A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Szösszenet!
Ezúton szeretnék egy engedélyt igényelni április 17-i szülésre!
Előre is köszi! :)

Kép

Kép
kamilla306

ágnes! Smmit nem jelent a 2-es fokú lepény! Így a vége felé tök okés szerintem! Nálunk a 3-as fokú érettségnél a doki javasolja az indítást mert akkor már nem biztos h jó az áramlás és ellátja a babát, de 2-nél még szerintem nincs gond. Nekem 2-3 as fokú volt már valahol a 26.hét körül Szonjánál, na az gáz volt. De itt a célegyenesben szerintem már ne aggódj. Ha elöregszik a lepény nagyon a szülés is tuti megindul!
Vendég

Szép jó reggelt mindenkinek! Pár napja csak olvasom a leveleket,de még olyan kezdőnek éreztem magam,mivel nem ismerlek még titeket. A tegnap voltunk orvosnál,volt minden féle vizsgálat,34 35 hetesek vagyunk,Bendegúz becsült sulya 2500gr.vizelet neg.,hüv.PH rendben,csak a méhszáj ujjnyira nyitott.És szigorú pihenésre itéltek,még sétálni sem mehetek. Teljesen kivagyok,május 2.ra voltunk kiirva,de a doktornő szerint örvendetes lenne,ha még 3 hétig egybe maradnánk. Annyi mindent szeretnék még megcsinálni a baba születése elött,és most nagyon megvagyok ijedve,kockáztassak,vagy ne, Kérlek irjatok,a könyveimben semmit nem irnak erröl a témáról. Medina: üdv itt.
balla melinda

Melinda vannak fekvésre ítélt kismamák, biztos fognak reagálni, de én biztos betartanám.
Hol szülsz, még nem írtad pedig többen kérdeztük?

Kép
téjé

Szia Nono: terveim tesóval kapcsolatosan (majd kiderül ezekből mi valósul meg):
ajándékot hoz a nagynak: amikor hazajövünk a kórházból akkor kapja meg a nagy -valszeg egy moncsicsi lesz, mert nagy mánia van most és bele fog férni a babahordozóba, tehát totál olyan lesz, mintha a kicsi hozná :D
Amikor babavizitre jönnek a rokonok-barátok: terveztem, hogy veszek kisebb ajándékokat a nagynak, de férjem szerint el kell mondani mindnekinek, hogy hozzon ő a nagynak is valamit. De szerintem titokban majd veszek pár dolgot, úűgyis lesz aki elfelejt hozni :roll: Meg amilyen gügyügős egy-két ismerős és rokon :roll: Tuti nagy lesz a féltékenység.
bébijátékokkal persze a nagy is játszhat, már most lenyúlt egy-két holmit -de visszacsempésztem a kicsi cuccaihoz :wink:
Nálunk két szintes a lakás és a felsőn van a háló (mindannyiunké) és a lépcső lezárva kis kerítéssel, így látom mindig, ha a kiságy körül sündörögne, bár edig nem érdekli. Ez amúgy még Laura kiságya persze, ő annyira utálta mindig is, hogy sosem aludt benne... (Most ifjúsági ágya van) és talán emiatt is hagyja hidegen -bár még nem rendeztük be a kicisnek.

No, ha feltennénk egy olyan zenélő körforgót akkor lenne nagy érdeklődés! De lehet, hogy azt máshova tesszük és nem a kiságyra -bár még meg se vettük.

Kép Kép
celesztina

Jó reggelt Mamik!

Hát az igazat megvallva nem tudtam visszaolvasni azt a kb. 10-12 oldalt, szóval némi hiányossággal, de itt vagyok újra!
Megvannak a függönyök a babszobába, ma kimosom és felteszi apa este! Majd dobok róla képet!
Holnap megyek dokihoz, remélem jó hírt mond, hogy befordultunk! De sajnos nem úgy érzem, viszont érzem mindenhol, szóval elég kis helye lehet már a forgolódásra! Rengeteget mozog, lehet, hogy próbálkozik.

Csak átpörgettem az oldalakat, nem jött újabb babó még ugye???

Szia Melinda,

elvileg már én is 1 ujjnyira nyitva vagyok 2-3 hete, de nekem semmit nem szigorított a doki, persze vigyázok magunkra amennyire lehet, de még mindig nem vagyunk kész a kórházi csomaggal se....

KépKép
kisfruzsi

Ó, és pici ajándékoknak olyasmit gondoltam, mint pl gyöngyfűző készlet (olyan nagy ami kisbabáknak való) meg gyurma, stb ami kreatív és remélhetőleg leköti amíg gügyögnek a kicsinek...

Kép Kép
celesztina

Melinda! Szerintem 34-35 héten az 1 ujjnyi nem gáz. Persze azért pihenj sokat, de nem kell kétségbe esni. Nekem sajna ez félidőben történt, akkor azért beijedtem, de aztán nem változott semmit 2 hónapig.

Kép

Kép
kamilla306

melinda! Pontosan hány hetesek vagytok? A menses szerint? Szerintem amikor eléred a 37. hetet már gond nem lehet...akkor talán egy kisebb bevásárlás is belefér, de nem tudom miért ítéltek ennyire szigorú fekvésre! A külső v a belső m.száj nyitott? Most nyílt csak ki v egy ideje elkezdődött és ez egy folyamat eredménye?
Ha kockáztatásnak érzed jobb ha fekve maradsz! A 2500 amúgy már nagyon szép súly.
Vendég

Már is egy picit nyugodtabb vagyok,bár el sem tudom képzelni,hogy tétlenségre legyek ítélve. A nagyfiam d.e suliba van s olyankor átmegyek méhecskébe. A Telkiben fogok szülni, Varsányi Hajnalkával.
balla melinda

Naptár szerint 34 hetesek vagyunk,és mind a két méhszáj nyitott. Meg 37 éves vagyok, ez lenne a harmadik szülésem,valószinű emiatt is féltenek jobban
balla melinda

Január 28.án nézték meg utoljára a méhszájat,akkor 25 hetes voltam,és minden rendben volt,azóta már 2szer voltunk UH,de semmi oka,tünete nem volt annak,hogy a méhszáj nyitva.
balla melinda

celesztina! Gondolom járókátok lesz? Én abba sem engedem be.
A kis ajándékokkal én megpróbálok vigyázni, mert hamar eltelik az első 6 hónap, aztán nem fogom győzni összeszedegetni a ketteskére életveszélyes és fulladást okozó holmikat. Erre a gyönygös dologra én is gondoltam de tudod az ördög nem alszik (azért olyan karikás a szeme).
A forgós játék nekünk Szonjától maradt, bár most vannak már ezerszer jobbak és szebbek u.ennyiért de az az igazság h szerintem arra pár alkalmomra amennyit nézegeti jó lesz, ha meg nagon tetszik neki esetleg kap egy újat. De Szonját sosem érdekelte igazán így egyenlőre nem ruházok be újra.
Most tuti érdekelni fogja attól tartok...de ez is tabu lesz azt hiszem, ha hallgatni akarja majd anya elindítja alapon fog csak működni mert félek ha neki megengedem és megfeszegeti eltörik és ha szilánkosra törik az gáz.
Vendég

melinda! Így értehtő...ha 3. baba akkor azért már nemolyan tökéletes minden ott lennt...úhogy szerintem feküdni kéne min 2 hetet és utána a 36. héttől már tuti nincs gond.
Apukák, amúgy távvezérléssel tök jól el tudják intézni a dolgokat!
Ha így kinyílt a méhszáj a nyákdugó is távozott? Ez mindig érdekelt h vajon ha nyitott a m.száj akkor van e még nyákdugó, vagy csak bizonyos tágulatnál távozik?
Vendég

Sziasztok!

Nálunk a kicsi könyvet hoz a nagyobbaknak:) mi nagyon könyves család vagyunk. Egy Anna és Peti és egy Boribon lesz az ajándék, de én már a kórházban odateszem a kicsi kocsijára, hogy azt hozta nekik. És mi együtt fogjuk hazahozni a babát a két naggyal, az apukám kocsival értünk jön (a férjem nem vezet), bejönnek a lányok, és együtt visszük haza a kistestvért. Szerintem így jobb, mintha csak a babával jönnénk haza egyedül. Még a hordozót is segítenek majd fogni. Talán így kevésbé érzik, hogy hazahoztunk egy idegent.

Én ma megyek UH-ra, CTG-re, írok majd, hogy tudjatok hasonlítani.

Üdv,
Nuska+ (36+5)
nuska1

Nyákdugóm spec nekem még nem távozott, holott több, mint egy hónapja külső-belső nyitva van :D (Bár Tominál sem nagyon emlékszem nyákdugóra... :shock: )

Kép
babyteve2

Nono: nem tervezünk járókát, de majd elválik, hogy mégis kell-e. Nálunk nem is férne el, Lauránál is rövid ideig egy utazóágy szolgált járókának.
Úgy tervezem, hogy eleinte a mózesben lesz a kicsi, majd a kanapén (amikor még nem tud helyet változtatni és nem eshet le) és ott meg a közelében tilos lesz a gyönggyel játszani. Aztán mire mozogni és fogni fog a kicsi úgyis megunja Lau a gyöngyöt, stb-t.
Forgónkat sajna Lau leamortizálta -annyira szerette, így most másikat kell vennünk, csak férjemmel még vitázunk, hogy milyet...
Én a cumisüvegeket meg esetleges cumikat féltem a nagytól -mármint pl amiben az anyatejet tartom, meg amikből majd inni fog mást, vagy az csőrös pohár vagy mi- mert azokért rajong Lau és nem tudom még, hogy értessem meg vele, hogy ez az övé az meg nem... De ez még azért odébb van -de pl. egy ismerős tavaly szült és mivel olyan meleg volt tanácsolták neki, hogy a 40 fokokban adjon plusz vizet a kicsinek és azt gondolom cumisüvegből adta és ha idén is ilyen meleg lesz és a gyerekorvos tanácsolja majd akkor ilyesmivel én is próbálkozom és akkor elég hamar eljön mégiscsak ez a fajta tiltás...

Kép Kép
celesztina

Nuska: nálunk sajna a könyvek még nem nagyon kötik le, de már várom nagyon, hogy megszeresse a meséket :D Párommal mi is sokat olvasunk.Nálunk férjem szintén nem vezet, nem is tudom, hogy jövünk haza, de azt hiszem taxizás lesz amíg nagyi itthon vár a naggyal. Sőt, tuti, mert kicsi a kocsink, de azért persze jó lehet teljes családdal hazatérni :) az olyan jó, ha mindenki részt vesz benne :)

Kép Kép
celesztina

Balla Melinda: Én is üdvözöllek Téged! Vigyázz magatokra!

gumimaci: Ma reggel óta nagyon mocorog a lurkó. Biztos tetszik neki a jó idő, megyünk is majd sétálni egy nagyot.
Egyfolytában dugdossa ki a kis lábikóját, hogy simogassam neki. :)
Ő is olyan, hogy néha belegázol a hugyhólyagomba, de eddig még semmi fájdalmat nem okozott.
Éjszaka mindig szépen alszik, talán akkor kel fel egy kicsit, hogyha kimegyek a mosdóba, de egy kis simi és máris alszik.... :)
Bezzeg nappal.. akkor aztán beindulunk..

Én még sokmindent nem tudok irni magunkról. Fejvégű fekvésű a pici, becsült súlya pedig 1600 gr volt a 30.héten. Remélem ez jó!
Legközelebb csak áprilisban megyünk már CTG-re. Ti szoktatok előtte reggelizni? Mert nekem akkor nagyon mocori és azt hiszem annak is kell lennie akkor.
Eredeti súlyomhoz képest kb. + 10 kg. (a vizesedéstől függ)
Lesznek majd képek rólunk, de csak április elején megyek fotózásra. Pocakfoto, ha valaki volt már ott...

Még egy bugyuta kérdés. Mivel kezdő vagyok itt, nem tudom hogy kell beállitani ilyen kis linkeket magamhoz, amiből látni lehet, hogy hány hetesek vagyunk.
Légyszi segitsetek!

Köszi
medina83

celesztina! A cuclisüveg nálunk is sláger! Én úgy oldottam meg, hogy elmentünk a DM-be és Szonja tolta a mini-kosarat és mondtam neki vegyen a tesónak cumisüveget (némi irányítással AVENt-mini-t tett a kosarába és vett magának is 2-t egy Avent közepest és plussz egy micimackósat - gagyi, dehát ez az ára akkor muszáj) és adtam neki a pénztárcájába pénzt és ő fizette ki és itthon betettük mind a 4et a szekrénybe és akkor kapja meg ő is ha a kicsi is megkapja a sajátját...azóta néha megnézzük, marha büszkén mondom neki, hogy milyen rendes h vett nemcsak magának, hanem a tesónak is- tudatosítva a dolgokat, amihez ugye idő kell és megdicsérem h milyen rendes h megvárja, amíg a tesó is megkaphatja. Ha nyafog h neki most kell akkor előhorgászok egy másik cuclisüveget és aktív figyelem elterelésbe kezdek, de eddig nem volt ilyen csak 1szer.

Szonjánál nekünk sem volt járóka, gyerek-biztossá tettük a lakást...nade most muszáj, mert ha WC-re kell mennem hol hagyok egy babát? Szonja 2 hósan megfordult, ha a pici is ilyen aktív lesz akkor egy 2-3-4 hós kölökkel mit csinálok? Nem szándékszom bevinni mindig a klotyóra ha kell. Az ugye más ha SZonja bejön, de nem szokott.
Vendég

Én is itt vagyok, csak olvasóban. Mikorra odaérek, hogy írjak is, mindig közbejön valami... :( Ugyanis még a munkahelyről netezek, estére meg már fáradt vagyok hozzá! Tegnap végre nem dagadt a bokám, amit nem tudom, hogy csináltam, pedig egész nap ültem, mint egy túzok. :)

Örülök, hogy Mezsóék végre otthon vannak! Sajnálom a babát, de nemsokára bizti elmúlik a sárgasága!
Felsoa: szép súlya van a pocaklakódnak! Óriásbébi lesz? Bár nekem is 2300 grammra mondták 32 hetes + 1 naposan, aztán a másik doki meg csak 2000-re. Most melyik igaz, ki tudja?
Ercsi: Nagyon jópofa videó! Engem annyira érdekel, hogy közben mit művelnek odabent, bárcsa átlátszó lenne a hasam és folyamatosan láthatnám!
Babyteve: Örülök, hogy minden rendben! És a babák is szép súlyúak, pedig ikrek!
Klarka, Magika: Drukkolok nektek!
Téjé: Köszi a bíztatást! Csak a főnökömet sajnálom, hogy sok munka rászakad, amit eddig én csináltam, mert már megmondta az utódomnak, hogy valamit átvállal tőle, szóval kevesebb dolga lesz, mint nekem. De gondolom ő si látja, hogy ennyi idő már nem elég azoknak a betanulására is...
Medina: Üdv itt!
Pumpóka: Nem lehetett kellemes a dokid nyúlkálása. Engem amikor legutóbb vizsgáltak, hát csillagokat láttam, olyan durva volt a doki. A szemét.
Gabo:, Medina: Nekem a popsiját és a hátát dugja ki, hogy simogassuk. Aztán, közben mégjobban kifeszíti magát, úgyhogy tuti élvezi! :)
Gitka: Örülök, hogy kiderült végre a babád neme és a párod is örül neki! Az Anna szép név! :)

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Nono: nekünk akkor "mázlink" volt, mert Lau elég lassan kezdett mindenféle mozgást -bár ez nem garancia tesóra... A wc-zés alatt a mózesre gondoltam, abból remélem egy darabig nem fog tudni kimászni... Utána meg fene tudja... ennyire még nem gondolkodtam előre.Ügyes ötlet a cumisüveges!

Medina: ha jól emlékszem, nekem is 1600 g-ot becsültek a 30. héten, de pár oldallal előbb van táblázat is ilyesmiről! CTG-n meg úgy emlékszem, ha nem mozog eleget az a gond -akkor jön a hasgyömöszölés :? A Pocakfotós fotózáson meg már többen voltak innen (nem sorolok, mert félek kihagynék valakit) -csodaszép fotók születtek a csodaszép kismamikról :D Linket meg a heteidről úgy tudsz beállítani, hogy bárkiére rákattintva elnavigál az adott oldalra,a hol készítesz egyet és az url-s (ha jól emlékszem) kódot beilleszted az aláírásodhoz!

Kép Kép
celesztina

celesztina! Én sem bánnám ha ketteske nem mászna túl gyorsan....de SZonja....hajjaj, fél éveses állt és alig volt 8 hós mikor más futva(!) közlekedett......úhogy nincsenek illuzióim...csak reményeim, hátha ez egy békés baba lesz, de ha nem akkor sem baj, a járókának szorítok helyet.
Vendég

Celesztina: Köszi az infót. Akkor inkább reggelizek majd, vagy egy csokit bemajszolok. Az is bevált. Majd megkeresem azt a táblázatot.
medina83

Nici: De jó képek! Bájos lánykád van. Látszik, milyen eleven! Szép a kiságy és minden!
Celesztina, Nono: Nektek biztos nem lesz könnyű egy nagyobb gyerekkel. Kettőre figyelni, és arra, hogy ne legyen féltékeny a nagyobb...

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Jajj lányok, de lököttek vagytok :lol: :lol: :lol:
Én itt elviccelek az engedéllyel :wink: :D aztán mindenki kéri :lol: :lol:

Andi - Ha a számítások nem tévednek, és tényleg akkora a baba, lehet beelőzöl minket .. de én már 14 nap múlva kórházban leszek :D
Ahogy a babának a legjobb, úgy legyen!!!

Amúgy tegnap délutánra/estére olyan érzések/tünetek jöttek rám, hogy azt hittem, elindul valami ..
Az eddigi tünetmentességhez képest rossz volt a hangulatom, leszakadt a medencém, nyilallgatott a hüvelyem, és a hátam is őrülten fájt .. szóval teljes K.O. voltam.
Betudom a frontnak .. mert én még nem akarok szülni :lol: :lol: :lol:
Meg ezek nem is igazán szülési tünetek .. csak nekem új volt az eddigi idillhez képest :roll:

Kamilla - Április 17. egy szuper dátum - én támogatom! :lol: :lol: :wink: :wink:

Magika - Barátnőm is így járt, mint te .. sok-sok jósló-fájás volt a 34-37. hét között, aztán semmi .. ritkán 1-1- fájás, keményedés .. 40+2 volt, amikor szült :lol: De nem lett nagy a baba, és csodaszép :) Amúgy még ne add fel .. összejöhet az a húsvét, ha meg nem .. akkor is van még 1 hét a kiírtig ;)

Klarka -
Tőled meg napi bejelentkezést kérünk, hogy tudjuk 2in1 vagytok-e még :lol:

Én pénteken ismét megyek NST-re, majd pedig UH-ra, kíváncsi vagyok a múltkori 2570 grammot mennyivel szárnyalta túl 2 hét alatt a kisasszony :D

És ma vagyok 37 hetes kereken!!! :)

Kép
szösszenet

Sziasztok Mamik!!!

Én már megjártam a védőnénit és közértben is voltam. Sőt hazafelé benéztem a Dm-be, h lehet-e ott venni aventes sterilizálót, de sajnos nem volt. Pedig van 15 %-os kuponom.

Védőnéninél néztünk vizeletet, minden ok! Mérickéltünk, 68 kg. Ez most kb. 11 plusz az indulóhoz képest, de szerinte ebben van 2 kg víz. Én nem látom magamon, de szerinte ettől még vizesedhetek! Viszont a vérnyomim magas volt, 130/80.
Megnézte a pocakállást, szerinte is az április első hete lesz belőve a szülésre, mert h lennt van nagyon.
Rákérdeztem a homeos bogyókra meg a málnateára. Hát ő az utóbbit ajánlotta, de ezt még megkérdezem a dokitól is. Oda is megyünk ma, az igazolásért, h terhes vagyok.. :lol:

Ennyit rólunk, reggelizek, és akkor folyt. köv. és reagálok Rátok is!!

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

Jajj .. olyan jó a márciusi topicban baba-képeket nézegetni :)
Ha szülni nem is .. de pityeregni tuti fogtok tőle :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Lanyok!

Nalunk a kisteso Zolinak azt, hogy amit kert tole.

Mivel piros diesel mozdonyt kert, a keszletehez azt vettuk meg. Szerencsere olcso volt.

En ugy tervezem, hogy a korhazba kap majd apro meglepeteseket, mint pl. tigrises sio gyumolcsle, mert azt nagyon szereti, egy kis meglepetessel, kicsi gozmozdony (polar expresz). Mert nagyon szereti.
Ha hazajovunk akkor kapja meg a piros dieselt.
Illetve meg ehez a keszlethez lehetett venni mentot, rendort stb...
Ha jon valaki es csak a kistesonak hoz valamit, akkor abbol fog egyet egyet kapni.

Meg jo, hogy ezek a minosegukhoz kepes olcsok, mert 1000 korul van egy vonat hangot ad es villog.

Mar jo nagy keszletunk van belole.

Nalunk igy lesz.

Mivel a piros dieselt mar nagyon varja, igy szerintem azzal ellesz legalabb egy honapig, annyira le tudja kotni ez a vasut.

Magi
Vendég

SZiasztok!

Kisscica!
Én tegnap vettem mikrós Avent sterilizálót a Brendonban. Olyat, ami cumisüveg nélkül van, 5.999 Ft volt. Azért ezt választottam, mert vettem Avent mellszívót is, és ahhoz van 5 tejtartó tetővel, van hozzá cumisüveg is. Annyi cumisüveg meg nem kell, az első két lányomnak nem is volt cumisüvege, csak a harmadiknak, mert ő nyáron született, és a tej mellett a nagy melegben kapott vizet is.

Még megvettem az Anitás szilikonpántos szoptatósmelltartót is, meg egy nagyon szép rózsaszínt. Felpróbáltam, egész jól néznek ki, nem úgy, mint a hagyományosak. Abból is van kettő (Dorina), azt majd éjszakára fogom használni. Megvettem a hasszorító bugyit is szülés utánra. Ez is Anitás, kíváncsi leszek, mennyire fog használni. Ja,és még az Avent bimbóvédőt vettem. A melltartó betétből nem Aventet vettem, mert azt mondta az eladó, hogy az a legvastagabb, az látszik a ruha alatt. Ő a Fixies-t ajánlotta, hogy az elég vékony, de mégis jó nedvszívó. Végül azt vettem meg, 30 db van egy csomagban.

Most már csak a fürdető állvány van vissza. Azt a fajtát néztem ki, aminek a tetején lehet pelenkázni, lehajtható és alatta van a kád. A kád alatt pedig két polc rész. A pelenkázónak tök jó designe-os a huzata.
emma2008

Magika: jó, hogy Zoli elvan sokáig egy-egy játékkal, nálunk még nagyon vetésforgó van :roll: Plusz most lesz a nagy szülinapja, így pláne nem könnyű -meg egy színes úűjsággal ugyanolyan jól eljátszik, mint egy több ezres játékával... sőt, még jobban. Bár drága dolgokat főleg az egyik nagyi meg a nagybácsi szokott venni, mi a praktikumra megyünk :D De jó, hogy írtad, miket kap Zoil, mert Lau is szereti a kocsikat és van egy tescos ami villog meg ninozik, no olyat is veszek majd, nagyon olcsó és sokáig leköti :D Még erről is írhatok listát :roll:

Nono: azta, nem lehetett könnyűú -Lau 14 hósan kezdett el lépkedni magától és rettentően sokáig rengeteget esett és nem is volt túl fürge, szerencsére mostanában jött rá az önállóskodás, de hát nagyon nem siette el.

Bolygó: ja, azt hallom mindenkitől, hogy az első idő elég húzós, de remélem, ha már nagyobbacska lesz a kicsi is esetleg ellesznek-eljátszanak együtt ha itthon dolgom lesz (pl. főzés, stb). És akkor majd lekötik egymást.

Szöszenet: gratula a hétfordulóhoz!!!

Kiscica: jó étvágyat a reggelihez! Milyen jó ötlet pedig a dm-es kupont sterilizálóra beváltani -nem lehet, hogy másik dm-ben van? MA talán mi is megyünk, majd megnézem.

Medina: megpróbálom beszúrni az uh-s táblázatot:
Kép

Kép Kép
celesztina

Celesztina
Köszi, joghurt volt kiflivel. Egyszerű de imádom a kettőt együtt!!
A steril. Nem is volt kirakva sem, h árulnának olyat. Mellszívó kézi volt, meg cumisüveg, meg vmi. hűtőtáska, de sterilizáló nem volt.
Pedig az a 15 % jó lett volna erre. Mind1, majd a pelenka lesz akkor olcsóbb.

Emma
Brendont én is néztem, de ma felhívom a babaholmiolcsót, és megkérdezem, h náluk mennyi, mert arrafelé amúgy is kell mennem a jöv.héten!

Szösz
Én szeretnék maradni az április 5-ei szülésnél! Kérném rá az engedélyt. Csomagpakolászással hogy állsz?? Én még mindig sehogy, és védőnéni meg is szidott, és mondta, h azt sürgősen tegyem meg...

Nici
Jók a síelős képek! Azok a nyugszékek nem voltak nagyon kényelmetlenek???

Ajándék babaszületésnél tesónak:
Mivel MAszat első baba, ez nekem nem gond, de unokahugim tuti be fog sértődni, ha majd jönnek látogatóba. Ez eddig eszembe sem jutott, szóval most agyalhatok ezen is! Ő most olyan kis érzékeny, és mindenen megsértődik meg elsírja magát!

Mamik
HA kell vkinek. vmi a babaholmiolcsóból, szóljon, mert mi tuti h megyünk oda vásárolni legkésőbb jöv. héten. És akkor elhozom, amit kér, és mivel már hetente kell amúgy is dokihoz járni 11kerbe, akkor vhol le is tudom passzolni.

Kép

kisscica80

Csajok! Szülés után mivel érdemes kenegetni a hasamat, hogy a bőröm visszafeszesedjen? Tudom-tudom tornázni kell, meg ne legyenek illúzióim.....de azért mégis. Nincs erre valami feszesítő krém?

Kép

Kép
kamilla306

[quote="kisscica80"]S írta:kisscica80zösz
Én szeretnék maradni az április 5-ei szülésnél! Kérném rá az engedélyt. Csomagpakolászással hogy állsz?? Én még mindig sehogy, és védőnéni meg is szidott, és mondta, h azt sürgősen tegyem meg...

Áldásom rá :lol: :lol: :lol:
Én tegnap bepánikoltam itthon egyedül, míg párom próbált .. nekem meg jöttek ezek a furcsa fájdogálós érzések, úgyhogy gyorsan bepaklotam a 2 sporttáskába majdnem mindent. A ruhaneműk (hálóingek, köntös, tréning+póló, bugyik, zoknik, törülközők) maradtak ki, de azok oda vannak készítve mellé .. csak nem akarom, hogy a táskában álljon begyűrve...
Te is pakolászd össze magad, legalább nagyjából (mondom én, aki a végletekig húzná a pakolást :D)
Amúgy ma rájöttem, hogy csak 1db szopis melltartóm van .. és ezen változtatni kellene. Pénteken megyünk venni még 1-2-t... csak nem tudom milyet :roll: :roll: egyszerűen sajnálok rá vagyonokat :(
(Emma, te mennyiért vetted a szopis melltartókat amiket felsoroltál?)
Pénteken, az NST és az UH után megveszem az apás szettet a kórházban .. és akkor nagyjából készen vagyunk.
Babaszobábba ez a zenélős forgó kellene, de nem tudom anyagilag hogyan fér bele .. örülök, hogy a szülésre megvan a pénz :? :?

Kép
szösszenet

Kamilla!
Én nem hiszek az ilyen krémekben. Jól írtad, hogy csak a tornával, normális étrenddel lehet visszanyerni a régi formádat. Csodák nincsenek! Az ikrek mellett az első időkben biztos nagyon nehéz lesz, és kimerítő.
emma2008

Celesztina!

Nekunk konnyu volt, a valasztas, mert Zoli mar egy eve arrol abrandozik. Ami vicces hogy egy fel borondnyi cucc van Zolinak a korhazba. Mivel apja minden nap behozza, vagy ha nem apa akkor a nagyiek igy minden napra kell keszulni.
En viszek 4 sio tigrises ucsit, elso nap a gozmozdony, masodik nap majd kindercsoki, utana meg par szem m&m-s.
Otthon meg a diesel.

Szerintem kerdezzetek meg, hogy mit szeretne, hogy mit hozzon a kisteso.

En mindig mondom Zolinak ha kerdezi, hogy azert is olyan nagy a pocakom, mert a kisteso a kezeben szorongat neki meglepetest anya pocakjaban.

Magi
Vendég

Szösszenet!
A szilikonpántos 6.490Ft, a rózsaszín 6.390 Ft volt.

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=32

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=32

Itt van róluk kép. Tényleg jól néznek ki felvéve is.
emma2008

Szösz
Hú de jó, h említetted az apás szettet. Ma azt meg is veszem a kórházban, mert arra megyünk a doki miatt!! Köszi-Köszi!!

MA én is elkezdek bepakolni táskába, igaz elvileg minden ott van a kupiszobában, csak hát én is úgy vagyok vele, h ha bepakolom, akkor már indúlhatunk is!

A fájdolgálás, lehet nálad is már ezek a jóslók. 37. hétben vagy, teljesen normális, h érzed, h Alíz készülődik! De azért mondogassad neki, h várja meg a császár dátumot!!

Ja, és köszi az áldást. :lol: NA, most lesz kerek majd minden. Cucc bepakolva, apás szett megvéve..

Zorróné
MERRE VAGY???? Áll még az 5-e???

Kép

kisscica80

Sziasztok!

Én is kimostam ma a tetra pelusokat, és tök jó lett az anyaguk! (60 fokon, dreft+ coccolino sensitiv). Cseh tetra. Úgyhogy tényleg lehet, hogy nem mindegy a márka.

Dm-ben még én sem láttam sterilizálót! Szerintem ott nem árulnak. Én majd a Brendonban veszem meg, az Avent kezdő szettet. (ha végre megkapom ápr. elején a táppénzt!)
Szerintem is jobb lehet a mikrós, mint a foladékok. Egyrészt egyszer kell megvenni, gőzzel sterilizál (semmi kémiai anyag), és fontos az is, hogy pár perc csak!

Kiscica! azért az a 130/80 szerintem nem magas! No para!

Kép
gabo001

én még nem veszek sterilizálót, ahogy cumisüveget sem. Remélem nem lesz rá szükség. Ha igen, akkor egyelőre jó lesz ami a felicitásos csomagban volt.

KépKép
kisfruzsi

Szöszi! Néha én is elkeseredek, hogy még ez is de jó lenne, meg az is! De hát mindenre már nem telik!! Ilyenkor azzal nyugtatom magam, hogy a lényeg megvan, és pár hetes korában már el is mehetünk vásárolni. Vagy megkérem anyut, férjem, mit vegyen. Hiszen szülés után is pl. kapjuk az anyasági támogatást! Na, az már most el van költve...! :lol:

Kép
gabo001

Én ilyen akarok lenni, mint tavaly nyáron.:

Kép

Kép

Kép
kamilla306

[quote="gabo001"]
írta:
gabo001Kiscica! azért az a 130/80 szerintem nem magas! No para!

Eddig terhesen az átlag 107 vagy 110/60-70 volt. Meg hogy reggel mértük ezt. De nem nagyon agonizálok rajta, mert a pisiminta jó lett. Védőnéni szerint stresszes vagyok, h sürget, mert egyedül volt bennt, és pörgette a mamikat...

Kép

kisscica80

Fruzsi
Azért gondolj arra is, h a sterilizálóval mást is tudsz fertőtleníteni (most az aventesről írok csak), abba bele tudod tenni a mellszívót, cumit, tejtartó dobozkákat.

Kép

kisscica80

Kamilla
Azta de vékony voltál!!! Egy gramm felesleg sincs rajtad a képen!

Kép

kisscica80

Kiscica - Majd írd meg, mennyibe került az apás szett :)
Zorroné tényleg el van tűnve .. gondolom csak babára készülnek, és ezért .. elvégre ő sokáig dolgozott :)

Emma - Köszi a két linket. Nem rosszak .. bár nekem még ennek is olyan magas a szabása, hogy egy normális nyári spagetti-pántos ruhát a szilikon-pánttól függetlenül nem tudok alávenni .. mert a mell feletti része nagy :? :?
És ezek kényelmesek?
Lehet egyre be kell ruházzak ..
El nem tudom képzelni, hogy melltartóban kelljen aludnom .. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: utálok magamon mindent, ami feszül .. rám tapad :? :shock: :roll: :oops:

Fruzsi
- Én is úgy döntöttem, hogy sterilizálót csak akkor veszek, ha szükség van rá .. ezzel a folydékkal most egyszer megcsináltam a Felicitas csomis cumisüveget meg a mellszívómat és csókolom ..
Ha szükség lesz rá, vesz Apuci, míg a kórházban vagyunk .. vagy ha hazajöttünk :)

Gabo - Bizony, nincs az a pénz, ami elég lenne a babára .. csak nehéz meghúzni a határt. Pedig meg kell .. csak megint láttam képeket .. és nekünk nincs szinte semmi lógó játékunk (anyum szerint az első 2 hétben nem is érdeklik a játékok a gyereket) .. de én akkor is szeretnék vmi kis egyszerűt .. majd meglátjuk.
Ha nem jön az adóvisszatérítés, akkor esélytelen .. :(

Celesztina - Köszi :)
Az UH-s tábli szerint pont ideális Alízom súlya :D

Kép
szösszenet

celesztina: köszi a táblázatot

Edina

Kép
medina83

Szosszenet!

Ne legyel elkeseredve, mert a forgo, tuti nem kell meg egy ket honapig, mert nem erdekli.

Szoval raertek majd kesobb is venni. Raadasul vacak is amiket most lehet kapni, mert jo nagy a felszoritonal es a fejvedotol nem tudom feltenni rendesen.

TEhat nem elkeseredni. Egyenlore meg folosleges. En sem tettem fel.

Meg sterilizalom sincs en folyadekkal sterilizaltam ki mindent, legmentes zacsiban vannak most, ott tarolom oket es tobbet nem is fogom oket sterilizalni.

Foleg, hogy a cumi es a kupak kivetelevel eldobhatot vettem mindenbol es azok alapban sterilen vannak csomagolva.

Magi
Vendég

Kamilla .. én nem is nagyon merek tavalyi képeket nézegetni :( :( :(
De mondjuk ennek az állapotnak én is örülnék:

Kép

Kép

Azon leszünk, hogy újra a "régik" legyünk :)
Én nyáron már tornázom .. az 1000000%%%% :lol: :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Köszönjük szépen a síelős kép dícséreteket :)

Celesztina, Felsoa, Szandi kb 3 éves volt, mikor először volt síléc a lábán, de eddig csak a kertben, és Normafán síelt, ez volt az első igazi síelése :)

Kiscica, bevallom nem volt a legkényelmesebb a nyugszék, elég mélyen volt, kikelni csak segítséggel tudtam, de nem nagyon üéltem benne, mivel picit odébb, a pálya szélén voltak padok, inkább odacsücsültem :)
Ez a kép iagázóbl azért készült, mert párom legjobb barátja úgy volt, hogy lehet jön velünk... de végül nem jött, és meg kellett mutatni mit hagyott ki, mert Ő tuti szívesen sütette volna magát azokban a székekben :lol:

Köszi az ágyas dícséreteket is :)
Szössz, hogy hogy másodika lett a dátum? Nem 4-5 körül volt?
Biztos írtad, de mire visszaolvastam a 30-40 oldalt, kiestek a dolgok :oops: :D
Grat a hétfordulóhoz :)

Szőlő, Szössz, nagyon jók a képek, csinik vagytok rajta, gratula hozzá! :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: