A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Úgy tudom, a Strepto-t a baba elkaphatja szülés közben. EZért kell az antibiotikum. Megakadályozandó, hogy a baba ne fertőződjön. Nekem eddig mindegyik szülés előtt csináltak. AZ orvosom fontosnak tartja.
emma2008

na hát ez is megoszlik. Az enyém meg azt mondta, felesleges. hmmm :roll:
Felit még csepelen szülted, nem? Én a dokid ott is ő volt?

Kép
téjé

Én=és ja és magyartalanul írtam, de a lényeget érted. Dokit nem váltottál?

Kép
téjé

Felsoa: pozitív strepto-nál megfertőződhet a baba szülés közben (és súlyos szövődményeket okozhat nála /a legsúlyosabb az agyhártyagyulladás/), így mindenképp a szülés előtt kell antibiotikumot kapnia az anyukának! Ha ez valamiért mégsem történik meg, akkor a babának kell antibiotikumot kapnia a szülés után rögtön!
Az én dokim annyira fontosnak tartotta ezt, hogy mikor kiderült, hogy pozitív, a kiskönyvem borítójára jó nagy betűkkel ráirta, hogy amint beérünk a kórházba, egyből lássák!

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

A doki ua volt mind a háromnál. Az első kettőt Csepelen, Bettit már itt, de annál a dokinál. Most váltottam orvost, mivel a régi már nem vezet le szülést.
Jó emlékezeted van. :)

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Téjé!
Nem Csepelen szültem, hanem a BM Kórházban, mind a hármat. Igen ugyanaz a dokim már 15 éve. Csak ő időközben átment a JÁnosba. Amit Zorroné írt, az abszolút pontos, ezért tartja az én orvosom is lényegesnek ezt a dolgot.
emma2008

Zsuzsa a memóriám az erősségem! Most akkor te nem aggódsz, hogy nekünk nem csináltak? Eminek kedden leveszik.

Kép
téjé

TÉjé!
Lehet, hogy nem is tőlem kérdezted? Akkor bocs, csak pont az én hsz-m után jött a kérdés, és még össze is függött vele.
emma2008

Emma nem, bocs, csak nem címeztem! :oops:

Kép
téjé

Judit! Nem aggódok egyáltalán.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Téjé!
Semmi baj! A következő hsz-ekből azért kihámoztam vaslogikával, hogy talán még sem én vagyok a címzett.
emma2008

Törölt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2008.11.17 15:15-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Csajok,
ennek a málnalevél teának borzasztó íze van. Olyan mintha füves vizet innék. Ti szoktátok ízesíteni???

Kép
emi29

Emi,
hát nem egy élmény az biztos! Én nem szoktam ízesíteni, de állítólag mézet lehet bele tenni. A citromot nem ajánlják.

Zorróné, Emma
Köszi az infót. Hát mit ne mindjak nem nyugodtam meg.

Anetto,
nem lehetett semmi a túrátok. Csodálom, hogy bírtad.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Gitka,
Merre jársz?
Minden OK?

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Andi,
köszi, a mézet inkább kihagyom. Azt sem szeretem... Én citromot tennék bele, de ha nem javasolják, akkor iszom anélkül.

Kép
emi29

Lanyok!

A strepto legsulyosabb kovetkezmenye a csecsemo halala is lehet, de az nagyon ritka. Elsosorban tudogyulladast okot.
Akkor van gond, ha a burokrepedes es a megszuletes kozott tobb mint 18 ora telik el.
Akkor tud a bakterium felkerulni a burokba, amibol ugye iszik a magzat es igy a tudejebe kerul a bakterium illetve a beleibe.

Nekem is nagy betukkel irta bele a kiskonyvembe, hogy +.

Magi
Vendég

Sziasztok!

NICCI GRATULÁLOK A BABÓHOZ! NAGYON ÉDES AHOGY ÖSSZEKULCSOLJA AZ UJJAIT !

BOLDOG SZÜLINAPOT MINDEN ÉRINTETTNEK!

Kisscica!

Köszi a homeós infót!

Xsara!

Még nem biztos, hogy beelőztél :wink: :arrow: bár pont tegnap voltam a dokimnál és stabil 3000-es a méhszájam, szülésnek semmi előjele! (Sztem jóslófájásaim sincsenek, a keményedéseket is csak a CTG jelzi, én nem nagyon érzem :roll:) De nem is bánom, ugyanis mi még mindig nem vagyunk teljesen készen a gyerekszobával, :arrow: újabbnál újabb /egykönnyen nem/ megvalósítandó ötleteink vannak :roll: :wink:

Emi!

Én is ma délután ittam meg az első bögre málnelevél teát...tényleg fű, vagy inkább széna íze van...de én még mindig jobban elviselem, mintha mondjuk olyan erőteljes ízű lenne, mint pl. a kamilla :arrow: azt utálom! Fújjjjjjjjjjjj! Döntsük le és kész! Hátha tényleg segít :roll: :wink: !

Csajok!

Olyan furcsa nekem, hogy nem mindenhol nézik ezt a sztreptot..szerencsére az én dokim igen...és nekem negatív lett :P :arrow: nem tudom miért, de aggódtam az eredmény miatt... :arrow: talán mert nem tudok sokat a következményeiről.

Az meg a másik, hogy van ahol meg kell venni az üvegcsét :shock: :?

Valamit még akartam...de hogy mit :?:

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Felsoa, muszáj lesz lemennem, ha tényleg ennyi idő.... én azt sem értem, hogyha egyszer Pesten élek, akkor ha beviszem a régit, ugyan miért nem tudnak kiadni egy másolatot???? Főleg a számítógépek korában, könyörgöm????

Amúgy nem nagy macera, mert tőlünk 3 megálló a köki, vonatra fel, vonatról le, és onnan 500 m séta az ocsmányiroda :)
És lehet hogy el tudom indítani a neten, és akkor csak érte kell menni, nem kell sorban állni...

Na majd megbeszélem az urammal, hátha lemenne ő (csoda lenne)

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Csak azt nem értem, hogy ha ilyen súlyos következményei lehetnek, akkor miért nem kötelező a szűrése, mint pl. a Hepatitisnek.

Kép
emi29

NEMRÉG KAPTAM ezt a figyelmeztetést !!!!!!!!!!

'Egy ismerős anyuka a 2 éves gyerekével várta a nagyobbat márc.20-án az Érdi úti iskola (XI.ker) elött. Egy román rendszámú Merci megállt mellette, egy férfi kiszállt és útbaigazítást kért, majd visszaült. A még nyitott kocsiajtón át a gyereknek egy csokit nyújtva akarta megköszönni a segítséget, amikor a gyereket berántotta az autóba, az anyuka kis huza vona után visszarántotta, végül nála marad a gyerek. A kocsi elindult, de a férfi visszaszólt, hogy 'úgyis elviszem'. Anyuka a rendszámot megjegyezte.

A rendőségen kiderült, hogy a rendszám egy román Dacia rendszáma volt, nem a Mercedesé. A rendőrök elmondták, hogy az elmúlt 2 hónapban 17 kisgyereket vittek el így, nyomtalanul. A csokiban valószínűleg nyugtató lehet, azonnal kiviszik őket az országból, az egész utat átalusszák. Nem bíztatták a szülőket, azt mondták biztosan nem lett volna meg, ha elvitték volna. Ovodáknál, iskoláknál, játszótereknél, bevásárlóközpontoknál vadásznak.

Sajnos nem ez az első eset és nem nagyon lehet hallani róla a hírekben. Sokan úgy gondolják h csak vicc és pánikoltatása a szülőknek. Én mégis úgy gondolom h van alapja. A legdurvább az, hogy az érintett gyerek már 2 éves volt!!!!
Nem tudom ki hogy gondolkodik erről, de szerintem nagyon gáz h ilyesmiről nem esik szó soha. Lelkesen vezetik az anyukák a blogokat és megmutatják a mindennapi életüket kidva a szokásaikat is. Én nagyon sokat gondolkodtam egy internetes napló írásán a családtagok miatt de valahogy mégsem vágtam bele. Én vagyok a túl pánikolós anyuka. Gondolom van itt olyan is aki a másik végletet képviseli és abszolút nem aggódik ilyesmi miatt.
Azért próbálom a normális keretek között tartani ezt a félelmemet és nem tartom a gyerkőcöt pórázon, de nagyon figyelek h ki van a környezetünkben és milyen emberek mosolyognak rá a gyerekemre.
Vendég

Sziasztok,

Anettoo, remélem nem bántottalak meg, de tényleg vicces volt a fejed azon a képen... Bocsi... Nem tudom hogy bírtad a túrát.. Nekem már a puha ágy se jó, nemhogy egy lessátorban gubbasztani :)

Strepto: nem is értem, hogy miért nem szűrik mindenhol, pedig nagyon mondják,h. milyen veszélyes...

Kép
Kép
mango.

Magika!

Hú, most meg már talán többet is tudok róla, mint szerettem volna :shock: :(

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Atizka - Természetesen írunk majd a kórházról .. 1-2 hét és ömleni fognak a Szent Imrés infok :lol:
Amúgy a XI. ker. életkezdési támogatáshoz én megtaláltam a letöltendő nyomtatványt .. :) már itt is van előkészítve ..
Minden pénzre szükség lesz .. tuti azonnal beadok minden kérelmet :roll: :roll: :roll:

Xsara - Én ezért hagytam meg mindkét vonalzót :) Egyik a császárt számolja, a másik meg a tényleges korát a babának :) Pont egy hét van a kettő között! :)

Kép
szösszenet

Nono - Tény, hogy nagyon kemény világban élünk .. de én kb. 10 ilyet olvasok/nap az üzenőfalon .. és ennek 99%-a sajnos hoax .. semmi valóságalapja.
Ettől függetlenül persze vigyázni kell, és következetesnek lenni ..
Az én blogom többek között ilyen okok miatt lett privát/meghívós blog. Jobban érzem így magam, ha tudom, ki olvas, ki tud az életünkről :)

Kép
szösszenet

Benettke!

Beutod a keresobe es kiirja egybol, hogy milyen betegseg.

Mondjuk gondolhattam volna, hogy tuti lesz, mert ugye mar vagy fel eve faj a torkom es alandoan betegek vagyunk mind a harman, a torok miatt. Zoli mar gegeszetre is jar, de ott nem vettek torokvaladekot.
Raadasul anyosomnal talaltak fel eve es O is antibiotikumot szedett ra.

Szoval gondolhattam volna.

Na mindegy.
Igy majd szedi az antibiotikumot az egesz csalad.

Amugy egyre jobban barnazom. :shock: :shock: :shock: :shock:

Magi
Vendég

[quote="magika"]
írta:
magikaAmugy egyre jobban barnazom. :shock: :shock: :shock: :shock:

Az normális :?: :?: :shock: :shock:
Lehet tényleg a nyákdugó az? ... Én nem értek hozzá .. de biztos hívnám a dokit, hogy mi az ég ez .. mert a vérzés az ugye lepényleválás .. de ilyenkor csak úgy pecsételgetve barnázni ..

Kép
szösszenet

szösszenet! aki küldte a rendőrségen dolgozik és a rokonomnak küldte aki meg nekem tovább. Az ügyet azért tárta fel a rendőr és küldte el az én rokonomnak mert neki (mármint a rendőrnek) pont az ismerősével történt meg a dolog.
Igazad van amúgy h nagyon sok kamu esetről kapunk hírt (többek között én is) ezt csak azért tettem fel ide mert sajna számomra elég hiteles a feladó és mivel belső emberke a 17 gyerek is komoly számot mutat.
Természetes h nem lehet félelemben élni és folyton attól rettegni h ki figyel ki és ki viszi el a kölköt.
Pánikolós vagyok nem tagadom de annyira azért mégsem mert amint látod lelkesen fórumozok én is, megadva jó néhány adatomat pl a születendő babáról.
A zárt blog valóban jó ötlet és nem hiszem h valaki fel akarná törni hisz annyi nyílt blog van.
A zárton én is gondolkodtam de aztán elvetettem a lehetőséget.
Vendég

Szosszenet!

Most voltam orvosnal.
Gyanitom a vizsgalattol van, mert mondta, hogy enyhe verzes is lehet.
Mondtam neki csinaljon valamit mar, hogy megszuljek.
Hat jol megvizsgalt, bar nem fajt, de azert gondolom attol van.

A lepenylevelas elenk piros verzessel jar.

Magi
Vendég

Na megyek pihizni,

Zsuzsófi, szerintem te pihizzél inkább othon, ha nem akarod a 3. gyerekedet is Szegeden szülni.. Én szegedi vagyok, nekem ne mondd, hogy az okmányirora 500 m. séta a pályudvartól.. Amúgy nekem pozitív tapasztalatom van a kivonattal kapcsolatban, 1 héten belül megkaptuk. (nem szegedről) A lényeg: nagyon meg leszel itt dorgálva, ha nem nyugszol :)

Barnázás: nekem szülés előtti hetekben a "manuális" vizsgálatok után volt.

Kép
Kép
mango.

Zsuzsófi!

Nincs valaki, ott helyben aki elintézné neked? Sztem nem feltétlenül kell ezt személyesen! Nekünk anyósom kérte ki, mondjuk nekik szomszéd a polgármester és az anyakönyvvezetővel is jóban vannak. Azért lehet, hogy ezek hiányában is el lehet valahogy intézni. Nem? Hívd fel őket! A helyedben én már nem utazgatnék...na, de tudjuk, hogy én paramami vagyok :oops:

Magika!

Tudom, hogy utánanézhettem volna a neten, de míg nem volt eredmény nem akartam magam ezzel stresszelni...

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Nono - Értem :) Én már jó ideje olvasom ezt az üzifalon .. meg még ezer ilyet .. úgy utálom őket.
Egyszerűen vigyázni kell ..
Meg ez is .. pasi eligazítást kér, aztán az ablakon át csokit nyújtogat .. tudod mikor engedem közel a gyerekem..
Borzasztó ez a világ :(

Magika - Igen tudom, hogy az élénk piros vérzés .. azért nem értettem a barnázást. De a vizsgálattól tényleg lehet .. nekem a terhesség elején volt csak, mostanában nem.
Azért szorítok, hogy szüljetek lassan :)

Kép
szösszenet

Haladunk a munkálatokkal, de hosszú lesz az éjszaka... :roll: :wink:

Anetto!
Ezt a túrát én már nem terhesen sem bírnám szerintem :roll: , pedig régen imádtam kirándulni.

Nono!
Egyszerűen elképesztő, hogy mik vannak. Igazad van, ilyesmiről alíg esik szó. És a gyanutlan ember bármikor útbaigazítást ad, és megtörténik a baj. És mindez fényes nappal???? :evil:

Zsuzsófi!
Szerintem sem neked kellene most Szegedre utaznod. De hogy 1 hét alatt megjön postán, az nem biztos. Mi kb. 1 hónapot vártunk rá.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Lanyok!

Most voltam wc-n es hat szerintem a barnazasom a nyakdugom.
Szerintem most szabadulok meg tole barna es zseles kocsonyas.

Lehet tenyleg nem maradunk egyben. :lol: :lol: :lol: :lol:
Lehet hetvegen tenyleg megszulok. :lol: :lol: :lol: :lol:

De jo lenne!

Almodozom!

Magi
Vendég

[quote="magika"]M írta:magikaost voltam wc-n es hat szerintem a barnazasom a nyakdugom.

Nah .... mondom, volt egy érzésem :)
Mennek a drukkok :)
Lehet mindjárt szaladhattok :D
És bármikor jöhet az sms - éjjeli baglyok vagyunk :lol: :lol: péntek-szombaton meg főleg :lol: :lol: :lol:

Kép
szösszenet

szösszenet! nos akkor már csak az a kérdés h kinek sikerült átverni a rokonomat. Mert ő azt mondta nekem h rendőr ismerősétől kapta az emailt. Én nem néztem utána h akkor igaz e v ez is csak egy olyan kör e-mail e anyákriogatására.
Amúgy az üzi nekem is ismerős volt de nem szó szeritn ez a verzió. Csak azért tettem fel ide. Ami erre hasonlított az nem román Dáciáról szólt de szinte szó szerint ez volt. Hogy mekkora is akkor ezeknek a valóság alapjuk nem tudom de az biztos h nagyon sok hasonló eset van ha csak a statisztikát nézem.
Mindegy, én a jobb félni mint megijedni kategóriába sorolom magam ezért inkább figyelmeztetésnek veszem mintsem h átsiklok felette.
Azt hiszem a jó hírek meg a hogyan gyűjtsünk pénzt típusú emailok nagyon mennek és arra sokan figyelnek de az ilyesmiket egy kézlegyintéssel szokták elintézni.
Vendég

magika!!! ++++++++++ nagyon drukkolok!!!! Lehet h te leszel a dobogós 3.?
Vendég

Magika! Drukkolok! És várom a híreket.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Magika!

Megy a drukk ezerrel+++++++++++++++++++++++! Mozgalmas éjszakát nektek :wink: !

Többieknek meg nyugodalmasat!

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Lanyok!

Meg nem szulok!
Igy meg egy hetig is el lehet lenni.

De barcsak igazatok lenne es hajnalban kezdodne valami, ugyanis azert szeretnek egy kicsit pihenni is meg ejjel.

De remelem igaza lesz az orvosnak es hetvegen megszulok.

Magi
Vendég

szösz! Megvan! :D én iwiwen kaptam majdnem dettó u.ezt a mailt. Tudtam h olvastam már valahol. Mondjuk nem ponty u.ez volt csak hasonló nagyon. Ezek szerint ez is egy olyan köremail volt.
No asszem mindenkit át lehet verni. Bár rákérdezek kedves rokonomál h mennyire tartja a barátját hiteles információnak. Mert ha nem az akkor jobb ha nem stresszel ilyenekkel engem sem.
Vendég

magika! Az elhagyott nyákdugó azért jelent valamit! Nekem 2 nap múlva lett eredménye! :D
Pihizz ha képes vagy rá!! Lehet h hamarosan kell az energiiiii!!!!
Vendég

Sziasztok!

Medina: igazad lehet, valszeg az apák is idegesebbek alapból :lol: :D

Ksicica: no, szimpi lett a dokinéni? Remélem, igen! És kellemes hétvégézést pároddal!

Emi: valóban szép idő volt, aztán mi is kimentünk, csak délelőtt olyan hűúvösnek tűnt

Zsuzsófi: nekünk ugyan bpi kerületből kellett, de telcsin meg tudtam érdeklődni és azt mondták, hogy postafordultával küldik és küldték is. Szerintem telcsizés nélkül nehogy leutazz!!! És vigyázz magadra!!!

Magika: Launál nekem elment a nyákdugóm (bár így is túlhordtam) és az más volt... Élénkebb színűú, egyszeri, tényleg olyan dugó-formátumúű (amennyire láttam) nem barna, de lehet, ez is változó

Kép Kép
celesztina

Nono!

Pihizek!
Igaz csak fekszem, mert varom haza az uram, azt mondta fel 11 fele hazaer, de nala ez nem 100%.

Zoli meg mellettem szuszog.Nyugalom van most itthon, reggelig tuti tudok pihenni, meg holnap is, mert megfoztem elore.

Magi
Vendég

Hát majd felhívom őket... meg hétvégén megdumálom apjukkal is. Végülis pénzben nem nagy, mert Bencével 90 %-al utazik a szülő.

Mango, jó nem 500 méter, de ha felszállok a 21Y-ra, akkor már tényleg nem sok :) na :) Így ok?

Én tényleg nem értem egyébként minek.... egyáltalán minek kell új anyakönyvi? Bezzeg ha mástól szeretném anyakönyveztetni akkor tuti a férjem nevére anyakönyveznék.....

Meg miért nem lehet itt kikérni?????

Meg miért vagyok ennyire hüüüüülyeeee????

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Celesztina!

Nekem Zolinal ilyen volt es akkor sem egyben jott, hanem darabokban.
Eloszor rozsaszines volt, majd a nap vegere barna.

Most csak barna, nem vagyok biztos benne, hogy az de mostmar tenyleg arra tippelek. Kemenyedeseim vannak meg neha egy-egy gorcs. Ezek eddig is voltak.
En azert remenykedem.

Magi
Vendég

Na én is megyek hunyni, mert nagyon ramatyul vagyok :( Kicsit sok volt a házimunkából (a felével nem lettem kész), most nagyo nfáj a csípőm :( Meg a méhtartó szalagjaim is szúrnak nagyon....

Nyugi, keményedés, fájás nincs :) Csak fáradt vok :(

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Miért mindig a nyavajgásom kerül laptetőre?????

MAGIKA, MEGY A DRUKK :)

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsuzso!

Ha te nyavajogsz, akkor mit csinalok en, mar hetek ota?
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Magi
Vendég

Magika: bocsi, érdekes ugyanakkor, ksözönöm, hogy írtad, azt nem tudtam, hogy ilyen is lehet, de jó, hogy már tudom, hátha most hasonló lesz nálam is majd jó sokára... Drukkolok Neked én is!!!!

Kép Kép
celesztina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: