A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

ollem, szép nagy a pocid! :) De szerintem sem függ a nagyságától a baba érkezése... és ahogy én látom még egyáltalán nincs lent, úgyhogyamiatt sem kell aggódnod ;)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

[quote="balla melinda"]S írta:balla melindazép jó reggelt minden anyukának és kismamának!
Nagy érdeklödésel olvasom a topicot,de mivel ti már egy összeszokott csapat vagytok,nehéz bekapcsolodni. Gyönyörüek a pocakok,a kismamák és a babaszobák.Nagyon szoritok mindenkinek,könnyű és szép szülést kivánok!
Kedves Csöppke,kérlek szurjál be engem is a májusi babák közé:37 éves vagyok,a Telkiben fogok szülni,május 2.án,kisfiam lesz,Bendegúz és van már egy nagy fiam,Szabolcs,aki 1998 május14.én született.
Most 35-36 hetesek vagyunk,külső-belső nyitott méhszájal,doktornéni szerint még 2 hétig egybe kell maradjunk. Szigorú fekvésre vagyok itélve,amit ha nehezen is de betartok. Üdv. mindenkinek.

Melinda, légyszi küld el priviben is az adataidat, mer tmost nincs időm táblázni, majd talán este..hogy nehogy elfelejtsem, és ne kelljen visszakeresgélnem. Köszönöm:)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Nici: hát ez gáz (cipős sztori) :evil: azt hiszem, a nagyik azért eleve nehezen figyelnek sok mindenre... Én is már előre félek, mi lesz amikor kórházban leszek :roll: Még jó, hogy apa ki tud venni már akkorra szabit és felügyel a nagyira meg a kicsire :wink: (legalábbis remélem)
Gratula a hétfordulósoknak!!!

Csöppke: jó, hogy már van étvágya Dominónak!! Csak így tovább!!! :)

Kép Kép
celesztina

Celesztina, nálunk apával lesznek addig itthon, épp tegnap este mondta párom, hogy addig míg mi kórházban leszünk, Szandi kint alszik majd nála a mi ágyunkban :) Már alig várja szerintem :) imádnak együtt aludni :)
Anyósomoat tulajdonképpen nem is értem, sosem csinált még csak hasonlót sem, és tényleg nem 1 pár kinti cipője van, mivel nagy kertbe járósak, ha esik, ha fúj kimennek, vettek váltót bőven...
Néha néha kiviszi az utcára még motorozni, bár mondtam már neki, hogy nem kéne, nem neki való az a motor már, a térde is leér róla, na meg tud biciklizni, inkább azt kéne csinálnia!

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Volt már Nektek olyan, hogy hirtelen elkezdett nagyon verni a szívetek minden ok nélkül?
Mostanában néha rámjön -akár ülés közben amikor nem csinálok semmi megerőltetőt és elég kellemetlen, kis légszomjjal társul :?
(persze ha továbbra is lesz ilyen dokit is megkérdezek)

Kép Kép
celesztina

Nekem szokott, de ez nálam régi dolog, talán emlékszel írtam is, hogy kb 1 hónapja is rosszul lettem! Végülis diagnosztizálták, de tenni ellene nem sokat tudnak :roll:

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Sziasztok!

Ma igen punnyadt napunk van......Én még mindig pizsiben, Szo meg az ágyban cumákózik és pislog. Nem vagyunk túl interaktívak....talán du-ra jobb lesz.

Nici! ismerős a motoros sztori és a gallyra tett cipő hegyek no és a kinőtt motor......én is kiakadnék az tuti, de szerintem egyszerűen csak figyelmetlen volt a mama. Eszébe sem jutott h tönkre teszi a gyerek. Nem hiszem h direkt kiagyalta volna h na akkor most tönkre teszem a gyerek utcai cipőjét hagy vegyenek neki újat egy vagyonért! Szerintem fogalma sem volt h hogy leamortizálja a cipőt a motorozás.
Persze ettől még én is ki lennék akadva.
Vendég

Sziasztok!

Mary! Szép nagy poci! De szerintem sem lehet a méret alapján szülésről beszélni.

Nici! Jobbulást Szandinak!
Megértem, hogy dühös vagy a cipő miatt. Hisz tényleg drágábbak, mint a felnőtt cipők. Már ha jót akarsz a gyerek lábára adni.

Csöppke! Örülök, hogy Dominó jobban van.

Hétfordulósoknak gratula!

Rólunk:
Ma azt hiszem kész lesz a babaszobába a falvédő is. Már nagyon várom! :D Ha ez is meglesz, akkor majd elárasztalak benneteket képekkel. :D

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Celesztina! Nekem is előfordult már. Nem tudod megmérni a vérnyomásodat? Mert lehet, hogy fölszaladt. Nekem akkor vert olyan nagyon a szívem, mikor magas értéket mértek. Mikor alacsony volt, akkor szédelegtem.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Nono, az eszembe sem jutott, hogy ezért csinálta volna, mint írtam mi nagyon jóban vagyunk, és ismerem, tudom nem tenne ilyet!
Szerintem ha párom szóvá teszi azt is felajánlják majd, hogy adnak pénzt másikra... nem is erről van szó!
Csak a figyelmetlenségét nem értem! Mivel még nem volt hasonló eset, elég pedáns, és odafigyel a dolgokra!
Az sajna baj nála (mint gondolom minden nagyinál) hog eléggé elkényezteti a gyereket, és még azt is eltudom képzelni, hogy Szandi mondta, hogy Ő azt a cipőt akarja felvenni, Ő meg ráhagyta, ami azért ha így történt elég baj :(
Mivel csak itthon vettem észre a dolgot, rákérdeztem Szandira, de csak annyit mondott, az a cipő volt odakészítve mikor mentek ki...
De a gyerekre nem haragudhatok, még tizenévesen sem fogják fel, mi az érték, nemhogy 5 és fél évesen!

Na nem mérgelődöm... bocsi, hogy kifakadtam, csak hát nem olcsó dolog, kiadások vannak bőven, és per pill ez volt az egyetlen utcai cipője szandinak :roll:

nici

Gumimaci, köszönjük :)

Kiváncsian várjuk a képeket :)

nici

Sziasztok!

Nici, tényleg gááááz, de azok akik nincsenek aktívan benne ebben, nem tudják mi mennyibe kerül :) Én is vettem a jányomnak egy barbis csizmát, igaz használtan, nem drágán, de azért nagy az értéke, mert iszonyat ritka. Erre a bölcsisek nem abban vitték ki az udvarra???? A halvány rózsaszín velúr csizmában, mikor van neki bölcsis kimenős cipője :( És ugyanezt eljátszák rendszeresen a kabátjával is, pedig a játszós az kéznél van, kiakasztva a fogasra, az elmenős kabi+cipő pedig be van zárva a szekrényébe....

Szóval nem egyedi :)

Tegnap toltam a KAtát a babakocsiban, és elaludt, így lefektettem. Jön a bölcsis takinéni velünk szemben, és már messziről kiabál, hogy csak nem???? Aztán észrevette hogy a KAta az, de könyörgöm nem tűnt fel neki a babakocsiból előmeredő 23-as láb??? Ha más nem is :) (mondjuk hogy nem mózes volt a kocsin)

De jót nevettem rajta :)

Én is voltam ctg-n tegnap, enyim kölök is végigaludta, 4x volt hajlandó megmozdulni...
De minden ok volt.

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Minden reggel vérzik az orrom 3 hete. Ma erre keltem. Mérem a vérnyomásom és teljesen jó.
Szerintetek?

Mariann

Kép
marjan78

Celesztina, nekem is volt ilyen szívdobogás érzésem, igaz inkább a terhesség elején, mostanában nem. De állítólag teljesen normális...

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Mariann, az orrvérzés is teljesen normális tünet a terhesség alatt, főleg végefelé!

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Köszi Zsu!

Kép
marjan78

Nici: ne haragudj, nem emlékeztem, hogy az a rosszulléted ilyesmiből lett :oops:

Nono: mi is punnyadunk, olyan nyomott az idő -de! Jön a melegebb idő :D :D :D Talán pont szombaton lesz már elég meleg :lol: :D

Gumimaci: juj de jó, képek :D én is várom már nagyon :D
A vérnyomásmérés meg jó öltet, bevetem legközelebb (mos tmértem, bár már jobb sokkal, elég alacsony, de a pulzus magas; legalábbis azt hiszem)

Kép Kép
celesztina

Sziasztok!

Én is vagyok ám még egyben, csak olvaslak titeket, sok a dolog itthon így a vége felé! :D
Tegnap voltam a választott gyermek háziorvosnál. Nagyon aranyos, szimpatikus hölgy! Majd kell neki telefonálni, ha megszületett Zsófi, és kiállítja a recepteket, és valaki beugrik érte.
Meg azt is mondta, hogy ha szeretnénk, hogy már a kórházban is megnézze Zsófit, akkor telefonozzunk neki, és bejön a kórházba hozzánk! Szóval tök rendi volt! :D

Mi jól vagyunk szerencsére! Sokat alszom, mosom a baba cuccait, néha főzés és egyebek. Hétfőn megyek dokihoz, és akkor kérek időpontot még egy utolsó uh-ra a 36. hétre!

Hát ez a sokkoló nagyon gáz! Az én gyerekemet ugyan nem engedem sokkolni! :roll: :evil:

Nicci! Szorítok!! (én is örülnék a császárnak megjegyzem....)

Kép
gabo001

Bambi - Engem is érdekelne, milyen is egy jósló-fájás .. meg a szülési fájás .. Van, aki azt mondja, hogy lentről, a medencéből érezni, de olyat is hallottam, hogy a méh tetejétől indul .. meg olyat is, hogy az egész hát-derék rész belefájdul. Szőlővel beszéltük már valamelyik nap, hogy nem lehet rá felkészülni, mert amennyi Anyuka, annyi tapasztalat .. nincs két egyforma fájás és szülés :)
De amit Pumpóka mond, azt másoktól is hallottam .. hogy ösztönből tudja az ember, hogy ez bizony már az :)

Emi, Pumpóka -
2 napja én is keményedem folyamatosan .. és én is úgy tudom, hogy simán megindulhat a szülés jóslófájás nélkül, csak keményedéssel, és magzatvíz elfolyással ... a fájások később jönnek, és már rendszeresen. Nah, szóval érzem, hogy bármelyik pillanatos vagyok .. de nagyon bízom a keddben! (jah, ráadásul én szedem még mindig a magnéziumot, és amellett keményedem .. főleg este)

Mary - Szép nagy a pocakod :)

Nici - Bosszantó a cipős story :(

Gumimaci - Nagyon várom a képeidet :)

Gabo - Miért örülnél a császárnak?

Kép
szösszenet

Szössz! A baba miatt örülnék a császárnak elsősorban. Nagyon féltem őt, nehogy már a szülés alatt legyen valami baja egy esetleges oxigén hiány miatt, vagy valami. Meg elég szűk is vagyok én. (csípőm)
Persze elvileg tudom, hogy figyelnek ránk. (baba méretei, én méreteim, stb) de hát mégis történnek ilyenek manapság is.

Kép
gabo001

hú, én félnék a császártól -annak ellenére, hogy tudom, milyen lehet egy "sima" szülés. Érdekes, hogy míg nemrég még nagyon tartottam a fájásoktól (jósló meg vajúdás) addig most már, hogy szó van ezekről itt, nagyon nem jut eszembe, milyen is egy jósló ... azt hiszem, ez is olyan a természet elintézi dolog, mármint biztos megismerem majd (azt hiszem), de mivel nem tudom teljesen visszaidézni, ezért már nem tartok annyira magától a szüléstől :)

Kép Kép
celesztina

Szerintem is mindenkinél más a jósló, és a szülési fájás is. Sőt ne mcsak mindekinél, hanem szülésenként is eltérő lehet. Nekem pl Bencével olyan érzés volt, mintha szét akarnék szakadni odalent, ösztönösen szorítottam az izmaimat össze....
KAtával pedig folyamatosan erősődő keményedés volt, ami egyre jobba nfájt és fokozatosan múlt el. Nagyjából a magas hegyek hóhatárához tudnám hasonlítani, hogy ahogy megyün kbele a télbe egyre lejjebb jön ah ó, majd a tavasszal egyre feljebb kúszik vissza.

MOst a joskóim keményedések, amik fájnak. De ugyanazt érzem mint Katával, csak nem annyira fáj. No meg ritkán van :)

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Hűűű Gaboo, én meg attól rettegek, nehogy császár legyen :)

Nagyon, nagyon szép élményként él bennem KAta zsületése, és úúúúgy szeretném mégegyszer átélni :) No meg én el nem tudom képzelni hogy elhagyjam magam, hogy ne tudjak akár fél órával szülés után egyedül felkelni, pisilni, zuhanoyzni stb... És emlékszem a császáros anyukákra, hát elég nehezen mozogtak még a 2.3. nap is...

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Egy hete még visszaolvasni sincs időm, hogy miért, azt néha én sem értem :roll: Most is csak beugrottam pár szóra, mert rohanok!

Mango-kám!

Boldog betöltött 36. hetet! Most már szinte bármikor szülhetünk, nem lehet nagy gond... :wink:

Xsara!

Neked meg boldog betöltött 35.-et :P !

És persze minden hétfordulósnak nagy-nagy gratula!

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Mennyi szép pocó…teszek fel egy tegnapit énis..hogy ne magam mutogassam má hanem a pocókám :D 33. hetet betöltött pocakom… Kép

Celesztina: én bizti elmennék majálisozni ha még egyben leszek akkor és szép idő lesz…egy kis séta nem fog ártani…:D

Na ne is mondjátok a frontot..ma egész jól vagyok :D

Niccinek sok sok szerencsét…

Nici: jobbulást Szandinak ..és Csöppke Dominójának is…

Gumimaci: várjuk a képeket..:D

Celesztina: sztem ez normális igy a terhesség alatt..de mondom csak sztem mivel velem is előszokott fordulni..a légszomj meg mindennapos már..néha majd megfulladok de azért majd említsd meg legközelebb a dokidnak

Marjan78: én azt olvastam ezis a terhesség velejárója lehet..nekem is vérezgetett habár ne mminden nap..azt mondják azért mert a megnövekedett vérmenyiség miatt és a megemelkedett vérnyomás miatt könyebben elpattanak a hajszálerek..na de sztem te is kérdezz rá dokitól..nekem eddig kb 5-6 szor eredt el igy nem mentem vele dokihoz.

Gabo. Ugy irigyellek hogy választhatsz gyerekorovost..nálunk egy van..akit nem szeretek és sztem nem jó orvos..igy most nem is tudom mitévő legyek.. nálunk itt kisvárosban olyan ciki kivenni a gyereket..odamenni és elkérni a kartonját..és megmondani hogy te egy béna doki vagy bocs nem akarom h te kezeld a gyerekem..
Annyira sok rá a panasz..ugyh nem is tudom mit fogok csinálni..
én sem szerettem sosem mikor én jártam hozzá és hugomat sem szeretem hozzá vinni nemhogy a fiam..amikor most télen is nem egy tüdőgyuszit meg ilyesmiket nem vett észre... :cry:
Vendég

Sziasztok!

Voltam a dokinál, minden rendben, semmi jel, valószínűleg időre fog érkezni, de én azért reménykedek.,..:)

Magika? Szössz? Veled valószínűleg fogok találkozni...

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Nici,
a motor és a cipők! Ne is mondd! Nálunk is előfordult, hogy a nagyinál a vadiúj cipőjében motorozott Liza. Az egész eleje lekopott... Persze nálunk is csak figyelmetlenség volt de én is nagyon kiakadtam. Viszont lehet kapni cipővédőt a motorokhoz (mondjuk Ausztriában láttam) biztos venni is fogok Beninek.

Melinda,
Üdv itt nálunk, csatlakozz nyugodtan! :D

Jóslók,
Nekem olyan mensi szerű görcsként jelentkeznek mikor keményedik a hasam. És olyan 1-1,5 percig tartanak. Rendszertelenek.

Mary,
nekem is ekkora a hasam. Ne aggódj!

Csöppke,
Örülök, hogy jobban van Domino!

Litu,
Hogy Te milyen csini vagy mindig!

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Lituka: csini a pocid! :D
köszönöm, hogy írtál a majális kapcsán -hisz csak 2 nap a különbség abban, hogy mikorra vagyunk kiírva :wink: :D
dokinak akkor megemlítem a légszomjas dolgot, jövő héten úgyis megyek.
Gyerekorvosról meg: nekünk volt egy ismerősünk, aki elég régóta gyerekorvos és közben családi barát is lett, így anyukám felkérte (miután megbeszéltük) hogy legyen Lau dokija is, megbeszéltük a körzetivel is, rendben volt, de kiderült, hogy rém béna és csak azt tudja, amit anno megtanult, hiába fejlődött azóta a tudomány... :roll: így visszatértünk a körzetihez, aki elég szimpatikus azóta is -és szerencsére nem orrolt meg a kezdeti mellőzöttség miatt. De persze ezt embere válogatja, egy kisvárosban biztos keményebben megy ez is...

Klarka: azért az időre születés sincs Neked olyan messze :)

Kép Kép
celesztina

Andi: Bárcsak párom is igy gondolná..:D akár mennyire kicsíphetem magam meg nem dicsérne :D szte tök normális hogy csini vagyok pocisan is..pedig elég nagy erőfeszítésembe kerül...
néha inkább lennék egész nap macis hálóingben és összekócolt hajjal :D
sztem minden kismama csinos itten :D ez egy ilyen topic :D

jajjjjjj most vettem észre..elkezdődött nőni nekem is olyan csík a pocimon...a köldököm felé tart lentről felfelé....áhhhhhhhhh..én ezt nem akartam :D na mind1...mostmár ez van :(

huuu..számolgattam és rájöttem hogy 1 héten belül elvileg 4 babánk is érkezik...
Nicci...Szösszenet..Klarka és Magika csöppségei :D
nagyon izgi :D
Vendég

Hali!

Ollem! Gratula a 35 héthez. Szép a pocid. Nekem most 34+0 és erre vártam már január óta, mert most lettem biztos abban, hogy már semmi nagyobb baj nem történhet a picúrokkal. Azért még két hetet fekszem, hátha kihúzom 36-ig és akkor szülhetek a Szent Imrében.

Bambi! Nekem is vannak hasonló fájásaim, de én ezeket úgy érzem mintha csak a méhszalagok feszülnének ott teljesen lent. Mensi szerű, de nem periodikus, hanem folyamatosan enyhén fájdogál. A szülési fájdalmakat valahogy én is úgy képzelem, hogy az egész pocak fáj, nem csak lenn. Aztán ki tudja, még sose szültem.

Kép

Kép
kamilla306

[quote="felsoa"]
írta:
felsoaJóslók,
Nekem olyan mensi szerű görcsként jelentkeznek mikor keményedik a hasam. És olyan 1-1,5 percig tartanak. Rendszertelenek.

Nekem ilyenek már félidőtől vannak és még mindig nem szültem meg. (Mondjuk még szerencse) Főleg éjjel!

Kép

Kép
kamilla306

Lituka, nem kell kikérned a kartonját (sőt ugye még le sem adtad a kártyáját) azt az új helyen intézik. Én is elvittem a fiamat anno, a falu egyetlen gyerekorvosától, inkább bementem a városba vele :)

Ha a barna csíkra gondolsz, akkor ne aggódj, az elmúlik szülés után :)

Felsoa, motoros védőt itthon is lehet kapni, ha érdekel, megkeresem hgoy hol :)

Celesztina, mi is fogunk menni majálisozni, igaz mi babával :) De Bence nemhiszem hgoy megbocsátaná ha kihagynánk... Hacsak nem épp akkor leszek bent...

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Holnap délelőtt megye először ctg/nst vizsgálatra.
Mire számítsak? Mennyi idő, mit csinálnak?

Amúgy nagyon szép pocik vannak és mindenki nagyon csinos!!!Ezt a párom is megerősítette.

Ugye nem ciki, ha be vagyok tojva a szüléstől?

Kép
marjan78

Hát én még mindig hülyén nyomott vagyok, egész délelőtt aludtam... :roll: csodásan süt a nap és nekem nincsen kedvem kimenni sétálni! :roll:

Erős szivverésem nekem is szokott lenni, nehézlégzéssel párosulva, olyankor marha alacsony a vérnyomásom és nagyon magas a pulzusom! Szar egy érzés!

Ohhh, cipőorr.... :? a családban figyelnek erre, egyedül az apjuk nem, de hozzá már nem is adok rájuk jó cipőt, mert tönkremennék anyagilag! Oviba sem járnak tökéletes cipőben, mert hiába rakom be a zsákba az utcai cipőt, kiszedik az óvónők meg a dadusok és nem azt adják rá, ami ki van téve (kimenős ovis) hanem kiszedik a zsákból!
A ruha ugyanez... apjuktól rendszeresen úgy jönnek vissza, hogy a térde ki van szakadva a nadrágnak... az oviban szintén! Úgyhogy én már be vagyok készülve apás-ovis ruhákkal, cipőkkel... ez van... sokszor kérdezték már az óvónők, hogy nincs-e a gyereknek másik cipője, én meg rávágtam, hogy nincsen! Anyádat azt, minek adjam rá, hogy délután kidobhassam?? Ha kilukad, akkor hozok másikat... mert tényleg nagyon drágák a gyerekcipők! Nem fogok az oviba újat ráadni, amikor azt is megtették, hogy fényképezés után kivitték a gyereket az ünneplő cipőjében (amit akkor vettem) és totál le volt kopva az orra, mikor mentem érte, azt hittem gutaütést kapok... óvónő meg röhögött, hogy hát motorozott... mondtam, igen? Az is ilyen vicces lesz, ha kifizettetem vele, mert direkt szóltam, hogy ott a másik kettő!! cipője, ezt vegye le fotó után?? Meg egyébkéntis ugye, egy 7 éves gyereket már nem engedek motorra ülni, mi rég kidobtuk mindet, ami volt!!!!

No, csitt Ágnes!!!
Vendég

Sziasztok!

Végigolvastam az elmaradásomat, de képtelen vagyok mindenre reagálni, sorry...!

De jó! Holnap lesz még egy topik-babánk!! :lol:

Én tegnap voltam dokinál, méret-ügyileg minden okés, a neme még mindig titok... :D viszont, még mindig rosszul fekszik, úgyhogy elő vagyok jegyezve április 25-re császárra... Az egyik szemem sír a másik meg üveg...izé...nevet. 23-án csinálnak egy UH-t, ha befordult, békén hagynak. Sőt, 25-én reggel csinálnak még egyet, ha addigra van változás, akkor is jöhetek haza. (Nem értem, otthon ezt miért nem tudják így?! Miért nem csinálnak UH-t közvetlenül szülés előtt? Akkor simán kiderülne, hogy nagy-e a baba feje anyához képest, vagy hogy a köldökzsinór milyére tekeredett rá... nem lenne annyi komplikáció szülés közben... vagy csak én látom így?)
Ha nincs változás, akkor április 25-én délelőtt kb fél 10-kor meglesz Tücsökkoma (és kiderül végre valahára hogy "miféle" :D)
Ami jó, hogy van családi szoba, és a férjem bent is aludhat velünk végig! És a császárra is bejöhet, és a Baba is velünk marad majd utána. Éppen csak nem kelhetek fel 6 órán keresztül...
Miután hazajövünk majd, 10 napig minden nap kijön hozzánk egy bába-védőnő, és segít mindenben! Ő látja el majd a sebemet is.

Valamit még akartam... :roll: hm... nem tom...

Az összes pocakkép nagyon széééép!
Mary, szerintem a falatok színe is pont olyan, mint a miénk... nem csak a szekrény... :lol: :lol: Szerintem ezt direkt se tudtuk volna így összehozni! :lol:

ercsi_3

Lányok, ez az ovis-cipős dolgok nagyon durvák... Hogy lehetnek ilyenek az ovónők?!?!?!?! :evil: :evil: :evil:

ercsi_3

Zsuzsófi,
Köszi! Ha megnéznéd.

Kamilla,
Nekem csak mostanában kezdődtek, eddig keményedésem is csak ritkán volt, pedig magnéziumot se sokat szedtem. Drukkolok, hogy még két hétig bennt maradjanak a babák! :D

Marjan,
egyáltalán nem ciki! Első babád, ugye?

Lituka,
barna vagy lila a csík? Csak mert a barna elmúlik, a lila a repedés, az csak halványodik.
Biztos a párod is így gondolja, csak egyszerűen természetenek veszi. Férfi! :D
Az nagyon fontos, hogy megbízz a gyerekorvosban. Csak egy gyerekdoki van nálatok? :shock:
Közelben senki, akiről jókat hallottál?

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Sziasztok Mamik!

Hát lányok, senki sem panaszkodhat, minden pocifotó nagyon tuti, és hihetetlen nagy a pocak mindenkinél!!!

Szösz, Zorróné
Engem ne hagyjatok ki a sorból, én is jöv hétvégén akarok menni szülni. De ma kapok biztos választ, mert megyünk ctg-re!!!
Remélem be fog jönni a szugera, mert dokinéni szerint Maszat nem lesz kis baby! :?

Zorróné
Köszi a Katás választ, biztos fogok vele iratni listát, meg én is azzal fogok hozzá érkezni, mert annyi kérdésem van!!

Nicci
Igaz ezt már csak babával a kezedben fogod olvasni, de sok sikert illetve gartula.. :) !

Pumpi
Nagyon jók a képek, bár bevallom, h iwiw-en már meglestem őket, mert láttam, h ezek vannak fennt!!! :wink:
Kis koszoruslányod nagyon szép!!!!

Klarka
Hát lehet, h második babónál már én is válogathatok, bár lehet, ha kérném, akkor engedné, h a másik helyre menjek!
Így is nagyon kedves, és nem akarok neki kavarni ezzel a hova menjek kérdéssel!!

Töröm a fejem, h mit is olvastam eddig, de passz!!

Kicsit szar éjszakám volt, hajnal 2-től fennt voltam, égett a gyomrom, pisi, sehol nem volt kényelmes...
Most én is tök nyomi vagyok!!
De voltam már postán, bankba, közértben, beszéltem gyerekdokival ja és a reggel vérvétellel kezdtem!!

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

Ercsi,
Akkor most már meglepi lesz, hogy kislány vagy kisfiú, ugye. Az is jó ám. Nálunk Dani nem mutatta meg magát egyszer sem, Lizinél meg nem kérdeztük meg.
:D
Egy hónap alatt szerintem még simán befordulhat.

Azért még mindig baromi messze vagyunk Németországtól!....
Azt én sem értem, hogy miért nem csinálnak UH-t közvetlenül szülés előtt. Pedig van hordozható UH is itt a győri kórházban... na mindegy, a gyermekágyról meg ne is beszéljünk.

Ja, tegnap voltam NSTn, utána el kellett mennem pisilni. A WC-ben nemhogy WC-papír, de még villany sincs. (már 2 hónapja sem volt) Szóval vagy sötétben pisilsz vagy nyitott ajtónál. Jó nem?

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Magi,
merre vagy? Ma még nem jelentkeztél be!?

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Hű Felsoa, nem is mondd a wc-t... éppen ezért, kíváncsiságból, direkt elmentem a kórházba wc-re... hm... kb olyan Mekis wc-stílusú. És még füstszag se volt...! természetesen volt wc-papír, világítás, tükör, kézmosó, papírtörlő... (2éve volt Anyum a nőgyógyászaton, hogy ott milyen lepukkant wc volt! :shock: )

ercsi_3

Marjan: ctg-n 30 percig figyelik a bébit, mennyit mozog, van-e keményedés/jósló. Egy övet tesznek a pocidra. És közben sok helyen úűgy állítják be a gépet, hogy végig hallhasd a kicsi szívhangját :) de nem mindenhol... Szüléstől én is parázok, pedig 2. lesz... csak aztán ha elfolyik a magzatvíz nehogy pánikba essek! :shock: :D

Tényleg durvák ezek a sztorik az ovónőkről :evil: előre örülök, hogy jövő ősztől nekünk is ilyesmikben lehet részünk :roll:

Ercsi: elég izgi, hogy még mindig titkolózik. Bár nem lehet könnyű -én tuti nem bírnám :roll: bár nem lehet ilyenkor sok mindent tenni...

Zsuzsófi: hogy tervezed, mikor viszed ki először a legkisebbet sétálni? Launál a doki azt tanácsolta, várjuk meg a 6 hetet, de most kicsit túlzásnak tűnik annyi ideig bezárva lenni :? (Persze elsősorban a kicsi egészsége fontos, hogy ő is úgy legyen, hogy sétára kész, meg hogy én is a szülés után, de ha minden okés és jól vagyunk, akkor meddig kell várni?)

Kép Kép
celesztina

Celesztina: mi se bírjuk, de nem tudunk mit tenni... :roll: :lol: az a nehéz, hogy MINDEN vagy pasis, vagy csajos... NINCS unisex ruha... na jó, van, de tényleg alig-alig. Tegnap h&m-ben vettünk pár gatyót, szettet, tök örültem neki. De eldöntöttem, hogy ENNYI, többet nem veszek, mert ha kint lesz, úgyis be fogok zsongani, hogy pasis-csajos cuccokat vegyek Neki, akkor meg mi lesz az unisex-el? :roll: annyira sokáig nem tudja majd hordani az 56-os 62-es ruhákat, hogy mindet ráadjam... :lol:
Mert az úgy más, ha az ember kap kölcsön ismerősöktől, rokonoktól mindkét nemről rucit... De mi senkitől semmit. nincs baba senkinél... :cry:

ercsi_3

Celesztina,
nálunk igaz mindketten nyáron születtek, de egy hét után már mehettünk sétálni. 6 hétig bezárva lenni szerintem nagyon durva. Azért májusban már jó idő van. Szerintem 2 hét után már tuti lehet sétálni.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Celesztina, én 3hetesen kivittem a fiúkat, pedig erősen téli gyerekek voltak... :D anyám sipitozott is rendesen meg a védőnő, de nem nagyon hatott meg.
Most biztos, ha nincs vele semmi meg velem sem, még hamarabb kiviszem a kisasszonyt!

Megyek asszem lefekszem ismét, ez most már kellemetlenül összehúzódik ha ülök....

Magi tényleg még nem jelentkezett ma! Lehet, hogy a melegfront meghozta a babát!
Vendég

Klarka, Magika és a többi már Anyuka :)
Abban segítsetek nekem, hogy pl. egy ilyen mostani "szeszélyes" időjárásban miben hozzam haza a picit?
A legalsó rétegtől a legfelsőig írjátok le please :) Nem szeretnémszegénykémet túlfűteni, de azt sem, hogy fázzon ..viszont kb. tudnom kellene, mit pakoljak össze, mit hozzon majd be a hazajövetelre a Párom :)
Köszönöm!!!

Kép
szösszenet

Sziasztok,

Téjé: nekem itt az elmúlt 1 évben sok gyerek cd-m gyűlt össze... Kolompos, Gryllus, Ghymes stb. (Halász Jutka is, de azt nem szeretem) :) Neten találsz sokat+ a www.egyszervolt.hu-n is van, de ott se az igazi a repertoár.

Jóslófájás: nekem volt tegnap egy az NST-n, a szülésznő mondta, hogy ez a papíron "farkasfog-szerűen" jelenik meg, egy hegyes "fájás" nem tudom hogy leírni... Én csak azt éreztem, h. elvörösödik a fejem. :) Én nem tudom egyébként hogy ki hogy érzi a méhét, számomra ez rejtély...én sehogy.. Nekem mindig a derekam meg az alhasam fájt, amikor megjött és a szülésnél is...

Kép
Kép
mango.

Levegőztetés: mivel Szo nyári volt így kb 1 hét múlva már kinnt is voltunk vele, mivel az ablak nyitva volt így nem láttam értelmét h ne menjünk.
Itt ahol lakunk nagyon sok a 2. csemete és az első még pici, 2-3 éves csak és velük nem lehet megtenni h nem mennek ki. Kb 2 hetesen hozták ki a babákat előszőr az anyukák. Télen kb 30 percre de aztán már 2 órára is.
Szerintem ha jó idő lesz akkor max 2 hét amíg nem viszem ki.
Nem lesz semmi bajuk ha nincs nagyon hideg, bár a téli gyerekeknek sem lett semmi bajuk, akiket 2 hetesen már kihoztak.

Nem is tudom milyen bajuk lehet azon kívűl h megfázhatnak....de ha jól fel vannak öltöztetve? Persze nem mínusz-ban hozták ki, olyan 3-5 fok volt kinnt és nem fújt a szél.
Vendég

Lituka! Igaza van Zsuzsófinak, oda adod le a kártyáját a babának, ahová te szeretnéd. Szabad orvosválasztás van. Sőt, ha majd esetleg azzal a dokival sem leszel megelégedve, akkor csak el kell menni egy újhoz, és mindent ők intéznek. (kartonkikérés) Szóval neked nem kell magyarázkodnod a régi dokinak, ha váltassz esetleg! (ez egy jó módszer, mert ugyan mit mondanánk a dokinak, hogy bocs, de szerintem sz...r doki vagy?)

Ercsi! Hát igen, Németo. kicsit messze van tőlünk... :lol:
De ezzel a szülés előtti uh-al tényleg igazad van. Meg is kérdezem dokimat, hogy csinálnak-e, ha bemegyünk szülni. (gondolom nem) És ha nem, akkor ugyan miből-hogyan állapítják meg a fejkörfogatot, köldökzsinór tekeredést...stb :roll: (jó hogy megyünk uh-ra a 36. héten, de 4 hét alatt sokat változik minden méret!!)

Kamilla! nagyon ügyesen benntartod te is a picúrokat!! Már tuti minden rendben lesz!

Nekem is csak olyan állandó, tompa alhasi fájd. szokott lenni néha. Nem görcsös jellegű! Ez gondolom nem jósló???!

Kép
gabo001

BENETTKE! BOLDOG 36. HÉTFORDULÓT!

Most már mi is beléptünk az esélyesek közé :) :) :)

A többi hétfordulósnak is gratula!!!!

Mi is vinni fogjuk 2 hét után a babócát.. Szegény Csenge így is jön naponta 4x, hogy "séta, séta" meg "cipő, cipő" (kb. ennyi a szókincse :)) de én már nem nagyon merek lemenni vele, mert nagyon sokat kell futni utána... Persze nem vagyunk bezárva a lakásba kettesben milőtt félreértenétek...

Kamilla, milyen merész vagy, ilyenkor nekiállni egyedül gyantázni?????

Kép
Kép
mango.

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: