A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Szöszi! Én nem vagyok még tapasztalt anyuka, de szerintem:
hosszú újjú body, rugi(plüss ujjatlan, vagy akár hosszú újjú), kiskabát (lehet csuklyás), sapi!!, esetleg tutyi, kistakaró. Én ezeket készítem ki itthon.

Kép
gabo001

Gabo, mi az a tutyi???

Kép
Kép
mango.

Ruházat: body, zokni, rugdalózó/ plüss 2 részes (gatyó+karigán), bundazsák/ takaró. Sapi biztos lesz rajta, a kérdés,h. mennyire lesz hideg, mert ha nagyon hideg lesz, akkor 2-t is kap. Vagy sapi+ kapucni...

Kép
Kép
mango.

mango! sokáig én sem tudtam. de az a puha kis cipő! :lol:
Jó hülye neve van!

Kép
gabo001

nekünk nincs is bundazsákunk! csak nem kell ápr. végén - május elején!! :shock:

Kép
gabo001

Sziasztok lanyok!

Meg en is egyben vagyok. Holnap megyek az orvoshoz.

Nici!
Szerintem ebbe bele kell torodnod. Az en anyosom is ilyen. En mar nem viszem hozza, csak jatszos ruhaba.
Anyukam megerti, ha szolok neki es kerem, de anyosom nem.
Siman kiengedi a sarba, stb...
Ami meg a gond, hogy ha meleguk van, siman ranyitjak a gyerekre az ablakot, betegen is jonnek, illetve meghivnak ugy hogy nem is tudjuk, hogy betegek, csak mikor mondjuk hogy a gyerek beteg lett, akkor mondjak, hogy ja mi is azok vagyunk mar egy hete. :shock: :evil:
Most pl. jo, hogy elutaznak, mert igy tuti, hogy nem hoznak majd ide minden bacit. A betegsegek harmadat toluk kapjuk el. De ami a borzaszto, hogy elkapja a gyerek, majd az apja es en, utana jon az anyukam es apukam. Tehat mindig vegig sopor az egesz csaladon.

En mar csak akkor viszem vagy kerem meg, hogy vigyazzanak ra, ha nincs mas megoldas.

Lanyok!
Tuti nem fogok szulni.
Ma lementem bevasarolni, mert semmi kaja nem volt itthon.
Vegig jartam az Auchant, ami nem kicsi, vegig toltam a batar nehez kocsit, telepakoltam, majd cipekedtem a lakasba, kipakoltam, megfoztem es semmi. Ja es az uton is zotykolodtem.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
En mar beletorodtem, hogy igy maradok.

Magi
Vendég

magika! de aranyos vagy!! :D ("beletörődtem, hogy így maradok!") Jót nevettem! De ez lehet, hogy vihar előtti csend!!!! Hiszen már tényleg itt az idő! És állítólag AKKOR erőre kap az ember! (így hallottam. nem tom én még nem szültem)

Kép
gabo001

Köszi a jósló-fájásos kérdésemre a reagálásokat.
Megjártam a dokit.
Azt mondta, hogy elvileg minden fájást vehetünk annak (jósló), az hogy ott lent fáj a hasam alja, teljesen normális a terhesség végén.
Csak akkor van gáz, ha rendszeres időközönként, rendszeres hosszúságúak. Illetve ez nem gáz, hanem ez már a szülési fájdalom.
Csináltak ctg-t is (volt egy 100-as!!! összehúzodásom is meg pár 60-as, amiből semmit sem éreztem, de általában lent volt a görbe...), amit megnézett a doki és azt mondta, hogy ez alapján itt jövő héten sem lesz szülés. Jó volt hallgatni a baba szívhangját. Az elején neki is felment 180-ig, utána beállt 130 körülire.
Levettek egy csomó vért, kenetet, megtapogatott "bent" a doki (zárt a méhszáj :lol: ), vizeletet néztek (teljesen elájultak, hogy eddig mindegyik negatív volt :lol: :lol: :lol: ), vérnyomi (105/70). Az "elefánt-bőrös" bimbómra azt mondta a doki, hogy ez teljesen oké, a sárga szín pedig előtejet jelent. Valószínű kicsi előtej jön már, ami rögtön bele/rászárad, attól sárga.A kis mennyiség miatt én észre sem veszem -nem lesz "lucskos" a ruhám....(ezt azért írom, mert valaki írta, hogy neki is ilyen...)
Szóval ez történt a dokinál, jövő héten még egy utolsó UH (4D-vel) meg ctg, meg a mai levett cuccok eredményei...
Bocs, hogy másra nem reagálok, de ma megint rohanos napom van. Szerintem este 8 körül leszek megint.
Szép napot!
1Bambi

Kép
1bambi

Latom meg a hazahozos cucc a tema.

En egy rovid ujju body, majd harisnya, hosszuujju body es kisruha, szandi.
Cernasapi es egy horgolt sapi, olyan mint amilyen nekem van illetve kiscipo es bundazsak.

Teszek rola kepet.

Itt a bordo kisruha:
Kép

Jobbra a horgolt sapi a cernasapira:
Kép

A ciporol es a harisnyarol nincs kepem, de sima egyszeru feher pamut harisnya es egy feher alapon oldalan ket rozsaszin csikos kiscipo lesz.
A bundazsak meg Zolie volt, nem tul vastag, de nem is kell, mert a kocsiban ugy is meleg lesz es van zsakja a hordozonak is.

Magi
Vendég

Köszi a ruci-infokat .. vhogy így képzeltem én is..
body+rugi+kiskabát (pulcsi, overál .. bármi)+sapi vagy kapucni. De a lábára nem kell két réteg? A rugira egy nadrág vagy harisnya .. vagy egy kis "tutyi" (ezt én is most hallom először) elég? :D

Kép
szösszenet

mamacka tényleg ír egy másik fórumba! lehet, hogy megharagudott valamiért? :shock:

Kép
gabo001

Aha, szóval tutyinak hívják... :) Nekünk most nagyon pihe-puhát sikerült beszerezni, nagyon édes. Bundazsák remélem nem kell, nekünk csak 62-es van, még Csengéé volt, persze kapta és elég fiús, úgyhogy öcsikének jó lenne ha nem lenne nagy.. De takaró mindenféleképpen lesz (hacsak nem húzzuk ki májusig, vm. 40 fokos hőségig :) )

Kép
Kép
mango.

Magika - Még egyben :) pedig nem kíméled magad .. időre jön az a baba, már látom :D

Kép
szösszenet

Szöszi! Szerintem ápr. elején még te húzhatsz Alíz lábacskáira egy olyan kis puha cipőcskét.(tutyi :roll: :lol: ) Melege biztos nem lesz benn!

Kép
gabo001

Szössz, esetleg a rugi alá adjál harisnyát, de ha overáll (de szép ez a szó így leírva..) lesz rajta akkor nem kell több réteg, mert bemelegszik gyorsan. A lábára esetleg azért elég egy réteg, mert azt jobban be tudod takarni... Amúgy eleinte én próbáltam minél kevesebb ruhadarabbal megúszni a dolgot, mert nem igazán ment az öltöztetés.... Mármint féltem is, meg sírt is szegénykém, de ahogy kiléptünk az ajtón csendbe lett, a kocsiban meg elaludt... Csak az indulás körülményes.....

Kép
Kép
mango.

[quote="magika"]S írta:magikaziasztok lanyok!

Meg en is egyben vagyok. Holnap megyek az orvoshoz.

Nici!
Szerintem ebbe bele kell torodnod. Az en anyosom is ilyen. En mar nem viszem hozza, csak jatszos ruhaba.
Anyukam megerti, ha szolok neki es kerem, de anyosom nem.
Siman kiengedi a sarba, stb...
Ami meg a gond, hogy ha meleguk van, siman ranyitjak a gyerekre az ablakot, betegen is jonnek, illetve meghivnak ugy hogy nem is tudjuk, hogy betegek, csak mikor mondjuk hogy a gyerek beteg lett, akkor mondjak, hogy ja mi is azok vagyunk mar egy hete. :shock: :evil:
Most pl. jo, hogy elutaznak, mert igy tuti, hogy nem hoznak majd ide minden bacit. A betegsegek harmadat toluk kapjuk el. De ami a borzaszto, hogy elkapja a gyerek, majd az apja es en, utana jon az anyukam es apukam. Tehat mindig vegig sopor az egesz csaladon.

En mar csak akkor viszem vagy kerem meg, hogy vigyazzanak ra, ha nincs mas megoldas.

Hát ez így elég durva... na nálunk nem ez a helyzet, igaz most nagyon felháborodtam ezen a dolgon, de amúgy egy szavam sem lehet, de tényleg! Kívánni sem lehetne jobbat náluk... és persze anyumék is ugyanilyenek, csak Ők még aktívan dolgoznak, picit kevesebbet érnek rá!
Nekem is páromnak is sajna olyan volt eddig a munkánk, hogy sokszor kellett nagyszülőkre támaszkodni, és mivel 10 perces körzetben lakik mindkettő, szerencsésen megtudtuk mindig oldani, és szívesen, nyugodt szívvel bíztam mindig rájuk!
Ez most egy kirívó eset, lehet ezért is buktatott így ki :oops:

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Gabo!
Mostmar tenyleg megnyugodtam, mert homeobogyok ide vagy oda, zotykolodes mozgas cipekedes nem ortenik semmi.
Igy maradok es kesz.

Szosszenet!
Holnap probalom majd megbeszelni az orvossal, hogy ha keddig nem szulok, bemegyek es meginditja.

Remelem hajlando lesz.

Magi
Vendég

[quote="gabo001"][ írta:gabo001b]Szöszi! Szerintem ápr. elején még te húzhatsz Alíz lábacskáira egy olyan kis puha cipőcskét.(tutyi :roll: :lol: ) Melege biztos nem lesz benn!

Már látom előre, hogy be fogom öltöztetni a kisasszonyt arra az 5 perces útra, amennyi idő alatt a kórházból hazaérünk :lol: :lol: :lol:
Még ma összekészítgetem a dolgait :)

Aztán találtam még egy érdekes kérdést...
Pampers 1-es newborn pelus 2-5 kg-ig van ..
Pampers 2-es newborn pedig 3-6 kg-ig ..
Mégis ezért az 1-1 kg különbségért van 2 fajta?
Mi 1-est vettünk, de egy barátnőmnek megmaradt sok 2-es, szóval abból is van vagy 50 db ..
Az újszülöttnek a kórházba mindenképp jó az 1-es, nem? :lol: :lol:
Mennyi ilyennel fogok még találkozni .. atya ég :lol: :lol: :lol:

Jah .. és azt hittem jó sok pelust vettünk .. de olyat is hallottam ma, hogy az első hetekben napi 9-10 db fogy el ..
Nah, akkor nem is vettem sokat :lol: :lol: :lol:

Ti mit tapasztaltatok? Mennyi az átlag napi pelus az első időszakban?

Kép
szösszenet

Sziasztok!

Szössz,
én is kikészítettem már a baba hazajövős ruhát: hosszú ujjú body, frottír rugi, kiszokni, sapka (füles, vastag, meleg kapucnis kabátka, meleg bélelt nadrág, takaró. Szerintem ez elég lesz, ha a pukám oda tud állni a szülészet elé, rögtön teszsük be az autóba, nem lesz ideje megfázni.

Jóslók:
nekem görcsös, alhasi fájdalom volt, és a hátam-derekam is fájt. Rendszertelen és nem tart sokáig. Most már érzem, hogy érzékeny a pocakom alja, és a derekam is, meg gyomorgörcseim is vannak, ettől függetlenül persze...Nem kellemes. Ma beszaladtam a védőnőhöz, hogy hallgassunk szívhangot, hogy megnyugodjak egy kicsit. Szerencsére a baba jól van, szépen dobogott a szíve. Nagyon vacakul vagyok a gyomrommal, és ráadásul a hasmenés előjele lehet a szülésnek :shock: Tudom, Emi, hogy mi még ráérünk, de ő már a harmadik baba, gyorsabban, és hamarabb jöhet...Hétfőig ki kellene bírni, akkor mennék dokihoz magánrendelésre, eddig az egházba jártam, és még nem pecsételt be előre a kiskönyvembe...így viszont nem biztos, hogy behívják a szüléshez.

Üdv,
Nuska+ (37+6)
nuska1

Én azt hittem,h. a 100-as meg 60-as fájások már komoly készülődést jeleznek...... :shock:
Na mindegy, egyszer majd csak beindul mindenkinél a szülés...

Magika, te meg ne akarj így maradni!!!!! Tudom,h. szörnyű már ez az utolsó hét, de csak vége lesz :)

Kép
Kép
mango.

Ruci
Én passz., h miben jön haza Maszat, mert nővérem bevállalta e nemes feladatot, és ő veszi meg a cuccost!!
Bízom benne, unokahugit is nagyon csinosan öltözteti!!

Mamik
Nekem annyira depis hangulatom van! Csináljatok vmit, küldjetek energit vagy mit tom én, de ez most nagyon rossz!
Párom hajnalban elment, tegnap este is 3 óra helyett 6ra ért haza, és egyébként is úgy érzem, h leszarja a fejem! Pedig nem, csak olyan idegesítően érzékeny vagyok, és ezt látja ő is, és próbál segíteni, de én meg jól elzavarom!!!!
A hasam tovább repedt, mostmár van vagy 4-5 csík is, és ki tudja, h a végéig még mennyi lesz!
És olyan elegem van már ebből a mozgásképtelenségből, meg saját magamból is...
:cry: :cry: :cry:

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

Nici!

En anyosomek is tunderek es mi is mind a ketten dolgoztunk, csak nalunk mind a negy nagyszulo dolgozott. Aztan anyukam nyugdijba ment es igy O otthon volt.

De nalunk bolcsi volt.

En beletorodtem, hogy ilyenek. Most mar itthon vagyok, anyu is tud segiteni, de szerencsere ritkan kell.

Ja es mind a ket nagyszulo 5 percre laknak, egyik jobbra, masik balra. :lol: :lol: :lol: :lol:

Magi
Vendég

Nuska!!! A hasmenés előjele lehet a szülésnek??? Nekem már több mint egy hete az van... Na nem durván meg pánikszerűen, de az van.....

Kép
Kép
mango.

Szandi 40 fokos kánikulában született, így én nem vagyok mérvadó az öltöztetésben :) Mi úgy vittük haza, hogy vol rajta szett ami ezekből állt: egy hosszú ujjú body, ujjatlan rugi, és egy kis patentos vékony felső.
Mi is 5 percre lakunk a kórháztól, úgyhogy hamar hazaértünk, nem éreztem, hogy beizzadt volna, pedig soknak tűnt ez abban a melegben, de a kórházban is azt mondták a csecsemősök, inkább adjam rá a kis felsőt is :) Ja és a fején volt egy nagyon vékony cérnasatyi!
Nem tudom most mi a módi, de anno segítettek az Imrében a csecsemősök ebben is!

Pelenka, mi is az 1-est vettük, Szandinál is, de arra már nem emlékszem mennyi fogyott az elején... de gondolom ez sok mindentől függhet, pl, hogy szopizik-e, ilyenek...

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Kiscica, lehet,h. félreértelmeztem vmit, de Maszat nem Barnabás lesz??? Mármint akkor nem unokahugi.. Vagy megint keverem a dolgokat :oops:

Kép
Kép
mango.

[quote="mango."]K írta:mango.iscica, lehet,h. félreértelmeztem vmit, de Maszat nem Barnabás lesz??? Mármint akkor nem unokahugi.. Vagy megint keverem a dolgokat :oops:

:lol: :lol:
Nővérem kislánya az én unokahugim!! De mikor már írtam sejtettem, h ez most zavaros lesz.
Szóval nővérem a kislányát tök jól öltözteti, és ezért mertem rábízni Maszat/Barnabás hazajövős cuccát!
Azt hiszem, így már értelmes vagyok.. :roll: :oops: :roll:

Kép

kisscica80

Magi, pár hónap bölcsi nekünk is becsúszott a végére, akkor még nálunk is dolgozott mind a 4 nagyszülő... de azóta anyósom és apósom is nyugdíjas lett! Anyuék még messze vannak ettől, fiatalok :)
Nálunk is kb ez a helyzet amúgy, hogy egyik jobbra, másik balra :)
Természetesen, hogy itthon leszek, most Szandi is sokkal kevesebbet fog nagyszülőzni, bár nagyon szeret ide is oda is menni, és ha menni szeretne engedem is, de nem lesz annyit szükség rá, mint eddig!
Na meg ha már kisbabó is úgy gondolja, repesztünk le anyuékhoz telekre, 20 percre van kb az is, úgyhogy ha jó idő lesz sűrűn tervezem menni :)

nici

Mango,
igen, én úgy hallottam-olvastam, hogy a hasmenés előjele LEHET a szülésnek, de szerintem nem a 36. héten, hanem később.

Téjé,
a sokkoláshoz akartam még írni, hogy nem azért NST (non-stressz-teszt) a neve a vizsgálatnak, hogy NE sokkolják-stresszeljék azt a gyereket? Engem meglepett.

Üdv,
Nuska+
nuska1

Részlet a várandós naptárból: (amúgy nem értem,h. a 36. hét miért 2. trimeszter :shock: :shock: ) Az a lényeg, hogy napi 2400-2500 kalóriát vegyél magadhoz egészséges, kiegyensúlyozott, tápláló ételeket fogyasztva. Én ma már reggeliztem, ebédeltem, megettem 3 almát, egy zacsi tere ferét, 1 zacsi ropit, 1 tábla csokit és még pár nasit......

Kép
Kép
mango.

Nuska, inkább ez lehet az én problémám ( a mértéktelen kajálás), nem a szülés előjele ez nálam........

Kép
Kép
mango.

Ezt most találtam a "régi" gépben, mert az enyimet Apa megint elvitte.
Nagyon muris:

Kép
Ő unokahugi, és mellette Manó kutya

Kép

kisscica80

Kiscica, igen.. a vesszőt nem vettem figyelembe..

Jajj, az a babanet-függőség.. Mgint itt töltöttem a napi kis szabadidőm ngy részét...

Kép
Kép
mango.

Miciről nincs kép?? :) :)

Kép
Kép
mango.

Köszönjük a pocakdicséreteket Bogi nevében. :D

Felsoa!

Az oké, hogy a tiéd is ekkora, de Te három héttel előttem jársz ám!!!! :lol:

Ercsi!

Akkor jól összehoztuk a bútort meg a fal színt....Hát végülis a jó ízlés!!! :lol:

Hasmenés: nekem is van pár napja....De én még nem szülhetek, mert még nincs vizünk meg még szerintem maradjon pár hetet bent, ott jobb neki!!!

Kiscica!

Én is így vagyok. Depis vagyok néha, de elmúlik....

Csíkok: nekem már tele van velük az oldalam....meg a pocakom is, combom....áh én már elég csúnya vagyok.... :cry:
Megmutassam??? Vagy inkább nem akartok szörnyülködni....??? :?

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

na mentem, sziasztok... Holnap lesz Nicci nagy napja.. Szorítok neki nagyon!!!

Kép
Kép
mango.

Ercsi: igazad van, végül is eleinte nem kell sok ruci amikor meg tudsz vásárolgatni, akkor meg hajrá! :D

Felsoa: köszönöm, hogy írtál séta-ügyben.

Szösszenet: úgy emlékszem, mi olyan 5-öt használtunk el (ill adtunk rá) az első időben. Persze ebben benne volt az is, hogy kevés pisinél is cseréltünk meg néha vaklárma után nem tudtuk rendesen visszazárni a pelust, stb (mennyit szerencsétlenkedtünk :P ) Most meg már simán van, hogy elfelejtek cserélni és Lau nemes egyszerűséggel leveszi magának, hisz már tele van... (jobb esetben ki is dobja) Csak amikor kicsi volt féltettük a popóját, nehogy kipirosodjon meg ilyenek. Azért kíváncsi vagyok, mások hogy emlékeznek, mennyit cseréltek egy nap eleinte.

Kiscica: én is nyügi vagyok! Párommal tegnap jól összevesztünk, mert nem értett meg (közölte, hogy "már olyan terhes vagy" -jól esett) ma meg csak akkor ér haza, mikor már tuti alszom -így Lauval se lesz könnyű, mert este felé már elfáradok, most meg még mindig náthás is vagyok. Ráadásul már nem tudom vinni Laut, pedig nem nehéz annyira, de egyszerűen ha felemelem és megyek vele elkezd fájni-keményedni a hasam, egyszerűen nem bírom. Viszont ő még nem mindig akar gyalogolni és ha a babakocsival ezt meg is tudom oldani, akkor is itt van még ez az 5 emeletnyi lépcső, ahol muszály cipelnem ha nem hajlandó magától jönni, így semmi esélyünk kimenni sétálni sokszor... pedig még hol a vége?!? :roll: :shock: :(
(na, most már sokkal jobb a kedved ettől, ugye? :? hát, nem éppen feldobót írtam, de remélem talán segít, hogy más is van hasonlóan...aztán majd gondolkodom valami feldobóbb dolgon is)

Nagyszülők 5 meg 10 percre! Fú :shock: -számomra ez maga lenne a rémálom! Anyósom ugyan kedves, bár nem igazán jövünk ki, de ha közel lakna tuti felugrana ezerszer csak úgy előre szólás nélkül, amit utálnék. Aztán anyámról nem is beszélve! No, vele sosem volt jó a kapcsolatom. De mázlink van, mert meg tudjuk oldani, hogy ne kelljen rájuk hagyni Laut -még ez a szerencse (meg hogy jó messze laknak)

Hazameneteli ruci: márc végén mi ugyan beöltöztettük abba az overállba amit le is fotóztam, szegény jól meg is izzadt... :oops: (kocsival kb 20 perc alatt értünk haza) Persze alatta is volt rajta ruci: ha jól emlékszem egy rövid ujjú body, egy ujjatlan rugi, satyi, zokni...

Pelusból meg a 2-est vettem asszem most. Lau is 3450 g-mal született, onnan nem sok már a 4 kg... (mármint nem születési súlynak!!! hanem gyarapodás szempontjából, eleinte úgyis hamar "hízik")

Mango: éhes lettem.... :roll:

Kép Kép
celesztina

[quote="mango."]M írta:mango.iciről nincs kép?? :) :)

Kép

Csak ezt találtam.. Majd csinálok közelit, csak a gépet is elvitte drága párom..
Mici a bal oldali, jobbról Herold :lol:, ő Apáé..

Kép

kisscica80

Sziasztok!
Csak nagyjából sikerült visszaolvasnom. Szép pocikat és babaszobákat láttam. Azt hittem Húsvét+néhány nap kihagyás után már komoly babaeső fogad, de nem. Nagyon ügyesek ezek az április-májusi babák, nem nagyon bújnak ki idő előtt.

Nicci! Sajnos már nem olvasod, de nagy drukk holnapra.

Mi még kihasználtuk a húsvétot nagy rokonlátogatások, családi találkozók voltak, ezért nem nagyon jutottam gépközelbe. Tegnap voltunk dokinál. Törpéknek eszük ágában sincs megszületni. Doki szerint a babák nagyon jól vannak, én is egyre fittebb vagyok (na ezzel azért vitatkoznék) tehát még nem szülünk. Azt mondta nagyon meglepődne, ha jövő szerdáig bármi történne. Hát én meg ezen lepődtem meg, mivel a 38. héten már nem tartanám korainak ikreket megszülni. Méhszáj viszont teljesen zárt és még nagyon fennt van mindkét baba, ezért elég esélytelen a dolog. Ha a 39. héten sem történik semmi akkor császár, már elő is jegyzett egy időpontra. Most próbálom megbeszélni velük, hogy inkább bújjanak ki előbb, mert én nagyon szeretnék természetes szülést. Kb. 3 kg-ra becsülték mindegyiküket. Abszolút telt ház van, fogalmam sincs hova tudnának még nőni a következő két hétben. Ráadásul olyan ficánkolást rendeznek napok óta, hogy úgy érzem szétreped a hasam. Tamás annyira aktív volt a CTG-n is, hogy hiába használtak el egy tekercsnyi papírt, ő nyomot sem hagyott rajta, mivel 2 másodpercnél tovább sosem maradt az érzékelőnél.

Mindenkivel együttérzek, aki már nagyon "nyűglődik" így az utolsó hetekben. Nálam sincs ez másképp. A sógornőm mára van kiírva, de az orvos szerint még a jövő hétig biztosan várnia kell. Egymást próbáljuk bíztatgatni és kínunkban már nevetünk a helyzetünkön. Az ikreseket mindig a koraszüléssel riogatják, így ettől én is nagyon tartottam. Nem hittem volna, hogy a végén 38+6-nál császározni kell. Most úgy tűnik ez a legesélyesebb verzió.

Kép

Kép
szofi74

Celesztina, kell a kalória!!! Biztos maradt még a húsvéti csokikból :) vagy mégsem???

Kép
Kép
mango.

Ez a hasmenés is annyira egyéni... :) nekem egyik fiúnál sem volt. Minden előjel nélkül indult meg a szülés (egyedül Atisnál hagytam el reggel a nyákdugómat).... Barnussal nagyon aktiv voltam az előző napokban, Atissal meg veszettül lusta, töknyomi... kb. mint most tegnap óta... olyan tiszta hülye vagyok és csak teszem magam jobbról-balra és már egy órája lejárt a mosógép és nincs kedvem azt sem kiteregetni! :roll: :oops: Sem nincsen étvágyam de éhes sem vagyok! No, ilyent sem érztem az elmúlt hónapok során... :roll:
Most a frontra fogok mindent... aztán meglátjuk...

Egyébként nekem is azt mondta a doki, hogy figyeljek oda, mert harmadik baba, gyorsabban jöhet és akár hamarabb is... ezért imádkozott, hogy legalább töltsem be a 36.hetet... betöltöttem... :roll: és mivel én egyik fiúval sem töltöttem többet a szülőszobán 5 óránál, igy benne van a pakliban, hogy a kisasszony még gyorsabban érkezik... :shock: amit azért én nem szeretnék... kellett az az ötóra, hogy mindenki kénylemesen odaérjen.. :lol: és most is kellene...

Nekem most a keményedések mellé társult szúrás és olyan hülye nyomó érzés is odalent... a derekam is leszakadni készül reggel óta...

Jah, Mamacka engem utál ilyen nyilvánosan, ha esetleg ez nem volt egyértelmü vkinek az eddigi irásaiból... úgyhogy ha én lelépek, akkor biztosan tökaktiv lesz itt is... de nem fogok, mert ha én elviseltem őt (sokszor kussban inkább) akkor neki sem esne nehezére... mindegy, engem marhául nem érdekel, ebből látszik, nem én sértődök... mert itt vagyok... :lol:
Vendég

Celesztina
Hát, nem lettem feldobottab, mert más baja, az azért u.u nem jó!!
De még szerencs, h itt a topik, itt kiírhatjuk a bajunkat, és még bíztató szavakt is kapunk cserébe!!!
Szóval lesz ez még rosszabb is meg jobb is, de tuti elmúlik!!

Mary
Csíkok mindenütt, még szerencs, h elhalványodnak szülés után. Kenegessed, bár én is ezt teszem, és mégis..

Mango
Most mész, mikor mutitom Micit??

Kép

kisscica80

Szofi, tök jó, hogy így megnövesztetted a picúrokat! Az utolsó hetekben már bármi történhet, remélem sikerül természetes úton világra hoznod a kis törpöket! Van pocakfotód? Kíváncsi lennék, h. 37 hét hetesen mekkora egy 2 személyes pocak...

Kiscica, apának is van plüsse ?? :) :) de aranyos :)

Kép
Kép
mango.

Most már tényleg lépek...... De Micit még láttam :)

Pumpóka, lehet, hogy te meg Niccit előzöd be?????? Most hétvégén azért már tényleg kellene gyarapodnunk, nem mintha siettetni akarnék bárkit is... Főleg magunkat nem.. még szőnyegtisztítás+ függönymosás lesz...

Kép
Kép
mango.

Celesztina, engem nem zavar a közelség a családdal, mivel mindenkivel tökéletes a kapcsolat, és még sosem volt olyan, hogy váratlanul jöttek volna, sőt, kérdezéssel is csak ritkán!
Nálunk ez úgy alakult, hogy inkább mi megyünk mindenkihez!
Mindkét nagyszülőhöz heti rendszereséggel járunk! Anyuval minden nap beszélünk telefonon... igaz ingyen van (családi csomag) :)

nici

Szofi
Itt már többen azt hitték. h lebabáztál! Nem semmi, h még mindig egyben vagy!!! Ügyik vagytok nagyon!!!

Pumpi
Akkor jósló lehet az is, ha csak szimplán úgy fáj a hasam, mint aki kú.-ra fel van fújodva és mindjárt kidurran mint egy lufi?? És ha elmegyek wc-re akkor meg semmi.. :?

Mango
Kapta tőlem, még tavaly, h Mici ne legyen egyedül! De gondolhatod, h állandóan az ágy mellé van vágva.., míg Mici az ágyban alszik velem.
Nem vagyok gyerekes ám.., csak kicsit jobban ragaszkodom ehhez a csufi egérhez.. :oops:
De vállalom!!! :wink:

Kalória
Csak ne égne egész nap a gyomrom, most adnék neki.. De már étvágyam sincs. Ma eddig még csak két kiflit meg egy joghurtot ettem, és a reggeli tejeskv is majdnem visszajött..

Kép

kisscica80

Nici: kicsit irigykedem, így tényleg klassz lehet közel lakni! Nálunk az a rokon, akihez szívesen laknék közel pont másik városban él...

Hú, a húsvéti csokik meg :roll: még van egy rakat, de ma már annyit ettem, hogy rájuk nézni se tudok :wink:

Kép Kép
celesztina

Hú, mi mikor tavaly vettük a lakást, akkor úgy volt, h anyósék költöznek velünk, csak másik lépcsőházban.
Magyarul, kb. szembe lakott volna, mert a tükörképét vették volna meg a mi lakásunknak!!
Ebbe tuti belehaltam volna!!!
Anyum viszont csak egy kerülettel van arréb, de ő meg unokahugizik, így nem mindig ér rám!! Szóval senki használható a környéken, viszon van csomó gyerekes szomszéd..

Kép

kisscica80

Lituka! Nagyon csinos vagy! :)

Kamilla! Jó babáid vannak és biztos maradnak még legalább 2 hétig. :)

Ercsi! Hát tényleg messze vagyunk még NO-tól. Az a legjobb, hogy ha mégis császár lesz, nem kell egyedül maradnod. De szerintem még mindig van ideje befordulni a babádnak.
A kis titkolózó... :D ...lehet, hogy kislány, ha ilyen szégyellős. :wink:

Celesztina! Én még nem vagyok anyuka, de az biztos, hogy ha mindketten jól leszünk, nem várok 6 hétig a sétával. Már alíg várom, hogy felavassam a babajárgányt. :D :lol:

Magika! Így biztos nem maradsz. :lol: Türelem, biztos nemsokára babázol. :D

Bambi! Örülök, hogy minden rendben veletek. :D Jó, hogy írtad ezt az előtejes dolgot, mert az enyém is ilyen sárgás, de még nem láttam hogy folyt volna belőle valammi. :roll:

Kisscica!+++++++++++++++++++
Unokahugid aranyos. :D
És Mici, meg Herold is... :lol:

Szofi! Jól érzik benn magukat a babák. :D Elhiszem, hogy neked már nem lehet könnyű két 3 kg-ost cipelni. :D Kitartást!

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Ééééés kiteregettem! :lol:

Húsvéti csokik.... :roll: holvannak??? :lol: nálunk már sehol... :lol: bár igaz, idén nem kaptak sok csokit a fiúk, inkább a drágább de finomabbra mentem, meg anyum is. Két bazinagy tejbevonó-nyuszi van még, amit nagynénémtől kaptak, de azt nem akaródzik megenni egyikünknek sem.. :lol: hiába mondom évről évre neki meg a dédiknek is, hogy inkább vegyen egy jóval kisebbet, de tejcsokit, mert ezt már a fiúk sem eszik meg, egyszerüen ők csak azt látják, hogy húúú, de naaaagy és milyen olcsó!!!! És milyen szar... már bocsi...
Egyszerüen nem tudom leszoktatni róla egyiket sem....
Zoli nővérétől kapták húsvétra a Micimackó gyüjthető étkészlet kulacs részét... mondtam, hogy ő volt a legértelmesebb... nagyon örültek a fiúk, mindenük a kulacs, évente kb. 3-at eszünk meg belőle... :lol:
Anyum is inkább vett nekik fejenként 3 kindert, oszt ott volt pénzben is meg azt mindig örömmel fogadják...

Cicc, ezek a jóslók má nem is tudom milyenek télleg, ha ennyire más, eltérő... egy biztos, a szülési fájásokat felismerem... vagy azt sem már??? nagyon határozott egyéniség vagyok, vagy mégsem??? :lol: :lol: :lol:
Vendég

Hű, végigolvastam mindent.

Kamilla, köszi a biztatást, és persze neked is kitartás ezzel a méhszájjal. Engem a főorvosok a kórházban halálra ijesztgettek emiatt, arra voltak elkészülve, hogy így bármikor szülés lehet.

Szöszi,
pumpóka, Ollem, nekem nagyon tetszenek a pocakfotók. Mindenkinek alkatához illő, szép gömbölyű :)

Niccinek én is nagyon drukkolok így a távolból is!

Már sokat írtatok a fájásokról, még egy kicsit én is megtoldom: állítólag csupán a keményedésektől is jócskán ki lehet tágulni, ami akár teljesen fájdalommentes is lehet - az én keményedéseim ilyenek, és ettől nyíltam ki egy centire. Nekem jóformám semmim nem fáj/fájt, csupán a fekvéstől egy icsit a vállam és a derekam :)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: