A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

lányok, épp szoptatok. :wink: meg Stella-t iszom 8)

A tegnapi nap agyrém volt, óránként cicit kért, este is ment a műsor. A férjemnek időre kellett volna ma mennie, elaludt...

kolyok, tcis????

este fürdés előtt lemértem a kis dagit: 3890 g. Múlthét hétfőn 3550 g-mal emmittáltak minket. ma jön a védőnő, megbeszéltük, hogy mindig szerdán este megmérem.

A tejem mennyisége továbbra is aggaszt, egyik nap dől, másik nap fele annyi...tegnap reggel le kellett fejnem az egyiket, mert szétdurrant, 100-at fejtem, majd persze felébredt Martin és ugyanabból még 60-at evett. Aztán egész nap tök kevés tej volt, jogos volt, hogy óránként enni akart. én ezt nem értem, ugyanannyitt ittam pedig.

mellváltás :wink:
Vendég

Kép
Vendég

azért van egy kis jó a mai napban: a mérleg 68 kg-ot mutatott. Az igaz, messze vagyok még az 50-től, de mégsem vagyok 77 8)
Vendég

sziasztok
még egyben :roll:
ma reggel ungabungaval indítottunk, hátha az indít... de még semmi jel.. pedig extra mellbimbósat kaptam ;)

tanácstalan vagyok bábakoktél ügyben. Ugye ha nem történik semmi és a holnapi dokivizeten változatlan, szombaton indítanak.
Nem tudom, kicsit félek a bábakoktéltól. Benne van, amit kmanna írt, hogy a baba tudja, mikor akar kijönni, és lehet hogy oka van...
meg hülye kérdés: ugye a koktél a babát nem hajtja meg? magyarul nem ettől kakil bele a magzatvízbe? mert attól is félek, hogyha holnap szurkosnak találják a magzatvízet akkor nemsokat várnak az indítással, hanem előbb császároznak. Bár ez az itteni dokiról nehezebb elképzelni, mint egy otthoniról....
Mondtam a férjemnek döntse el ő, de még nem mondta mi legyen. Szerintetek???

Jim, nagggyon csodásan néztek ki! Milyen édes kis mosoly van Martin arcán. És Te milyen szép vagy! irigyirigy....

na megyek, minden nap új remények. hátha ma... ;)

Kép

Kép
kolyok28

Jim, nagyon aranyos ez a fotó! :) Ilyen nálunk is szokott lenni, hogy lefejem és utána egyből felébred... most pl. pont azt várom, hogy felébredjen... nem akarom lefejni. :( Tök jó, hogy már csak 68 kg vagy! :)

KépKép
KépKép
mni

Juditkecskemét, mi is össze-vissza fürdetjük, általában kétnaponta, mert a két gyereket nehéz összekombinálni, főleg, hogy Eriknek elég stabil napirendje van. Sajnos nála nem jött be a nagy lazaság, csak akkor alszik rendesen délután és éjszaka, ha pontosan követjük a kis időbosztását. Egyébként alig alszik, és nagyon nyűgös egész nap, éjjel többször felkel, stb. Szóval hozzá alkalmazkodunk, így a Laura körüli teendőket próbáljuk belepasszintani abba az időbe, amikor Erik épp eljátszogat egyedül, mesét néz (este olyan 3/4 óra fürdés után, de sokszor inkább olvasunk neki, ha van rá kapacitás) vagy alszik. Erik legkésőbb 9-kor fekszik, így volt időm enni, fürdeni, olvasni stb. alvás előtt. Ez most úgy néz ki, hogy Erik altatása után általában Laura még eszik egyszer, és csak utána tudok menni mindent csinálni. Van, hogy hajnalig ordít a kiscsaj, szerencsére csak heti egy-két alkalom az ilyen horror, de közben többször etetem, elaltatom, és 5 perc múlva fent van. Na ilyenkor annyira telik, hogy megmosom a fogam és a mellem, aztán beesek az ágyba. Ha 11 körül nem fekszem le, akkor én már csak szédelgek az álmosságtól. Emiatt remélem, hogy Laurát is sikerül beállítani egy viszonylag korai lefekvésre. Viszont nálunk reggel korán kel mindenki, úgyhogy 7-kor már általában mindkét gyerek kukorékol.

Szóval ha nektek úgy jó, hogy csak éjfélkor feküdtök le, akkor nincs semmi baj. Ahhoz, hogy Eriket 9-re ágyba tudjuk dugni 7-kor már el kell kezdeni a fürdés-etetés-mesenézés-olvasás - altatás ceremóniát. Két ember kell hozzá, mert közben Laura is eszik, ha úgy jön ki a lépés, akkor fürdik, és estefelé elég sokat sír, úgyhogy egy embert végig lefoglal. Egymásnak szoktuk passzolgatni olyankor :). Eddig egyszer sikerült úgy az este, hogy Laura aludt kb. fél 9-től, így Eriket gyorsan ágyba dugtuk, és volt 3 óra szabadidő a következő ébredésig! :D

Kép

Kép
mzx

Zsu!
Hiányolom Marcipánom a fotók közül :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Kép Kép

Kép

KépKép
eszterxx

Helló Eszterxx! Már hiányoltunk! Nagyon jóóóóó a pólója! :) Mi van veletek? Alakul a babaszoba?

Patiiiiiiiiiiiiii, merre vagy?

Kép

Kép
mzx

Jim, 68 kg? Teljesen vékonynak nézel ki a képen, csini vagy!!!!! :)

Kép

Kép
mzx

Sziasztok,

Elnézést az eltűnésért, nem szándékos, csak rettenetes nevelés alatt tart a kis pitbullom.

reggel 7 és este 9 közt egy percet sem alszik és szinte csak kézben van el vagy sétálva. Unatkozik egyedül a kiságyban, mondjuk ezt meg tudom érteni, de akkor is...

Szóval szoptatási problémáink nekünk is vannak, a more milk, kecskeruta tea (naggggyon finom, tényleg!), görögszénamag tea, homeopatias bogyók ellenére sincs elég tejem, két mellből 3 óránként van olyan kb. 70 gramm, ami persze semmire sem elég.

És ráadásul jól sikerült már összekavarnom a gyereket a mell-cumi-cumisüveg hármassal, igy aztán rosszabb pillanataiban 1 órát harapdálja a mellem, utána kap tápszert pótlásként, aztán gyerekkel a kezemben fejek, utána fertőtlenités, majd kezdődik az egész előlről... úgyhogy Pumperka, abszolut meg tudlak érteni, csak épp megoldást nem tudok én sem...

Csajok, muszáj megint búcsúznom, de Kölyök, minden nap drukkolok neked (ja, és szerintem a bábakoktéltól ő nem tud bekakilni, mertz én szerdán ittam az elsőt és vasárnap szültem...), most már legyen április 4!!!!!

Jim, gratula a 68-hoz, már az is nagyonm szép!!!!!!!!!

És mindenkit puszilok, csak az üvöltő egér mellett már nem birok többet irni, mert szétszakad a dobhártyám.

Ja, és barátnőmtől megkapta a szigetes szerkóját, úgy varratta neki, én teljesen oda meg vissza vagyok tőle!

Kép

KépKép
eszterxx

Sziasztok,
elnézést kérek, egy picit zavarnálak benneteket. Van egy eladó prémaxx hordozóm, egy kötős kengurum és egy hordozókendőm.
Itt olvashatók a részletek.

Kati
katicabogár

Nagyon köszönöm mindenkinek a tanácsot, a bátorítást! (a dícséreteket is).
Tegnap nagyon elhatároztam hogy legkésőbb 10-kor ágyban leszünk. Megint fél 12 lett belőle. Tehát nem arról van szó, hogy ez nekünk így jó, hanem képtelenek vagyunk előbb nyugovóra térni. Mire mki megfürdik, eszik stb. ennyi az idő.
És ennek sajnos nem az a következménye, hogy reggel jó sokáig aludhatunk. Levi szinte minden nap pontban 7-kor kel, de van hogy hamarabb. Nagyon ritkán fél 8-8. :(
Én mostanában nem alszok 5 óránál többet sosem. :( Előtte is max 7 órát tudtam aludni.

Hát igen, nagyon kell vigyázni a nagytesó miatt (mert még ő is kicsi) és egyszerűen nem tudja a mozdulatait kiszámítani. Nimródot pajzsként kell védenem egész nap.
Nekem is vannak szoptatási nehézségeim. Tegnap az egyik ciciből csak 60-at tudott szopni (140 az adagja). Erre adtam neki tápszert. Estére hatalmas göcs lett a cicimben. Fájdalmas, kőkemény. Lefejtem 50 grammot de a göcs maradt. A cicim meg úgy fájt hogy a hálóing érintését nem bírta. Garmastannal vagy fél óráig masszíroztam, nyomkorásztam a göcsörtöket. Hajnalban abból szoptattam, persze csak 80 jött belőle. A másikból szintén 80-at evett. Erre reggel a jobbik ciciből sem jött össze csak 70.
Szóval kivagyok.
Még jó hogy jött a védőnő és elmondta, hogy túltelítődött egy rész, nem tud kiürülni, a tejcsatorna elzáródott, folyamatosan cicire kell tenni Nimit. Még akkor is ha az ájulás kerülget.
Háborogtam, hogy jobb lenne tápszerrel etetni, akkor nem fájna a hasa, nem volna kínlódás, a távollétem alatt is bárki etethetné, de nagyon lebeszélt, mondván hogy sokkal több védettséget ad az anyatej. Erre mondtam, hogy Levi tök beteg volt egész életében (1 éves koráig szopott), - de a védőnő szerint nem tudhatom hogy tápszerrel mennyire lett volna beteg és ez még sokkal későbbre is kihat...
Egész életre.
Tehát marad minden így, igyekszem megoldani a problémákat.

Levivel nekem is sebes volt a mellbimbóm a Garmastan nagyon jó volt rá, és most is reggelre már alig érződött a keménység...
Na mennem kell szoptatni...
Köszi mindenkinek a bátorítást, majd még reagálok pár dologra ha lesz időm.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Sziasztok!

Előkerültem én is. Dórinak mikor nyűgös napja volt, azért nem jöttem, amikor meg nem (szerencsére ebből van több), akkor meg én is pihiztem vele. Olvasgattalak Titeket, csak a reagálás maradt el. :oops:

Renyo, Kacika, Enikő, Driakk, Norco, Ajsa,
gratulálok és sok boldogságot kívánok a babákhoz! :D

Judit18,
ritkán van, hogy Dóri 6 órát alszik egyben éjszaka, általában a fix 4 órás alvásra vagyunk beállva.
Nem tudom, aktuális-e még, néha, mikor Dóri is szenved a pukiktól, mi a combunkon hasra fektetjük és az jót szokott tenni.

Márti,
sikerült beszerezni a Lansinoh krémet? Használt?
Gáz ez az anyós, hogy ott van már milyen rég óta és még főzni se akar! :twisted: Segít Neked egyáltalán valamiben?

Pumperka,
nálunk is úgy kezdődik a szopizás, hogy a kezét folyton a szájába dugdossa, vagy ha nem épp a szájában van, akkor kapálózik a kis kezeivel és a cicit úgy kell egy jól irányított mozdulattal bedobni a szájába. Én 15-20 percet hagyom rajta a mellemen. A másikból meg még mindig fejek, mert nagyon lassan múlik el róla a seb.

Minyu,
szia!!! :) Emlékszem Rád, örülök, hogy szeptemberben jön a bébike! Gyere csak, a tapasztalatok mindig jól jönnek! :)

Zsu,
nagyon jó ez a közös kép, sugárzol rajta! :)

Kölyök,
hajrá, sokszor eszembe jutsz, hogy vajon mikor kell indulnod szülni! Nagyon drukkolok!
Mekkora pocid van! :shock: :)

Linocs,
Fruzsi édi ahogy mosolyog, ez már tudatos?

Pepi,
úgy örülök, hogy újra van tejcid! :)

Jim,
jól nézel ki, gratula a 68 kilóhoz! :)

Tand,
köszi, hogy tettél fel képeket, örülök, hogy írtál! Gréti nagyon szép hajasbaba! :)

Eszterxx,
vagány ez a póló! :lol:

Fürdés nálunk sincs még fix időpontban. Általában 7-8 körül van, éppen, ahogy Dóri megébred.

Melinda

Kép
melinda80

Judit, ez így tényleg nem lehet túl jó, többet kellene pihenned! Leírom a tegnap esténket, hogy mi hogy zajlott párhuzamosan, hátha segít.

19 óra - Laura ordít-kézben hordozza Krisz, engedem neki a vizet, beviszem a hősugárzót, ruhácskákat, pelust, stb. a fürdőszobába, közben Erik eljátszogat egyedül, vagy Krisz próbálja lekötni, majd én próbálom rábeszélni, hogy segítsen. Laurát levetkőztetem, Krisz megfürdeti, én addig Eriket lekötöm valamivel, aztán Laurát Krisz átadja nekem, én felöltöztetem, ő gyorsan kiönti a vizet, majd vizet enged a nagykádba Eriknek.

19.20 -Laura felöltöztetve, Krisz vetkőzteti Eriket, majd viszi fürdeni, én elkezdem etetni Laurát.

19.45 -Erik fürdetésének a vége (krisz vele fürdik, hogy időt spóroljunk), Krisz felöltözteti, bedugja az a franciaágyba, hogy kénylemesen elférjenek, és mesét olvas neki.

20.10 befejezem Laura etetését (én is a hálóban etettem), átadom büfire Krisznek, aki közben még mindig mesét olvas Eriknek.Gyorsan összedobom Erik vacsiját, megetetem, eközben Krisz sétálgat Laurával, és megpróbálja letenni, amikor már elaludt büfi közben.

20.35- Erik befejezi a vacsit, Laura a kiságyában, de már ébredezik is, nem sikerül úgy letenni, hogy aludjon tovább is :(, úgyhogy Krisz megint kiveszi, és újabb próbálkozás az elaltatására. Én elviszem Eriket fogat mosni, majd bedugom az ágyikójába.

20.50 -Erikhez berobog az apja puszit adni, kezében Laura ordít, de már laposakat pislog közben. Én bent maradok Erikkel a sötétben, jön az altatási rituálé, énekelek, huncutkodunk pár percet, majd csendre parancsolom (most már tessék csendben lenni, mert már alvás van, és akkor simizlek, de ha nem fekszel szépen csendben, akkor azonnal kimegyek rontombontom! :wink:), így még vagy 10 perc simi, majd szinte alszik, amikor kijövök.)

21.15 Eriktől ki, közben Krisz elaltatja Laurát, én elhúzok fürdeni gyorsan. Utána bekapok valami ennivalót, miközben próbálok egyszerre dr. House-t nézni és újságot olvasni, Krisz kivonja magát végleg a forgalomból, elmegy számítógépezni, de Erik rá van bízva, ha felébredne, akkor neki kell újra elaltatni, ha sikerül (ha csak anyát hajlandó éppen elfogadni, akkor legfeljebb szól, hogy mégis én menjek) :roll:

21.50 reklám a dr. Houseban, fogat mosok, és kiteregetek (ja, a fürdetések előtt bedobtam egy mosást :) ), majd mennék vissza sorozatot nézni, de Laura elkezd nyekeregni. Laurát elkezdem etetni a nappaliban, közben folytatom a dr. House nézést (büdöskölök, ne fogsz ki rajtam! :twisted: ).

22.50 Laura megetetve, büfi közben elaludt a vállamon, szépen lassan leteszem a helyére, és nem ébred fel végre :). Elhúzok aludni, előtte még egy kis összebújás-kezdemény Krisszel, de Laura álmában nyöszörög, ami igen zavaró, és eléggé kipurcantunk, úgyhogy közös megegyzéssel felfüggesztjük a dolgot.

23.30 -elalszom.

02.10-Laura felébred, majd még 2-szer az éjszaka folyamán.

Ha mindezt egyedül kellene csinálnom, akkor meseolvasás helyett mesefilmezés lenne, mert akkor ott tudom hagyni egyedül Eriket elég sok időre, és Laura addig az ágyában ordítana, amíg Eriket etetem-altatom -öltöztetem (bár etetni is tudom fél kézzel :) ). Sajna ez van, sanyarú a második gyerek sorsa...

Kép

Kép
mzx

Mzx!

Olyan édi ahogy leírtad az esti fürdetést :lol:
Anniyra magunkra ismertem,csak nekünk még ott van plusz egy gyerkőc :wink:
Én is azt mondom, hogy tutira nem tudnám a férjem(ő is Krisz :wink: )nélkül csinálni.Nekünk is megvannak már a feladatok,ki melyiket fürdeti,fekteti,mesélés,altatás...stb...csak így lehet valahogy megoldani.Most még egész istenes mert apa itthon van,de hétfőtől muszály lesz neki éjjel is pihenni a meló miatt...Hát majd meglátjuk...
Vettem Aventes mellbetétet..a DM-ben pont most van akcióban ,24 db 1100ft.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panny, köszi a tippet, már tudom is, hogy hova megyek a délutáni séta alatt, mert fogyóban van a betétem, és ki tudja, hogy mikor tudok Chiccot beszerezni. Van már vagy három betelt pontgyűjtő füzetem, minidg elfelejtem magammal vinni, úgyhogy most írok egy szép hosszú DM-es listát.

Drukkoljatok, hogy holnap flottul menjen a napunk, ugyanis fél 1-kor az építkezésen kell lennem a csempeterveket megbeszélni azzal a lánnyal, aki csinálta, majd a kivitelezővel, majd átvenni a csempét, amit 1 körül kiszállítanak, szóval jó lenne, ha a két gyerek közben jól ellenne itthon a nagyival, ehhez pedig az kell, hogy Laura legkésőbb délben el legyen altatva úgy, hogy 2-ig semmiképp ne ébredjen föl, különben jól megszivatom anyóst :). Úgyhogy most trükközhetek a délelőtti etetéssel is, hogy pont 11-re jöjjön ki az utolsó. :roll:

Kép

Kép
mzx

Le a kalappal a többgyerekes anyukák előtt!!! Én néha az egyszem tündéri jó kislányomnál érzem, hogy nincs több energiám, mit szóljatok Ti... :oops:

Mzx,
szorítok, hogy holnap délben Laura már alukáljon!

Melinda

Kép
melinda80

Mzx, ez valami csoda, hogy hogy birjátok ilyen flottul csinálni! Valószinű a kényszwer is nagy úr, valahogy muszáj megoldani, második gyereknél már ninvs idő evési zavarokra, ott büdös kölöknek enni kell 10 perc alatt, mert ennyi van oszt kész :lol: ! Komolyan felnézek rátok, de ezt már az elejétől mondogatom!!!!!!!!

Én is drukkolok a holnapért, na meg Kölyök, leginkább most már neked, majdnem egyszem pocakosunk!!! :lol:

Ennek is megvan a maga varázsa, igy már feléd száll mindenki drukkja, mégha nem is tudunk olyan sokat irni!

Azért jelentkezz majd be, hogy még mindig egyben vagytok-e!!!

Kép

KépKép
eszterxx

Na én képet még nem nagyon raktam fel, most arra futja a pici időmből:
Kép Kép Kép Kép

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Eszterxx, azért etetjük mesenézés vagy olvasás közben, mert az eltereli a figyelmét, és elfelejt nyafizni, hogy most nem akar enni, vagy nem azt akar enni, stb. :).

Kép

Kép
mzx

Eszterxx!
De jó, hogy előkerültél.

Melinda!
Jól értem, te az egyik cicidből szoptatc a másikat lefejed, és cumisüvegből adod Dórinak? Hát ez is jó kimerítő...

Mzx!
Na egy ilyen esti procedúrát én is írok majd. Az a jó, hogy a nagyok már este elég önállóak, bár vacsit még nem csinálnak... :wink: A lefektetést ők is igénylik, nem zavarhatjuk el őket csak úgy aludni, de nem is akarom... Nálunk még a sulidolgok kézbentartása nehéz. Közel sem nézem át velük úgy a dolgokat ahogy kéne... :?

Kölyök!
????????????

Judit(kmét)!
A mai napotok jobban sikerült?
Emlékszem nekem is nehéz volt Áronnal 16 hónaposan amikor Csenge született.
Pl: CSenge szemgödrébe kapaszkodva próbálta lerántani a ciciről, hogy mit is csinál a tesó..... stb :shock:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Remélem apa nem bánja, hogy ő is szerepel a képeken. :oops:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

CSak egyen. :oops:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Szilvánusz, a hiány pótolva!!! És bocsi, hogy lemaradt a drága! :oops: Pedig imádom a borzas haját! :wink:

Feltettem gyorsan a családi fotókat is, egyelőre keretek, feliratok nélkül, mert arra sajnos nincs időm. De majd részletekben kicserélgetem őket.

Jim, nagyon jól néztek ki!
Eszterxx, Andris haláli abban a szerkóban!
Kölyök, magzatszurok: nekem a burokrepesztésnél derült ki, hogy belekakilt, de csak annyi történt, hogy nem várták meg, hogy maguktól jöjjenek a fájások, hanem rögtön adtak oxitocint. Ezért máshol császároznak?????

Ahogy így olvasgatom a két ill. többgyerekes gondokat...... Hát, még néhány napot itt van anyukám, de utána nem tudom, hogy lesz. Vili 24 órákat dolgozik, tehát sokat leszek egyedül, még inkább nem is gondolok bele, hogyan oldom meg.

Ma Mamira hagytam a picit (aludt), lementünk Alexával a piacra vásárolni. Egy darabig jó kislány volt, aztán megunta és mindig otthagyott, elszaladt, én meg gyorsan fizettem és hátizsákkal a hátamon rohantam utána, hogy el ne vesszen a tömegben. :roll:
Na most ha ehhez még elképzelek egy babakocsit is, ahogy robogok a lányom után!!! :shock: :shock: :shock:

Így is fele cuccot nem vettem meg, hazavittem a lánykát és egyedül lementem még egy körre.
Vendég

Zsu!

Ezekszerint a pici Vikó jó baba, ha ennyit tudtál piacozni. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka, eddig nincs okom panaszra. Éjjel kétszer kel, ebből a második inkább már hajnal, fél 5 - 5 körül. Nappal is elég szépen elalszik, átlagban naponta talán egy-két órát kell kézben tartogatni összesen, amikor letéve sírna csak. De nincsenek illúzióim, lesz ez még így se!!! :roll:
Vendég

Hát csajok,az én babám úgy néz ki eddig hogy egy álombaba :lol: Egész nap eszik-alszik 3-4 órás váltásokkal és éjjel is csak egyszer kel kb.3 körül(este 10-től 3-ig húzza a lóbőrt)....de én is azt mondom hogy egyenlőre :? Bár nekem a középső fiam is ilyen volt és ilyen is maradt :wink:

Pumperka!

Édes a kicsi fiad :wink:

Mzx!

Drukk holnapra hogy úgy alakuljon ahogy tervezed :wink:

Én ma már kertészkedtem is... :oops: :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Szerintetek hasonlítanak egy kicsit?

Kép Kép

Kép Kép
Vendég

Tök kirik vagyunk ma.
Suli dolgok is rendben. Kész a lecke. Ahhoz képest, hogy tegnapelött a lányom reggel negyed nyolckor írta, mert este nem vettük észre az írás házit. :oops:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Zsu!

A második képpáron hasonlítanak a gyermekeid, az elsőn én annyira nem látom.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

sziasztok!

itt vagyok, még egyben, csak az uram rávett, hogy mégis menjek el németórára, mert legalább kimozdulok és ingyen kaja :) hmm fincsi csokisjégkrémmel :)

nem bábakoktéloztam, a férjem félt, hogy nehogy baj legyen. Most értem haza, vár egy másik ikea bútor. Hátha azért nem bújik elő a kis MAszat, mert a tv egy asztalkán van és nem a tvállványon ;)

Mindenkinek köszönöm a soksok drukkot, az a "baj" hogy javíthatatlanul optimista vagyok és reménykedem, hogy ma mégis elindul :) De azért hazafelé vettem magamnak földimogyorós chioflipset az esti JamesBond filmhet. :lol:

Mzx, nem semmi az esti program. Ügyesek vagytok!
Megy a drukk a holnapi zsufi naphoz! :)

Pumperka, kész! elolvadok a gyerekedtől!!! Én is akarok! Egyből 3at! és ilyen szépeket és aranyosakat!!! énisénis

képzeljétek ma a német óra előtt hamarabb ottvoltam és a tanár, nálam alig idősebbnek látszik, szval tök fiatal ;) kérdezi hogy vagyok... stbstb beszélgetünk, mondja hogy ő milyen nehezen viselte a terhességet. megkérdem hány gyereke van, mondja 4! Majd mondja hogy 9, 7, 5, és 4 évesek :shock: hihetetlen.... Azt mondta az elején nehéz volt, de most tök jó, hogy ilyen közel vannak korban egymáshoz! Teljesen le voltam taglózva....

Zsu, nemhiszem hogy megcsászároznak azonnal, csak nem tudom mi vár akkor rám, ha szurkos lesz... erről nem beszéltünk. De már csak 1 nap ;) de addig még megszülhetek :D
és igen, szerintem nagy a hasonlóság... nem csak átöltöztetted rózsaszínbe a kissrácot? ;)

Panny, gratula az álombabához!! És jó, hogy így megbecsülöd :)

Eszterxx!!! yesss, végre előkerültél :) milyen vagány kispasid van!!!! tündéri! Anyukáját nem láthatnánk végre egy fotón??? :D

najó, megyek bútorozni :) meg a málnalevélteám megfőzni (hátha jó valamire ;) )

vidám délutánt estét!
ha szülni mennénk és még van erőm, bejelentkezem. :)

TCIS?? mizujs????

Kép

Kép
kolyok28

Kölyök!

Írtam privit. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

nagyon köszi :) ment a válasz ;)

Kép

Kép
kolyok28

Hali csajszik csak beköszönök már, én is olvasó üzemmódban voltam, sok okból. 3 napja tervezem hosszabban bejelentkezni, de egyelőre nem ment. A képek is várnak a feltöltésre....

De vagyok.
Amint tudok írok is.

KÖLYÖK, EL SEM HINNÉD, MENNYIT GONDOLOK RÁD ÉS MENNYIRE DRUKKOLOK!!!!!!!!!!

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Na, amíg gyerek az ölemben, csöndben, addig próbálok képeket tenni.

GORDON ÉS NORTON

Kép

TOKA-KIRÁLYFI:

Kép

MOTYOJ :) :) :

Kép

Kép
Kép

mpatr

1965. és 2008.
apa és kisfia :shock: :shock: :lol: :

Kép

Kép
Kép

mpatr

Pati, édik a kölkök :):):)

ÖÖÖÖ, apukám is 65-ös

:D :D :D :lol: :lol: :lol:

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

KÖLYÖKNEK!!!!!

3 LÁB (na jó, 4..) :lol: :lol: :lol: :

Kép

Írni most sincs időm, de este ismét kísérletet teszek jelentkezni... :? Aztán ember tervez, Nortus végez :roll:

Kép
Kép

mpatr

Zsuzsófi: kabbe :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép

mpatr

Pati!

Nagyon szépen ki van kerekedve Norton. Van kaja látszik...

Ja, és hasonlít az apukájára igencsak. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Namármost, kölköm bealudt, na jó, nem egészséges a monitor előtt, de ennyi nekem is jár 8)

Szóval ....

-megjött anyám, most.
Mégsem írok egyelőre :roll: :roll:
Ezer éve nem láttam :?

Pussz.

Kép
Kép

mpatr

Pumperka, Zsu, Pati!
Nagyon szépek vagytok!
Mindenütt látom a hasonlóságot!

Pumperka!
A mai napon megint Levivel gyűlt meg a bajunk. A szokásos ceremónia. Ebéd (gulyásleves, sonkástészta), Levi belemarkol földhöz vágja. Erre én (amúgy is ideges voltam, mert Nimi meg a szobába üvöltött annak ellenére hogy jól volt lakva) pofon vágtam Levit. :oops: Kiabáltam (ugyanis ez hónapok óta így történik minden egyes evésnél), Levi sírt, nagyon hosszan. Persze kiszedtem a székből, bezavartam, de visszajött és vonyított (máshoz nem lehet hasonlítani ezt a fajta sírást). Egy falatot sem evett. Egyszerűen - Anyukám is mondja, hogy ez hiszti - nem lehet kezelni se szép szóval se semmivel. Iszonyatosan makacs. :cry:

A mellem rendbejött, sokat masszíroztam...
Már csak egy hétig lesz segítségem.... :(

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Mzx!
Majd én is leírom a mi fürdetésünket. Mi 3-an vagyunk most és így is eltart egy jó darabig...
Ebből kéne valóságshowt csinálni :D Kész kabaré!!!

Az előzőekhez: az egyik gyerekre azért vagyok mérges mert nem eszik, a másiknak meg a világ anyateje nem lenne elég. Most 140-et evett és tombol, hogy még enne...
Persze utána meg hascsikarás, csuklás következne....Nem kap többet :!:

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Szia Pati!!!
Vééégre, már úgy hiányoztál. most mármehetek szülni, kaptam 3tappancsos képet ;) bár igazából nem tőled vártam :lol: :lol:
nagyon nagyon aranyosak a fiaid! és az a mosoly...
énisénisénis....
(nem, nem akarok már szülni, egy kicsit sem.... ;) )

naja, Nanót mi sem láttuk ezer éve... remélem jól van! üdv neki! :)
örülök, hogy együtt vagytok :)

Judit, örülök, hogy rendbejött a melled!!!
Kitartás... sok erőt +++ amikor olvaslak mindig eszembejut, hogy nekem mennyivel könnyebb... ++++

közben az utolsó még összerakatlan ikeabútort is összeraktam :)
vidám estét...
holnap doki... ha addig nem szülünk... ;)

Kép

Kép
kolyok28

Judit, őszintén szólva megértelek, nálam is elszakad a húr, ha egyszerűen megmakacsolja magát, és nem hajlandó enni, pedig olyan kaja van, amit máskor behabzsol,annyira szereti. Próbálok uralkodni magamon, van, hogy nem sikerül, és kiabálok vele, de egyre jobb vagyok. Egyszer már én is pofon vágtam Eriket, nem vagyok rá büszke. :oops:. Irdatlan hisztit rendezett egy teljesen jelentéktelen dolog miatt, beszélni sem lehetett vele, úgy ordított, majd hirtelen átváltott verekedésbe, többször rászóltam, hogy hagyja abba, majd amikor magából kikelve hörögve folytatta, és beleütött a szemembe, akkor egy pici pofont kevertem le neki. Nem volt nagy, de úgy meglepődött, hogy elhallhatott, és elkezdett puszilgatni. :roll: A Cool TV-n volt egy gyereknevelési műsorsorozat, abban tanítottak egy nagyon hatásos technikát. Ha többszöri rászólásra is rendetlenkedik és hisztizik a gyerek, akkor le kell fogni, és háttal a mellkasunknak szorítva leültetni a földre, elmondani neki higgadtan, hogy mi az amit rosszul csinált, és ezért most így maradunk, amíg meg nem nyugszik. Onnantól nem szólni hozzá, csak amikor elengedjük még egyszer elmagyarázni, hogy ez miért történt.

3 éves kortól pedig, miután elmondtuk neki, hogy mi a baj, annyi percig bezárni a szobába, ahány éves, de úgy, hogy mi ott állunk az ajtó túloldalán csendben(!), nyugodtan, de úgy, hogy ő tudja, hogy mi ott vagyunk, nem hagytuk magára. (Ha nyugodtak vagyunk, akkor már abból is érzi, hogy mi leszarjuk, nem érdemes hisztizni, mert nem tud elérni semmit.) Valószínűleg tombolni fog, esetleg rugdossa is az ajtót, de nem kell vele foglalkozni. Amikor kiengeded, akkor rá kell kérdezni, hogy tudja-e, hogy miért volt bezárva. Ha folytatja a hisztit, akkor ezt többször is meg lehet ismételni. Nagyon hatásos, pár nap alatt sok javulást értek el vele minden nehezen kezelhető gyereknél is a műsorban.

Még azt is lehet csinálni, hogy nem is foglalkozol vele, hanem valami érdekes foglalatosságba kezdesz tőle pár méterre, és megmondod neki, hogy csak akkor csatlakozhat, ha abbahagyja.
Nálunk ez is bejön :).

Kép

Kép
mzx

Csókolom, csókolom.
Hát itten vagyok.
Anyu elvitte Gordont, egy-gyermekes lettem 2 napra.
Tyűdefura! :? :shock:

Pedig nem egyszerű kettővel, de ne panaszkodjak.
Azért is nem jöttem essig. Nem akartam a nyomoromat Rátok önteni. Nem is volt kedvem írni.

Mostanra kicsit látom, hogy van fény az alagút végén. Bár, egyelőre úgy tűnik, a szembejövő vonat lámpája, de bármi lehet :? . Mostanra tudom a problémás dolgokat címszvakban kezelni. Dióhéjban tehát:

A szülés után, kifejezetten anyagi okokból egyetlen igazi családi közös napunk volt, az első (illetve a most hétfő, mert újfent gondom volt a fogammal és apa nem hagyott egyedül itthon). Ezután a páromnak minden nap mennie kellett, mennie kell dolgozni. Minden az Anyegin múlik, ugye...
Tudtam, kezdettől fogva, hogy egyedül leszek. Illetve nem egyedül, mert van egy okos, önálló, nagyon édes és türelmes ötéves nagyfiam. Neki köszönhetem, hogy nem is annyira gáz ez így.
Csakhogy én eközben egyetlen dologra vágytam: 6 hétig KIZÁRÓLAG anya lenni. Nem sikerült, nem adta az élet :? :roll: És ettől nagyon kiborultam. A hétköznapok problémáinak tempóját nehezen, alig, vagyis inkább nem tudtam összeegyeztetni a babaszagú felhővel. Azt hiszem, ezt is csupán az idő oldja meg. A feladatok nem csökkentek, de ahogy telnek a hetek, egyre jobban érdekelnek más dolgok is, mint a baba. Végig tudtam, így természetes.

Gorka a kicsi születése óta nem volt oviban. Az elmúlt hetet azért töltötte itthon, mert mire ment volna, kitört az oviban a skarlát-járvány. Nem könnyű neki sem, tele van energiával, feszültséggel, mégis olyan felnőtt módon kezeli a kicsit! Nagyon büszke vagyok rá.

Szóval ezért nem jöttem. Még nem ígérem, hogy sokat itt leszek, de hátha...

Kép
Kép

mpatr

És akkor a baba-hírek:

Norton jó baba, csak pocifájós. Kipróbáltam én mindent, eredménytelenül...
Aztán tegnap kiderült a turpisság :wink: :wink: :
az utóbbi időben ugyan feltűnt, hogy Szipolyka leginkább egy tokás kis zsírfejű manóra hasonlít, de komolyan lehidaltam, amikor a védőnő 4500 grammnak mérte. :shock: :shock: :shock: mindezt 3240-ről 3 és fél hét alatt, anyatejjel... :shock: :shock: Na erre a védőnő is közölte, hogy akkor csodálkozna, ha Szipu nem lenne pocifájós :? 8) :lol:
Ja és azt mondta, hogy hosszat most nem mér, mert az anyukák mindig kétségbe esnek, hogy összement a baba, mert a kórházban a hajlatokba is behajtják a centit a védőnéninél meg teljes hosszt mérnek. De rábeszéltem, hát szegény pici retardált gyerekem 55 centiről így lett 58.... :shock: :lol:

Éjszakáink közös ágyban telnek, 1-2 ébredéssel. Tejecske bőven van. Szerencsére mostanra sikerült kinevelnem az ágyából, szeret kézben lenni, kéri :lol: :lol: :lol: Nem sírós, csak ha túlfárad vagy pocis...
Vannak nehéz napjaink, de minden percét élvezem a babázásnak.

Kép
Kép

mpatr

Ja és ahogy a szüléstörténetben írtam, hát tényleg úgy vagyunk, mint a borsó meg a héja :wink:

Kép Kép

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép

mpatr

Sziasztok

Csak egy gyors bejelentkezes, visszaolvasni most sajnos nem tudok.
Ma jottunk haza a korhazbol hetfon 03.31.-en 16:07 perc kor megszuletett Christian, (megis a marciusi topikhoz tartozom :D )mindketten jol vagyunk, sima gyors szules volt. Delben ertunk be a korhazba magzatviz elfojva, de fajas nelkul. Meg az EDA-t se birtak beadni oly gyorsan tortent minden.
Majd jovok meg csak megprobalok visszaolvasni

Idokozben szuletett baboknak es mamaknak nagy gratula.

Tcis

Kép

Kép
tcis

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: