A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Pumpóka

A ruha nagyobb volt,mint mi,így nem látszott Fruzsi!

Teljesen átérzem a helyzeted én is szinte egyedül szerveztem, és kb. 150-en voltak az esküvőnkön. Ja én majdnem bőgtem amikor mondtam a fogadalmat,aztán örültem h nem bőgtem,de apa nagyon meghatódott. :lol: Úgy remegett keze, hogy a gyűrűt is inkább én húztam fel az ujjamra.

Nagyon drukkolok nektek,h jó időtök legyen,mert nekünk nagyon elrontotta h szakadt az eső mondjuk keddtől megint 8 fokot mondanak. :() :cry:

Kép
kritta

Sziasztok!

Tényleg belassult kicsit a topik! Talán azért, mert így a finisben szerintem mindenkire rájött, hogy mennyi mindent kéne még intézni! Legalábbis én így vagyok vele 1-2 napja! (mosás, vasalás, ügyintézés, takarítás...stb) Na, meg hamar el is fáradok, és dupla annyi időt vesz igénybe minden! :roll:
Meg hát ugye sűrűsödnek a vizsgálatok is! (Nst...)

Szöszi! Hogyhogy megint mész NST-re? Nem most voltál valamelyik nap? Nem hetente kell menni? Majd mesélj ám milyen volt! Már én is úgy mennék! (fél óra non-stop babaszívhang hallgatás.... :D eddig mindig csak pár másodpercre hallottam uh-okon)

ollem! Tök jó, hogy költöztök!!

sirkici! Nekem is szokott már fájdogálni lenn, tompán, folyamatosan, mintha meg akarna jönni...
Valaki írta, hogy a szülésznője, vagy dokija mondta neki, hogy ez ilyenkor tök normális, ez a természetes folyamat!

Tök izgi, hogy nemsikára tényleg beindulunk kb. 2 hét szerintem. Max! Húúúú! Félek...... :roll:

Kép
gabo001

tényleg kihaltunk!! :shock:

Kép
gabo001

én is azt szeretném, ha még 2 hétig bizti maradna.
én nem félek(egyelőre). én csak attól tartok, hogy (mint most is) megyek haza anyáékhoz (90km) vonattal és még Húsvétkor is akarok. nehogy ott érjen a szülés. de a dokim szerint még mindent csinálhatok( gondoltam magamban, hogy akkor gyorsan egy cigit és egy sört :lol: :lol: - na, nem hülyülök)
toncsi

toncsi80

Nem akartam irni ma, csak olvastam és láttam Kritta irt nekem....

Köszi, de egyenlőre úgy állunk, hogy ma körbehivok mindenkit és lemondom az egészet! Tegnap hajnalban elment dolgozni, azóta nem jött haza és se sms, se telefon. Ma küldtem én egyet neki, de ez már volt több, mint egy órája, semmi reagálás. Ha ma megkapom a gytartást az extől, holnap visszaviszem anyósomnak a nászajándék-pénzt, amit múlt héten kaptunk (már költöttem belőle az esküvőhöz szükséges dolgokra, mint rendezvényszervező, Evi ruhája, stb.).... aztán lesz ami lesz velünk, engem már nem érdekel semmi!
Ha ezt érdemlem azok után, amiket már eddigis elnéztem neki, akkor ennek semmi értelme. Ha fontosabb neki ki tudja kivel és hol tölteni az éjszakát, mint hozzám hazajönni, akkor nem szeret.
Mert tudja, hogy elmegy sörözni, ha hazaszólna, hogy nemtom mikor jövök, akkor semmit nem szólnék... de várom.. este, éjjel, reggel, délelőtt.... és mindjárt délután. Itt ért véget a türelmem és megirtam neki sms-ben, hogy azt hülyitse, akivel éjjel volt és keressen olyan nőt, aki ezt elviseli... ez nem én vagyok!

Úgyhogy most egy ideig nem jövök.
Csak szólok, nem szülni mentem (bár ki tudja, túl vagyok egy fél üveg boron és egy csomag papirzsebkendőn és még nincs vége a napnak) de ha mégis, akkor előbb-utóbb tudni fogtok róla....
Vendég

Én itt vagyok!!! :lol:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Jaj Pumpóka!
:cry:

Ez borzasztó, hogy mit csinál a párod. Én nem mennék hozzá, az tuti. Ha most ilyen, milyen lesz esküvő után később..... :roll:
Bocsi, hogy ezt írtam, de szerintem, ha valaki igazán szeret, akkor a szerelme fontosabb és a családja, mint a haverokkal sörözni menni.
Drága férjem is járt sörözni a haverokkal, de akkor amikor egyedül volt. Amióta velem van (most lesz két éve) azóta én vagyok neki a fontos és most már Bogi.
Remélem , hogy nem bántottalak meg!!!
Azért Zsófira vigyázz nagyon, jó???

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok!

Úgy látszik, hogy a frontok nagyon meg tudnak viselni minket. A tegnap szinte egész nap aludtam, a baba is. Éjjel bezzeg, többször ébredtem, ráadásul éjjel 3-kor a pocaklakó még javában rugdosott. :roll: :) Szóltam apának, hogy csináljon valamit, a sok forgolódásomtól ő is megébredt. Megsimogatta a pocakom és szólt a fiának, hogy most már alvás van. És láss csodát... azután reggelig egyett aludtunk. :D Szófogadó kisfiú.

Viszont a görcsök ismét előkerültek. Tegnap reggel arra ébredtem, hogy a bal lábamnak vége. :cry: azóta is fáj, alíg tudok járni.

És mostanában a bal oldalt való alvás van szinte teljesen kizárva. Az úrfi nem engedi, azonnal megindul, forog, nyomúl... :lol: Valószínű, hogy kicsit átköltözött a bal oldalamra. :D

Sikerült visszolvasnom, úgyfogy most betöltöm a fél oldalt, ha nem baj.... :D

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Pumpóka! :shock: :(

Ez azrt elég durva és megértem hogy kiakadtál..... Nem tudok semmit mondani csak hogy próbálj picikét menyugodni a picuri miatt.... :(

Kritta.... Bocs de ez az "olvastam egy újságban" szerinted szentírás? Az meg hogy a védőnő minek a híve, pff hát őszintén én hatalmas nagy ívben.... Bár nekem nem mondott ilyet a védőnőm, sőt ő azt mondta hogy ez egyénfüggő dolog. Aki eleve 10 kiló plusszal indul, arra valóban nem egészséges ha még 15 rámegy, de aki vékony és hízik urambocsá' 15 kilót, annál teljesen normális. nem tudom, nekem nem a hízás a központi kérdés a babavárás alatt. Majd utána biztosan foglalkozni fogok vele mennyi maradt rajtam, de azért nem fogok most koplalni, mert a védőnő vagy valamelyik remek kismamaújság szerint 10 kilót "szabad" hízni....

Kép Kép
szõlõ

Azt hittem Mezsóék már otthon babáznak. De látom besárgult a kicsike. :( Kívánom, hogy hamar rendbe jöjjön és tudjanak végre hazamenni. Otthon biztos jobban fog menni a szopizás is. Nyugodtabb lesz a légkör.

Szösszenet! Szorítok neked! Remélem jó híreket kapsz.
Örülök a jó eredményeknek. Alíz szépen fejlődik. :)
És most olvasom, hogy április 2. Nagyon örülök, így most már megnyugodhatsz. :D

Pumpóka! Látom folynak az előkészületek ezerrel. Sajnálom, hogy szinte mindent te rendezel. Ettől lehet, hogy fáradt leszel, de az is biztos, hogy minden úgy lesz, ahogy te elképzelted :)
Azért vigyázz magatokra.
Szép kerek már a pocid! :)

Mamacka! Örülök, hogy jelentkeztél.
Nagyon szépen nő a pocid. Áron pedig tündéri a képen és aranyos lehetett, ahogy a kistesót szeretgette. :)

Bambika! Boldog szülinapot és szép ünneplést hétvégén! :)

Téjé! Név: mi megmondtuk, hogy tudjuk mi lesz a baba neve, de nem áruljuk el. Tetszik, nem tetszik, ez van. De legalább nem bombáznak az ötletekkel. :)
Ágynemű: köszi, azóta kivasaltam és „túlélték”. Be is pakoltuk a kiságyba, már csak a falvédőt kell felrakni. :)
Örülök, hogy minden rendben. Ügyesen diétáztál. A védőnőről pedig... inkább nem mondok semmit.

Adri! Szépen fejlődik a babád! :) Örülök, hogy minden rendben.

Lituka! Remélem ma már jobban vagy. Nagyon bátor vagy, hogy tudod szurkálni magad. Én is irtózom minden tűtől, de ahogy írtad, hozzá lehet szokni. Viszont, hogy én szúrjam meg magam...

Gabo! Milyen a csirkehusi párizsiasan? Panírozott, rántott szelet?

Emi! Remélem nem leszel nagyon beteg. Most, hogy élvezhetnéd otthon a készülődést.
Én is sensitiv öblítővel öblítettem. És nem érdekel igazán mit mond a védőnő. Meghallgatom, de úgy csinálok mindent, ahogy én gondolom. Ha nem lesz jó, majd változtatok.
Nekem pl. azt mondta, hogy vegyek 2-3 db. angol pólyát, mert abban kell a gyereket az első hetekben tartani. Mondtam jó, de persze nem veszek. Van éjjelre hálózsákja, nappalra ott vannak a kis plédek. Nem látom értelmét az angol pólyának.

Bolygó! Szép kerek poci! :)
És a 2000 g is szép súly, ne búsulj.

Babyteve! Szépek vagytok ti hárman. :)
Együtt csuklottak?:D Édesek lehettek.
És most olvasom, hogy kórházi fogság... :( De a babák egészsége érdekében muszáj. Kitartást!

Kamilla! Jó nagy pocakod van!:)

Szőlő! Én pont így jártam. Egy decemberi kép akadt a kezembe, és úgy tűnik, mintha nem is lett volna akkor pocakom. Pedig akkor nagynak láttam. :D
A képeket kérdezés nélkül tenni kell. :)
Nagyon jó képek készültek rólad is. :) Az első tetszik nagyon és a „két focilabdás”. :D

Mary! Hatalmas a pocakod, és mind e mellett van akkora energiád? Irigylésre méltó. :D
És örülök, hogy szépen haladtok a házzal.

Celesztina! Nagyon aranyos Laura!:)
Szoptatós pólót én még tavaly ősszel vettem a skálában. Bár akkor még nem tudtam, hogy az a póló szoptatós. :)

Nono! Látom nem jött össze a lakás, de nem bánod. Teljesen érthető, amit írsz.

Klarka! Gratulálok a kisfiúhoz! Sokáig titkolta. :D

Benettke! Én 4 rétegű Zewa-t vettem. De hogy van-e puhább? Nem tudom...

Ercsi! Mekkora kerek poci! :) Örülök, hogy írtál, rég jelentkeztél.

Klarka! Jobbulást!

Bambi! Jól tetted, hogy írtál panasz emailt. Borzasztó, hogy egyesek mit meg nem engednek maguknak.

Napozó: én tudatosan nem vettem, de 1 becsúszott, mert akciós volt a corában. :) Nagyobb méretet vettem, és el tudom képzelni, hogy a nyáron rá tudom adni. Tavaly is volt nagy hőség. 1 napozót meg én kötöttem/kötök neki. Már majdnem kész, de akkora lesz, hogy csak jövő nyáron tudom ráadni. :D

Kórházból hazavinni én tettem: 1 hosszú ujjú bodyt, 1 harisnyát, 1 kis zoknit (attól függ milyen meleg lesz, harisnya vagy zokni), a tescos szettből (amit sokan vadásztunk januárban) a rugit, 1 vékony cérnasapkát és a kisebb kötött szettet tettem be (kötöttem neki kardigánt, kis nadrágot, sapkát). És persze 1 pelus és kis pléd.
Tehát úgy pakoltam, hogy rétegesen lehessen öltöztetni, és időjárástól függően adok rá ezt vagy azt.
Én inkább csak attól félek, hogy esetleg nem lesz rá jó az 56-os méret, amit itthon bekészítettem. Mert Lituka jól írta, a babák átlagosan 52 cm-el születnek, de a párom 63 cm-el jött a világra. :D Legfeljebb, majd apa kicseréli itthon a táskában az 56-os rucikat 62-esre. :D

Minden hétfordulósnak gratula!

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Gumimaci, Mazsi is utál bal oldalon aludni és ennek rend szerint elég egyértelmű jelét is adja :lol: Tegnap egész nap aludt, már féltem hogy mi lesz megint éjjel (2 napja nem hagy éjszaka aludni), de nap közben végig dumáltam neki hogy éjszaka kell aludni és nappal dorbézolni mint minden rendes kisbaba, úgy tűnik megértette. :D

Kép Kép
szõlõ

Pumpóka!
Látom már nem nagyon érvényes, amit az előbb írtam... :( Sajnálom. :( Csak egyre figyelj most, hogy neked és Zsófinak ne legyen semmi bajotok!Gondolom nem könnyű, de próbálj meg valami másra koncentrálni.

Kritta!
Egyet értek Szőlővel. Te érzed azt, hogy mi jó a babának és ha 10 kg-nál több megy fel? Akkor sincs semmi. Lehet nem volt időd úgy olvasni a múltkor a fórumot, akkor sokkal jobb elfoglaltságod volt, de engem is heti 2 gyümölcsnapra akartak fogni, mert 1 hónap alatt a "megengedett" 2 kg helyett 3,5 jött fel. (Akkor tartottam 8,5 kg-nál.) Én hülye megpróbáltam, és szinte elájultam a nap végére, egész nap fájt a fejem, szédültem és a baba is nagyon nyugtalan volt. Közben csak azt kellett volna észrevegyék, hogy bedagadt a lábam, és a víz nyomott a súlyomon. (Azóta lement 1 hét alatt 1,5 kg.) Szóval, csak óvatosan minden "jó tanáccsal, utasítással". :)

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Szőlő!
Szerintem biztos a front szólt bele. Mert eddig jó kisfiú volt. És eddig én sem aludtam nappal ennyit. :wink:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

gumimaci! igen, a párizsi szelet tul. képpen rántott, csak éppen a végén morzsa helyett is liszttel van panírozva. Tehát: liszt-tojás-liszt
Szép rucikat köthettél! Úgy imádom a kötött kisruhákat, olyan aranyosak! Én sajna nem tudok kötni, de már régóta meg akarok tanulni. (illetve régen tudtam, de elfelejtettem. amikor kicsi voltam anyu megtanított)

pumpóka! sajnálom! de ez tényleg elég gáz már! akkor mi lesz később? inkább most derüljön ki. nem tudok mit írni... ezt már nem lehet tolerálni... :(
Zsófi babára nagyon vigyázz! Ö a legfontosabb!

Kép
gabo001

Gabo!
Azért kérdeztem a párizsi szeletet, mert nagyon kevés húsfélét tudok megenni. 4-5 hónapig nem is ettem húst egyáltalán. Most meg tudom enni a csirkemellet és a farhátot (combot ne is lássak), meg a disznó húsok közül a karajt. Ennyi és jó lenne változatosan enni.
Én a rántott csirkemellet úgy szoktam panírozni, hogy liszt-tojás-reszelt sajt. Nagyon finom. De szerintem ezt a liszt-tojás-lisztet is kipróbálom majd. :D Köszi.

Régen én is utáltam kötni, akkor kapott el a láz, amikor megtudtam, hogy babát várok. Olyan jó érzés, hogy én készíthetek neki valamit. :D

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Pumpó: vigyázz magatokra, nem csak a babának, hanem a te szívednek sem tesz jót a bor....

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Puimpóka,
szegénykém!!!! Nagyon sajnálom, hogy így bánik veled a párod :(
Hát azt hiszem, tényleg jobb lesz, ha inkább lemondod az esküvőt. Legalább rájön, hogy nem tehet meg veled mindent, amit akar...

Bambi,
Én tuti, hogy nem fogok bemenni az államkincstárba. Sokkal egyszerűbb neten intézni a papírokat, aztán majd apa beviszi..
Mi Ceglédhez tartozunk az kb 35 km tőlünk :( :(
Mégegyszer köszi az olajat. Remélem használni fog..

Kritta,
Én már +17 kg-nél tartok, de lecarom... Ez van, nem fogok koplalni az tuti.

Klarka,
jobbulást neked!

Gumimaci,
szeded még a magnéziumot? Nekem akkor görcsöl a lábam, ha nem veszem be, viszont a héten nekem is abba kell már hagynom...
Nem tudom, hogyan fogok utána felkelni..

Sirkici, Klarka
jobbulást nektek!

Szöszi,
én azóta nem használok orrcseppet, amióta egyszer félrement :(
Várom az élménybeszámolót a CTG után.

Csajok,
apával összeraktuk a babakocsit. Hát látszik, hogy még nem volt gyerekünk. Kb 2 óráig tartott mire sikerült rájönnünk, hogy a biztonsági övnek hol kell lennie. Mondtam apának, hogy délután megtanuljuk a hordozó használatát is....

Kép
emi29

Nah, megjöttünk az NST-ről :)
Méhösszehúzódásom, keményedésem még mindig nincs egy darab sem :D A kisasszony pedig végigrugdosta a fél órát, itt-ott feszengett .. nem tetszettek neki a tappancsok a pocakon (folyamatosan harcolt velük). Addig-Addig erősködött, míg a csuklás is rájött, így egy laza 3-4 perces csuklást nevetve végighallgathattunk a bentlévő másik kismamival és a dokinővel :lol: :lol: :lol: Szegényke .. kinevettük :lol: :lol:
Minden rendben vele, a szíve jól ver, semmire nem változik .. nem hagy ki .. stb. :)
Jó a kedvem, ha ilyen szuper híreket kapok! (még nem szülünk :D)

Gabo - Pont egy hete voltam pénteken, és jövő héten is akkor kell mennem. A héten kedden a dokimnál voltam, szerdán meg UH-n ;) :)
Jó amúgy hallgatni .. csak Alíz menekül a tappancsok elől, így nekem melós ez a fél óra .. mindig helyezkedik és így simán ínhüvelygyulladást kapok, hogy én győzzek .. és ne bújjon el :lol:
Te mkior mész először? Mondta már a dokid?

Pumpóka
- Őszintén Sajnálom, hogy ilyen rosszul alakulnak a dolgok :( Döbenetes a Párod :(
A picire vigyázz, ez a legfontosabb!!

Gumimaci -Örülök, hogy tudtál pihenni :) Mi továbbra is szuperul alszunk :lol:
Szedjél picit több kálciumot .. ilyenkor a végefelé szívják le belőlünk ezerrel .. nekem is előjöttek a lábgörcsök .. én már naponta szedem a Calcividet!!!
Biztos jó lesz a picire az 56-os ruci :)

Kritta - Ez a súly-para nevetséges... megsúgom, hogy én +16kg-nál járok .. és pont nem érdekel, nem fogok diétázni :lol:

Kép
szösszenet

Emi - Babakocsi szerelés az vicces .. mi is megküzdöttünk vele ..
De 1-2-szer ki-be csukjátok és profik lesztek :lol:

Kép
szösszenet

Emi!
A doki azt mondta, hogy a 37. hétig szedjem még a magnéziumot. Már decembertől napi 3x2-t szedek. :roll: Tehát nem ez az oka.

Izgalmas ezeket az új dolgokat tanulmányozni. És nagy élmény is. Nemrég mi is a babakocsit próbáltuk vizszintesre összecsukni, majd vissza. Eltöltöttünk vele pár percet. :D

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Szösszenet!
Örülök, hogy minden rendben van a kiscsajjal. És azt nem róhatjuk fel nekik, hogy nem szeretik, ha odabenn piszkálják őket. :D A kisfiam is szinte kirúgta az uh-os vizsgálófejet a doki kezéből most szerdán. :lol: :lol: Pár sikertelen rugás után elkapta. :lol: :lol:

Mi április 1-én kezdjük az NST-t. Akkor leszek 36 hetes. Már várom, utánna már nincs sok a nagy találkozásig. :D

Kálciumot én nem szedek külön. Elevitet eszem napi 1-et. Meg magnéziumot, vasat és vigantolt. De sok tejet iszom és inkább tejtermékeket fogyasztok. Akkor ez nem lenne elég? :roll:

56-os ruci: majd meglátjuk. Most nem fért a képernyőre a comja, nem tudta a doki megmérni. Azt mondta hosszú és nagy baba lesz. :roll: :D :lol:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Gumimaci - Akkor a te fiadnak is határozott elképzelése van arról, meddig terjed az ő hatásköre :D Kirugja ami nem tetszik :D :lol:
Én előszeretettel ajánlom a Béres Calcividet .. én heti 2-3-at szoktam bekapdosni, de most már van, hogy naponta eszem!! Viszont nekem megszüntette a görcsöket. Én is sok tejet iszom .. stb. De félek, az nem elég .. ha elég lenne, nem görcsölgetne a vádlim :lol:

Kép
szösszenet

basszus, megint elrepült...

na, szöszke: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pumpó: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
mi a baja ennek a pasinak? lehetne egy kicsit egyenes és megmondhatná neked a problémáját vagy ami nem stimmel. nem irigyellek. vigyázz magadra.
gumimaci, szia! :lol: :lol: :lol:
emi, még1x nézd meg, hogy Ti hova tartoztok, mert azt néztem a mák ajtaján lévő papiron, hogy mennyire nem logikus, hogy a pest megyeiek tartoznek bp-i címre, a bp-iek meg a ceglédihez. nem nagyon értem. de ha rossz lenne a kiírás, akkor csak leszedték volna már.
w.c. papir, ez már közröhej, hogy ezen is agyalni kell. én viszek ilyen nedvesített papirt, meg 1 guriga simát. komolyan, mint anno a kolleszban...meg vigyél törölközőt, meg kis kutya akármilyét....
beszólás a vékony csajoknak: azért örülök, hogy Ti ennyit híztok, mert így utolértek minket súlyban :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
1bambi

Gumimaci,
Tényleg a calcium! A védőnéni azt mondta, hogy a lábgörcsökre azt is lehet/kell szedni. Én két naponta iszom egy Calcium-Sandozt. Emellett én is sok tejterméket fogyasztok, de úgy tűnik, hogy az kevésnek bizonyul.

A vigantolt mire szeded? Arról én még nem is hallottam..

Szöszke,
örülök, hogy minden rendben volt a CTG-n. Én is akarok már menni!!!!

Kép
emi29

Szia Bambi! :D

Szösszenet! Ha azt mondod nem árt, lehet kipróbálom. Mert elég kellemetlen.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gumimaci_1 2009.03.10 16:26-kor.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Bambi,
Megnéztem + meg is kérdeztem de tuti a Ceglédihez tartozunk... :( :(

Ja, egyébként pont a vékony csaj szól be a vékony csajoknak???

Kép
emi29

Emi!
Köszi.
A vigantol az D vitamin. Mivel ebben az időszakban kevés napsütés ér minket ezért kell ezt is szedni. Heti 5 cseppet iszom 1 kanál tejbe téve péntekenként, mert szedem az Elevitet. Ha azt nem szedném, akkor heti 2x5 csepp kéne. Ezt a vigantolt a csecsemőknek is felírja a gyerekorvos, még akkor is ha nyáron születik. Segít megkötni a kálciumot a szervezetben. (ha jól tudom)

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Sziasztok!

Lefektettem Andrist, úgyhogy van egy kis időm...
Jön majd du. a doki, úgyhogy megnyugodtam...

Nekem folyton azt mondja a papám, hogy minden nap egyek húst... :shock: ...nem vagyok vega, de azért én csak heti 2-3-szor szoktam, mert nem bírom többször, szeretem a könnyű ételeket és sokszor inkább hallal helyettesítem...ti ezzel hogy vagytok?

Kép
klarka

Klarka!
Én húst hússal ettem a várandósság előtt. És a halat is imádtam. Viszont most alíg tudok húst enni, a halat meg ne is lássam. Sokáig rá sem néztem semmi húsfélére, még a felvágottakat sem ettem meg. Most már heti 2-3-szor azért meg bírom enni.

De így voltam a krumplival is.

Egyedül a szalonnát tudtam enni az elején, de azt minden nap többször is. :D

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Vigantolt én is szedek. Kb a 20. héten írta fel a doki. Az D vitamin. Napi egy csepp.Nálunk mindenkinek felírja. Mellette szedem a napi 2x1 Maltofert is. Ez pedig vas. Én csak ezeket szedem. Ezeket írta fel a doki.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Klarka - Én szinte minden nap eszem húst .. szeretjük :lol:
Nálam a hal-kérdés a neccesebb, pedig arra is szükség van (hal-olaj), de én tonhallal oldom meg, mert azt citrommal szendvicsnek imádom.
Amúgy a halat nem nagyon eszem meg ... :?
Szerintem heti 2-3 nap husizás nem olyan kevés .. gondolom mellette is kegyensúlyozottan táplálkozol, kétlem, hogy annyi húsra feltétlen szükségünk lenne .. A hal nagyon egészséges, jól teszed, hogy eszed!!
Barátnőm pl. vega - és így vár babát. Kapott vitaminokat, de nem fogta húsevésre a dokija. :) Szerintem ezen ne aggódj!

Kép
szösszenet

Én szedegetem elvétve még az Elevitet és a Maltofert (2-3 naponta), sűrűbben a calcividet (1-2 naponta), és napi 3*1 magne b6-ot. Nekem meg ezt a vitamin-koktélt állította össze a dokim .. de nincs is semmilyen panaszom :D :lol:

Bambi - Te meg ne szóljál be!!!!!!!!! Magadnak is beszólsz, mert te is csinio vékony kismami vagy .. ne tagadd, láttuk a fotókon!!!

Kép
szösszenet

[quote="gumimaci_1"]E írta:gumimaci_1mi!
Köszi.
A vigantol az D vitamin. Mivel ebben az időszakban kevés napsütés ér minket ezért kell ezt is szedni. Heti 5 cseppet iszom 1 kanál tejbe téve péntekenként, mert szedem az Elevitet. Ha azt nem szedném, akkor heti 2x5 csepp kéne. Ezt a vigantolt a csecsemőknek is felírja a gyerekorvos, még akkor is ha nyáron születik. Segít megkötni a kálciumot a szervezetben. (ha jól tudom)

Nekem napi 1 cseppet írt fel a doki...És olvastam a tájékoztatójában, hogy a túladagolás veszélyes....
Na most akkor nem értem , hogy Te hogyan szeded??? Pénteken mind az 5 cseppet??? vagy hogyan van ez? Ha nem szednél Elevitet,akkor meg 10 csepp hetente??? Én csak 7 cseppet iszom hetente 1 kanál vízben...

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Hello,

hoztam friss májusi táblát!

Ehun van-e. :D

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Klarka: Jobbulást neked és a kisfiadnak is!

Ercsi: Szép pocakod van - szép kerek!

Emi: Engem is kínoz a nem-alvás. Olyan rossz hallgatni, hogy a férjecském édesen durmol, míg én fent vagyok és szenvedek. Sokszor éjszaka, ha már nagyon nem bírom magam az ágyban, felkelek és járkálok, pakolgatok.

Kritta: De jó neked! Én már +14 kg-nál tartok kereken. Mondjuk pár hete vizesedek is, főleg este veszem észre, hogy dagadt mindkét bokám, mint valami elefántláb, olyan...

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Csöppke: De jó! Lementem!

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Akkor én is teszek áprilisit, hogy egyben legyen!

Kép

Mezsó még rajtavan .. ugyan Blanka már nem bentlakásos ;) :)
Majd csinálok egy utolsó rublikát, oda beírom a születés dátumát .. Lituka úgyis vezeti a többit :)

Kép
szösszenet

Jé, nem is hallottam még, hogy kismamáknak is írnak fel Vigantolt. Nálunk Dominó szedi, 1 éves korig napi 1, aztán 3 éves koirg az ősztől tavaszig tartó időszakban.

Húsevés: én van hogy csak hati egyszer eszem. :oops: Mostanában nincs nagy étvágyam, nem is eszem túl változatosan. Ezvan. De a gyümölcs azért csúszik :D

szössz, szuper hogy minden oké volt NST-n! Nálunk csak a 37. hét után kezdik el csinálni. Dominóval éppenhogy eljutottam egyre, aztán 3 napra rá kibújt :D
Egy ilyen verzióval most is kibékülnék. :wink:

Emi, babakocsiszerelés :) Nálunk is így volt... én bevallom jópárszor kinyitottam, összecsuktam még a szülés előtt, hogy ne akkor bénázzak, amikor a indulnánk sétálni és a gyerek tetőtől talpig felöltöztetve vár :) De hamar bejeön az ember.

Súlypara: én most stagnálok, el sem hiszem. :shock: Még mindig "csak" + 10-nél járok, Dominóval ilyenkor már 14 is simán megvolt..

pumpóka, szomorúan olvasom hogy mi a helyzet Nálatok. Nem is tudok mit írni, annyira szomorú :(

kritta nagyon szépek voltatok:)

És a pocakos képek is mind egytől egyig klasszak..hihetetlen hogy mekkora görögdinnyék lettek azoknak a lapos hasaknak a helyén, amit az első időkben feltettünk. :lol:

Na mentem, Dominóm még mindig beteg :( Ezért is vagyok ilyen ritka...bár mivel eddig sem jártam túl sárán, így fel sem tűnik. :lol:

Szép napot!

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Hú, Pumpóka! Nagyon durva, amit írtál! Jogos a felháborodásod, amiket már eddig is írtál a párodról, az már önmagában is sok, de még ez is! Vigyázz nagyon magatokra és légy erős!!!

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Csöppke: Mielőbbi gyógyulást kívánok Dominónak! Mi a baja egyébként? Csak arra emlékszem, hogy írtad, hogy lázas nagyon. :cry:

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Köszi a husi válaszokat!! :D

Kép
klarka

Meg a jókívánságokat is!!

Kép
klarka

Mary!
Igen, nekem így mondta a dokim: péntekenként 1 kanál tejbe cseppentsek 5 csepp vigantolt.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Csöppke!
Dominónak mielőbbi jobbulást. Már elég régen írtad, hogy beteg. :( Szegény, mostmár meggyógyulhatna.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Sziasztok!

Mostanában csak olvasóban vagyok, nem volt kedvem írni, nem voltam/vagyok valami jó passzban.. :roll:
Sajna páromnak nem nagyon van melója mostanság, úgyhogy anyagilag valahol a béka segge alatt vagyunk, és ez egyre jobban elkeserít, mert sehogy sem állunk a gyerekszobával, az előkészületekkel, semmit nem vettem sem a babónak, sem magamnak még, anyóséknak tartozunk már egy valag pénzzel, és annyira kilátástalan.... :(

De azért próbálom optimistán nézni a világot, azért jó dolgok is történtek...
Tegnap voltam dokinál, és végre megmutatta magát a drágám :D kislányunk lesz!!! :D Nagyon örülünk! :D Csöppke! beírhatod a tábliba! Névvel kapcsolatban még vacilálunk... Nóra és Alíz (Szössz :wink: ) az esélyesek...

Megpróbálok reagálni néhány dologra...

Bambi, Szössz, Szőlő! Szuper jó fotókat készítettek rólatok, ez egy nagyon szép emlék marad... :D Nagyon csinik vagtyok!

Pumpóka! Sajnálom!!! :cry: :cry: :cry: Nagyon vigyázz Magatokra!!!

Emi! Még a múltkor kérdezted, hogy állunk a szekrénnyel! Sajna, fentebb írt okok miatt sehogy :( , valszeg nem is fog elkészülni a közeljövőben, de addig is megoldjuk valahogy.
Neked jobbulást!!!

Klarka! Dominó!! Ti is gyógyuljatok meg!!!

KépKép

KépKép
gabcika

Mezsóéknak drukk, hogy mihamarabb othhon legyenek!!!

KépKép

KépKép
gabcika

Köszi a pocakdícséreteket! :oops: :)
Mary, a farmerok még relatív simán rámjönnek, persze a cipzár totál esélytelen... :lol: (az a szekrény, amiben fényképezted magad, egy nagy hálószoba-garnitúra-fal része? mert akkor nekünk is ugyanolyan van! :lol: )

Pumpóka! Sajnálom, hogy ilyen a párod! (nekem ilyenkor az jutna eszembe, hogy vmi történt vele, nem az, hogy sörözik... De mondtad, hogy ő "sörözős"-típus, úh tényleg az a valószínűbb... :( ) Azért légyszi jelentkezz, hogy mi volt!!! Aggódunk ám érted! :(

Csjok én csak Hipp Natal-t szedek (minden nap, kivéve, ha elfelejtem... :oops: :lol: ), meg magnéziumot, ha eszembe jut... ez elég, nem? a lábgörcsre a Mg vagy a Ca jó?

Kilók: engem totál nem érdekel mennyi jön fel... Ha túl sok, legalább lesz min agyalnom szoptatás után. :D most tartok kb 13-nál, de szerintem nekem semmi raktáram nem volt. Az utóbbi időben viszont kicsit lelassult a hízásom, most Tücsök hízott 700 grammot, én meg össz 1kg-t, tehát abból az enyém csak 300 gramm, 2,5 hét alatt. Ennek örülök, de az biztos, hogy nem fogok a súlyom miatt "fogyókúrázni"! Örülök, hogy itt nincsenek kötözködős védőnők! :wink:

ercsi_3

Szőlő! Az egyágyas szobával kapcs.:
Én biztos nem megyek olyanba mert örülök, ha a dokit meg a szülésznőt ki tudom fizetni....
De én is azt hallottam, hogy első gyerekes anyáknak nem ajánlják, mert a csecsemősök rád sem néznek, és egy emelettel feljebb van, mint az ötágyasok, neked kell a gyerkőcöt fel-le hurcolni, ha van valami, abban a liftben, ahol mindenki más utcáról bejött emberke is utazik... :roll:
És szerintem, nem rossz az, ha tapasztaltabb mamik is vannak veled egy kórteremben, sokat segíthetnek. :wink:

KépKép

KépKép
gabcika

Sziasztok!

Olyan jó csak olvasni is titeket! Pedig már 1 hónapja itthon vagyok lassan és megfogadtam, hogy aktívan bele fogok folyni a fórumba, de mire írnék már rég más a téma...nagyon pörög a topik!

A WC papír témához: a DM-ben lehet kapni nedveset, 379 egy csomag, 60 db extra méretű törlőkendő van benne. Szerintem az a legpuhább! Vettem is a kórházas csomaghoz és szülés utánra itthonra is két csomaggal :)

Lassan én is kezdem összerakni a holmimat...ki tudja mit hoz a holnap , a jövő hét de jobb ha egyben van.

Ma végre felhasználtam a DM-es kuponfüzetem és jól bevásárlotam, vettem pelust, a libero volt a legolcsóbb, 33 ft-ra jött ki darabja. Bátorkodtam 3-6 kg-osat venni :) Api nagy baba lesz.

Beszereztem gátmasszász olajat is, de azt majd csak a szülésnél fogom használni...picit félek a fertőzésektől. Egyenlőre maradok a homeos bogyóknál és málnalevél teánál. Remélem ez is elég lesz, meg majd helyben az olaj is segíthet.

Ti miket tesztek gátvédelem címszó alatt?

Pumpóka, nagyon sajnálom, hogy így áll hozzátok a párod. Erre tényleg nem lehet mit mondani.

Teszek fel én is pocak és esküvői képet, nekünk feb 29.-én volt a nagy nap!

Az én pocakom 109,5 cm, és kb 15kg-nál tartok (sajna nem tudom mennyi voltam, kb 65kg lehettem...

Kép 35+1

Kép 35+1

Kép 2008. 02. 29.

Kép
be_be

Ercsi!

Igen sarok garnitúra....Praktikeres.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh