A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Sziasztok lanyok!

Nekem is ma van a hetfordulo.

Megkezdtem a 39. hetet. :lol: :lol: :lol: :lol:

Hihetetlen. Kozeleg a veg.

Klarka!
Merre vagy?

Magi
Vendég

Tetra pelus Én kimostam őket és semmi baj nincs vele... :roll: :roll:

Kép Kép
szõlõ

Kamilla sajnálom, de megértem hogy nem akartál befeküdni a kórházba. Vigyázz magadra!

Magika, nem semmi, 39. hetet kezded :o :) Mindjárt itt a 2. topikbaba! :D

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok! Jó reggelt!

Kamilla: drukkolok, hogy még maradjanak bent! Hogyhogy csak 10-től mehetsz a Szt Imrébe?
Szerintem a szülési fájdalmak meg a jóslók is olyanok, hogy elég biztosan meg lehet különböztetni ezeket a többitől, mert erősek és nem múlnak el egy darabig -míg pl más fájásnál, ami enyhébb és nem az előbbi kettő és ha testhelyzetet változtat az ember jobb lehet. Nekem legalábbis ilyenek voltak, persze lehet, hogy másnak másmilyen.

Kép Kép
celesztina

Jó reggelt!

MAgi! 39. hét? Az nem semmi.... De izgi!!!!

Szössz! Neked is már csak 2 hét, hihetetlen, hogy repül az idő...

Szőlő! Mikor adtad fel az adóbevallásodat? Én is várok egy kis lóvét...

Kamilla! Szorítok, hogy még bent maradjanak egy ideig a babók!!!

KépKép

KépKép
gabcika

Gabcika, pont egy hónapja, elvileg 30 napon belül köteles a APEH utalni, és szerintem ezt ki is várják minden esetben.

Kép Kép
szõlõ

köszi Szőlő! Akkor még várnom kell egy kicsit...

KépKép

KépKép
gabcika

Ercsi:Tök jó a felvétel.Lehet én is lekamerázom a kisfiamat
Nem tudom már,hogy ki kérdezte, de a sterilizáló folyadékot a Tescoban, Auchanban is lehet kapni kb. 1200 ft.Én ami olyan volt(cumisüveg, mellszívó, cumi), és beviszem a kórházba, már sterilizáltam, megszárítottam, és szépen visszaraktam a dobozba.Szerintem nem lesz baja.
Én ma megyek utolsó UH-ra és jövő héttől beindul az NST.Szerintetek a női megérzések szüléssel kapcsolatban mennyire szoktak beválni? Én kb. már 1 hónapja azt érzem,hogy a 38. hét körül tuti szülni fogok.Mondjuk lehet, ez köszönhető annak is,hogy a 32 heti UH-n 2,5 kg-ra becsülték a bébim.

Kép
ágnes27

Jó reggelt Lányok..és Házisárkányok :D

Bambi és a többi tetra pelusos: nos sztem nem mindegy hogy magyar avagy cseh tetra pelust vettél...mert én vettem 5 db magyart az intersparban és hát szörnyü..aztán kimentem a piacra és hozattam egy nővel cseh tetrát..az az igazi és sokkal jobb a fogása és a kockázása mint a magyarnak..
sztem a cseh sokkal jobb minőség..de igaz énis puhábbra emlékeztem de ezek ilyenek :D

Szössz: ne aggódj nem csak te kaoid az osztást..belőlem még azt sem nézik ki csak azért mert fruska vagyok hogy megbirom majd fogni a bébit..és persze anyósomék még megis mondják hogy nagyon kiváncsiak milyen anya leszek.. :twisted: :twisted: :twisted:
mintha nem ugy kezdené mindenki ahogy én...első gyerek..nulla tapasztalat..

Nono: én ma voltam és nekem kétszer nézték meg Mátét merth tul nagy aztán végül befért a keretbe..1840 gramm...32. hét.
szóval nem tudom..
a Uh-s nő aztmondta minden baba más ütemben fejlődik igy nem biztos az még hogy 5 kgs baba lesz :D

Vitaminok: én Maternázok heti 2 szemet..meg Magne B6 ha keményedek meg természetes vastabi heti egyszer kétszer..
de énis azt halottam hogy a vitamin tulpumpálja a babát..
de nincs szivem abbahagyni emrt akkor meg nyugtalan lennék hogy van amit nem kap meg illetve amiből nem kap eleget..szóval ne mtudom :S
pedig én rengeteg gyümit és savanyúkápeszt eszek meg hetente :D

Benettke: a chicco sterilizálófolyadék 1500 ft és lehet venni a sparban és a tescoban is..elég nagy üveg..
én ugyan nem vettem még de láttam illetve néztem..

Felsoa: ma csak hivtam Timit mert reggel 7re mentünk és akkor még nem akartma hivni nem tudtam fenn van e..közben 9kor hivtam itthonról mondta hogy benn volt pont mert ő is 7re ment..igy megbeszéltük hogy április 2án találkozunk fél6kor :D
De tényleg közben mondta hogy nem e én vagyok akivel már beszélt és kevés ideje volt mert felfordulás votl a szülészeten :D biztosan rád gondolt :D
tényleg még nem irtad ki az orvosod???? megesz a kiváncsiság..mert közbe nazt mondta van neki mégegy kismamája a főorvos úrtól..

UH eredményei : BPD: 84 mm AC: 261 mm FL: 62 mm THQ: 84 mm
becsült suly: 1840 gramm...
amit pl kicsit sokkaltak :D

vki pls dobja majd fel azt a táblázatot..ami s hetekre bontott uhs adatokat tartalmazza :D

na pihenek egy kicsit...
Vendég

kamilla! ezek nem jó hírek! A nyákdugóval mi a helyzet? Távozott hogy ennyire kinyílt a méhszáj? vagy akinek nyitva van annak nincs is? Ezt már többször meg akartam kérdezni!

ágnes! Ha a megérzéseid amúgy 90%-ban bejönnek akkor valószínűleg most is. De ez nem csak egy olyan érzés h akkor szeretnél szülni?
Vendég

Hú megint komoly lemaradásban vagyok.

A "nagy vitát" nem egészen értettem. Ez egy nyílt fórum és én eddig nem találkoztam olyan témával, ami nem ide való. Sőt néha itt több információhoz, segítséghez jutottam, mint az orvosnál vagy a védőnőnél, bármennyire is ott kellett volna segítséget kapnom. Én a különböző véleményeknek is örülök, felnőtt emberek vagyunk, szelektálunk, összegyúrjuk belőle a számunkra legelfogadhatóbb megoldást. Szerintem ilyen véleménykülönbség miatt senki ne hagyjon itt minket. :D

Anyós-téma: Döbbenten olvasom a történteiteket és őszintén sajnálom, hogy ilyesmivel keserítik a legszebb időszakotokat. Az enyém szerencsére nagyon rendben van.

Kamilla! Sajnálom a legújabb fejleményeket. Remélem még 2-3 hétig sikerül kihúzni. Legyél nagyon szigorú magadhoz és tényleg csak fekvés. Egyébként megfordultak?

Tetra-pelus: Én vettem magyar és cseh változatot is és úgy tapasztaltam, hogy a magyar sokkal durvább anyagú.

Szoptatós melltartó: Vettem egy olyan Tesco verziót, amit Szöszke is, de azt szerintem nem nagyon fogom hordani. Próbálta már valamelyikőtök a melltartóbetétet beletenni egy ilyen vékony pamut melltartóba és után felvenni rá egy felsőt? Hát én megpróbáltam, az eredmény szörnyű. Ezzel a formával nem lehet kimozdulni a lakásból. Nekem olyan problémám is van ezekkel e klasszikus szoptatós melltartókkal, hogy szerintem egy idő után a gyerkőc tépni fogja azt a részt szopizás közben, ami lecsatolás után is a mellen marad. Ráadásul ezt nekem két oldalról egyszerre fogják előadni. Tapasztalt Anyukák! Rosszul gondolom? Nektek hogy váltak be ezek a melltartók? Mindenesetre beszereztem egy elöl kapcsos szivacsbetétes sima melltartót, amiből szintén gyorsan ki lehet csomagolni magam és legalább a lakást is elhagyhatom benne.

Befordulás a szülés közeledtével. Hát ez rám is teljesen igaz. Már nem igazán köt le semmi, minden gondolatom a szülés és a picik körül forog. Olyan hihetetlen, hogy nemsokára láthatom őket. Holnap leszünk 36 hetesek, úgyhogy legkésőbb két hét múlva megszületnek. A dokim azt mondta betöltött 38-nál tovább nem várnak ikreknél. Azt még nem tudom, hogy ez pontosan mit jelent, indítást vagy császárt, de holnap megyek CTG-re és akkor rákérdezek.

Kép

Kép
szofi74

lituka! Nekem a 29 héten mondták h 1900 gr!!!!!!!!!!!!!!!
Szóval lehet h ideát 5 kg lesz a végeredmény????? Azt amúgy baromira nem szeretném mert akkor tuti boritékolhatom az elakadást v a sürgősségi csaszit v egyéb szülést befejező segítséget..... :cry:
Vendég

Kamilla: vigyázz magadra..csak most olvastam a hsz ed..pihenj sokat ..és bizti benn maradnak a picik..

ja és Andi remélem jó hirekkel jössz te is az UHról..mi már 8kor itthon voltunk
Vendég

szofi! Ikrekkel nagyon szépen kihúztad!!! Még egy nap és kerek 36 hetes leszel! itt már tuti minden okés! :D Ez tök jó!
A szopis melltartóra én egyszer írtma h vettem egy gagyi tescosat de nem lehetett benne élni sem. Éjszakára jó volt de másra nem, kinyúlt formáját vesztette, nem tartott és átlátszott. Ezért most 2 drágábbat vettem a Brendonban mert anno volt egy drágám szinteén Brendonos és az nagyon bevállt. Persze ez akkor sem olyan mint a szivacsos de én nem tudtam elviselni a szivacsosat mert nem lehetett rendesen kikapcsolni sutyiban ha kellett és a szivacs belekényszeríti a cicit egy design-os formába ami bizony a megcincált cickók nem nagyon viseltek. Nekem nagyon fájt benne.
A sima szopis viszont felvette azt az alakot amit a cickók igényeltek, hiszen amikor kiürültek is más volt és amikor megteltek is. De ez az én tapasztalatom és rám igaz h nagyon érzékenyek a csajaim! De tény h a szopis cicitartó nem szexis darab és vékony fehér pólót nem lehet fölé venni mert igen muris lesz a végeredmény!

Hű hatékony fél órám volt, bepaníroztam a r.husit ebédre és csináltam túró-gombócot, most meg rohanok baba-tornára Szonjával. Délben meg megyek a dokihoz UHU-ra és vizsgálatra. :D
Vendég

Szofi: a szoptatós melltartókkal és melltartóbetétekkel kapcsolatosan nekem is nagyon rosszak a tapasztalataim: első lánykámat március legvégén szültem és a jó időben is kénytelen voltam mindig mellényben császkálni, mert nem tudtam más megoldást arra, hogy ne ordítson messziről, hogy betét van a melltartómban :(
Így ha bárkinek van jobb ötlete, azt nagyon szívesen fogadom én is!!!
(Most amúgy szoptatós pólót tervezek venni -több ok miatt is- de remélem, hogy annak vastagabb lesz a mell-része és nem fog látszani a betét... Bár "élőben" még nem láttam ilyen pólót eddig, így ez nem biztos)

Kép Kép
celesztina

Hát Nono csak nem :D
nekem sem lenne jó a vérbajom miatt ha izéé..megakadna a lelkem útközben vagy akármi :D
szóval én 3000 grammos babóval bőven beérném :D
mondom azt mondták hogy nem bizti az hogy ettől még óriás lesz a gyerkőc..mert lehet hogy most nő mint a bolondgomba és késöbb meg kicsit visszavesz majd magából :D
nem tudja vki hogy lehet kiszámolni hogy kb hány cm a bébi a Uhs adatokból??
Vendég

Sziasztok,

nekem a 30. héten mondták,h. kb. 2kg a baba, az UH-s papíron 1950 gramm a becsült súlya, pár héttel előtte alig volt 1 kg, és most hétvégén az Istvánban nagyon nézett a nővérke, h. de pici a pocakom... Holnap megyek dokihoz, majd akkor kiderül, hogy most hol tartunk...

Benettkenem semmi,h. máris szült az a barátnőd. Én is félek, h. hamarosan eljön az idő..... főleg ha ma nem fejezik be a fürdőszobánkat...

Szofi, tök jó, hogy rendben ki tudtad hordani a babákat, mármint, hogy a 36. héten sincs gond. Szopis melltartó... gázgázgázgáz

Kamilla, a kórházi fekvésnek az az előny, hogy ott tuti fekszel, nincs semmi kísértés, hogy lemenj sétálni/ olyat csinálj, amiről azt gondolod,h. nem megerőltető de mégis az. (persze én se feküdnék be szívesen)

Kép
Kép
mango.

sziasztok

két kislányom által kinőtt szépséges rucikat szeretnék nektek mutatni,ha tetszik bármi írjatok privit.

köszi

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=274538

További kellemes pocakosodást,könnyű szülést és boldog perceket kívánok :lol:
Vendég

Sziasztok!
Gyors helyzetjelentés, aztán visszaolvasok!

Tegnap este voltunk dokinál: minden okés! :D
Cg:3000
Szívhangok jók. koponyavégű fekvés.
Most nem volt uh, majd kértem, hogy legyen a 36. hét körül. (súlyára kíváncsi vagyok, meg hát amúgy is)
2 hét múlva kell mennünk ismét.
NST: 36. héttől hetente. Magne B6-ot abba lehet hagyni a 36. héttől szintén.
Ja, és írt fel plusz vasat. (multivitamint szedek)

Lányok! Valaki számolja már a magzatmozgásokat, amit a 34. héttől kellene, és a kiskönyvbe kell beírkálni?? Úgy kell(ene), hogy reggeli, ebéd és vacsi után 1-1 órán keresztül, és az 1 órában 10 magzatmozgást kellene érezni. (tehát összesen napi 30-at)
Hát szerintem ez egy akkora baromság!!!!!! (mondtam is dokinak, meg védőnőnek is) Tök változó! nekem sokszor pont kaja után alszik be a baba!! Amúgy meg tök kis eleven! Szóval fals eredmény lenne az egész. Asszem nem fogom én ezt túl komolyan venni!
Vélemény???

Kép
gabo001

Köszi a bíztatást. Meg az együttérzést.
Nyákdugó? Hát belőlem nem távozott semmi, úgyhogy valszeg még bent van.

Szofi! Gratulálok, hogy ilyen szépen végigvitted az ikerterhességet probléma nélkül. Most már tényleg semmi baj nem történhet.
Nekem nem fordultak meg. Végig farosak voltak és most is azok. Néha a kislány harántba vágja magát, de tovább sose jut. A dokim azt mondta annyi az esélyem a természetes szülésre, mint a Trójai falónak a derbin. (Kis humor herold)

Ti kimossátok a tetra pelust első használat előtt. Mert szerintem egy jó kis öblítőtől sokat puhulhat, nem?

Azért az nem semmi, ha valakinek a 30 hét körül 1900-2000g a babája. Az átlag ilyenkor 1500-1600.

Én szedem az elevitet és még így is picik lesznek. :(

Kép

Kép
kamilla306

Gabo, én még sose számoltam... pedig ez már a 2. babó

Kép
Kép
mango.

Szösszenet!
Igazad van a baba súlyával kapcsolatban. Emlékszem, hogy az első lányomnál állandóan azt mondták az UH alapján,hogy nagy, túl nagy a feje, és végül 2800 g-al született, a feje sem volt nagy. Éppen azért tudtam farosan megszülni, mert pici volt. A középső lányomnál meg a vége felé mondták,hogy kicsi és mégis 3100 g-al született. Szóval azért az UH adatok is csak hozzávetőlegesek.
Írtad, hogy a textil pelusokat negyedekre vágtátok böfiztetéshez. Nem lesz az úgy kicsi? Van amikor olyan jól sikerül a böfiztetés, hogy a hátadon is végig folyik. Nem árt, ha egész pelust teszel a válladra, akár félbe is hajthatod.
emma2008

Szia Gabo,
bocs,hogy megint én kotyogok bele,de szerintem most nem írok félreérthetőt. :roll: :wink:
A magzatmozgást a felkeléstől lefekvésig kell figyelni,legálabb 10 órás időtartamban.Amikor meg van a 10 mozgás bejelölöd a kiskönyvbe.Tehát,ha de.11-re meg van a mozgás,akkor oda teszed az x-t.De azért utána is figyelni kell,hogy mocorog e eleget.
Ha reggeltől estig nincs meg a 10 mozgás,be kell menni a kórházba ellenőrzésre(áramlásvizsgálat,nst).Csak emiatt kell komolyan venni,ha kevesebbet mocorog,jobb,ha látja doki,hogy minden okés e odabenn!
A mozgásoknál a nagyobb mozgást(rugásokat) kell figyelembe venni.
Remélem tudtam segíteni!

Üdv.

Timi
timiban

Emma, bocsi a kérdésért, biztos volt már róla szó, de nálatok mind a 3 gyerek lány? És a pici is lány lesz?

Kép
Kép
mango.

Kép

Hát, jó, hogy nem néztem meg ezt előbb... Nekem 32 hetesen mondták, hogy kb 2200g... :shock: :shock: :shock: Még a végén 6kg-s óriásbébim lesz... :shock: (Bár, én nem nagyon hiszek-bízok az UH-s súlybecslésben. Mezsóéknál is FÉL kg-t tévedtek... egy 3500g-os babának az a HETEDE! az nagyon sok!!)
(tök félek, hogy császár lesz a vége... Még mindig keresztben fekszik a Drágám, és nem érzem, hogy forogni volna kedve... :? )

ercsi_3

Sziasztok!

Bambi! Köszi, hogy eszembejuttatad. Igen, azt írja a mikrós sterilizáló tájékoztatóján, hogy csak 3 órát tart. De én úgy gondolom, hogy ha sterilizálás után eltörölgetem és visszarakom a tálba, akkor nem lesz baja. Kicsit félek attól, hogy a kórházban hogy tudom majd használni. Úgy tudom, hogy mikro van (bár azt nem tudom, hogy ott lesz-e ahova majd fektetnek) és az is nagy kérdés még, hogy milyen csecsemősöket fogok ki. Mert elég sok rosszat hallottam már az itteni csecsemősökről.
Volt, akinek nem engedték, hogy a saját mellszívóját használja, mert meg kell tanulni a kézi fejést. :evil:
Volt, akinek nem engedték használni az otthonról hozott steril cumisüveget. :evil:
És mielőtt arra gondolnál, hogy ez csak azt jelenti, hogy féltik a babát, hát ezt a védőnőm mondta, hogy a kakis pelusba visszacsomagolták a picibabát, mert elhasználta arra a napra a kiadott pelenkát. :twisted:
De én felkészültem és olyan sárkánnyá változom, ha azt veszem észre, hogy bántani akarják a kicsimet, mint még soha. :D :lol:

Kamilla! Szorítok, hogy maradjanak még a babók. Kitartást neked!

Lituka! Itt a táblázat, nem tudom erre gondoltál-e? Szerintem szépen fejlődik a kisfiad.
Kép

Gabo! Örülök a jó eredményeknek.
Nekem nem mondták eddig, hogy számoljam a magzatmozgást. De valahogy úgy járnák, mint te. Mert a picurom akkor mozog a legjobban, mikor éhes. :D Kaja után általában alszik. :D

Tetra pelus: én is vettem magyart is és cseht is. A magyar kicsit vastagabb, amúgy nincs különbség köztük.

Hétfordulósoknak gratula!
Húúú... van, akinek már nagyon itt a vég. :D

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Gabo,
bocs még annyit,hogy valahol így mondják(de a lényeg ugyan az :P ):
"kismama naponta legalább egyszer
(koradélután), amikor teheti kétszer (délelőtt, illetve késődélután)
helyezkedjen nyugalomba (karosszékbe, vagy ágyon az egyik oldalára
dőlve). Helyezze a hasára a két kezét és figyelje a mozgásokat kb. 30
percig. A nagy és apró mozgások egyformán érvényesek. Az idő elteltével
jegyezze fel egy füzetbe a kapott értéket. Amennyiben 30 perc alatt nem
érez legalább 5 magzatmozgást, néhány óra múlva ismételje meg az
észlelést, hátha csak alszik, vagy inaktív a magzat. A magzatot fel lehet
ébreszteni azzal, ha a kismama mozog (pl. séta), zenével, zajjal, a has
finom nyomogatásával vagy vibrációval.
Ha azt tapasztalja a várandós, hogy magzata egyáltalán nem mozog, erősen
lelassult, vagy éppen hiperaktívvá válik („vergődés”), jelentkezzen
haladéktalanul vizsgálatra a szülőintézményben.
Minden kismamának javasoljuk e nagyon egyszerű, de igen hasznos módszer
rendszeres alkalmazását. Segíthet megelőzni a bajt, egyben az egyik
módja a gyermekkel történő kapcsolatfelvételnek a várandósság alatt."

Ezt az idézetet egy szülész-nőgyógyász feljegyzéséből másoltam!
timiban

Köszi timiban!
De nekem azt mondta a doki, meg a védőnő is, hogy napi 30-nak kell lennie. (mondjuk ez szerintem is sok. nálam bőven megvan, de össze - vissza. de valakik pl. mondják, hogy keveset mozog a babó, mégis minden okés)
Plusz a kiskönyvben is úgy van a táblázat, hogy reggeli után, ebéd után, vacsora után. Tehát nem felkeléstől lefekvésig nézni, hanem ebben a 3X1 órás időtartamban.
Egyébként én már mot ki vagyok akadva ezen a baromságon, szóval lehet, hogy hanyagolom! :evil: :evil: Aki ezt kitalálta, tuti pasi volt! :evil:
Zsófink elég sokat mozog, hála istennek!! (de nem pont kaják után!!!!) Ha nagyon belassulna, vagy nem érezném úgyis rohannék a kórházba!

Kép
gabo001

Sziasztok Mamik!

Tök jó, örülök, h visszatért az élet a topikba!!
És Neked is Lituka! Jó hallgatást a cd-hez, reméljük Babód kinnt is megismeri és megnyugtatja majD!!

Tegnap nem volt erőm írni már, de olvastalak Benneteket!!!

KAmilla
Vigyázz magatokra, sajnálom, h be kéne feküdnötök! Nektek akkor már nagyon itt van a vége!
De ha babák jól vannak, az a lényeg!!

Magi, Klarka
Hogy vagytok??? Még egyben??
Kérünk helyzetjelentést!!!

Szösz
Én kérdeztem a tanítós kérdést!!! Köszi a választ.
Le a kalappal előtted. Tuti csaj vagy, minden szempontból.
Boldog vagy, babát vársz, tök jól nézel ki (még nagy pocival is) és még okos is vagy mellé! Grat. Neked!!!

Szőlő
Örülök, h Te is beállsz a pihizős mamik közé. Reméljük otthon sem kell már sokat melóznod a héten, és totál rá tudsz Te is hangolódni a babavárásra.
Jó vasalást, azért nem semmi adag az a ruha!!!

Kaptam még MAszat dícséretet, köszönöm még 1x. Tegnap megint nagyon lennt volt a pocim, de nem is idegesítem már rajta magam. Hidegfront és betudom ennek. Szedem a magnéziumot, azóta tök jól vagyok, szóval nem paráztatom magam!!!!!!!

Pelus
Nekem szinte az összes pelus az unokahugimé volt, és úgy kaptuk. De szinte úgy néz ki, mint az új, mert nem nagyon voltak használva. Ezek puhák, de mosva voltak párszor, szerintem ez a titka!

Melltartó
Tegnap agyaltam rajta, h gáz lesz a nyár. Én ilyenkor, ha olyan volt a ruha vagy a felső, nem vettem fel melltartót. De most muszáj lesz, mert ha lesz tejem, nem flangálhatok melltartó nélkül.
Gondolkoztam, h veszek sima melltartót, aminek merev a fala, és abban a betét sem fog látszódni, és még a pántot sem rakom fel.
De azokban meg szoptatni nem lehet.
Szóval ez izgi lesz!

Sterilizáló
Írtátok a Chiccot. Ott csak fogom a folyadékot, és abban áztatom az üveget meg a cumit??? Dm.ben is lehet kapni???

Na, ennyi
bedugulok, mert megint annyit írok, de nekem nem megy rövidebben. Szóban is állandóan jár a szám..

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

Ercsi, beelőztél. :D
A lábad még mindig dagad?

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Sziasztok!

Textilpelus: Mosás (öblítő) vasalás után sokkal puhább és természetesebb lesz az anyaga. Újonnan véve tényleg furinak tűnik...

Kritta! Enyim gyereket 32+1-nél nézték uh-n, akkor az uh szerinti kora 31+2 volt, bpd 81 mm, és a súlya 1820 g. Szerintem a tied is korrekt.

Azt nézzétek hogy az utolsó 4 hétben átlagosan 200-250g-ot híznak hetente, tehát 1 kg-ot (aki kihordja) De természetesen ez nagyban függ a génektől is :)

Nekem Katára mondták, hogy retardált, meg visszamard a fejlődésben (az uh 3 héttel kisebbnek mondta a végére) a combcsont hossza miatt, aztán 3350 g-al született 39+3-ra. Egyszerűen kicsi baba volt 48 cm. Utána is kicsi maradt, most kezdi behozni magát :) Egyébként a születési adataiban 50 cm szerepel, mert ők nem kínyújtva mérik a babákat, hanem a mérőszalagot minden hajlatukba bevezetve a fejtetőtől kezdve. Ebben csak az a poén, hogy én is 50 cm-el, és 3350 g-al születtem :)

Kamilla, én még egyik gyerekemnél sem láttam a nyákdugót :) Pedig mindkettővel kinyíltam hamarabb. Bencét 3 cm-el, Katát 2 cm-el mentem szülni. Nyákdugóm nem volt...

Tegnap voltam dokinál, méhszáj teljesen zárt (ez nekem olyan furi, mindkettővel nyitva voltam már ilyenkor, pedig akkor sokkal jobban kiméltem magam mint most :)) cg: 3000,

Kaptam beutalót vérvételre, UH-ra (oda 38 hetesen kell menjek) és telefonszámot, hogy bejelentkezzek nst-re.
Jövő héten már nekem is mennem kell :)
Jah és kedden mennem kell levenni a strepto-t is.

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

tetrapelus: szerintem ha kimossuk őket magas hőfokon, plusz öblítő, akkor fognak bepuhulni!! Lehet, hogy nem egyszerre, hanem ahogy egyre többet használjuk, és mossuk! (ugyanúgy mint a konyharuhák)

Nem hiszem, hogy mindenkinek 5 kg-os babája lenne! Szerintem a babák is odabenn tök szélsőségesen is hízhatnak, mikor mennyire van éppen szükségük! Lehet, hogy az elején nagyon beindul, aztán már nem szed fel annyit. Én is pl. sokat fogytam a terh. elején! Aztán nov-dec körül nagyon sok jött fel egyszerre!! (5 kg minimum) Gondolom ki volt éhezve a szervezetem. (most meg már csak alig 1-2 kg havonta)Szerintem a babák is hasonlóan lehetnek!!

Kép
gabo001

Zsu! Örülök, hogy minden rendben.
De jó, hogy időpontra mész nst-re. Nálunk csak most kezdtek a kórházban időpontot adni uh-ra, de nst-re nem adnak. És általában 3 órát kell várakozni. Én 2 hét múlva kezdek. :D Már nagyon várom.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Sziasztok!

A magzatmozgások számolásáról nekem se a védőnőm se a dokim nem szólt, így nem is nézem ennyire, csak hogy van-e -ha sok idő kimarad kicsit aggódom és jobban figyelek, de csak ennyi. Nem írom. És elsőnél se mondták, hogy írnom kéne, de mivel ugyanaz a védőnő és a doki is, így nem csoda.

A fertőtlenítésről: kaptam olyan tablettát amit fel kell oldani vízben és abba beletenni a fertőtlenítendő holmikat - használ valaki még ilyet? A nevét nem tudom, majd megnézem. Igaz, hogy csak akkor marad bármi plusz "íz" a fertőtlenített cuccon, ha túl sokáig áztatom, amúgy nem marad semmi utóíz?

Kép Kép
celesztina

A tetra pelushoz akartam még írni: hogy igen, miután kimostam, öblítettem és kivasaltam őket puhábbak lettek.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Babasúly
Tuti van abban vmi, h másképp fejlődnek és más ütemben rakódik a zsír.
MAszat 28 hetesen volt kb. 1500 g. MOst 35 hetesen meg 2500 g.
28 hetesen simán két héttel nagyobb volt a súlya, de most meg átlagos. És a 2500 nem uh. hanem a szonográfus ( aki előtte szülésznő volt) véleménye.
De lehet, h ez függ attól is, h mi milyen alkatúak vagyunk???

Kép

kisscica80

Magzatmozgás
A kiskönyvben ami van tábla, azt nekünk kell irogatni??
Nekem még senki nem mondta...
Holnap menek védőnénihez, rákérdezek!
De nekem doki is 10 mozgást mondott. 10 bármi, csak legyen meg a napi adag. Láblengetés a bordák közé, kéznyújtás a hólyagba, popsitolás az amorf pociért... :lol: :lol: :lol:

Kép

kisscica80

Kiscica, most olvasgattam vissza és látom,h. Maszat milyen kis husi :) :) nagggyyon édes!

Emi, nem tudom a férfiak néha miért ilyen érzéketlenek, de nagyon nem jóóóó

Kép
Kép
mango.

Gumimaci: ez rémesen hangzik: 3 óra várakozás?!? :x

NST-nél (már nem emlékszem, hogy volt) a dokival meg lehet beszélni, hogy melyik nap lenne jó? Vagy megmondja és punktum?
Gondolom ez is orvos-függő, de azért kíváncsi lennék, hogy akik már járnak NST-re azoknál ez mennyire rugalmas?
Elsőnél úgy jártam NST-zni, hogy nem mindig volt ott a dokim, így szerintem ez nem lesz meghatározó és most csak a hétvége jöhet szóba majd -erre beizzítottunk egy barátot, de ha nem szólhatunk bele a napba akkor gáz lesz

Kép Kép
celesztina

Tetra pelus:
többször kell ahhoz majd kimosni, hogy igazán puha legyen! De első használat előtt is mosni kell természetesen...
Osztom Emma véleményét, hogy ha négybe vágjátok, néha nem lesz elég, mert szép mennyiséget tudnak visszabüfizni és elég vékony ahhoz, hogy ne ázzon át pl....

Gumimaci!
Ha sterilizálás után eltörlöd a cuccost, már nem marad steril. Elvileg nem szabad törölni semmit, csak száritani... különben fölösleges volt a sterilizálás! Igy pötyis marad és nem lesz olyan szép, de itt nem ez a lényeg.
A sterilizálófolyadékkal személy szerint egyáltalán nem vagyok kibékülve. Akármi is van benne én nem adnám a gyerek szájába, hiába van leöblitve vizzel... :roll: de ez az én véleményem... a másik meg, hogy egy vagyon ha vki folyton azt használja, de kinek mire telik... a másik meg, hogy az ingyenes kifőzésnél jobb sterilizáló nem kell. Nekem mikrós van, de arra is csak egyszer kellett kiadni és semmiféle mesterséges trutyi nem kell bele....
Nem vagyok egy nagyon tisztaság és sterilkörnyezetmániás, de én tartok ezektől a cuccoktól, mint folyadék...
Vendég

Mango!
Igen, 3 lányom van, és a negyedik is lány lesz. Nem azért akartunk 4. gyereket, hogy fiú legyen. Nálunk ez nem számít.
emma2008

Akkor olyan kis lányos család lesztek, mint Kerekesék. A férjem irígykedne rátok :) Ő lányos apának érzi magát, de most fiunk lesz, úgyhogy szoknia kell a gondolatot :)

Kép
Kép
mango.

Celesztina!
Igen ennyit kell várakozni általában, van, hogy kevesebbet, de az is lehet, hogy még többet. Pl. a múlt héten mesélték, hogy nagyon sokat kellett várni, mert csak 1 gép volt. Sokan szültek és a másik kettőt átvitték a szülőszobába.

Nálunk a doki nincs ott. Utánna kell az eredménnyel megkeresni. Ha ő végezné, akkor nem kéne annyit várni.

Pumpóka!
Köszi, hogy szóltál a törölgetésről. Akkor azt kihagyom. De nem is bánom, utálok törölgetni. Mosogatás után sem szoktunk sohasem törölgetni, pont azért, mert azzal összefogdosnánk. Hogy nem jutott ez eszembe? :roll:
És a szerekkel kapcsolatban én is így gondolok. Ezért nem vennék tablettát. Eredetileg azt hittem fazékban fogom kifőzni, de benne volt az aventes szettben ez a mikrós darab és akkor már örültem, hogy pár perc alatt megúszom a műveletet. :)

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Steril cuccos: én kisterilizálom a bimbóvédőt itthon és van még nekem steril anyatejgyűjtő zacsim (amiben fagyasztani lehet) én vagy abba teszem, vagy a tetra pelusba csomagolom (elvileg a vasalás issterilizál valamennyire-már nem a bimbóvédőt vasalom ki, hanem a pelust :) :) ) Sztem a csecsmősöket meg lehet kérni,h. sterilizálják ki egyszer-egyszer, mert nekem pl. először a Szt. Imrében a csecsemős sterilizálta ki. Most ebben 100x leírtam a sterilizálni szót, de mindegy :)

mennem kell, pedig még akartam írni

Kép
Kép
mango.

Szőlő - Jajj de szuper lenne, ha minket is megörvendeztetne még a héten az adóvisszatérítés .. vagy esetleg jövő héten .. már nagyon ránk férne :D :D :D
Örülök, hogy ti már megkaptátok!!! :)
Hajrá Mazsi-Vásárlás :D :lol:

Kamilla - Kár, hogy nem szülünk együtt :(
De ha jól értelmezem (abból, hogy 2 hét múlva kontroll), van esély még bőven arra, hogy jó pár hétig bent legyenek a lurkók, nem? Csak be kell tartani a szigorú fekvést!! Ügyesen, kitartást nektek :)

Magika - Nagyon a finishben vagy :D Nekem meg 15 nap .. :P
A te számodat tudja valaki, hogy hírt írj magadról? Én pár emberét már tudom .. de lehet nem én leszek az alkalmas személy .. én is bármikor megszülhetek :lol:
De küldd el, ha gondolod :)

Lituka - Én biztos vagyok benne, hogy szuper Anyucik leszünk :) És én abban is hiszek, hogy nekem sikerül majd a lányom barátnőjévé is válnom .. nem csak édesanyjává :) Szerintem egy fiatal csajszi is megérhet a babázásra, én érzem magamon!! :) És csak pozitívumokkal jár, hogy fiatalon szülünk :)

Emma - Nem vágtam ám szét az összes pelust :P :lol: Csak törölgetni néhányat .. lesz ilyen is, olyan is ;) :)
(meg ha már úgyis állandóan mosnom kell, majd mosom a saját ruhákat is :lol:)

Kiscica - Jajj, ne mondj ilyeneket, mert elpirulok :oops: :oops:
Amúgy melltartókat szerintem én is simákat fogok hordani .. lecsatolható a pántjuk ugyanúgy ..
Nem úgy ismerem magam, mint aki nyílvános helyen szoptat :D

Nah .. olvasok majd még ... mert látom pörög a topic, csak eszem előtte :D

Kép
szösszenet

Lányok! Köszi a reagálásokat a magzatmozgással kapcsolatban! Már tényleg látom, hogy ez mekkora hülyeség! Meg aztán látom, hogy sokatoknak nem is mondta se doki se védőnő.... meg hogy mekkora eltéréseket mondanak, ha mondanak.pl. egy óra alatt 10 mozgás, vagy összesen napi 10 mozgás. Hát nagyon nem mindegy, de mindkettő tökre normális lehet!!!
Azért még várom a hozzászólásokat, mert érdekel, kinek mit mondtak! :lol:

Én az Avent mellszívót veszem meg, és ahhoz a mikrós sterilizálót! De ebbe bele sem gondoltam, hogy a sterilizálót is cipeljem a kórházba???? Már tényleg utánfutóval kellene akkor menni! :roll:

Egy hülye kérdés csajok! A kádas-vajúdás alatt meztelenül kell vajúdani? (nálunk minden szülőszobához van kád, bordásfal, labda... most modernizálták) Hát én olyan cikinek tartom, hogy fetrengek a fürdőkádban meztelenül, és ki be jönnek dokik, szülésznők!!!!!!!!!!!!!!!!!! :roll: :roll:

Kép
gabo001

Mango!
Az én férjem is lánypárti. Ő a 3. babánál is lányt akart. Ezt persze senki nem hitte el, és mindenki sajnálkozott, amikor mondtam, hogy ismét lány lesz. Most a 4.-nél volt, aki azt mondta, hogy "szegények...". Erre nagyon ideges tudok lenni. Hiába mondom, hogy nekünk tényleg mindegy, csak egészséges legyen, látom, hogy nem hiszik. Most már nem is mondok semmit az ilyen reagálásra. Az is jó, ha fiú és az is, ha lány. Nem azért szereted, mert lány, ill. fiú.
emma2008

Sterilizálás: elsőnél mi vettünk valami másfajta tablettát a bababoltban (ezt ajánlották) de utána sosem jött már ki az "íze" és a kicsi semmit sem fogadott el amit sterilizáltam, így akkor én is főztem, amit kellett. Most ezt a másfajta tablettát ajándékba kaptam, de persze tartok tőle, hogy megint rossz izű lesz utána minden :?:
Speciel ezeket a mikrósakat nem is ismerem :oops: Csak beteszed a mikróba meg bele a cuccot és pár perc alatt kész, amolyan gőzös?

Kép Kép
celesztina

Gabo!
Ezt a kádas vajúdást én is nehezen képzelem el. Ahogy leírtad, jót nevettem rajta.

SZösszenet, Lituka!
Én 21 évesen szültem az elsőt és 23 évesen a másodikat. (harmadikat 27 évesen) Mindegyik nagyon okos, problémamentes lány lett. A nagy már 14 éves elmúlt a középső 12 múlt. Kitűnő tanuló mind a három lányom, soha nem volt velük semmi probléma. Kiegyensúlyozott babák ill. gyerekek voltak mindig. SZóval nem a kor számít, hogy milyen anyukák lesztek! SZerintem fiatalon is lehet vki nagyon jó anya, és 30 évesen is lehet rossz.
emma2008

És ezekben a mikrós sterilizálókban bármit lehet sterilizálni vagy csak cumisüveget? Cumi és olyan mini babaételtartó is mehet bele? És mi a különbség a doboz-alakúűak és azacskók között? Most láttam, hogy van olyan zacsi is amit 20x lehet használni -ez elég steril a 20. használatnál is? Mert a dobozt el lehet mosni, vagy mi, üresen mikróztatni, de egy zacsit?

Kép Kép
celesztina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: