A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Eni
Szuper, hogy kijöttetek! Az egészségügy tényleg katasztrófa :cry:

Képek
Az én kedvenceim: traktoros, sörivó és a bohócorr :D

Depiseknek +++++++++++++++++++++
Betegeknek xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Adri
Köszi a hiányolást! Várom Matyi/II.-t :D

Linocs
Ügyes csajszi voltál! Ne emészd magad! Máshogy úgysem lehetett volna. Gondolj arra, hogy szopi megy! Van akinek se ez, se az :cry:

gyuzso
Na...az a kép rólunk... Iván pelenkással nincs gond, persze azt én választottam, de a másik...Horror: tehénke és droidka :?
Novemberiben pedig legalább én jól nézek ki. Iván ott is olyan...

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Renáta, Linocs
Örülök, hogy jöttetek! :D

Linocs
Nagyon szép kis család vagytok!
Irigy-irigy a leánykádra. A csajok ilyen nyugisak, az enyém is ilyen volt, de aztán jöttek a fiúk. :wink:

Zsófi
Most jön még a hercegnős időszak! :wink: A csajszik tényleg ilyen válogatósak. A zoknis összeállítás nagyon tetszik! :lol:

Barbi
Gyógyulgassál te is!++++++++++++++++++++++++++++

Tünde
Izomfájdalom ismerős, nekem is a vitaminok segítettek.
Egy kis plusz energia:+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Andi
Ma nem voltál! :shock:

Ancsa
Jó, hogy már gyógyulnak a kiütéseid. Akkor tényleg vmilyen allergia.
Kenekedj! :wink:

Kati
Fiacskádnak jobbulást!

Heni
Jó olvasni rólatok! Zajlik az élet nálatok is. Jobbulást!

Memme
Melindának minden jót. Nem tudok mit mondani, veletek vagyunk.

Eni
Benőke? Ugye jobban már?

Nálunk a mai nap kicsit nyugisabb volt a tegnapinál. Bár a délutáni alvás után kb. 1 óra nyügis-hisztis játékot még játszottunk. Fogalmam sincs miért csinálja. A másik kettő nem volt ilyen. Van vkinek esetleg hasonló tapasztalata?

Gabi? Valentina? Monácska?...többiek?

Kitaláltam a húsvéti tojáskeresésre: A teraszunkra belóg a sárgabarackfa jónéhány ága, na arra fogok fészket akasztani, oda hozza a nyuszi a belevalót. (a kutyák nem érik el :wink: )

Megint jó hosszú lettem.
Nyugodt éjszakát mindenkinek!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Adri! És mit szedtél? Én most multit és magnéziumot pluszban.

Linocs, gyönyörű !!! A császár utáni érzéseket meg feldolgozod! Tuti, én már másodszor csinlom ezt :)

mtunde

Szép jó reggelt!

Linocs!
Nagyon szép volt a történetetek...2* végigolvastam.
És hát pici Lány nagyon szép és feltünően jó :lol:
Még éjszaka is alszik????????????????????????????????
Mert az már igazságtalanság lenne :lol:

Zsófi!
Lána nagyon drága...hihetetlne micsoda divatérzéke van...
Nálunk sem jöhet akármi...minimum rózsaszin, csillogjon és hercegnős legyen :shock: elég nehéz így vásárolni...

Matyinak boldog-boldog-boldog születésnapot!!!!!!
Na most esik le, hogy pont 15.én született...
Egyébként Orsi ilyen, hogy alvás után tiszta zizi...vagyis általában ilyen :? de nagyon nem tudok vele mit csinálni.... :roll:

Veronikusz!
Kata már túl van az elvonón teljesen??????? (cumi)

Kép

Kép
cukipofa

Adri!
Születéssztori vége?????????????

Kép

Kép
cukipofa

Sziasztok!
Bocsi, de nem tudom mikor tudok jönni, mert a család bejelentkezett ünneplésre, készülnöm kell ebéddel 12 főre. :cry:
Talán délután, vagy estefelé.

Szépen süt a nap, menjetek sétálni.
Szép napot mindenkinek!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Szia Memme!
Az epilepsziára való hajlam sajnos örökölhető. :( Itt találsz még infót. http://egeszseg.origo.hu/cikk/0544/0674 ... szia_1.htm Fantasztikusak vagytok, hogy a pár másodperces rohamokat észrevettétek.
Nagyölelés az egész családodnak.
Vendég

Matyi pajti,
Kép

Kép
Kép
paklincs

Valentina

Viktornak boldog hófordulót!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Matyi drága!

Nagyon, nagyon Boldog születésnapot kívánunk!

Kép

ancsaboszi

Matyinak nagyon boldog 1. születésnapot kívánunk!!!

Jázminnak, Hunornak, Viktornak és Máténak pedig boldog boldog hófordulót kívánunk!!!

KépKép
Kép
gyuzso

Sziasztok!
Már megint rossz hírek. :cry: Memme! Jó, hogy ilyen hamar észrevettétek, majd gyere és mondjad, és nem baj, hogy kifakadtál.
Az utóbbi egy hónapom után nekem is lenne kedvem.

Linocs! Nagyon szép ez a lány. Meg Ti is így együtt.

Ancsa! Pöttyök?

Gabi! Hát azért írtam... :wink:

ÉS: Matyinak boldog szülinapot!

Pocisok! Szülésfelkészítő senki?

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Matyi!
Nagyon-nagyon boldog születésnapot kívánok!
Kép

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Matyi! Mi is nagyon boldog első szülinapot kívánunk Neked!!!!!!

Steffi: csak most kerestem vissza a "körítést". Ilyenkor nem szokás megismételni a vizsgálatot? Nemek ez olyan fura, hogy majd 3 hónap múlva megismételjük........ Drukk megy ezerrel és Te sem vagy semmi, hogy ilyen hamar ennyi nemalvás után! Le a kalappal előtted is!

Linocs: én is tiszta szívemből gartulálok a kisasszonyhoz! És ne csüggedj, ennek így kellet történnie! A lényeg, hogy mindenki szép és egészséges!

Memme: jaj, nem jó hírek ezek! És tényleg nagyon szuperek vagytok, hyog így észrevettétek..... A lányok pedig, tényleg, mint 2 tojás......

Gyerkőcök jobban, Szandi még igencsak gyengélkedik, de ő tegnap csak nyammogott 1-2 falatot, Beni már eszegetett, ő jobban van. Viszont valami fehér izé jött ki belül a szájánál körbe és emiatt nem tud cumizni, szegénykém próbálja sorra és dobja el és panaszkodik, ( azt hiszi a cumival van valami baj ), így elég nehézkesen alszunk, mert ahhoz biza kell neki.

Heni

Kép

Kép
cancan

Matyinak nagyon boldog első szülinapot!!!!!!!!

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Sziasztok!

Adri: Boldog Szülinapot Matyinak :lol:
És köszönöm a hiányolást. Már kezdtem elkeseredni,hogy senki se hiányol mert nem aktív hozzászóló vagyok :oops: :oops: :oops:

Hófordulósok Boldog Hófordúlót kívánunk.

Betegeskedőknek jobbulást és a gyógypuszikat küldjük.

Cancan:Jó hogy itt vagy újra :lol:
Szegény Beni és Szandra. Jobbulást nektek.

Lioncs: Nagyon aranyosak és szépek vagytok együtt, még egyszer gratulálunk.
És egy kép a végére,ahogy megszokhatáttok tölem :P
Kép
Kérek egy puszit a combimra!
Kép
Neked adom anya.

valentina

Sziaztok!!!

Csak gyorsan tudok....

Cancan! de jó h jöttél!!! sajnálom h betegek vagytok! remélem hamar rendbejöttök!!!majd fotókat rakhatnál ha időd engedi :D

Memme!
:cry: nagyon sajnálom, de azért az jó h észrevettétek!

Kriszta! köszi :wink:

Én meg hab a tortán: pánikbeteg vagyok... :cry:
de remélem hamar kinövöm.... :lol: gyógyszert nem kell szednem (nem is szednék semmit,pláne h kistesóra gyúrunk)..
ja és nagyon jófej a dokim.. :D

Matyika! Isten éltessen nagyon sokáig! Boldog szülinapot!!! Kép

Kép
Vendég

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönjük a szülinapi köszöntéseket!

Akkor a szüléstörténet:
2007. 03. 15.:
Reggel megint fájásokra ébredtem, de azt gondoltam, ez is csak jósló. Terv szerint elindultunk anyukámékhoz, kb. egy órányira laknak tőlünk. Mire odaértünk, a fájások erősödtek, sűrűsödtek. A cuccom persze otthon maradt. Anyukám javaslatára mi hazamentünk a férjemmel, a gyerekek ottmaradtak.
Hazafelé úgy éreztem, mintha gyengültek volna a fájások, ezt közöltem párommal aki a köv. mondta: Most akkor szülünk, vagy nem? Már igazán tudhatnád!
Otthon kicsit pihiztem, de dél körül éreztem, hogy ezek már nem jóslók, beszéltem a szülésznőmmel, aki mondta, hogy induljunk be a kórházba. Egy órára értünk be. Az ügyeletes orvos megvizsgált, két ujjnyi voltam. A vizsgálat után kicsit megnyugodtam, hogy mégis beindult, és nem kell szégyenszemre megint hazamenni. Rita volt benn, de mire a szülőszobára mentem Klári is beért.
Vajúdás szempontjából szerencsésnek érzem magam, mert elég gyorsan és nem túl erős fájdalmakkal történt. Fél három körül - mikor már kitágultam - beért Vida doktor is. A szokásos viccelődés sem maradt el: Igyekezzen, mert 4 órára programom van.
Rövid idő múlva úgy éreztem, vmi (mármint a gyerek) csúszik ki belőlem és nem tudom visszatartani.
És délután 3 óra 10 perckor újra megtörtént velünk a CSODA megszületett kisfiunk, aki azért kapta a Mátyás nevet, mert ő valóban a mi kis családunk ajándéka.
Arra emlékszem, mikor először megláttam elkezdtem sírni, hogy milyen picike. Hiába nyugtattak, hogy rendben van vele minden, nagyon picurkának láttam.
Ezután a szokásos: megmérték az "óriásbébit", mind a 2400g-ját. Bár Vida doktor szerette volna a mérés előtt távozó kakit is hozzámérni, hogy nagyobb legyen a súlya.
Utána apa karjában tért vissza hozzám, aki annak ellenére, hogy nem az első gyerek, alig merte megfogni. Első szopi nagyon jól sikerült, már a várandósság alatt is volt előtejem. Szívta rendesen.
Utána elvitték melegedni, engem meg rendbe raktak.
Eltelt két óra, Klári kikísért zuhanyozni, de ekkor elkezdett ömleni belőlem a vér, nagyon megijedtem. Vissza a szülőágyra. Este 8 órakor mehettem a szobába, mert a méhem nem akart a megfelelő ütemben összhúzódni, így a vérzés is nehezen enyhült.
Nekem az is furcsa volt, hogy most a saját lábamon mentem a szobába, eddig mindig vittek. Most nem reszkettem, mint a másik kettő után.
Kórház ide, kórház oda, nagyon jól éreztem magam, ezúton is köszönöm minden orvosnak, szülésznőnek, csecsemősnek a segítségét, kedvességét és mindent.
Legnagyobb boldogság volt a számomra, amikor a gyermekeim először látták kistestvérüket, és sírtak örömükben.

Kép
egy naposan

Kép
első fürdés otthon

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

na mi van itt lányok??? sehol senki???

én is csak benéztem, de látom délután óta nem írt senki :(

mondjuk mivel szép napsütéses idő volt ma, gondolom mindenki kihasználta és a szabadban töltötte az idejét :D

na legyetekjók, jó éjt mindenkinek!!! :D
Vendég

Lányok: eső után köpönyeg :) Bocsi, akik már ismerik.

Amit addig nem tudsz, míg nincs gyereked

..olvasd végig! megéri!

Az első 6 hónap

- az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis lukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad.

- a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.

- úgy tűnik, az egész nap egy végtelen szoptatás.

- napi 4-5 óra alvással is lehet élni.

- ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.

- egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.

- a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre.

- elindulni otthonról egy 2 órás procedúra.

- ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezen túl
befogod.

- kurva nehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel együtt.

- minden babazokninak szűk a szára és bevág.

- a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.

- aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.

- az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass. Szülés után a 2 irgalmatlan méretű csöcsöd miatt továbbra is csak ábránd marad...

- már nem szereted a vendégeket.

- sírsz, ha az alvó gyereked nézed.

- sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy ingerültebb veled.

- sárkány leszel, mindenért baszogatod a férjed.

- egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre.

- ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed.

- a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja.

- akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család.

- a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.

- kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan régebben.

- kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már).

- anyósod még annyit sem.

- fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen reális egy babától.

- a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen.

- amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze.

- a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig.

- van 70 dekás teli pelenka!!

- a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1 felhúzással sajnos.

- a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának nincs.

- egész nap otthon vagy, még sincs este meleg vacsora és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy.

- a melltartóidat sárkányeregetésre is használhatod.

- zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd.

- a hátközépig fosás mindig akkor jön el, amikor sorra kerülsz a dokinál és le kell vetkőztetned a vizsgálathoz.

- a babagondozással kapcsolatban nincs egyetlen téma sem, amiről ne adna teljesen eltérő tanácsokat a védőnő, az orvos és az anyád.

6-12 hónap között

- ha a gyerek elalszik végre, akkor a kurva postás csenget. De 2x!!

-a törlőkendő pont akkor fogy ki, amikor a babád nyakig kakis,és a vízszolgáltatás előreláthatólag!!! 14 óráig szünetel .

- bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle.

- a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.

- 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben.

- napi 4x átöltöztetni nem is sok.

- az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.

- a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik!

- 1 óra cipelés után egy 6 kilós baba is 20 kilósnak tűnik.

- a legjobb játék a pillepalack. Minden más pénzkidobás.

- az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed, egy reklámszatyorba sem férne be.

- mindenen a bevarró címke a legérdekesebb.

- minden fájdalom és baj emelés hatására múlik.

- ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és még a WC-re is követ négykézláb.

- amíg a gyerek iszik a cumisüvegből, már lila fejjel és lélegzet visszatartva nézve őt rá kell döbbenned, hogy ő tovább bírja 1 levegővel, mint te.

- térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.

- 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a mellbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered.

- ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni.

- a baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát.

- a baba nem ismeri a türelem szót! (sem)

- amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó.

- a körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan, mint futó vadra lőni..

- a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábán.

- miközben eteted, mindenki rajtad röhög, aki lát, mert te is nyitod és csukod a szádat, néha le is nyalod körbe a nem létező maszatot.

- a baba leszarja, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább.

- fel sem tűnik, ha kicsit hányásos a pólód.

- van, hogy 4 napig ki sem bontod a lófarokból a hajad. Kelsz és fekszel vele.

- rájössz, hogy a mikróba tett babakajás üvegből 40mp után kirobban az egész főzelék és mindent beterít.

- az etetőtálcára csöppent főzelék sorsa a tenyérrel szétcsapkodás. Ha nem vagy elég gyors a papírtörlővel.

- elnyúlni egy nagy kád habos vízben, arcpakolással, gyertyákkal körbe véve, egy pohár itallal.na ez innentől csak ábránd marad.

- ha 1 szál hajad kilóg a copfból, akkor azt megtalálja és szép lassan kitépi.

- ha megvetted a méregdrága játszószőnyeget lelógó cuccokkal, az elektromos hintát, a bébikompot, a babataxit, a félsátor áll a nappaliban, a felfújt kismedence is teli játékkal a szoba közepén, a járóka felállítva, a babakocsi a folyosón, és éjjel minimum 1 labdán átesel a 7-ből. . . akkor rájössz, hogy kiszorítottak a kecódból.

- ha eddig fújoltál egy nyálzó kutya láttán, akkor még nem tudod, milyen, ha megpuszil a csorgó nyálú gyereked.

- bármilyen földre ejtett morzsa vagy kajamaradék a szájában köt ki.

- többé nem kell mosni a papucsod talpát, van, aki tisztára nyalja.

- nem csak a saját lábujját tudja és fogja a szájába venni.

- a nagyszülőkhöz érkezve te már a kocsiban láthatatlanná válsz számukra.

- lehet égnek álló seggel aludni!!!

- vendégségben is képes pólón és melltartón át bekapni a
bimbódat.

- nem csak anya haját jó szálanként húzgálni, ott van apa mellkas szőre is.

- igenis meg lehet enni egy 3 fogásos vacsorát 4, 5 perc alatt.

- csak addig néz a fényképezőbe, amíg nem nyúlsz az exponálás gombhoz. 32 képből 1 sikeres.

- vetkőzni öröm, öltözni kín.

- a köldökpiercing képes 5 centit nyúlni. . .

- a " de én ezt így csináltam " mondat egy idő után kiváltja belőled a nagyigyilkos indulatokat .

- ha bevásárlás után cipekedsz az emeletre, karodon gyerek, töködön is csomag lóg, akkor leejti a cumiját.

- a spejz úgy néz ki, mint egy bébiétel depó.

1 év után

- még mindig túl jóképű a férjed, túl jó szaga van az új parfümjétől, és biztos mindenki csak őt akarja. Pár féltékenységi jelenet, és totál hülyét csinálsz magadból. És ez még nem a vég, csak 1 éve vagy otthon. Lesz ez még rosszabb is.

- már nem zavar a kupi a lakásban, képes vagy nyugodtan ülni a szarkupac tetején, lábad alatt egy halom mosott és beszedett ruha, amit a gyerek elért az ágyon, és leszórt a földre. Oldalt egy pár üres flakon, amit kiszadett a kukából és odavitt neked a nappaliba . A konyhát beborítják a műanyag edények és fakanalak, amiket a szekrénybe beülve kihajigált. Esély nincs visszatenni, minek arra az 5 percre.

- a gyereked már 12 hós, csodásan feléri az asztalt. Igaz, nem látja mit ér el, de érzi, hogy valami húzhatót talált. Így szabadulsz meg az anyóstól kapott törékeny, de "csodálatos" lakásdíszektől, vázáktól, tálaktól, kaspóktól.

- eljött a fosztásidő. Minden, ami olyan anyagból van, ami kitartó munkával kikezdhető, és a szöszöket húzkodva kitéphető, az elkezd szétjönni. Ilyen pl. a padlószőnyeg, tapéta, a kutya bundája. (Ez utóbbi elég sokat nyüszít közben).

-eljött a nagy zajok ideje is. A földhöz csapkodás hangja már lószar ahhoz képest, amit a fakanál kiad, ha a konvektoron húzkodja végig. Mindezt fülig érő szájjal.

- az etetőszék kitűnően tolható a kövön, még a 20. kör után is érdekes elfoglaltság. Már akinek....

- nem hitted volna, hogy áhítattal fogod várni a napot, amikor először nézel meg egy teljes filmet. Az, hogy moziba is lehet menni, a vágyak netovábbja.

- eseményszámba megy, ha a fodrászig eljutsz és levágatod a
hajadat...

- megtanulsz nyitott ajtóval szarni úgy, hogy közben valaki áll veled szemben és mereven néz téged.

- az ujjbecsípés 10. alkalom után sem riasztja vissza a fiókhúzogatástól.

- a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz, de a gyerek a kutya jutalomfalatját fogja a legjobb ízűen rágcsálni.

- az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a káresemények .

- mindenhonnan csak le- és kipakolni izgalmas.

- a homokozó lapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét.

- a Hull a pelyhes szép dal, de 200-adik alkalommal már a Mikulás kurva anyját. Még jó, hogy kivehető az elem a játékból.

- rájössz, hogy finom a pötidanon (Danoninó).

- a melegítőnaci a leggyakrabban használt ruhadarabod.

- úgy érzed, évek óta papucsban jársz.

- ha alszik, nem tudsz csörömpölni a mosogatógéppel, ha fent van, akkor meg tőle nem tudsz belepakolni.

- a lakás növényállományát tekintve úgy érzed, a gyereked sosem lesz természetbarát.

- a nagyszülők gyakran ismételt mondata: "Én adnék neked, de az anyád nem engedi."

- ha hosszú levelet írsz, a modem zsinórja lesz a legérdekesebb húzható játék.

- nyaraláskor csak a hátad barnul le, ahogy derékszögben futkosol a parton a gyerek után.

- a gyereket nem érdekli, hogy 9600 forintot adtál ki egy 18-as cipőért.

- mire 1 éves lesz, jobb bicepszed van, mint aki évek óta gyúr rá.

- a legjobb haverjaid dobot, trombitát, szintetizátort és gitárt vesznek neki az első szülinapjára. Esetleg géppuskát. Persze nekik még nincs gyerekük.

- mindennek jó hangja van, ha elég magasról ejtik le.

-a leejtett játékot mindig visszaadja a földről egy hülye.

- a kutyának a legérdekesebb része a lihegő nyelv. Pláne akkor érdekes, ha elkezdi húzni és a kutya fura hangot ad ki.

- ahová a feje befér egy gyereknek, oda be fog jutni.

- minden általunk használt bevásárlókocsi lánca és tolókarja tiszta a vásárlás végére.

A későbbiek folyamán

- a tapadókorongos puskával legjobb a tv-re és apa homlokára lőni. Mindkét helyen ott marad.

- ha maszatos a gyerek szája, és nyúlnál felé a tömött buszmegállóban, az a kezeit a feje fölé rántva jajveszékel, hogy anya ne üss meg. . . mindezt úgy, hogy soha egy taslit sem kapott.

- csak akkor hagyd abba a telefonálást, ha a gyerek esését látva a vér is folyik.

- le lehet dobni a csillárt egy párnával.

- a legjobb móka a sütőbe bemászni.

- márpedig a pókember jelmezben kell bölcsibe menni 3 napon át. És fürödni is abban kell!!

- egyedül menni 2 gyerekkel a közértbe: mindkettő a bevásárlókocsi ülésében akar utazni.

- a parkolóban, amíg az egyiket kiveszed és átmész a másik oldalra, hogy kiszedjed a másikat is a gyerekülésből, a már szabad gyerek eltűnik az autók közt.

- mielőtt a kasszához mész, pakold ki a kotongumikat, a konzervnyitót, a műanyag vájlingot, az Action Man babát, a kisautókat egy félreeső helyen, meg mindazt, amit nem te tettél a kosárba.

- 2 gyerek a kosárban olyan, mint 2 polip. Amit a karjuk elér, azt megragadják.

- eddig nem hitted volna, hogy egyszer valaki a szemedbe nézve fog, tág orrcimpákkal, nagyokat nyögve szarni, fátyolos tekintettel. Mindezt szégyenérzet nélkül.

- nem tudod megmondani, mikor volt utoljára leengedve a hajad.

-2 év után azon gondolkodsz, hol az emberi türelem határa.

SZÓVAL, JÓL GONDOLD MEG.

mtunde

Gabi! Pánikbetegség hogy derült ki? Jó, hogy nem kell gyógyszer, de tudd, ha kéne, nyugodtan lehet vele is babát vállalni, utánajártam alaposan (genetikai tanácsadó, szakirodalom, stb.), semmit nem kap belőle, olyat írnak akkor fel.

Adri, köszi a történetet.

Lányok, a fiúgyerekek is szeretnek öltözködni, Bene minden este kiválasztja a zokniját, a pólójára is engedélyt kell kérni, és napközben néha zoknit kell cserélni. Ja és a cipő sem mindegy. Persze mindig az kell, amit már rongyosra motorozott :D

mtunde

Heni, ez olyan, mintha Beninek szájpenésze lenne. Van rá ecsetelő, de asszem dokinak kell felírni. Vagy még nekünk a Glykosept segített.

mtunde

Sziasztok!

Matyi, még van pár percem, ezért ezen a csodás napon sok boldogságot kívánunk neked!

Memme, szuperek vagytok, hogy ennyire figyeltek a lányokra! Remélem nem lesz komoly gondotok!

Köszönöm a hófordulós köszöntéseket!!!

Mi ma kirándultunk egy hatalmasat. Dobogókő - Rám-hegy (a Föld szív csakrája található itt) oda-vissza. Odafele kerülő úton, sárban dagonyázva, visszafele szinte légvonalban, de iszonyú hegyoldalban mentünk. Kicsit több, mint 11 km lett a vége. :D Ákoskám nem fáradt el, sztem ő kb. 18 km-t futott ezen a távon. Sziklára fel, le, előre fut, lemarad stb. Hihetetlen mekkora energiája van. Ezek után közölte már itthon, h ő bizony nem fáradt.

Kép

Kép a természet lágy ölén...

Kép csúcson a család

Kép ilyen meredeken mentünk fel, kb 150m szintkülönbséget

Kép Dobogókőről a látkép, amit bekereteztem, oda mentünk el és vissza

Kép
Kép
Kép
v30

jó reggelt

Tünde nem tudom emlékszel-e multkor amikor írtam h szédültem,meg felment a vérnyomásom, ehhez volt még 153! pulzus is.... szóval ezek voltak a tünetek, amivel először mindenki kardiológushoz akart küldeni..de miután van az ismerőseim között aki már volt pánikbeteg, így gondoltam h én is... ez akkor lett nyilvánvaló,amikor elmentem a Sparba, és 2en voltak előttem a pénztárnál, -és úgy éreztem ki kell jönnöm onnan....de nem jöttem,csak közben szédültem,izzadtam minden bajom volt... (mint amikor az ember vizsgázik-olyan mint a vizsgadrukk)
sajnos valószinű h ez az utóbbi időben magamban tartott bánat,öröm,düh stb. így jön ki....szóval lehet h tavaly erős voltam amikor babánk elment, de a szervezetem mégis így kiabál nekem, ne tartsak bent semmit!!!! mert megbosszúlja..... ez intelem mindenkinek! hát röviden ennyi.....
Vendég

CAncan! Heni neked akartam még:
Isten éltessen sokáig boldogságban és jó egészségben!!

Kép
Vendég

Sziasztok!

Heni
Nagyon boldog névnapot kívánunk!

Tünde
Én csak az Elevitet szedem a vitaminok pótlására, de nálam rövid ideig tartott az izomfájdalom.

Vali
Nagyon szép helyen voltatok! Jól bírtad a sétát?

Gabi
Nálam is voltak hasonló probémák, ez tényleg azért van, mert még nem dolgoztad fel ezt a szörnyű tragédiát. Én, ha kisbabát láttam, akkor lettem rosszul. Nem lehet tanácsot adni, mert mindenkinek magának kell feldolgoznia, de nekem segített, hogy olvasgattam egy honlapot és jól kibőgtem magamat.
Ha érdekel: www.angyalokszülei.hu

Szép napot mindenkinek!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Cancan!
Boldog névnapot kívánunk!

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Csak hogy lássátok, nálunk sem minden fenékig tejfel: tegnap délután 39,2 volt a lázam :( Egy jó kis mellgyuszi... Most már minden okés, csak kicsit fáj a mellem.
linocs

Lányok, de drágák vagytok - KÖSZÖNÖM!!!!!!!!!!!

Köszi Tünde, én is szájpenészre gondoltam, de szerenécsére már majdnem elmúlt, tegnap már cumival aludt.
Viszont este - én marha, adtam neki tápszert, ami 2 órával később vissza is köszönt. :cry: Csak annyit hallottam , hogy köhintett egyet, bementem , megnéztem, alszik. Nyúlok be, hogy betakarom, amikor is észrevettem, hogy mi történt...... Biztos a tápszer volt a ludas, mert 2 napja diétáztatom és semmi probléma nem volt már.
Ma megint pirítóson éltünk, bár az előbb hisztivel kiszedett egy túrórudit a hűtőből és benyomta. Remélem nem lesz baj. Minden mást ( krumpli, erőleves, ropi, keksz ) tol el, enne ő már, de azt amit mi.
Mit adhatnék neki? Már ötletem sincs.

És 2 napja kiborít a lelkem. Egyfolytában nyafogva anyáz, húz mindenhova, de ő sem tudja mit akar, cipelteti magát, de az sem jó. És az a röhej, CSAK VELEM csinálja...... Du. elmentem, fél órára, egy hangja nem volt itthon, mihelyt megjöttem folyt . köv........A kiborulás határán vagyok. Sok(k) volt ez így - költözés, betegség, hisztis kölök........Ilyenkor gondolok erősen pl. Veronikuszra és akkor lenyugszom. Az biztos, én nem bírnék két kicsivel egyszerre. Nincsenek kötélből az idegeim, úgyhogy az tuti idén még nem indul hármaska-project ( de már néha elbizonytalanodom, akarom-e igazán, csak amikor itt látom az újabb vonalzókat, meg olvasom a szülés-sztorikat akkor elhatalmasodik bennem a vágy ) No, de van még időm, legfeljebb 3-4 év lesz a gyerekek között. Majd az élet elrendezi.

úúúúú, Linocs - vigyázz vele! Nekem a kórházba volt valami hasonló a második éjszaka, rázott a hideg, lázas voltam, mintha két nagy kő lett volna a cicim helyén és egyszer ismétlődött itthon is ugyanez.

Eni!
Hogy vagytok?
Gabi: sajnálom. Remélem időben tud(ják)od kezelni...... Kell rá szedned valamit? Kineziológuson nem gondolkodtál?

hehe... most is hallom ahogy kiabál a drága "anaaaaa" ( rám van csukva a dolgozó ajtaja... én gonosz anya)

Heni

Kép

Kép
cancan

Heni, nagyon boldog névnapot kívánunk!!!
hali

Kép
Kép
Kép
v30

Heni ez a ragaszkodás ismerős a fiad részéről. nem tudom, hogy mert fiú, vagy mert Benedek? Ugyenez volt... néha van... és nem is beszél velem, csak mutogat, nyög, ööözik, elég fárasztó, mert közben azért valamennyit tudna beszélni.

Matyinak tegnap kifelejtettem a jókivnságokat
, remélem, nem sértődött meg!

mtunde

Heni! nem kell szednem semmit....még kineziológusnál nem voltam,de gondoltam rá.... csak miután mondtam a dokinak- azt mondta: persze, akkor menjek mindjárt jósnőhöz is meg tenyérjóshoz, mert kb. ugyanannyit ér....de hát ő orvos,-mi mást mondana :lol:

Vali! nagyon jó kis túrátok volt, és nagyon szupik a képek! és milyen ügyik voltatok! én 1ül sem tudtam volna végig túrázni nemhogy 2 gyerkőccel... :lol:
Vendég

Heni

Jó hallani rólatok!!! Boldog névnapot!!!!!! :lol:

Kép
gyorgyi33

Tünde
Köszönjük neked is! :lol: Miért sértődtünk volna meg.

Akkor néhány kép a tegnapi buliról:
Kép
Ez mi?
Kép
Ha az enyém, hozzálátok.
Kép
Lehet, hogy nem ezt kellet volna tennem?

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Jó reggelt Lányok!

MATYINAL UTÓLAG IS NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT SZÜLINAPJA ALKALMÁBÓL!

Cancan!
Boldog névnapot!!!!!
Jobbulást! Tantum Verde spré???? Szofinak attól múltak el a szájából a sebek.

Gabi!
Sajnálom! :cry:

Rólunk csak annyi, hogy szombaton egész nap apuciztunk :D DE. lementünk Siófokra sétálni :D a parton jó nagy szél volt. Lányokat nagyon izgatta a Balaton. :D Mi meg csorgattuk a nyálunk a sok szép, új eladó vízparti lakás (társasház) miatt.

Mi 3-an lányok már 2 hete taknyolunk. De ez nagyon sűrű taknyi. Már unom, mert nem tudok tőle hason aludni. Szerencsére a lányokat nem zavarja az alvásban.

Cukipofa!
Katával semmi gond nem volt a cumiról való leszoktatásnál. Teljesen éretten tudomásul vette és Ő NEM AKART TÖBBET CUMIZNI. :D Kis Tündér!

Róka Koma:
Fránya vörös még itt. Tegnap csináltam finom Mimóza salátát estére …. épp, hogy ki tudtam jönni a zuhany alól és ….. különben most is liftezik a gyomrom. Még nem tudja, hogy kidobja a cuccost vagy sem. Jaj de pocsék! :cry:
A hasam nekem is néha nagy, ugyanakkor van hogy reggelre lemegy. Gondolom ez inkább puffadás még. Nem is értem Hármaska hogy lehet a korához képest nagyobb baba, ha ilyen kis helyen elfér. :shock:

Bocsi de most csak ennyi. Megyünk bölcsibe.

Szép napot!!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

bocsi a hibákért! ennyire futotta 1 kézzel :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Heni, boldog névnapot kívánunk!!!!

Jobbulást a gyerkőcöknek!!!
Hát igen, a Fiúk anyásak... tőlünk is megkérdezte a pénztásos a hétvégén, hogy "na, de ennyire..??!!"
:roll:

Vali,
Ádám hogy van? vizsgálatok lesznek még?
nagyon ügyin kirándultatok!! végig kenguruban volt?

Linocs,
mellgyuszi, huss!!! remélem, már jobban vagy!!!

Adri,
Matyi koma ügyesen feldolgozta a szülinapi tortát!!!
mi volt, piskóta?

Veronikusz,
Siófok, de jó!!! mi kakukkfűben fürdünk takonykór esetén, az amíg panmcsizunk, feloldja... jobbulást!!!!
rókakoma meg költözzön el, no!!

Györgyi,
egy kicsike Jázmin fotó....? 8)

Gabi,
sztem is lelki okok vannak, talán tényleg tud kineziológus segíteni!

Tünde,
Bene öltözködik :lol: de legalább villőt még öltöztetheted! :wink:

Kriszta, Ti hogy vagytok?

Eni?? Steffi?? Hanna?? Brigi??? gabbó?? valentina?? Vica??
ordít a trónörökös, korán keltünk..
plezúrgyűjtés folyamatban, aki mászik ugye...

KépKép
Kép
gyuzso

jó reggelt

Enci ma 6kor kelt :shock: ,tegnap 5kor-de legalább tegnap visszaaludt-ma nem. azóta pörög. már ruháit kipakolta a szekrényből, mézespuszit szétzuzta a szőnyegen, a virslit most gyűri befelé :lol: és még csak 8 óra...ja és a dekorációt,mármint a tojásfáról szedi le a tojásokat (még jó h műanyagok a tojások)
na megyek mert ordít, a spejzba akar bejutni, ott a sonka :lol:
Vendég

Gabi, légy erős, Bene is egy hete fél-6kor kel... Bezzeg Villő nyomja 8-ig :) Pedig neki még jogos is lenne a hajnali kelés. :D

Zsu, bizony, de Benét is öltöztetni kell, csak ő válogat :) Lassan Villő is fog, attól tartok :)

Na, mi megyünk nagyimhoz, aztán meg apjuk munkahelyére bababemutatóba. Legalább ma hamar találkozunk apjával.

Ja, és anyumék húsvétra elkérték Benét, hogy menjen velük Kiskunmajsára. Kiterjedt családom (húgomék, nagybátyámék, nagyim + barátok) ott szoktak húsvétolni időtlen idők óta papartmanházakba. Én elengedtem, de még anyum lelkére kötöm, hogy vigyázzon, mert ott nincs mindenhol kerítés, és Bene addig megy, amíg akadályba nem ütközik. Ráadásul van egy horgásztó is. Úgyhogy jó, hogy sokan lesznek, minimum 3 embernek egyszerre rajta kell tartani a szemét :D Na azért nem olyan vészes a helyzet, de ha nem az ember maga van ott, akkor jobban aggódik :)

mtunde

Tünde! köszi a biztatást :D
még jó h Apa ma ill. a héten itthon van,mert ugye készül a kocsi.... :? Enci olyan mutatványokat csinál...ebből előbb utóbb bukfenc lesz... nem igaz... a kanapéról fejjel lefelé lóg, leteszi a kezét és átpördül... :shock:
na felteszek 1-2 képet.....
Kép még pizsiben, szekrényrámolás előtt :D (az a legujabb h idebújik el, én meg keresem az egész lakásban, persze ő meg lapít)

Kép reggeli torna

Kép még torna

Kép
Vendég

Tünde,
ha jól értem, kevés az1 főre eső kisember, így min. 3 tud egyszerre Benére vigyázni!! tök jó lesz!!

Gabi,
drága Enci és Apa!!! koránkelőknek sok fini kávét kívánok!!!
én már 2.-at pipáltam, mégis összerogyok..
halacskás tapik nekünk is vannak, csak a fürcsiben! :wink:
mennyi plüss, azta.... ! :lol: :lol:

nálunk szundi van, anya meg unatkozik! :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Gabi
Nagyon szép Enci szobája, már amit láttam belőle a képeken.
Bújócska:várj, míg megtalálja a szennyestartót! :wink: Csak mosáskor kerül elő!

Gyuzsó
Irigy-irigy az unatkozásra. :lol:

Tünde
Megértelek az aggódás miatt, nekem már nagy Marci és Pati, de ha nem velem vannak, mindig az jár a fejemben: Ugye nem történt velük semmi? Már előre félek a Húsvét hétfőtől, amikor a fiúk apával locsolkodni mennek.

Andi
Merre jártok? Régen voltál!

Pocakosok
Hogy vagytok ma?
Tessék kihasználni ezt a szép időt egy kis sétára, mert hűvös jön!

Veronikusz
Nátha Manót zavarjátok el Róka komával együtt!
Jobbulást!

Borsika? Borsa? Valentina?

Eni
Mi van Benőkével? Javulás?

Memme
Lélekben veletek vagyunk! Sok pozitív energiát!+++++++++++++

rólunk:
Mióta betöltötte törpikém az egyet, átalussza az éjszakát. :D :D :D (na remélem nem kiabáltam el)
Tavaszi nagytakarítással hogy álltok? Én még sehogy :cry:
.
Szép napot mindenkinek!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Gyuzso! a plüssök többsége az én gyűjteményem zsengekorom óta :lol: :lol: na persze azért Enci szerzeményei is kitesznek még egy "szobát".mind fel sem fér a polcra, ugyhogy a falvédőjén,kiságyban...stb mindenhol leledzik 1-2 figura...

Adri! takarítást én már elkezdtem, de lehet h nem sokáig örülhetek a tiszta ablakoknak,-mert esőre áll az idő :evil:
de szép lassan mindig csinálok vmit, mire a végére érek kezdhetném előlről... :? örülök h Matyika alszik!!!
Most Enci is a délutáni szunyát nyomja, nem csodálom a koránkelés után...
na majd még jövök...

többiek?????
Lilluska? Ancsa? Barbi? Gabbó? Vica? Zsófi? Kriszta? stbstb
Vendég

MATYINAK BOLDOGSÁGOS ELSŐ SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!!! :D
HENI, BOLDOG NÉVNAPOT, így utólag is... :oops:

Sziasztok,
Bocsánat a nem-jelentkezésért. Igazából nem hiányzik a társaság. No nem veletek van probléma, tulajdonképpen senkivel nincs probléma. Csak így dolgozzuk fel. A calicit talán szombatra sikerült leküzdenünk, de pl csütörtökön Benőke még hányt. Na akkor amiatt rettegtünk, vissza ne kerüljünk kiszáradás miatt a fertőbe... De aztán szépen rehidrálódtunk mindannyian. Tegnap óta náthatünetekkel kínlódunk. Sajna ezt is a kórházban sikerült benyalni, én már mondani sem tudok semmit. Csak annyit, hogy nem tudok semmit kibeszélni magamból. Úgy érzem, nem tudok panaszkodni, mert nem könnyebbülök meg a beszédtől. Mindhárman megváltoztunk, Benedek a legtöbbet. Úgy vesszük észre, neki is időre, talán sok időre van szüksége, hogy feldolgozza, most már minden rendben, és mi vigyázunk rá. Nem részletezem. Mindegy, nem vagyunk piskóták, de bízunk a legjobbakban, és ami a lényeg, nagyon szeretjük egymást...

Aztán egyszercsak csak visszakapcsolódunk a körforgásba. De most nem tudok pörögni. Minden, de minden energiám oda. Úgyhogy töltődöm. PUSZIIIIIIII.
vbea

Eni! ez érthető h nem tudsz most pörögni...töltödjetek fel - ez a lényeg! és hogy szeretitek egymást! más nem is kell :D :D
és gyógyuljatok!! mi itt gondolunk rátok!!!
Vendég

Lányok, MINDENKINEK KÖSZÖNÖM MÉGEGYSZER!!!!!

Eni :
fel a fejjel, töltődj a kismanóból és a párodból. Elhiszem, hogy megviselt az egész ( engem is amikor tavaly Szandi kiszáradt) . Engem ilyenkor az szokott gatyába rázbni, amikor arra gondolok, hogy másnak esetleg egy életre beteg gyermeke van, vagy egyéb ennél súlyosabb problémák és milyen jó, hogy nekem "csak ennyi".....

Gabi: pedig jó az a kineziológus, csak jóhoz kell menni. Mondom én, aki még nem volt ( bár párszor a határán voltam ) viszont férjem igen és nagyon sokat segített neki.
Enci nagyon csibész! Beninek is ilyen szekrénye van!

Tavaszi nagytakarítás? Hehe....... Örülök ha az igazi tavaszra kidobozolok......

Adri: nagyon édes Matyi!

Heni

Kép

Kép
cancan

sziasztok,

linocs: igazán szép baba!!!!!!!!!!!
rég jártam erre, de a nyári nyaralást tudtuk le most és egy hétig áztattuk magunkat Hévízen. :)
képek is lesznek, bár rendszerint sehova sem vittük magunkkal a gépet :?
előbb utóbb vissza is olvasok, de most csak ezt az oldalt tudtam átfutni, azt is csak gyorsan. :(

Kép
Kép
Kép
manóka28

Matyinak útólag naggggyon boldog 1. szülinapot!♥

Eni
Jó töltődést! Rátok férne egy zsák béke és nyugalom!

Tünde
Ekcéma.....Azt tudjátok, hogy mi váltja ki nála? A szteroidos kenőcsök nem igazán jók a szervezetnek, még akkor sem, ha tünetileg valóban használ. Csak elnyomják a problémát és nem kizárt, hogy egyszer valahol máshol jön ki egy betegség miatta, pl. asztma. Ezt a gyerekdoki mondta. Tudom, hogy nagyon higítják őket, de.... Engem nem tudnak meggyőzni...Szóval az én véleményem az, hogy a tüneti kezelés az csak egy dolog. Azért ilyen nagy ám a szám, mert én is ekcémás, mióta élek és sajna Iván is az :oops:

memme
:(

cancan
Az "anyázás" is csak egy életszakasz. Engem az tart életben, hogy ez is el fog múlni :D

Borsika
Mizu? Hogy álltok a kecóval?

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Tavaszi nagytakarítás..... Az meg mi??????? :lol:

Húsvét: Lesz saját készítésű fonottkalács, locsolást csak vízzel engedéjezek! Azt is csak Apának és Ivánnak, ha ő is be akar szállni. Ajándék nincs. Vagyis csak rágcsa. Anyós vett valami életveszélyes dzsippet. Nem tom, mert csak Apa látta, de hiszek neki :) Anyukám meg....saját kezűleg készít. De ezt nem árulom el. Ha meglesz, majd lefényképezem és felrakom!
Mi nem adunk játékot. Se nyúlra, se Mikire.

Tippeket szeretnék!!!!
Anyósom mindig rémesen gagyi kínai piacos játékokat vesz. Inkább sok vacakot, minthogy 1 jót venne. Ezeknek az a sorsa, hogy sokszor a gyerkőc nem is játszik velük, mert eltesszük előle az első adandó alkalommal. Valahogy jó lenne felhomályosítani, hogy feleslegesen ad ki értük pénzt, de megbántani sem szabad ugye...
Nincs tippem. Egyenlőre Iván nem fogja neki mondani, hogy Anyáék elvették, de később...

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Sziasztok!

Nem tudom, ki ismeri, ki sem, ki hisz benne, ki sem: édesanyám javasolta kisbabák számára állítólag nagyon hasznos:
http://www.deveny.hu/
linocs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: