A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Lábszőr
Én epilálom, bár mardnak foltok, és nálam is ritkább a dolog.
A hajam meg olyan jól megdúsult, ennek is nagyon örülök!!!

Zorróné
Katának vmi átlagon felüli a memója, mert ránk is emlékezett, sőt mikor csak telefonon hívtam, akkor is mondta, h emlkészik ránk!!!

Itt is esik az eső, biztos azért, mert most teregettem ki!! :?

Gumimaci
Én sem félek, sőt, úgy mennék már.
És úgy vagyok vele, h így is fáj, meg úgyis, akármit csinálok túl kell élni, és jobb előbb mint elhúzni a vacakolással!!!
Aztán meglátjuk mi lesz szülés alatt!!

Szösz tényleg jó lenne, ha jelentkezne már!! 2 óra..

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

Nuska
Erről már nekem is meséltek, h gyerekágy alatt hullika a haj, mint atom.
Pedig olyan jó lenne, ha meg tudnám tartani a fejemen ezt a szőrmennyiséget!!

Andi
Hogy-h nem néznek fájásokat??

Kép

kisscica80

Pumpóka!
Van saját dokim, de itt a kórházban úgy szokták, hogy ha bemegy egy kismama, akkor előbb az ügyeletes doki vizsgálja meg, és ha úgy látják, hogy tényleg szülés lesz, akkor felhívják a választott orvost. Hogy ne vágtasson be hiába a kórházba, ha nincs benn. :?
Ha a szülésznő is megvizsgálhat, akkor jó, nekem mindegy, de attól a nőtől egyszerűen kiráz a hideg. :twisted:

Kisscica!
Te majdnem 2 héttel előttem jársz, biztos, hogy sokkal nehezebb. Én csak azon csodálkozom néha, hogy most úgy érzem sokkal több energiám van, mint eddig bármikor. :roll:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Na...it vagyok..

neked is ritkább a szőröm :D hál istennek :D

ez a betegség tényleg ne mvicc...de nem tulajdonitok neki jelentőséget..nincs bennem félelem ugysem tudok mit tenni ellene..és bizom a legjobbakban..
picurit kitudtam hordani nem lett rögöm és nem ölte meg őt..már ez egy nagyon pozitív dolog nekem...
meghát megbizom a dokimban hálaégnek...és igy nem aggódom..tudom hogy vigyázni fog mindkettőnkre..

SZössziékkel mivan?????

remélem minden rendben...

várok továbbra is..
Vendég

sziasztok!

JUDIT, BAMBI,MAGIKA! gratulálok a babákhoz!!! jó egészséget és sok tejet!!!

Tim27
nyugodtan használd a Betadinos hüvelykúpod! ezek lokális(helyi) készítmények. a felszívódás esélye/mennyisége minimális. csak a gyártók mindent ráirnak, hogy így védhessék magukat.
én másmilyet használtam (2 antibiotikum), nyugodtan használtam 10napig.

toncsi

toncsi80

Mango: jó ez a sztori a hűtőbe tett konyhamérleggel :lol:

Oxyt én is kaptam elsőre és akkor csak a szülés után lettem nagyon feldékeny- igazad lehet
És vajon van összefüggés a menzi-görcs erőssége és a szülési fájások erőssége között? Remélem, mert Lau előtt nagyon fájt a mensi, két várandósság között meg nem, most akkor reménykedek :lol:

Kisscica: nekem a nőgyógy ad beutalót a kórházba vérvételre. Mehetnék az sztk-ba is (ez valóban közelebb lenne hozzánk) de előző várandósságom alatt elkeverték egyik vérvételi eredményemet, azóta nem bízom bennük (ráadásul afp-set :evil: )
Meg ott sorbanállás van. ha nme állsz sorba, nem jutsz be. No, én éhgyomorra vagy egy órát bizony nem tudok állva várni :roll: Nálunk a házidoki nem vesz vért, max beutal (jobb is)

Nono: bár nem tudom, már játszótereztek-e Szonjával, de ha még olvasod a fórumot, akkor időben írok: nem tudod feltenni a lábad és úgy pihizni a játszón? Az egész nyugis lenne, nem? Bár nem tudom, Szonja mennyire igényel felügyeletet... Mi tegnap Lauval voltunk egy csomót játszón és számomra pihentetőbb volt, mint itthon emelgetni -ugyan mászkálhattam utána, de már fel tud menni (biztosítással) a csúűszdára, csak a hintáztatáskor keményedett a pocim (vajon miért?) Szóval, drukkolok, hogy nyugis játszós legyen a délutánotok!

Terhességi szőrtelenségről: nálam is van meg volt elsőre is, de sajnos nekem elmúlt a szülés után :cry: és több, mint egy évig hullott erősen a hajam :shock: (utált is a fodrászom erősen...)

Kép Kép
celesztina

zsuzsófi! Érdekes amit az előző oldalon leírtál. Nem tudom mennyire igaz de a kiabálás ill. a hangos szenvedés nem hiszem h túl sok energííít vesz el. Végtére is a pechesebbek 10 órát v többet is szenvednek. A végén viszont egyet értek azzal h nem nagyon ajánlott még nyögni sem. Az biztos h elveszi az erőt. Legalábbis én az első 2 tolást megspékeltem némi nyöszörgéssel...fura hang lehetett mert néztek rám h mi van. Kérdeztem h mé hangos voltam? Mondták h egyáltalán nem inkább olybá tűnt mint egy kiskutya szűkölése. De mondta a doki h nem volt jó egyik tolás sem amit szűkölve tettem meg. a köv 2-nél nem volt ilyen.
Szo a 4. tolásra jött ki. Kb 10 perc volt az egész kitolás mert meg kellett állni a 3.nál h a fejéről lefejtsék a köldökzsinórt.

Nagyon érdekes mert nekem nem volt tolófájásom.....egyáltalán semmit nem éreztem pedig nem kaptam fájdalom csillapítást....azt mondják ez egy olyan erős nyomáskényszer amit nem lehet visszatartani....hmmm nekem semmilyen érzésem nem volt. Doki mondta h húzzam fel a sonkáimat szorítsam a térdem és nyomjak mint akinek az élete függ tőle. A végén nagyon nagyon megdícsért. Mondta is h mekkora dolog h vissza kell tartani ezt a kényszert amíg lefejti a köldökzsinórt és én minden gond nélkül tarztottam vissza..... :D ...jah csak azt nem tudtam mit kell épp visszatartani ha semmit nem érzek. Aztán mikor azt mondta most nyomjak megint megtettem szintén nem tudom hogyan hiszen nem éreztem semmit.
No akkor mindenkinek egy ilyen kitolásos szakaszt!

lituka! hétfőn már csak a babaérkezik híreket futottam át a megzuhant lelki világom miatt. Azt mondják első babánál 4 héttel a szülés előtt száll le a has, a 2.nál már csak a szülés várható ideje előtt max 2 héttel 3. v többediknél még később.
Vendég

celesztina! A játszón én is folyton kolbászolok utána mert bár ő ügyes és mindenhova fel tud menni de hamar odacsapnak egymásnak a hasonló korúakkal. És ha a motorra pattan minden 2 év körüli akkor meg aztán folyamatosan mellette vagyok és felügyelem.
Sajna a láb feltevése nem megy mert ahhoz hátra kell dőlnöm és megfulladok annyira nyomja a baba a tüdőm.

De szerintem ez csak egy erős hidegfronti izé mizé volt mint a 30. hét körül és törppicúr nem akar még kijönni. (szugerálom magam h nem jön ki :) )
Vendég

Nono! Már elmenetetk a játszótérre? Itt zuhog és jég is esik! (XI.ker.)

KépKép
KépKép
atizka

Sziasztok lányok, bocs hogy nem írtam még de nem jött még hír Szössztől, én személy szerint már tiszta ideg vagyok hogy mi van velük... Nem akarok/fogok íírni neki mert tapintatlanság lenne ilyenkor zargatni, gondolom ma is teltház van a Szt. Imrében és szerintem később cisnálták meg neki a műtétet. Legalábbis őszintén remélem hogy ez van csak.

Kép Kép
szõlõ

Nono. ó, akkor Neked nem kényelmes a lábfelrakás. A kismotoros gyerek után menni nem lehet könnyű :shock: Jó sok össze-vissza front volt az utóbbi pár napban -ha jól emlékszem- akkor most már reméljük, jobb lesz!!!

Kép Kép
celesztina

itt még nincs eső. (16.ker) remélem lesz mert akkor meg tudom mondani Szo-nak h bennt kell maradnunk. Azt jobban díjjaznám.
Vendég

Indulok a ctg-re! Reméltem, hogy mostanra lesz hír Szösszenetékről, de akkor ezek szerint még mindig semmi!

Remélem mire hazaérek majd, már kép is lesz Alízról!

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Nici, Kiscica!

Most már tényleg jó a vonalzóm....
Hát eddig nem vettem észre, hogy napközben ugrik....
Mióta óraátállítás volt, azóta szórakozik, meg nálam az idő se jár a babaneten jól....
Át kell állítanom valamit??? A számítógépemen át van állítva...azt hiszem...

Na megvolt a felülvizsgálat....
Kérdezi a felülvizsgáló doki, "na hogy van?"
Mondtam neki, hogy ilyenkor már hogy lehet az ember, van nyűgje bőven, inkább nem panaszkodom....
Kérdezte, hogy van-e keményedés...mondtam neki, hogy van, nem is kevés...Aztán ott volt még egy másik doki is, az megtapintotta a pocim és mondta, hogy bizony most is nagyon kemény, feszes a pocim...Szóval a doki beírta a papíromra, hogy jóslófájások.... :shock:
Na ezek után nagyon kíváncsi vagyok a hétfőre, hogy mit mond a dokim....nagyon kíváncsi vagyok!!!

Szőrösödés: nekem is előnyére változott....és ez tök jó, úgyis nagyon utálom a szőrtelenítést, most meg aztán nehéz olyan testhelyzetet találni , hogy el is érjem pl. lábamon....

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szőlő!

Már én is izgulok Szösszeneték miatt....
Vajon mi lehet velük???

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ollem, szerintem csak az lehet hogy később műtötték mint ahogy mondták neki. Ha tegnap nagyon tele volt a kórház, esélyes hogy ma is, mondták neki már tegnap ezt, hogy ha sokan lesznek később lesz a műtét.

Sajnálom hogy Bambi szülése nem volt egyszerű.... Fú ez a vákuum dolog nagyon durván hangzik... Ilyenkor a doki dönti el hogy csaszi vagy ez, vagy ez hogy van? Nem vagyok képben :oops:

Kép Kép
szõlõ

Én is azért dekkolok itt, mert már nagyon várom a híreket Szösszenetről.

Szőlő!
Nem Téjénél volt a vákuum dolog?
Amúgy én sem tudom mi alapján döntenek így, és nekem is dúrvának tűnik ez a módszer.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Gumimaci, bocsbocs.... :oops: Annyian szültek tegnap hogy már keverem :oops:

Kép Kép
szõlõ

Szössz miatt lestem csak be, látom, Róla még nincs hír. Biztosan minden rendben van, csak a teltház miatt csúsznak...

A vákumdolog tényleg nem lehet kellemes, de ha fájásgyengeség van akkor nagy segítség lehet. És még mindig jobb mint a fogó... amit régen előszeretettel alkalmaztak.

Mondjuk én eddig úgy tudtam hogy akkor van vákumozás, amikor nem elég erősek a tolófájások, de mivel a baba már a szülőcsatornában van teljesen, így császárra nincs mód... Amúgy nem durva, egy kis kalapszerű valamit tesznek a baba buksijára, azzal segítik kifelé. :)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Szőlő!
Téjé-nek volt a vákuum. Sajnos kezdett romlani a kicsi szívhangja, tolófájás nem jött, pedig már teljesen ki volt tágulva. Ezért volt az, hogy megpróbálják így először. Ha nem sikerült volna rövid időn belül, akkor császár.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Szőlő
Már azt hittem, mikor megláttam a neved, h hír!!
Remélem én is, h csak tumultus van!
MEg talán Zorróné tud hozni bennfentes infót róluk Kata által!!

Mary
Vonalzóval már múltkor is "veszekedtél"!!!
:lol:

Celesztina
Hát akkor én vagyok szerencsés a dokimmal! Mert ők le is veszik és az eredményt is megkapják!!

Atiz
Jégeső?? Nemá!!

Nono
Szerintem nem fogtok ti menni játszózni, itt is olyan zuhé volt az előbb, aztán kisütött a nap, de most megint nagyon be van borúlva!!

Kép

kisscica80

Ollem!

Nekem csak egyszer kellett ilyen tp-s felülvizsgálatra mennem, de akkor is ki voltam akadva. Mivel nem nőgyógyász a doki (legalábbis itt nem ), semmi köze a dolgokhoz, pl. kinyílt méhszáj. Miért nem elég nekik a nőgyógyász véleménye, ill. igazolása a veszélyeztett terhességről? Szóval neked még a hasadat is megtapogatta? Én tuti csúnyán néztem volna rá...

KépKép
KépKép
atizka

Kiscica! Igen jégeső, de nem tartott okáig. Most olyan "lóg az eső lába" idő van.

KépKép
KépKép
atizka

Tapasztalt Mamik!

Honnét lehet tudni/észrevenni, ha csak szivárog a magzatvíz. Mert ha egyszree elmegy az ok..
Most ezen gondolkodom.. :roll:

Kép

kisscica80

Kiscica! Én ugyan nem vagyok tapasztalt mami, de a múltkor én is ezt kérdeztem a dokitól. Azt mondta, hogy akkor olyan tocsogós a bugyi, ill. t.betét. :oops:

KépKép
KépKép
atizka

Kiscica!

Hát igen már egyszer szórakozott velem a vonalzóm.... :lol:
Úgy látszik, ha "veszekszem" vele, akkor megjavul!!! :lol:

Atizka!

Nekem ez volt a 3. felülvizsgálatom. Két havonta van egyébként.
Itt nem tudom, hogy nőgyógyász -e a doki...passz...nem tudom , ki ez a hapek...
Aki megtapizta a pocim, az nőgyógyász volt...az enyémet ma helyettesítette, mert az szülni volt...

Kiscica!

Ez a szivárgás dolog nekem is eszembe jutott....talán a tapasztalt mamik tudnak választ adni... :roll:

Szőlő!

Én is gondolom, hogy azért nem jelentkezett még Szössz, mert teltház van....de akkor is már türelmetlen vagyok....
Remélem, tényleg minden rendben van velük.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Atizka!

mit ért a "tocsogós" alatt??? :?: :roll:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

[quote="ollem"]A írta:ollemtizka!

mit ért a "tocsogós" alatt??? :?: :roll:

Na ez jó kérdés. A férjem is ezen röhögött, amikor meséltem neki. Gondolom, több - vizesebb - mint a sima folyás. De mi a helyzet, ha pisilésnél jelentkezik? Na, nem szólok ahhoz, amihez nem értek...

Kiscica! Csak nem magzatvizre gyanakodsz?

KépKép
KépKép
atizka

Atiz
Nem tom, de most cseréltem tiszt.betétet, mert olyan vízszerű folt volt majdnem az egészen. Ültem már lepedőn kb. 20 percig, de semmi.
És furi, h nincs semmi folyásom délelőtt óta. Pedig szokott lenni..
Keményedek is.
De nekem nem tocsogott. Viszont vole 1x olyan, mintha most totál "elázokérzés", mentem wc-re, de semmi csak a folt... :roll:

Kép

kisscica80

kisscica! Passz. Remélem hamar kiderül mi lehet.

KépKép
KépKép
atizka

VÁÁÁ CSAJOK

Idegbajt kapok :D

Szössztől jött MMS de a telefonom nem tudja fogadni mert túl nagy az üzenet, most megpróbálom a kártyám átteni Jani telefonjába hátha úgy átjön ÁÁÁ utáom ezt a telót, de a tárgy az hogy "örömmel..." úgyhogy TUTI JÓ HÍREK!!!!

Kép Kép
szõlõ

Jujjdeizgi :)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Szőlő!!!

Siess azzal a kártya átrakással....jó???
Ne hagyj minket jó hír nélkül sokáig... :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szőlő!!!

Siess azzal a kártya átrakással....jó???
Ne hagyj minket jó hír nélkül sokáig... :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Na elment kétszer... :oops:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Nem sikerült így se, most írtam neki sms-t de szerintem valamelyikőtöknek el fogja küldeni a képet, mert van neki ezer telefonszáma innen. Uuuutálom ezt a telefont, mindjárt jönneka hírek vagy tőlem vagy mástól, remélem még van enerigája rá!

Kép Kép
szõlõ

Cicc, én ezt lepasszolom, egyiknél sem folyt a magzatvizem... úgyhogy énis tuti tanácstalan lennék... bár anyu szerint az is gyanitja, hogy az volt, akinek még sosem volt ilyen "élménye".... mert ha csordogál, akkor az magas burokrepedést (felső) jelent és folyamatosan folyik vmi... legalábbis folydogál... de énis a lepedős trükköt tudom, vagy azt, hogy beteszel egy betétet és ha asszem fél óra vagy egy óra???? :roll: alatt átázik, az magzatviz...
Ja, először sárgás, aztán szintelen...

Szössz... jajjj, Szőlő, remélem, sikerül a kártyavarázslat... :D
Vendég

Akkor várjuk a híreket!!!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Pumpi
Köszi a tippet. Akkor nem az lesz szerintem... De akkor mitől ilyen vízszerű. Lehet, h a vizesedésem ott is távozik.. :roll: :lol:

Szőlő, Valaki, aki mms tud.
:D :D :D Izgiizgiizgi

Kép

kisscica80

Remélem hamarosan megtudjuk mit írt Szösszenet!

Kisscica!
Nekem is volt már olyan, hogy néhány perc alatt tiszta vizes lettem, de azért volt mert annyira megizzadtam. Mostanában néha pár perc alatt le tudok izzadni, rámjön egy meleghullám. Lehet veled is ez volt? :roll:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Cicc, olyan nekem is volt, hogy éreztem egy nagyobb "zuttyot", mentem is megnézni, mi volt, a tisztasági betét töknedves volt és szintelen... persze, utána figyeltem hogy jön-e még, vagy folyik-e vmi, cseréltem is betétet... de csak szimpla folyás volt... előfordul most már ilyen is... de azért figyelj oda okés??? és ha ilyet érzel, inkább csücsülj lepedőre... :wink:

Naaaaa, mennem kell a fiúkért!!!!! :roll: Babahir???? Szösziről???
Vendég

"Igen, minden OK! 54 cm és kereken 3 kiló Alíz! Egyelőre nem tudok mozogni, fájnak a dolgaim. Este későn jelentkezem. Puszi, Andi

Lányok, nagyon sajnálom, hogy nem tudtam a képet nektek megmutatni :cry: Kértem Szösszt hogy küldje át másnak, sajnos az én telefonom ezek szerint nem tud bármekkora MMS-t fogadni. De lényeg hogy megvannak, bár szerintem Szössz igen fáradt lehet, írtam neki hogy mindannyian pusziljuk őket.

Kép Kép
szõlõ

Kiscica: nekem is van ilyen folyásom. Vízszerű inkább, foltot is hagy. Néha alig van, de van olyan nap, hogy jön egy-két "zutty" érzés. De itt már többen is írták, hogy terh. alatt (főleg vége felé) ilyen a folyás!
Gondolom ha szivárogna a magzatvíz azt észre fogjuk venni.... az szerintem több, állandósul esetleg[/b]

Kép
gabo001

Én tudok mms-t, és a számom is megvan szössznek... hátha :roll:
Jaj, nagyon kiváncsi vagyok :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Szösznek nagy gratula! Sok boldogságot! Szép kislány lehet Alíz! Pont jók a méretei!!! (olyan kislányos :D )

Kép
gabo001

Jajj de jó! Szösszke garatulálok Alizhoz! Nagyon szépek a méretei! Gyors felépülést, sok boldogságot nektek!!!

KépKép
KépKép
atizka

JUJ
KÖSZI A HÍRT SZŐLŐ

GRAT SZÖSZNEK ÉS ALÍZNAK!!
NEKIK IS JÓ EGÉSZSÉGET ÉS SOK TEJCSIT!!!!

De jó!!!!

Kép

kisscica80

GRATULÁLOK ALÍZ BABÁHOZ!!!!
Szössznek gyors javulást, jó pihit, és sok sok tejcsit kívánok :) Kép

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Gratulálok Szösszenetnek és az újdonsült apukának a kis Alíz megszületéséhez. Nőjjön nagyra.

Már nagyon-nagyon vártuk a hírt.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Nici, nekem sem volt még ilyen hogy kiírta hogy nem tudom fogadni mert túl nagy, naná hogy most, ááá annyira bánt :(

Kép Kép
szõlõ

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: