A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Nekem teljesen korrektül lezajlott a hitelfelvétel tavasszal (OTP). Összeírattam, mennyi lesz a vége, és nem volt több. A nagyon durva az a közjegyzői díj, na de ennek is tudatában voltam már az elején.
Az unokanővérem hitelközv.-sel foglalkozik, és ő azt mondta, hogy ha az egyik bank ezt nem kéri, de máson beszedi, szóval tökmindegy.
A bátyámék pedig most intézik (OTP), szept. 15-én adták be, és ma mennek aláírni. Tavasszal nagy volt a tumultus, az igénylők száma.

Fruzsi
cinderella

Szia Fruzsi!
Minket azzal szivattak meg, hogy Bt-nk van. Ezért kérték az APEH papírokat, hogy nincs tartozásunk, a TB befizetések átutalási bizonylatát stb.stb. Ráadásul úgy, hogy a férjem nappali tagozatos és szellemi szabadfoglalkozásúként ad ki számlát, de az nem volt jó nekik, a fejüket rázták, hogy ezt MÉGSEM fogadhatják el, és be kellett ezért Tamást jelenteni a cégbe és befizetni utána 3 havi járulékot, mindezt kétszer, mert tavalyra kellett egyszer, azután meg a hitelfelvétel előtt közölték, hogy addig nem adják ki amíg az utolsó 3 havi befizetést meg nem mutatjuk. Komolyan azt hittük már a pontos méreteinkre is szükségük lesz..Kép Ja és kötelező jelleggel a férjemre köttettek egy életbiztosítást....
Iszonyat sok feleslegesen kidobott pénzünkbe került, anyagi csőd volt. Nem tudom miért nem csinálták úgy mint a Postabank. Hozzájuk is elmentünk, de már későn és szinte semmit nem kértek!!!! Úgyis ha nem tudunk fizetni az övék a lakás. Na mindegy.. csak dühöngök ha erre visszagondolok.

Ma megvettük Édua kisszekrényétKép Este moshatok és pakolászhatokKép
Így a vége felé feliratkoztam atáblázatbaKép És Annt letoltam egy hellyelKép Bocsi!

Millió puszi!
Emőke+Édua

hicudzsi

Hicu
ügyes vagy, ezek szerint sikeres volt az IKEA-járat!
Fruzsi
Ők a kiválasztott kaszt tagjai lehetnek, én még ilyenről nem hallottam...
Hicu, AnnAnn, Fruzsi
Senkit nem akarok terhelni az OTP-s gyötrelmeinkkel, csak okulásképp írom apró betükkel. Volt bővenKépKépKép
<font size="-2">OTP mizéria miatt nagyon ki voltam borulva. Egyik fiókba bementem és kértem egy hitelcsomagot a szerződés aláírása, megírása előtt. Adtak,szerződtünk a lakásra, kitöltöttem, beszereztem a dokumentumokat,amik abban meg voltak említve, majd a kerületi OTPben a pofámba röhögtek. A csomag régi, és odaadtak még 10 nyilatkozatot. Vissza, aláiratni anyóssal is. Elolvasták a szerződést, és nem jó, mert az egyik megkívánt mondat fele nem abban a szórendben szerepel!!!! Juditka kérte a panaszkönyvet, üvöltött, telefon a fiókvezetőnek, rendben mégis. De még 2 nyilatkozat hiányzik. Haza, aláiratni, vissza. A Földhivatal elírta anyós nevét, a X.Y.né-t írtak be neki, pedig X. Ágnesnek hívják. Nem fogadják el. Földhivatal pedig ugye most nem híres a gyors ügyintézésről, és hát a kiskapuk is bezáródtak. (megnyugtattak, hogy ha Ágnos lett volna Ágnes helyett, azt se fogadták volna el). Ügyvéd, üvöltözés, intézés, 1hét, kijavított tulajdoni lap. Még cifrázza a dolgot, hogy volt egy NEM általam nyitott szlám az OTPnél, amin volt 5e Ft alatti tartozás. A szlát lezárták, de mivel tartozom, nem vagyok hitelezhető. Bár ha kifizetem, és a fiókvezető engedélyezi, akkor kaphatok mégis hitelt. (megjegyzem, ha 5enél nagyobb lett volna a tartozás, akkor nem engedélyezhetné.... Ja a kérdéses OTP, ahol kifizetni tudtam végre a -nem saját-tartozást nem tudta megmondani, hogy hol, mikor és milyen aláírással nyitotta a szlát. Elvesztettem a harcias amazon erőmet addigra, feladtam. ) Kifizettem, egy fecnivel tudom igazolni.
Utolsó alkalommal (múlt héten csüt, írtam is nektek) bevették a papírokat. Tegnap hívott az értékbecslő, akit a szerz aláírása előtt megkerestem, hogy nézze meg, hogy mennyit ad majd az OTP a lakásra. Megnézte,megmondta 2 perc alatt, 5e Ftért zsebbe. Most pedig újra jönni akar, holott direkt azért hívtuk előtte el, mert a lakásban elkezdtük/jük a felújítást (jó fej volt az eladónk). Tehát nincsen vakolat, ajtó, ablak, parketta, kő stb.. Ja és csak olykor-olykor ér rá a maca. Készültem hírlap-címsztori lenni egy "OTP-s ügyintáző tettleges bántalmazásával", de utolsó alkalommal, mikor a furkós bot is nálam volt,akkor sikerült bevenniük a papírokat.Hát nem Őrület???</font>
holophernes

Sziasztok,

Margaréta, üdv közöttünk, jó pocakosodást kívánok! Buborékot, pocakpáromat, pusszantom, remélem, neki szerencsésebben alakulnak a dolgai, mint nekem.

Lányok, mindenkinek köszi a drukkokat, nagyon ránk fér. No nem azért, mintha KisBocimmal bármi baj lenne, vele minden ok. Csak a körülmények alakulnak elég szerencsétlenül. Most nem fejtem ki részletesen, pedig az érzéseim nyomán vagy 2 oldalt biztosan tudnék írni, csak nem akarlak titeket ezzel feleslegesen terhelni.
A dolog lényege, hogy ma nem a dokim volt a magánrendelésén, így nem tudtam vele ilyen elhanyagolható eseményt, mint a szülést megbeszélni (ugye mához 3 hétre vagyok kiírva), valamint mintegy mellékesen kiderült, hogy a 20-i héten elutazik (jelzem számomra 39. hét közepétől a 40. hét közepe)... Nem tudtam mit mondani, csak sírtam és sírtam és sírok... Tudom, hogy ti el tudjátok képzelni, hogy mit érzek, de most tényleg nem nyafogni akarok. Ez már SOK! NAGYON SOK! legalábbis nekem...
Lepadlóztam, de majd összeszedem magam és lesz valami. Ugyebár olyan még nem volt, hogy ne lett volna valami...

Úgyhogy legyetek jók, pocakosodjatok rendesen és vigyázzatok magatokra!!!
Hicu, nem baj, hogy megelőztél, a lényeg, hogy minden rendben legyen!

Pusszancs
Ann
annann

Szia Margaréta!
Neked ez a neved? Nagyon szép! Ha lányunk lesz megint, ő Margarita lesz. 90%-ra mondták az uh-n.

Az OTP nagyon pofátlan, abszolút kihasználja, hogy sokan csak ezt ismerik- vagy ebben bíznak (?) itt a legalacsonyabbak a kamatok, lassú a pénzátutalás, sorbanállás, stb stb. És nem véletlenül nekik a legnagyobb a nyereségük -a Matáv után-. Állami megrendelések, kivételezett helyzet stb stb.
Van sok más bank is csajok.

Pénteken megyek a HIdashoz kapcsolatanalízisre. Kisbuksi Raffaihoz jár, Hidashoz senki?

Kiváncsi vagyok nagyon.

Mindenkinek jó egészséget, puszi:Bogi
rbogi

Sziasztok!

Bogi!
Engem tanított Hidas, nekem nagyon szimpatikus volt, szerintem nagyon jó fej!!

Pele
pelcsi

Sziasztok!

Csatlakozom FruzsihozKép, nekünk is szépen lezajlott nyáron az OTP-s hitelkérelmünk. Nekem irtó rossz véleményem volt az OTP-ről, de minekután CSAK ők voltak hajlandóak szóbaállni velünk(sőt a HVB-nél halkan megjegyezte az ügyintéző, hogy szerinte sehol máshol csak az OTP-nél fogunk hitelt kapniKép) és annyira kedvesek voltak velünk, hogy szinte hihetetlen a mai világban. A mi esetünkben már tető alatt volt a ház+nyílászárókkal, de már egy másik hitellel terhelt volt az ingatlan és mégis megkaptuk a kölcsönt+szocpolt. Szóval én most OTP párti vagyok!Kép

Tegnap voltam dokinál és számomra hihetetlen gyorsan végeztem és még időben elértem egy nem túl késői vonatot.Kép Baba nagyon jól van, de amin ledöbbentem, hogy a méhem már köldök felett 3 ujjnyival van!!! Épp nemrég jegyeztem meg a Kispapimnak, hogy szerintem 2 hét alatt 2 ujjnyival nőtt a méhem teteje, de nem hittem, hogy tényleg így lesz!Kép Úgyhogy Judit utolértelek!Kép Megemlítettem neki, hogy most 2-3 kb. 1-2cm-es visszér jött ki a combomon, ami estére meg is duzzad és fájKép(a kislányommal abszolút nem volt ilyen) erre rögtön felírt egy bogyót, ami erősíteni fogja az érfalakat. Valőszinűleg a kismamiság alatt előforduló orrvérzést most sem kerülöm el, de erre a legjobb a C-vitamin. Ja, és a súlyom 3 hét alatt 0,5 kg-val gyarapodott, most 4 kg-nál tartok...de most jön csak a java!Kép

Pussz
24+6KépKépKép
sztigris

Sziasztok

Bogi, majd mesélj, milyen volt a kapcsolatanalízis.

Margaréta, üdv. Én is ragyásodtam, csak hogy a nagykönyvnek ellentmondjak. Kép

Ann, sajnálom hogy így alakult a dokiddal, remélem minden a legjobban fog alakulni neked és a babódnak. Kép

Holnap megyek a dokimhoz, kíváncsi vagyok mit mond a vizelet bacimra, remélem semmi gond.

Gigi
gigi1

Szilvi, irigyellek a 4 kg-ért. Kép Kép
Nekem már +10, csak tudnám mitől, mert nem szalonnázok Kép, a sütit se tömöm magamba.
G 25+3
gigi1

Drága Ann!

Teljesen megértem most zaklatott lelkedet, hiszen az ember hónapokig szinte csak egy valakiben bízik, megismeri, stb., és totál biztonságot ad a tudat, hogy az a valaki ott lesz vele, mellette. Éppen a napokban gondolkodtam el, hogy már 5-6x voltam a Kútvölgyiben, de senki másnak a dokibácsimon kívűl még csak az arca sem rémlik.
Mi lenne ha..?
Amikor olvastam, amit írtál, komolyan belenyilallt a gyomromba!! Most olyan mélyen átérzem a helyzetet.
Te, Ann! Beszélj vele, ezt hogyan gondolja? Hova utazik? Nem egyszer olvastam itt a babaneten, hogy valakinek a dokija felutazott balatoni nyaralásából. Lehet, hogy ok nélkül vagy így kétségbeesve??! Istenem, de jó is lenne.
Én nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon szorítok neked!!!!
Kérlek szépen beszélj vele és azonnal írd meg itt, mit mondott!!! És ne sírj, drága!

Puszikállak: Fruzsi

Szia Hicu!

Ez horror, nem csodálom a kiakadásodat. Kép Kép De azt hiszem, nem a szokványos kategória. Úgy le tudják az embert nullázni anyagilag, hogy hónapokig, évekig nem jön helyre, az biztos).
Veled minden rendben? Képzeld, kaptam egy digit.vérnyomásmérőt, és majd mindig ellenőrizgetem + szeretnék venni olyan csíkot, ami a vizeletből kimutatja a fehérjét.
Lehet, hogy paranoiás vagyok a toxémiávak kapcs.? Remélem, azóta veled minden ok.

Juditkám,

tényleg sz*r, ha valakivel ezt végigcsináltatják, nem is értem. A barátnőm is tavasszal vette fel, nekik nem volt elég a felkínált összeg, mert így -400Eben lettek volna, és MEGKAPTÁK ezt is, be kellett külön menniük letárgyalni. És velem is olyan rendesek és kedvesek voltak, hogy csak na. (Flórián téri OTP).
Csak a "hallgattassék meg a másik fél is" miatt...

Szilvi!
Mi szerintem csak szerencsések voltunk Kép
Ma reggel ráálltam a mérlegre +4 kg körül vagyok már én is. De szerintem nem fogok elhízni. Mondjuk csak, mint Ann. Kép Olyan jól néz ki, ő pár hét alatt visszakapja lányos formáját, abbiztos.

Kedves Margaréta! Én is üdv, és kérlek add át mindannyiunk Buborékjának, hogy pusziljuk! Ugye nem esett mostanában????!!? Kép Kép

Vigyázzatok magatokra,

Fruzsi
21+1
cinderella

Sziasztok lanyok!

Bocsi, hogy eddig nem irtam, de betegallomanyban vagyok itthon es csak neha tudok net kozelben lenni.

Velem tulajdonkeppen minden rendben, jol vagyok. Az az egy apro gondom van, hogy ahelyett, hogy hiznek, fogyok. Lehet hogy rossz lett a merlegunk? Kép

Eszty 14+3
eszty

Sziasztok lányok! Pont itt vagyok a testvéremnél és így van lehetôségem írni nektek. Hát elôször is mindenkinek szép gömbölyödést kívánok és az ujakat is üdvözlöm. Nagyon szomorú lettem AnnAnn mikor olvastam micsoda dolgok történnek veled. A doktornôddel feltétlenül próbálj meg beszélni, hátha ajánl valakit maga helyett, arra az egy hétre. CTG volt már? De nagyon szorítok neked, hogy elôbb meglegyen a Bocikád, mint 20-a. Én is nagyon szeretném, ha már kibújna a miénk. Majd küldök sms-t is, hogy mit tudtál intézni.
Drága Judit! Én nem csodálkozom, hogy az OTP-vel így megjártátok. Mi hasonlóképpen probálkoztunk nyáron, hitelt felvenni, aztán a végére inkább hagytuk az egészet a fenébe és a párom teremtett elô inkább pénzt, minthogy lepaktáljunk az OTP-vel. És még azt mondják, hogy ôk kínálják a legkedvezôbb feltételeket.
Mi most otthon vagyunk, de még pihenni nem sok idô jutott, mindennapra van valami rohangászni való, de jövôhéttôl tényleg a takarítás, mosás és pihenés lesz a napirend.
Mindenkinek szép napot kívánok, majd jelentkezem még, amint tudok. Még vissza is olvasok gyorsan.
Puszi mindenkinek,
AnnAnn, ne legyél szomorú és síros, megoldodik minden, meglátod elôbb meglesz a bébikéd.
Buborék 37+1
Buborek

Sziasztok!

TOP4 hajrá! Csak ügyesen!

Doris! Viki!
Nagyon szorítottam értetek és továbbra is ezt teszem! Remélem még egy jó darabig maradhatnak a babák és szépen, egészségesen látják meg a napvilágot mindketten!

Fióna!
Pihenj sokat! Vigyázz magatokra!

Margaréta!
Tényleg gyönyörű a neved. Üdv közöttünk. Én is kipattogtam és kb. egy hete múlt el (5. hónap). Szerintem csodaszer nincs, ezek hormonális hatások.

Fruzsi!
Hogy 4kg feljött, az azt jelenti, hogy már a pocid is kezd látszani? Kép Mocorgás?

Detti!
Eltűntél. (Vagy csak én voltam figyelmetlen?) Hogy vagytok?

Ann!
Mélyen átérzem a helyzetedet. A sógornőm orvosa 5-én mondta, hogy 8-án elutazik Rómába, egy kongresszusra és csak 13-án jön vissza. (Okt. 10-re volt kiírva). Lehet, hogy az ijedtség hatása, de 7-én kibújt a pici!!!
Beszélj a dokival és a kis bocikáddal is, hátha találtok egy jó időpontot! Kép Szorítok!

Zsazsa
zsazsa

Lányok!

Olyan csodálatos élményben volt részem! A sógornőmék szülésének a végére, amikor már kibújt a kis keresztfiam, bemehettem fotózni! Elkísérhettem az újszülött szobára is, ahol lemosták, bepelenkázták és inkubátorba tették melegedni. Annyira, de annyira megható volt, ahogy ott feküdt, a szüléstől meggyötörten, egy hang nélkül és csak nézett körbe, hogy mi történt vele. Néha egy-egy finom remegés futott végig a kis testén, de látszott, hogy nagyon meg van lepődve és csak pislogott csendben. Leírhatatlan élmény volt. Most is kicsordultak a könnyeim. Olyan aranyos, és én már annyira várom a februárt, hogy az én kicsikémet is a karomban tarthassam!!!

Egyébként nagyon nehéz szülés volt. Hajnali háromkor mentek be 3 perces fájásokkal, dél körül úgy volt, hogy császár, mert nem tágult, nem illeszkedett be a pici feje. Aztán du. 2 körül elfolyt a magzatvíz és beindult rendesen a folyamat. Végül este háromnegyed nyolckor bújt elő Andris. Addigra az anyukát már minden ereje elhagyta és két doki segített a kibújásban (egyik felülről gyömöszölte a hasát és nyomta kifelé a babát).

Tegnap is voltunk látogatni. Mindketten jól vannak. Nem akarok áradozni, de valami tünemény az Andris. Egy hangja nincs, csak néha nyöszörög és alszik, alszik, eszik és alszik és közben édes pofákat vág!!! Még biztos neki is sokáig tart kiheverni ezt a hosszú utat.

Nagyon boldog babavárást kívánok! Nincs ennél szebb dolog a világon!

Puszi,
Zsazsa
21+5
zsazsa

Sziasztok!

Margaréta, üdv köztünk! Kellemes és problémamentes gömbölyödést kívánok! Kép

Ann, fel a fejjel és beszélj a dokid lelkére. Csak ne sírj kérlek, mert az nem jó!

Buborék, azt Te csak hiszed, hogy lesz pihi! Kép Nálunk sincs, mert mindig kitalálok valami csinálni- vagy mennivalót. Kép Szóval örülj majd, ha kicsit tovább ágyban tudsz maradni, vagy ebéd után le tudsz dőlni pihenni! Kép

OTP - no comment. 1 hónapig ültek a papírjainkon, míg tegnap visszaküldték az egész paksamétát. 2x tárgyalták, hogy megadják-e a kért hitelt vagy sem. Aztán úgy döntöttek, hogy nekik csak az államilag támogatottat éri meg ideadni. Kép Jó, de a fennmarad összeggel meg mit csináljunk? Ráadásul szerződés aláírva, nov. 30-ig fizetni kéne. De miből??????? nem tudom felfogni, hogy miért nem éri meg az OTP-nek az, ha piaci kamatozású (12% kamat!) hitelt is ad ...
Sz'al most épp bankot keresünk, s már nem érdekel az sem, ha picivel többet kell fizetni, ha tisztességesen bánnak az ügyféllel. Ennyit a magyar dicsőségről.

Boróka, aki most nagyon mérges és kétségbeesett (viszont már csak 62 nap a találkozásig! Kép)
Boróka

Sziasztok!
Itt a kismamik táblázata:
<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Utolsó mens.[/size] [size=-2]Hét+nap[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]40+0[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Eancsi [size=-2]2003.01.02.[/size] 40+0 28 év/1.b. Székesfehérvár 2003.10.09. [size=-2]2003.10.09.[/size] [size=-2]Fejér Megyei Szent György K./Dr. Orosz András[/size]
[size=-2]2.[/size] Hajnii [size=-2]2003.01.04.[/size] 39+5 29 év/3.b. Gödöll&otilde; 2003.10.11. [size=-2]2003.10.11.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Szabó György[/size]
[size=-2]3.[/size] Flora [size=-2]2003.01.17.[/size] 37+6 24 év/2.b. Budapest 2003.10.24. [size=-2]2003.10.24.[/size] [size=-2]Otthon szül!!![/size]
[size=-2]4.[/size] AnnAnn [size=-2]2003.01.22.[/size] 37+1 28 év/1.b. Hatvan 2003.10.29. [size=-2]2003.10.29.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás Piroska[/size]
[size=-2]5.[/size] Buborek [size=-2]2003.01.27.[/size] 36+3 26 év/1.b. Budapest 2003.11.03. [size=-2]2003.11.03.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Kelemen Csaba.[/size]
[size=-2]6.[/size] Hicudzsi [size=-2]2003.01.28.[/size] 36+2 26 év Budapest 2003.10.28. [size=-2]2003.11.04.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Sz&otilde;nyi György[/size]
[size=-2]7.[/size] Dorki [size=-2]2003.02.04.[/size] 35+2 29 év/1.b. Budapest 2003.11.11. [size=-2]2003.11.11.[/size] [size=-2]Dél Pesti Kórház / Dr. Forgacs Vince[/size]
[size=-2]8.[/size] semese [size=-2]2003.02.05.[/size] 35+1 35 év/3. b. Szeged 2003.11.12. [size=-2]2003.11.12.[/size] [size=-2]N&otilde;i Klinika, Prof. Dr. Resch Béla[/size]
[size=-2]9.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=bogár-public]Bogár[/url] [size=-2]2003.02.06.[/size] 35+0 28 év/1.b. Budapest környéke 2003.11.13. [size=-2]2003.11.13.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Arnold[/size]
[size=-2]10.[/size] Bogi [size=-2]2003.02.20.[/size] 33+0 1.b. Zala 2003.11.27. [size=-2]2003.11.27.[/size]
[size=-2]11.[/size] Nicki [size=-2]2003.02.20.[/size] 33+0 27 év/2.b. Budapest 2003.11.27. [size=-2]2003.11.27.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr. Béres László[/size]
[size=-2]12.[/size] Rita01 [size=-2]2003.02.26.[/size] 32+1 28 év/3.b. Budapest 2003.12.01. [size=-2]2003.12.03.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr.Raft Miklós[/size]
[size=-2]13.[/size] johitimi [size=-2]2003.02.27.[/size] 32+0 29 év/3.b. Budapest 2003.12.04. [size=-2]2003.12.04.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczeg Szabolcs[/size]
[size=-2]14.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=boróka-public]Boróka[/url] [size=-2]2003.03.05.[/size] 31+1 31 év/1.b. Budapest 2003.12.10. [size=-2]2003.12.10.[/size] [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
[size=-2]15.[/size] Doris [size=-2]2003.03.07.[/size] 30+6 30 év/1-2.b. Svájc 2003.12.15. [size=-2]2003.12.12.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr. Pa'lffy Imre[/size]
[size=-2]16.[/size] Mese [size=-2]2003.03.07.[/size] 30+6 Dunaújváros 2003.12.14. [size=-2]2003.12.12.[/size]
[size=-2]17.[/size] Manga [size=-2]2003.03.07.[/size] 30+6 30 év/1.b. Budapest 2003.12.14. [size=-2]2003.12.12.[/size] [size=-2]Szent Imre Kórház[/size]
[size=-2]18.[/size] Nelli [size=-2]2003.03.13.[/size] 30+0 29 év/2.b. Budapest 2003.12.20. [size=-2]2003.12.18.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Hetényi Gábor[/size]
[size=-2]19.[/size] Bella2 [size=-2]2003.03.14.[/size] 29+6 29 év/1.b. Budapest 2003.12.21. [size=-2]2003.12.19.[/size] [size=-2]SOTE1 DR. Silhavy M.[/size]
[size=-2]20.[/size] Fanika [size=-2]2003.03.25.[/size] 28+2 29 év/1.b. Svédország 2003.12.31. [size=-2]2003.12.30.[/size]
[size=-2]21.[/size] Andi68 [size=-2]2003.03.27.[/size] 28+0 35 év/2. b. Budapest 2004.01.03. [size=-2]2004.01.01.[/size] [size=-2]Péterffy / Dr. Rácz Tibor[/size]
[size=-2]22.[/size] Victoria [size=-2]2003.04.01.[/size] 27+2 28 év/1.b. 2004.01.06. [size=-2]2004.01.06.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K.[/size]
[size=-2]23.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=noémi-public]Noémi[/url] [size=-2]2003.04.12.[/size] 25+5 25 év/1.b. 2004.01.19. [size=-2]2004.01.17.[/size]
[size=-2]24.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=zsóf-public]Zsóf[/url] [size=-2]2003.04.12.[/size] 25+5 25 év/1.b. Budakalász 2004.01.22. [size=-2]2004.01.17.[/size] [size=-2]Uzsoki kórház / Dr. Sz&ucirc;cs Géza[/size]
[size=-2]25.[/size] Gigi1 [size=-2]2003.04.14.[/size] 25+3 26 év/1. b. Szeged 2004.01.21. [size=-2]2004.01.19.[/size]
[size=-2]26.[/size] Szilvi [size=-2]2003.04.18.[/size] 24+6 27 év/2.b. Ócsa 2004.01.25. [size=-2]2004.01.23.[/size] [size=-2]Dél-Pesti Kórház / Dr. Tolnay Lajos[/size]
[size=-2]27.[/size] Detti [size=-2]2003.04.18.[/size] 24+6 29 év/1.b. Budapest 2004.01.23. [size=-2]2004.01.23.[/size] [size=-2]Szt. János / Dr. Molnár László[/size]
[size=-2]28.[/size] Nikie [size=-2]2003.04.22.[/size] 24+2 29 év/1.b. Budapest 2004.01.27. [size=-2]2004.01.27.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Lázár Erika[/size]
[size=-2]29.[/size] Karmen [size=-2]2003.05.02.[/size] 22+6 33 év Szeged 2004.02.06. [size=-2]2004.02.06.[/size] [size=-2]II.Kórház / Sári Tamás[/size]
[size=-2]30.[/size] RBogi [size=-2]2003.05.03.[/size] 22+5 25 év/2.b. Budapest 2004.02.07. [size=-2]2004.02.07.[/size]
[size=-2]31.[/size] Kisbuksi [size=-2]2003.05.05.[/size] 22+3 27 év Budapest 2004.02.09. [size=-2]2004.02.09.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K.[/size]
[size=-2]32.[/size] Fiona [size=-2]2003.05.05.[/size] 22+3 31 év/2.b. Csömör 2004.02.09. [size=-2]2004.02.09.[/size]
[size=-2]33.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=rtünde-public]Rtünde[/url] [size=-2]2003.05.12.[/size] 21+3 26 év/1.b. Budapest 2004.02.21. [size=-2]2004.02.16.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Templom[/size]
[size=-2]34.[/size] Kitty [size=-2]2003.05.13.[/size] 21+2 35 év/3. b. 2004.02.10. [size=-2]2004.02.17.[/size]
[size=-2]35.[/size] Fruzsi [size=-2]2003.05.14.[/size] 21+1 26 év Budapest 2004.02.18. [size=-2]2004.02.18.[/size] [size=-2]Kútvölgy úti Klinika / Dr. Mészáros Gábor[/size]
[size=-2]36.[/size] FBogi [size=-2]2003.05.17.[/size] 20+5 26 év/1.b. Gy&otilde;rújbarát 2004.02.26. [size=-2]2004.02.21.[/size] [size=-2]Petz Aladár Megyei Kórház, Gy&otilde;r[/size]
[size=-2]37.[/size] ribizli [size=-2]2003.05.19.[/size] 20+3 29 év/1.+2.b. Budapest 2004.03.08. [size=-2]2004.02.23.[/size]
[size=-2]38.[/size] Holophernes [size=-2]2003.05.21.[/size] 20+1 30 év/1.b. Budapest 2004.02.25. [size=-2]2004.02.25.[/size] [size=-2]Péterffy / Dr. Serf&otilde;z&otilde;[/size]
[size=-2]39.[/size] Rebi [size=-2]2003.05.21.[/size] 20+1 32 év/2.b. Budapest 2004.02.29. [size=-2]2004.02.25.[/size] [size=-2]MÁV kórház[/size]
[size=-2]40.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=ladányi%20kata-public]Ladányi Kata[/url] [size=-2]2003.05.28.[/size] 19+1 27 év/2.b. Budapest 2004.03.03. [size=-2]2004.03.03.[/size] [size=-2]SOTE II. Klinika / Dr. Bánhidy[/size]
[size=-2]41.[/size] Gabi1 [size=-2]2003.06.04.[/size] 18+1 24 év/3.b. Szigethalom 2004.03.10. [size=-2]2004.03.10.[/size] [size=-2]Bajcsy-Zsilinszki Kórház[/size]
[size=-2]42.[/size] Eszty [size=-2]2003.06.30.[/size] 14+3 27 év/1.b. Budapest 2004.04.05. [size=-2]2004.04.05.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház[/size]
[size=-2]43.[/size] Szamoa [size=-2]2003.06.30.[/size] 14+3 29 év/1.b. Debrecen 2004.04.05. [size=-2]2004.04.05.[/size] [size=-2]DEOEC Klinika[/size]
[size=-2]44.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=margaréta-public]Margaréta[/url] [size=-2]2003.07.08.[/size] 13+2 28 év/2.b. Budapest 2004.04.15. [size=-2]2004.04.13.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Kelemen Csaba[/size]
</pre>
Ha valamelyik kismama be szeretne kerülni a táblázatba, vagy módosítani szeretne benne valamit, akkor azt e-mailben jelezze a tolnaisz@hotmail.com címre vagy SMSben a +421 905 584 234 számra. A levélben/SMSben küldje el az összes adatot amit csak tud: név, nicknév, utolsó menzi, szülés tervezett helye, kor/babak száma, stb.
Névtelen

És a babócáké:
<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól APGAR (/10)
Nadine Zsanett 3800g, 52cm 2003.06.03. ( + 15 ) nap
Chrissy Noémi 3650g, 53cm 2003.06.05. ( + 9 ) nap
Laura Antal 2120g, 48cm 2003.06.05. ( - 9 ) nap
Babajaga Sophie 3400g, 55cm 2003.06.09. ( - 2 ) nap
Ildianyu Janka 3120g, 48cm 2003.06.12. ( - 12 ) nap 10
Angela2 Judit 3300g, 49cm 2003.06.13. ( + 7 ) nap
Ellimami Kevin Péter 3700g, 50cm 2003.06.13. ( - 4 ) nap
Mikoo Etele Antal 3400g, 51cm 2003.06.19. ( - 3 ) nap
Tina Nikolett 3800g, 55cm 2003.06.20. ( - 5 ) nap
Gallainémagdi Zsuzsanna Dóra 3590g, 55cm 2003.06.21. ( -1 ) nap 10/10
Évi_24 Petra 3500g, 56cm 2003.06.24. ( -3 ) nap
Kaska Viola Dóra 3910g, 52cm 2003.06.24. ( + 2 ) nap
Csibe21 Mercédesz Tünde 1980g, 48cm 2003.06.24. ( - 16 ) nap 9/10
Zsuzsófi Bence Sándor 3770g, 51cm 2003.06.27. ( - 4 ) nap 10/10
Virág 3280g, 54cm 2003.06.28. ( - 5 ) nap 9/10
Manócska Lili Flóra 3450g, 56cm 2003.07.02. napra pontos babaKép
Andy Martin 3450g, 54cm 2003.07.12. napra pontos babaKép
Tündimami Máté 3360g, 51cm 2003.07.13. ( -1 ) nap 10/10
Anita Róbert 2600g, 50cm 2003.07.15. ( -20 ) nap
Pocóka Janka 3400g, 54cm 2003.07.17. ( + 13 ) nap 10/10
Redit Dalma 3000g, 52cm 2003.07.19. ( - 24 ) nap
Barbi Ádám Csaba 3385g, 52cm 2003.08.01. ( - 4 ) nap 8/9
Minke Gergely 3740g, 56cm 2003.08.12. ( -14 ) nap
Hermi Patrik 3350g, 49cm 2003.08.13. ( - 5 ) nap
Tündér Ilang Anna 3320g, 53cm 2003.08.20. napra pontos babaKép
Szisz Boróka Anna 2003.08.26. ( -9 ) nap
Zsizsa Gabriella 2830g, 48cm 2003.08.28. ( -16 ) nap
Cory Zsombor 2280g, 48cm 2003.08.31. ( - 43 ) nap 10/10
76vera Bence 2150g, 48cm 2003.09.02. ( - 24 ) nap
Batkamano Emma 3925g, 53.5cm 2003.09.03. ( - 2 ) nap 10/10
Kisegér István 3200g, 50cm 2003.09.03. ( -9 ) nap
Böbi Patrik 2850g, 49cm 2003.09.05. ( - 13 ) nap
Bera3 Bálint 2800g, 54cm 2003.09.07. ( - 20 ) nap
Laura2 KépNikolett 2600g, 49cm 2003.09.21. ( + 1 ) nap
Susie KépAnna Gréta 3200g, 56cm 2003.09.23. ( -2 ) nap
Nyuszimanó KépPetra 3670g, 51cm 2003.09.29. ( + 3 ) nap
</pre>
Ha valamelyik babóca be szeretne kerülni a táblázatba, vagy módosítani szeretne benne valamit, akkor azt e-mailben jelezze a tolnaisz@hotmail.com címre vagy SMSben a +421 905 584 234 számra. Esetleg kérje meg rá apát vagy anyát, hogy most még segítsen neki egy kicsit, mert o éppen a tejecskével vagy a szundizással van elfoglalva. A levélben küldje el az összes adatot amit csak tud: anyuka neve, baba neve, súly, hossz, születés napja, eltérés a kiírástól, APGAR.
Névtelen

Sziasztok Kép
Olyan aranyosak vagytok, hogy így együttéreztek Kép Utána meg azon b&#337;gtem, amiket írtatok Kép De ez már más!

Már a MÁVos topicban kifejtettem, hogy kb. mire jutottam a tegnapot + az éjszakai sírásaimat követ&#337;en:
"Tekintettel arra, hogy mind KisBocim, mind én teljesen egészségesek vagyunk, ezért meg tudunk születni anélkül is, hogy a fél világ velünk foglalkozna. Kispapink ott lesz velünk, az pont elég. (Ha van vmi bibi, akkor úgyis van ott szakember) Így tehát nem érdekel a másik orvos, nem fogadok szülészn&#337;t, portást, biztonsági &#337;rt, s&#337;t takarítón&#337;t sem. Na most ezek után mindenkinek annyira leszek hálás, amennyit és amilyen módon tett az ügy érdekében.
No és nehogy elképzeljék, hogy majd hosszasan gy&#337;zködöm a gyereket, hogy ilyen meg olyan okok miatt majd el&#337;bb vagy kés&#337;bb jöjjön, amikor még nem érett rá, vagy amikor már nem érzi jól magát bent. Meg van neki engedve, hogy akkor jöjjön, amikor akar".
"Jöv&#337; 7en elvileg lesz a doktorn&#337; és akkor majd elmond, amit akar. Aztán ha bármi bajom van, felhívom a kórházat és majd az ott lév&#337; valaki megmondja, hogy mi a teend&#337;. Egyébként valszleg elutazik utána (bár semmi közöm hozzá), mert biztosítottak róla, hogy nem akkor fogok szülni, amikor nem lesz itthon. Kép Basszus, ha ilyen jól tudják, mé nem avatnak be engem is" Kép Kép Kép
A lényeg, hogy most ugyanaz van, mint eddig: várjuk, hogy egyszer csak megszületünk - hogy hogy és mint, az majd kiderül Kép
Egyébként a bajom nem a tényekkel van: nem azzal, hogy helyettesítik vgy hogy elutazik, mert joga van hozzá. Csakhogy én nem egy doboz macskanyelvnek, hanem vhogy embernek érzem magam és úgy gondolom, hogy azzal, hogy hozzá járok, létrejött közöttünk egy hallgatólagos szerz&#337;dés arról, hogy a szülésig együttm&#369;ködünk.
Én speciel elvártam volna, hogy felemeli a telefont - amit ugye Bell bácsi jó régen zseninálisan feltalált - és tájékoztat engem a tényekr&#337;l, az alternatív megoldásokról és megkérdezi, hogy esetleg miben tud még segíteni. Túl nagy kérés?!?!?! Amint a mellékelt ábra mutatja - AZ.

Ennyi van Kép Lassan majd összeszedem magam, mivel azt vallom, hogy nem az a lényeg, hogy mi történik veled, hanem az, hogy mit tudsz vele kezdeni. Mindent fel lehet használni a saját fejl&#337;désünk érdekében, így ezt is. Ma már sokkal er&#337;sebb és tapasztaltabb vagyok, mint tegnap, nemdebár??? Kép Kép Kép

KisBocimról annyit, hogy minden ok vele és már 2700g!!! Méhszáj C3000.... azaz semmi Kép egyel&#337;re be van betonozva Kép

Jó hír: vettünk tegnap a szavannának festéket! Akrilt - nagyon szép színek vannak bel&#337;le, alig tudtunk választani. 7végén tényleg neki kéne esni (kispapimat kellene noszogatni), addig meg szépen megtervezni. TUDOM, hogy már egy éve ezt mondom!!! Kép Kép Kép

Csajszik, nem irigyellek benneteket lakáshitel témában. Mi 3 éve vettük fel az FHB-nél, akkor indult be még az egész, nehézkes volt az ügyintézés, de nem is tagadták: 6 hetet mondtak. (OTP nem állt velünk szóba, mert kispapim akkor még nem volt katona Kép ). De annyiból meg voltam elégedve, hogy Judittal ellentétben amikor a kiadott listán szerepl&#337; anyja neve 6 példányban stílusú cuccokat beadtuk, már nem szóltak hozzánk és asszem 7 7re lett meg a hitel, de meglett. Kép

Zsazsa, tényleg gyönyör&#369; lehetett ez az élmény...megkönnyeztem. Én is már annyira szeretném átélni! Remélem, nem leszek egy hisztis pics@ és lesz er&#337;m oda koncentrálni, ahova kell és megfelel&#337; odaadással részt venni az eseményekben!

Buborék, csak óvatosan azzal a rohangászással, meg nagytaki meg minden... hmmmmm... pihi!!! az a nekünk való! Kép

Eszty, hány kiloról fogysz? A normál súlyodról? - bár ilyenkor még belefér, de hamarosan azért el kell kezdened gyarapodni! Bárcsak én fogytam volna az elején Kép Kép Kép Volt rajtam vagy 2-3 kilo - gebeízlés&#369;eknek akár 6 is! Kép Kép Kép - ennek ellenére szépen kerekedtem, amit a mérleg is mutatott. Juditkám, erre a lyányos formámra gondolsz, vagy pl. gimis koromra, amikor volt, hogy annyi voltam, mint félid&#337;sen! Kép

Remélem, nem száll el a hozzászólásom, el kellett mennem lefeküdni 10 percere, mert fájogatok, de rendesen. Olyan kár, hogy ez még nem jelent semmit Kép pedig KisPapim már lelkes, &#337; már mérné Kép Kép Kép De a jóslófájást minek? Kép
Najó, eldugultam.

Pusssz
Ann
annann

Ann!
Bocs, hogy beleszólok, innen a szomszédból a frissbabásoktól, csak szeretnélek bátorítani az én történetemmel.

Az én dokibám, akihez már 10. éve jártam sajnos meghalt amikor 22 hetes terhes voltam. (fiatal volt pedig szegény) Azt hittem egy világ omlott össze, nem tudtam, hogy hirtelen kinek a kezébe adjam a gyermekem sorsát.
Aztán szerencsére találtam egy másik orvost, rendes volt, kedves, a terhességem 2. felében sikerült megszeretnem, megbíznom benne. Aztán amikor a szülés beindult Ő pont külföldön nyaralt. Ekkor azonban nem volt időm izgulni, zajlottak az események.
Aztán az ügyeletes dokinőnél szültem (előtte el sem tudtam volna képzelni, hogy női nőgyógyászom legyen) és nagyon kedves volt, profi, a szülésem másfél óra alatt lezajlott. Minden nap bejött hozzám Ő is és az időközben nyaralásból hazatérő dokim is. Megmaradtam persze a régi dokimnál, de a következő gyerkőcnél már biztos nem fogok túl nagy jelentőséget tulajdonítani az orvosválasztásnak.

Remélem nem voltam hosszú és pofátlanul hozzászóló.

Jó pocakosodást mindenkinek!

Réka
muki

JA és a profilomban lehet látni a 4100 grammos kis "csöppséget", aki azóta már elmúlt 5 hónapos!

Réka
muki

Sziasztok!

Ma én is jól megjártamKép 8-ra mentem CTG-re 12-re értem haza.
A szülőszobán tumultus volt, teltház mindenhol a látogatók meg úgy járkáltak ki-be a szülőszobáknál, mintha a boltban vásárolgatnának. Teljesen kiakadtunk a kint várakozó kismamákkalKép
Ami a legrosszabb volt, hogy a fizetős szobákban már nem volt hely. Nagyon megijedtem mi lesz ha mi is akkor megyünk szülni ha ilyen sokan lesznek!Kép Az első emelet (nem fizetős) valami katasztrófális)

Volt egy baromi kis jóslófájásom a CTG alatt és a gép ki is mutatta, így már biztos vagyok abban. hogy melyik azKép A méhszáj csak rövidült. Már letettem arról, hogy előbb jön a lányomKép Nem mintha türelmetlen lennék márKépKépKépKép

A vége az lett, hogy bőgve jöttem haza.
Már jobban vagyok, de nagyon kiborítottak a látottakKép
Millió puszi nektek!
Emőke+Édua (36+2)

hicudzsi

Zsazsa!
Olyan gyönyörű lehetett ez az élményed!
Engem akkor is fojtogat a bőgés, amikor a MÁV korház csecsemős osztályán át kell szaladnom és a szobákba bekukkantva látom az ujszülött szépségeket és a folyoson ácsorgó büszke rokonokat!.

Ma azt vettem észre magamon, hogy a CORA-ban vásárlás közben a babáscuccokhoz érve megint összeszorult a torkom. Pedig mi megbeszéltük a párommal, hogy a magzatviz eredményéig nem veszünk semmit!

AnnAnn,
Annyira elgondolkoztatott a történeted, hogy elmeséltem a férjemnek is. Neki is az a véleménye (már ő is jelen volt egy szülésnél Kép), hogy nem igazán lett volna különbség, hogy a választott doki, vagy az ügyeletes van ott a szülésnél.
Sőt a szülésznő választás sem olyan fontos, mert 2 ügyeletes szülésznő úgyis van.
Ha a párod ott lesz melletted, az nagyon-nagyon sokat segit!
JA! Most tudtam meg egy másik egészségügyis dolgozotol (aki szintén tehes), hogy hivatalosan a szülés során a felelősség az ügyeletes szülésznőt terheli mindenért és nem a választottat.

Hicudzsi,
Hidd el, hogy mire Nálad elindul a szülés, meg fog szünni számodra a külvilág és majd észre sem veszed a többi embert és a nagy jövés menést.

Fiona
fiona

Sziasztok!

Rbogi
és akit még érdekel: nem Margaréta a nevem, hanem Rita. Csak tetszik ez a név, és a virág is, ezért választottam :-)

Fruzsi!
Bubcsi nem esett mostanában, hála Istennek. Mindig a frászt hozta ránk. Nagyon szeretné már látni a babájukat, hiába mondom neki, hogy ráér, nem hiába van ez az idô kitalálva, nem szabad sürgetni. De mindenki kiváncsi.
Én szerencsés esetben vagyok, Lili lányommal szalad az idô, szinte alig tudok az új pocaklakóra gondolni :-( Szerintem ez majd megváltozik, ha láthatóvá válik a hasamon.

Mi is a Flórián téri OTP-nél vettünk fel kölcsönt. Hát mit mondjak?2002 márciusában adtuk be a papírokat, többszöri félretájékoztatás, lakások (2 volt fedezetnek) alulértékelése után sem kaptuk meg az egész igényelt összeget (-400e). Május végéig húzódott, pedig gyorsítva volt, mert májusban én már szülni mentem, és a lakást fel kellett volna még újítani. Szóval Lili albérletbe született, a felújítási idô alatt pedig fizethettük az albérletet is, meg a törlesztôrészletet is. Ez októberig tartott, de ez már egy másik történet. Még annyit, hogy nagy pocakkal órákig várhattam, és sehol egy wc! Kész vicc volt, mert néha be kellett kéredzkednem (a szükség nagy úr) és elôször be se akartak engedni, majd végül kíséretet kaptam. :-) Most sírjak vagy nevessek??
margaréta

Bocsánat, nem írtam alá:

Margaréta
13+2
margaréta

Sziasztok !
Ann
En is a mult heten tudtam meg, hogy az orvosom elutazik 3 hetre kulfoldre, a 38-41. het kozott, tehat 90%, hogy akkor jon a baba.
En is nagyon, nagyon merges es ideges lettem, mert ezt is a vizsgalat vegen kozolte. A 38. heten kell visszamennem hozza meg egy vizsgalatra es azt mondta, majd akkor megbeszeljuk, hogy mi legyen. Jo nem ?
Idegesitettem magam rajta par napig, a ferjemmel es az egesz csaladommal egyutt, azutan mi is arra jutottunk, hogy le van sz..va.
Beszeltem a vedonommel es egy szulesznovel a korhazbol es mind a ketten azt mondtak, hogy ne foglalkozzak vele, mert az orvosomat latnam ugyis a legrovidebb ideig, (ha egyaltalan bejon).
Most azon gondolkodom, hogy ilyen esetben kinek kell penzt adni ? Mert azt azert mindenki elvarja, ugye ??? Kép
Mindenkinek tovabbi jo pocakosodast ! Kép
Dorki 35+2
Dorki

Sziasztok!

Szia Dorki!
Én is azt hittem, hogy október/novemberben mennek legkevésbé szabira az orvosok. Még jó, hogy nekem programozott lesz, mert már megbeszéltük a napot, mikor tuti bent van és ügyeletes a dokimKép De azért tegnap bennem is megállt az ütő amikor mondta, hogy mindenesetre beírja a kiskönyvembe a császárt, ha közbejönne valami és nem lenne ott amikor kellKép

Fiona!
Köszi a megnyugtatástKép Én csak azért izgulok, hogy ne a közös kórterembe kerüljek, mert az nem rooming in rendszerű és nagyon-nagyon érdekes alakok járnak be oda.Kép Pl. néha a hajléktalan nőket is odahozzák, mivel náluk az egészségtelen életmód miatt gyakori a koraszülésKép

Mindenkit megértek aki már türelmetlen, én is az vagyokKépKépKép

Na, mostanában, hogy minden nap írok, kb. 4 hozzászólás jut egy napraKépKép Hova tüntek a többiek?????
puszi mindenkinek!
Emőke+Édua (36+3)

hicudzsi

Hicudzsi!
Hogy hogy neked programozott lesz?

Ha kétes alakok is mászkálnaka korházban, akkor vedd le az ékszereidet mielőtt bemész Kép) és pénz is csak a rokonoknál legyen. Kép

Dorki
Ha az én orvosom nem lenne ott a szülésnél, akkor semmiképp sem adnék neki érte pénzt. Azt már elbukta. A terhes vizsgálotokért a felét már ugyis legombolta. Kép
Ha az ügyeletes orvos nagyon kedves aranyos, akkor talán neki adnék egy kisebb ősszeget, de nem annyit amennyit a fogadott orvos kérne.

Fiona
fiona

Fiona!
Az eros rövidlátásom miatt (-9, -10,5) lesz programozottKép De már beleszoktam a gondolatbaKép
Az tuti, hogy semmi értékeset nem viszek be!Pénz sem lesz nálam, csak egy nagyon kevés. Ha kell valami majd szólok a férjemnek. Még a mobilon is gondolkozomKép Ékszerem szerencsére nincs, a jegygyurumet meg itthonhagyomKép

Dorki!
Egyetértek Fionával! Az ügyeletesnek adnék én is pénzt. Aki ott volt a szülésnélKép

hicudzsi

Hicu!
Mi van akkor, ha a tervezett időpont előtt indulmeg a szülés? Akkor mindenképpen csaszi lesz?
fiona

Akkor rohanás vanKép De akkor is csaszi, mert a vajúdás és főleg a kitolási szakasz alatt, nagy a lehetősége egy esetleges retinaleválásnak. És nem szeretném ha a szülés után mentő vinne át egy szemészetreKépKépKép

hicudzsi

Hicu!
Megint kontárkodom! Az elsős fizetős szobában van zárható szekrény. Egy nap után legkésőbb lesz szabad hely ott is, max. egy éjszakát szoktak nem fizetősben tölteni.
Nálunk egy plussz rossz, hogy én is mindent itthon hagytam, aztán mivel betörtek mialatt a kórházba voltam, el is vittek mindent. Kép A sors kiszámíthatatlan.
Réka
muki

Réka!
Emlékszem a történetreKép Rettenetes lehetettKép

Csak annyira megviselt a tegnapi első emeleti társaság, hogy bőgve mentem haza.Kép De már jobbKép
Szerencsére nincsenek nagy értékeink, a mobil apucinál lesz ennyiKép Amúgy sem szeretném ha rámcsörögnének folyton:D

hicudzsi

Annann,
minden nap merem magam, hogy hol tartok. Mikor a naszutrol visszajottunk, akkor voltam 71,5 kg. Most meg vagyok 69,2. Persze ez is ingadozik, hol ennyi, hol egy kicsit kevesebb, hol egy kicsit tobb. De azt mondjak, hogy a pocakom no, mert mar latni valamit. Kép A lenyeg, hogy a baba novekedjen, nem? Kép

Eszty 14+4
eszty

Hicu!
A legrosszabb nekem az volt amikor mentem CTG-re, hogy ott a lift előtt ették a kínait (egy 20 fős "kis" család). Azt hittem menten kidobom a taccsot. És itt viszik át a babákat napi 6szor. Kicsit örültem, hogy végül a korán maradt a babám, de a Romming-in is jó megoldás.
Réka
muki

Hicu!
És az udvari cigizős kismamákhoz mit szólsz?
Lehet mondtam már, hogy amikor ott várakoztam két kismama hatalmas pocakkal cigizett és beszélgettek, hogy mióta vannak már bent, mert veszélyeztetett terhesek. Az egyik mondta, hogy neki már 1 hónaoja be kellett feküdnie. A másik erre szörnyülködött, hogy hogy lehet azt kibírni. Erre a másik kismama szívott egy slukott, jó mélyre letüdözte, aztán miközben jött ki orrán-fülén a füst, azt mondta: "Kibírom, mert nekem a gyerek az első!"

No comment!

Réka
muki

Szia Fiona!

Hicudzsinak írtál, de válaszolnék, ha megengeded: én abszolút nem értek veled egyet (nagy jövés-menés a szülőszobán).

(Egyáltalán: hogyan lehet nagy jövés-menés egy szülőszobán???????!!!!!???

Most vagy én értem félre, de egy szülőszobán szülnek, nem? És valaki idegen közben bemegy, vagy mi?
A Kútvölgyiben hermetikusan el van különítve, senki, csak az egy darab választott ember lehet jelen.)

Írtad, hogy megszűnik a külvilág. És az emberi méltóság? És a jogaim?
Akkor ennyi erővel vérbe fagyva mutogathatnak az RTL Klubon, amint az összetört autóm mellett fekszem, és kilóg a vastagbelem. Úgysem vagyok magamnál, nem??

Párom már ki van okítva + ha én mégsem zárnám annyira ki a külvilágot, úgy vágom hozzá egy idegenhez az első kezembe eső tárgyat (pl az infúziósállványt Kép ) hogy biztosan távozni fog.

Hicu, én tök megértem, hogy bőgve jöttél haza. Mi ez??? Pakisztán?
Miért ezt a kórházat választottad? És a Söpmérei egy BABABARÁT kórház???!!??

(A barátnőm is ott szülte gyermekét, és nemekm szinte megtiltotta, hogy u.e. tegyem).

Kedves Fiona! Ne haragudj rám, nem téged akarlak bántani, csak az ilyenen kiakadok nagyon.

Kép

Fruzsi
21+2
+4 kg
cinderella

Sziasztok Kép
Dorki, kedves sorstárs nem irigyellek! Kép Én speciel egyetértek Fionával. Le is írtam tegnap: egy ilyen helyzetben az tartsa a markát, aki tett vmit az ügy elömozdítása érdekében. A magánrendelésért alkalmanként fizetek, úgyhogy az le van kvittelve. A szülés az egy másik tészta... Hálás csak annak lehetek, aki ott van, nem??? Az ügyeletes doki meg valóban nem kapna annyit, mint a sajátom - aki végül is végigkövetett. Mondjuk jelen esetben a sajátomnak is nagyon pedáloznia kell ahhoz, hogy megkapja, amit szerinte jár neki Kép
Egyébként még a szülésznő is esélyes a díjra Kép Kép Kép Mi megbeszéltük a párommanl, hogy mindent utólag döntünk el, összbenyomás alapján. NINCS ELFELEJTEVE SEMMI!!! Kép Kép Kép

Eszty, tényleg az a lényeg, hogy a baba fejlődjön és nyugi, ő el is veszi, ami neki kell!!! Talán nem kéne olyan sűrűn látogatni a mérleget Kép Kép Kép (nekem nincs is, csak a védő néni meg a doki még, bár mostmár nem mértek, nemtom miért Kép Kép Kép öreg lennék??? )

Fruzsikám, a mocorgással mi van?

Alakul a szavanna terve, mostmár nem a levegőbe beszélek :oPPP
Pussz
Ann
annann

Sziasztok!

Mostanában kicsit eltűntem.de azért olvasgattalak Titeket!

Hicu!

Tegnap akár összefuthattunk volna,én is voltam bnet 2/4 11 körül,csak én a keményedés miatt! Az állapotok döbbenetesek az elsőn! O.K.,hogy teltház van /10-en szültek tegnap 11-ig/,de számomra is teljes káosznak és szervezetlennek tűnt az egész kép!

Zsazsa!

Olyan szépet láttál! Abszolút egyetértek Fionával,bosszúság ide vagy oda,én még a kórházban várakozva is elbőgöm magam a vadidegen kisbabákon!

Amúgy velem annyi a helyzet,hogy egyfolytában keményedtem,de nagyon durván,úgyhogy tegnap óta kicsit komolyabb gyógyszert szedek. Szerencsére a méhszáj,méhnyak nagyon jól viseli a megpróbáltatásokat,minden rendben. Ann történetéből okulva tegnap még századszor is elmondattam a dokimmal,hogy se sielés,se bármiféle kiruccanás a fiaim születéséig. Nekem úgy tűnik,tényleg számíthatok rá.

OTP hitel: ha már mindenki leírta,én sem hagyom ki. Velünk senki más nem állt szóba,úgyhogy kénytelenek voltunk őket szeretni. Már tök tutin beindult a folyamat,értem ezalatt,hogy kb. másfél milliót már kifizettünk előlegnek,amikor felmerült az egyik szabály félreértelmezése. Azaz az OTP vezetője,ahol intéztük a hitelt úgy éretlmezte,hogy nem fogadják el az egyik ingatlant,mert van rajta 50.000 Ft /!!!/tartozás /OTP/,amit be sem fizethetünk, ergo töröltetni sem lehet,stb. Már ilyen budapesti fő-fő valakinél jártunk /álmatlan éjszakák, bőgés,veszekedés/,és a végén átkértük magunkat egy másik OTP-hez. Utána sima ügy volt,de ezt a ki incidenst leírva most is görcsbe rándul a gyomrom.

Puszi nektek,és jó hétvégét!

Kisbuksi /22+4/
kisbuksi

Ja! Még egy kérdés: mi hamarosan már hetente fogunk dokibácsihoz járni. Akkor minden héten jár neki a szokásos összeg? Nincs valami bérlet,vagy családi kedvezmény Kép ? Vagy hogy van ez?

Kisbuksi
kisbuksi

Bérlet Kép Kép Kép ez jóóó - már nekem is ez kéne!
Majd a jöv&#337; 7en megkérdezem :oPPP
annann

Szia Ann Kép

Látszik már a pocogó Kép Nagyon szép Kép
Bár, képzeld el, még most is egy régi gatyómban üldögélek itten a melóhelyen. Szóval relatív.
A mocorgásról: mintha mocorogna, éreztem többször (főleg este) ilyen kis pukkanásokat a hasamban, nem tudtam dönteni mi az. Szerintem ő volt Kép
Olyan furi érzés, mintha dinnyét nyeltem volna, ma már kispapim kötötte be a cipőmet Kép
Ann, nagyon jó, hogy megpróbálod feldolgozni az eseményeket, és a hogyan továbbon gondolkodsz, meg azon, hogyan tudod a lehető legjobbat kihozni. Ez nagyon tiszteletreméltó tulajdonság.
Azért ugye beszélsz a dokinővel, hogyan is gondolta ezt, és ő is mondjon valamit, keressen megoldást, ne csak Te!

Valaki Dettiről kérdezett. Hát, Detti tanulKép Remélhetőleg. Elvileg úgy volt, hogy tornán összefutunk, de az egyik alkalommal nem éreztem jól magam, azért nem mentem, tegnap is volt, de vásárolnunk kellett, mert SEMMI nem volt otthon.

Képzeljétek, jövő héten tapétázunk Kép A babaszobát. Olyan boldog vagyok! Nem érdekel, korai-e! Arra nem akarok gondolni, hogy rossz is történhet! Ez a baba ott fog lakni! Úgyhogy anyukámnak is erőteljesen megmondtam: ne törődjön senkivel, kössön csak nyugodtan! Kép

Kisbuksi!

Szia Kép Vigyázz magadra!
Szerintem nem létezik,. hogy minden héten járna az a pénzt.. nem létezik. Kész csőd lenne, nem?
Ennyire más az ikerterhesség lefolytatása? 24. héttől hetente ultrahang?

Legyetek vidámak!!!

Borókám! Mi a helyzet veled?? Kérek majd lassan tájékoztatást, mikor hova érdemes mennem (szüléselőkészítőre, stb.), na és persze
helyzetjelentést a doktorbácsiról!!!

Puszi mindenkinek

Fruzsi
cinderella

Fruzsi!

Szerintem egyáltalán nem korai! Én minden apró kis tevékenységet,vásárlást annyira élvezek a babával kapcsolatban,minek várnék tovább? úgyis minden rendben lesz,nem? Mi tegnap vettünk lámpát,meg hozzáillő éjjeli lámpát a babaszobába,és teljesen elolvadtam. Ma is többször megnéztem már. A kérdésedre válaszolva: nem lesz mindenhéten Uh,csak mivel ugye ketten kicsit nehezebbek,jobban megerőltetik a méhet,méhszájat,stb. és ezt kell ellenőrizni rendszeresen. Kispapim komolyan felvetette,hogy hipp-hopp megtanulja ezt a méhszáj ellenőrzést,hogy ne kelljen hetente menni Kép. De az szerintem is abszurd lenne,ha ezért mindig ennyit fizetnénk. Vagy van még abszurd ebben a témában?!

Kisbuksi
kisbuksi

Fruzsikám,
örülök a mocorginak, az már biztosan ő!!! Kép Kép Kép Ez a cipőkötés... Kép Kép Kép késsssz Kép Kép Kép (én most nem hordok kötős cipőt... ja, de, csak belebújok Kép )
Szerintem nem korai szervezkedni, vásárolni. Nekünk a festés az már megvolt, de a parafa burkolást azt már félidő előtt megcsináltuk. Utána meg apránként jöhetett a mindenféle beszerzés. Ahogy KisBuksi mondja, én is nagyon élveztem, úgy apránként Kép Kép Kép

A heti összegre visszatérve: nekünk nem egyformán kell fizetni mindig. Más az összeg, ha csak vizsgálat van, ha UH + vizsg, ha még videora is veszik, ha kenetet vesz, meg mittomén. Mondjuk még kitapasztalni nem tudtam, hogy mi mennyi, de más... sok, mégtöbb, meg legtöbb :oPPP De tudok olyat, akinél probléma volt, és járt hozzá az utsó időben rendesen erre-arra - mindig legombolta a megfelelő summát... Nálunk evvan Kép

Na rárakom a kiselefántot is a tervre! Kép
annann

Sziasztok Lányok!Kép

Kisbuksi!
Én az elsőn ültema szülőszobák előtt, nagy hátizsákkal és vaskos könyvvel a kezembenKép De ott annyian voltak most, hogy csak na. Volt egy szülés, jött a család és amikor szegény csajt tolták ki, nem volt valami szívderítő látvány, az apja ott kamerázta...
HA a kórházba jársz a dokinkhoz ellenőrzésre, egy fillért nem kér érte!!! remélem elmúlika keményedés! Vigyázz nagyon magatokra!Kép

Réka!
A bagózós kismamámak már meg sem említettem, szerintem tiltani kéne!!! Meg azt is korlátozni, hogy egyszerre hány látogató jöjjön be.

Fiona!
Hát igen az intim hangulat tuti hiányzik. Azért mentünka Schöpfbe mert itt dolgozik a dokim, és mi orvoshoz mentünk nem kórházhozKép (Ugyanis nagyon jó sebész és a császár miatt ez különösen fontos volt)

Na puszi, mennünk kellKép Fája pocim, de muszáj..(brr) át kell mennünk anyámékhoz kutyát sétáltatni.

hicudzsi

AnnAnn
Lehet, hogy lemaradtam valahol, de mi az a szavanna?
Egyébként a Szavanna cimű sorozatot most ujra adják az MTV1-n. Ha valaki még emlékszik rá....
Én csak ezt az egy sorozatot nézem. Kép

Fruzsi
Egyáltalán nem baj, hogy megirod a véleményed. Én csak a régi szülésemből indultam, ki amikor 4 csaj szült meg mellettem mind különféleképpen. Már rég mind végeztek, amikor én még csak ott tágulgattam. De annyira szenvedtem, hogy nem zavartak. Vagyis egyedül a férjemet tudtam,hogy ott van, de őt meg csak állandóan cseszegettem. Kép
Nem is emlékeztem rá, hogy ennyire veszekedős voltam vele. Kép (csak utólag mondta el)
Ja, egyébként én elég birka türelmű vagyok. Csak ritkán borulok ki, de akkor nagyon!!!

Szülés közben végig nézhettem több különböző női "szendvedést". (ez egyébként a páromat is sokkolta)
Voltak olyan kismamák akik méltóságteljesen ,szinte egy nyikkk nélkül csinálták és voltak igazán jajgatosan. Aztán volt olyan aki ugy nyöszörgött, hogy végig röhögtünk rajta. (ez szemétség volt)
Ezektől az élményektől olyan nagyon gátlásos lettem, hogy szerintem ezért sem tudtam igazán tágulni.

Réka
Sajnálom a betöréses sztorit. Ez sosem jön jókor, de pláne nem egy hormonszintzuhanáson átmenő friss anyukának. Kép Én ilyentől nagyon tudnék sirni!!!

A cigizős történet elég megdöbbentő. Ezekre a kismamákra egy nővér vagy doki sem szólt rá?

Eszti
Ne aggódj a sulyod miatt, a baba még olyan pici, hogy az ugyssem tesz ki annyi plusz kg-t.
Étvágyad azért van? Fontos, hogy ilyenkor "okos" táplálékot vigyél be, ami használ a szervezetednek.
Nehogy kikészüljön a gyomrod!
Én az 12. hétig szintén fogytam 1 kg-t, DE a következő két hónapban meg felszedtem 5-t!!!!
Pedig esküszöm, hogy nem zabáltam!

Kis Buksi
Örülök, hogy jelentkeztél!!!
Szerintem azért jó, ha minden héten megnéz az orvos, de biztos nem fog elkérni érte annyi pénzt.
Egyébként eddig hogy fizettetek? Fix árakat mondott, vagy csak boritékban amennyit gondoltok.
Ha fix az ár, akkor nyugodtan kérdezz rá előre, hogy ezek a vizsgálatok mennyibe kerülnek majd. Ebből biztos megérti, hogy mire akarsz kilukadni.
Ha boritékos, akkor havonta elég egy boriték.

Rájöttem, hogy a mi szülési költségeink nem is annyira csillagászatiak az alábbi pl-hoz képest:
Egyik barátnőm már 2-3 éve szertnének babát, de most közel kerültek a lombik programhoz.
Kiderült, hogy előtte bizonyos hormon szinteket mesterségesen be kell állitani gyógyszerrel. A konkrét pár esetében a gyógyszeradag ára 130.000 Ft/hó !!!

fiona
22+4
+5kg (egy kis jóindulattalKép)
fiona

Fiona, és akkor még közel nem biztos, hogy sikerül lombikkal a baba (ha meg sikerül a szülési költségek nekik sem fognak elmaradni).
Meg előtte, hogy mennyi meghurcoltatáson, lelki és testi megpróbáltatáson kell keresztül menni, azt sajnos, vagy szerencsére csak az értheti meg, aki végigcsinálja.
Sajnos én is tudom, milyen szörnyű ez az érzés és irigykedve olvasom az állapotossággal és szüléssel kapcsolatos problémáitokat.

Legyetek nagyon boldgok mindannyian, akik itt leveleztek és adjatok hálát a sorsnak, hogy nem azon aránylag nagy %-hoz tartoztok, akik évek óta harcolunk, hogy gyermekünk lehessen.

Tímea
Tímea

Tímea,
Tényleg nehéz lehet ennyi mindenen végig menni.
A mostani terhességem előtt én is majdnem (de csak majdnem beleestem)

Egy sikeres spontán (22 éves voltam) terhesség és szülés 8 évvel ezelőtt.Kép
Aztán önkéntes szünet.
2 éve egy egyből összejött, de a baba számára sikertelen terhesség (10 héten eü. abortusszal végződött)Kép
Nem baj, gondoltam, gyorsan összehozunk egy másikat. Ekkor döbbentem le, hogy 6 hónap alatt semmi eredmény. Ekkor éreztem, hogy mégjobban kéne egy gyerek. Következett egy kis Closty kura. Ettől olyan agressziv lettem, hogy az utcán járva meg akartam verni a sima járókelőket is. Ez számomra olyan döbbenetes mellékhatás volt, hogy abbahagytam.
Visszatértünk a sima próbálkozáshoz. Minden hónapban remegtem a menzi előt, de semmi eredmény.
Áprilisban beszedtem egy doboz MACA VIBE-t. Hátha...
Májusbaban ugy döntöttem, hogy abbahagyom ezt az egész babamizériát. Már ugyis van egy gyerekem és ugy érztem, hogy nem lett volna erőm más orvosi módszereket végigcsinálni.
Életem egyik legjobb állásajánlatát kaptam egy másik cégtől és a saját munkahelyemen is kineveztek!
Elkezdem őrülten fogyozni (-5 kg) és tornázni (sztep és box aerobik) naponta.
Hétvégenként nagyokat buliztunk és iszogattam is rendesen (jaj, kérlek ne kövezzetek meg)!
Erre juniusban már nem jött meg.
El sem akartam hinni!!!

Erre nincsen józan magyarázat, hogy ez meg hogy jött össze! Kép Kép Kép Kép
Kérdeztem is a dokimat. Szerinte, biztos valami uj szerelem jött és egy harmadik fél besegitett. Kép Kép Kép
Fiona
fiona

Kedves Fiona!

A Szavanna egyszer egy film,ami most újra megy. Másrészt egy nagyon sajátságos kis életközösség,ami Ann Kisbocijának a falát fogja díszíteni sok-sok állattal,melyeknek esetenként nincs sok közük a szavannához,de ez kit érdekel egy ilyen remekmű esetében?

Abban teljesen egyetértünk,hogy nekem is fontos,hogy ilyen sűrűn lásson a dokim. Fix árak vannak,ha jól tudom úgy ,mint Annéknál /sok,több,mégtöbb a történések függvényében/. Csak igazából a szituációt nem tudom elképzelni: a végén szokás szerint megkérdezem,mennyivel tartozom,és lehetetlennek tartom,hogy ő erre azt mondja: ugyan,semmivel. Na mindegy,majd kiderül.

Hicu!

Most kivételesen voltam a kórházban,amúgy Múzeum utca. Az meg ugye más kategória...

Na,most már eltűnök! Jó hétvégét!

kisbuksi
kisbuksi

Sziasztok!

Velünk minden rendben, illetve semmi nincs rendben. Mióta itthon vagyok, úgy látszik nem fáradok ki rendesen (pedig volt olyan is, hogy egész nap vasaltam), s össze-vissza álmodok mindent. Vagy a babámért küzdök, vagy őt védem, vagy a családom a téma és értük vívok. A fene se érti ezt, cserbenhagy minden tudományom, ha magyarázatot keresek rá.
Múltkor meg 1 szép fejlett, szőke kék szemű babám született, s csak néztem, hogy biztos elcserélték.
Ebben a hideg nyálas időben semmi kedvem kint csavarogni. Csak a nagyon fontos dolgok miatt dugom ki az orrom. Pl. eljárogatok tanfolyamra a kórházba.

Fruzsi, ajánlom Neked is, mert hasznos, csomó kérdésedre választ kaphatsz. Ott tudtam meg azt is, hogy felújítják a szűlőszobát. Így Te már az új helyen hozhatod világra a mocorgódat.
Láttam csomó törpét is! Kép Olyan kis törékenyek és aprók és olyan édesen aludtak &#8230; mindjárt elsírom magam.
Újdonság még, hogy a Rendelőben kismamatornát indítanak. Kép Kérj beutalót a dokitól, s jelentkezz. (Én már taliztam a lányokkal, akik majd tartják és meg kell mondanom, nagyon szimpatikusak. Bízom benne, hogy szakmailag is remekelni fognak.) Dokink meglehetősen leterhelt. Kép

Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek és pláne frontmenteset! Kép

TOP 6-nak küldök 1 szekér drukkot! Én pedig most nyillaláselleneset kérek szépen.

Boróka 31+2 (még 61 nap egyben)
Boróka

Sziasztok!

Itt vagyok én is. Sikerült kigyógyulnom a náthából. Kicsit eltüntem, mert voltam egy csapatépítő tréningen.

Ma reggel voltam dokinál. Szerencsére minden rendben. Tökéletes lett a vérképem, vizeletem is.
Babuci is rendesen mocorog.

Most mennem kell, de majd jövő héten már aktívabb leszek. Addig visszaolvasok.

Jó hétvégét!

Tünde
21+6
rtünde

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: