A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Maminti, Zsuzska,
köszi az infót. Még mindig nem mertem ráadni, de már nem halogatom tovább. Felkészülök, hogy kemény napunk lesz.
Mi most vagyunk három hónaposak, és egy hónapig kell majd hordania.
Figyusztok,
ne nézzetek hülyének a kérdésért, de ugye nem baj, ha két kötelező oltás között nem egy hónap, hanem egy hónap és egy hét telik el?

KépKép
lili73

Sziasztok lányok!

Luca: Nagyon -nagyon sajnálom.... :( A másik baba egészségesen megszületik majd!!!!! Kitartás!

Szofi: Nagyon szép a pocakod!

Maminti: Jobbulást nektek, gyógyuljatok meg!

Mostanában ritkán olvastam, mert újra próbáltam aktívkodni, de nem megy... :( , estére tegnap nagyon megkeményedett a hasam, meg fájt is, úgyhogy tényleg pihennem kell.... :roll:
Mondjuk a babák kezdenek sokat mocorogni, főleg, ha fincsit eszem, meg ha zenét hallagatok, arra is reagálnak :D , viccesek!
Van esetleg összefüggés a magzatmozgások és a keményedés között?

Ma megjött a szopt.párnám, végre tudok majd aludni a pocakomtól remélem :)

Zsuzska: nem szeretnék túl tolakodó lenni, de azt szeretném megkérdezni, hogy te Szhelyen szültél? Ha igen, leírnád milyen volt,pl.mennyire voltak kedvesek a szülésznők, nővérek, stb., volt választott orvosod ill.szülésznőd? Persze, priv üziként is jó, hogy ne foglaljuk itt a helyet :) Köszi, előre is!

Kép
riddencs

Ja, és a vonalzón a kérdőjelek nem azért vannak, mert hülye vagyok, hanem mert még nem sikerült megegyezni az apukával a fiúnévben, idétlen neveket javasol :roll:

ja, tényleg azt is akartam kérdezni, hogy van valakinek Jane Twin Two babakocsival kapcsolatban tapasztalata? Mi ilyet szeretnénk, de csak hordozóval, mózeskosár nélkül. Hordozóban is lehet a babákat szállítgatni már újszülöttkortól, ugye?

Kép
riddencs

Sziasztok!
Maminti!
Sajnálom picurod!!Gyógyuljatok meg hamar!!
Lili!
Nekünk is ugyanolyan terpeszbetétünk volt mint Zsuzskának!Szerintem is adhatod a terpeszpelust is ruhán kívül,gy talán kevésbé dörzsöli a combiját!Remélem Barnusod hamar megszokja!!A két oltás közt szerintem a minimum a 4 hét,ha 1 héttel később kapják meg az nem gond...gondolom :oops:
Riddencs!
Tontiéknak van ilyen kocsija,kép is van fent róla jó pár oldallal előrébb.Én úgy tudom a hordozó újszülött kortól jó.Ha így keményedik a pocakod,akkor inkább pihenj sokat,nehogy kórház legyen a vége!!Ha sokat mozognak a babók attól is keményedhet,de a fájdalom mindenképpen arra utal,hogy többet kell pihenned!!Nekem is sokat keményedett a lányokkal,kellett is gyógyszert szednem rá+magne B6-ot,így is csak a 33.hétig bírtuk.
Szép napot!!

bognartundi0727

Riddencs,
Mi is ilyet akarunk! :wink: Benszinek ilyen van, én már kérdeztem tőle, mi a véleménye, bemásolom ide:
"Jané babakocsi:Én nagyon jónak tartom.Velem szemben helyezkednek el a hordoz ók,de a sport rész meg háttal nekem.Mózesest nem vettem,mert annak darabja 18kg+a baba.Elég a sima autós rész is.Az se pite,de kibírható!Egy mozdulattal összecsukhatóa váz rész csak 11kg.Sportos kerekei vannak,tehát strapálni lehet.Szerintem jó!És nem kell majd mégegyszer babakocsit vennem,mert benne van a sport is.Az autós ülése 10-13kg-ig jó!Majd csak azt kell vennem."

Maminti,
Jobbulást!

Kép
rebe
Dunaharaszti

Riddencs! bővebben a fogamzás/babát szeretnék 2008.02.17-én irtam le.volt választott orvosom a Varga doktor, ő nagyon lelkiismeretes orvos. én 4 hónapig voltam benn. szülésznőm nem volt mivel császár volt, de azok aranyosak. a csecsemősök meg no comment. minden este ott ültek a tv előtt és nézték a barátok közt. ha szóltál nekik valamit, akkor a plafonon voltak. nem segítőkészek. akkor adtam nekik pénzt/bon-bont annyit értem el vele, hogy éjjelre elvitték, mert ugye itt a fiókos megoldás van. szülés után 5 napot voltam benn, ebből 3-at infúzion. de ezt az 5 napot egy az egyben végigbőgtem. 4 hónapig egyszer sem sirtam, de az 5 napon igen.
Te is itt fogsz szülni? ki a dokid. ha még van kérdésed irj, akár privit is!

szép napot Mindenkinek!

zsuzska80
Szombathely

Luca! Sajnálom. Nagyon erős vagy, hogy ilyen pozitívan tudod kezelni ezt a helyzetet. A másik picurkáddal egész biztosan minden rendben lesz.

Maminti! Jobbulást nektek!

Mi tegnap voltunk CTG-n, +UH+flowmetria. A CTG-nél megint végig aludtak, fájástevékenység gyakorlatilag nulla, lepények még rendben, méhszáj zárt. Szóval úgy tűnik egyenlőre még nem akarják látni anyut kívülről is. És nagyon nőnek. Teljesen egyformák és a mért adatok alapján mindketten megfelelnek egy 36 hetes egyes terhességnek. Becsült súly: 2750 g.

Éééééééééés találtam végre gyermekorvost. Ma voltam nála a receptekért, nagyon aranyos doktornéni. :D

Kép

Kép
szofi74

Sziasztok csajok!

Látom vannak új kismamik,és a régiek is megvannak!
Nekem sajnos nem sok energiám van a gép előtt ülni.inkább csak olvasgatni szoktam mostanában!
REBE:Képzeld nekem is két kislányom lesz,Vivien és Nikol.Amúgy minden oké van nálatok?Nekem minden eredményem tuti,a csajok is jól vannak!Csak néha úgy érzem magam mint egy lufi,és majd szét durranok! :lol: :lol: 13kilónál tartok! :oops: :oops: Te?
most ültem a gép elé de már fáj is a hátam! :roll: :roll:

Kép
gina25

Szofi,
De jó, nagyon szeretnek ott bent lenni! :D Örülök, hogy minden ok. Szép a súlyuk is már!

Gina,
Örülök, hogy jelentkeztél! :D Gratula a kiscsajszikhoz! Amúgy nálunk is minden ok, jó lett az összes laborom és picurok is növögetnek szépen. Én jelenleg 9 kg-nál tartok, de nem voltam vékony előtte, szóval azért nem árt figyelnem! Szerintem a 13 kg nem sok!

Kép
rebe
Dunaharaszti

Tünci,
képzeld, úgy látszik, meg is szokta, nem is sírt. Éjszakára levettem neki. majd megkérdezem a doktornénit a keddi oltásnál, hogy éjjel-nappal kell-e hordania. Annyira fáradt vagyok, hogy menten összeesek, megyek aludni.

KépKép
lili73

Sziasztok!

Luca, lehet mar tul vagy rajta, sajnalom, nagyon sajnalom!!! Erot es kitartast kivanok Neked! Gyere itt szivesen latunk! Sok, sok oromet az egeszseges, gyonyoru kisbabadban akinek hallom mar tudod a nemet csak nem szeretned elarulni!!! :wink: :D

Riddencs: nekem ez a babakocsim van es en meg vagyok vele elegedve csak nem fer be a liftbe es szet kell szerelni de ha Neked nincs lifted, van hely a lakasban (mert baromi nagy) akkor minden ok. Nekem sincs mozeskosaram hozza mert igy sem ferunk el, a sok babaholmitol mar lassan ki kell koltoznunk a lakasbol :lol: igy mi szuletesuktol fogva a hordozot hasznaljuk, nem olyan kenyelmes se a babaknak se nekunk mint a mozeskosar de ez van. En a helyedben megvennem! Mar ha tudod.

