A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Kiscica:

a magzat testét fedő piheszőrzet (lanugo)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Lanyok!

En a hosszu vonalzora gondoltam, arra a feliratra, hogy

"Lehet, hogy ma szuletek?"

Magi
Vendég

Csak jól emlékeztem hogy lanugo, és nem luango... Szóval passz :)

Tegnap este úgy égett a gyomrom, marta a torkomat a gyomorsav.... Mit lehet ez ellen tenni? (csak házipraktikákat írjatok gyógyszerre nincs pénzem most...)

Lányok az gáz, hogy én még nem szeretnék szülni?

Annyi de annyi elintéznivalóm van még...

Én kinéztem dátumnak (na jó azt álmodtam, hogy aznap szülök) a 16.-át, az nekem szupi lenne. De kihordani, és főleg túlhordani nem szeretném...
Viszont elrettent az a tudat, hogy bármelyik percben elindulhat....
És én szeretnék 19-én börzére menni :) Vagy így, vagy úgy :)

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Magika: gratula !!! Nem semmi, hogy már bármikor jöhet a bébi :D

Kép Kép
celesztina

Mamik Téma!

Már volt itt szó róla, és igazából ezen felbuzdúlva alakúl ki bennem a dolog, de kiv. vagyok a véleményetekre!!!

TV:
Én úgy gondoltam, h ha nem muszáj, Maszat nem néz majd tv-t, és írta vki. , h majd dvd-t rak be gyereknek, azokat, amiken mi is felnőttünk!! Van értelme??

Anyós és kényeztetés, játék:
Ezt is többen írtátok (bár Xsara kisfia kívételt képez!!), h gyerekek nem értékelik már az ajándékokat!
Én erre meg úgy tervezném, h MAszat amíg kicsi, kapja a szokásos csörgő, rágó dolgokat, de 1 éves kora után már nem akarom őt elhalmozni, mert látom unokahugin is, h nem értékeli a rengeteg játékot és nem is játszik velük!!
Anyósnak mondtam tegnap, mert közölte, h van egy zsák játék, és ő bizony oda fogja adni és őt nem érdekli, h én ezt nem akarom, mert Maszat az ő unokája, és igenis kényeztetni fogja!! :evil:
Meg, h ő elektromos motort fog venni neki, meg csúzdás homokozót...

Sos, mert nem akarok felesleges vitába belemenni, de úgy gondolom, h ezt a két dolgot már most tudatosítani akarom mindenkinek a fejében!

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

Zsuzsófi
Szódabikarbóna!
Teáskanálnyi egy pohár vízben!!! Nagyon jó a gyomorégés ellen!!!

MAgi
Akkor ezt beolvatam, mert én csak a magyart néztem!! :lol:

Kép

kisscica80

Sziasztok!

Jól vagyok, majd még jövök!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Zsuzsó,
én sem akarok még szülni.. Még szeretném, ha minimum két hétig bent maradna a picur. Viszont a hét végén jön egy meleg front. Ki tudja, az milyen hatással lesz ránk. Szerintem a hét végén már elindul a babaeső.

Kisscica,
mi tuti nem fogunk TV-zni. Inkább mesélek neki. Persze egy két DVD film ellen nincs kifogásom. Néha belefér...
Kényeztetős játékkal sem lesz probléma. Anyóséktól eddig sem kaptunk semmit, az én anyám meg mindenben egyeztet velem, vagy pénzt ad, amiből azt veszünk, amit akarunk.
Egyébként csúzdás mászókát + hintát én is szeretnék a kertbe. Azt én jó dolognak tartom.

Kép
emi29

Szia Emi!! :D
Köszi a választ!!

Csütörtöktől mondja a hirtelen felmelegedést! Csomagom még mindig nincs meg, de ma már tuti összerakjuk!!!
Pénteken lépek a 37. hétbe, akár jöhet is Maszat!!
Málnalevelet lehet már inni 36. hét 4 naposan????

Játék
Tudod, csak azon aggódom, h anyósék és közöttünk alapvető életszínvonalbeli különbség van! Nekik ez aprópénz, nekem viszont súlyos kiadás lenne, és ezt hogy magyarázod meg neki, meg a gyereknek, h ettől kaphatod, de a szüleidnek nincs erre pénze??!!

Kép

kisscica80

Magi, Klarka,
Nem semmi! Hajrá!!!!! :D :D :D

Csöppke,
Jobbulást Dominonak! Én ilyenkor hideg vizet szoktam kortyonként adni neki benne egy Normaflort.

Celesztina,
Nektek is jobbulást.

Zsuzsófi,
Nekem a tej is szokott segíteni, ha ég a gyomrom. Bár szerencsére már javult egy kicsit a helyzet.

Emi,
Mamacka szokott írni a 2008ban szülünk topicba. Szóval jól van, csak ide nem ír.

Kiscica,
ez az ajándékozás nagyon nehéz dolog. Egyfelől te is megadnál nekik mindent, de ha visszafogod magad, akkor is ott vannak a rokonok és nálunk a barátok,ovistársak is.

Ercsi,
szupi lesz a szoba! ügyesek vagytok!

Zsuzsa,
Szép nevet választottatok!

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Lanyok!

Szerintem az a nyakdugo lehet, de nem vagyok benne biztos.

Klarka!
Szulhetnel te is.
Semmi jele?

En ma is rendszeresen kemenyedek.

Penteken megyek megint CTG, UH.

Nalunk csak minimaxot nezhet es a BBC-n a meset.
Amugy nalunk a kedvenc a Micimaci es a Thomas.
A minimaxrol meg az Eperke es a pingvines animacios valami.

En minden este nezem a hiradot es a Baratok koztet.
Meg azt nezi, vagy hat inkabb hallgatja, mert a hirado alatt furdunk es a BK alatt fekszik le.

Nem latom, hogy rossz hatassal lenne ra. Ettol fuggetlenul imadja a konyveket is es eleg elenk a fantaziaja is.

Magi
Vendég

Sziasztok!

Szerencsésen eltelt a hétvége, úgyhogy továbbra is itthon vagyok, ma reggel meg is beszéltem az orvossal. Ha nincs semmi gond, akkor 2-3 hétig ki se mozdulok itthonról, illetve az ágyból, utána majd megnéz - ahhoz persze el kell menni odáig.

Kerekes, nem olvastam sokat vissza, nem tudom, pontosan mi van veled,de a fekvés nálam is azt jelenti, hogy csak a legszükségesebb dolgok miatt kelek föl - enni, wc-re... Egyébként sajnos azonnal keményedek, úgyhogy muszáj állandóan feküdni. De a betöltött 37. héttől már tényleg nins semmi gond a babával, ha megszületik.

Most fekve internetezem egy laptoppal :)

Emi, a frontokkal téyleg vigyázni kell, ezt most ott láttam a szülészeten, micsoda forgalom tud lenni olyankor.

Mostanában én is rengeteg édességet ettem, híztam is egy hónap alatt két kilót, de elfér. Persze valósznűleg a fekvés miatt is.
Vendég

Kiscica, szódabikarbóna tippet köszi, ki fogom próbálni ha kell (eddig össz 3x égett a gyomrom, tehát lehet nem lesz még egy alkalom...)

Játékok: Nem tudom ki hogy van vele, én szeretnék nekik mindent megvenni amit szeretnének, de persze nem megy. Az átlagosnál is kevesebb pénzünk van, így nagyo nnehéz, főleg hogy csakis márkás játékot vagyok hajlandó megvenni.

Nálunk ez úgy megy, hogy karácsony, szülinap, az igenis ajándékelhalmozós ünnep, egyébként viszont nem kapnak jóformán semmit. Talán ha a Bence évent 2x kap egy kisautót, de ennyi. Boltban is max a túrórudi, amit kapnak, de azt sem mindig, mert ki van számolva a pénzünk.... Így ők nagyon is értékelik az ajándékot, egy-egy ünnep után hetekeig csak azzal játszanak, mielőtt előkerülnének a régi játékok.

Én Katával vagyok úgy, hogy egyszerűen lenne alkalom, de nem tudok neki mit venni. Ő még abban a korban van, amikor még teljesen ugyanazzal játszanak a lányok és a fiúk, tehát minden játékot örökölt a Bencétől. No meg kapott is hozzá. És most nem tudok neki semmit. A szülinapja előtt is kérdezték hogy mit vegyenek, egy ötletem volt csak, hogy könyvet. Abból sose elég. Tőlünk is csak egy szótanulós könyvet kapott, pedig a szülinap nálunk 10ezres nagyságrendű szokott lenni...

A kicsinek sem kell játékot venni, egyedül egy pihiszéket szeretnék, mert Katáét még a hugom kislánya használja. És ennyi :)
Jah meg egy forgót, mert azt anno eladtam :(

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Jah, tv-zés:

Nálunk nincs kábeltv, (mondjuk lesz, mert az ismeretterjesztő csatornák hiányoznak) így nem tévéznek. Dvd-t szoktak nézni, az ellen nincs kifogásom, mert annak vége lesz.... Bencével voltunk úgy hogy kért mesét, bekapcsoltuk a minimaxot, és ottragadt a tv előtt. És órákig nézte, ez pedig nem egészséges. Így hogy ők kérik, jó ha heti 2x meséznek 1,5 órát...

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Ercsi: nekem is bejönnek ezek a színek..
jesszus belegondolok hogy mi is tudtuk már 18. hét óta hogy kis fütyisünk lesz... :shock: remélem 2 héten belül énis mutizhatom a szobánk képeit..mondjuk nálunk minden kék és fehér..tudom hogy az unisexet kelett volna hátha jön majd a köv. bébi..de nekem a babakocis a hordozó a minden minden kék és árnyalatai..nekem ez jött be nagyon..de még jobb is hogy nem lány mert akkor minden rózsaszínben csillogna... :D :D :D

Csöppke: ez ám a nem csöpp poci..képzeld azthittem minimum 36. hétben jársz igy ránézésre és rájöttem hogy én elörébb vagyok és nekem nincs ekkora pocóm...de még az enyémmel is egyre nehezebb léteznem..komolyan..éjjel az átfordulások már alig mennek.. :lol:

Kiscica: TV: na én kiszerettem volna a szobából tenni amit apa nem enged..ugye mivel egy szobában lesz velünk a kicsi egyéves koráig mig elnem költözünk...aztán ugy oldjuk meg hogy a tévé teljesen háttal van a kiságynak nem fogja látni ha nem muszáj és szeretném ha minél késöbb szokna rá a tévézésre..
nem tudom miért gondolom igy..nem olvastam erről semmit..de amig nem muszáj ne fertőzzem a babát a TV-vel..
énis majd iratok sok sok msét dvsn de csak majd ha nagyobb lesz..mostmég feleslegesnek tartom igazán..

ja és a játékok..ugyanazt vallom ezügyben amit te..
csak nálunk is a nagyszülők tuti mindent megvesznek majd neki..sőt nálunk a párom tart már ott hogy aksis terepjárója lesz meg ilyesmik..merth ő mindent megakar adni..ugyh énis töröm már most a fejem..mert nem akarom ezt..
nem mert sajnálom a gyerekemtől hanem nem is tudom annyira boldog voltam én pl kicsinek amikor vmi hőn áhitott dolgot nem rögtön kaptam meg hanem kiérdemeltem pl...igy megtudtam becsülni a játékaim..
de persze most könnyü mondani h mit szeretnénk..csak majd tudjuk is betartani :D

jajj annyi lehet pont ma születik babánk van :D olyan érdekes nekem is csak 50 napom van...H I H E T E T L E N :D

Szössz : kimostad már az ágyneműt??? annyira agyalok még mindig..de sztem a héten telefonálok mert 3 hét mire megküldik..
ja tényleg és vetettek vmi váltást is? nekem anyum tartja hogy legalább kettő kell..jó persze azt már olcsóbból rendelném tuti...
mert láttam cserehuzatot is lehet rendelni mondjuk..

akire nem reagáltam attól bocsánat..csak mégénis kómás vagyok..
olyan rossz éjszakém volt nem kívánom senkinek sem..

sztetek normális hogy állva jobban érzem magam mint fekve? amint le kell feküdnöm rosszul vagyok..fáj a lábam..zsibbad..a derekam a hasam..utálom az éjszakákat..:(
Ráadásul Mátém is rászokott a bordatörésre..komolyan a nap nagy részében sírni tudnék annyira fáj...:D

na kicsit bekiuss..

ja tényleg Csöppke és Szössz elküdenétek nekem priviben majd a táblikat? csak azért van rá szükség hogy tudjam az ujonnan anyává váltak adatait..
Vendég

Szép napot mindenkinek!

Nagyon izgi kezd lenni a dolod most nézem hogy, Magika és Klarka vonalzója mit ír!

A hétvégi melegfronttól én is tartok, hiszen már bármikor jöhet a bébi, de még semmi olyan érzésem nincs hogy készülődik kifelé!
Ma megyek CTG-re és mostmár pénteken is , ja és nőgyógyihoz is. Sűrűsödnek a vizsgálatok.

Csöppke nagyon szép nagy pocid van!

Kitartás aki fekvésre van itélve! Nem sok van már!

Pumpóka! helyesek vagytok gratulálok mégegyszer!

Kép
geni

Egyébként ezektől a kerekesjárművektől megőrülök :)

Van egy-egy kismotor mindkettőnek, 1 bébitaxi, 1 tricikli, Bencének egy canga, és egy aksismoci. És most rollert szeretne.... jah meg görkorija is van.... És már ötletem nincs hova tegyem ezeket, egy panelban.....

:)

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Virág,
örülök, hogy jól vagy és nem kell visszamenned a kórházba. Pihizz sokat és vigyázz nagyon magatokra!!!

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Zsuzsófi: nekem is rettentően szokott égni a gyomrom, a tej+háztartási keksz bevált rá! Alapvetően egyikért sem rajongok, de mióta tudom, hogy ilyen jót tesz gyomorégés ellen, állandóan ezt eszem-iszom...

TV nézés: én nem szeretném ha sokat nézné ha nagyobb lesz, inkább az értelmes mese dvd-kre szavazok+ arra, hogy olvasunk neki, illetve cd-n hallgasson mesedalokat vagy éppen meséket... Régebben én eléggé TV függő voltam, de mostanában abszolút nem köt le (max. sportműsorokat nézek), és nem szeretnék ezen változtatni Beni születése után sem...

Játékok: hát nálunk is asszem az a verzió lesz, hogy a nagyszülőktől fogja kapni az ajándékokat. Engem ez igazából nem zavar, viszont nagyon kell figyelni arra, hogy ez ésszerű határok között maradjon. Ha úgy érzem, hogy túlzásba viszik, nem fogom engedni nekik. Én egyébként úgy tervezem, hogy akkor veszek neki ajándékot, ha van valamilyen alkalom, mert így jobban tudja majd értékelni. És itt most nem feltétlenül szülinapra, névnapra gondolok, hanem pl. ha elmegyünk dokihoz és jól viselkedik, akkor aprósággal megjutalmazom! Persze lehet, hogy ezt most így elképzelem, aztán tök másképp lesz, majd kiderül... :roll:

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Jatek:
Nalunk nagyon nagy a csalad, igyaz nincs sok unnep, de ahoz eleg, hogy annyi ajandekot kapjon, hogy kikeszuljek tole.

EGy alkalommal kap legalabb 8 ajandekot, a csaladtol es baratoktol. Most husvetra pl. Tolunk nem is kapott semmit, csak egy interaktiv nyulat, amit elozo evben vettem husvet utan learazva, mert a tobbiektol annyi csokit es ajandekot kap, hogy az mar tulzas.

Ennek hatranya, hogy nekunk is mindenkinek kell venni ajandekot.

Nalunk keves fele jatek van, de abbol megveszunk mindent vagy megkapjuk.

Pl.: Lego Duplo, favonat, FP Geotrax.
Ezt a harom fele jatek van nalunk, mert mas amugy sem erdekli.
Van meg par auto es muanyag allat. Igy jo, mert konnyu rendet tartani, a gyerek is hamar ki tudja valogatni pakolaskor.

Magi
Vendég

Lituka,
sajnálom, hogy nem tudsz aludni. Napközben azért tudsz pihizni?
Nekem szerencsére az alvással nincs gondom. Szegény férjemnek már annál inkább, mert az utóbbi napokban állítólag úgy horkolok, mint egy gőzmozdony. :shock: :shock: :shock:

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Virág,
Örülök, hogy nem kell visszamenned a kórházba!!!! Pihenj továbbra is, amennyit csak lehet. Még 1 hónapot kell kibírnod, utána jöhet a baba.

Kisscica,
szerintem lehet inni 36 hetesen a teát.

Andi,
köszi az infot.
Veled minden rendben?

Kép
emi29

Gőzmozdony :D ez aranyos :) nálunk a férjecském szokott ilyet játszani de ő tripla gőzmozdony hangon :D
napközben nem..reggel 8kor kidob az ágy és estig visszanem birok feküdni mert tényleg ha ledőlök akkor vagyok nem jól..
ráadásul ma pl nem tudom mivan velem..nehezen veszem a levegőt (jó oké azt tudom mitől) emelett ver a víz és nagyon durván fáj a fejem..ugyh nincs mese..muszáj visszabujnom az ágyba mert ez igy nem franyesz...:(
Vendég

Litu,
Sajnálom, hogy nem tudsz rendesen pihenni. Viszont a sok állás sem tesz jót. Vizesedést okozhat.
A zsibbadásra szerintem szedj Calciumot.

Kép
emi29

Sziasztok!

Kiscica: hát szerintem nem érdemes öszeveszni ilyemsin, mert megtiltani úgysem tudod :roll: :cry: nálunk is ált az van, hogy mindenki mástól (szüleimet kivéve) sokkal drágább ajándékokat kap, olyasmit, amire nekünk nem futná -de szerencsére velünk szoktak egyeztetni (most pl a szülinap előtt 3 héttel körbeküldtem egy mailt, hogy miknek örülne, ha vkinek nem lenne ötlete és így onnan vásároltak, ami jó) Tőlünk meg másfajta holmit kap: olcsóbbat vagy inkább progit. Azt nem tudom, később mi lesz, ha jobban megérti, hogy másoktól (nem szüleitől) kapja a drága cuccokat... talán csak az lesz, hogy ezekért nem minket nyüstöl majd :wink:

Tv -Laut nem köti le, háttérzajként néha kéri, bár inkább zenét szeret hallgatni. Ő úűgy hogy csak tv-t nézzen max 10 percig bír, de az is rekord. Bár még a mesék nem kötik le -vettem neki vhs-t meg dvd-t, de semmi...

Kép Kép
celesztina

Geni,
most nézem, hogy neked is nagyon kevés van már hátra.
Készen van már a kórházi pakkod?

Kép
emi29

Emi:Igen már csak apróbb dolgok hiányoznak mint pl: nem kapok muskotályzsályaolajat sehol.
Patikából kell még borvíz gondolom jó ha szoptatás elött lemosuk a mellett.
Evőeszközök stb.
Egy nagy táskát pakoltam össze de nem tudom mit csináljak szedjem külön a szülőszobai pakkom vagy vigyem be az egészet a szülőszbára mert ugyis az fog kelleni ami a másik tatyóba marad.
Szerintem a sok holmimmal kivágnak a korházból!

Kép
geni

Kaptam sok választ, köszönöm!!!

Nekem csak az a bajom anyóssal, ilyen téren, h nem kérdezi, h mit szólunk majd ehhez, hanem kijelenti, h márpedig ő ezt megveszi, és nem érdekli, h engedem-e vagy sem!!!

Tv-hez tök jó ötlet még a zene, meg a meseolvasás!!! Ezek konkrétan nem is jutottak most még az eszembe, h már az elejétől lehet nekik mesét olvasni, mert zenét hallgatni!!

Emi
Köszi a teás választ! Akkor megyek és veszek! Gyógyszertárban lehet vajon kapni??

Mamik
Mit is írtatok az alhas szúrásra?? Nekem most úgy "fáj", mint amikor már nagyon kell pisilni, és szúr tőle a hasam!
Nagyon rossz!!

Kép

kisscica80

Nekem nincs kész még a pakkom... Most hozott apukám otthonról egy bőröndöt, mert nekünk csak hátizsákunk van. Az meg nem praktice...
Meg kimostam a köntösöm :) Egyenlőre itt tartok :)

De lassan muszáj lesz nekiállnom....

Celesztina, Katát is kb 1 hónapja köti le, szerintem lassan Laut is lefogja. Katának a Thomas jön be, és a NOddy. MIndkettő dvd-n van meg.

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Emi,
Köszi, jól vagyok. Sokat pihiztem a hétvégén. Hasmenésem elmúlt és már jóslófájásaim sincsenek. Férjem már letiltott mindenről. Ő vezet, hurcolja a gyerekeket, főz... Anyukája vasal... Szóval jó nekem, mert kényeztet az egész család. :D :D :D

Holnap reggel 9re megyek NSTre, akkor találkozok a dokimmal és a szülésznőmmel is.

Litu,
Azért próbálj meg pihizni. Én délutánonként félig ülve (jól kipárnázom magam) szoktam elaludni az ülőgarnitúrán. Próbáld ki, hátha úgy jobb!

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Kiscica, így nekem mostanában többször is szokott fájni, nagyo nrossz. És elmegyek wc-re, hát alig jön ki valami, de mégis könnyebb lesz tőle vmivel...

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Hőmérőt vettetek már?
Nekünk van/volt cumis, meg digitális, meg fül-homlok-egyben, de egyik sem vált be, ezért gondolkodom már egy ideje a sima fülhőmérőn. Ez elég pontos mérési értéket mutat? Mert a digitálissal (amivel hónaljban, szájban vagy popsiban lehet mérni) sosem sikerül a mérésünk, lánykám annyira utálja, hogy dobálja magát és mindig pontatlan lesz :cry: Viszont ahogy nézem a fülhőmérők ára elég borsos... Amit meg kinéztem, arról kiderült, hogy csak ápr. közepétől lesz -ami még belefér időben- de ilyesmit vennétek használtan? Annyit láttam hirdetni -persze sokkal olcsóbban- és most vasárnap megyünk börzére, ott is lesz szerintem...

Kép Kép
celesztina

Kiscica,
nekem 36 héttől ajánlotta a szülésznőm. Napi 1-2 csészével szoktam inni. De nem egy élmény. Elég rossz a gyomrom tőle. Aztán nem biztos, hogy ettől. Azt nem tudom, hogy izesíteni lehet-e. Én magában iszom.

Én is összeszedtem már mindent, ami a kórhzba kell, már csak be kellene rakni vmi bőröndbe... Azt még én sem tudom, hogy külön rakjam-e a szülőszobás cuccot. Nálunk elég kicsik a szekrények a szülőszobán. Na majd még kitalálom...

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

[quote="emi29"]
írta:
emi29
Szőlő, miből gondoltad, hogy van még egy topic babánk? :roll:

Nem tudom, valahogy volt egy olyan megérzésem hogy Magika már megszült. :) Bárt azt Szössz talán mondta volna, tegnap beszéltem vele :D

De látom Magika már a vonalzód is azt mondja hogy lehet hogy ma születik a babó! :D

Kép Kép
szõlõ

Celesztina,
Nekünk Braun fülhőmérőnk van. Még akkor vettem, mikor Dani született, szóval már 7 éves és nekem nagyon bejött. Nekem a doktornőnk mutatta meg, hogyan kell használni. A piciknél hátra kell húzni egy picit a fülét, hogy pontosan mérjen és le kell belőle vonni 0,5öt.
Ezzel éjszaka is meg tudom mérni a lázukat anélkül, hogy felébrednének.
Szóval én csak ajánlani tudom.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Geni, én a szülőszobai cuccokat külön táskába pakoltam. Nem került bele sok minden (hálóing, türcsi, wc papír, bugyi, betét, ásványvíz, szőlőcukor...) ez egy kisebb hátizsákba belefért.
A többi holmim nekem is a legnagyobb sporttáskámban van. Gondolkodtam a bőröndön, de aztán letettem róla, végülis csak kórházba megyek 4 éjszakára..
Ha valamit otthon hagyok, majd apa behozza.

Kisscica, mi (ill. apa) gyógynövényboltban vettük a teát. Ettől függetlenül lehet, hogy gyógyszertárban is lehet kapni.

Andi, rád is fér a kényeztetés. Már csak 17 napunk van hátra :)
Én is holnap megyek CTG-re, este 7.00-ra.

Kép
emi29

Litu
Nekem is szenvedős már nagyon az éjszaka! Min. 1x pisi, aztán meg hogy ég a gyomrom, meg a bordafájás a bal oldalon csípőfájás a jobb oldalon!

Nappal meg kóma, és szédelgés, de egy kis du. alvás segít!
Próbáld meg kicsit tornáztatni a csípőd!! Lehet az segít!!

Virág!
Pihizz sokat, nehogy megint befektessenek!! Örülök, h újra otthon lehetsz!!

Andi
Már Neked sincs sok hátra!! :wink:

Kórházi pakk
Szerintem érdemes két csomagot csinálni!!

Kép

kisscica80

Sziasztok Lányok!

Én is azt hittem, hogy mire jövök ma, lesz egy v. kettő topik-babánk! (pénteken olvastalak titeket utoljára). De hát nem.... Pedig volt hó, meg minden! :D
Mi szülő+rokonlátogatóba voltunk mind a 2 nap, így nem kellett főzni!!

Virág! Úgy örülök, hogy írtál, már aggódtam érted!!! Pihizz, és még tuti bent marad a babád! Már nem olyan sokat kell kihúzni.

Pumpóka! Sok-sok Boldogságot Kívánok!! Nagyon aranyosak a fotók, főleg, hogy Evi is úgy bújik hozzád!! :D

Szöszi! Rád is gondoltam, hogy már nem sok van hátra neked!!!! De jó!

Nono! Nagyon csinos vagy!!! Te meg mindig "leszólod" magad! Szonja pedig tündéri kiscsajszi!! Ő is szép, mint anyukája!

Ercsi! Nekem is bejön ez a két szín!!

Mi jól vagyunk! :P Szerdán gyerekorvos, pénteken védőnéni, hétfőn ismét dokibácsi! És én mostanában megint úgy alszom mint a bunda! Nem tudom miért? De hát végülis tök jó!
Ma ismét várom a szállítókat, mert pénteken csesztek hozni! (babakocsi, kiságy, pelenkázó) Jól leb...tam őket telefonba, hogy legalább értesítettek volna, mert egész nep nem tudtam elmenni sehova!! Ma ugyanez, mert 9-17 óráig hozzák!! Elvileg... ha nem, akkor óriási botrányt fogok csapni! Persze a cuccos már rég ki van fizetve. Nem kevés lóvé....

Kép
gabo001

Sziasztok,

Tipikus családi Húsvét volt nálunk anyukámnál voltunk (140km), nagyon jól is éreztük magunkat, csak az idő volt borzasztó....
Ma reggel voltam újabb vérvételen, jövőhéten hétfőn megyek a dokihoz, addigra be kell szerezzem a csövet, amit írtam a múltkor a streptohoz.

Nem tudtam mindent visszaolvasni, csak átnéztem az oldalakat. Jók a fotók!
Pumpóka gratulálok!

Tapasztalt anyukák SOS:

Kell teáztatni, vagy vizet adni a picúrnak??? Én azt olvastam, hogy elég az anyatej mindenre, de a családom "okos".....szerintük azér kell a cumisüveg, mert teát vagy vizet kell neki adni...hát nem tudom

KépKép
kisfruzsi

Bababörze most lesz 30-án, vasárnap????

KépKép
kisfruzsi

Sziasztok!
Nono!
Én sem így képzeltelek el. Nagyon csinos vagy (barnán is), és mosolygós. Pedig a hsz-eid sokszor negatívak, ezért képzeltelek másképp.

A pocakos képek is nagyon jók! (Tim, Csöppke)
emma2008

BABYMARKT BABARUHABÖRZE ÉS GYEREK EXPO®

2008. március 30. vasárnap 8 - 16 óráig

HUNGEXPO Vásárközpont "B" pavilon

X.ker. Albertirsai út 10. I. kapu

KépKép
kisfruzsi

Kisfruzsi!
Ha van elég tejed, a táztatás fölösleges! Nyáron, amikor kánikula van, akkor lehet vizet adni, mert ugye akkor nem árt a többlet folyadék, de csak vizet, és nem teát! Egyébként elég az anyatej.
emma2008

táztatás=teáztatás
emma2008

Huhh .. hát esélytelen mindent elolvasnom :)
De most már ez lesz .. mert annyira közeledünk, hogy folyamatosan intézünk valamit.

Lituka - Igen, kimostam. Az anyaga, a minősége semmit nem változott, viszont 1 dolog baromira bosszant. A mi szettünkben van a bordó kockás és a bézs kacsás rész között bevarrva egy bordó szalag .. nah, és az engedi a színét :shock: :shock: Úgyhogy a kispárnára MÁR került egy pici, halvány foltocska .. nem nagy dolog, de rettenetesen bosszant!!!
Mi cserének azt a narancsot rendeljük majd, mint Szőlő .. csak várjuk, hogy valami pénzhez jussunk, mert nem viccelek .. alig élünk ...
És persze minden pénz utólag érkezik ... már TGYÁS-on vagyok márc. eleje óta .. de csak a baba születésekor kezdik el visszamenőleg utalni - fasza :? :?

Csöppke - Nagyon szépséges a pocakod :) Csini vagy és vékony! :)

Ercsi
- Nagyon-Nagyon tetszik a szoba és az ágynemű :) unisex, és kedves, harmonikus .. szuper választás :)
A zöld nyugtat .. szerintem is kellemes szín :)

Magika, Klarka -
Jól bírjátok!!! Valami jele szülésnek?? :) Nálam semmi .. én szinte biztos vagyok benne, hogy 8 napig már nem történik csoda :lol: Most iszonyú front van .. egy erős hajnali fejfájáson kívül nem volt semmi extra tünetem :)

Ma megyek dokihoz :) Kíváncsi vagyok a méhszájjal mizújs .. 2 hete teljesen zárt volt, csak a méhnyak volt megrövidülve (3000 helyett 1000) ..
UH nekem már nincs .. a pénteki adatok az utolsók :) (2620g)
CTG-re elvileg még egyszer (pénteken) mennem kell ..
Annyira durva, hogy 1 hét múlva ilyenkor befekszem :shock:
:shock:

Kórházi csomag:

Nálam természetesen minden összepakolva. Bár vlotak dolgok, amiket nem vittem túlzásba .. így csak 2db szopis melltartót vettem .. és abból sem drágát. A DM-ben van 5-ös Jessa eldobható bugyi .. kibontottam egyet, és olyan jó nagy, és az anyaga sem gáz, hogy vettem még .. én inkább azokat használom, mint a sajátokat :lol:
Még apás szettet kell vegyünk .. és minden megvan :)
Az anszteziológus azt mondta, haskötőt adnak a nővérkék rám .. ha nem, elszalad érte párom. (Az elején kelleni fog, hogy tartsa a sebem, és lodalra tudjak fordulni).

Nah .. röviden ennyi :)

Izgatott vagyok :) 8 nap :)

Kép
szösszenet

A málnalevél teáról én is azt olvastam, hogy a 36. héttől lehet inni.

Nekem úgy tűnik, nem lesz rá szükségem. Ijesztő, de leírom: a méhszájam pillanatnyilag 0111. Tehát egy centire teljesen nyitva van, kívül pedig puha, szinte el van símulva, így fogalmaztak. Így kell még benn tartanom a babát. Köszönöm mindenkinek a biztatást.

Jó látni, hogy már ennyien a finisben vagytok. Nemsokára babaeső lesz a topicban :)
Vendég

Emma,

köszi, én is így gondoltam. Csak azt mondták, hogy ha sír és nem akar enni nem éhes, akkor kellene adni neki....

KépKép
kisfruzsi

Fruzsi - Én anyukám szerint a tea (ha gyerektea) nem árt, és a víz sem .. főleg nyáron nagyon jól eshet a babáknak :) De szerinte az anyuka érzi/látja, hogy igényli-e ezt a pici! Nekünk van cumisüveg ... szerintem előfordulhat, hogy szükségünk lesz rá 1-1 melegebb április-májusi napon .. bár a jelen időjárást elnézve .. :? :?

Kép
szösszenet

fruzsi! én is úgy tudom, hogy nyáron meg lehet kínálni a babát vízzel (babavíz, vagy sima forralt lehűtött víz), mivel hátha a meleg miatt tényleg igényli. Ha nem fogadja el, akkor nem igényli. De egyébként tényleg elég az anyatej. Valaki teát ad, én inkább víz párti vagyok. Ha mégis tea (más íz, vagy hasfájós babának édeskömény tea...stb), akkor cukor nélkül.

Kép
gabo001

Csajok! Meghozták a cuccost! Úgy látszik csak írni kell ide, és a kívánságok teljesülnek! :D :lol:

Kép
gabo001

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: