Hú, Szösszenet, nagyon jól összeraktad a dolgokat, köszönjük
Közben én is elővettem a "teendők" listáját, amin mindenféle van, és változó annak függvényében, hogy pl. kinek mit intéz a munkahely, hol lakik, melyik Kh-ban mi a szokás, stb. Nálunk így lesz:
Az első dolog a baba anyakönyvi kivonata
- Nálunk ennek igénylését a KH indítja el, viszont nekünk kell érte menni a kerületi Polg. Hivatalba, pár nap múlva. (Ha az apa megy érte, akkor nem kell meghatalmazás, csak ha más intézné, akkor) Kellenek az én okmányaim is (a házassági anyakönyvi is kellene, de azt a Kh megküldi).
-
TAJ kártya
Fővárosi Eg. Pénztártól (nálunk a Kh indítja/indítaná meg ennek is az igénylését, de mivel tényleg kb. 30 nap lenne a postán való megérkezése, így nálunk is személyesen intéződik majd) ehhez kell a baba szül. kivonata, okmányaim, és az az igénylő lap amit Szössz belinkelt.
Ez a 13. ker-ben van (Teve u. 1.) , és ahogy Szőlő is írta, ha megvan és kiadják a Taj kártyát, akkor arrow: átcaplatni vele a MÁK-ba (Váci út 71) az
Anyasági Támogatás és
a Családi Pótlék igénylése miatt. Kell még hozzá a
kitöltött formanyomtatványok (ami úgyszintén Szössz üzijében van) a
nőgyógy. által adott minimum 4 pecséttel ellátott
igazolás - h. részt vettél a terh. gondozáson - (nálunk ezt a Kh adja ki az uccsó napon) a
gyerek anyakönyvije, és az
igénylő okmányai.
-
Lakcímkártya
Illetékes okmányirodából (nálunk az én okmányaim és a gyerek eredeti szül. kivonata kell)
Vannak még egyebek:
Szülésről értesíteni:
- Háziorvost (ha vki tp-en van, mert a szül. napjától már a TGYÁS indul!! és majd vkinek bemenni a tp-es papírért, amit meg a mh-nek kell megküldeni)
- Védőnőt
-
Gyerekorvost, (és el is menni hozzá a receptekért, amit ki kell váltani a patikából a babának)
-
Munkahelyet (be is menni, ha megvan a szül. anyakönyvi kiv+ Taj kártya+Kh-i zárójelentés mert a TGyás-t ők indítják)
Kb. ennyi. Ja, azért lett olyan sok, mert mindenhova írtam a páromnak tel. számokat, címeket stb. Remélem nem túl érthetetlen amiket írtam
Nálunk a férjem fogja intézni ezeket (anyukája is elkíséri) mert úgy gondolom, hogy a babától én nem tudnék vele menni..
Köszi lányok a telcsiszámokat!!
Timi