Gina: gratula a lanyokhoz! Tenyleg sokkal tobb lany van a topokbabak kozott mint fiu. :D

Annam ma ezt muvelte:
Kép
Kép

KépKép
KépKép
tontica

sziasztok!

Tontica!
Nagyon ügyes Anna! :)

Szanet, Szofi!
Annyira izgi!!!! :D

Ma már nekem is 38 fölé ment a lázam :? Isszonyat szarul vagyok, Hanga baba mindjárt megfullad aköhögéstől, alig tudott szopizni az orra miatt, szóval most nem vagyunk túl jól. Kingust ma lepasszoltuk a nagyszülőknek, hogy legalább ő ne kapja el. Szerencsére Andris túl van a nehezén, bár szörcsög és sípol, de legalább jó kedve van...

Kép
Kép
maminti81

Hali!

Szofi! Gratulálok a szupi eredményekhez. Jó neked, hogy így bírod. Igaazán f@sza csaj vagy!
Én meg itt tipródok az ágyamban egész nap és a klotyóra is alig bírok kimenni. Na, de nem panaszkodunk!!!!

Tontica! látom Annának van fülbevalója. Mi is akarunk a kórházba berakatni csak nem tudom milyet vegyünk, mert félek, hogy a lógósba beleakad a ruhácskája és kiszakítja, a pici gomb szerűnek meg hátul a füle mögött nyomni fogja a fejét a bedugója, nem? Lehet, hogy későbbre kellene halasztani?

Kép

Kép
kamilla306

Kamilla, én is akartam Fanninak a kórházban rakatni fülbevalót, de nem raktak. azt monták legkorábban a 4hós oltás után lehet, mikor van valami védettsége neki. pedig már én is megvettem, francia kapcsos, rózsaszin-fehér köves. nem tom hogy birja majd vagy hogy zavarja-e.
Pocikép?

Lili! nekünk mindig hordani kell a terpeszpelust. csak fürdésnél nincs rajtuk.

szép napot!

zs.

zsuzska80
Szombathely

Riddencs -ikres barátnőméknek Jane kocsiuk van -a fiúk kinőtték a mózest így eladná -nagyon tip -top család a mózes olyan mintha új lenne- ha esetleg érdekel írj privit lefényképezem neked és megkérdem az árát is (9 hónaposak a fiúk és most lett csak kicsi)
Üdv Panni

Kép
Kép
panni7

Én is attól a pár naptól félek a legjobban, amit szülés után bent kell tölteni. ráadásul, ahol én szülök, oda nem engedik be Apát se. Remélem nem lesz semmi komplikáció és 3 nap után hazaengednek majd.

Zsuzska. Köszi az infokat! :)

Kép

Kép
kamilla306

Kamilla!

Miért nem engedik be a párod a szülésre!!???

Tonti:

Anna nagyon édes!
Jaj, mikor nézem a gyerkőcöket, mindig eszembe jut, h néhány hét és nekem is itt lesznek a manócskák!!! :lol:

szanet

Nem a szülésre nem engedik be, hanem a gyermekágyra. Pár órát együtt lehetünk az őrzőben, de aztán neki el kell menni.

Néhány hét???? Néhány nap!!!!!!

Kép

Kép
kamilla306

Kamilla:

Remélem néhány hét :lol:
Végülis kb 2 hetet még lehetnek bent :D :lol: Majd eldöntik, hogy akarják :)

Az sem jó, ha később sem mehet be :cry: Kitartás, biztos gyorsan eltelik majd aza 3 nap!

szanet

Sziasztok!

Túl vagyok a beavatkozáson.Már nem vagyok ikres kismami.
Úgy néz ki, minden rendben van, ma reggel megnézték uh-n.
Egy hétig feküdni kell, nehogy elmenjen a másik baba.

Jövő csütörtökön kell újra uh-ra menni.Addigra túl leszek a veszélyes időszakon.
Vendég

Luca,
Nagyon szorítok neked, de minden rendben lesz! Gondolatban veled vagyok! Kitartás!

Kép
rebe
Dunaharaszti

Luca!

Sok-sok pozitív energia neked!!!! +++++Minden rendben lesz, majd meglátod!

szanet

Lányok, mindenkinek
Kép

Kép
rebe
Dunaharaszti

Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok!

Kép
Vendég

Sziasztok!

Szanet, Szofi Lassan már te is babázhatsz. Húúú de izgi, ilyenkor már sok ikresnek megvoltak a babócái. Már nem emlékszem, sima szülés lesz?

Tontica Látom nálad is gézengúzok a gyerkőcök. Nem semmi, ha belendülnek. Mászással hogy álltok? Kilók? Te adatsz nekik valami nem kötelező védőoltást???

Maminti Kitartás! Remélem már jobban vagytok, annál nincs is rosszabb, ha betegek a lurkók. Te hogy állsz a nem kötelező védőoltás témához?

Kamilla Gyorsan el fog telni az a pár nap a szülés után. szint észre sem veszed. Én Laurának 3 hónaposan lövettem a fülét, mivel a koriban nem csinálták, meg annyira pici volt a fülecskéje, hogy sztem nem is lehetett volna. A csajszi aki csinálta, azt mondta 6 hetes volt a legfiatalabb páciense. Semmi gond nem volt utána. Csak az az 5 perc a durva

Riddencs A névválasztás nem egy egyszerű dolog, de pontezért izgi, reméljük mire megszületnek rátaláltok a megfelelő névre és nem kérdőjelek fognak az anykönyvi kivban szerepelni.

Gina Én 20 kgt híztam, de lement azonnal, a koriból 5 kg pusszal jöttem, az is leolvadt egy pill alatt.

Mindenkinek kellemes ünnepet, szép időt és sok locsolót (aki szereti).

Üdv: Zsani

snezsanett

Kép

jucicuki

Kép
Nagyon kellemes nyuszis ünnepet Nektek!!

bognartundi0727

Sziasztok!
Luca!
Sajnálom,hogy így alakult!Sok erőt és kitartást!!!
Tonti!
Gyönyörű a nagylányod!!!
Maminti!
Jobbulást Nektek!

bognartundi0727

Sziasztok :P
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok Nektek szeretettel!

Kép
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Juci,
a csajok szoktak azért sírni is? Mindig olyan érzésem, van, mintha a világ legkiegyensúlyozottabb babái lennének :P
Bezzeg nálunk mi volt ma... Aliz olyan módon tud ordítani, hogy olyat még nem láttatok szerintem. És látszólag minden ok nélkül. Egyik pillanatban mosolyog, a másikban hörög a sírástól.

KépKép
lili73

Lili :lol: néha szoktak (lásd Dévény :cry: , de azért itthon is :wink: ) de tényleg nagyon kiegyensúlyozott gyerekek, hála az égnek (meg remélem egy kicsit nekünk is, talán mi is jól csinálunk valamit)

Puszi Mindenkinek!

Judit

jucicuki

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

Kép
Vendég

Luca kitartás vigyázz a picikédre!

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET! :D

lanyané

Juci,
biztos, hogy jól csináljátok! Talán éppen erre lenne jó a napirend, amit ugyebár én nem tudok egyelőre tartani :cry:

KépKép
lili73

Lili, majd belerázódtok!
Az elején én sem gondoltam volna, hogy ilyen szépen kialakul :wink:
Emlékszem, mikor azon aggódtam, hogy a kaják miatt minden este más időpontra jön ki a fürcsi :oops: :roll:
Kitartás!

Judit

jucicuki

NAGYON BOLDOG HUSVETI UNNEPEKET KIVANUNK MINDENKINEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bar nalunk a husvet erdeklodes hianyaban elmaradt :roll: :lol: nagyon beteg voltam, egesz nap hanytam meg focstam, szerencsere csak en, most mar kezdek jobban lenni de gyenge vagyok.

Egy-ket "husveti" kep:
Kép
Kép

Lili ne aggodj, ilyen az eleje de elobb-utobb konnyebb lesz!!! Bar az enyemek meg mindig leorditjak neha a fejemet. :lol:

A GYERKOCEIM MA FEL EVESEK! :D

KépKép
KépKép
tontica

Tontica,
hihetetlenul helyesek! Így szeretik egymást?
Ma csoda történt, mert a reggel 6 órás ébredés és kajcsizás után újra elaludtak a kiságyikójukban. Végre tudtam reggel zuhanyozni, pakolászni, ilyenek...
Alizért aggódom viszont: nem hajlandó cumisüvegből inni újabban. Megvan a szopi, majd adnánk neki a cumit a táppal pótlásként, de elkezd iszonyúan sírni, ordítani. Azt nem tudom, hogy azért, mert most úgy döntött, hogy kevesebb az adagja, stagnálni akar kicsit a növekedésben vagy mert valami rossz élmény érte, és fél a cumisüvegtől. A 120-130-ak helyett, amiket evett, most csak 60-90-eket eszik így.
Most mit csináljak? Kínáljam neki mindkét cicit, és Barni ne kapjon anyatejet? Barni nagyon cicifüggő.
Teszek legfrissebb képet. Ezzel kívánunk nektek nagyon kellemes húsvétot!
Kép

KépKép
lili73

Ja, és a kép csalók, mert Aliz kisebb, csak 5200 g, Barni meg már közelít a 6 kg felé :roll:

KépKép
lili73

Sziasztok lányok!
Ezen a topicon új vagyok.21 hetes ikres kismama vagyok.
Megszeretném tőletek kérdezni , hogy volt -e köztetek olyan kismama ,aki az egyik babájának nem érzi a mozgását.

11 napja voltunk uh.-n és akkor látszott ,hogy mind két baba mozog rendesen,egymással bunyoztak:)A dokinéni szerint minden rendben van velük.
Rá pár napra megéreztem a jobb oldali babucinkat mozogni,ő mindennap mozgolódik.A bal oldali babát nem érzem.

Elülső és hátsó fali a méhlepényem .Lehet ,hogy emiatt nem érzem még?
Volt igy közületek valaki?
Légyszi irjatok!!!!
amonré

amonré,
volt olyan bizony, hogy az egyiket nem éreztem. Illetve, nem voltam benne biztos, hogy melyiket is érzem. Nekem Aliz, aki fönt, keresztben feküdt, állandóan mozgolódott. Barniból, aki végig úgy feküdt, hogy a feje egészen a méhszájamnál volt, szinte semmit nem éreztem. Mindig nagyon kellett figyeltem, hogy mikor érzem az ő mozgását is. Szerintem mindannyian átéltük azt az izgulást, amit te most. És mindig alaptalannak bizonyul az izgulás. Azon kívül a 21. héten szerintem még esetleges a mozgás érzékelése. Később, a 26-27. héten válik igazán kifejezetté és állandóvá, ha jól emlékszem. Addig eltelhetnek úgy napok, hogy szinte semmit nem érzel.
Védőnőd nem tud szívhangot nézni? Nekem az mindig megnyugvást hozott.
Ne izgulj!

KépKép
lili73

Sziasztok!
Tonti!
Naaaaagyon édik a lurkók!Nem semmi ez az összebújás :D :D :D Küldtem Nektek egy fél tortát :D :D Boldog fél szülinapot!!!
Lili!
Gyönyörűek a gyerkőceid!!Remélem Barnabás már megszokta a terpeszpelust!
Különben meg ne aggódj,majd rendeződnek a dolgok és napról-napra könnyebb lesz kicsit!Alíznak azért csak próbáld a cumisüveget hátha meggondolja magát :(
Amonré!
Üdv!Szerintem is korai kicsit,hogy meg tudd különböztetni a mozgásukat,de lehet hogy a lepényed tompítja az érzést.Ne aggódj,biztosan jól vannak a babók :D

bognartundi0727

Köszi , hogy ilyen hamar válaszoltál nekem.

Voltam védőnőnél 1 hete és akkor meghallgatta a babucik szivhangjait is.A jobb oldali tiszta volt ,a bal oldaliét elég sokáig kereste ,mert összekeverhető volt a hasi érrel, ami ott fut.Nem nyugtatott meg ,igaz elég parázos vagyok.
Én is azt a babát nem érzem ami a méhszáj felé van, a másik faros babucit szinte mindig.

Most kezdtem el elölről olvasni ezt a topicot ,hátha okosabb leszek.
Köszi
amonré

Tünci,
képzeld, megszokta Barni a spécipelust. Csak kár, hogy műanyagból van, mert kicsit mindig befülled alatta. Kicsit nedves a rucija elől, ahol a pelusban összegyűlik a pisi. Lehet, hogy be kéne neveznem egy vállpántosra, az textilből van, gondolom.
Megnéztem az albumodat, az egyik wécés kép csúcs! Szép lányok Nóra és Sára!
Aliz már öt órája nem kér enni. Csak szopja az ujját, de azt nagyon. Biztos túlparázom a dolgot. Ma volt vendégünk, azt mondta, szerinte fehérlik az ínye. Lehet, hogy 3 hónaposan jön a foga??? Holnap úgyis megyünk oltani, majd rákérdezek mindenre a doktornéninél.

KépKép
lili73

amonré,
megértem, mert én is parázós vagyok-voltam, de hidd el, hogy alaptalan a legtöbb félelmünk. Milyen viszonyban vagy a dokiddal vagy a védőnőddel? Kellemetlen tud lenni, de ha nagyon izgulsz, hívd fel valamelyikőjüket, hátha meg tudnak nyugtatni. Akár egy soron kívüli uh-val vagy szívhang-hallgatással. Vagy menj el egy 4D-s uh-ra, igaz drága, de megéri, hogy ne izgulj :wink: !

KépKép
lili73

De végül megtalálta a védőnő a bal babuci szívhangját is. Nem? Az is tök normális, hogy nehezen találja meg, ilyenkor még nagyon picik.

KépKép
lili73

Megtalálta .

Holnap megyek dokihoz ,mert amig nem nyugszom meg a babáknak sem jó.Remélem minden oké lesz ,majd irok nektek!

Köszi mindenkinek a segitséget!
amonré

sziasztok!

nagyon édesek a babák.
Lili! Igaza van Jucinak,sztem is rend a lelke mindennek, de erre mindenkinek magának kell rájönnie hogy mi a jó. nekünk a békák, egy hete átalusszák az éjszakát, de legtöbbször úgy hogy még cumi miatt sem kell felkelnem. este 8tól reggel 5ig, de ma pl 6-ig. egyébként én nem vagyok/voltam ilyen határozott ebben, a férjem volt az. én sajnáltam ha sír mert éhes, de nem lehet az hogy óránként egyenek. aztán így alakult ki a rend. én is ha nem úgy volt az egyik etetés, akkor nem úgy jött ki a fürdés, és én ezen már reggel paráztam. aztán mindig csak alakult a nap.
terpeszpelus: a kantáros alatt is befülled... :shock:

tegnap voltunk anyuéknél 50 km-re innét. nagyon jól bírták az utat is, meg az ottlétet mert sokan jöttek hozzánk, és mi is voltunk két helyen. abszolút nem sírtak, kis édesek voltak.
egy-két kép.

Kép

Kép

Kép

szép napot!

Zs.

zsuzska80
Szombathely

Amonné!
Én is a 20. hétben vagyok és én folyamatosan csak az egyik manót érzem.Nekem is első és hátsó fali a lepényem.Szerintem ne izgulj,legalább neked is meglesz,hogy melyik baba fog mindig várni a sorára,melyik a nyugodtabb... :lol: :lol: :lol:
Ha baj lenne valamelyikkel is,biztos jelezne a szervezetünk! :wink:

binyek

Amonné én is pont így vagyok vele és azt mondták azért nem érzem annyira az egyik babut mert az ő lepénye elöl tapad és felfogja amocorgást,a másiknak hátul tapad őt jobban érzem úgy kiűt hogy behullámzik a hasam :D nyugi minden rendben :wink:

lanyané

Sziasztok!
Mennyi szép baba! :D
Megmutatom a 23. hetes pocomat:
Kép
Hihetetlen, hogy nő :shock:

Én spec. mindkét babát érzem, de 2 hátsófali lepényem van, s az egyik baba keresztben van felül, a másik hosszában, fejvéggel alul. Így könnyű érezni :wink:

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: