A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Szilva!!! A babexpon ők is lesznek,

www.nikicabababolt.hu Már régebben raktam fel ezt az oldalt,és tök jo dolgaik vannak,jo árban. Ismerem őket. :lol:
Gelics Csilla

www.szopiparna.hu Ők is ott lesznek,tőlük vettem az elöző babaexpon a szopi párnát.Nagyon jo dolgaik vannak,ágynemük,stb.

Ezeket a standokat feltétlen nézd meg.

Uh-os képeket nem tudom felrakni,kicsinyitani kellene.De irás védett.

Kata&Milán

oszman777

Heni, Almaani köszi a szoba dicséreteket!

Andóca Neked ezt találtam:

http://www.teszvesz.hu/show_user_auctio ... id=6260177

http://www.teszvesz.hu/show_user_auctio ... id=9721711

De szerintem mindenképpen nézzétek meg a barkácsáruházakban is, bár nem tudom azok milyen árban vannak.
Esetleg a Cora, Auchan ilyen helyeken is elképzelhető hogy találsz!

Anna

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Bogi:én is így vagyok pár napja,kb.fél óránként fordulok.Még jó,hogy vissza tudok aludni.

Most olyan hányingerem van és szédülök,hogy egy órája csak fekszem.Mi a fene van?

Kép
melike

köszi szépen

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Süti a sütőben
Vendég

Osszman hol vannak a klépek????
Milyen súlyú a baba???
Vendég

Képek nem klépek...mi van velem???
Azért kérdezem a súlyt mert én az ilyen bpd meg ilyeneket nem tudom mekkorának kell lenni
Vendég

Szívesen! Ilyesmire gondoltál? Ami a barkácsban van, azt hiszem Decofun termékek, azok vékonyak és ilyen szivacsos anyagból vannak, de úgy emlékszem drágák! Ha találok valamit még majd szólók! :)

Bari nagyon kíváncsi vagyok, most tuti sikerülnie kell!!!

Hogy csináltad a végén?

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Úgy ahogy te mondtad!

200 fokon de az első 5 percben zsemleszínű lett a teteje...háááát remélem nem ég meg..légkeverősön van.

Megnéztem a táblázatban a baba paramétereit..basszus az enyémnek ugye nagyobb a súlya sokkal nagyobb a haskörfogata viszont rövidebb a combja...akkor most mi van?És a búrája is nagyobb...Na jó ezt sem nézem meg többet...
Vendég

nyugi Bari, normál babáink lesznek. Úgyis az lesz az igazi, amikor már kijönnek! Addig szerintem csak becsülnek!!! Súlyt pl, meg a hosszt!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Az nem baj hogy zsemleszínű a teteje, akkor jó irányba halad a dolog.
Kb 15-20 perc után szúrj bele a közepébe egy kést, és ha nem marad rajta a nyers folyékony cucc akkor jó.
Én is 200 Fokon szoktam sütni, de nem légkeveréssel.
Remélem sikerül! :)

Bejelentkeztem 4D-re, 10 ezer forint, ebben van a dvd, cd, 2 fekete fehér kép, plussz 1000 Ft darabja ha kérek színeset is!

Alig várom! Hétfőn megyek 12.20-ra! :)

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

hova jelentkeztél be?

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Én is émelygek napok ótaé s ahasam is sokat keményedgetett tegnap este. Szerintem ez a front készít ki mindenkit.

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

A praxisba végül a XI. kerületbe. Nekem ez van közel! Meg itt voltam Vikivel is, és teljesen korrekt volt a doki, meg a nőgyógyim is Őt ajánlotta.

Az Én adataim 28 hetesen:
Bpd:76 mm
Hc:255 mm
Ac: 248 mm
Ofd: 89 mm
Tad: 82 mm
Fl: 55 mm

Becsült súly: 1770 gr. :)

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Almaani - Patrik-lak nagyon aranyos! :lol:

Bárány - már tudom készül a süti, de azért leírom az én jól bevált receptem. Anyukám egy időben cukrászként dolgozott, tuti recept és sokaknak segített már vele.

Tehát a hagyományos, normál méretű piskóta receptje: 6 tojás fehérjét robotgéppel felversz, amikor majdnem teljesen kemény a hab, hozzáadod a 6 evőkanál kristály cukrot, ha a cukor elolvadt, lejjebb veszed a robotgép fokozatát és hozzáadod a 6 tojássárgáját, ha összekeverted, jöhet a 6 evőkanál liszt, lassú fokozaton. Ezt sütőpapíros tepsire öntöd és mehet a sütőbe. Én 180-200 fokon sütöm, gázon ezt nem tudom hányas fokozat. Kb. 20 perc, akkor van kész, ha tenyérrel kicsit finoman megnyomkodod és érzed, hogy jó az állaga (nem tudom jobban leírni), vagy fogpiszkáló próba, ha beleszúrod és nem marad semmi a fogpiszkán, akkor jó és addigra a színe is szép. Ja, a sütőt melegítsd elő. Ha kész, szórd meg pici liszttel és fordítsd le, hűtsd ki, csak utána dolgozz vele, addig ne húzd le róla a sütőpapírt, mert kiszárad.

Egyébként jól tudom, hogy császáros voltál és most is az leszel? Korábban kérdeztem a császárról és senki nem válaszolt, írhatnál róla pár sort, mert parázok tőle és gyanús, hogy nekem is az lesz.

Szopipárna - nem emlékszem ki írta, de én nagyon ajánlom, nem tudok létezni nélküle már hónapok óta.

Andóca - miért ne lenne jó a rószaszínű szoba egy kislánynak? Olyan legyen, ami nektek tetszik! nekünk kisfiúnk lesz és napsárga színre festettük, olyan bordürrel amit Vikianyuja tett fel. A szín pedig olyan, mint náluk az alsó szín és fali szivacs dekort raktunk fel (micimackós figurákat). Egyébként a Baumaxban lehet kapni ilyeneket és matricákat is, de majd visszakeresek egy linket neked.

[url] http://www.retrotapeta.hu/webset32.cgi? ... @124759997

Azt hiszem még Almaani rakta fel.

Vikianyuja - gyönyörű a szoba, a miénk is hasonló, ahogyan azt fentebb is írtam!

Manka[/url]

Manka

Kép

Kép
mankabi

JA és ezek az adatok alapján a szülés várható időpontja nem 06.08, hanem 06.01 :)

De Vikivel is össze vissza volt, és végül 08.01 helyett 07.31-én született 16.04-kor! :)

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Manka köszi! :)
Most ezt nem értem hogy napsárgára festettétek, de olyan színű mint az alsó narancsos???? Bocsi ha kicsit értetelne vagyok! :oops:
Vagy a napsárga szín olyan mint az alsó nálunk?

A piskóta recit elteszem hátha egyszer kipróbálom. És szívesen fogadok egyszerű és gyors reciket!!
Sütőpor nem is kell bele??

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

oszman: lehet, hogy akkor találkozunk a szülőszobán? :D
Bújócskázni akart a drága? :D

Köszi a linkeket, megnéztem őket. Az első nagyon szuper, annyira korrekt áraik vannak. Feltétlenül meg fogom őket nézni. A szopipárna már készülőben van. Megörököltem a sógornőmtől, csak egy kicsit a két fiú leamortizálta, ezért új huzatot varrok rá. Pont ma szabtam ki az anyagot :D

Írtam üzenetet az iwiw-en :D

Anna: drukk a hétfői uh-hoz :D Szép kis súlya volt a 28. hétben a babának :shock: :D

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Szilvi miért? Ne ilyesztegess!! Nektek mekkora súlyú?
Mondjuk szerintem hatalmas is a hasam!

Megnézem Viki mekkora volt! Pill........
Atyám, Vikinek hasonló adatai voltak ennyi idősen, talán a feje volt kisebb, és 1300 gr volt. Na azt hiszem Én sem hasonlítgatok többet. Viki 3400 gr-al született.
Pöcsösnek mekkora feje lesz, és hány kilóval jön a világra? :shock:

Annyit beszélünk a piskótáról hogy csorog a nyálam. Lehet Én is összedobok eggyet! Lekváros tekercsnek.

Vagy van egy másik recim amibe csokit kell szórni, és megolvad benne, hmmmmm fini................
Aszem az lesz, feláldozom Viki nyulait........... :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Vikianyuja - lehet hogy rosszul fogalmaztam, de én erős sárgának, még nem narancsosnak látom a miénket, ami olyannak tűnik, mint a ti alsó színetek. Egyébként a hivatalos neve: Golden Bark (Dulux), nem tudom a tietek milyen volt, csak nagyon hasonlít. Sütőpor nem kell, semmi nem kell azon kívül amit írtam. Ha jókor adagolod az összetevőket, szépen feljön és nincs vele gond. Ha csokisat szeretnél, akkor persze 6 evőkanál lisztből egy evőkanál lisztet cukrozatlan kakaóporral kell helyettesítened. De hozzáteszem, ez piskóta recept, tehát lekváros piskótához vagy tortákhoz használom, ha meggyes pitét sütök vagy kókuszkockát szeretnék, ahhoz más recept kell. Egyébként nem szeretem, csak a férjemnek szoktam csinálni. Nem vagyok sütis, inkább a sósat szeretem - bár van egy két kivétel, pár napja csokis tallért csináltam, imádom! (Stahl recept)-, (pogi..stb) vagy a kelt tésztákat, de abban sajna béna vagyok (túrós béles...ilyesmi).

Manka

Kép

Kép
mankabi

sziasztok!

nem tudjátok hol találom azt a táblát, amelyiken minden érték megvan terhességi hetek szerint?

szép pocik!bárány már te is szépen kerekedsz!

a piskótába szerintem mindenképpen fakanállal kell belekeverni a végén a lisztet (ha teszel bele sütőport, akkor azt előtte a lisztbe belekeverni, vagy egy késhegyni szódabikarbónát)de nekem nagyon szépen fel szokott jönni még a torta is mindenféle adalékanyag nélkül.csak nem szabad a habot megtörni, egy irányba kell keverni. Ez ősanyáink receptje.

van egypár nagyon fini új recept majd közben irogatok

Kráter süti

2 cs vaniliás puding
9dl tej
cukor(kb 5 evőkanál)

tészta:

5 tojás sárgája, 25 dkg cukor, 1 cs van.cukor, 1 dl olaj, 1 dl tej, 25 dkg liszt 2 ek kakaó, 1 cs sütőpor, 5 tojás habja.

megfőzzük a pudingot, hagyjuk kihűlni.
Először összekeverjük az összes hozzávalót habverővel, az 5 tojás habját a végén keverjük hozzá lassan fakanállal.

nagy tepsibe öntjük, majd vizes kanállal beleszaggatjuk a pudingot és sütjük.

a forró tésztára 2 doboz 20 %os tejfölből 4 ek cukorból, 1 cs. van cukorból kikever mázat teszünk (ezt nem szoktam rátenni)

nagyon fini és egyszerű, érdemes kipróbálni!

Kép
Kép
eyi

és Anna állítólag 1200 ilyenkor az átlag súly

Kép
Kép
eyi

csak hát mindenkinek több

Kép
Kép
eyi

Szilva!!!
Persze hogy talizunk a szülőszobán,még csak szép. Füldugot viszünk. :lol: :D

Kata&Milán

oszman777

Ja valaki kérdezte, 1637gr a nagy fiam.

Kata&Milán

oszman777

nem tudsz sehogy feltenni róla képet?

Kép
Kép
eyi

Ennyi sütireceptet! :D

Eyi:most néztem én is a táblázatot a 162 v. 163 oldal körül.

Kép
melike

akkor már majdnem két kilósak, basszus nem semmi... :shock: :shock:

Kép
Kép
eyi

Akkor megnyugodtam, ha Oszman-é is 1637 akkor az Én 1770 nem is olyan óriás. Mondjuk érdekes az ilyenkor átlagos 1200????

Köszi manka, nem ebből gondoltam most a csokisat, van hozzá való recim. :) Ami hasonló mint a meggyes piskóta, csak ebbe csokidarabokat szórok, és az süllyed le, és olvad meg benne.

Na mizu Bari nagyon eltüntél??? Ilyen jó lett, vagy ilyen rossz? :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Eyi kimentettem a recit, jól hangzik. De akkor mit raksz a tetejére? Semmit csak mondjuk megszóród porcukival?

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Kész van!!!!
A piskóta tökéletes a gyerekek forgatták meg kókuszban,kicsit szakattak......íme Kép
Vendég

bari szép lett!

meli köszi, megtaláltam. mind a kettőt.

amit a csiri tett fel, azon 1200 az átlag 28 hetes súly.a másikon nincs is súly, csak más értékek, de jó.

Anna semmit nem rakok a tetejére, még mielőtt raknák úgy elfogy, észre sem veszem. meg én legutóbb a pudingot egy liter tejjel főztem fel, s úgy is nagyon jó, sőt jobban el lehet osztani a tetején, meg mi nagyon szeretjük a pudingot.

Kép
Kép
eyi

amúgy voltam védőnőnél és hallgattunk szívhangot is olyan jó volt, 135 öt ver percenként a kicsi szive. Azt mondta, fennt vannak a lábai, lennt a feje.dehát jövő héten ugyis megyek uh ra, s majd kiderül.

És megint elfelejtettem megkérdezni azt a várandós csomagot, amiről múltkor beszéltetek, mert én még nem kaptam, meg olyan kis könyvecskét sem, vagy abban van a kupon amivel ki lehet váltani a várandós csomagot?vagy mi. na jól belekeveredtem.

szóval egyébként is mért nekem kell megkérdeznem?

Kép
Kép
eyi

Fúúúúúú, de kár hogy nem lehet ide benyúlni! :)
Örülök Bari hogy sikerült! :)

Eyi, de nem az egész tetejét borítod be vele, hanem csak foltokba raksz egy-egy kupacot, ami belesüpped, nem?

Na Én is nekilátok a csokisomnak! Nem bírom tovább!
:lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

kicsit izgulok, mert múltkor volt a vesécskéjében egy kis üregi tágulat, persze azt mondta a doki, hogy teljesen általános, és el fog múlni mire megszületik, de akkor is parázok, nehogy valami gond legyen.nálatok nem volt ilyen?

Kép
Kép
eyi

Köszi!
Nagggyon finom!!!
Viki ugye te is megmutatod???
Vendég

Anna, igen, mindig veszek a kanállal kicsi adagokat, s úgy teszem a tetejére, aztán belesüpped mire megsül.

Kép
Kép
eyi

bari mért nem tortát csinálsz?
én mindjárt megyek haza, s nekiállok a feketeerdőnek.nagyon jó receptem van és isteni finom
a húgom ápr. 1én született, s neki sütöm.

Kép
Kép
eyi

Eyi!

Nálunk is tágabb mindkét vesecsatornája,azt mondták miután pisilt nem is látszott,de azért ráírták a papírra,hogy majd a 30. heti uh-on figyeljék!
Aztmondták minden 3-4. fiúnál ez szokott lenni ,normális,de ha esetleg tágulna még az sem gond,születése után megnézik hasi uh-al!
Én tegnap nagyon szarul voltam,azthittem ma már kórházban leszek,nincs időm még1X leírni,csak gyorsan bemásolom és már itt sem vagyok!

Sziasztok

Tegnap úgy látszik tényleg front volt!
Én du. megint rosszul lettem,gondoltam vérnyomi vagy cukor,szédülés,verejtékezés,hányinger,ájulás határ!
Annyi erőm még volt,hogy egy tányér hammot magamba öntsek és aztán jobban lettem!
Hát este viszont biztos voltam benne,hogy ma reggel nem itt fogok nektek gépelni,hanem egy kórházi ágyon feküdni! Crying or Very sad
Rengeteget kell pisilnem,ez este is így történt ,viszont pisi után alig bírtam felállni a Wc-ről!
Olyan szinten begörcsölt a hasam,hogy az ágyig kivonszoltam magam,ott feküdtem egy darabig és gondolkodtam most mi is legyen!
Áron baba eközben szerencsére változatlanul nagyokat rúgott!
Addig jó volt amíg feküdtem,de ha felálltam azthittem összeszarom magam!
Gyorsan lezuhanyoztam,aztán pihi és vártam a reggelt,hogy még itthon legyek!
Emellé az egész hasam olyan volt mint egy nagy kő,súlyra is és tapintásra is!
És mindemellé iszonyatos hányinger!
Jaaaaaaaaaa! És úgy bevizesedett a bokám,hogy nem volt bokám!!!!!!! Crying or Very sad
Mostmár van,de még nem az igazi!
Szóval mindjárt veszek egy zuhanyt és irány a dr.!
Szorítsatok,hogy ne legyen semmi gáz!!!
Holnap férjhez kéne mennem!!!!!!!!!!
És még mennyi dolgom lenne!

És ezt írtam dr. után:Megjöttem és úgy néz ki eltudok menni a saját esküvőmre!!!
Tök rendi volt a dr.,egyből behívott,azt mondta nem lesz semmi,de ha mégis őt hívjam fel,bármikor!!!
Éjszaka is!
Kérdezte nem e voltam többet talpon mostanában?????????
Hát de!
Úgyhogy pihi,Magne B6 visszaemelve 4*2-re,este ha nemtudok aludni 1/2 Seduxen(ezt meg sem hallottam),viszont a streptococcusom pozitív lett,úgyanúgy mint a vetélés után,úgyhogy kaptam antibiotikumot,10 napig kell szedni,aztán kontroll!
Hétfőn vérvétel+vizelet,kedden doki!
Méhszáj zárva,rendben.
Azt mondta szokott a kismamáknak ilyen periódusuk lenni!
Most megyek lightosan azért készülök a holnapra,de tényleg csak nagyon lazán!
Áron babám mindennél fontosabb!

Kép

Kép
ibm

ibm-nekem lányom lesz...
egyébként tudod, hány miliméteres, mert nekem 6mm, s erre mondták, hogy ne izguljak, mert nem lépi túl a határokat, s többségében elmúlik

remélem már jobban vagy és drukk az esküvőhöz!!

Kép
Kép
eyi

Eyi:ééééén tortát???Még kétszer megszületek talán akkor majd sikerül :D :D :D :D :D :D :D :D :D
A piskóta is most sikerült először!!kb100-ból :D :D :D

Ibm:örülök,hogy minden ok!
Azért kíméld magad!!És borozzál sokat...
Vendég

Én a seduxent csak végszükség esetén venném be...persze te érzed,hogy mi a végszükség esete....
Vendég

Talán múlik a hányingerem.
Kivasaltam,elpakoltam.

Bari,jól néz ki az a sütike!

Eyi:vigyázz magadra!

Kép
melike

Süti a sütőben! :) Bari persze hogy megmutatom! :)

Ibm csak óvatosan. Biztos oka volt a tegnapnak hogy közeleg az idő, és izgulsz, meg persze van tenni való is! Azért vigyázz magadra, és nagy nagy gratula!!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Eyi=Ibm Bocsi.

Kép
melike

Sziasztok

Nektek is szokott görcsölni a lábatok?
Nekem bedurrant az egyik este alvás közben.
Régebben volt már ilyenem, de akkor csak a lábamújja görcsölt.
Nagyon rossz.
A védőnő azt mondta vegyek kálciumos pezsgőtablettát.

Kép
schopin

Ibm: vigyázz nagyon magadra, légyszi!!
Holnapra pedig semmi idegeskedés! Biztos nagyon szép leszel és sütni fog a nap!!! 8) :lol:

almaani
Kép
almaani

Schopin:nekem egyre gyakrabban görcsöl a lábam.Általában csak gyengén,de tegnap azt hittem be..arok olyan rossz volt.

Kép
melike

Melike

Tudsz valami okosat?

Nekem azt mondták, hogy feszítsem be akkor hamarabb elmúlik.

Nem egyszerű feszítgetni.
schopin

Nem egyszerű,de én azt szoktam.Jobbat nem tudok.

Kép
melike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: