A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

De nem kell sokáig ülnöm...két perc elég...
Akkor végülis lehet ezt természetesnek is mondani???

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szösszenet, Bolygó!
Köszi. Az igaz, hogy nem autópálya, de azért számoltam 1,5 órát (egyébbként kb. 1 óra a távolság), hogy nyugisabban tudjunk menni. És annyi gödör nincs is, nem olyan rég voltunk arra. És Szöszi igazad van, a városban sokkal több a kátyú, akkor vásárolni sem mehetnék.

Örülök, hogy "hagytatok" még esélyt az utazásra. :D

Téjé!
2 héten belül? Ez nagyon izgalmas... :wink: Próbálj meg ráhangolódni, és nem pánikolni.

Mary!
Én ezt csak este szokta mérezni. Bár keményedni én nem szoktam.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Gumimaci kezdeti sokk. Nem is szülés, hanem, hogy minden el legyen intézve, és megvéve. Igaz nem kéne folyton fórumozni. :(

Kép
téjé

Téjé - Ez nagyon izgalmas ...
Kíváncsi leszek, mit mond a dokid .. mert a védőnők azért nem mindig mondanak pontos dolgokat :)
A "leszállt a poci" szállóige meg .. én arra nem adnék .. ;)
De persze azért pakolj, készülj :)
Én a nagy bőrönd felé azért húzok .. mert ha már 2 táskát viszek, és sporttáskákat ... akkor azok is foglalnak akkora helyet mint egy bőrönd. Utóbbiba viszont szebben lehet pakolni, átláthatóbb számomra... stb :)

Nekem amúgy azon kívül, hogy Alíz folyamatosan oldalirányba feszít jobb és bal oldalt egyaránt, nincs bajom .. de ez nagyon durva.
Épp most ecseteltem Szőlőnek, hogy annyira nyújtózkodik, hogy állni sem bírok .. és nyomom vissza a csontját, de makacs és nem engedi :lol: :lol: Küzdelmes egy napunk van ..

Kép
szösszenet

Téjé!
Ne félj, mindent elintézel időben. És amit nem, azt majd a párod elintézi. És azért vagy itt a fórumon, mert itt mindig van valaki, aki tanácsot tud adni, vagy meghallgat, vagy felhívja valamire a figyelmedet. Ezzel én legalábbis így vagyok. Szerintem ne legyen lelkiismeretfurdalásod. :wink:

Makacs Alíz nagyon aranyos lehet! :lol: :lol:

Én is megérzem néha a kisfiam nyújtózásait, helyezkedéseit, sokszor ráfekszik a vízhólyagomra és az egy kicsit kellemetlen. De érdekes módon, eddig még nem tudott akkorát rugni, hogy fájjon, úgy igazán. Nem tudom, másképp lenne elhelyezkedve, vagy csak ezután fog beindulni? :roll: :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gumimaci_1 2009.03.10 12:35-kor.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Köszönöm a sok dicséretet a rucikra, szőnyegre.
a szőnyeggel szerencsénk volt, mert ez az 1 le volt értékelve, de nem látjuk, hogy mi lehet a baja.
a rucik elék drágák voltak, de ha az a célunk, hogy a gyerkőc, majd a Liverpoolban focizzon, kell szoktatnunk a Liverpool-os szellemiséghez :lol: :lol: :lol: .

g.macikám,szerintem nyugodtan lehet még utazni, de a kórházi pakkodat rakd be a kocsiba. (gondolom nem földúton mentek :lol: :lol: :lol: )
mi hétvégén megyünk le (170 km) a családhoz, de a nagyanyám nem érti meg, hogy húsvétkor miért nem megyünk...(azért látszik, hogy az ő idejükben nem volt még "ekkora fenék kerítve" a szülésnek. lehet, hogy jobb is volt.)szóval nekem is összekell rakni a kórházi cuccot. (amúgy szösz-höz csatlakozva a pesti kátyús utakkal nem tud semmi sem vetekedni. én tegnap állítottam magam takarékra vezetéssel, addig kb. 1500 km-t mentem havonta pesten kocsival. és gyermek bent figyel még a pocakban. sőt, élvezte a kocsikázást, ezzel lehet, jól meg is szívom majd...)
Te mindenkinek tim27-el, celesztinával reagáltok. le a kalappal. ilyenkor kicsit szégyellem magam.
Őssejt,Beadtuk a derekunkat...hosszas meditálás után, csak a lelkiismeret megnyugtatása véget, mert még mindig nem éreztük 100%-osan a meggyőzés erejét. viszont egy babát tervezünk...és soha sem bocsájtanám meg magamnak, ha kellene az őssejt és nem lenne. de adja Isten, hogy sose legyen rá szükség.
ma kihozták a dobozt, ezt is most már hurcolhatjuk magunkkal mindenhova. Kamilla Te mondtad, hogy Ti is leveszitek? Kivel szerződtök?
magika,az első babánál is ennyi gondod volt? szorítok Nektek nagyon és klarkának is. (na meg az összes nyanyókának itt a fórumon.)
emi,nem kaptad még meg a csomagot?
ugye milyen hamar hozzá lehet szokni az otthon-léthez? szerintem tök jó, bár most 2-3 napig "mesteremberek" fogják mocskolni a lakást. Van azért az új építésünek is hátránya. (visszajárnak javítani, de persze nem egyszerre és semmit sem takarítanak össze maguk után, meg cipővel, mocsokkal mennek be mindehova. és még felügyelni is kell őket...)
gabo, Te aztán jó vékony vagy!!!
celesztina, pocakfoto.hu
szopipárna, bevallom, én annyira utálom, hogy sokszor csak arra használom, hogy jó nagyot belerúgok. tegnap kiszedtem belőle egy csomó zörgő golyót, de még mindig nem jó. Ti hogyan használjátok? Nekem igazából arra kellene, hogy ha oldalt fekszem, akkor a hasam alá begyürjem.(de párnát szoktam helyette.) a férjem meg csak röhög rajtam, amikor látja a mérget a fejemen, amikor szóba hozza, hogy miért nem használom...
nono, hányadik ker-i lakópark? nagyon bizgat, mert a munkámból kifolyólag sokat ismerek közülük és marha kiváncsi vagyok...
nicci, tarts ki még!
kórházi pakk, lehet ám, hogy nem hülyeség a börönd, mert azt belehet zárni, ergo talán nem tudják kilopni belőle az értékeket. mert széfet biztos nem szereltek még fel mindenhova...az is csak jó porhintés volt...
téjé, 2 hét múlva már időben is "szép kora" lesz a bébidnek. tartsd még bent te is, de mindenesetre ne pánikolj!(mondom én aki aztán tök hajlamos a pánikra.)
Kiscica, kötelező lejelentkezned itt nálunk...
jók legyetek!
1Bambi

Kép
1bambi

Bambi!
Köszi. Örülök, hogy te is "engedsz" még utazni. :lol:
Amúgy a mi babánk imád autózni. A legelején, amikor sokat émelyegtem, az autóban mindig jobban lettem, ahogy elindultunk, már kutya bajom volt. :lol:

A csomagom kész van, nagyából. És én is úgy gondoltam, hogy ha megyünk tesómékhoz, akkor visszük magunkkal.
Igazad lehet a bőrönddel kapcsolatban. Bár az ilyen gerinctelen tolvajokat nem tudom, hogy meg tudná-e állítani. biztos nyitottak már nehezebb zárat is. :roll: :( Én már nem veszek bőröndöt, a táskát most vettük, a férjecském fenékbe billentene, hogy hetente mást akarok. :lol: :lol: :lol:

Én jól alszom a szopipárnával. Még nem vettem ki belőle gyöngyöket. Úgy nem zavar a zörgése, ha ráteszem a kispárnámat. Amúgy a lábaim közé szoktam venni, vagy csak rápakolom a lábaimat, az is jó. De néha háttal csavarodok fel rá :lol: , ne kérdezzétek hogyan. :lol: :lol: Minden esetre, amióta megvan, jobban alszom.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Lanyok!

En ma egesz nap csak kemenyedek es gorcsolgetek.
Lehet a front miatt.
Probalom ossze szedni magam, mert Zolit fel ora mulva kell vinnem angolra.

Magi
Vendég

Akik a sütőgépes gyümölcskenyeret kérdezték.
45 dkg sima liszt
1 cs. száraz élesztő
3 dl tej
2 evők.margarin
3 evők. cukor
2 kávéskanál só
jó sok szárított gyümi, mazsola,dió, apróra vágott étcsoki, stb...
3 órás programmal sütöm(nálam ennek a neve Basic), világos színűre.Program közben, kb. 3/4-1 óra múlva csipog a gép,hogy belerakhatom a gyümiket.

Kép
ágnes27

Bambi!

Zolival nem volt semmi gond meg egy joslom sem volt es azt sem tudtam mi az a kemenyedes.
Raadasul napra pontosan szultem.

A ket terhesseg eg es fold.

Magi
Vendég

Judit,
akkor nem együtt szülünk???
Én nem szülhetek 2 hét múlva, mert április 1-jén jelenésen van a fodrásznál.
Jajj, bár tudom, hogy a 37. héten már simán kibújhat, de azért próbáld már meg benttartani még egy picit!!

Bambi,
még nem kaptam meg a csomagot.
Jó itthon, csak kicsit unalmas. Ma kimostam a Lili kistakaróit, meg a babakocsi huzatát. Itt száradnak mellettem. Tényleg nagyon jó illata van a Gabi öblítőnek. A szopipárnával én az egyre jobban fájó hátamat szoktam kitámasztani. A hasam alá pedig a paplanomat gyűröm.

Mary,
szerintem ez természetes. A te babád is kb 2 kiló lehet. Gondolj bele, eddig nem kellett ilyen súlyt cipelned. A keményedésre pedig Magne B6...

Szöszke
:) :) :)

őssejttel kapcsolatban minket anyós nagyon lefikázott. Azt mondta, hogy ekkora marhaságba nem kellene beleszállnunk. (mondja ezt ő, aki most vett több mint 2 kilóért levegőtisztítót. Mondja már meg valaki, minek az egy nyugdíjasnak?????) Visszatérve az őssejtre, a Kismama magazin is elég pesszimistán nyilatkozott róla, úgyhogy én még vacilálok, de a nem felé hajlok.

Kép
emi29

Magi,
kitartás!!! Most nézem, te is túl vagy a 37. héten. Akkor már bármelyik pillanatban megszülhetsz. Azért egy-két hetet még próbáld te is benttartani a picurt.

Nicci,
örülök, hogy megúsztad a katétert és remélem, hogy ezután is meg fogod.
Hát igen, én nem is viszek be pénzt egyáltalán a kórházba csak annyit, amennyit a csecsemősök közt szét kell osztani. A többit apa intézi.

Kép
emi29

Emi,
Ezek az anyósok annyira okosak!!!Még jó, hogy vannak. Így nem kell őket kitalálni.
Igen, mi is sokat utána olvastunk az őssejteknek és a nem felé hajlottunk. Egy csomó mindenkit megkérdeztünk. És a legmegdöbbentőbb az volt, hogy a dokik mondták leginkább a nem-et. (De persze úgy, hogy ne hallgassunk rájuk.)
De a korábban említett okok miatt vágtunk bele. Végül is 2 év alatt részletekben fizetve kibírjuk...
Ja, és azért meg kell nézni, hogy melyikkel szerződik az ember.

Pumpó,
Mesélj! mi van nálatok! Zoli megjavult? Esküvővel mi van?

1Bambi

Kép
1bambi

Csajok,

Én ugyan még mindig sehol nem tartok a pakolással, de tuti kell az a börönd??? Olyan murisan hangzik. Mi csak akkor használunk böröndöt, ha repülővel utazunk... Tényleg nem elég a sporttáska?

Kép
emi29

Bambi,
ti kivel szerződtetek?

Kép
emi29

sejtbank

Kép
1bambi

be sem kellett menni, mindent futár hozott

Kép
1bambi

Ők tartottak nekünk is előadást a szülésfelkészítőn. A dokik miért ellenezték?

Kép
emi29

Végre átolvastam a mai termést.
A mai CTG-n a babó nagyon nyugodt volt, csak az elején mocorgott, de akkor úgy, hogy kívülről lehetett látni, ahogy forgolódik. Aztán megtalálta ahelyét, és elszunnyadt. Viszont volt egy 30%-os keményedésem, ezért tovább húztuk a vizsgálatot, és egy újabb 30%-osat produkáltam. De ez csak jósló volt, mivel nem a derékból indult ki, a poci keményedett be teljesen. Az UH-n viszont azt mondta a dokim, hogy "inkább" haránt fekvésű most, mint fejvégű. Hát igen nálam még van bőven helye forgolódni. Viszont nagyon belendült méretileg a drágám :D : BPD 93mm, TH 86mm. Ennek nagyon örültünk. Jövőhéten csak szerdán megyek, mert a kocsit kell vizsgáztatnom kedden. A dokim szabin lesz jövőhéten, de telefonközelben, bármi van.

Judit!
Igaz, hogy nekem ez a 4. babám, de nekem végig lent van és volt a pocim. Valamint a 3. babámat úgy hordtam túl és indított lett a szülés, hogy a 37. héten már kétújjnyira nyitva voltam. Most egyenlőre zárt a méhszáj. A mai nap nagyon nyugis volt a légkör a kórházban. tegnap azt a mondta a Zita, hogy 10 kismama ment haza, a gyerekágy szinte üres.

Emi!
Judit jól írta a táppénzes papírt. Az első igazolást egy hét múlva kapod meg, majd kéthetente zárják. Én ma megyek az 1 havi adagomért (csak be kell kopognom és már kapom is). A következő adagot pedig akkor hozom el, vagy a párom, mikor már megszültem.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Zsuzsa,
Nehogy te is megszülj nekem idő előtt!! Szorítok, hogy beforduljon a baba.
Jókor üres a gyermekágy... Amikor mi fogunk szülni, tuti tele lesz...
Táppénzes infokat köszi.

Kép
emi29

Zsuzsa,
Gratulálok!

Emi,
nem ellenezték,csak azt mondták, hogy biztos majd lehetőség lesz arra is, hogy akár az ember füléből nyerjenek ki őssejtet, meg ilyenek...
nekik is szerintem kicsit misztikus dolog ez.
amit mi sem érzünk, látunk a dokikkal együtt, hogy példákról, esetekről számolnának be. hogy ezt vagy azt az embert így sikerült meggyógyítani. elég ködös még. (úgy látszik minden a kínai nagyfal mögött marad :lol: :lol: :lol: )
aztán kitudja, hogy merre fejlődik a tudomány.
amit most levesznek, az egy kezelésre elegendő - azt hiszem ez a kismamában volt. de a sejtbankos már azt mondja, hogy lehet ezeket szaporítani.
hm, hónapokig vaciláltunk. aztán hirtelen döntöttünk.
de én is azt mondom amit a dokik, ezt mindeki maga döntse el. sem a nem sem az igen felé nem akarok befolyásolni senkit.

Kép
1bambi

Olyan jól néz ki a vonalzón ez a két 35-ös szám.
Nem félek attól a fent említettek miatt, hogy hamarabb szülnék. Legalábbis ha minden oké, akkor bizti nem. Valamelyikőtökkel akarok együtt lenni. Megdumcsizzuk a babókkal jó?

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Bambi,
most is ki lehet nyerni belőlünk össejtet, csak ami bennünk van az már öregnek számít, ráadásul átment az összes betegségen, amin mi keresztülmentünk. Ezért jobb a köldökvérből kinyert őssejt, hiszen az csak 9 hónapos. A sejtbankos csajszi azt mondta, hogy eddig még egyszer sem kellett az eltárolt őssejtből felhasználniuk, úgyhogy nem csoda, ha nincsenek még pozitív eredmények, csak Kínában, de a Kínaiak nem igazán beszélnek róla...
A héten nekem is döntenem kell.

Kép
emi29

Nyitott méhszájakról annyit, hogy ma megszült egy ikres mami, 36+5-re, akinek már a 32. héttől 1111-es volt a méhszája...remény mindig van....

Különbségek terhességek között: Tominál én is kilómétereket gyalogoltam, szülés előtt 2 nappal költöztem, festettem, és pakoltam, soha egy fél keményedésem nem volt...most meg.... :D 2 gr magnézium mellett is állandóan kő a pocim, a babók szinte folyamatosan mozognak és keresztbe is állnak rendszeresen, így jópárszor könnybe lábad a szemem...de legalább meglepetés nem fog érni a szülésnél...amennyit idáig szenvedtem :D pikk-pakk lezavarom azt a pár órát :D

Kép
babyteve2

Babyteve,
Úgy legyen!!! Örülök, hogy még egyben vagytok. Pihenj továbbra is sokat.

Kép
emi29

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.12 10:49-kor.
Vendég

Sziasztok!

Mindent elolvastam! Pár dolog meg is maradt, azokra most reagálnék:

Kritta!

Sok Boldogságot! Szépek vagytok, de várjuk még a többi fotót is :wink: !

Szössz!

Nagyon jók lettek a képek, sugárzik róluk a boldogság és a köztetek lévő harmónia :D Az amit meg "megbuheráltál" egyenesen szenzációs lett :shock: Azért megnézném én a többi fotót is majd :wink:
Amúgy kb. 3. napja én is sokat küzdök a babóval, szinte egyfolytában feszít egyszerre több irányba is, néha egész fájdalmas már :shock:

Ollem!

Azért próbálj meg pihenni, amennyit tudsz! Szedsz magnéziumot?

Fruzsi!

Múlt héten már kérdeztem tőled, de gondolom Te is elvesztél az írások sokaságában: Hogyan telt az 1. munkamentes heted? (tudod, mi együtt kezdtünk "nem dolgozni" :wink: )

Gumimaci!

Húsvétra mi is tervezünk egy 1.5 órás (120 km) utat anyósékhoz, nekem eddig eszembe se jutott, hogy nem kellene talán :roll: Amúgy a mi babaónk is szeret kocsikázni, végül is volt ideje megszokni a pesti utakat+ a sportkipufogó hangját, mivel a múlt hétig naponta jártam dolgozni kocsival :wink: Én még arra sem gondoltam, hogy vinnem kellene a kórházi pakkomat magunkkal :oops:

Ágnes!

Köszi a recit, én biztos megcsinálom! A piskótás alapú gyümikenyereket nem szeretem, de látom ez más :lol:

Magika!

Nálatok nagyon izgalmasan alkulnak a dolgok :shock: Dokid mit mond :?:

Téjé!

Nekem is ez a problémám: vajon mindent el tudok majd időben intézni :roll: :?: Nem igazán szeretném, ha valami égetően fontos dolgot a páromnak kellene kutyafuttában intéznie :?
A fórumozás engem is hátráltat néha, de nem tudok lemondani róla :oops:

Bambi!

Látod, mégis jó neked valamire az a szopipárna: van mibe belerúgnod, ha ahhoz van kedved :wink: :P Amúgy mióta megvettem én még igazán semmire sem használtam, eddig csupán 1-szer bontottam ki a csomijából :oops: :? még nem éreztem szükségét alvásnál sem, eddig megoldottam sima párnával, ha kellett...

Emi!

"most vett több mint 2 kilóért levegőtisztítót. Mondja már meg valaki, minek az egy nyugdíjasnak?????" :arrow: na, ezen jót nevettem :lol: :lol: :lol:
Hidd el, hamar megszokod majd Te is az otthonlétet :wink: én 5 munkanap előnyben vagyok veled szemben, de már meg is szoktam :lol:

Csajok!

Azt olvastam, hogy külön rakjátok össze a szülőszobai pakkot :arrow: miket pakoltok bele :?: Én most kezdtem összerakni a kórházit és gondoltam akkor már kapásból 2-t csinálok. De hogy mekkora táskába/bőröndbe fog ez beleférni :roll: :?:

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Ja, Emi!

A tp-s papírra nekem is ugyanazt mondta a dokim, mint amit neked írt Zsuzsa.

Csajok!

Erre a kórházi "hova rejtsem?" dologra eddig nem is gondoltam :roll: :oops: Tényleg még ezzel is kell majd foglalkoznunk :shock: :?: Na, ne már!

Nono!

Te melyik kórházban szülsz, hogy ennyi mindent kell bevinned :?:

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Magika, hu, te leszel a kovetkezo, ugy erzem :lol:
katavirag

Benettke!

Nem szedek magnéziumot. Annyira nem jelentkezik sűrűn a keményedés. Csak tegnap volt elég durva délután. férjem megkérdezte, hogy szülünk...??? :lol:
Most pihizek. Délelőtt főztem, mosogattam, takarítottam..úgyhogy most pihi. :D

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Zorrone, nem vagy egyedul, en is dolgozom meg a 37. het vegeig, azaz jovohet vegeig.

Gaboo, oregem, te ekkora hassal milyen csinos maradtal :!: :!: :!:
katavirag

Ollem!

Sztem próbálj szedni, nekem igazán nincs keményedésem (vagy csak nem ismerem fel :roll: ), de én is szedem (mikor eszembe jut :oops: ) Talán nem árt. Azt olvastam, hogy a hiánya viszont igen!

Tényleg Gaboo!

Te is jó vékony vagy ám :shock: , gondolom csak a pocid nőtt :roll:

Katavirág, Zorróné!

Nem vagytok semmik ezzel a munka dologgal :shock: Nekem már most sem lenne hozzá kedvem! Sőt, ha belegondolok már februárban sem volt túl sok :roll:

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Benettke!

ne hozd rám a frászt...!!! :?
A hiánya??? milyen gondot okozhat? előbb indul meg a szülés vagy???
Nekem a dokim nem mondta, hogy szednem kéne...
bár az én dokim... :roll:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Gabo!

Tényleg nagyon csinos vagy és vékony! szép pocid van!!! :D

Én ilyenkor szégyenlem el magam, hogy hogy nézhetek így ki....háj hegyek... :oops:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.12 15:53-kor.
Vendég

Sziasztok Kismamik!

Voltam egész nap, de csúnya módon csak olvasóban!

Köszönöm még 1x a pocakdícséreteket!!

MAgi
NAgyon izgi, lehet, h már éjszaka mentek?? Elég frontos idő lesz a héten, ki tudja, lehet az fogja elindítani!

MAry
Ha keményedsz, akkor pihi, mert jelez a baba, h itt most állj. Vedd komolyan!! És magneb6!!

BEnettke
Szülőszobai pakkban szerintem csak kis türcsi, víz, szőlőcukor, fényképezőgép meg ilyenek vannak. Hálóing amiben szülsz. Egyébként passz. Én azon gondolkoztam, h pl. a tenna betétünket is ebbe a pakkba kell tenni, mert hát ott tesszük be az első pelust??!!

Nono
Cucctáska?? Ez jó :lol: :lol: :lol:

1Bambi
Nagyon tutkó a liverpoolos szerkó, és a szőnyeg is nagyon édes!!

Emi, Judit, Zsuzsa
NEkem most leesett ám, h Ti egy helyen fogtok szülni!!!! Most olyan büszke vagyok magamra!!! :lol: :lol:

Emi
Tp. papírt, mindig úgy kérd el, h a ccég le tudjon bérszámfejteni
adott hóra. Engem megfenyegettek, ha nem viszem be időben, akkor nincs fizú!

Ági
Köszi a receptet!!

Hú, más most nem jut eszembe, h mire is akartam még reagálni!!

Na és most rólunk!
Voltunk dokinál, tök jó, mert új rendelőben van, és sokkal színvonalasabban van megcsinálva!!
Nálam minden ok, méhszáj zárt, de a pocom elég kemény és MAszat feszíti lent ezerrel, de még nincs nagy gáz. Pihi továbbra is, mert ha 36 hét előtt szülnék, nem tudunk a Szt. Imrében szülni, mert ott nincs újszülött intenzív!!!
És ami tök jó, h két hét múlva kell mennem legközelebb hozzá, de nem a Bártfai utcába, hanem ide a magánrendelőbe. Állítólag kifogásolták többen a Bártfait. (Bártfai utca?? ebben most nem vagyok biztos)
Most csak az a nagy dilemmám, h itt u.u kell akkor fizetni??
Hát ennyi van nálunk, csak, szerencsére!!!

Brigi

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

Tudom mit felejtettem el!

Kritta
NAgyon jók az esküvői képek. Küldjél majd a profikból is!!!!
És NAgyon SOk Boldogságot, de ezt már lehet, h írtam... :oops: :)

Kép

kisscica80

kiscica!

örülök, hogy minden rendben van.
És persze pihizek ám.

Egyébként keményedés lehet a sok stressztől is, nem???

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Csak röviden, mert rohanásban vagyok a dokihoz. :shock:
Szösszenet: Alíz :lol:
Magika: Vigyázz magatokra! Az nem jó, hogy a keményedések mellé még görcsölgetsz is! :(
Ágnes27: Köszi a gyümikenyér-receptet! Kipróbáljuk! :D
Drukkoljatok, hogy minden jó legyen, + most akarom megbeszélni vele a szülést is, vagyis, hogy őt választom dokimnak!

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Mary,
lehet bizony, úgyhogy jó lenne, ha valahogy lekapcsolnád anyut. A babádnak még bőven van mit fejlődnie a pocakodban.

Kisscica,
Bizony Zsuzsával és Judittal egy helyen szülünk. :)
Judittal ráadásul egy napra vagyunk kiírva :)

Katavirág,
jól emlékszem, hogy te kórházban dogozol? Ha igen, abban a kórházban fogsz szülni, ahol dolgozol? Te meddig maradsz otthon a picivel? Külföldön ha jól tudom, mások a szokások.

Kép
emi29

[quote="ollem"]E írta:ollemgyébként keményedés lehet a sok stressztől is, nem???

Hát ezt nem tudom, de akár lehet attól is. MErt ha stresszes vagy, akkor alapból feszülnek az izmaid, és a keményedés elvileg a méh összehúzódásai miatt vannak. De ezt most ne vedd száznak.
De ártani nem ártasz magatoknak, ha szeded a magnebét!!

Kép

kisscica80

Bolygó
Megy a drukk ++++++!!

Emi
Tök jó, hátha sikerül összehoznotok!! Jó lenne, ha mindenkinek lenne bennt egy ismerős topiktárs, amikor szül!! Jókat nevetnék rajt!

Kép

kisscica80

Ollem!

Sajna nem emlékszem, hogy mit árt a magnéziumhiány, de én azóta szedegetem mióta ezt olvastam. (vagy TV-ben hallottam? Talán a Babavilágban?) Na, mindjárt utána nézek!

Kisscica!

Akkor ha jól olvasom nincs gond nálad sem, szerencsére :P

Na, ez az én dilemmám is a szülőszobai pakkal kapcsolatban: Tena betét, hálós, vagy nagyibugyi...talán még egyéb is kell bele :roll: ? Na, majd a tapasztalt mamik segítenek...

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Magika, Zsuzsa! Azért még maradjanak a babók egy kicsit odabenn.

Babyteve! Örülök, hogy még egyben vagytok.

Benettke! Akkor nem csak én gondoltam itt a vége felé utazásra. azért lehet, hogy a csomagodat neked is vinned kéne... :wink:

Én a szülőszobai pakkba a következőket raktam: hálóing (amiben szülök), papucs, zokni, bugyi, törölköző, tetra pelenka - mindenből 1 db
tusfürdő, wc papír, papir wc ülőke, betét (2 db), intim törlőkendő, dezodor, fésű, hajgumi, papir zsebkendő
apás szett, papucs (apának), kaja(apának), szőlőcukor, víz, telefon, fényképezőgép
iratok

Kisscica!Örülök, hogy minden rendben. Azért pihenj sokat.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Ollem!

Most hirtelen ezt találtam:
"Egy magyar munkacsoport már 1982-ben vizsgálta, hogy a terhesség alatti plusz magnézium fogyasztása milyen hatással van a terhesség kiviselésére. Tapasztalataik szerint a napi 151-400 mg-ot fogyasztó anyáknál a pótolt magnézium mennyiségének emelkedésével párhuzamosan nőtt a magzatok születési súlya, jelentősen csökkent a koraszülések, vetélések száma.

Tapasztalatok szerint a terhesség megtartását, kiviselését és a magzat méhen belüli fejlődését a magnéziumhiány veszélyezteti, a megfelelő magnézium ellátottság pedig segíti. Mivel az embrió, a lepény és a méhizomzat nagymértékű növekedéséhez sok magnéziumra van szükség, célszerű a magnéziumpótlást már a terhesség 4-9. hetétől elkezdeni. Ikerterhesség esetén és a terhesség alatt kialakult kóros állapotok, mint toxémia, fenyegető koraszülés idején feltétlenül indokolt a magnézium pótlása."

A görcs az izmok fájdalmas, tartós összehúzódása, amely gyakran jelentkezik a lábszárban. Magnéziumhiány esetén bármiféle stressz, erős érzelmek, fizikai munka izomgörcsöt okozhat, hiszen ezekben az esetekben fokozott a magnézium felhasználása.

Az izmok magnéziumhiánya jelzés arra, hogy az egész szervezet magnéziumhiánnyal küzd.

Én nem pont ezt olvastam/hallottam, de vannak benne ismerős gondolatok. Amúgy -mint említettem- én sem szedem rendszeresen, nekem is csak azt mondta a doki, hogy ha keményedek mindenképpen szedjem. Na, de van nekem egyáltalán keményedésem :?: :roll: még most sem tudom...

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Sziasztok,

Benettke a szülőszobai pakkba tegyél be egy sátor bugyit meg egy tenát is, mert amikor áttolnak a szülőszobáról, jó ha van rajtad valami :) Én a köntösöm zsebébe tettem és amikor "végeztünk" szülőszobán tök jó volt, hogy nem apának kellett széttúrni a táskát... Én viszek egy kis törölközőt is, hogy drága uram tudjon mivel borogatni, mert gondolom megint a robbanás közelében lesz a fejem :)

Kép
Kép
mango.

Gumimaci!

Ez mind a szülőszobai pakkba :shock: :roll: :?: Akkor tényleg jó nagy bőröndök kellenek majd nekem is :shock: !

Amúgy tőlünk alapból is kb. 1 órányi autóútra van a kórház (hétköznap nappal), ami ha beáll a gyorsforgalmin, az Üllőin, vagy a Hungárián a forgalom akár meg is duplázódhat :( :shock: Na, de én még mindig úgy tudom, hogy a szülés (pláne az első) nem egy gyorsan lezajló folyamat, így nem aggódom :oops: (bár lehet, hogy kellene :roll: )
Az adhat még nálam okot az aggodalomra, hogy megbeszéltem a dokimmal, hogy valszeg EDA-val szülnék, azt meg ugye egy bizonyos fázisban már nem kötik be. Én úgy gondolom max. azt késhetem le...

Tényleg Csajok!

Gondolt még valaki EDA-s szülésre?

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

jajj és még kell persze ásványvíz, természetesen szénsavmentes + apának ennivalóó és innivaló (nyilván nem falatozni megy be, de ha elhúzódik a szülés/ amíg előkészítenek megéhezhet) Sőt, ha jól emlékszem szülés után 2 órával én is farkaséhes voltam.

Nem is tudom ki írta itt a rostos udítőt.. hát azt pont nem szabad, mert átmegy a tejcibe és hasfájást, hasmenést okozhat. Szűrt üdítőt viszont szabad inni!!

Kép
Kép
mango.

Köszi Mango! Én is ilyesmiben gondolkodtam...
Amúgy fürödni mikor lehet/tudunk :roll: ? Egyből szülés után :roll: ? Vagy ez hülye kérdés :oops: ?

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Na, és még laptetőre is került...

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Vissza: Várandósság