A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

[quote]M írta:inden elismerésem Weráé,de nekem már minden kis mozgás nehezemre esik!

Ami - ez biztos az autó miatt van! Engem a BKV sofőrök és a kedves utastársaim kiképeztek a strapabírásra!!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Andi: Jelöltelek én is iwiw-en.

Wera: Sajnos osztom az észrevételt a kiképzést illetően!
Néha fel tudni rúgni egy-két embert a viselkedésük miatt.
bszilvi25

fel tudni= fel tudnék
bszilvi25

Mia - nem tudom mi bajod van a kalácsoddal, szerintem még nyersen is nagyon gusztán néz ki, hát még ha megsül! :wink: Bizti fini lesz! :D
Vendég

Csiri!!

Nem tudom ez volt-e az, de én ezt találtam! :D

http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8

És ezt ráadásnak, mert olyan cukik!! :lol:

http://www.ehd.org/resources_bpd_illust ... anguage=38
Vendég

Wera!
Köszi,ezt is elmentem,de én olyanra gondolta, és láttam is valahol,csak most nem találom,hogy hetekre lebontva a baba kb sulya van feltüntetve....
Vendég

Igen, emlékszem arra is, de sajna csak ezeket mentettem el a kedvencekbe, azt elfelejtettem! Hiba volt, de hátha megvan valakinek! :) :wink:
Vendég

Csajok!
Megvan a táblázat!
vért izzadva minimum 50 topikot és 6000 hozzászólást átnézve... :shock: :lol:
Kép
Vendég

Hát, nemtom ez mennyire általános tábli mert Nórit pl a 25. héten már 960 grammra becsülték és ahogy emlékszem a többieknek is hasonló súlyban volt a bébi azokban az időkben... na mind1, nem is ez a lényeg! :D :wink:
Vendég

Babaváráshoz, készülődéshez ajánlom figyelmetekbe!

próbáljátok ki a új textilpelusokat, nem csak a baba de a környezet érdekében is !
egyéb szoptatási kellékek és bio bébitakarók, kifogók stb.

www.babamosoly.hu

Marica & Levi :)
marica75

Sziasztok!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk Mindenkinek!!!

Detti&Lencike&Lizi Pocibaba&Konrád

Kép Kép

Kép
dettus

Mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok sok szeretettel!

Manka

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1206224542.9769.jpg[/img] [/img]

Manka

Kép

Kép
mankabi

Szép reggelt mindenkinek!

Csiri-biri
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ezt a táblázatot eredetileg én scenneltem be, raktam fel.... :wink:
(Schneider-Schlunck-Sieber: Gyakorlati szülészeti ismeretek c. könyvéből való)
Vendég

[quote="wera"]H írta:weraát, nemtom ez mennyire általános tábli mert Nórit pl a 25. héten már 960 grammra becsülték és ahogy emlékszem a többieknek is hasonló súlyban volt a bébi azokban az időkben... na mind1, nem is ez a lényeg! :D :wink:

Általában a 20. hét után a babák méreteiben elég nagy szórás lehet... olyankor már az UH-s méretek nem alkalmasak arra, hogy a terhességi kort meghatározzák...
Csak arra kell gondolni, hogy a 40. héten született egészséges babák súlya 2,5-től akár 5 kilóig terjedhet :wink:

Itt olyan utálatos idő van :evil:
Vendég

Kép
Vendég

Gigi - hát igen, egyetértek! :D

Nagyon szép nagy pocid van!!! :D :D És még az enyémre mondták hogy gömbi! :lol: :wink:
Vendég

Gigi! Nagyon csini a pocakod!

Kép
Vendég

Jó reggelt!
sziasztok!
Gigi!
Tényleg szép kerek a pocid...az április májusi topikban találtam rá a táblázatra!körülbelüli,viszonyítási alapként érdekelt... :)
Itt vacilálunk,hogy elinduljunk -é kirándulni vagy ma inkább dvd-zzünk...eléggé esőre áll....
Vendég

Jó reggelt!

MINDENKINEK KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!!!!!

IBM: Te most hol fogsz szűlni? Ebben a topikban a János kórházban, de a nyári topikban a Margit kórházban???
bszilvi25

Szilvi!
:lol:
Igen! A műlthéten derült ki,hogy mivel újra indult a Margitban,de a János neve alatt,így Margit!!!!
Csak itt még nem írtam asszem! :oops:

Kép

Kép
ibm

Mindenkinek szép, kellemes Húsvétot kívánok! :D

Gigi: szép nagy gömb pocid van!

Én sajnos elkaptam valamit, fáj a torkom,fülem, taknyolok mint állat. Úgyhogy itt döglődök. Remélem elmúlik hamar, mert nagyon rossz...be van dugulva a fülem állandóan.

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Szia Buci!

Sajnálom, hogy nem vagy jól! Én is remélem ,hogy hamar kilábalsz belőle!!!!!!! Tessék pihenni sokat
bszilvi25

Buci!
jobbulást!!!átérzem...Én ma fitti vagyok,erre apának dolga akadt és a kirándulásunk leredukáklódott egy tékához való sétáig,de az is csak majd délután...nade majd holnap...talán...
Most fől a sonka levében a bableves,olyan jó illata van,de félek majd belőle enni,mert szerintem most eléggé megcsavarná a pocimat... :shock: :lol: :?:

Emeletes házban lakunk!!!Elkezdődött itt a szokásos "idegeninvázió"...Különböző nemzetiségű emberkék csengetnek,kopogtatnak és szinte rámrugják az ajtót,hogy Ök a kukások,ujsághordók,kéretlenszórolap postaládábabedobálók és még ki tudja kik és jöttek locsolkodni,adjak pénzt vagy kinőtt ruhákat.... :shock: :shock:
(biztos látták rajtam,hogy most tuti van kinőtt ruhám és már remény sincs rá,hogy ujra belefogyjak :lol: ...)
Viszont ha jön mégegy és pénzt kunyerál,tuti odaadom a tescósszatyorni 1-2 forintost... :roll: :wink:
És még egy rejtély,így a Géza ügy után....fejkendős,rakottszoknya alatt melegítőalsós,frottirzoknis,papucsos.....5 kiló réznyakláncos és pecsétgyűrűs román asszoonyok miért járnak locsolkodni?????????????
mert legutobb azok is kopogtattak.... :roll: :twisted: :?:
És még holnap nagyobb lesz az invázió szerintem....
Vendég

Csiri: mi is 7. emeleten laktunk még a szüleimmel. Mi úgy oldottuk meg a dolgot, hogy apám ment ki ajtót nyitni és elzavart mindenkit mondván itt nincs nő akit meg kéne locsolni úgyhogy viszlát!
Természetesen a sok "római" járt a mi környékünkön is. Sztem ne is nyiss ajtót, ha egyedül vagy. Ha valaki rokon vagy ismerős hívjon fel előtte hogy megy.

Gáza ügy: rájöttem valamire. Nem lehet, hogy a pénz onnan van, hogy amikor Lacit kirabolták a lámpánál egyszer egy motorral és elvitték a pénzt amit az uzsorás Somának akart adni.Nem Géza volt? Ő is nagy motoros nem?

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

BUUUUUUUUUUUUUUCCCCCCCCCCCCCCCCCIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!
Lacit kirabolták?????Azért lett porszívóügynök??????????Ki az az uzsorás Soma?????
Na ma a tékában megkérdezem,hogy megvan-é nekik a BK összes és abból is a számomra kimaradt 4567 rész....
Komolyan mondom,a jöv hetet rászánom....,besötétítek,jól körbepárnázom magam és Bk maratont csinálok itthon....
Főznöm nem nagyon kell,mert ahogy elnézem jövő karácsonyig a sonkát esszük a tavaly karácsonyi bejglivel együtt,mert mindettőből ipari mennyiségű készült....éa még kaptunk ajándékba is....de tuti azért adták ide,hogy ne rájuk száradjon,hanem inkább rám... :twisted:

Szerintetek milyen lenne,ha egy ilyen kéretlen csengetőnek hagynám ,hogy meglocsoljon és adnék neki egy piros tojást,egy szelet megkövült bejglit,1 szelet sonkát ja és még talán szaloncukrot is találnék a kamra rejtettebb zugaiban....én tuti jól járnék,de megnézném a "locsolkodó" arcát ezután a trauma után.... :roll:
Vendég

Csiri-Biri: van kedved esetleg kipróbálni?
Ha igen, várjuk a beszámolót!
Szerintem nem kis megdöbbenés ülne az arcára!
(de kinőtt ruha ne legyen az "ajándék csomagban" :wink: )
bszilvi25

Hahó???????????????????

Mi már megjártuk közben a családot is, és nincs itt senki????????????
bszilvi25

Gigi - szép pocak!

Mia - te ilyen szépeket tudsz sütni?! Le a kalappal! Rajtad felbuzdulva kerestem egy húsvéti kalács receptet, de még nem szántam rá magam, talán holnap. Viszont festettem tojszlikat és csináltam kétféle gyorssütit, aminek már nagy részét el is tüntettem. :oops:

Buci - jobbulást!

Csiri-biri - mi panelban lakunk, de örülök, hogy nálunk nincs ilyen mászkálás! Egyébként pedig felőlem csengethetnének, idegeneknek - a postást kivéve - alapból nem nyitok ajtót.

Kérdés - szerintetek így az elején mennyi lepedőt, illetve matracvédőt érdemes venni? Én két lepedőre és egy matracvédőre gondoltam. A másik kérdés lehet hülyén hangzik, de nálunk nincsenek szúnyoghálók, mi elektromos szúnyogriasztót használunk, viszont a Picur kapja az erkélyes szobát, szerintetek ártalmas lenne rá, vagy aludjon csukott ablaknál, ajtónál? Vélemény?

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka
Matracvédő... nekem is kettő van...
Lepedő... abból nem árt a több... balesetek előfordulhatnak... :wink:
Elektromos szúnyogriasztó... nem árt tudomásom szerint....
Vendég

Íme Gömbi húsvéti állapotában :D :
Kép

További jó nyuszkózást mindenkinek!!
Vendég

Gigi- köszi a választ! Akkor lehet, hogy még veszek a matracvédőből +1-et.

Wera - aranyos a pocak! Az enyém is hasonló. Főleg most, annyira teleettem magam - bár ezt az állapotot mostanság hamar elérem, keveset tudok csak enni egyszerre -, hogy mozdulni sem bírok. Sétálgatok a lakásban, leültem a gép elé inkább, mert fekve nagyon kényelmetlen, alig kapok levegőt.

Egyébként hihetetlen hogy repül az idő! Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én szeretnék mindennel készen lenni legkésőbb a 36. hétig, illetve még egy csomó mindenről informálódnom kell addig, hogy ne legyek annyira tanácstalan és ijedt az elején. Értem itt főleg a szoptatást és a csecsemőápolást, bár azért tudom, hogy könyvből felkészülni, illetve tanácsadást hallgatni teljesen más mint élesben és bíznom kell az anyai ösztöneiben. Ilyenkor irigylem azokat akiknek van tapasztalatuk, akár saját vagy rokon gyerek által, mert szerintem azért úgy nem olyan vészes, legalább a kezdeti bátorság megvan. Én még csecsemőt sem fogtam a kezemben és a nagyszülők is távol vannak sajna. Na mindegy, nyugtatom itt magam, még van idő és másnak is sikerült, úgyhogy nekem is menni fog. Lehet, hogy naplót kellene írnom? Jól el vagyok itt magamban...

Manka

Kép

Kép
mankabi

Jóreggelt!

Én nem is értem ezt a román ciguk-féle locsolkodós dolgot!!! De könyörgöm!! Minek kell nekik ajtót nyitni??? Ha senki nem állna szóba velük, előbb-utóbb leszoknának erről a baromságról!
Hála Istennek nálunk ilyen nincs! Itt még jól meg is agyalnák őket, nem még ruha, meg tojás... esetleg száraz bejgli! :lol: :wink:

Manka - én is fullra készen akarok lenni mindennel amilyen hamar csak lehet! Semmit nem akarok a véletlenre bízni. Engem a rokon kismamák ellátnak tanácsokkal - mindenki mással :lol: - de még így is van amiben nem vagyok bizti hogy menni fog. De azért igyekszem nem aggódni, mert - jótanácsok ide vagy oda - a kezdetekkor mindenki bénázik, aztán meg majd belejövünk!! :wink:

A nagyobb dolgok már megvannak, az apróságokat (amiből még rengeteg van :? ) pedig igyekszem a következő hetekben a sétáim során összevásárolni. :lol:

Most már ha megyek DM-be, mindig veszek egy csomag pelust, hogy azzal is föl legyünk szerelve rendesen. Egyébként a Liberó 2-4 kg 28 db-os most akciós! 1000 Ft egy csomi.

Tegnap az Anyukám kitalálta hogy ma reggel fölpakolja a családot (Öcsi, Apu, Nagyi) és eljönnek meglátogatni minket. Úgyhogy most nagyon :D :D :D :D :D :D :D :D :D vagyok!

Mindenkinek szép napot! Cuppa
Vendég

Sziasztok!
Szebb reggelt és időt mint ami itt van....! :wink:
Wera!
Nincs kukucskákó az ajtónkon és tudod a 2 kiskamaszgyereknek eléggé sok barátja van és sokszor keresik Öket,főleg szünetben a biztos nektek is ismerős "Csókolom,a lányok lejöhetnek játszani"...szöveggel...Ezért nyitok rutinból ajtót....megszokásból...DE MA TUTI NEM!!!!! :lol:
Ha azt akarom,hogy olyan érzésem legyen,hogy meglocsoltak,kiállok az erkélyre,mert szakad az eső :evil:
Mai kirándulás is storno!!!! :twisted: A FRANCBA!!!!
A poci nagyon helyes!!!És most én is nagyobbnak látom mint az enyém...
A matracvédős,lepedős dologhoz nem tudok hozzászólni,mert én bevonattam egy sima vászonanyaggal a szivacsot és arra vettem 4 különböző színű gumislepedőt....de ugyis megy rá még a tetrapelus a kisfeje alá és abból vettem sokat....

WERA!!!
EZ A DM-ES AKCIÓ MOST VAN A DM-BEN????nEM TUDOD,HOGY MEDDIG????ÉS MILYEN MÁRKÁJÚ A PELUS?
Vendég

Most olvasom,hogy Liberó...csak figyelmetlen voltam :oops:
Vendég

Jó reggelt!
ITT MINDEN HAVAS!!!
Vendég

Itt meg vízes :shock: :? :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Ilyen szar időt!Sehova nem lehet menni.

Wera:szép poci.

Képzeljétek két napja néha fáj a fogam!De miért?Most lett megcsinálva mind.
Várok kicsit,de ha többször is előjön,mennem kell újra a dokihoz.Ti milyen gyógyszert vettetek be,amikor fájt?

Kép
melike

Mia:nem láttam a kalácsodat megsülve!Volt kép?

A barátnőm újra kismama.Már van egy másfél éves kisfia,aki elég nehezen jött össze és most elég könnyen sikerült nekik a második.13 hetes,nagyon örülök neki.Három hónap lesz csak a csemetéink között.Fiút tippelt neki a doki bácsi.Nos,akkor a három fiú egy év múlva mit fog csinálni?!

Kép
melike

Szia Melike!
Én konkrétan semmilyet nem vettem be végül is,de valaki ajánlotta a Panadolt....
Nagyon rossz a fogfájás,át tudom érezni... :?
Vendég

Melike!
Ezt nem értem,hogy mire írtad....mire értetted?
:shock: :?: Nos,akkor a három fiú egy év múlva mit fog csinálni?!
Vendég

Arra,hogy nekem fiam lesz,neki már van egy és ha a 2. is fiú,akkor egy év múlva 3 fiú fog rosszalkodni,ha összejövünk.
Bocs,ha értelmetlen voltam. :oops:

Kép
melike

Valmi ilyesmire gondoltam én is,csak első olvasatra kicsit belezavarodtam.... :oops: :shock:
Vendég

Ma meg a búrám fáj....ráfogom a hóesésre :? :? :?
Vendég

Kép

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Mindenkinek
schopin

Akartam mutatni egy számomra felháborító képet nektek,de ahogy feltettem eltűnt...lehet,hogy moderátor kiszedte? :idea:
Vendég

Sziasztok Kismamik!
Mindenkinek nagyon kellemes húsvétot kívánok!

Kép

Remélem, mindenki nagyon jól van és a sonka-tojásból kellően belakmározott! :wink:

Holnap megyünk 4D-re, már nagyon várom, főleg, hogy holnap megint hétfordulónk lesz!

almaani
Kép
almaani

A babaszoba alakul!:-)) Persze a bútorok, egyéb kiegészítők még hiányoznak, de rakok fel képet róla! :D

Kép

Kép

almaani
Kép
almaani

Sziasztok!

Látom ma sem visszük túlzásba!
Szép a szoba Almaani!!!!!
bszilvi25

Sziasztok!
Remélem mindenkinek olyan jól telik a Húsvét mint nekem :) Csak olyan locsolóim voltak akiket szeretek, és már majdnem mindenki volt akit vártam.
Főztem fini ebédet és most szieszta :)

Kép

Kép
[/url]
stella40

Almaani!
Alakul a szoba!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: