gyerekként láttam a Szerelem Harley Davidsonon érkezett filmet, amiben az anyuka a Malacka nevű kislányának, amikor az éppen a konnektorba dugott valamit, elmondta, hoygha a tárgy érintkezik ott belül valamivel, akkor a kicsi testén átszalad az x feszültség, és akkor milyen biológiai következméynei lesznek annak... én akkor eldöntöttem, hoyg én is eszerint nevelem a majdani gyerekeimet. elmondom, hoyg nem, és megmagyarázom, hoyg miért nem....
Nálunk ez így hangzik:
ne nyisd ki a szekrényt (márhogy a szekrényes példánál maradjak) mert ha odateszed a kezed, és esetleg visszacsukódik az ajtó nem önszántadból, akkor annyira megüti a ujjadat, hoyg nagyon fog fájni, akár maradandó sérülést is okozva ezzel.
én is azon a véleményen vagyok, mint Szilbee, és Évi, hoyg meg kell magyarázni a gyereknek hoyg mit mért nem szabad, (bár más megközelítésből) nem csak rögtön tiltani, de a következetesség mellett. ha tegnap nem kaptad meg a fényképezőt, holnap sem fogod, még akkor sem, ha ezzel megúsznánk egy hisztit, vagy 10 percig csöndbe lennél, mertha leejted akkor eltörik ez és ez... (bár csak csöndben teszem hozzá Gréti sosem hisztizett, Leti már próbálkozik, de odáig jut, hoyg óvatosan leteszi a fejét a szőnyegre, és sír... én ezt a megbántódás jelének veszem, és rendszerint otthagyom, nem engedek érzelmi zsarolásnak...
azt úgyis érzi az ember lánya, hoyg mikor csak műhiszti, vagy mikor sértődött meg a gyerek igazán, most lehet nem is ő a hibás, és mikor kell megsimogatni, megölelni, vagy akár bocsánatot kérni tőle, ami hát gyakran megesik.... de nem hiszem, hoyg van oylan ember, aki a mindennapi problémákat (állandóan érkező számlák, rosszkedv, betegség) csak úgy az ajtón kívül hagyná.. vagy ha van, én nagyon irigylem!)
feszültség a levegőben... ha hiszitek, ha nem, amióta Grétivel terhes lettem, mi misivel nem veszekedtünk, nem tudom, hyog tudatosan kerüljük-e a konfliktust, de azelőtt viszont volt hoyg egy hétig(meg még több is
persze nem értünk mindenben egyet, de nem veszekszünk, mégcsak vitának sem nevezném. érveket, ellenérveket ütköztetünk ha Misi látja hoyg valami nem ok, legtöbbször szól, hyog indulás a kocsiba be, és húzzak a portáról sebtibe... az úton, meg tekerjem le az ablakot, és tartsam ki a fejem, a szellőztetés végett.
de az tény, hogy a gyerekek nagyon érzékenyek.. volt olyan hoyg hülyeségből birkóztunk, és a lányok közül valaki mindig sírva fakad... (gondolták, hoyg az apjuknak mindjárt vége, az anyjuk agyonnyomja)nem győztük nyugtatni, hogy minden ok, csak marháskodtunk...
na kidobom, és várom a reagálásokat