenre vágysz!!! +++++++++++++++++++++++++++++++++++

Melinda

Kép
melinda80

Judit18,
az én babám 100-120-akat (ma rácáfolt erre, mert 140-et evett immáron harmadjára a mai napon) szokott enni naponta 5-ször. Korábban volt, hogy csak 4-szer evett egy nap, mert sokat aludt egyszerre, de akkor meg hatalmas adagokat és így meg volt a napi ajánlott evési mennyisége.

Melinda

Kép
melinda80

Ja, és Dóri 3800 g volt kedden este, fürdés előtt meztelenül. Úgyhogy én ehhez a súlyhoz számoltam a napi evési mennyiségét, ami így 570 g. Ennyit meg szokott enni.

Melinda

Kép
melinda80

Ehhez képest nem hízta a heti 15 dekát, amit a védőnő mondott. 3500-zal hoztuk haza és így hetente 10 dekát hízott, na majd a hétfői mérésre kiváncsi leszek, akkor megyünk a védőnőhöz először.

Melinda

Kép
melinda80

Judit, nem tudom mi van Budakalászon, majd megkérdezem Feri anyukáját. Ahol mi voltunk az nem fizetős, ill. kaptunk beutalót és úgy ingyenes. Nem értem miért nem adnak mindenkinek, én azt hittem ez kötelező.
Én most jöttem a kozmetikustól. :) Szerintem ne legyen lelkiismeret furdalásod... nyugodtan menjél fodrászhoz, szerintem ezért senki nem akar megkövezni. Ha alszik Eszter észre sem veszi, ha meg éhes Attila is tud neki enni adni... :) Én is mondtam Ferinek, hogy van a hűtőben tej, ha nagyon nem bír vele. :lol:
Amúgy most jönnek majd a kolleganőim vendégségbe, már nagyon várom őket. :)
Judit, Szilvánusz kedden tali! :)

Kölyök, nagyon átérzem a helyzeted! :( Én is zokogtam a császár előtt két napig is! :( Ti vigasztaltatok meg! Hidd el, jó lesz utána! :)
Bár én is féltem az egésztől, hogy mi lesz, mennyire fog fájni és már akkor sirattam a pocakomat, hogy hiányozni fog. :) De most, hogy Lilla itt van sokkal jobb! :) Hétfőn már tuti minden szuper lesz! :) (addigra már biztos nem is fog semmid fájni)

KépKép
KépKép
mni

Elnézést az OFF-ért, hátha érdekel Benneteket is:

Sheila Kitzinger (1929), a szüléssel foglalkozó, világhírű kultúrantropológus, aki 1992-ben a magyar szülő nők, születő gyerekek és a bábák szülés körüli helyzetének humanizálására első lépésként megrendezett, Nemzetközi konferencia a születésről című konferencia egyik díszvendége volt, most ismét Magyarországra látogat.

Két előadást tart, egy könyve jelenik meg, amelynek bemutatóján részt vesz, dedikál. Az előadások szinkrontolmácsolással zajlanak. Az április 7-i konferencia akkreditálása folyamatban van szülésznők, bábák, védőnők számára. A belépőjegyek a helyszínen válthatók meg.

2008. április 5. 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Könyvbemutató és dedikálás Libri Mammut Könyváruház, 1024 Budapest, Margit krt. 87-89.

2008. április 6. 16 30-tól 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés helyzete különböző kultúrákban Előadás és beszélgetés
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 1500 Ft

2008. április 7. 9 00-tól 16 30:
A háborítatlan szülésről – kultúrák közötti megközelítés A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Konferencia
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 2500 Ft, illetve annak, aki pontszámot gyűjt, plusz 3000 Ft
További részletek a www.szules.hu oldalon.
judittka

Niki!

Tök ilyen nálunk is. Most is 5 perc szopi után beájult, hiába emeltem fel. Nem bíztam nagyon benne, de leraktam és alszik. Persze ki tudja meddig, és ki tudja mennyi kajához jutott. Végül is, ha a gyarapodásával meg lesz elégedve mindenki akkor tök mindegy. Pint ezért nem is fejek, mert semmi kedvem azt odaadni cumiból, ami ciciből is mehetne, ha egy óra múlva kéri..Persze így nem nagyon lehet még tervezni semmit, de lassan én is szeretnék egy két helyre elmenni.

A babkocsizás ma már sokkal jobb volt. Még mindig volt sírás, de azért csöndben is volt. :wink:

űNemsokára jönnek a szüleim, pedig most tök álmos vagyok, a séta még egy kicsit fárasztó, de jól esett.

Judit18!
Nem tudsz mit csinálni, ha Eszter ennyit igényel. A két nagy is nagy étvágyú volt nekem, később ez nem látszott meg rajtuk, mindig ilyen kis vékonyak voltak mint most ( egy éves koruk után).

Melinda!
Ma este mi is mérünk. Remélem így két hetesen megközelítjük a születési súlyt. 27 dkg-mot fogytunk, azt kellett volna visszahíznunk elvileg, de tudom nem minden babónak jön össze. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Judit!
Nekem az orvos azt mondja korlátozzam a szopikat 100-ra, a védőnő azt mondja ha kér még kínáljam meg a másik ciciből is. Na már most a második verzió vált be, mert addig nem hajlandó aludni míg jól nem lakott....
Van hogy 9x eszik, van hogy 7-8x, de ez ritka. Tehát mi jóval túllépjük az adagot.
Levi annak idején amikor hazahoztuk a kórházból 3 hét alatt több mint másfél kg-ot hízott. Az viszont sok volt, nem csoda, hogy majd megőrült a hasfájástól...
Nimródot ma mérjük nagyon kíváncsi vagyok....Így ruhástól 5,5 kg....4,4 volt mikor hazajöttünk. Este megírom az eredményt....

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: