A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Nem tudom ki kérdezte, de mi sztem az első perctől hogy itthon leszünk, viszem a kicsit. Az ok pedig az hogy a páromnak nem lesz szabija (hiába jár, ha nem adják ki-vendéglátás,brrr) és a gyerekeket el kell hozni az oviból, bölcsiből. Reggel ok, mert apjuk leghamarabb 9-kor megy, így reggel egyedül fogom vinni őket (vagy ő viszi) de du muszáj nekem értük mennem. Segítségem nekem sincs, anyósom lakik közel, de vele január óta nem beszéltünk, meg nem is szeretnék tőle semmit kérni. Apum 6-ig dolgozik, nem ér oda értük, anyum Dunaföldváron van, szal ő se. A hugom meg helyettem dolgozik, így csak akkor játszik ha véletlen délelőttös.

De én Bencét is vittem (nyári gyerek) Katát is, mert orvoshoz kellett vele járnunk, és egyik se lett beteg.

Hazahozós cucc:

Bence 35 fokba született, rajta vékony sapi, body, póló, kantisnaci, kiscipő volt. Kata márciusban, térdig érő hó, és hóviharok mellé született, így ő body, harisnya, tipegő, overáll, vastag sapi kombóban jött haza. Én úgy vagyok a hazahozós cuccal, hogy betettem akisruhát, body-t harisnyát, kiscipőt, + beteszek egy takarót, 2 fajta sapit, meg az overállt is (nem a legvastagabb, polár) és majd annyi réteget adok rá, amennyi kell.

Pumpó, én sem értek veled mindig egyet, de azért ezért eltűnni a topicról?? Kíváncsi lennék vajh, tényleg ezért nem ír??

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Pumpi
Na, vhogy én is így vagyok.. Hogy akkor most mi is van, vagy mi nincs!
Nem is agyalok, mert Maszat a végén végig benntmarad, és szülhetek egy giga babyt!!

Gumimaci
Nem ér kinevetni az állatkáinkat.. :wink:

Virág
Én meg simán megéreztem azt is, h elvékonyodott a méhnyak.
Azért tök furi, h mindenkinek más a fájdalomküszöbe és, h nincs két egyforma terhesség!!
De Te csak pihenjél!!! Ágyban tornát nem lehet, kis vállkörzés vagy ilyesmi??

Most beszéltem kolleganőmmel, kicsit kipanaszoltam magam neki, mostmár jobb, mert mesélte, h bennt milyen dolgok vannak, meg két kollegina is szenved az ortopédián.. Egyik a könyökét törte a másiknak csak szimpla csipőműtétet kéne csináltatnia..
És akkor jövök én a kis minidepimmel..
:oops:

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

Zsu!
Ha visszakeresném, éppenhogy csak konkrétan nem azt irta, hogy miattam nem ir, de baromi egyértelmü... mondjuk, ahogy már mondtam, engem nem érdekel, mit csinál...
Én sem értek veled (meg van hogy mással sem) mindig egyet, mégsem lépek le miatta, különböző a véleményünk, meg a tapasztalatunk, ez igy jó. Én pedig birom a kritikát is van, aki idegbajt kap tőle... :wink:

Én nem viszem a fiúkat oviba egy ideig, ha meglesz Zsófi... legalábbis két-három hétig biztosan nem... az első héten be lesznek víve, mert Zoli itthon lesz, de aztán nem hiszem, hogy hegyet mászok velük szülés után, bár meglátjuk, hogy leszek... csak már előre utálom, ahogy az oviban mindenki hajolgat a babakocsi fölé és liheg befelé a picire, hogy de édeeeees.... :twisted:
Már igyis utálok bejárni, reggel újabb két "még mindig egyben vagytok, meddig akarod még cipelni?" kérdés hangzott el, mondtam én tegnap, hogy ez napról napra több lesz és bosszantóbb... :twisted:

Virág!
Örülök, hogy jól vagytok!!! :)
Hát nekem a keményedések ellenére akkor nagyon jól birja a méhszájam, a maga egy centi nyilásával... :) holnap reggel megyek ctg-re... kérek egy vizsgálatot is, bár nem az én dokim lesz, akihez szoktam menni, de talán a másik is megnézi, főleg, ha közlöm, hogy nagyon sokat keményedek, meg nyom is a bébi odalent...

Szofi! Neked már szüléshiredet keltettük! :) Lassan azért kibújhatnak a manóid, hogy megpróbálhasd a szülést és ne kelljen császározni.... :wink: majd drukk!!! vagyis most is!!! :D
Vendég

Zsuzsófi: hú, el is felejtettem, hogy 2006-ban márciusban még volt hó! :oops: Pedig Lau is akkor született, csak hó végén... Most nézem, pont 20 nappal Kata után :D
Megértem, hogy viszed a picit a 0. naptól :wink:
(Téged nem fenyegettek azzal, hogy kiteszik a nagyokat a bölcsiből-oviból, mert "úgyis otthon leszel a kicsivel"? Sok ilyesmit hallottam és kicsit megijesztett -pedig Lau csak jövőre megy oviba)

Amúgy ezt a 6 hétig nem lehet kivinni dolgot még az az öreg családi-barát dokinéni mondta, sok más baromság mellett... Az ő elve az volt, hogy 2 hetesen lehet nagykabátban, overállban, takaróval betakartan kinyitni mellette az ablakot levegőztetés címszóval :roll:
De azt én is nehezen hiszem, hogy a 2 évesem kibírná 6 hétig a szobafogságot. Boltról, ilyesmiről nem is beszélve!

Kép Kép
celesztina

Pumpi
Mamackára visszatérve: Akkor rám is haragudhat, mert iwiw-en bejelöltem, de kb. három hétig nem igazolt vissza, pedig volt fenn, így visszavontam a bejelölést.
Pedig be van írva a kiscic, h felismerhető legyek...

Kép

kisscica80

Elnézést, megint én, csak írni akartam, hogy kicsit kidühönghessem magam: tegnap elmondtuk szüleimnek is a kicsi nevét (Julinka) és apám szerint "hülye" név, anyám szerint meg nem veszem figyelembe az ő érzéseit, mert volt egy kolléganője, akit nem kedvelt, sokszor keresztbe tettek egymásnak és az meg Júlia volt, így mindig ő fog eszébe jutni a gyerekről... :roll: :evil: Most komolyan, mit szóljak ehhez?!? (Ráadásul a Julinka a Julianna becézése, nem a Júliájé, máskor van még a névnapjuk is....)

Kép Kép
celesztina

Celesztina - Szüleidnek semmi közük a baba névadáshoz :)
Az a lényeg, hogy párodnak és neked tetszen! Mindenki más el kell fogadja .. Megértem, hogy dühít .. nem esik jól az ilyesmi az embernek. De peregjen le, mert nem az ő dolguk ..
Ők már túl vannak az életük azon szakaszán, amikor nevet adhatnak egy új életnek .. :) ez most a te ajándékod :)

Kép
szösszenet

kiscica! a pocakodat kend be olíva olajjal…tele van A vitaminnal és nagyon jót fog tenni. Elsőre kend be és hagyd rajta 1-2 órát, v amíg csak bírod és nem fázik a hasad ill. ha van egy rusnya pólód akkor abban legyél. Nekem Szo-nál egy csíkom lett és a védőnő mondta ha semmi krém nem használ de ez fog. És bejött, kár h csak az eslő csíknál mondta de olyan pici volt szerencsére h már nem is látszik. Persze ez sem csodaszer de én naponta 2 beáztattam a pocim vele és este is úgy feküdtem h ez volt a testápolóm. Hátha neked is bejön. Én is egyre nehezebben mozgok. Pláne az esti fordulás Szo ágyában….na az kész kabaré…persze csak annak aki látja mert nekem meg kínzás. Biztos a front is beteszi a kaput. Hét elején mínusz és hó hétvégére 17 fok…..
A párodra meg ne haragudj….nem egyszerű egy ilyen nyűgős gombócarturral, mint amilyenek mi vagyunk a végén…mondom én aki mindenért elküldi szegény apát.

Szofi! biztos voltam benne h 3-ban vagy! No te vagy az ikres kismamik álma…ilyen sokáig egyben minden komolyabb gond nélkül!!!
:wink:

celesztina! ez legalább egy megfogható érv h miért nem szeretné!. Nekem anno Szo-nál közölték h itt voltak a ruszkik 40 évig és az ük-ük nagypapa nemtom milyét elvették és nemtom kit meg elvittek.....de senki nem tudta kik is azok pontosan...és van nekem eszem h ilyen nevet adok ami orosz?
De minden névre volt nagyon penge kifogás! Pl: Hanna- döglött kutya vidéken (mellesleg Hani volt a megboldogult kitya neve), az Enikő: hogy majd úgy csúfolják: enni kő? Fanni: fandli (kőműves szerszám)
Ezek után ragaszkodtam a Szo-hoz és totál nagy balhé lett.....de mára mindenki imádja és senkit nem érdekel h mi is a neve mert önmagáért szeretik.
Most Márk lesz a bébi. Nem szóltak egy büdös szót sem, mert emlékeztettem őket (ill. apa) az előzményekre és szemmel láthatólag kellemetlenül érintette őket a dolog. Úhogy ez a másik véglet.
Amúgy nagyon tetszik a Bendegúz. De nem húzom ki a gyufát! :D
Vendég

Zsuzsofi!
Nalunk is en fogom vinni Zolit az oviba es hozni is.
Szoval en sem leszek bezarva.

Nalunk Zolit is mar masnap kiraktam a kertbe aludni annyira szep ido volt, mikor hazajottunk.

Semmi baja nem lett, sot nagyon nyugott volt csak evett es alutt, illetve masodik naptol ataludta az ejszakakat. Most kicsit felek, mert egy gyerek mellett meg mindig nem tudom milyen ejszakazni.

Szoval nalunk is lesz hurcibalas akar milyen ido is lesz.

Igaz nekem teljesen zarhato mozesem van es abba fogom majd mindig tenni.

Celesztina!
Mi ezert nem mondtuk el senkinek sem a nevet, sot meg azt sem tudjak, hogy fiu vagy lany.
Anyosom ki is van rendesen ettol. Mar tobbszor meg akarta lesni a szobat, hogy tudja mi lesz.
Ha mar megszuletett ugy sem fog senki azzal foglalkozni, hogy mi a neve, hanem orulni fognak.

Magi
Vendég

Celesztina
NE törödj senki véleményével, a lényeg, h Nektek tetszik a név!!!
A miénket is lefikkantotta anyós, h biztos ezt akarjuk..
Kit érdekel, mostmár csakazértis!!!!

Nono
Eddig búzacsíraolajjal kentük este, reggel meg vagy sima masszázsolajjal vagy testápolóval kentem! És úgy tocsog esténként, de mégis reped! De azért kipróbálom az olivát is, pont most fog elfogyni a másik olaj!! Köszi a tippet!!!
Gombócartúr :lol: :lol: , Te mindig olyan jópofán tudod megfogalmazni a dolgokat!!!!
Már jobb azért a kedvem, meg közeleg a 6 óra, és megyünk ctg-re, már nagyon várom!!!!

Szöszi
Olvastad múltkor, h mennyi az apás szett?? Mert írtam, csak nem biztos, h láttad.., mert akkor pont nem irogattál, és most ezen agyalok.. :roll:

Kép

kisscica80

Nono - Barátnőm kisfia (aki júliusban érkezik) Bendegúz lesz :)
Nekünk az első lány-névvel volt bajuk, ami nekem nagyon tetszett .. (Leila volt) .. aztán párommal nem miattuk, más okokból döntöttünk az Alíz mellett .. de imádjuk :) és ez már mindenkinek tetszik :)
Nekem még favorit volt a Szonja is, a Jázmin, az Aida, a Tíra és a Médea :lol: :lol: .. nah, majd a következőnél (ha kislány lesz ő is), szemezgetünk ezekből :D
Fiú-nevünk viszont csak 1 db van .. így ha a családból lenyúlja valaki az évek alatt, akkor szétcsapok :D

Kép
szösszenet

Kiscica - Nem láttam .. holnap megyek a Szent Imrébe NST-re, megvenném ..
Mennyi volt? (köszi előre is :))

Kép
szösszenet

szösszenet! az Alíz annyira illik hozzátok, h nem nagyon lett volna jobb egyik sem szerintem, bár az összes név, amit felsoroltál nagyon szép. Mind tetszik.
Nem furi h tudod mikor szülsz? Én nagyon furcsának érezném. Bár tény h ez a "namikorleszittanagynap?" című várakozás nem túl jó.
De olyan furcsa számomra h lehet előre is tudni. ....bár ha lehetne én is megkérdezném az tuti....én a nemét sem bírtam volna ki h ne tudjam.
Szívesen mennék inkább császárra is. Simán szülni már tudom milyen, és nagyon pánikolok tőle.
Vendég

[quote="szösszenet"][ írta:szösszenetcolor=indigo]Kiscica - Nem láttam .. holnap megyek a Szent Imrébe NST-re, megvenném ..
Mennyi volt? (köszi előre is :))[/color]

Akkor jól sejtettem! :roll:
1500 Ft volt, és két méret van belőle, mármint tegnap kettő volt! L-es és Xl-es. Én a nagyobbat vettem meg, mert pólóra meg nacira fogják szerintem rávenni, és a csajszi azt mondta, h kb. pólóméretet kell venni!
Megkérdeztem ott lennt a haskötőt is, az is max. 3200 Ft! Mégsem 10.000...
És holnap csak délig van nyitva, erre majd figyeljél!!!

Kép

kisscica80

Nono: hát nem semmi az a sok ellenérv amiket felsoroltál a különböző nevek kapcsán. Legalább akkor most másodjára csendben maradtak, azért ez is valami! Nálad végig utálkoztak a név kapcsán? Mármint amikortól megtudták egészen a szülésig (meg utána...)? Nekem amúgy a Bendegúz is tetszik, lesz második neve Márknak?

Szösszenet: igazad van, pláne hogy elsőre Lau második nevét anyám adta. Akkoriban annyit segített hogy kicsit úgy éreztem, tartozom neki ennyivel és a név is bejött meg más nevünk nem volt talonban 2.nak (amit viszont mindenképpen akartunk, ha már lehet kettőt adni). Most viszont megvan mindkét név, nem szólhat bele, plusz az első az én ötletem, és utál mindent, amit én csinálok-találok ki... (egyszer pl. dícsérte Lau haját, milyen édi meg pihés, stb, aztán mondtam, hogy én vágtam le, erre elkezdte mondogatni, hogy hol nem jó, túl hosszú-túl rövid...)

Magika: igazad van. Mi ezért vártunk jó sokáig, de annyira elegem lett abból, hogy egyfolytában ezzel nyúz anyám, gondoltam, hátha nem is lesz baja a névvel...

Kiscica: persze miután ilyen bunkón reagáltak bennem is van egy csakazértis érzés.
Jó szívhangfigyelést a ctg-nél!

Hasszorító öv: a mostani Kismamában van a Kenguru Gold füzetkéje ami szerint áprilisban náluk is csak 2990.- (Carriwell hastartó öv)

Kép Kép
celesztina

Nono - Örülök, hogy azért az Alíz eddig mindenhol sikert aratott .. csodaszép név :) és a 100-as névadási népszerűségi listán sincs rajta 2006-2007-ben :) ez külön öröm .. nem fog 5 Alíz szaladgálni a bölcsiben :lol:
Annak örülök nagyon, hogy már tudom, mikor tarthatom a kezemben a kis manót :) Biztos sokkal jobb így tudatban, mint a bizonytalanság.
A "szülés" utáni óráktól, napoktól viszont nagyon félek :(

Kiscica
- Köszi az infot! 11-re megyek, akkor még előtte bemegyek érte!

Celesztina - Nem semmi anyukád .. ahelyett, hogy erősítené az anyai önbizalmad, még így viselkedik ..
Nekem Anyum az összes névtől el volt ájulva .. végig az volt neki a fontos, hogy nekem tetszen ..
Apumnak azokkal a nevekkel van baja, amik nem magyar nevek (Alíz sem .. de az tetszik kivételesen neki, mert angol-francia) .. az arab, török nevektől feláll a szőr a hátán :D pedig nekem tetszenek!

Kép
szösszenet

Baba-levegőztetés ..

Én nem tudom elképzelni, hogy egy csodás, napsütéses meleg tavaszi napon ne vigyem ki Alízt sétálni :) Szerintem 1 hétnél többet nem szeretnék bezárva tölteni .. egy rövidke séta a ház mögötti parkos részen nem árthat :) a bezártság annál inkább :lol: nekem is.

Viszont nálunk látogatás szempontjából 3-4 hét be lesz tartva .. és senki nem jöhet kettőnkön kívül.
Van is lázongás itt-ott .. de még van 6 napjuk szokni :)

Kép
szösszenet

Sziasztok!

Levegőztetés: nekünk védőnő Andrisnál azt mondta, hogy 2 hetesen vigyük ki először....az a két hét amúgy is nagyon gyorsan eltelik.....

Fájásokat szeretnék generálni.....de nem megy..:)

Magika?
Szössz?

Esetleg valaki más?

Én azért sajnálom, hogy Mamacka nem jön már, bár lemaradtam róla, hogy miért maradt ki...

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Most voltunk egy nagyot sétálni a kertészetin, mert gyönyörű tavaszi idő van végre...

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

celesztina! ment pü.
Vendég

Klarka - Nekem még egy darab fájásom nem volt, és az NST sem mutatott még az égvilágon semmit .. így én nem tudok segíteni :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Csajok,
én most nagyon szarul vagyok. Füvesíteni szeretnénk, de előtte még ki kell alakítanunk a kertet, járdát kell csinálnunk stb. Mivel ma jó idő volt, úgy döntöttünk, hogy hozzákezdünk. Elmentünk kerítést + sziklákat venni. Végigjártunk két kertészetet, voltunk baumaxban, bricostoreban, végül bementünk az auchanba is. Onnan már szinte ki sem tudtam jönni, azt hittem kiszakad belőlem a picur. Most folyamatosan keményedek, nem bírok állni, menni :( :(

Celesztina,
ne hagyd, hogy bárki beleszóljon a névadásba! Senkinek semmi köze ahhoz, hogy milyen nevet adsz a babádnak. Úgyis rajtad fogja számonkérni a gyerkőd, ha nem fog tetszeni neki a neve.

Na nem bírom tovább, azt hiszem visszafekszem picit. Hátha....

Kép
emi29

Emi!
Biztos sok volt ez egyszerre... feküdj, hátha elmúlik!
Én ma nagyon kezet foghatok veled... folyamatosan keményedek és egyre jobban nyom lefelé, néha a fenekem felé is és elég hülye, kellemetlen érzés...

Hát, azért betett ez a front rendesen... és még nincs vége a napnak.

Énis fekszem, ha ülök, még jobban nyom lent.. :(
Vendég

Celesztina, emlékszem, hogy amikor született délelőtt még pólóba nsétálgattam, hogy induljon már meg, másnap meg mikor mentem le a Bencéhez, már olyan hóvihar volt, hogy eszméletlen... Mire jöttünk haza, 13.-án, addigra térdig ért a hó....

Furi :)

Tavaly a szülinapján meg pulcsiban volt a játszón...

De fenyegettek, azaz csak a KAtánál, de egy védőnői szakvéleménnyel sikerült őket meggyőznöm szerencsére, ugyanis Kata nagyon bölcsi függő, nagyon kell neki. Ráadásul a nagycsaládosoknak elsőbbségük van bölcsiileg... szóval sikerült megoldani, de idegeskedtem miatta.

Bence óvónénijével beszélgettünk arról hogy miért nyavajog a Bence minden reggel, és elejtettem egy mondatot, hogy nemigen lenne értelme kivenni az oviból, mire az óvónéni teljesen megkövülten nézett rám, hogy ugyan miért venném ki???

(egyébként se lenne értelme, mert szeptembertől óvódaköteles, muszáj lenne visszavenniük...)

Emi, pihenj, fáradtan nem jó szülni :)

Én ma kipróbáltam milyen lenne a 4. gyereket várni, hát asszem ezt nem szeretném élesben :) Én vigyázok a hugom lányára ma, elmentünk a Bencéért, majd a Katáért, és 4-esben elmentünk boltba... Hazafelé busszal jöttünk mert eléggé görcsöltem a gyaloglástól...
Ha nem lettem volna terhes, akkor nem is lett volna vészes :)

Na megyek vacsiztatni őket...

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Emi: remélem, már jobban vagy és nem keméynedik a pocid! Csak óvatosan most már a boltozásokkal!

Zsuzsófi: milyen jó akkor, hogy kaptál olyan védőnői véleményt a bölcsihez -nem is néztem, hogy Bence már milyen nagy :!: . Hú, 4 gyerekkel azért nem lehet semmi, bár én még a 3at is nehezen tudom elképzelni...mert ha 2 van, még jut egy-egy kéz mindre, de ha 3an 3 fele szaladnak...

Nono: köszönöm, olvastam, válaszoltam is

Kép Kép
celesztina

Felsoa Kórházi WC.. nálunk pl kilincs és csap sincs. Villany csak ritkán. Azt mondta a dokim, hogy elviszik eladni. Hihetetlen...

Mango A lemezpiaccal kapcsolatban képben vagyok, szerintem érted miért.
:wink:

Nuska NST :) hm, igen

Emi bizony vannak már határok. Mi a virágosokig mentünk pár száz méter, és bizony bizony, nem esik jól.

Képzeljétek én milyen spec helyzetben vagyok látogatás ügyben. Temetéskor alig pár hetes lesz (próbáljuk húzni az időpontot) . Akkora sértődések lesznek, de nem fog érdekelni. Mi az, hogy utaznak többszáz kilométert, és nem nézhetik meg a babát.

Kép
téjé

Téjé - Én megértelek ..
Tartsátok is be a látogatás-tilalmat pár hétig ..
Mi be fogjuk, és nem érdekel semmi sértődés.
Főleg ne tóduljanak fel hozzátok ezren látogatni egy pár hetes babát :shock: :shock:
Amúgy általában az idősek nem szeretik ezt elfogadni ..
Az én szüleim pl. nagyon toleránsak :) pedig őket hamar be fogom engedni :)

Kép
szösszenet

Kisscica! Szó sincs arról, hogy kinevettem az állatkákat. Pedig most visszanézve tényleg úgy tűnik. :? Szerintem aranyosak. Én is imádom a plüss figurákat. Van egy vagonnal. :D

Celesztina! El ne keseredj a szüleid miatt. Az a lényeg, hogy nektek tetszen a név, a többiek nem számítanak. Szerintem semmi baj a Julinkával.
Már írtam egyszer, de mi pont ezért nem osztjuk meg senkivel sem a csöppség nevét. Csak a tesómék tudják, akik a keresztszülei lesznek. Nem akarom, hogy ilyen olyan indokkal megpróbáljanak lebeszélni arról, amit kiválasztottunk.

Emi! Vigyázz magadra, pihenj. Én is a tegnap jöttem rá, hogy már nem bírom a vásárolgatást. Pedig csak kb. egy fél órát voltunk oda, és csak egy boltban vettünk anyagot a falvédőhöz. De iszonyúan elfáradtam.
Bár azt, hogy mi a keményedés, a jóslófájdalom, eddig még nem tudom. :roll:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Sziasztok!

Emi, pihizzél és akkor jobb lesz! Úgy látszik, ez már sok nektek..Én is, ha egyszerre esek neki mindennek (pl. ma takarítottam, sütit sütöttem) és eléggé éreztem az eddig tünetmentes deréksérvemet, és a hasam is keményedett rendesen.

Ma voltam dokinál...a számok: 2110
Szerinte nem lesz meg mostanában a baba, még eléggé fent van, és a belső méhszáj is zárt még. Érdekes, mert korábban annyira a március végét mondák..Szóval nem lesz holnap szülés :(

Nekem esténként szokott teljesen lent, a méhszájnál szúrni, teljesen olyan érzés, mintha a baba nyomná a fejével. Azt gondoltam, hogy rendesen tágíthatja, kíváncsi is voltam mennyire..

Gondban vagyok, mert a doki "hüvelykezelés" címén felírt Betadine hüvelykúpot. Igen ám, csak itthon olvasom a tájékoztatóban, hogy meg kell gondolni a kockázatokat, mert a magzat pajzsmirigy működését - a jód, amit tartalmaz - zavarhatja...
Elég ijesztően hangzik, de csak tudja mit ír fel..

A deréksérvemmel kapcs-ban is kértem szakvéleményt neurológustól. Azt mondta a prof. hogy nyugodtan szülhetek normál módon (azért 8-10 órás vajúdásba ne menjek bele :wink: ), és injekciót is kaphatok.

Csíkok: én is a sima olivaolajat hallottam, mint csodaszert, ezzel együtt úgy alakult, hogy babaolajjal kenem a pocakom, és nincs rajta - eddig - csík, pedig nézem minden nap.

Séta- én is úgy tervezem, hogy majd viszem kb. 2 hetes korától.

Ja, és nagyon jó pocakos képet láttam. Nagyon csinik vagytok, lányok!

Kép
tim27

emi,
vigyázz magadra, vagy beakarsz előzni mindenkit?

amúgy a mai napoból nekem is már elegem van, elfáradtam, mint a dög, most értem haza.

voltam a szent imrés csecsemőgondozós előadáson (is). ja, innen jut eszembe, hogy a szülésznőm nekem azt mondta, hogy az apuka a zöld/kék ruhát szüléskor csak alsónacira veszik fel...(Kva meleg ven bent, többek között ezért).
aztán ma azt mondta a csecsemős, hogy nem kell mellszívót vinni. ők megmutatják, hogyan kell fejni, ha nem jön, akkor gépi fejőre kötnek.
sajnos nagyon vizuális vagyok, és az a kép ugrott be, ahogy az anyukák rávannak kötve egymás mellett a fejőgépre, mint egy tehenészetben. bocs, de annyira durva.... :shock: :shock: :shock: :shock:
hát, utalt a néni rendesen arra, hogy fellehet őket fogadni...(azért inkább ehhez már nem fűzök semmit hozzá...)
aztán: ők csap alatt fürdetik le a bébiket, 2 és 5 között kell őket odavinni a szobából...a kesztyűt ellenzik a baba kezén...csak popsitörlő és pelenka kell a bébi számára...meg ilyenek.
amúgy kedves volt a hölgy.

ja, visszatérve még a ctg-re, összeszámoltam a méhösszehuzódásaim között volt 1 db 100-as, 5 db 80-as, 5 db 60-as. és ezek közül egyiket sem éreztem...már ezt sem értem...akkor amikor fáj, érzem, az mekkora lehet?

Kép
1bambi

Halihó!!!!

Hírek Niccitől!!!

Megszületett a kisfia, Barnabás :)
3390 gramm és 49 cm!!! :)

Jól vannak, minden rendben!

Gratuláltam nekik a nevünkben! :)

Kép
szösszenet

BUDAPEST, BUDAPEST TE CSODÁS....
nem politizálok, de KÖSZÖNJÜK SZÉPEN (ezt is)!!!!

"Nem támogatta a Fővárosi Közgyűlés többsége csütörtökön azt a KDNP-javaslatot, hogy már áprilistól vezessék be a BKV-nál a kisgyermekes bérletet. Rétvári Bence (KDNP) előterjesztésében hangsúlyozta, hogy a decemberi közgyűlési döntés alapján elkészített hivatali javaslatot nyújtotta most be.

Korábban egyébként szintén a KDNP kezdeményezte ennek a bérletnek a bevezetését. Közölte, hogy az évközi bevezetés miatt 180 millió forinttal növekedne a BKV vesztesége a hivatal számításai alapján. Az új bérletet, a diákbérlethez hasonlóan, 3.250 forintért árulnák.
Bagdy Gábor (KDNP) szerint a BKV-nál vannak olyan belső tartalékok, például a tanácsadói szerződések, amelyek törlésével finanszírozható ez a bérlet.
Balogh Pál (MSZP) úgy vélte, hogy semmilyen konkrét célt nem szolgál ez a szerinte csupán gesztuspolitikainak tekinthető javaslat. Megjegyezte, hogy egy önálló cég rovására nem adhat kedvezményt a főváros.
Dancs Gábor (SZDSZ) emlékeztetett rá, hogy a kisgyermekes bérletről szóló decemberi közgyűlési döntés során más termékekről, például az sms-jegyről is határoztak. Emiatt szerinte egy későbbi időpontban egyszerre kellene bevezetni az összes kedvezményt. A javaslatot az ellenzékiek támogatták csak, a szocialisták és az SZDSZ fele tartózkodott, a liberális frakció másik része pedig nem vett részt a szavazáson.

Kép
1bambi

Szöszke,
Nem mondod, már ma????

Gratulálok Nicci!!!!

Kívánok jó egészséget mindketőőjüknek és a kicsinek egy nagyon boldog életet!!!!

Kép
1bambi

Sziasztok!

Hazahozatal: Dani márciusi baba volt, azok voltak az első tavaszi napok, még most is emlékszem milyen szép idő volt...ohhh.. :lol: :oops:
Nos hosszú újju bady, talpas kisnadrág, kiskabát, sapika + takaró
Hát nem fázot..

Nicci gondolok rád holnap!!!

Benettke! Neked is Boldog Hétfordulót!

Hát május elsején nem hiszem, hogy majálisozni fogok, inkább szülni! :lol: Holnap megtudom pontosan.

KépKép
Kép
xsara
Érd

Nicci!
Gratulálok a kis Barnabáshoz.

Kép

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Kép

Kép
szösszenet

[color=blue]Nicci!
Szívből gratulálok! Nagyo
n sok boldogság
ot Nektek!!![/color]

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

[quote="1bambi"]S írta:1bambizöszke,
Nem mondod, már ma????

Bizony :)
Átvariálták a szüléseket .. és végül ma megcsászározták :)
Nekem már küldött fotót, csak nem tudom feltenni .. majd átküldöm valamelyik csajszinak, aki itt lesz, és fel tudja.. ;)

Kép
szösszenet

GRATULÁLOK NICCI!!!!!! NAGYON SOK TEJCSIT ÉS KÍVÁNOM H MINÉL HAMARBB OTTHON LEHESS!!!!!
Vendég

szösszenet! Ment pü.
Vendég

Mégis sikerült meglepni minket, csak holnap vártuk a jó hírt. :D
Nicci!

Kép
Jó egészséget és legyetek nagyon boldogok!

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Pont most értem utol magam az olvasással, amikor megláttam, hogy megszületett Nicci fia!
De jó! :D :D

Nagy-nagy gratula!

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Szössz, ha még nem jelentkezett senki, küldd a képet, felrakom!

Kép

Kép

zorroné

Nekem miért nem lesz színes? :?: :?: :?:

Szöszi,
Köszi a híreket, ha tudsz vmi közelebbit majd lszi írd meg!

Emi,
Ne terheld túl magad! Pihizz sokat!

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Tim! A terhességem alatt nekem is írt már fel a doki párszor hüvelykúpot, és használtam is, mivel bízom benne. Volt olyan is, aminek a tájékoztatója hasonlóan óvatosságra intett. Most utoljára már mondtam a dokinak, hogy inkább ne írjon semmit.

Bambi! Nem semmik ezek a számok. :shock: Kíváncsi vagyok kedden nekem jelez-e majd a gép méhösszehúzódásokat, mert én sem érzek semmit.
A másik témához: egyenesen felháborító, de sajnos nekem nem meglepő. :(

Szösszenet! Köszi az infót. És várjuk a képet!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gumimaci_1 2009.03.10 18:25-kor.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Kép

Nicci babájának képe!
Vendég

macikám, várom majd a te "számaidat"...

kép, sok ilyent sok mindenkitől... :lol: :lol: :lol:

jaj, eszembe jutott egy kérdés magikához, ami ma egész nap foglalkoztatott. lehet, hogy írta már az indokot többször, de most nem jut eszembe. miért is akarsz már kb. 2 hete megszülni? bocs, ha már leírtad, de nem jut eszembe...

Kép
1bambi

Jaj, de cuki! :D :D :D

Kép

Kép

zorroné

De aranyos a kis Barnabás! Nagyon formás baba!:D:D:D

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Nagy-nagy gratula Niccinek!!!!
Sok-sok boldogságot, tejecskét és minden jót Nekik!!!
Milyen aranyos a kicsi :D

Kép Kép
celesztina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: