betöltött 16. hét után tudnak ap-t végezni jól! vgymi
szeder, most olvasom újra, ha a comcsontja 2,75, akor a talpa 3cm??? :O húú, vagy 50s lába lesz nagykorára, vagy valamit elmértek, nem???? sztem ez lehetetlenek hangzik... de ha neked így tetszik, nem akarlak lelombozni
itt van amit asszem még honey tett fel régebben uh méret értelmezés:
APD/AD (abdomen anterior-posterior diameter). A has (abdomen) mérete, a gerinctől a hasfalig mért távolság.
ATD, TAD (Abdomen transversaler Durchmesser, diameter) a has szélessége has, a has két oldala közötti távolság.
BPD (Biparietaler Durchmesser, biparietal diameter) vagy bip-s a fej szélessége, a két halánték közötti távolság. A 13. hét után mérhető, ekkor mintegy 2,4 cm, a terhesség végén 9,5 cm körüli értéket ad. A babák alkati különbözősége miatt azonos súlyú babáknál a BPD értéke eltérő lehet. Méretéből (az AC és FL értékekkel együtt) 10%-os közelítéssel megadható a magzat súlya.
FS (Fruchtsackdurchmesser) A petezsák átmérője, mely az ötödik terhességi héttől látható, a terhesség korai bizonyítéka.
FL (Femur Länge, femur length) a combcsont hossza: A magzat leghosszabb csontja, mérete a baba hosszanti növekedéséről ad információt. Jelentősége a BPD-értékhez hasonló. A 14. héten 1,5 cm körüli csont a várandósság végére 7,8 centi körülire nő.
Gest. hét, gesztációs azaz terhességi hét.
HL vagy HUM (Humerus Länge, humerus length) a felkarcsont hossza.
SSL (Scheitel-Steiss-Länge) vagy CRL (Crown-Rump Length), azaz ülőmagasság:
Nyújtott testhelyzetben lehet a legpontosabban mérni a baba feje tetejétől a farkcsontjáig húzódó ülőmagasságot. Segítségével lehet a legpontosabban meghatározni a magzat korát a 7. és 13. terhességi hét között, a 20. hétig mérik.
TTD (Transverse Thoracic Diameter) vagy thq (thorax-quer) mellkasi átmérő.
HC (head circumference), HU (Hauptumfang), KU (Kopfumfang) fejkörfogat.
OFD vagy FOD (Fronto-occipitaler Durchmesser, fronto-occipital diameter), a homlok és tarkó közötti távolság, azaz a fej hosszanti mérete.
gwini!!!
további jobbulást és remélem megúszod....
húú, szeder, 3 év, arról mesélj nekem kicsiiit!!!! lééci
és a talpas kép csúúúcs!!!
konan!
aranyos nagyon a kép!!!!!! látszik hoyg mennyire szereti egymst! és remek hoyg jó lett az afp-d!!!
druska!!!
ezek tök természetesek, hoyg ezen filózol!!! ne érezd magad emaitt rosszul, mindenkinek megfordul a fejében a kétség, szerintem.... és igen, én is szoktam gondolkodni hoyg jókor-e, nem túl késői, nem túl korai a tesó...vagy mi lett volna ha csak egyke marad...de aztán hamar rájövök hoyg dehogy!!!! ez mind így van rendjén, ahoyg lett! és szuper lesz minden!!! és elszállnak a parák! és így is van amit írtál, én sem tudom milyen lehetet az életem simi előtt és hoyg bírtam nélküle
eszike!
nem nemtom mik a kéros hatások a szénsavasnak, de én nem is kívánom...
csibe, remélem hamar kicsípődsz!!! nem kellemes egy ilyen... próbáld kimozogni..
blúmi!!!!
az nyugtasson, hoyg a szüléssel lejön alapból 10kg!!!! ez szinte mindenkinél pont ennyi!!! persze, ha 22kg-ot hízol, mint én simivel, akkor ez semmiség...és ténylg nehz volt megszabadulni, és így is maradt kb 2-3, de nem a világvége! csak elhatározni kell és menni fog!!! hidd el, és most ne ezen morfondírozz
és örülök h megnyugtatott a védőnő! meg a szívhang, persze
a.m.
kérdezd meg a dokid azért, de sztem ez teljesen normális!!! nyúsz, oszt kész
winonA!!
hasonalvás, sztem ha nagy gáz, már álmodban sem fogsz hasrafordulni!!! de tudatosan is próbáld hoyg oldalt, oldalt, és háth
cukor vizsgálaton tej? én eddig csak vízről halottam!!!! furi
szeder, honey!!!
az én dokim a 18-20 hetes uh-t mondta hoyg bárhol készülht!!! de nála is van már 4d-s uh, ahol doki sinálja, és akor hozzá megyünk, így utána kapásból átmegyünk a szomszéd szobába a okihoz, és egycsapásra meglesz minden akkori teendőnk
luca!!!!!!
mi újság? jól vagy????
na megyek elkészülök, nemsokára indulhatok melóba és előtte védőnénit is terveztem...nemtom sszjön-e...
pááááá