A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Memme!
persze hogy értem :D
de már kezdem magam szégyellni!! Már nem egy anyuka írta, hogy hogy felnéz rám, meg mindig rám gondol, ha nem bírja ... Ti itt mind elalább ilyen, HA NEM TALPRAESETTEBB ANYUKÁK VAGYTOK!!!! Olyan cikisen érzem magam. Én semmivel nem vagyok jobb, több, stb. mint TI!!! Ezt tessék megjegyezni!!!! :D :D :D :D :D

(tény, hogy mikor ilyeneket írtok, akkor elgondolkodom, hogy lehet hogy kamikaze-anyuka vagyok és nem voltam elég átgondolt :lol: :D de aztán megnyugszom, hisz úgy szép az élet ha zajlik :D )

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Memme! igazad van,nem szabad pánikolni :lol: én is azon vagyok :lol: én sem tudom igazából mitől jött elő....?
de kinövöm :lol: és Melinda is :lol:

Veronikusz! akkor nem tom mi nem stimmel... :shock:

[b]Zachár Erikának Boldog szülinapot![/b] néztem az iwiwen :wink:
Kép
Vendég

Veronikusz! már hogy lennél kamikaze mami?????
azért már 3 gyerek? nagyon helyes,sőt majd jön a 4ik is :wink: :lol: és tényleg ettől szép az élet.....mármint ha zajlik...
Vendég

Hali!

Gabi, én azért írtam ezt, mert az eset a MÁv-ban történt, és a dokim elmondása alapján már a zárójelentését írták, minden rendben volt, amikor rosszul lett és nem tudták újraéleszteni. Vagyis nem a szülés szövődménye volt. Csak ugye a médiának az hír, hogy egy kismama meghalt, az, hogy egy ember, az nem. (amúgy a dolog már 3 hete történt, csak most valaki felkapta a hírt, és gyorsan végigfutott a médiában)

Memme
, ez jó hír. Gondos szülők vagytok, és figyeltek rá, úgy látszik, most ez kell neki! Nagy fejlődésen megy keresztül, tesója született, stb. Biztos minden rendben lesz!

Brigi
, jók a képek!

Linocs! Eljutsz majd a fáradtság azon szintjére, amikor majd nem nézed meg percenként a lánykádat, hanem örülsz, hoyg alszik. Vagy csak én vagyok ilyen érzéketlen? :D

mtunde

Sziasztok Anyucik!
Nagyon rendesek vagytok, hogy hiányoltok, este próbálok jönni, hozok képeket, meg Hannának locsolóverset, de most éppen egyszerre horpasztanak(Zsuzsi, néha még van ilyen azé!), próbálok haladni. Jankómamáék érkeznek szombaton a nagy kocsonyákkal, legalább az asztalt le akarom takarítani, hogy tudják hova pakolni az árut. Ha ébren vannak, csak a húsomat rágják a gaz piranhák, Flóri egyfolytában kapaszkodik fel a lábamon, Jankó megint kátránycsakazértisrosszvagyok korszakát éli, azonkivül, hogy ő is 6-nál tovább nem bír viszintesben maradni az ágyban- szóval keménység, hajhullás ezerrel-vidám a hangulat Őrbottyánban. :D Később benézek részletekkel, addig is mindenki vigyázzon magára meg a lurkókra!!
Emes

Kép
Kép
paklincs

Képzeljétek, Villő nem akart aludni, ezért kinyomta magát az ágyban, nézelődött, majd hátra fordult 2x is :!: Gondolom, ez azért még nem lesz rendszer! :)

És egy gyors körkérdés: csak én vagyok olyan perverz, hogy szeretem a nyers piskótatésztát? Képes vagyok ki is keverni magamnak 1 tojásból. :oops:

mtunde

Na, ebből lesz vita, rendesen!

http://index.hu/gazdasag/magyar/benda5326/

mtunde

Miért nem ír senki? :(

Most hívott anyukám, hogy nem mennek Kiskunmajsára, mert a nagybátyám, aki a főszervező szokott ebben lenni nem kapott engedélyt az orvosától ( 1,5 éve nyirokrákban szenved hol jó, hol rossz eredményekkel) most épp 0 az immunrendszere.
Úgyhogy Bene is itthon lesz velünk. Kezdhetek festeni tojásokat :)

mtunde

Tünde,
Hidd el, az jobb, ha csak télen, a száraz levegő miatt jön ki. Könnyebb kezelni. Nem tudom most mivel fürödtök, de a Babe termékekről én is csupa jót hallottam. Mi mezei dokinénis mosakodókrémet használunk. Meleg vízzel tusfürdőt csinálok belőle, belecseppentek 5 csepp A-vitamit és nagyon ajánlom a Ligetszépemag olajat! Ebből is 5 cseppet teszek a kész, 200ml "tusfürdőbe". Ezt lehet külsőleg és belsőleg egyaránt használni. Kifejezetten ekcémára ajánlják. Gyógynövény boltokban kapható. Kb. 1000.- Ft, de sok. Gyerekeknek csak pár csepp kell. Nekünk carbamidos krémet írt fel a doki. Nem szteroid, teljesen ártalmatlan cucc, de első lépésnek megfelel. Sokszor ez is használ, főleg az olyan típusúra, mint Benének van. Ivánnak sajna nem sokat használt, de neki mástól van. Amit viszont még ajánlanék...1dl vízbe egy kávéskanál szódabikarbóna és ezzel kenegetni. Kis vattapamaccsal kivitelezhető. Nekem ez a leghatásosabb. Ugyanezt a löttyöt meginni is hasznos (mármint ezt az arányú keveréket), reggel, éhgyomorra, de egy gyerek torkán nem biztos, hogy lemegy. Kicsit sós :?

Méreg az anyatejben... Hát igen. Ezen is látszik, hogy mennyire nem mindegy, hogy mi vesz minket körül és hogyan táplálkozunk. Sajnos sokmindent nehéz kikerülni és sokszor nem is gondoljuk, hogy mi minden van egy kajában, amit megveszünk. Gondolok itt a felvágottakra (ez kész horror) és a tőkehúsra, amit egyáltalán nem tudunk ellenőrizni.

Aktuális botrány: Útálom a médiát. Talán ezért nem olvasok újságot és nézek tv-t, hallgatok rádiót. Vagyis de, de csak minimálisat, hogy azért nagyjából képben legyek. Mindennel ez van. Botrányt és riadalmat keltenek, félinfókat szórnak el, az emberek meg lázonganak és sokszor nincsenek is képben, hogy mi is történt valójában, mi az egyéb háttér.

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Veronikusz jééé tényleg ez van a vonalzón :D Most akkor melyik a rossz???Meg lehet azt valahogyan nézni???úg :D y emlékszem, hogy én is akiírt időpontot írtam be, de mindjárt megpróbálok valamit csinálni neki.

KépKépKépKép
vdorka3

Tünde
Villő nagyon ügyes!!! :D Jó korán kezdi a mocorgást! :D Nemsokára szaladhatsz utána is! :D
A kikevert piskótatésztát én is szeretem, de (sajna)a gyerekek is, úgyhogy én többet keverek be, hogy tudjunk közösen nyalakodni. :lol:

Jó éjszakát mindenkinek!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

próbáltam a vonalzót megvariálni.Ha a kiírt időpontot írom be akkor nem azt írja amennyi hetes vagyok,hanem 3-4 nappal kevesebbnek számolja.Azt viszont nem tudom,hogy a hátralevő napokat mikor számolja jól.Szóval nekem most az utolsó mensi napja van beírva.....Ki tudja, melyik a jó.Elvileg egyeznie kellene a kettőnek.

KépKépKépKép
vdorka3

Nagyon kedvesek vagytok, tök jó volt olvasni azt a sok szépet, amit a gyerekekről írtatok. Nekem nyilván ők a legszebbek a világon, de hízik az ember mája, ha más is szépnek látja őket.

Tünde,
ne keseregj, én irok. Nyugdíjba se mentem. Apjuk viszont csütörtökön megy a nyugdíjasbulijára, annyira kemény(38 éves). Kicsit próbáltam lázadozni, hogy most már nekem is járna mulaccság, azt mondta, ő se szól be, ha majd nyugdíjas koromba szervezek magamnak egyet. Ha! Akkora már egy pohár sört se tudok majd úgy meginni, hogy ne lötyögtessem le a réklimet.

Ancsa,
Nagyjankó nem néz helyszínelős rendőrösös filmeket. De Magyarországon minden úgyis tökre másképp van sztem, mint ezekben...

Memme,
örülök, hogy pozitív hírek vannak Melindával kapcsolatban!

Gabi, Eni, Steffi,
remélem minden a legjobban alakul Veletek!

Adri,
nem tervezek harmadikat.Szomorkodom is miatta. Szóval ha egyszer ránk szakad a lottó ötös, egyből belevágunk, de amíg az anyagi helyzet, olyan, amilyen, addig létszámstop.Hát ez van.

Linocs,
nagyon formás, édes a lányod. Meg szabad kérdezni, hogy mi ez a sok bohócorros fénykép?

Borsa,
nem izgulni, Micu Emmájé, nem kavarunk be. Lassan mehet a páros érobik...

Veronikusz,
minggyá bolondok napja! Bocitekintet bedob!!!

Reni,
tényleg működik ekcémára a szódabikarbóna? Nekem a mosószerektől szárad ki időnként a kezem, úgy hogy ki is sebesedik. Erre mehet szerinted?

Hanna,
idén ez van repertoáron:

Húsvét másodnapján az jutott eszembe
Csapot, vizipuskát veszek a kezembe,
Elindultam vele Kinder tojást venni.
Adjátok hát lányok,
ha nem sajnáljátok
mert ha sajnáljátok, vizipuskám készen,
ablakodon betartom, a ruhádra zúdítom.
E Húsvét ünnepnek második reggelén,
tudják azt már maguk, mért jöttem ide én.
Gyertek hát elémbe szászorszép leányok,
piros rózsavízem hadd öntözzem Rátok.
Aztán nyugodt szívvel innen távozhatok,
ha emlékül néhány Kinder tojást kapok.

Nálunk még annyi aktualitás, hogy április elején óvodabeiratás, én meg kicsit lelkibeteg, olyan fura, hogy itt tartunk. Jankó azt mondja, hogy szeretne menni, meg tudom, hogy nem tarthatom örökké a szoknyám mellett, mégis olyan nehéz...pityogtató érzés... :cry: :roll: Ennyit lelkiéletről.

Na de vasárnap nem teljesen állatkertben voltunk, hanem az állatkert mellett van egy játszóház, na ott. Teszek fel pár képet, ha nem bánjátok.
Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Hát így mulattunk. Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
paklincs

Reni! Köszi, a Babe-t megjegyzem. (Kati, neked is köszi)Pont ma ellenőríztem Bene lábát (apja fürdeti, kenegeti, így nem minden nap látom :)) és teljesen elmúlt megint, pedig csak hidratáltuk. Meg persze kiiktattunk mindent a fürdővízből, csak a gyógyszertári fürdetőjét használtuk Villőnek. (még jó, hogy az ő bőre bírja a neogranormont is. Amúgy Bene bőre is bír mindent, ha nem közvetlenül kapja, hanem oldva a vízben. Cska most elkezdett önállóan mosakodni, és ennek hatására ő adagolta magára :)
Mindenesetre én is nyugodt vagyok, hogy ez nem vaalmi durva allergia, és lehet kezelni viszonylag gyorsan. Pláne, ha még időben észre is veszi az ember!

Adri, most akkor megnyugodtam, nem csak én vagyok ilyen. :) Mondjuk én itthon sutyiban csinálom, mert amikor apja látja, mindig patáliát csap, hogy milyen gusztustalan.

A mérgezett anyatejes cikkben az volt a legmegdöbbentőbb, hogy milyen régi mérgek is még itt mozognak bennünk. Nem lehet kivédeni, mert ugye hozza az ivóvíz, a zöldség-gyümölcs, stb. Erre mondta a férjem, nem kell aggódnom, én úgyis nutellát eszem :)

mtunde

Emese! Jók a képek. Nem semmi a locsolóvers,én meg nem bírnám tanulni :)

Képzeljétek, Beném tud ám beszélni, ha akar, és elég lassan mondja, hogy értsükis. (mondjuk sejtettem is, hoyg elhaparpja-hadarja... stb), szóval egyik nap mamámnál voltunk, délután kelt fel, mama adja neki a túrórudit, én közben Villőt tömtem. Mama mondja: "Látod, Bene, Villő is eszik" Erre Bene tök érthetően (nyilván még alvásból lelassult állapotbna számunkra érthetően): "Eszik a Villő" szóval még meg is fordította a szórendet. Hihetelten élmény volt, mivel már 1 éves kora óta mond szavakat, és kezdek tűkön ülni, mikor fogok vele eszmétfuttatni :)
Ja kiscsákó azért tud féltékeny is lenni. Minden etetésnél közelharcot vívok Villő textilpelusáért, ha több van kézügyünkben, akkor mindért. De ma már üvöltve-hisztizve a cumisüveget is ki akarta tépni a kezemből. Ilyenkor aztán azt sem tudom, hogyan reagáljak. :(

Ja, és Villő ma egész nap nem akar aludni, hanem nyomja magát kifele. :)
Biztos azért van, mert tegnap véletlenül az ő szájába tömtem Bene túrórudiját. Még mondani is akartam neki: na, nyisd már ki rendesen a szádat... amikor észrevettem, hogy egy nyílással arrébb kéne próbálkozni! :roll:

mtunde

Memme: ez jó hír, hogy nem epilepszia. Én meg tök figyelmetlen voltam, azt hittem Eszterrel vannak ezek a gondok, azért sem értettem. De így már más. Tuti, hogy Melindát is megviseli a húga, lehet, hogy csak ezért van.... Nálunk a mai napig nem változott vissza Szandi viselkedése :cry: , totál féltékeny az öccsére. De ha Beninek valami baja van, úgy tud aggódni érte.....

Emese: szépek vagytok! Nemvoltak sokan vasárnap? Mi is nemrég voltunk ott, de hétköznap, félvén a hétvégi tömegtől. És hát igen! Ovi..... na, csak készülj fel szépen az első napokra......
Ne is mond, Szandi meg sulis lesz ősztől. Úgy elrohant az idő.......

Teszek fel pár képet, ha nem bánjátok...
Kép Kép Kép Kép Kép

Heni

Kép

Kép
cancan

Emese! Heni!
naddon szépek vagytok!!! :D

Dorka!
megnéztem! én is az utolsó menzeszt írtam be. :shock: :roll: :?: :idea:

Ancsa!
merre jártok??? minden ok???

most rohanok, mert megyünk el.

szép napot Mindenkinek!!!! 8)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Heni! de szépek vagytok!!! mármint a gyerekek és a ház is,mármint ami látszik!!!nagyon jó lett!!! :D :D
mekkorák már!!!! :shock: :shock: nagyon szépek!!!! :lol: :lol:
Látom Benedek is szereti kipakolni a brifkót, nálunk is Enci kezeli a pénzt :lol: aztán rendszerint eltünteti a jogsit,forgalmit is :oops:
ja meg a befizetett csekkeket!!

Tünde! igen az a baj,h a média mint mindig félinfót közöl, ugy hogy nem i studja az okokat stb. mindenesetre akkor is borzasztó hogy megtörtént akár kismama akár nem, csak minket ugye érzékenyen érint hogy kismamával történt...
Vendég

paklincs: a gyermek édesapja mániája a bohócorr. :) Csak kétszer próbálkoztunk vele - talán most már betelik vele ;)
cancan: de szépek a gyerekeitek!!!!
Memme: jaj, örülök, hogy a kis druszámnak (én is Melinda) nem epilepsziája van!!!
Mtunde: túrórudi - :) :) :)
linocs

Gabi!
így igaz! érzékenyen érint!!! ne is beszéljünk ILYENEKRŐL! akit érdekel az ilyen, megkeresi magának a bulvárban!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Heni,
gyönyörűek a képek!! a gyerkőcök és a ház is!!! :lol: :lol:
megérte a sok fáradozás!!
c und a a menő Nálatok is, :lol:

Dorka, Veronikusz,
na, a rendszermazdának is lehet rossz napja, nem? :wink: :lol:

MSE,
cukkancs csapat, mondjuk volt szerencsém élőben látni, amikor az édes anyuka sem viselt álruhát! :wink:
micsoda versike! betáraztuk hétvégén a kindert, hisz igény van rá!! :lol:

Memme,
de jóóó! drukkkkkkkkkk!! és sok puszka a csajoknak!!

Tünde,
túrórudis sztori :lol: :lol:
tök jó, múlik az allergia!!
Bene édes lehet, amikor beszél!!!!

Reni,
te aztán felkészült versenyző vagy!! szó szerint saját bőrön tapasztaltad.. biztos sokkal szebb mostanra már, ugye?

76-86 közötti az eredmény.. és persze, sok mindent nem tudunk.. de pölö a mostani wellness-kismama eredménye szerint a zöldségek a mostani vizsgálatkor már megfeleltek..
és megbízható helyről vásárolt hússal sincs gond.. de tudatos vásárlónak kell lennünk és meg kell nézni a cimkét! és persze nem vásárolni a tescos hűtőpultból...
például tudom ajánlani (ha nincs falusi beszállítótok :D) a cora tanyasi csirkét
más fajtájú, red master fajta, tényleg szabad tartású, isteni a húsa, a leves után nyíg a párom..
ismerem a tenyésztőt, semmi illegál nincs..

Dorka,
köszi a fotókat!! én is én is!!

összes tésztát én is nyammolom nyersen, na... :lol: meg Apa is..!
nálunk telihold van! én szarul aludtam, Miklós szoszo, túléljük és kipihebnjük magunkat!!

KépKép
Kép
gyuzso

Linocs,
ja, gyönyörű pocakod volt! asszem ezt hívják "leszáll a has" a terminus végére!! aztaaa!!!
nagyon ari fuzska, bohócorral és anélkül is!!
foglalkozási ártalom Apánál? :lol:

Borsa,
Emma bébi?

vali? Andi, Vica? Zsófi? Valentina?...

KépKép
Kép
gyuzso

Orsinak és Sárinak boldog boldog hófordulót kívánunk!!!!!

KépKép
Kép
gyuzso

Gyuzsó, jó, hogy vannak emberek, akik tudják mit hol érdemes venni. Spar csirkékről tudsz valamit? Mi ott szoktunk. De ez őrület, hogy még ha tudatos is az ember valamennyire, nem járhatunk boltról boltra: itt a paradicsom okés, ott a hús, amott az alma. :( Persze lehetne, de ez egy életforma. Pedig ezt kéne, és akkor, ha mindenki bojkottálná a sz*r árut, akkor ugye...
álmodik a magyar :)

Nekem az volt a durva a cikkben, hogy régen elfelejtett történetek (DDT) milyen magas szinten megmaradtak generációról generációra.

Én is megpróbálok Bnee halandzanyelvén betanítani valamit :) Mivel itthon lesz, most apjával majd menni kell locsolkodni nagyihoz, dédihez. Én meg fuvarozhatok :) Még jó, hogy valahol kapunk ebédet is. Amúgy azért péntek este elviszik Benét, így a szombati felöltöztetjükapjátvégrenekünkisveszünkvalamicuccot projekt nem marad el. Villővel ez mgé könnyen megy, Benével plázába már csak pórázzal lehetne menni :)

mtunde

Jippíííííííííííí

Megvan Dani első fogának első csücske :D
Olyan boldog vagyok :D (na tessék tiszta hülye vagyok).... :?

Kép

Kép
cukipofa

[quote="gyuzso"]L írta:gyuzsoinocs,
ja, gyönyörű pocakod volt! asszem ezt hívják "leszáll a has" a terminus végére!! aztaaa!!!
nagyon ari fuzska, bohócorral és anélkül is!!
foglalkozási ártalom Apánál? :lol:

köszi a dícséreteket! :oops: :oops:
Apánál: csak egy fogaskerék hiányzik a fejében ;) Szerencsére csak kellően lökött - de hát én így szeretem :)
linocs

Kati
Gratulálunk a fogcsücsökhöz fogtársak!!! :D
Figyeld meg pik-pak kint lesz a másik is mellette! :D

Orsinak és Sárinak boldog hófordulót! (Zsutól lestem :roll: én képtelen vagyok figyelni és hát ugye szerencsére van egy ZSUUUUNK :D )

Steffi
Hogy vagytok? Martin?

Emese
Elképesztő pofa Kisjankó, ilyen hosszú locsolóvers...még hallgatni is hosszú (persze nem azért mondom, mert unalmas, sőt!)
Apának lesz a legjobb, Ő olvadozhat, amíg Kisjankó szaval :D

Vica
Jól vagytok?

Veronikusz
Végül is mindegy a számolás, úgy is a baba dönti el mikor akar világra jönni :D

Borsa
Emmus cukor falat, ha egyszer beindul a gépezet!
Képeket kérünk!

Linocs
Micsoda pocak! na és persze micsoda leányzó! :D
Annyira meghitt ez az időszak, amikor még olyan kicsik csupa babaillat lengi be a lakást! :D
Még mindíg olyan sokat alszik a leányzó?

Borsika
Régen voltál! Költöztök?

Andi
Igazoltan vagy távol? :D

Ancsa
Merre jársz? Megint vendégség van nálatok?
Hiányoznak Larababa képei! :D

Gyuzso
Tesco-t mi csak kívülről láttunk :D
Cora pipit kipróbáljuk mert bár én faluról gyűjtöm az ilyet, de most pang a mélyhűtő! :roll:
Mica&Csipa fotó?

Kép
hanna09

SZiasztok!

most jöttünk be a kertből..... kihasználva a jó időt, és APa bográcsozniakarok hangulatát-csináltunk lecsót....
már ideje volt befejezni mert azért hűs a levegő,,,6-7 fok körül lehet...Enci mondjuk élvezte így is, csak a sapkát szedi le a fejéről :?
Persze ő is főzőtt a vödörben, a letépett leveleket, virágokat, kis föld stb. és mindezt a nagy cipőkanállal keverte össze. kreatív :lol:

Kép
Kép

eszembe jutott a lista amit multkor Tünde tett fel...
- nem tudod mikor volt utoljára leengedve a hajad.....ez tényleg így van... :lol:
Vendég

Kati! hurrrrá első fog :lol:

én csirkét,tyúkot,tojást, hurkát stb. most a parasztsonkákat, faluról veszem.....évek óta. már jártunk úgy,hogy a Lehelen vett csülök belül rohadt :evil: és ez csak főzés után derült ki, mert kivülrúl nem látszott :twisted: még a Kaisersban lehet szép húsokat kapni....azelőtt ott vásároltam, meg a marhahúst onnan veszem.
Vendég

Gyuzso: az összes "nagy" élelmiszeráruház közül (tesco, cora, auchan) a cora-t bírjuk a legjobban, olyannyira, hogy a többibe nem is járunk - habár a cora-ba is csak elvétve.
Kati: gratulálok a gyermeknek a fogkezdeményhez!!! (húúúú, milyen messze van nekünk ez még - és milyen gyorsan itt lesz)
Veronikusz: a kedvenc doktorunk nekem 40+2-re számította ki a születés várható időpontját. :lol: Én a lilypie programmal jártam úgy, hogy a másik fórumon (márciusiak) egy lány ugyanolyan paraméterekkel rendelkezett, mint én, de mégis előbbre volt a számított napokban. Csodás dolog ez a matematika :)
Borsika: tényleg, merre jársz - nekem van igazolásom, hogy nem jövök olyan sűrűn... neked???
hanna09: igen, a csajszi még mindig tündér :) éjjeli program általában: eszik7-8 körül, aztán 11-12 körül, aztán 2-3 körül, majd alszik 4-6 órát :) szuper!!!! Csak el ne romoljon!!!! És úgy tűnik, hogy rájött, hogy kell büfögni - teljesen belejött. Ja, és megvolt a messzire kakilás első csúcskísérlete: a pelenkázóról (a fürdőszobában a mosógép tetején van) sikerült átlőnie a fürdőkád oldalfaláig, ami kb. 1-1,5 méter - nem lehet unatkozni mellette :) :) :)
linocs

Várandósok merre vagytok??
Borsika,Banana,Kriszta,Vica,Manóka,Zsófi??? stb nemjut eszembe több név mert annyian vagytok :oops:

Borsa?Ancsa?Barbi?

midneki horkol körülöttem,,,gyerek is Apja is...elfáradtak,kidőltek, nekem is azt kéne... 8)
tegnap még Kép a kertben...
Vendég

Gyuzsó Nincs mit a fotókat. a tanyasi csirke cimkés termékeket én is csak dícsérni tudom, csináltam már belőle több mindent és mindig jó volt az ize, és meg is volt rendesen tisztítva....

Veronikusz nem bánom legalább együtt szülünk .Linocs megmondta, hogy klassz ez a matematika.Egyébként egyátalán nem értem de nem is baj :lol:

Linocs Papa nálunk is kellően mókás.Szerintem az sokkal jobb mintha egy unalmas , megfáradt párja lenne az embernek....Mehet a bohócorr :lol:

KépKépKépKép
vdorka3

Jajj eelfelejtettem .....Ki mit főz a hétévégére a sonkán kívül :?: :?: :?: :?: Ötlethiányban szenvedek....minden jó ötletre vevő vagyok
Előre is köszi :!:

KépKépKépKép
vdorka3

Gabi,
irigy-irigy, micsoda kerti parti!!!
a horpasztásért meg főleg!!! :lol:

Dorka,
ma láttam őzgericbe töltött főtt tojás-krumpli kívül baconnel... sztem fini... csak nem láttam pontosan, de hátha valaki! csakcsajok reggel????

Mókás apukák hajrá!! az átmulatott éjszakákat is jó humor kell! :wink:

Kati,
gratulaa a fogacskához! ügyi vagy Dani!!!

Tünde,
nem tom spar csirke.. ömlesztett, nem tudom honnan veszik.. ezért szeretem jobban az egyedileg csomagoltakat, azon feltüntetik a termelőt..
de ettől még lehet finom! csak azért írtam, hogy ha figyelünk, sok mindent megtudhatunk..

steffi?? Martin szeme??

pussz Mindenkienk! szép estét!!

KépKép
Kép
gyuzso

paklincs
Persze, szódabikarbóna mehet bárkinek. Ártani tuti nem fog :lol:
Én amúgy nagyon sokmindenre használom. A legkafább háztartási tisztítószer és maximálisan környezetbarát! Pl. fehérmosáshoz (1evőkanálnyi), szép fehéren tartja a ruhákat és könnyebben kijönnek a makacs foltok. Mosogatógépbe is ugyanennyit teszek. Ha valami leég vagy épp tűzhely gázrózsáját takarítani is szuper. A leégett edénybe annyi víz, hogy a "kárt" ellepje és fél-egy ek szódabikarbóna és így felforralod. Gázrózsa ugyanez, ha leszedhető. Lemálik róla a dzsuva. Kicsit meg kell segíteni, de mosogatószivacs dörzsijével, akár mosogatószer nélkül enyhén suvickolod és csili-vili lesz. Mondjuk megéri mosószódát venni, ha sokat használja az ember, mert jóval olcsóbb és ugyanaz majdnem. Nem nátrium-hidrogén-karbonát, hanem nátrium-karbonát.
Állatkerti játszós képek nagyon jók!

cancan
Jól öszzehoztátok a csemetéket! Gyönyörű kis csapat!

gyuzso
avatar: már nem bírtam a karácsonyt nézni. Ez is őszi, de talán maj akad valaki, aki csinál közös képet. Itthon én vagyok a fotós. Apa ás Nagyi is tehetségtelenek. Vagy a feje vagy a lába lemarad valakinek :?
ekcéma: Hát 30 év alatt volt időm felkészültséget szerezni :? Mindent kipróbáltam. Krémeket, természetgyógyót, diétát, homeót. Mára tudom, hogy mi használ nekem és mi nem. Háttér infót is sokat szereztem. Persze még akadnak újdonságok. Most, hogy Iván is érdekelt lett az ügyben sokkal mélyebbre ástam. Ha jól csinálom van esély, hogy kinövi. Nekem még egy kicsit csúnya, de ha megvan, akkor nehezebben javul és a fáradtság is ront a helyzeten. Várom a vitamindömpinget és a napsütést. Az majd megdob egy kis + energiával. Ivánon teljesen elmúlt. Olykor beleakadubk egy-egy zsömibe, vagy kenyérbe, ami betesz. Most is így lett. Pedig mezei vizes zsömi volt. tartok tőle, hogy valami adalékanyag a lúdas. Akkora zsömi volt, mint egy ház. Ritkán veszek ilyesmit. Kenyérsütőm van.

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Gyuzso, Sparban is van csomagolt magyar csirke, azért kérdeztem. De ők egy cég a Kaisersszel, elvileg jók a beszállítók. De ezt soha nem lehet tudni, hacsak nincsenek belső infók. Mi faluról nem tudunk beszerezni, így marad ez a megoldás. A piacokat nem kedvelem, van 1 megbízható hentes itt, de össze vissza nem szeretek vásárolni. Apját már nem lehet erről meggyőzni olyan könnyen. :(

vonalzóról még eszembe jutott, hogy ha az utolsó menzeszt írod be, akkor még be kell írni a cikluhosszt is, meg a korodat is, nem? És ezek már hátha eltérő paraméterek.

Nincs valami ötletetek, hova menjünk vasárnap programozni? Van 12ezer üdülési csekkünk, ami lejár 1 hét múlva, és le kéne költeni. De nem akarok megfagyni, meg tömegnyomorogni. Kicsit sok az igény, tudom... :roll:

mtunde

húsvéti menü
Olivaoljba zúzott fokhagyma és örölt rozmaring( vagy friss, apróra vágva), ezzel bepacsmagolom a csirke combit előző este. Aztán tepsibe vele és sütés előtt rácsavarom egy citrom levét, fóliával lefedem és totál puhára párolom végül ropogósra sütöm. Petrezselmyes burival. Villámgyors és isteni finom!

Ezt ma olvastam a máltai játszótér faliújságján. Szerintem nagyon jó!

Gyermekszív - Egy gyermek intelmei szüleihez
1. Tudom, hogy mindent meg akarsz nekem adni. A legtöbb amit adhatsz, nem az anyagiak bősége, hanem a figyelem, családunk benső öröme és főként egy-két kistestvér.
2. Ne kényeztess el! Tudom jól, hogy nincs mindenre szükségem, amit kérek, csupán kipróbálom, hogy mit csikarhatok ki tőled.
3. Légy velem határozott! Ez azért fontos nekem, mert ez által érzem magam biztonságban.
4. Ne engedd, hogy rossz szokásokat vegyek fel! Te vagy az egyetlen, aki ezekre még idejekorán figyelmeztethet.
5. Ne viselkedj velem úgy, mintha fiatalabb lennék, mint amilyen valójában vagyok! Ezzel csak azt éred el, hogy ostoba módon "nagy"-ként próbálok viselkedni.
6. Ne javíts ki mások előtt! Sokkal többet érsz el, ha kettesben csendben elmagyarázod, hogy miben hibáztam.
7. Ne tégy úgy, mintha a hibáim bűnök volnának! A kettő összekeverése megzavarja bennem az igazi értékek kialakulását.
8. Ne védj meg cselekedeteim következményeitől! Néha szükségem van arra, hogy – fájdalmak árán is – magam tapasztaljam meg a következményeket.
9. Ne vedd rossz néven, ha azt mondom: nem szeretlek! Legtöbbször nem te vagy az, akit nem szeretek, hanem azt a hatalmat, amely akadályoz, hogy kedvem szerint éljek.
10. Ne törődj sokat apró egészségi panaszaimmal! Néha csak azt szeretném elérni, hogy rám figyeljenek.
11. Ne korholj állandóan! Ha folyton zsörtölődsz, csak úgy tudok védekezni, ha süketnek tettetem magam.
12. Ne felejtsd el, hogy nem tudom mindig pontosan kifejezni magam! Ezért tűnik néha úgy, mintha nem lennék "becsületes".
13. Szánj rám mindennap időt és ne rázz le, ha kérdésekkel fordulok hozzád! Ha nem figyelsz és nem válaszolsz, egy idő után abbahagyom a kérdezést és máshol keresek választ a kérdéseimre.
14. Légy következetes! Ha nem vagy következetes, zavartnak érzem magam és nem tudok többé bízni benned.
15. Ne mondd nekem, hogy félelmeim butaságok! Nagyon is valósak ezek a félelmek, és csak úgy tudsz nekem segíteni, ha megpróbálsz megérteni.
16. Sose tégy úgy, mintha te tévedhetetlen és tökéletes lennél! Túlságosan nagy lesz a csalódásom, amikor rádöbbenek, hogy egyik sem vagy.
17. Ne gondold, hogy elveszíted a tekintélyed, ha bocsánatot kérsz tőlem! Az őszinte bocsánatkérés meleg érzéseket ébreszt bennem.
18. Ne felejtsd el, hogy szeretek kísérletezni! Kérlek, nyugodj bele próbálkozásaimba, nem tudok meglenni ezek nélkül.
19. Ne felejtsd el, hogy milyen gyorsan felnövök! Biztos nehéz neked lépést tartani velem, de kérlek, legalább próbáld meg.
20. Ne felejtsd el, hogy nem tudok létezni szeretet és megértés nélkül! Talán nem is kell ezt neked mondanom. Vagy mégis?
21. Kérlek, tartsd magad jó kondícióban és légy egészséges! Szükségem van rád!

Végül egy kép:
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Gyuzso....hehehe azt néztem én is reggel.Nem lehet rossz.sztem fent van a neten a receptje..majd megnézem.Egyébként ott szoktak jó kajákat csinálni....
Te mit főzöl???

KépKépKépKép
vdorka3

Sziasztok!
Na az eltünésem oka :lol:
Ma aláírtuk a leendő lakásunk adás-vételijét!!!! :lol: :lol: :lol:
Hanna,úgyhogy igazoltan voltam távolt :lol: köszi még1x a segítséget!!!!
Igaz a lakást totálisan fel kell újítani, de így legalább olyan lesz amiet mi akarunk :lol: :lol:
Holnap megyünk bankba a papírokkal ill.megkérdezni,hogy mi kell még!!!
egyenlőre még hihetelen, majd ha átutalta az OTP a pénzt,ha elkezdtük a felújítást,ha beköltöztünk akkor elhiszem!!!!Végre külön leszünk csak mi 3-an!!!

Remélem mindenki jól van!!
betegeskedők: Steffi?Borsa?
és persze a többiek!!!!!!!!!!!!?????

szép estét

emano/Andi
KépKép
emano

Jó reggelt!

Mi ez a lustálkodás senki sem volt még fent?Vége a teliholdnak, még mindenki alszik? :D

Andi
Reméljük segítség volt! :D
Sok örömöt kívánunk az új lakásban, de mindenek előtt villámgyors ügyintézést!!!

Emese
Tegnap lemaradt, de el nem maradhat...képek nagyon szépek, bár feltünt, hogy egy "öregecske" uriember ölelgeti Flórkánkat (nincs felhúzott szemöldök az ikonok között, pedig azt szeretnénk, a hangsúly miatt)
:D

Linocs
Ügyes a kiscsajszi nagyon! :D

Nálunk 5:30-kor volt ébresztő...igaz egyébként is 6-kor van..., most mégis kornyadozom...

Hanna

Kép
hanna09

Emano/Andi!
Hát ez szuuuuuper!!!! Gratulálunk! Micsoda nagyszerű hírek!!!! :D:D:D:D:D:D:D

Renáta!
Nem rossz a recept! Lehet megcsinálom. :D

Tünde!
Majd töröm a fejem. Én hétfőre szeretnék valami progit. Eddig azt sikerült kisütni, hogy Tapolca-i tavas-barlang. Nyáron nem sikerült bemenni és azóta ácsingózom rá. Lányok a csónakázást biztos élveznék. Már csak az a kérdés, hogy nyitva van-e. (Ja! Egerbe úgy néz ki nem megyünk, mert a rokonok nem tudnak jönni)

Dorka!
Ezt a vonalzós dolgot csak érdekesség kedvéjért írtam. Engem nem zavar. :D Gyerek nem látja. Majd jön amikor ő úgy gondolja. :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Renáta Köszi az ötletet , ez jól hangzik és tényleg nem bonyolult.A petrezselymes buri is megfontolandó, mert ha joban belegondolok már azt is régen csináltam.Szóval köszi....
Iván szupercuki a jellmezben.....nagyon édes :lol: Az én berkuszomnak is ilyen barna gomb szecskéje van....nekem kicsit hasonlít is a pofijuk...
Kép
Igaz ez még mikuláskor készült de sztem hasonlítanak egy kicsit.

Andi Gratulálok a lakáshoz :lol: Szuper :!: Remélem minden a terveitek szerint alakul......

KépKépKépKép
vdorka3

Reni,
nagyon szép sorok!! micsoda Fiatalúr!! :lol:
jegyzeteltem a szódabikarbónás tippeket!!

Andi,
hát hadd gratuláljunk ezúton is!!!!!!! a legjobbakat az új kucokhoz!!!

Tünde,
lejárat előtt meg lehet hosszabbítani a csekket, ha mégsem tudnátok eltapsolni...
nálunk kaisers van, ott hűtőpultos csirke van csak, ezért nem tudtam, hogy Nálatok van előrecsomagolt is.. azon fel kell tüntetni a származási helyet.. abból lehet tájékozódni
magyar csirkével nem lehet gond, csak az importtal, mert azt csak szúrópróbaszerűen lehet ellenőrizni (régen be kellett jelenteni ás a határon figyelték..)

Dorka,
nálunk a sonkalében szokott krumplileves főni.. most lesz először, hogy egyedül ünneplünk a saját kuckunkban! de jól hangzik a Reni- féle csirke és az rtl-es nyammi is!

mi korán keltünk és nem aludtam túl jól, de már csak pár nap!!! és kipihenhetjük magunkat!!! :lol: :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Dorka,
édespofa Berke!! még akár hasonlíthatnak is! :wink: idővel majd kiderül :lol: :lol:

Veronikusz,
kíváncsi vagyok, hova mentek! :wink:

Hanna,
Áron Micával bandázott hajnalban!!! :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Gyuzso!
fúúú! ez nagyon jó ötlet. Krumplileves sonkalével. :wink: nyamíííí

Dorka!
Berke nagyon cuki!

Reni!
Iván nagyon édes kis pasi! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

csak gyorsan mert megyünk vásárolni....

Andi!! de jóóóóóóóóóóóóóóó, és hol sikerült venni? meg hányadikon??? stbstb,,, gratulálok!!! :D :D :D
hurrááá

nagyon szupi minden fotó!!!! :D :D

majd jövök..
Vendég

sziazstok!

Hanna, szolidarítottunk mi is veletek, 5-kor volt ébresztő Villő részéről, és ő felverte Benét is, ez utóbbi büdös kölök nem volt hajlandó visszaauldni :)

Így aztán hevertem vele, ugráltam neki, néha szundítottam... Most meg megyünk vásárolni.

Zsu, végül úgy döntöttünk, jól lezabáljuk valahol :) Enni végülis csak kell! :)

mtunde

Tünde,
jó étvágyat hozzá!!!
szegényke, Villő tréfálkozik ezzel a koránkelésel, ugye?? :wink:

Veronikusz,
rókakoma hogy számolja aheteket? elpakolt már???

nálunk csendes pihenő!! :lol: aztán usziiiii!!

KépKép
Kép
gyuzso

Zsu, hát Villő miatt egy szót sem szólhatok, ma is csak azért kelt 5-kor, mert este 7-kor evett utoljára. vagyis éhes volt a dárga, amúgy 7-8-ig szokta bírni, ha este fürdés után még eszik, de sokszor bealszik :)
A bátyus felkelésében meg én vagyok a ludas, már 4 óta ébredezett villő, csak lusta voltam felkelni, gondoltam, visszaalszik. De a sok nyögésre Bene is felkelt végül :( Legközelebb pattanok azonnal :)

mtunde

Tünde,
akkor jól megdícsérjük Villót!!!

itt egy friss Mica:
Kép

KépKép
Kép
gyuzso

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: