A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Sziasztok lányok!:) Hú, mennyit írtatok, amíg nem voltam.:)
Én is mindent el akarok rendezni szülésig, mert én sem tudom elképzelni a páromat babakelengye összeválogatásában, stb....Amikor terhességem elején benn voltam a kórházban 2 és fél hétig, néha úgy jöttek be a gyerekeim látogatóba, hogy a kicsi ruhája volt a nagyon, és fordítva.... :shock:
heni baba

Sziasztok.

Én még sajna dolgozom mostanság. De már nem sokáig.
egyre nagyobb a pocim, és így egyre nehezebb.

Megfogadom a tanácsotokat, a 28. hét környékén elnézek 4d-uh, ra, remélem most nem fog elbújni.

Kép
schopin

Szia Schopin!.)
Beszéld meg vele előre, hogy legyen jó baba, és mutassa meg magát!:)
heni baba

De jó annyit írtatok,hogy nem emlékszem semmire!!

Szilvi..keményedés ellen én is úgy gondolom,hogy nem tehetek semmit..csak NOPARA :( Vgayis sok víz magnézium bor fekvés...

Ujjatlan rugit nem látott :?: :?: :lol: :lol: :lol: :lol:
Két patentos vállút???Szerintem csak nem ugrott be neki...ilyen hülye nem lehet :shock:
Vendég

Szerintem is mindenki a saját hasát látja a legnagyobbnak... :D
Én legalábbis igen :D De nekem már mindenem nyagy..fej,segg,stb stb :lol:
Vendég

Na én most annyira, de annyira mérges vagyok magamra!!! :twisted: Mindig én mondogatom, hogy ne nézegessetek át más oldalakra rémüldözni, erre tessék: beleakadtam egy oldalba, szüléstörténetekkel. Nagy része pozitív és szép volt, de persze sikerült elolvasnom az ijesztőbbeket is! Na ennyit rólam, olyan hülye vagyok!!! :twisted: :twisted: :twisted:

almaani
Kép
almaani

Kép

tegnapi :lol:
Vendég

Sziasztok!

Köszi a csak hozzám szólásokat!!! Annyira jól esett, komolyan :) Igaz nyafizni kellett érte, de tényleg szebb a napom, pedig zuhog az eső.

Védőnőt tudtommal nem lehet választani, lerázni azt esetleg...feladják egy idő után ha rájönnek nincs értelme erőszakoskodni. Főleg ha a gyerekorvoshoz rendesen jártok a babával, akkor békén hagy majd.

Andóca: nem is nagy a pocakod, hú én is csinálok már képet, mindjárt megkérem a Juli lányomat, hogy kapjon le, ő nagy fotós :)

Montana: Neked is nagyon csini a pocakod.

Szívhangot CTG (NST) vizsgálattal a 35-36. héttől néznek heti 1, majd 2 nap aztán a végén már majd minden nap.

Nekünk a védőnő sose nézte...nincs is hozzá kütyüje szerintem.

Húsvétra kaja: hú nálunk vasárnap nagy keresztelői buli lesz, tesómék legkisebbikjét itt keresztelik a mi templomunkban Esztergomban, nálunk lesz a hami, kaját hozzák :D

Sonkát főzünk különben, sütök kalácsot, valami jó kis sütit, még nem tudom mit, többit hozzák a rokonok. Ennyi.

Én is ma voltam cukros vérvételen, de nálunk nem cukros lötyi van hanem tej+zsömle. Ezért hálás is vagyok (másért nem) az itteni eü-ellátásnak.

Férfiak és a függöny: én szerelmem azt se veszi észre ha lecserélem a függönyt, még ha tök más a szine akkor se.

Amikr én kórházban voltam a kisfiammal a szüléskor, lányaim 5 napig ugyanazt a ruhát hordták :shock: Pedig drága anyósom is "segített" a gyerekek ellátásában. No comment.

schopin: én is dolgozom, nyugi...igaz sokat vagyok itthon, de nyomom ezerrel. Semmi időm "fészekrakni". Pedig ott áll a vadiúj varrógépem január óta kibontatlanul!!!!! Úgy varrnék kistakarót, falvédőt meg mindent, de mikor????

Anyukám turiztt nekem egy tuti NEXT kismama farmert, éppen jó lett rám, ez is ritka.

Puszik

Dana

Kép
danaaia

Bari, nagyon szép pcid van!!!!

Kép
danaaia

Almaani enye ne olvasgass...tudod nekem sem szabad :?
Vendég

Bárány: mekkora a pocid! De jó!!! :lol: :lol: :lol: Bizti nem ketten vannak benne? :wink:

almaani
Kép
almaani

Bari: nagyon szép a pocid!
Kép pocim ma Kép gyerekágy Kép hálózsák mostani szerzemény Kép orchideám
heni baba

Heni: nagyon szép nagy a te pocid is! És az orchidea is! Nekem is a kedvencem! :lol: Látom, nálatok is húsvéti díszítés van! Én is a múlt héten "elszórtam" a lakásban jópár díszt, aztán jövőhéten agyalhatok, hogy milyen tavaszi díszekkel tömjem tele a lakást, ha vége a húsvétnak. :lol:
Milyen jó, hogy nálatok már áll a kiságy! Szerintem mi csak április végén rakjuk össze.

almaani
Kép
almaani

Almaani: én már beállíttattam, ki tudja mi lesz....a baldachint most tettem fel a múlt héten.
Én szeretek így készülgetni a húsvétra, bár locsolókat inkább ne....
heni baba

Lányok:szép pocik!

Heni:nagyon tetszik a kiságyad,bár nekem fa színű lesz,mert a többi bútor is olyan.

Én is díszítgetem a lakást,de hétfőn nem leszünk itthon!

Kép
melike

hűű micsoda pocik! :)
húsvétra én sosem díszítem a lakást, csak karácsonyra szoktam... :oops: de sonka lesz, meg kalács is. húsvét hétfőn meg gyerekkorom óta kirándulni megyünk...

védőnő-szívhang: múltkor megkérdezte hogy megnézzük-e, mondtam hogy naná, és megnéztük, de ha nem akartam volna akkor nem ragaszkodott volna hozzá. amúgy meg nagyon kedves, szimpatikus csaj, 2 hét múlva találkozunk legközelebb, aztán rá 3 hétre kijön hozzánk, akkor először. nem erőszakos, nem lecseszős, tényleg kedves, de sok vizet nem zavar, nincs rá okom hogy elhajtsam. :D

Heni ez a hálózsák nagyonééédiiii!

babaszoba: a dolgok 80%-a már megvan mindennek, csak a szoba nem áll még sehogysem. ha minden kötél szakadna, akkor a zuram megcsinálná hamar, de csak kihúzzuk még legalább 8-10 hétig... nálunk betonozás, padlószőnyeg és festés van amit meg kell csinálni, kiságy stb már megvan, meg a babarucik, kellékek is asszem minden, amire szükség lehet.

csajok nemtom mi van ma, de én 2 óránként megéhezem. de nem kicsit... farkaséhség van. talán a front miatt? ilyen még nem volt... :shock:

csiri-biri itt röhögtem ahogy megláttalak ennek a lapnak a tetején is. kérdezte is az uram hogy mit röhögök. hátmondom LAPTETEJE! :D elég furán nézett... :roll:

mia_snow

na vagyok!!!

szombaton 11re kaptam időpontot a dokitól...teltház van nála...
itt még nem esik,de szerintem kb fél óra is nekikezdi...

Akkor vegyítve reagálok...A párom hazajött,itt ül a fotelban,eszik és teliszájjal kérdezgeti,hogy most mit írok a kiszáradt mellbimbójú kismamáknak??? :lol: :lol: :lol:
bari-Heni! a pocik szépek!!!
Almaani!!!Ne olvasgassatok már ilyen hülyeségeket!!!Légyszi-légyszi-légyszi!!!
DANAAIA!!!
ISMÉT CSAK HOZZÁD SZÓLOK!!!! :lol:
heni!
a kiságy olyan lent lesz vagy feljebb rakjátok a fekvőfelületet?Én még gondolkozom a baldahines megoldáson...lehet,hogy nem lesz...

Húsvét!!!
A csajszik vasárnap-hétfőn apukájukkal lesznek,mienk a csüt-péntek-szombat...akkortól van tavasziszünet...sonkát főzök,a levéből pedig bablevest...
meg a mai blikkben volt egy receptujság,abban láttam egy egyszerű sonkatekercset....

na megyek,mert jön a párom pókerezni kicsit a géphez...aztán még jövök,írjatok!!!
Vendég

Csiri: sajna nem lehet feljebb rakni a fekvőrészt a kiságyban, ezt az ágyat most kaptuk, kombi ágy, de nagyot kell majd hajolnom. A régi ágyat a barinőm kislánya használja még, azt lehetett állítgatni.
heni baba

Csiri,

az én férjem szuper porszívózásban, már túlzásba is viszi... nem bírja abbahagyni :lol: ... komolyan.

Viszont a többi: vasalás, egyebek hát arra várhatnék -
még a mosogatógépet sem tudja kezelni..., a 9 éves fiamat tanítottam meg, h tudja h kell, ha nem leszek itthon... . :roll:

Milyen jó, h egyelőre nem lesz külön szobája a kicsinek (a 3 gyerek kitölti a gyerekszobákat) így nem kell idegeskednem, h nem készül el. :wink:

Kép
zmimi

Sziasztok!

Annyit írtatok ma, hogy az nem is igaz.
Jó pár témához én sem tudok hozzászólni :cry:
Csiri! Köszi amit írtál, én nem azért dolgozom, mert annyira uncsi lenne itthon, hanem azért mert muszály. De már egyre jobban hangolom magam az itthon létre!!!
Szilvi: nekem a doki nézi a szívhangot a 18. héttől mindig, mert a védőnő, azzal a kis sz@rr@l már akkor sem találta. Én meg persze sírva jöttem ki tőle, hogy most akkor biztos baj van. Azóta nem engedem neki, én nem fogok remegni. A doki mindig megnézi.
Heni! Az a baj, hogy én is pl megbeszéltem a kislányommal, hogy majd viselkedjen rendesen az uh-on és mégsem mutatta meg a kis arcát. De ami látszik belőle az nagyon cukibogyó!!! :lol: :lol: :lol:

Nektek már mennyi minden megvan?!?!?! :shock: :shock:
Nekem még nincs meg egy csomó minden. Holnap rakok fel képeket, kértem kölcsön fényképezőt! Apa megígérte, hogy most a hétvégén összerakja a kiságyat nekem :D :D :D :D :D
bszilvi25

Bszilvi:nekem is a rémálmom a védőnő azzal a kis sz@rra@l!!!!!

Almaani:nagyon remélem,hogy nem ketten vannak :twisted: :lol:
Mennék is a cseresznyefára :lol: :lol:

Heni:csini vagy és jó a kiságyad...vetted vagy a nagyobbé volt?
Vendég

Bárány:
[quote="heni baba"]C írta:heni babasiri: sajna nem lehet feljebb rakni a fekvőrészt a kiságyban, ezt az ágyat most kaptuk, kombi ágy, de nagyot kell majd hajolnom. A régi ágyat a barinőm kislánya használja még, azt lehetett állítgatni.
bszilvi25

jaaa :oops:
Vendég

És amiért még rühellem a védőnőt(ezt kifelejtettem)
Mert mindíg hangsúlyosan elmondja:Magzatmozgást figyelni kell!!!
Ezt mindannyian tudjuk és rettegjük nem??Nyilván mindenki tudatában van ha nincs magzatmozgás nagy a baj!!Minek ezt újfent elmondania még a telefonba is!!Főleg egy harmadik gyerekét váró anyának!!!!
Vendég

Bari!!!!
"Nyilván mindenki tudatában van ha nincs magzatmozgás nagy a baj!!Minek ezt újfent elmondania még a telefonba is!!Főleg egy harmadik gyerekét váró anyának!!!!"és főleg neked,egy parás anyukának.... :lol:

Bari,ha nekem is kiderülne ne adj isten,hogy ikreim lennének,hagyj helyet a cseresznyefán magad mellett és együtt lógunk... :lol:
Bár a diófa jobban elbírna most így 80 és 100 kiló között félúton :?

HENI!!!
Császárral én nem tudnék hajolgatni...de neked is kilesz a derekad...miért nem fúrtok lejebb 4 lyukat és tiplivel alátámasztjátok???
nem mintha én megtudnám csinálni... :? Még valamikor a barkácsszakkörön fúrtam utoljára,amikor az uttörőáruházból kellett vásárolni... :lol:

Szilvi!
Várjuk a képeket!!!
Vendég

Heni!!!
Elírtam,mert apa magyarázott és nem figyeltem!!!
Ne lejebb fúrjatok lyukat,hanem feljebb...lejebb érdekes lenne... :shock:
Vendég

Csiri: köszi a tanácsot, majd szólok az uramnak ezügyben. :) Remélem egyszer majd ráér.:)
Hú, olyan sötét felhők járnak erre...mindjárt esni fog.:(
heni baba

Csiri biri :nekünk a diófánk nagyon vánnyadt,a cseresznyefánk viszont erős nagy...és májusi úgyhogy elötte még be is lakhatunk.. :wink: És simán elbír kettőnket :lol:
Vendég

Hello kismamik!
Jo sokat irogattok!

Csiri biri!
Nem vagy semmi csaj!
Mindig a lap tetején?????
Nem durva ez egy kicsit? :lol: :lol:

Bárány!
Dee szép nagy pocija van valakinek!

Fuuuuuu csajok én annyira vizesedek,mint állat! :roll:
Aludni se tudok már!
És egyre jobban parázok ahogy telik az idö!
Irigylem azokat akiknek már legalább egy gyerekük van,nekik már van sejtésük hogy mi fog majd történni! :roll:
Vendég

Persze mosmá senki se nincsen itt!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

70 nap!
Tényle sokkot kapok! :shock: :shock: :shock: :shock: :roll: :oops: :oops:
Vendég

Móni abból akár 21 is lejöhet,és akkor is idő van!!!
Az 49 :D :D :D :D :D :D :D

Újra azt mondom de jó neked!!!

Ne félj már lécci...
Nincs a környéketeken ovi??10 kor mennek az udvarra...menj oda nézd meg őket és gondold át..mennyi nő túlélte a szülést :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Vendég

Szia Móni!
Tényleg nem sok a 70 nap. Az én 97 napom is kevésnek tűnik. De sztem majd az lesz a legszebb nap!! Várom is meg nem is! :wink:
bszilvi25

Milye 21 miiiiiiiiiiiiiiiii :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: !

Én is ezzel nyugtatgatom magam csak annyira nem tudom magam elképzelni hogy nem leszek hisztis meg beszari,mert mindig is az voltam! :cry: :roll: :oops:

Na most biztos mindenkinek megvan a véleménye rólam! :oops:
De tényleg be vagyok toooojva!
Vendég

Mindenki olyan nyugodtnak tünik!

Te is Szilvi!

Bocsi csajok hogy itt hisztizek! :oops: :oops: :oops:

Be is fejeztem! :roll: :oops:
Vendég

Moni! Nehogy azt gondold, hogy ezek az érzések csak Téged foglalkoztatnak! Ha ez megnyugtat akkor elárulom Neked, hogy Én is félek egy kicsit attól, hogy milyen Anyuka leszek!

Egyszer ezt is meg kell tanulni! :D
Akinek van gyereke annak is vannak újdonságok mert minden gyerek más és más! :D
Vendég

Moni: én is egyre jobban izgulok, nem vagy egyedül. :wink: :D :D

Holnap megyünk a dokihoz! Lesz 4D UH is, alig várom!!

Csiri: tetszik a szöveged, jókat nevetek rajta :D

Lányok Oszmi nagyon régen írt! Nem tudjátok mi van vele? :roll:

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Móni!

Akkor most nagyon őszinte leszek!
Szerinted én nem vagyok betojva? Dehogy nem!!!!!!!!!!!
Ennyire talán még nem is voltam, de ugy állok hozzá, hogy ezen is túl kell esni. És ha már annyira akartam, akkor remélem nem halok majd bele a szülésbe. Én az anyaságtól nem félek (még), de sztem az is eljön majd. A párom azzal nyugtat, hogy szerinte császárral fogok szűlni, mert a gyerek feje még mindig itt figyel a bordáimnál, és eléggé hátrahajló a méhem (mint pénteken a 4D-n megtudtam)......
Legyen úgy, de ha nem úgy lesz, én akkor is végig csinálom. Tényleg vannak egy páran, akik már túlélték. Közülük itt is páran!!!!!

ÚGYHOGY FEL A FEJJEL!!!! HA ANNYIRA "ROSZ" LENNE, MÁSOK NEM VÁLLALNÁNAK ÚJRA BABÁT, NEM???????????
bszilvi25

Babuli!
Nem a gyerektöl félek hanem a szüléstöl!
Arra mondtam hogy irigylem azt akinek már van mert az valamilyen szinten tudja mire számithat a korházban,meg fájdalom,meg stb.téren.
Vagy legalábbis biztos tapasztaltabb valamivel mint az elsö gyerekesek! :roll:
Vendég

Szilvi!
Igen igazad van!
Mondjuk ha választani lehet akkor inkább sima szülés mint császár!
Ugy nagyon nem akarok!
Majd meglátjuk!
De nagyon ari vagy hogy igy nyugtatgatsz! :D

Tényleg rég irt oszmann!
De szerintem még jo páran!

Gigi!!!
Nem dobsz egy táblázatot????
Amugy ti jol vagytok????
Vendég

Buci!!
Szoritok neked a holnap miatt!
Remélem minnél többet láttok majd a picurból!
Vendég

Sziasztok!

Húúú!Rengeteget írtatok! Nem is tudok mindenkinek reagálni!

Daniia!
Téged külön üdvözöllek! Nehogy nekem depis legyél!

Szépek a pocifotók!

Bari!
Óriási a hasad!

Moni!
Irigyellek azért a 30.hétért.Szeretnék már én is legalább ott tartani,de az se lenne baj,ha holnap betölteném a 39.hetet. :D

Kelengye:
Mindenünk megvan (majdnem) , a kiságy,pelenkázó összerakva,a hétvégén összerakta apa.(igaz,hogy összvesztünk rajta annyira,hogy még ide írni sem volt kedvem,még bőgtem is.. :( )
Csak azért nem teszek képet,mert a matrac neylonban van,meg a pelekázó feltét is,függöny-ágynemű nincs fönt.Nem akarom még,hogy porosodjanak.
Később mosom ki a kisruhákat is,várom a jó időt,hogy kint jó illatúra száradjanak.

Szoptatás:
Sajnos a 3 gyerekem közül csak az elsőt tudtam szoptatni.Hogy milyen csoda folytán,ne is kérdezzétek.A többit miért nem?????? :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Őt is csak 5 hónapig,mert aztán jött a foga,és annyira harapott a drágám,hogy nem bírtam tovább... :(
A harmadikkal nagyon megjártam.Császár után ugye később indult be a tejem, a gyerek meg éhes volt,szívta,mint állat.
Annyira kisebesedett a bimbóm,hogy kilátszott a húsom.A védőnő azt mondta: nem baj,akkor is szoptatni kell!
Álmomban sem gondoltam volna,hogy ennyire fájhat a szoptatás,miközben a legtermészetesebb dolog a világon!
Amikor a védőnő meglátott szoptatni,(üvöltöttem!)és látta,hogy a gyerekem szája szélén csurog a vér,azt mondta: -Orsi,ezt inkább hagyja abba! Nem biztos,hogy a picinek arra a 30 ml véres tejre van szüksége!
Megnézte a mellem,azt mondta ilyet még nem látott!
Pedig én mindent megpróbáltam,kentem ,bimbóvédőt használtam,és egész napra kipakoltam,hogy gyógyuljon.És persze akartam szoptatni,de nem mindenáron!!!!

Most is szeretnék,bízom benne,hogy másként lesz! De az biztos,hogy görcsölni nem fogok rajta.Ha lesz: jó lesz,ha nem : felnő más tején. Mint a többi...

Kép
orsitigris

Bari!!!!
Ilyet írni,hogy menjen az ovihoz és nézze meg,hogy mennyi anyuka túlélte a szülést.... :roll: :lol:
optimista duma,némi pesszimizmussal.... :lol: :lol: :lol:
Nekem a 3 császárom lesz,és én tudjátok mitől félek de nagyon???
A gerincbe érzéstelenítéstől....
Vendég

Buci! Neked én is szorítok a holnap miatt!

Ti is szorítotok majd nekem csütörtökön?
Jó lenne mégis látnom a kincsem arcát is!

Móni! Akkor ezt meg is dumcsiztuk. Hősök leszünk és kész!!!!

Jó éjt mindenkinek, holnap este jövök. :wink: :wink: :wink:
bszilvi25

Móni én a 21-el azt akartam mondani,hogy már akkor is időbe lennél37 hetesen...érted? :lol:
Mi nyitott méhszájjal rendelkezők így számolunk!!
Ne legyen koraszülött..ez a lényeg!!Nem muszály kivárni a 4o hetet

Én csak azért imátkozok,hogy időre jöjjön és egészségesen..
Leszarom,hogy lesznek-e fájdalmaim vagy nem..felőlem el se érzéstelenítsenek..
Csak és kizárólag a gyereknek legyen minden ok!!!
Vendég

Csiri biri:hol ebben a némi pesszimizmus? :shock:
Amúgy olyan gyenge viccnek szántam :oops:
Vendég

Csiri: ezt az érzéstelenítést ne is mond!!! Pedig nekem még nem volt!!!
bszilvi25

Orsi!
a hozzászólásod után mégjobban szeretnék szoptatni..:
.Annyira kisebesedett a bimbóm,hogy kilátszott a húsom
Álmomban sem gondoltam volna,hogy ennyire fájhat a szoptatás,miközben a legtermészetesebb dolog a világon!
Amikor a védőnő meglátott szoptatni,(üvöltöttem!)és látta,hogy a gyerekem szája szélén csurog a vér,azt mondta:
Vendég

Én nagyon nem félek a gerinc szuritól.... :lol:
Semmiség...
Naponta kétszer kibírnám!!
mI abban a rossz?atudat?mert fájni nem fájhat :shock:
Vendég

bari!!!
10 kor mennek az udvarra...menj oda nézd meg őket és gondold át..mennyi nő túlélte a szülést ez nem pesszimizmus?
de tetszett :D
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: