Mezsó! Gratulálok neked és kis családodnak! Gondolom már otthon vagytok. Ha lesz egy szusszanásnyi időd kérünk részletes beszámolót és képeket!
Kritta! Sok boldogságot! Szépek vagytok a képeken!
Pumpóka! Nálatok is közeleg már a nagy nap.
Sok csini pocis fotót is láttam.
EDA, spinális, altatás: Nem vagyok nagy támogatója vagy ellenzője egyiknek sem. Így a vége felé már gondolom mindenkinek olyan orvosa van akiben maximálisan megbízik, érdemes megbeszélni vele, hogy az ő esetében mit tartana jónak. Én is átbeszélgettem ezt a témakört a dokimmal. EDA után nem kell feküdni és nincs fejfájás. Én kérném, de nekem nem javasolta, így hallgatok rá (ikerszülés esetleges komplikációi + gyakrabban fordul elő, hogy természetesen indul és császár lesz a vége, stb...szóval nem lesz). Nekem az is kérdéses volt, hogy császárnál spinális vagy altatás. Altatás mellett szól, hogy nem kell utána 12 órát feküdni, nincs fejfájás. Ennek ellenére az én orvosom nem javasolta, mert az altatásnál használt anyag kb. 5 perc múlva bekerül a baba szervezetébe is, ami esetemben annyit jelent, hogy neki összesen 5 perce van kikapni kettő babát. Egyébként a picinek nem lesz különösebb baja tőle, csak ő is bágyadt lesz miután kiveszik, így viszont a gyerekorvos nehezebben tudja eldönteni, hogy egyébként minden rendben van-e vele. Valaki írta, hogy ő császárnál inkább altatást kérne, szerintem ebből a szempontból is gondolja végig.
MagneB6: Nem bíztatnék senkit arra, hogy szedje csak bátran, mert ártani nem árt. Természetesen nem azokra gondolok, akiknek végig szedni kellett, az teljesen más, hanem aki most kezdené. Én eddig egyetlen szemet sem vettem be, de mivel sokan írtátok, hogy így a végén gyakran görcsöltök, ezért erre is rákérdeztem a dokinál. Azt mondta, ha eddig nem szedtem, akkor most már ne vegyem be ha esetleg lesznek görcseim. Szerintem érdemes rákérdezni, egy telefonhívást megér.
Szösszenet! Teljesen megértem a problémádat. Korábban velem is közölte az orvosom, ha 38. hétig nem bújnak ki a babák, akkor császár, mondjuk ápr. 1-én. Én rögtön közöltem, hogy szó sem lehet róla. Ha már nem ők döntik el mikor szülessenek meg, akkor nem fogok velük így kitolni. Elviccelődtünk a témán egy kicsit, de ő teljesen megértette, hogy mi a gondom a dátummal és mondta is, hogy neki ugyan ez nem jutott eszébe, de természetesen figyelembe veszi.
Rólunk: Méhszáj zárt, babák fejvégűk és jó nagyok. Most úgy tűnik jó esély van a természetes szülésre. Ezt hetet viszont mindenképpen ki kell húzni, mert doki szabin van hétfőig. Jövő csütörtökön leszünk 36 hetesek, azt mondta onnantól már bármikor jöhetnek. Súllyal és fejlettséggel már biztosan nem lesz gondunk. Én a betöltött 37. hetet tűztem ki célnak. Hétfőn volt az első NST. Nem sok mindent tudtam meg, ugyanis egy kezdeti kis bunyó után mindkét gyerek végigaludta a vizsgálatot, semmilyen noszogatásra nem voltak hajlandóak felkelni, így az asszisztens feladta.
Ja és aceton van a vizeletemben, amire azt mondták, hogy növelnem kell 20grammal a szénhidrát bevitelemet, mert jelenleg túl kevés, ezért jelent meg az aceton. Na most legyen okos az ember: a túl sok szénhidrát bevitele a terhességi cukor miatt nem javalott, a túl kevésnél meg ez a gond. Már fogalmam sincs mit egyek, még jó, hogy max. 2-3 hét van hátra.
Gyerekorvos: Nektek van már? Én érdeklődtem arról, akihez alapból tartoznánk és nagyon rosszakat hallottam. Állítólag csak egy hibája van: utálja a gyerekeket. Most keresek mást, de aki igazán jó, annál annyian vannak, hogy már nem vállalt el. Ha esetleg tud valalki jó gyerekorvost a XIV-ben kérem írjon priviben!
Szössz, Bambi! Szuper fotók és néhány beállítás olyan ismerős.

Tegnap megkaptam az albumot, de nem kértem beragasztást mert én szeretném eldönteni a sorrendet a már előhívott fotók alapján. Délelőtt azzal szórakoztam, nagyon jó lett, el is döntöttem, hogy csináltatni fogunk babás albumot is. Én is mutogatok még egyet-kettőt, már úgysem sokáig lehet. Pár hét múlva már kutya se lesz kiváncsi ránk, csak a babafotókra.

(utólag vettem észre, hogy 03.03-án készültek a fotók, amikor 33 hetes voltam és 33 éves - még szerencsére, hogy azért nem 3 gyerekkel a hasamban

)