A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Bocsi a 2x-ért!

F.
cinderella

Fruzsi Kép
Judit azt fogja mondani, azért élsz, mert hozzá vagy szokva! Kép
Én is szoktam enni ha szezonja van. Csak a barna haját húzom le, mert én úgy tudtam abban van a sok cián. Kép
No de sebaj, minden rosszban van valami jó is - minket tutira nem lehet ciánnal megmérgezni! Kép Kép Kép
Boróka

Szép jó napot! Kép
Ahogy Boróka is mondta süt a napocska!!!

Boróka, te egy szuper csaj vagy, mire én kinyitottam a fél szemem, te már glancba vágtad a lakást... Kép Kép Kép
Najóóóó, én se lustiztam sokat, mert védőnéninél voltam és azért 10ig illik odaérni. Csak egy órát vártam :oPPP Mindenünk nagyon szép és jó. Tényleg elkezdett fúrni picikém (méha hasogat a méhszájam), már lejjebb is ment a hasam!!! Igaz ez a szülés időpontját nem jósolja be, de TÉNY!!!

Ribizli, örülök a jó híreknek. Az én KisBocim is nagyon szégyellős volt, sose feküdt szétvetett lábakkal; ki is derült (asszem 18-20 hetesen), hogy kislány Kép
Judit, te se türelmetlenkedj a Dávid-Léna rejtéllyel kapcsolatban, nagyot lehet szívni, ha mégse az lesz Kép Kép Kép Egyébként ez a rejtély úgy hangzik, mint egy matematikai problémafelvetés.... Kép
Juditkám, egyébként hogy számoltad ki ezt a karácsonykor már 3 hónapos lesz témát??? Kép Ahhoz már egy hete szülnöm kellett volna :oPPPPP Télleg vannak itt matematikai problémák Kép

Zsazsa, inkább nem is szóltam semmit a méretekkel kapcsolatban, sztem itt mindenkinek nagyon szép, okos és egészséges babája lesz Kép

Fruzsi, én is szeretem ám a barackmagot!!! Bár jó ideje nem ettem Kép

Buborék, örülök, hogy tetszett minden! Bár én az osztályt nem láttam, csak az egyik szülőszobát. Lestoppoltál már magunknak vmi jó kis helyet??? De nem válaszoltál: össze vagy már pakolva? Csak nem hanyagolod a témát?!?!?! (elárulom, én még csak egy pár cuccot hordtam össze, vhogy még nem tudtam rávenni magam) Van már vmi szülési előjel? Tessék mindenről beszámolni!!!!

Jah, és örömmel értesítek mindenkit, hogy a szavannám alakul, mindjárt elkezdem a gyakorlatban is összerakni, hogy mi legyen benne! De előbb zoológiailag és botanikailag ellenőrizni kellett, hogy milyen a szavanna természetes elővilága... hmmmm Kép

Pusszancs
Ann (36+0)
annann

Judit nem olyan, megvédem
Kép
holophernes

Közkívánatra:
falfestés, falképek házilag (nem festőlány/srác!, SK tessék csinálni Kép)

nem tudtam újabb albumot csinálni, így egy régebbibe tettem:
www.babanet.hu/album/main.php?album=823&p=7720759

a letöltés helye pedig:
http://www.stencilkingdom.com/catalogue/catalogue.htm

AnnAnn
1 tévedhettem/tem
2 minket is már 2hónapos terhesnek minősít a szakirodalom, mikor még csak 15nap telt el egy/a forró ölelés után. Gondoltam ez a nagyvonalúság továbbvihető a gyermekre is
3 alapvetően kedves és hízelgő 'beszólás' volt tőlem, de visszavonom, ha akarod.
4 a télleget meg nem értem, akkor ott meg nyelvi problémák vannak KépKépKép
Nagyon puszikállak azért, és nem sértegetős Judit van a fronton. Szóval békeölelés

Kép
holophernes

Ribizli
nem tudom elküldeni az igért alaprajzot, túl nagy, meg sz@r minden
holophernes

Juditkám, ha sértőcc, saját sárkányodat küldöm rád!!! :oPPP (helyesírási különlegességeim: naon, télleg, teccik, sértőcc stb. csetes beidegződések, sorry, ha vki nem bírja őket Kép )
Pussz
Kép

Kép

Ann
annann

AnnAnn
PONT AZT MONDOM, HOGY HARAGSZOM, ÉS TE SE HARAGUDJ, CSACSIKÁM

Kép
Judit
holophernes

Ebből má' szerelem lesz, akárki meglássa!!! Kép
annann

Kép
([size=-1]nem is nagyon maradt rajtunk kívül senki, hogy ezt a csöpögős szappanoperát tovább élvezze[/size] Kép)
holophernes

Hmmm...Kép
sztigris

Ó, dehogynem, én itt vagyok, csak várni akartam, amíg a kis Rosalinda is színrelép, hogy felrója Ann-nak: két évvel ezelőtt rosszul varrta meg Juan Manuel lovaglócsizmáját.
Na, akkor akartam csak beleszólni!
cinderella

Ribizli!

Ez nagyon édes,ahogy leírtad,hogy elgondolkodva üldögél az egyik baba! Már csak azt lenne jó tudni,hogy Áron vagy Nóra ilyen nagy gondolkodó! De a legfontosabb,hogy egészségesek!

Zsazsa!

Az UH-s fejtegetésedet bevallom,csak nagyjából értem, de... OKOS,SZÉP lesz minden manócska német méretek ide,magyar méretek oda!

Boróka!
Hol lehet ilyen ágyat kapni? Az enyém nagyon ragaszkodik hozzám,sajnos. Azért pihengess is!

Buborék!

Irigyellek,hogy ilyen nagy élmény volt a látogatásotok. Én a mi kórházunkról nem hallottam ilyen lelkes beszámolókat. Vagy csak úgy kell akarni látni? /Ez szép mondat/

Judit!

Nekem olyan "Dávidos" érzésem van veled kapcsolatban /mármint a babáddal Kép/

Ann!

Hogy kezdtél neki a szavannának? Akarok egy kis kézügyességet kölcsönbe!!!!

Kisbuksi
kisbuksi

Kisbuksi Kép
Nekem is fiús érzésem van, de a doki mondja a magáét. Mikor felemlegettem neki, hogy a nővérem lányánál is 8.hónapig fiút mondott, és vagány csajsziként éli most a világát a 6éves gyermek, akkor sejtelmesen azt mondta nekem a doki, hogy a nővérem állította, hogy fiú lesz; igaz, de hát ő (a doki) nem emlékszik ilyenre, vagyis nem így emlékszik. Érthetném úgy, hogy 'lehazugozta' a nővérkémet, de inkább nem gondolok bele.
Van egy nagyon kedves cigány takarítónénik, akit családtagként kedvelek, és ő is fiút mondott, és ugye a cigány jósnői képeségekről meg sokat hallottunk KépKépKép
Hívtad a bőrre, falra, fémre festő címet??

Fruzsi
majdnem elfajultunk nélküled Kép
holophernes

Judit!

Én az UH előtt 4-5-ször álmodtam,hogy fiúk,mindannyiszor teljesen egyértelműen. Próbáltam nem gondolni rá sokat,hogy ha mégis csajok,ne bántsam meg őket. És persze kiskrapekok! Mondanom se kell, az UH-n nem nagyon lepődtem meg. Eddig is hittem a női megérzésekben,de azóta...!Még nem hívtam fel a mindenhova festőt,mert a párom még össze-vissza agyal,milyen megoldást válasszon. Remélem hamarosan letisztulnak a dolgok,és léphetek végre!

Fruzsi!

Te tréfarépán élsz? Kép

Kisbuksi
kisbuksi

Sziasztok Rosalindák!

Tegnap voltam 3D-n. Judit levelét olvastam a 3D topicban, ami miatt teljesen elbizonytalanodtam a vizsgálatot illetően, de elmentem és kifaggattam az orvost. Akit érdekel, a 3D topicban megírtam, hogy miket tudtam meg.

Prüntyi végig szundizott. Szerettem volna megnézni, hogy valóban kisfiú-e, de most nem igazán lehetett. Az orvos látta, én nem tudom kivenni, pedig itthon árgus szemekkel néztük a bizonyos részletet a videófelvételen.

Minden adata normális. Mégis. Van egy olyan érték, hogy FL/BPD és nekünk 69% jött ki. A határérték 71-87%. Ez mi? Tud valaki segíteni? Izguljak, vagy ne?

Aszonta az orvos, hogy a feje oldalról lapított (van ilyen fejforma, az enyém is az), és azoknak a babáknak mindig kissebb a fejkörfogatuk, mint a kerek fejű babóknak. De, azért akkor sem kéne kilógni a határértékből.

HELP!

Na, megyek a védőnőmhöz, aki kb 3 hónapja ígérte, hogy majd felhív. Tegnap én felhívtam és MÁRA berendelt. Mert most olyan sürgős lett hirtelen. Nem hiszem, hogy túlságosan jóban leszünk.

Ha most szappanoperát indítunk, akkor még három év múlva is érdemes lesz ide benézni! Kép
Az jó!

Zsazsa
20+6
zsazsa

Sziasztok!

Jó régen jelentkeztem már.
Most várom az AFP eredményét, eddig nem nagyon izgultam, de most hogy vagy ma vagy holnap megtudom, most már izgulok. Aztán hétfőn nekem is mennem kell a védőnőhöz, csütörtökön meg a genetika uh-ra. Már alig várom.

Kis Buksi: én meg azt érzem hogy most kislány lesz, éppen ezért amikor a 4D-s uh-on először a doki azt mondta hogy fiú, nem hittem el, de végül is azt mondta hogy nem tudja.
Én megéreztem minegyik terhességemnél hogy mi lesz, ezért hiszek most is benne, hiszen ha akkor bejött.

Sajnálom hogy nem lehettem ott a talin, ahogy elnézegettem a képeket nagyon jó hangulat lehett.
Remélem a következőre én is eltudok menni.

Most kiesett egy tömés a fogamból így muszály elmennem a fogászatra pedig nagyon nem szeretem.

Gratulálok az új babákhoz, és sok finom tejcsit kívánok nekik.

Gabi1
17+1

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

sziasztok!

most kaptam meg az afp eredményét, minden a legnagyobb rendben! szuper! Kép

judit!

az elmúlt 2 napban nem működött az e-mailem, mert behalt a tartalék szerverük is, a legjobb, hogy megjavították ugyan, de valamiért az én kis postafiókomat törölték/törlődött. most csináltam újat, ugyanaz a cím. szerintem próbáld újra átküldeni a rajzot, hátha most sikerül.

zsazsa!

sajnos, kispapi megint nem tudott jönni az uh-ra, de majd megyünk 3D-re (talán), oda mindenképp el kell jönnie! ja, mingyá el is olvasom, hogy mit írtál a 3D topikba.

boróka!

jajajaj! nem ám én vagyok a titkárnőfaló szörnyeteg, van énnekem egy főnököm... igazából ő se falja őket fel, a gyakori változásnak a régebben említett oka van.

kisbuksi!

szerintem a kislány ül a sarokban révetegen, és a kisfiú nyalta a bélyeget, hogy már napok óta csak ropja Kép
talán hamarosan kiderül, hogy jók-e a női megérzéseim...

üdv mindenkinek: ribizli
ribizli

Sziasztok lányok!
AnnAnn! Félig-meddig vagyok csak összepakolva (pl. még nincs szoptatós melltartóm) és még egy pár dolgot be kell dobálnom (evôeszköz, papírzsepi), de a nagy része indulásra készen!!!!!
Hogy van-e valami jel? Hát, nem is tudom. Ma éjjel például görcsölt a hasam egy pár órán keresztül kisebb-nagyobb megszakításokkal. Nem volt nagyon vészes, de felébredtem a görcsökre azért. Ennyi! Más még nem történt. Veletek van valami helyzet? Érzel már valamit? Az én picikém mostanában egyre erôsebben és egyre ritkábban mocorog. Ja, és nagyon sokat csuklik. Ti hogy álltok ezzel?
Neked lesz választott szülésznôd?
Tegnap voltunk ôszi cipôt nézni magamnak (37-es lábam van), de még a 38-as is kicsinek bizonyult (meg van dagadva a lábam eléggé), viszont 39-est nem vagyok hajlandó venni méregdrágán erre a négy hétre, ami hátra van. Úgyhogy váltogatom a nyári szandálomat a téli csizmámmal addig. De nem vagyok elszontyolódva, mert arra gondolok mindig, jöhet bármi nem érdekel, már csak a bébi lebbeg a szemem elôtt, hogy ô érte bármit elviselek, kibírok.
Majd jövök még,
Mindenkinek csodálatos napot
Buborék 36+1
Buborek

Jó reggelt Kismamik! Kép

Igen, igen, bármilyen meglepő is, most keltem fel. Kép Úgyhogy szépen lehiggadhatnak a felborzolt kedélyek. Kép
Azért az ágyikó próbált különféle merényleteket elkövetni ellenem, de jó kislány (és kismama) módjára lazán (hát ez azért így túlzás!) átfordultam a másik oldalamra, s szundítottam +1-t. Kép Hát így esett, hogy ma nem én vagyok a háziasszonyok gyöngye. Kép
Szóval csajok, lehet jelentkezni eme kitüntető címért! Kép Kép Kép

Na azért még reménykedek benne, hogy mindezek ellenére összebarátkozunk az ágyikóval is. Mert ha nem, lecserélem! Kép

Megyek a 3D-be olvasgatni, aztán meg reggeli után készülődök a dokihoz. Kép

Szép és vidám napot kíván Nektek:

Boróka 30+1 (még 69 nap egyben) Kép
femõke

Sziasztok kismamik!

Most tudtam meg, hogy nem vagyok vedett a toxoplazmaval szemben. Kép Nem tudjatok, hogy mennyi idonkent kell ismetelni ezt a vizsgalatot terhesseg alatt? Merthogy a szuleimnel vannak macskak, oke kibirom, hogy ne simogassam meg oket, ha nehezen is.
A masik. Anyukamnak volt trombozisa, ezert nalam csinaltak egy vizsgalatot, ami alapjan egy ici-pici hajlamom van ra nekem is. Kép(2-es a hatarertek, nekem 2,06 lett). Raadasul ulomunkat vegzek. Azert remelem nem lesz semmi baj, de most az az igazsag nyugtalankodom egy kicsit.

Sz. 13+3
szamoa

Sziasztok!

vagyok ám .. csak pénteken derült ki, hogy még ebben a félévben államvizsgáznom kell, úgyhogy most "gőzerővel" szakdogát írok, mert le kell adni okt. 31-ig KépKépKépKépKép ... utána meg nyelvizsga novemberben... Kép (ezen tényleg már csak vihogni tudok Kép)
Úgyhogy írni nem valószínű, hogy sokat fogok mostanában, de olvasni próbállak Benneteket...

Mindenkinek minden jót!

Újonnan született kismanóknak sok tejcsit, mamáiknak meg azért sok pihenést Kép

Boróka
Sikerült felhívni a F.Katit?

üdv
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Szamoa Kép

Ne aggódj, az nem jó a babónak és neked sem. Kép

Most biztos többen csodálkozni fognak, de én nem tudom, hogy védett vagyok-e toxoplazmozissal szemben, nem lett megnézetve.
Így én sem mentem közelébe macskáknak. És több mindenre figyeltem.

Kerüld a macskákat, az almukat és sokat moss kezet, ha "macskás helyen eszel pl."; a szemetesbe ne nyúlj, ne te rendezgesd, amikor le kell vinni; a nyers húst, inkább férjurad vagdossa, vagy vegyél kesztyűt és azzal nyúlj hozzá; a zöldségeket mosd meg alaposan, ne egyél olyan helyen "salátát", ahol nem tudod, hogy ezt milyen gondosan teszik; virágföldbe ne nyúlj, ne te ültesd át a növényeket.
Amúgy én "laktam" 10 évig macskával,úgyhogy valószínű, hogy átestem rajta, de ez sem jelent semmit; lehet, hogy nem.

A trombózisra való hajlamhoz mit néztek a véredben? Nekem van egy vénás tornáról képes szórólapom (védőnőtől kaptam), amit ha gondolod megkeresek és el tudok neked faxolni holnap. Nekem sok a hajszálértágulat a lábamon, úgyhogy nekem is tornáztatnom kellene, csak lusta vagyok... pedig nem több mint 5-10 perc naponta...

Pusz
Noémi
24+4
noémi

Sziasztok!

Lányok, lehet enni mákot? Ugyanis ma ettem mákosgubát és most elgondolkoztam azon, hogy ártalmas-e, vagy sem. Mondjuk mostmár mindegy, de ha nem lehet, akkor nem eszek többet.

Eszty
eszty

Noemi Kép
Azt a tornat megkoszonnem, ha elkuldened. E-mailen kuldenem a fax-szamot, ha ez igy neked is jo.
Miota megszulettem macskak vesznek korul, raadasul kintiek, akik be szoktak jarni a lakasba (ez a szuleimnel van, mert kertes hazban laknak). Ezert dobbentem meg annyira, hogy megsem vagyok vedett a toxo ellen. Na, mindegy megprobalok nagyon vigyazni. Az elobb utanaolvasgattam, szerencsere mar tul vagyok a veszelyes idoszakon (elso 3 honap), remelem nem lesz semmi baj.

Sz. 13+3
szamoa

Eszty Kép

En is azt ettem hetfon. Nem lett tole semmi bajom.

Sz.
szamoa

Szamoa Kép

Persze küld a faxszámot.
Azért végig kell vele vigyázni!!! Persze a főbb szervei már kialakultak, amikor veszélyesebb, de később is okozhat gondot, de akkor azt hiszem kezelhető gyógyszerrel.

Noémi
24+4
noémi

Noemi Kép

Atkuldtem!
Koszi szepen!

Sz.
szamoa

Szamoa,
nekem sincs egyenlőre semmi bajom tőle, de jobb félni, mint megint enni. Kép

Most egy nagyon furcsa kérdést szeretnék mindenkinek feltenni, akinek van székrekedése. Mennyi idő után szokott lenni és mit szokott enni, hogy legyen 3-4 naponként? Én kezdek aggódni, mert már 1 hete nem volt. Pedig annyi folyadékot öntök magamba, mint egy kút! Kép

Eszty
eszty

Ribizli!

Micsoda kölkeid vannak! Az egyik bélyegezik,a másik meg ki tudja mitől réveteg?! Biztos anyjukra ütöttek Kép! /Azért a mosolygós arcocska ott van a végén!/

Zsazsa!

Hát jó lapított fejed van,ha mindig kitalálsz vele valami tanakodni valót! Bagoly mondja... Mindjárt megnézem,mit írtál a 3D-be. Amúgy nem értek ezekhez a számításokhoz,de továbbra is hidd el: gyermeked szép és okos és egészséges,csak lapított a feje,mint az anyjának Kép!

Eszty!

Erre szerintem nincs recept,alkat kérdése. Én minden hülyeséget összeeszem-iszom,és néha 4-5 napig semmi,néha jobb a helyzet. Bár általában minden alkalom felér egy edzéssel a szülésre. De hátha valaki ír Neked ennél okosabbat!

Kisbuksi
kisbuksi

Eszty Kép
Nekem regebben volt, de sikerult rendeznem. A baba ota meg nem volt meg.
Az en receptem: reggel, amikor felkelsz igyal egy pohar vizet, negyora-felora mulva egyel nehany kanal szilvalekvart, a’ la nature vagy lenmagpehellyel. Bioboltban lehet cukor nelkulit lekvart kapni. Aztan esetleg egy kis tejet lehet inni. Ha mindez meg nem eleg, akkor ezt meg lehet fejelni egy kis paradicsommal. Igy mar tuti a hatas! Nekem mar a lekvar+lenmag hatasos volt, pedig elotte rengeteget szenvedtem. Ja, es ne alkalmilag csinald mindezt, hanem rendszeresen.

Sz.
szamoa

Kis Buksi,
én mindig is olyan voltam, hogy 2-3 naponként voltam, tehát nem igazán lepett meg, hogy ennyi idő telik el, de azért egy kicsit aggódtam.

Szamoa,
és ilyen szilva lekvárt bioboltban lehet kapni? Mert gondoltam arra, hogy a házilag eltett sem biztos, hogy olyan jó, tartósítószer miatt. Kipróbálom a receptedet, meglátjuk, hogyan jön be.

Eszty
eszty

Lányok segítség!

Minap voltam UH-n. Kicsi babómnak már 1 cm-es hajkoronája van! A doktornő is elcsodálkozott, és még van neki 2 és fél hónapja a növesztésreKépKépKép

A segítség ahhoz kellene, hogy egy csomó rövidítést nem tudok értelmezni. Ha valaki már kiokosodott a témában írja már le nekem mi az az:

TAD
AC
HC
stb.

Köszi mindenkinek.
Manga
29+6
manga

Manga Kép
Talán múlt héten kigyűjtöttem ide párat, várjál megnézem.

Noémi
24+4
noémi

Manga Kép
Na megtaláltam, idemásolom:

BPD (biparietális diamater=falcsontok közötti távolság-fej)
OFD (homlokcsont-tarkócsont között távolság)
HC (fejkörfogat)
APD (törzsátmérő mellső-hátsó irányban)
TAD (törzsátmérő harántirányban)
AC (törzskörfogat)
FL (combcsont hossza)
HUM (felkarcsont hossza)

Noémi
noémi

Eszty Kép
Igen, en Db-ben, a Bem teri bioboltban szoktam venni. Gondolom Pesten is lehet, de ugyis jottok, akkor nezzetek meg ott. Eleg draga. Az ize nem a legfinomabb, viszont en egy ismerostol tudtam szerezni Beregbol valodi, hazi, cukor nelkuli szilvalekvart. Hat az eszmeletlen finom! Egy honap alatt megettem egy kilot, szinte azon eltem. Azota rendben az emesztesem. Kép
szamoa

Sziasztok Kép

Noémi, engem sem néztek toxoplazma vizsgálatra... Nemtom azt hogy kellett volna elérnem, hogy nézzenek, aszittem, ez automatikus. Nem is mentem macska közelébe kb. félidőig! Azóta is jobb a 3 méter távolság! Állathoz nem is nyúltam, pedig olyan édi kiskutyusokat simizhettem volna Kép

Eszty, háááát nekem is ez volt az elején. Mondjuk olyan nem volt régebben sem, hogy 4-5 napig semmi, max 2 nap. Csak tudod megijedtem, mert bélügyből kifolyólag elkezdett fájni-görcsölni a hasam és ugyebár tudja a franc, hogy miért fáj. Utána már megtudtam persze. Na meg a - KisBuksi által nagyon találóan elnevezett - szülések se voltak semmik. Én asztaltszilvát ettem, de a szilva bármilyen formájában jó. Meg a korpa is jó. Van aki por alakban joghurtba keveri, én speciel tablettában eszem. Ha nagyon nagy a gáz vhol egy nőgyógyász válaszolban olvastam a Laevolac szirupról, ami nem árt a babának és segíti a széklet kialakulását és (már elnézést Kép ) kicsusszanását. Én kipróbáltam, nekem bevált. Alkalomszerűen vagy rendszeresen is lehet szedni. Szó mi szó, én amellett vagyok, hogy jobb, ha naponta van (és van is, igen ritka, hogy 1 nap kimarad), így nem fáj a pocim és nem kell "szülni".

Buborék, akkor te már megint előrébb jársz, mint én. Mindjárt megyek is és bepakolok :o)) A nagy része már össze van rakva, de s konyhai dolgok pl. nekem is hiányoznak. Meg mondjuk maga a táska... Mondjuk KisBocim hazahozós cucca már össze van készítve!!! Kép Kép Kép
Görcsölt a hasad? Hmmmm... nekem nem... nekem csak annyi jel van, hogy leszállt, semmi más. Nekem is kevesebbet mozog és valóban sokat csuklik!!! Kép Régebben itt nyavalyogtam, hogy nem is tudom, milyen az, ha csuklik, most meg szegénykém napi 2x biztosan Kép Én úgy utálok csuklani!!!! Úgy sajnálom szegénykémet Kép Persze tudom, h a levegővételt gyakorolja éppen Kép
Szülésznőm az nem lesz, mivel azt hallottam, hogy mindenki nagyon aranyos, jó nekem az, aki éppen bent van Kép
A cipővel ezek szerint te úgy vagy, mint én a ruhákkal - erre a kis isőre nem veszek semmit!!!. Mondjuk én cipőt nem vagyok hajlandó felvenni, nem mintha vizesednék, de május óta papucsban járok és nem teccik a lábamnak a cipő - bár belemegy... Ruhával meg csak kibirom :o) Ma még olyan csodás idő van, de mi lesz, ha vasárnap bejön a hideg?? 10 fok mint csúcshőmérséklet???? Mi a p*csát fogok én felvenni???? (elnézést a kifakadásért) Zoknit, meg a dulpa paplanunkat Kép !!!

Ja, tegnap épp azon filoztam, h mikor lehet teli meg újhold... csak kb. néztem a holdat, abból próbáltam kitalálni - majd utánanézek rendesen. Ha vki tudja, írja le, jó???? Szóval kb úgy számoltam, hogy olyan 8-9 nap a teli és 22-23 nap az újhold. De lehet, h totál máshogy van Kép De van esélyünk, hogy vmelyik beindít. No meg a front.
Majd ráfogjuk vmire!!! Kép Kép Kép
Azonnal írj, ha történik vmi!!!

Pussszancs
Ann
annann

Manga,
de ari lehet azzal a nagy hajjal!!! Hogy álltok, mekkorák vagytok most?

jaaaa.
OFF
KisBuksikám:
ma 18:05 m2 FTC-BVSC OB1 meccs a Komiból
On

Pussz
Ann
annann

Sziasztok!

Eszty!
Sajna én eléggé hajlamos vagyok baba nélkül is a székrekedésre, de amióta ismét szednem kell a vasat, azóta minden napra jut valami.Kép Igaz kimondottan olyat írt fel a doki, amitől max. 2 napig tud bármi bentmaradni.Kép Spec. ha mégis gond merülne fel elég egy mákos kiflit megennem és másnap meg is van az eredmény. Persze ez tényleg kismamifüggő, hogy mi is indít be bélrdsz.-ileg.Kép A szilvalekvár nálam nem hozott eredményt.Kép

Manga!
Mire megszületik, már copfba lehet majd kötni a haját!Kép

Pussz
Szilvi
sztigris

Noémi pusz-pusz, akkor kiszerkesztem a drágámatKép

Manga
manga

Ann!
Nem minden adatot tudok fejből csak :
BPD: 77mm
FM: 59mm
fejecske körfogat (ezt korábban kiokkumláltam, mert körberajzolta a fejét - ugye milyen okos vagyokKép?: 285mm
Akkor Noémi infoja alapján hasi körfogata: 239mm
Súlyunk: 1406 g.
Óriásbaba van kilátásban, bár 29+4 napon nézték, az UH inkább azt írta ki, hogy 30 hetes és annak is a vége felé jár... és (ebből abszolút nem következőleg) a szülés várható időpontja dec 16.!!! Eddig dec.14. és dec. 12. volt. De hát most már tudjuk, hogy egy héttel nagyobbak vagyunk a naptári korunknál, ezért később fogunk születni. MÓKÁSKépKépKép!

Szilvi! Ne szomoríts FIÚcskát várok, mi az, hogy cofba lehet majd kötniKépKép?
(A besárgulós sztoridtól meg jól megijedtem, pedig már kezdtem összeszedni magam, számolva a várható következményekkel, hogy a dokim szerint elég az 1x-i ellenanyagszűrés).

Manga
29+6
manga

Manga!
Erről nem tudtam.Kép Van aki a fiúnak is lófarkotKép köt(bár spec. nekem nem tetszikKép)
Hát nálam is csak az első babánál nézték az ellenanyagot, de tudom, hogy annyi egyéb vizsgálat van, amit alapban nem csinálnak meg minden kismaminál.(nálam pl. toxoplazma, nyakiredő)

Szilvi
sztigris

Manga télleg szép nagyok vagytok! Megtermett kis csávó lesz Kép Jó lesz vízilabdásnak :oPPPP

Tettem fel a profilomba 10 perccel ezelőtti pocak képet - ha vkit érdekel. Kép

Pusszancs
Ann
annann

Sziasztok!

Fotók a Prücsökről itt láthatóak Kép

http://www.cq.hu/hg4ggv/anna.htm

Vigyázzatok magatokra ...

Susie&Prücsök
susie

Sziasztok!

Alig győzök olvasni. Kép

Szerencsére a náthám múlóban van, már alig kell fujni az orrom. Olyan jól elvagyok itthon. Mindennap végre kialszom magam. Csak azt csinálok, amihez éppen kedvem van. Nyugi van, babuci mocorog rendesen, most legalább többet tudok rá figyelni. Azt hiszem tényleg rám fért már ez a kis pihenés.

Susie, nagyon édes a kis Prücsök! Kép

Annann gyönyörű a pocid! Kép Megnéztem egy naptárban, eszerint okt. 10-én lesz telihold. Az újholdat nem bírtam kiszámolni.

Rebi, sok sikert a szakdogához és a nyelvvizsgához. Biztos sikerülni fog! Kép

Ribizli, nagyon édesek lehettek a babák az UH-n. Kép

Toxoplazmával engem sem néztek, vagy legalábbis nem tudok róla. Bár gyerekkoromban nagyszüleimnél szinte állandóan kutyáztunk és macskáztunk. Szóval elvileg átestem rajta, de sose lehet tudni. Most azért szerencsére nincs a környezetemben macsek.

Székrekedéshez nem tudok hozzászólni, úgy látszik ezzel szerencsém van, én mindennap tudok valamit "produkálni".

Pusszantás mindenkinek!
Tünde
rtünde

Sziasztok

Rég jártam erre, igyekszem többet jönni. Kép
A már babázó kismamiknak gratulálok. Kép

A genetikai uh-n minden ok-nak látszott, és mintha kisfiú lenne a pocimban.

Most voltam cukorterhelésen és jó lett, a vérképemből a hemoglobin és a hemotokrit van az alsó határ alatt kicsivel.
A vizeletemben sok bacit találtak Kép, az mit jelent?
Gondolom nem jót, de ha fertőzés, akkor miért nem érzek csípő, égő érzést, amikor pisilek. Még nem tudtam a dokimmal beszélni.

Gigi 24+4
gigi1

Sziasztok!

Na, megjöttünk az UH-ról.

A Doki nagyon rendes volt, jó sokáig nézte-nézte, alaposan, és azt mondta, nem lát semmit ,ami indokolná a magas AFP-t. Új infó lányok egyébként, direkt rákérdeztünk, az AFP valóban középértéke, ami még jó 0,8-1,2 között van. Jó tudni.

Na az eredményeim 18 + 2 naposan:

BPD: 43 mm
OFD: 56 mm
TAD: 51 mm
APD: 48 mm
FL: 28 mm

Döntően mellsőfalon tapad a placenta.
Áltagos mennyiségű magzatvíz.
Ép gerincoszlop. Négyüregű szív. Jó gyomor és hólyagtelítődés.
Ép hosszú csöves csontok.

No ennyi. Azért megint agyalok ám, mert a fiamnál pontosan ennyi idősen minden érték kissebb volt (ami nem is zavarna) viszont a BPD 48 mm volt, az OFD meg 61 mm.

No mindegy, az a lényeg, minden ok. Ja, és Apa szerint még egy kisfúnk lesz. Petinél is Ő vette észre először.

Puszi: Kata
LadányiKata

Kata!

Szerintem meg ne hasonlítgasd a Petihez az új baba méreteit, mert soha nem lesznek egyformák. Ikerek között is ott a pár mili eltérés ezt ne felejtsd el. Ne agyaljál már annyit léciKép Inkább tessék élvezni a várandósságot!
Ha jól tudom, te már megálmodtad a másik kisfiút is, mielőtt még terhes lettél nem?Kép

sasha

Kép
sasha

Sziasztok lányok!
Ma vagyok utoljára a munkahelyemen, de a nôvéreméknél van internet, úgyhogy majd tudosítalak titeket ugyis, hogy mi a helyzet velünk. De AnnAnn, te is feltétlen jelentkezz, ha történik valami veletek (bármi kis info érdekel). És mindenkit elfogok figyelmesen olvasni és bármiben tudok segítek természetesen!
AnnAnn! Te jársz elôrébb, mert neked leszállt a hasad. Az már csak jót jelenthet. Én még nem vettem észre semmi változást. Te mibôl vetted észre? Vagy annyira szemmel látható ez a dolog? (biztos én vagyok buta, de tényleg nem tudom).
Szép napot mindenkinek, majd jövök még
Buborék 36+2
Buborek

Kata, neked azt írták, hogy ép mindenhová?
Nálunk az a "divat", hogy azt írják, épnek látsztó, meg aláíratnak egy papírt, hogy nem vállalnak felelősséget, ha valami problémát nem vesznek észre. Kép
G
gigi1

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: