A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "Budai Meddõségi Centrumba járunk"

Sziasztok!

Bessy!

Nem, valószínűleg nem fogok már átmenni a másik dokihoz, annyira azért nem volt riasztó a dolog. Csak hát kimondottan barátságosnak sem találtam. :? Viszont a recepciós tényleg nagyon kedves volt. :)

És ezen a HSG-n gondolkodom. A doki azt mondta, hogy nagyon valószínű, hogy lombik lesz, de azért csak legyen meg minden.
De akkor, szerintem, ez a vizsgálat teljesen felesleges. Ezt annak idején az itteni dokim is így gondolta, ezért nem is csinálta meg.
És azért, mint minden beavatkozásnak, ennek is van kockázata, pl. a röntgen dózis, amit kapok. Nekem erre a háromnegyed petefészkemre nagy szükségem van. :(

Javaslat/hozzászólás valakitől :?: :?: :?:

Orsi
dnorsi

Dnorsi
Nekem is megcsinálták, pedig apa miatt egyértelmű volt,hogy csak lombik jöhet szóba!
Szerintem ezt valami előírás miatt kell megcsinálniuk, de én sem örültem neki:(

Törpe

Kép
törpehzs

Sziasztok!

Nika,
Boldog Névnapot! :)

Gabicsibe
Köszönöm szépen. Még gondolkodom, hogy megcsináljam-e a tesztet vagy sem. Nagyon reménykedem benne, hogy terhes vagyok, és így csak a pozítivumra gondolok :)

Dnorsi,
Sajnos nekem ebben nincs tapasztalatom, csak annyit tudok, hogy akikkel én beszéltem mindenkivel megcsináltatták a HSG-t, mert az egy ilyen alap vizsgálat.
De ha kérdésesnek tartod, akkor beszéld meg a dokival szerintem.

Üdv
Kriszta
tubikriszta

Sziasztok!

Nika!
Boldog Névnapot!
Kép

Gabicsibe!

4-én kell mennem UH-ra.

Tubikriszta!

Én az inszemek napján mindig éreztem a hasamban egy szúró érzést, valószínűleg a tüszőrepedést, de az másnapra mindig elmúlt. Egy héttel az inszem után viszont mindig jöttek a görcsölések, de nem volt vészes...

Ma voltam IR vizsgálaton, és legkésőbb hétfőn meg is lesz az eredményem. E-mailen küldik :roll:

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület

Sziasztok!

Nemone,
Köszönöm, hát remélem, hogy majd egyszercsak elmúlik ez a kissé rossz érzés a pocimban. Most meg állandóan pisilnem kell menni :)

Hol csináltattad az IR vizsgálatot? Mennyibe került?

Képzeljétek találtam egy oldalt, ahol a PCOS-ra adnak jó kis "recepteket" teák tekintetében, meg tablettákban. Volt egy komment is, miszerint a lány teherbe esett pár hónapos szedés után :)
A barátcserjét már mondtátok itt, de van egy másik is.
http://www.lombikbaba.hu/index.php?opti ... &Itemid=77
tubikriszta

Gondolom akkor sokatoknak volt ilyen vizsgálata itt (HSG). Pontosan mit csinálnak?
Nem elsősorban arra vagyok kiváncsi, hogy fáj-e vagy sem, hanem, hogy milyen a technikai lebonyolítása.

Orsi
dnorsi

Orsi,

Egy egész napot rá kell szánnod, mert külön a BMC-nek nincs olyan gépe, amivel megcsinálják, így a János kórházit használják.
Nálam úgy nézett ki, hogy oda kellett mennem 10-re, majd 12 óráig vártunk, mert átlagban csoportosan csinálják és megvárunk mindenkit, hogy odaérjen. Majd egy nővérrel átmegyünk egy másik épületbe, ahol bemegy mindenki egy-egy vetkőzőbe és egyesével szólitanak. Ha tudod legyél TE az első :) mert én a harmadik voltam, de rosszabb volt a lányokat végighallgatni, mint túlesni rajta.
A beavatkozás kb 10-15 perc. Előtte adnak egy algopirin injekciót, ha kéred, szerintem kérjed. Utána fel kell feküdnőd a röntgen asztalra és a különböző "szerszámokkal" szabaddá teszik az utat a kontrasztanyag számára. Előtte megnyitják a méhszájat, megcsípik. Utána bejutattják a a kontraksztanyagot, és megnézik, hogy átjárható-e vagy sem.
Majd vissza kell menni a főépületbe és várni a zárójelentésre.

Én ennyit tudok írni róla írni, a többiek biztos, hogy kiegészítenek :)

Remélem, hogy valamennyire tudtam segíteni.
tubikriszta

Köszi, Kriszta, jól hangzik :)
Bár én itthon fogom megcsináltatni a saját dokimmal, tehát talán legalább nem csoportosan kell jajgatni. Mindenesetre kepeszteni fogok az Algopyrin injekcióért. Már ha nem tudom elbliccelni, de arra mérget vehettek, hogy meg fogom próbálni. :D

De leginkább arra voltam kíváncsi, hogy akkor ezek szerint röntgennel követik a kontrasztanyag útját és nem UH-gal. Pedig az jobb lenne.

Orsi
dnorsi

Sziasztok!
Orsi!
Miért másabb az UH-gos mint a röntgenes? Lövésem sincs. Mindkettő kontrasztanyagos, nem? Nekem UH-os volt, de marhára nem volt kellemes. Na de azért nem halltam bele! :P És nekem semmiféle szurit (fájdalomcsill.) nem adtak. De miután túl voltam rajta, olvastam, hogy még otthon vagy mikor beérsz, be kell venni erős fájdalomcsillapítót, görcsoldót. Ha én ezt tudtam volna! :roll:
kira76

Kira!

Fájni, gondolom, mindkettő fáj, és a kontrasztanyag sem biztos, hogy használ, de legalább besugározva nem vagy akkor, ha UH-os a vizsgálat. Márpedig a röntgensugár nem egy barátságos kis valami. :(

Orsi
dnorsi

Sziasztok lányok!

Megjöttem

Adri

Megkaptam a privid ezek szerint te is az enyém. Köszi. Hasonlóan látjuk.

Köszönöm mindenkinek a drukkokat meg a babaragacsot. Megkaptam a 3 babót. :D :D :D
Végtelenül örülök, hogy túl vagyok rajta és nagyon boldog.
Elég vicces volt a helyzet , jó kedve volt a dokimnak...azt mondta most sikerülnie kell mert rontom a statisztikát és a gyógyszergyártó cég teljesen vissza fog vonulni miattam. Képzeljétek csak ezer műszer azon a helyen ahová jobb esetben egyet engedsz be és te közben röhögsz. Hát hadd nem mondjam.
Ha egy picit is fájt azt csak a röhögésnek köszönhetem.

Gabicsibe

Köszönöm, hogy szorítottál értem, teszt április 11én.

puszi nektek
lehet elvonulok feküdni..legalább első napon :)
dugo41

Dugó41!
Pihenj sokat! Nagyon drukk Neked! :) :) Tuti sikerül! :)
kira76

Orsi
Sajna meg kell csinálni a hsg-t!de ha nincs semmi gond odabent nem fáj!

Mindenkinek akinek kell millió babatapi!!!
gabicsibe

Kép Kép
gabicsibe

Orsi: a HSG-nél ami szerintem rossz, hogy a méhszájat megfogják vmilyen eszközzel, talán, hogy ne mozduljon el, nem tudom. Fertőtlenítős törlés előtte. Katétert vezetnek be a méhbe és azon keresztül nyomják be a kontrasztanyagot. Feszítő érzés, ahogy a nyomással méhbe jut, majd a petevezetőkön (jó esetben) kersztülhaladva, kifolyik a hasüregbe. Rtg képet készítenek közben, amin jól látható a kontrasztanyag, ill. ahogy akadály nélkül feltölti a vezetőket, s kifolyik.

(Nekem sem adtak semmilyen érzéstelenítőt sem előtte, sem utána. Nem írom, hogy fájt-e vagy sem, mert állítólag nagyon egyedi, van, aki meg sem érzi.)
edóra

nemone: Nem a MM-ben csináltattad? Én is ott voltam ma a sógornőmmel. Nem igazán veszi jól a csajszi a vért, bár baromi aranyos. Mindkettőnknek eléggé bedurrant a vénánk. Én elhozom a kettőnk leletét jövő héten kedden.
vicky79
Budapest III. kerület

Orsi: Csinálnak valahol ultrahangosat is, de nem igazán tudom, hogy hol. Azt azonban tudom, hogy nagyon drága, annak idején én is ilyet szerettem volna. Azt hallottam, hogy ez nem fáj annyira. Így utólag nem bánom, hogy nem fizettem ki kb. 50.000 Ft-ot egy 15 perces vizsgálatért.

Nem is mondom: Ma megvolt apának a sp-vizsgálata. ANNYIAN VOLTAK MA, MINT AZ OROSZOK!!! Mindig ennyien vannak? Vagy csak pénteken? Mindegy, lényeg, hogy túl van rajta. Kicsit besokalt az itteni körülményektől, mert a másikat neki egy magánklinikán csinálták. Eléggé mérges volt, hogy action közben azt hallotta, hogy "Nincs egy tizesed? Miért nem adja már ki a kávét?" Talán a kávéautomata nincs a legjobb helyen...Ráadásul meggyült a baja a tartállyal is, merthát...nem volt elég nagy :oops: Valahogy csak megoldotta. :lol:
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky79!

De ott voltam én is, és már át is küldték e-mailben az eredményt, ami sajnos nem jó, elég magas, vagyis valószínűleg ez lehet az oka, hogy eddig nem jött a baba. :roll:

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület

nemone: Ha tudtam volna hogy ilyen gyoersak, akkor én is inkább így kértem volna, most mehetek kedden érte. Mennyik lettek az eredményeid?
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Köszönöm szépen a névnapi jó kívánságokat!:)

Kicsivel jobban vagyok, lázam már nincs, viszont a torkom még mindig fáj, és elkezdtem köhögni!
Annyira mérges vagyok, mert én mindig akkor vagyok beteg amikor az influenza már javában lecsengett!

Mindenkinek szorítok akinek szüksége van rá! :) Ne haragudjatok, hogy nem írok külön mindenkinek, de most nagyon sokan vagytok "akcióban" :D

Kép
nika28

Vicky79!

A 0 perces 9,85 mIU/l, a 120 perces 64 mIU/l, aminek állítólag 15 alatt kellene lenni, de a leleten sajnos nincs referecia-tartomány erre az értékre feltüntetve. Ti hogy tudjátok, mennyinek kellene lennie?

Jó hétvégét mindenkinek!

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület

Nenome!

Ez inzulin rezisztencia szint?
witch26
Budapest X. kerület

Dugo :)
Örülök, hogy visszakaptad a babókáidat!!!
Pihengessél sokat, puszillak!
adri1983

Nemon, bocsi, elrontottam a neved :oops:
witch26
Budapest X. kerület

Nemone, megint :oops:
witch26
Budapest X. kerület

Sziasztok! Szép hétvégét!

Hétfőn leszívás!!! :lol: :lol: Ez a drága doki mosolyogva(!) :D mondta, hogy nagyon szépen behoztuk a lemaradást a hormonokkal. A legnagyobb tüsző 20mm-es volt. Még hétfőig növesztem :D
Hétfőn én leszek az első, ma este 9-kor adom be a tüszőrepit.

Lányok! Segítsetek nekem légyszíves! A hálóingen, köntösön, papucson, törölközőn kívül mit vigyek még magammal???

Nika
Nagyon boldog névnapot kívánok! És jobbulást!!!

Dugó
Sok-sok babatapit küldök neked! :wink: +++++++++++++++++++

Orsi
Nekem HSG-m nem volt. Lapar+hystero volt decemberben. Szerencse, hogy altatásban van és nem éreztem semmit. :D

Vicky
Szegény apa! Nem könnyű a fiúknak itt produkálni. Enyém apa is mondta, hogy nagy rés van az ajtó alatt, és minden behallatszik hiába párnázott. :roll:
bessy76

bessy76!

Én vittem intim törlőt, meg wc papírt, de wc papír az van, teát adnak utána egy csészével, de mivel én sokat iszok vittem inni is, és enni is :)
witch26
Budapest X. kerület

Köszi Witch!
Rakok én is. Másra nem is volt szükséged? Csak mert olyan nagy pakkokkal láttam a beavatkozósokat jönni mindig. Nem tudom elképzelni, hogy miket pakoltak be. :roll: :D
bessy76

Sziasztok
Hát pihengettem, illetve pihengetek. De tegnap is meg ma is néha éreztem hogy kissé görcsölök. Gondolom ez nem túl jó jel. Pedig örülnék ha sikerülne.

bessy
szerintem sem kell más, csak mentes vizet vigyél mert a leszívás után csak egy pohár teát adnak. Utánna bő folyadék kell, azt tartsd is be, fontos.

dugo
Szoritok neked. Remélem te is pihengetsz és nem érzel görcsöket.
juzsika

Sziasztok!

Dugo,
Nagyon szorítok! Pihenj sokat! és csak pozítivan gondolkodj! :)

Bessy,
Neked holnapra kitartást! :)

Zsókuci,
Néha nézzél be hozzánk és mesélj, hogy mi történik Veled .) Hiányzol!

Nika,
Gyógyulgass! Igyál sok teát és pihend ki ezt a nyavaját, nem kellemes, amúgy én is mindig akkor szoktam már beteg lenni, amikor a fél országon már keresztül ment. :(

Orsi,
Még annyi, hogy a zárójelentéssel együtt kaptam egy receptet is fertőzésveszély miatt, ami egy elég erős antibiutikum, két darabos valami 1700 ft körül van és mind a kettőt a HSG napján este kell bevenni, hogy nehogy a bacik kárt okozzanak, mert hogy nyitva van a méh, azt hiszem, hogy azért.

Vicky,
Együttérzek a férjeddel :( sajnos tényleg elég rossz helyre tették az a kávéautomatát, azért beleképzeltem én is magam, a férjem helyébe, hogy így hogy menne, hát nem tudom. Meg a másik, ha kijönn onnan, akkor van, hogy egy csomó ember ott ül vagy áll és csak őt nézik. Ok, mindenki tudja, hogy ott mért van az ember csak akkro is :)
Ennél még az a jobb, amikor a nagy váróba szólítják tök hangosan :)

Amúgy szerintem a BMC kezdi kinőni magát szerintem, amikor voltunk bent egy hete, pont ezt beszéltük Orsiborsival is meg a többi lánnyal, hogy már nagyon sokan vagyunk és elég kicsi kezd lenni a hely.

Mindenkinek mennek a drukkjaim és a babtapik is!

Kellemes pihenést!

Üdv
Kriszta
tubikriszta

SZiasztok!

Köszi a drukkokat mindenkinek így utólag. Persze bementem melózni másnaptól és onnantól kezdve nem volt megállás. Na mindegy! Remélem, tényleg nem ez számít!

Megy a drukk a számos sorstársnak! Beindultunk, nagyon bízom benne, hogy a babaeső is elkezdődik!!!

Hétfőre megy a drukk Adrinak, Babynek, Witchnek és Bessynek a leszíváshoz!!!!!

Nika
Megkésve ugyan, de nagyon boldog névnapot kívánok és jobbulást!!!!

Nemone
Sajnálom, hogy nem lett a jó az eredmény, viszont így hátha előbb lesz babó, ha már tudjátok, mi a baj. Ez csak PCOS esetében kell nézni? Vagy bárkinél okozhatja a problémát?

Törpe
Fogynak a szurik lassacskán???

MAdrin, Zsókuci, Baby! Kicsit eltűntetek!!!!!!!

Gabi
Ilyen fiatal??? Mondjuk talán még fiatalabbnak is kinézném! Apropó... Átírnád a nevem melletti számot? :oops:

Puszi mindnekinek, mennem kell, vendégek jönnek.
Szép vasárnapot!!!! Végre itt a tavasz!!!

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
gil

Sziasztok!Szeretném megkérdezni,hogy tudna e valaki némi infót adni arról,hogyha letelt az 1.év ,akkor újra csinálnak minden vizsgálatot?Nekem nem volt hsg,csak hystero.Ilyenkor a hysterot is újra csinálják?2 lombikom nem sikerült sajnos,és most megyek a harmadikra.Előre is köszönöm a válaszokat.

szép napot mindenkinek!

És mindenkinek drukk,és kitartást!!!!
pregi75

Szép napot mindenkinek!

Dugo!
Ezerrel megy a drukk!!!

Nika!
Jóbulást kívánok!

Kedden jön valaki BMC-be?

Mindenkinek sok sikert, és ezerrel megy a babatapi ++++++++++
Vendég

Gil!

Én nem leszívásra megyek, csak uhra, de köszi a durkkot :)
witch26
Budapest X. kerület

Mindenkinek szép Kép -ot!

Juzsika
Nyugi nem baj ha fájdogál a pocid!Még jót is jelenthet :wink:

Pregi
Üdv itt nálunk és mielőbbi pocakosodást kívánok!Csak a vérvizsgálatokat csinálják újra és a rákszűrést!

GIl
Gondoltam,hogy bementél dolgozni!Akkor így utólag is
Kép

A holnapi Bmc-s járatnak egy nagy kalappal!!!Ügyesek legyetek :D
gabicsibe

Lányok!

Segítséget szeretnék kérni. A 3. cn-en kell mennem vérvételre, ami szerdára, vagy csütörtökre fog esni. Szerintetek mikorra menjek, hogy normális időben be tudjak érni még dolgozni (olyan 10 körülre végezzek)? És ha a 20.cn-en kell menni éhgyomorira, akkor mondjam, hogy metformint szedek? Mert ugye azt be kellene venni és utána enni kell, különben bekómázok. Nem akarok senki elé betolakodni, csak nem tudom, hogy meddig bírnám kaja nélkül reggel. Ha valaki szokott így vérvételre menni reggeli gyógyszerrel, akkor írja meg, hogy mit szokott csinálni...légysziiiii :?

Egyébként nem lehetne ezt a vért a központi vérvételeseknél levetetni? Nem tudom, hogy itt mi hogy van, mert még csak egyszer jártam a BMC-ben.

gil: Az inzulin rezisztenciát érdemes mindenkinél megnézetni, mert öreg korodra cukorbetegséget okozhat. És nem mellesleg meddőséget okozhat és kevés tünete van. A www.pcos.hu-n találsz infókat róla és fóruma is van.

nemone: Én is nagyon kíváncsi leszek az eredményeimre, mert nekem legutóbb a 120 perces inzulinom 115! volt. Most lehetne jobb.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky79

Reggel 7-re menjél oda,akkor végzel időben.a 20 napon meg szerintem ,csak a vérvétel után vedd be,mert befolyásolja az eredményeket.Menjél akkor is korán ,és akkor nem leszel rosszul. Akkor veszik le a rutint,meg a hiv+hepatitist.Nálam így volt.De azért kérdezzél rá most a recepción.
pregi75

vicky79!

Én is merkformint szedek, amikor vérvételre kellett mennem fél 7re ott voltam, hogy benne legyek az első 10-be. Sajnos tényleg nem veheted be a gyógyszert, és nem igazán érdekli őket, hogy be kéne venned, én ezt úgy oldom meg, hogy viszek vizet, és azt iszok ameddig nem jutok el a vérvételig, és utána azonnal kajcsizok, bár én délben veszem be a gyógyszerem pont az ilyenek miatt...
Az Inzulin rezisztenciám a gyógyszer szedése előtt 4-5szöröse volt a normálisnak, azóta sem sokkal jobb, vszeg megint emelni kell az adagon.
Te mennyit szedsz naponta?
witch26
Budapest X. kerület

Sziasztok!

Most jöttünk haza. Szabin voltunk a héten. Olyan jó és tartalmas volt: Egerben voltunk szombattól csütörtökig, pénteken meg elmentünk Bonnyára (Somogy megyébe).

Nemone!
Olvastam most ezt az utolsó oldalt és látom hogy voltál IR vizsgálaton. Én holnap megyek.
Akkor ezek szerint lehet hogy meg van az oka a problémátoknak.
Ezek után mi a teendőd? Vissza kell menned konzultálni és kapsz valami gyógyszert?
Remélem most már hamarosan összejön nektek a baba!!! :wink:
Te hányra mentél vérvételre?

Kép
vucuska

pregi75, witch26: Köszönöm a válaszokat, megpróbálok jó hamar odaérni. Én 2*850 mg-ot szedek, mert a 3., délitől mindig hányingerem volt. Nekem kedden lesz meg az IR eredményem. Majd beszámolok.

Panasz jön: EZERREL FOGY A SZABIM!!! Még csak most kezdtünk bele és (más egyéb dolgok miatt) már 7 napot kivettem a 22-ből! És még nyaralni is szeretnénk az éven egy hetet. Igaz, hogy 1 napot 2*1/2-ben veszek ki, mégis kevés lesz az idén. Ti hogy oldjátok meg?
vicky79
Budapest III. kerület

vicky79!

A szabi dologgal kapcsolatban: Én amíg még nem jöttem el teljesen betegálcsiba addig a dokim igazolt egy egy napot, nekem is sok szabim ment el vele, de aztán öröm az ürömben, megműtöttek novemberben, azóta meg szabin vagoyk én már nem mehetek vissza a munkahelyemre, nem enged a főnököm. (Nyitottam egy saját könyvelő irodát :))
A másik, hogy bejelentetted írásban, hogy lombikprogiban veszel részt? Mert akkor a Munka Törvénykönyve véd, nem rughatnak ki. Én megtettem, a főnököm azóta is átkoz :)
witch26
Budapest X. kerület

Még nem mondtam odabent (hivatalosan), de a nőgyógyászom már tavaly szeptemberben írt alá nekem egy nyilatkozatot, amit én állítottam össze. Eddig nem akartam bent senkit sem provokálni vele. Nem nézik rossz szemmel a munkahelyemen, de lesz az idén átszervezés és nem szeretném, ha elküldenének. Szerintem nem csak lombikra vonatkozik a törvény, de ha kell, akkor azt mondom, hogy lombik lesz (remélem az inszem is elég lesz). Az a baj, hogy így is csak fizetetlen szabi jár.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky79!

Ha jól tudom sajnos csak a lombikra vonatkozik, de utána kell járni. Az a lényeg, ha hormonozol, meg mész az inszemre, irasd ki magad, mert olyankor sűrűn kell majd menned uh-ra...
Remélem nem lesz gond.
witch26
Budapest X. kerület

Én erre a pontra hivatkozva akarom leadni a papíromat:

"166. §

(1) Emberi reprodukcióra irányuló különleges eljárásként (a továbbiakban: reprodukciós eljárás):
.
.
f) a nõi ivarsejt megtermékenyülését, illetõleg megtermékenyíthetõségét, valamint a megtermékenyített ivarsejt megtapadását, fejlõdését elõsegítõ egyéb módszer alkalmazható."

Szerintetek ez nem jelenti a hormonos felkészítést vagy az inszemet? Az emberi reprodukcióba csak a lombik tartozik?
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky79!

Mint minden törvény, két értelmű, szerintem jelentheti azt is, hoyg az inszem alatt is védve vagy, remélem hogy így van...
:)
witch26
Budapest X. kerület

Majd megkérdezem a BMC-ben, hogy kaphatok-e ilyen igazolást már most.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky79!

Elvileg ez nem igazolás, hanem írásban bejelented a főnöködnek. Én leírtam hogy mikorltól veszek részt a programban, és átvetettem vele tanuk előtt. Ennyi...
witch26
Budapest X. kerület

Szép estét lányok!

Még egyszer megkérdezném, kedden jön valaki a BMC-be???

Akkor kell mennem UH-ra, csak az a próblémám, hogy még mindig nem múlt el a menses, már a 8. napnál tartok. :( :D
Vendég

Kép Kép
gabicsibe

tubikriszta edóra!
Hogy vagytok első inszemes lányok???? Mitek fáj? Ha egyáltalán fáj valami! Izgultok? Meséljetek!!
Még tegnap olvastam, de nem tudom ki írta ezt a szabi dolgot. Tudjátok mit nem értek? A meddőség ugyebár egy betegség. Akkor miért nem jogosít táppénzre. Annyira dúrva. Én táppénzen vagyok, de mondta a felülvizsgáló Doki, hogy április 24 és kiír. Vége a táppénznek. Pedíg nagyon rendesek, de beléjük fognak kötni. Dec végétől vagyok táppénzen. És mit gondolnak, ha fizu nélküli szabit veszek ki, akkor mennyi lesz a fizum? És ugyebár a meddőség kezelése nem két forint. Aki ezt kitalálta így, annak tuti van vagy 5 gyereke! :? :(
kira76

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: