Azt hiszem ebben most egyetértünk.
Én is ilyen "logikából" hívő vagyok. Valaminek lennie kell!! Enélkül értelmetlen. Viszont a Megváltó számomra is értelmezhetetlen. Ezért is nem keresztelkedem meg. Végülis a keresztény vallás legalapabb tanítását kérdőjelezem meg.
Viszont esendő is vagyok és szükségem lenne a magyarázatra. Annyira jó lenne hinni benne, hogy a tragédiák nem céltalanok, értelmetlenek. Csak az a baj, hogy nem igazán tudok.
Detti
Én is így gondolom(gondoltam). Mármint, hogy a vallásosak élete könnyebb. (VAgyis nem könnyebb, hiszen ugyanolyan nehézségeik vannak, csak könnyebben dolgozzák fel.)
De ez csak egy szempont. A vallásossággal kötelezettségek is járnak. Ilyen szempontból nekik nehezebb, hiszen plusz terheik vannak. ÉS a megnyugvást sztem csak akkor találod meg a vallásodban, ha minden részét magadévá teszed (a nehezebbik felét is).
De minden ellenvetésem ellenére én jó dolognak tartom a vallást abból a szempontból, hogy tartást ad. Van, akiben egyszerűen nincs annyi, hogy magától is talpon maradjon. Hiszem, hogy lényegesen kevesebb alkoholista, öngyilkosjelölt és reményvesztett, önsajnáló ember lézengene ebben az országban is, ha lenne mibe kapaszkodniuk. De ez már igazán messzire vezet.
Kert ügyben meg várom, hogy mit döntötök. Egy kis sikerélményre vágyom. A mostani munkám nem valami nagy élmény.
Minden jót,

Anyával (A hóember nem a férjem!
Luca expedíción (ez volt a kedvence)
Ők és a Hógolyók
Megdobtam Apát!!!
Adjátok már rám azt a kesztyűt, lefagy a kezem!
Kukucs!!!
Irány a szánkópálya!
A család
Szánkózás ikermódra
Beöltözve
Pasik az életemből (Bence néz!)
Csigalovaglás
Kép az ablakunkból
Ebéd a tetőteraszon

Bernát, mint kacsa (Katáéktól kölcsönkapott jelmezben)
Ambrus, mint boci
Ambrus az új bicón (mennek egyébként vele, mint a szélvész)
Nagyinál meg van engedve az ágyon való ugrálás