A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008-ban szülünk

Szüléstörténet:

Reggel bementünk a doki kérésére, vizsgálatra a kórházba. Már vittük a csomagokat is nem mondom be voltunk parázva. Csináltak CTG-t ami nem lett jó. Így meg kellett ismételni. Odajött a dokim, hogy meg fog vizsgálni más is, mert több szem többet lát. Majd hívjam, hogy mi lett az eredmény. Megvizsgált a fő orvos, aki szintén az indítás mellett tette le a voksát. Azt mondta jöjjünk vissza este és akkor felrakják a lufit ( ami egy katéter és a végét feltöltik vízzel majd súlyt tesznek az aljára).
Ezután hazamentünk párommal. Még hazafelé felhívtam a dokimat meg a szülésznőmet aki azt mondta, hogy egész nap pihenjünk. Na persze hazaértünk bőgtem egy sort már annyira kivoltam, hogy mi lesz majd. Majd lepihentünk persze nem tudtam elaludni csak pörgött az agyam.

Este hétre bementünk a kórházba csöngettünk a szülőszobán. Nem volt ott még a szülésznőm. Mondtuk, hogy miért jöttünk majd kint várakoztunk.
Behívtak. Rátettek CTG-re megint. Utána mondták páromnak, hogy apuka majd haza megy és reggel vagy amikor majd én hívom, hogy a lufi kiesett vissza jön. Én pedig ott alszom. Na ezt nem nagyon értettük, mert ugye mindenhol azt olvastam, hogy két-három-négy óra alatt kiesik. Meg hol is fogok én aludni? Hát igen elszállásoltak az alternatív szülőszobában. Nagyon kemény az az ágy ami ott van. De leterítettük meg ágyaztunk ahogyan kérték. Még jó, hogy nálam volt a kispárnám. 
Ekkor még nem volt fent a lufim, mert a dokik épp a műtőben voltak.
Kb. 21 órakor jött a doki, hogy akkor fáradjak vele és felteszi.
Remegett kezem lábam fáztam vagy féltem nem tudom.
Mondtam is, hogy 1 újnyira nyitva vagyok. Mondta, hogy az jó mert nem fog fájni annyira.
Feltette kicsit fájt. De ami utána jött. A baba megérezte, hogy ott valami történt. Elkezdett úgy ficánkolni és ezáltal erős fájdalmat okozni, hogy felül izzadtam alul pedig reszkettem. Párom masszírozott úgy egy kicsit jó volt. Közben persze CTG vizsgálat. Rajtam a kötelek, ja és még tartsam is, hogy jó legyen. Nagyon ijesztő volt ez a fájdalom.
Ezután visszamentünk a szobába lefeküdtem az oldalamra. Nagyon feszített. Kértem is fájdalomcsillapítót. Kaptam egy szurit, hogy aludjak, mert holnap sok erő kell majd. Meg másképp nem fog menni mondta a szülésznéni.
Közben az agyamnak jelzett a lufi, hogy termeljen oxitocint. Lettek is 7-8 perces 1 percig tartó fájásaim. Ez volt úgy 10 óra tájt. A szülésznéni mondta, hogy meg fog vizsgálni. Így is lett fél éjfélkor megvizsgált. A lufi le volt esve. Na monda, hogy akkor hívja a saját szülésznőmet, hogy jöhet.
Miután lekerült a lufi már tök jó volt. Két újnyira voltam nyitva.
Ja és párom még jó, hogy nem ment haza mert ugye most indulhatott volna vissza, meg nagyon nagy fájásaim voltak jó hogy velem maradt. Nem is akart ő haza menni.

Beért a szülésznénim:
Na azt mondta, hogy burokrepesztés. Hát kis Máté feje feljebb ment, na azt mondta, hogy akkor oxitocin infúzió. Így nem repeszt meg semmit. Majd a dokim eldönti.
Bekötötte az oxit. Ezután indultak szépen lassan egyre erősebben a fájások. Közben tettünk fel zenét ami nagyon jó volt. Csak a gitárt hallgattam. Nagyon megnyugtatott. Tettem fel a karomra vajúdó olajat, aminek nagyon jó illata volt. Így rá tudtam lazulni a fájásokra. Közben félóránként ettem a homeós bogyót. Párom szegényke már majdnem elaludt. Meg féltett is , hogy mi lesz velem.
Közben bejött az ügyeletes orvos aki szintén azt állapította meg, hogy fent van a baba feje.
Úgy három óra körül egyszer csak elpukkant valami a pocimban. Hát a magzatburok. Elfolyt a magzatvíz. A szülésznénim mondat, hogy erre vártunk.
Gyorsan tisztába tették az ágyat alattam. Na ezután kezdődött meg az igazi fájás. Két percenként jöttek. Rajtam az oxitocin plusz a fájás és szívhang mérő. Kértem fájdalomcsillapítót. Kaptam is szurit ami elkábított minden fájás között.
Ezután felálltam és úgy vajúdtam, hogy a páromra támaszkodtam. Meg elővettük a labdát és arra is ráültem. Majd végül oldalt fekve ment tovább. Párom nézte, hogy mikor megy fel a fájás. Itatott plusz ettem a homeót meg szőlőcukrot.
Jött a szülsznénim úgy hat fél hét körül megvizsgált. Mondta, hogy jól haladunk.
Reggel hétre beért a dokim is megvizsgált mondat, hogy kilenc-tíz körül baba lesz.

Jöttek a tolófájások. Volt egy masszírozó labda a kezemben. Másnak minden erejét be kellett vetnie, hogy összeszorítsa de, én minden fájásnál sikeresen összenyomtam.:-)
Ezek szerint fájt.
Mind két oldalamon kellett nyomkodnom. Először kicsiket, azután pedig nagyon. Majd megint jött a a dokim és persze fájáskor kellett megvizsgálnia. Borzalmas volt.
Megvoltak az előkészületek az érkezésre.
Nyomnom kellett combomat felhúzva. Párom fogta a fejemet. Szülésznéni elöl doki a hasamat, nyomta.
Nem tudom, hogy hány nyomásra bújt ki Máté de még amikor csak a fejeb búbja volt kint akkor megsimogattatta velem a szülésznőm. Nagyon maradandó ez az élmény a számomra.

Meg persze minden nagyon jó volt összességében.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Na azért a fájdalamk nem egészen. De ki emlékszik már erre? :D

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok csak gyors bekukk!Gratulálok minden új anyukának!!!!!
Vendég

Sziasztok!

Megint rossz éjszakánk volt, de most legalább Peti aludt. Esztinek viszont nagyon fájt a pocija, bármit csináltam vele, nem volt jó, csak ha a vállamra fektettem és sétáltam vele, akkor volt csendben, de akkor is többször összegörnyedt és sírt nagyon. Még espumisan cseppeket is adtam neki, de az is csak reggelre használt,mert egy akkora nagy adagot kakilt és olyan hangosan fél 7 körül, hogy szerintem még a szomszéd is hallotta. :oops:

Rendeltem Petinek egy öltönyt a Quellétől! Biztos tök édes lesz benne.Nem igazán szeretem az ilyen cuccokat, de az öcsémnek lesz esküvője a nyáron, és oda azért fel kéne húznia valamit, és ez nagyon kis cuki szerintem. Az oviba meg ünneplőnek jó lesz a naci, meg az ing. :lol:

Vikci!

Azért jó hosszú szülésed volt, de lényeg a végeredmény, még egyszer gratula! :wink:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki, ne is érdekeljen, milyen segítségeket veszel igénybe, csak a gyerek a fontos!!!
Egyébként ez is röhejes: nekünk azt mondták, amikor kérdeztem, mikor vigyük, hogy 2-3 hónapos kora körül!!!! Erre is mindenhol mást mondanak!!! De emlékeztek: a terhességünk alatt is így volt, mindennel kapcsolatban mindenkinek mást beszéltek. :? Aztán bízzak meg bennük!!! Áááá! :?

meri

Vikci, nem semmi a történet, futkosott is a hideg a hátamon. Főleg, hogy apát haza akarták küldeni!
Mi koponya meg hasi uh-on már régen voltunk... akkor ez is mindenhol más. :(
Csípőszűrésre meg egy héttel oltás után megyünk. :? Ez egyre jobb. :? Kezd elegem lenni. Na mindegy, legfeljebb elkérem majd Pandától a magándoki címét... Tényleg, hol van Panda? Ma mennek?

meri

Meri!

Nekünk meg a koponya, és hasi uh-t megcsinálták még a kórházban, az első napokban. Mi még hallásvizsgálatra kell menjünk, 21-én reggel 7-re ! :shock: És azt kérdi a nő az időpontkérésnél, hogy mikor alszik a baba :shock: hát mikor, mondom, amikor nem fáj a hasa ba...meg,honnan tudjam, hogy mikor alszik, pláne majd 2 hét múlva mikor fog aludni! :roll:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki, bocsi, de elkapott a röhögés. :lol: Annyira hülyék ezek!!! :?

meri

Ja, egyébkén koponya-hasin úgy voltunk, hogy megkérdezte a védőnő, akarunk-e menni... hm...

meri

Sziasztok!

Nálunk az vált szokássá, hogy este alszik 23 óráig azután pedig a következő kajáig fennt vagyunk vagyis 1-ig, 2-ig. Ezután ma aludt él kilencig. ami nagyon jó volt, metr így legalább én is tudtam aludni.

Meri,

nem irigyellek. nekünk a védőnő direkt felhívta rá a figyelmünket, hogy ne vigyük oltás után, mert húzhatja a lábát. Ezek szerint már tényleg senki nem törődik semmivel.
Ne idegeskedj rajta mert sajnos nem lesz ez jobb sehogy.

Viki,

téged is megértelek. Hát ha tőlem is ilyet kérdezne valaki nem tudnék rá válaszolni. Ezek valóban babákkal foglalkoznak vagy csak saját magukkal?

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Hát elmondanám, hogy pl. a rotarix-szal kapcsolatban sem figyelmeztetett senki (Lafin kívül), hogy igyekezzek úgy csinálni, hogy kajáktól távoli időpontban legyünk, hogy minél kevesebb legyen az esélye annak, hogy visszajön a cucc. Ami azért egy 20ezres oltásnál nagyon nem mindegy!!! Tudom, hogy én is gondolhattam volna rá, de őszintén, nektek eszetekbe jut ilyesmi???

meri

Meri!

Nekem a dr néni a kezembe adott egy tájékoztatót a rotarixról, (vagyis a rota vírusról szól, de benn van az oltás is) mivel volt időm, elolvastam, abban benne van. Tehát ha nem is mondta, de legalább adott valamit, amiből megtudhattam :wink: (mondjuk addigra már olvastam itt Lafi írását :wink: )

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

azt hogy ne egyen közvetlenül előtte nekem sem mondta senki...csak gondoltam hogy egy szájon át adható és nem mellesleg drága oltásnál nem mindegy, mennyi jön vissza...

és egy trükk:
amikor megkapta, álljatok vele, szóval hogy ő függőlegesben legyen, mert kevésbe köpi vissza...ha visszaköpné és hallod, hogy büfizne, száját összecsukni!!!!hadd nyelje vissza...
legalább a felének lent kell maradni.

plusz
ha pelusozzátok, akkor 10 napig minden pelus után alapos kézmosás, és addig ne nyúljatok a szátokhoz, szemhez stb, mert mivel ez gyengített vírus és nem injekcióban kapja, kikakilja, kipisilja a vírust, és ti elkaphatjátok....

Meri, te lassan mész 2 hós oltásra, figyelj arra, hogy legyen germicid kúpod otthonra!!!!és amint megkapta az oltást, borogasd a lábád 24 órán át.én hidegvízes kendőbe csavartam bele és madzaggal átkötöttem, hogy ott maradjon...

ha sír, fenékbe hőmérő, és 38,5-nél germicid kúp, de előtte fürcsi, de olyan legyen, hogy a gyerek addig maradjon benne, amíg a víz le nem hül, vagyis vizes borogatás végülis...aztán kiveszed, ez kb 30 perc, és kúp.
Én megelőzésképp már eleve így fürdettem plusz ugye a sebet borogattam...nem is ment fel, csak 37 volt neki...és az fenékben jó, mert az csak 36,5.
Vendég

Köszi, Lafi! Én aggódok is rendesen, mert Bia arra is képes, hogy Infacol után 10 perccel visszacsurgassa a szájából (!) a cuccost!!! (Tehát nem böfi, öklendezés, ilyesmi.) :D De ezek szerint, ha fele lent marad, már jó! ;)

meri

Kép
Kép
Kép

Pati,
Látom még egyben vagy. Most már irány a szülőszoba, üzenem Nortonnak :wink: Dóra már nagyon várja :lol:

Eszter,
Hogy vagytok? Rég írtál :roll:

Megszületett Mezsó babája, régen írt ő is ide. Gratulálok neki :D

Vikci,
Jó volt olvasni a történeted :wink: Neked is kemény volt, de úgy látom jó élmény maradt :D
Vendég

Mezsónak 3650 grammos gyereke született 36,hétre......... :shock: Jézus, mekkora lett volna....valamit vagy elmszámoltak vagy cukorbetegség vagy nem tudom, de ez hihetetlen...Mezsó nagy grat a nagy babához!!!
Vendég

Kép MEGSZÜLETETT PATI KISFIA NORTON, TEGNAP 23:31-KOR. 3250G ÉS 55CM :lol: :lol: Kép

Kép
Vendég

PATI!
GRATULÁLOK A KIS NORTON MEGÉRKEZÉSÉHEZ! SOK ÖRÖMÖT ÉS BOLDOGSÁGOT HOZZÁ!!!!!! :D :D :D

Várjuk majd a beszámolót!

Érdekes dolgok ezek, hogy mindenkinek máskorra adnak időpontot a különböző kötelező szűrővizsgálatokra.
Mi a kórházban kaptuk a beutalót március 11-re, még nem leszünk egészen 4 hetesek akkor. De volt egy csípő UH már a hazajövetelkor is, meg volt valami kardiológiai vizsgálat is. (azért a tájékoztatásban vannak hiányosságok, meg a különböző hozzájárulások aláírásával is, de mindegy...)

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Pati!

GRATULA A KISMANÓDHOZ! JÓ EGÉSZSÉGET MINDKETTŐTÖKNEK! VÁRUNK VISSZA!

Kata!
Támogatásokról: anyaágit én is megkaptam 1 héten belül és csak ide kellett at orvosi igazolás, h. X alkalommal megjeléntél terhesgondozáson. A t-gyás, családit egyben lehet intézni, próbáldd meg esetleg, h. a párod elintézze mindkettőt, mertha időben megy hamar ellehet intézni mindkettőt.

Vikci!
Szép a történeted, megszenvedtél a kis Mátéért, de megérte.

Na gyorsan lelépek, mert felébredt a főnök. :)

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Mezsó, Mpatr!
Gratulálok!

Minket csak 3 hónaposan küldenek csípőszűrésre.

Minden elismerésem azoknak, akik 8-10, vagy akár 15-20 órát vajúdnak. Én tuti nem bírnám ki. Le a kalappal előttük!

Vikcy!
Áruld el, mivel kened a melled, hogy gyógyul. Nekem is centi hosszan kilátszik a húsom, annyira megrepedt a bőröm. És persze nagyon fáj szoptatás közben. (Bár hónaljtartásban elviselhető a fájdalom, de mégis jobb lenne, ha végre begyógyulna a seb.)

Jó hétvégét!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Vikci!
Bocsánat, nem tudom miért írtalak y-nal az előbb.....
boeske

Patinak nagy-nagy gratula a kis emberkéhez!!!!

meri

Boeske,
Kibírnád, hidd el :wink: Nekem 15 óra volt, de bármikor vállalnám akár 20 órában is :D Sajnálom a cicidet, ez nagyon fájhat. Nekem az elején volt sebes meg vérzett, de szerencsére rendbe jött. A másik két fiadnál is ilyen volt, vagy csak most lett sebes?
Vendég

Pati ,gratulálok!
Vendég

Pati!

Hatalmas gratula! Sok tejcsit, jó egészséget Nektek!

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Panda!
Így még sosem jártam. Igaz, Barnát csak bimbóvédővel tudtam szoptatni, Márkot meg sehogy (ő szájpadhasadékkal született, így lefejve, üvegből kapta a tejet).

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Megjöttem az ígért 4d-s fotókkal!
Az elején nagyon takarta az arcát,de a végére azért megmutatta!
800 gramm a drága és jó nagy lábon él már most!
Majdnem 5 cm talpa!
Hiába kapott csokit nem akart felébredni,de persze aki már 04:30-kor bulizik mit is várhatnék!
Nagyon édes volt,de nekem a 18. heti nagyobb élmény volt!
Ott még egyben lehet látni,hogy mit művel,míg mostmár részletekben!
Azért nagyon-nagyon élveztük!
A kukacát minden helyzetben megmutatta,úgyhogy tutira ott van!
Kicsit megijesztettek,hogy mindkét veséjében tágabb a csatorna,de azt mondták ez minden 3. fiúnál így van és nem okoz gondot!
Szépen pisil,telítődik és ürül a veséje!
Hát remélem igaza van,bár már én is olvastam több helyen,most inkább nem is akarok utánnanézni!
Nem lettek túl jók a képek,de azért remélem látszik!

További szép napot mindenkinek!

Sziasztok

Ja! És a 2d szerint nő a haja!!! Jupijéééééééé! Hajas babát akarok!
Kép Kép Kép

Kép

Kép
ibm

Ibm, gratula a kis kukacoshoz!!!!! Neked is leírom: nekünk is mondták annó ezt a tágulatot, majd néhény perc múlva pisilt egyet a kiscsaj, és tágulat volt-nincs. :lol: Nagy ügyet nem érdemes belőle csinálni! ;) Ééééédes baba! Milyen furcsa így visszagondolnom Biára!!! :D

meri

Sziasztok, SEGITSETEK!!!!

Hajnali 1 ota hanyok es hasmenesem van (bocsi), utana ittam vizet, azonnal at is ment rajta :cry: semmit nem aludtam csak ulve menne ugy hogy jol elore dolok...Megprobaltam meleg kamilla teat inni ugy ugy atmegy rajta, vagy kihanyom... most azt nem tudom hogy szoptathatok igy? nem merem... hajnalban amikor kelt 110ml tapot kapott inkabb , felek hogy elkap vmit!
Most fozok krumplit hogy talan az megmarad bennem.

Szerintetek szoptathatom? komolyan olyan mintha elkaptam volna a rotat...

Kép

Kép
cirkuszka

Meri! Köszi a megnyugtató szavakat!
Nekem is mondta a nő miután pisilt,hogy inkább le sem írja mert szinte nem is látszik,de a végén azt mondta azért mégiscsak leírja,csak azért,hogy majd a dr. is tudjon róla és tudja mire kell figyelni!
Azért nagyon bízom benne,hogy rendben van,lesz!!!!

Cirkuszka!

Sajnos ebben nemtudok még segíteni!
De biztos mindjárt írnak az anyukák!!!!
Gyógyulj meg!

Kép

Kép
ibm

Sziasztok,
ugy dontottem hogy nem ka7p tejet, meg most is rosszul vagyok :cry: kegyetlen, meg jo hogy Apa itthon van!

szep Napot!

Kép

Kép
cirkuszka

Cirkuszka!

Nekem 2 napig volt elég vészes hasmenésem (mondjuk én nem hánytam), plusz még a nagyobbik lányom hányás-hasmenéssel kínlódott 5 napig, de én végig szoptattam.
Féltem én is, hogy esetleg tőlem elkapja Lilike, de utánanéztem több helyen, hogy az anyatejben van olyan összetevő, ami véd a fertőző hasmenés vírus ellen! És szerencsére nem is lett baja. Pedig a tesótól előbb elkapta volna szerintem, mint tőlem.
De ha bizonytalan vagy, inkább hívd fel a gyerekorvost, ő biztosan tud segíteni!

Vikci!
Olvastam a szüléstörténeted, hát elég kemény volt, még így olvasva is, de ügyes voltál! :-) Meg így hogy a párod ott volt, azért biztos könnyebb volt elviselni a fájdalmat!
És mit mondtak, hogy mért nem akart magától elindulni a kisfiad?

IBM!
Gratula a kis kukacos-hajasbabához! :-) Nagyon édes! :D
Szerintem sem kell ezzel a vesetágulattal sokat foglalkozni, ezt általában inkább az orvos a saját megnyugtatására szokta megállapítani... /mert jobb ha ráírja, így ha esetleg utólag van gond, akkor ott a bizonyíték, hogy ő már akkor látta/
Barátnőmet egy szív-problémával tették tönkre idegileg, az egész terhességét végig problémázta, aggódta, aztán szülés után kiderült, hogy minden rendben van a babával, kiderült, hogy csak túl jó képet adott az uh-gép, így amit láttak, az nem az volt, aminek megállapították... :? úgyhogy ennyit a modern technikáról (ez egyébként Ausztriában volt)

Teszek fel új képet tücsökbogárról!

További szép napsütéses délutánt!

Kata

Kép Kép [img]
Kép

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Cirkuszka,
Nem tudok segíteni, jó lenne a házidokiddal beszélni vagy védőnővel, gyerekdokival. Jobbulást ez nagyon rossz lehet :(

Ibm,
Gyönyörű a babád :wink: és tényleg tökös :lol: :lol:

Boeske,
Értem. Hát remélem rendbe jön a cicid, mert így nagyon rossz szoptatni, ha fáj :? Védőnő, doki nem tanácsolt valamit?

Viki,
Sokat változott Eszti, annyira édes :D

Katuci,
Lili is egy tünemény :D

Vera,
???
Vendég

Sziasztok,

koszi a valaszokat! holnap ha nem vgyok jobban hivom a drkat. jartanyi erom nincs,egesz nap aluftam vagy fekszem...Merse korul mindent Apa csinal, eppen etetti... olyan borzaszto hogy nem nyulhatok Hozza!!! :cry: pihenek tovabb...

Kép

Kép
cirkuszka

Ne haragudjatok! Most itt kukkolok! :oops:
Cirkuszka!
Bármi bajod van, annak már bőven volt ideje átmenni az anyatejbe.
Ha van erőd még szoptatni, akkor a bacikkal együtt átmegy az ellenanyag is és jó esély van rá, hogy a baba nem lesz beteg. Ha mégis, akkor nagyon-nagyon kell neki az anyatej!

Éva

Kép
balimama

Éva, de jó, hogy itt vagy!!!! Jól értem, hogy hányás-hasmenéssel is lehet szoptatni???? Van olyan esetre, amire érdemes esetleg előre tejcsit lefagyasztani??? Mert, tudod, én nem fejek, és össz-vissz tán 60 mili tejcsi figyel a fagyasztóban. De vki mondta a múltkor, jó lenne, ha tennék el arra az esetre, ha megbetegszem. De akkor milyen betegség esetén nem lehet szoptatni?

meri

Bocsi lányok, hogy én is betörök /bár régebben még én is írogattam ide :wink: /

Szóval Cirkuszka! Én két hete estem át ugyanezen. Egész éjjel hánytam és ment a hasam, de eszembe se jutott, hogy ne szoptassak. Igaz másnap a férjem elment tápszert íratni, mert képtelen voltam enni és inni is csak nagyon keveset tudtam, és felkészültünk arra az esetre, ha nem lenne tejem, de szerencsére erre nem volt szükség! Aztán jött anyukám, mert annyira legyengültem, hogy másnap egész nap aludtam, és ő volt a másik fiammal, és amikor a kicsi fent volt, akkor vele is Ő foglalkozott, nekem csak szoptatni hozta az ágyba! Egyébként a baba nem kapta el ezt a nyavaját, úgyhogy szerintem nyugodtan szoptathatod!

Meri :lol: véleményem szerint, ha nem szedünk olyan gyógyszert, ami árt a babának a betegség alatt, akkor lehet szoptatni.
Vendég

Meri!
Igazán kevés betegség van, amivel nem szabad szoptatni. Leginkább akkor, amikor valamilyen gyógyszert kell adni a betegség idejére a mamának, minden választható gyógyszer átmegy a tejbe és árthat a babának. Lehet olyan betegsége a mamának, ami szüléskor fennáll, de a baba valószínűleg nem fertőzött, viszont a tejjel biztosan megfertőződne. Pl: szifiliszes mama.
És persze ott van a tejmirigyek gennyes gyulladása. De csak, ha genny ürül az emlőből. Könnyű megállapítani, mert pelenkára fejve a tejet beissza a pelus, a gennyet meg nem.
Van olyan állapot is, amikor a mama olyan beteg, hogy nincs ereje szoptatni. Ilyenekor jól jön a lefagyasztott tej, csak ügyelni kell arra, hogy a mellben ne pangjon sokáig a tej, mert az is begyulladhat.
Meg persze eltörhet a mama lába is és néhány napra kórházba kerül...

Éva

Kép
balimama

Szijjjjja Ildi!!!!!
De jó Téged is látni!!!!!!!!!!!! Olyan sokat gondolok Rátok!!! nagyon elfeledkeztél rólam!!!!! :(:(:(

meri

Köszi, Éva!!!!! :)

Cirkuszak, azért remélem, mihamarabb rendbejössz!!!

meri

Sziasztok, koszonom a sok sok segitseget, jobban vagyok sokat aludtam felhivtam a gyerekdr es azt mondta szoptathatok csak maszk legyen rajtam jo meleg vizzel kezmosas! Most azt teszem, Fiam meg boldog :D

Kép

Kép
cirkuszka

Sziasztok!

Cirkuszka!

Örülök, hogy jobban vagy! Remélem hamar teljesen jól leszel, és minden okés lesz a szopival is!

Katuci!

Lilike is tündéri kisbaba! És az a tesós kép is nagyon cuki!

Ibm!

Gratula kis kukishoz! :D

Panda!

Hogy vagytok? voltatok már másik dokinál, mit mondott?

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki,
Szerdán reggel megyünk, nagyon várom már.
Vendég

Áááá eddig a fórumig eljutni.... luxus.... :( Olyan szinten elvagyunk havazva hogy eszméletlen.... ti utoléritek magatokat? Vagy hogy csináljátok??? Hogy főztök, mostok, vezettek háztartást, apukák dolgoznak, anyukák babáznak???? Nálunk a feje tetején áll minden.... :) De már nem is érdekel....

Olyan szinten elegem van hogy az eszméletlen.... Mi halljuk itt jobbról balról hogy ti már ilyen uhn voltatok, meg olyan hallás vizsgálaton meg így vírusok meg úgy.... hát nekünk itt semmi olyan... Azt már mondja a védőnő, hogy kéne egy kis tápszer kiegészítésképpen mert nem eszik eleget a gyerek... hát nem tudom én azért nem vagyok így vele... Kielemeztem a szopikat - munkahelyi ártalom:) -, szvsz semmi gond nincs ezzel bár összehasonlítási alapom nincs de aki 6hét alatt 28%-os hízásra aszonnnya kevés az hízzon kétszer annyit 6hét alatt... :P
Kép
anyust ismerni kell, ő eddig este9kor már a másik oldalára fordult rendszerint és én bárhogy veszem le a hátáról a háztartást és gyakorlatilag a gyereken kívül szinte semmi dolga,viszont szoptatni és aludni se tudok helyette, Zsófi meg általában este hisztizik.... 10-ig 11ig, nagyon rossz esetben akár éjfélig is.... sajnálom őket nagyon.... :( este szopókázna, de hát ha anyuka ráalszik a gyerekre mert olyan fáradt és észre se veszi hogy horkol, akkor valszeg nem sok teje lesz mert véleményem szerint ez ugyan olyan mint az emésztés, meg úgy amblok a szervezet.... alváskor lelassul.... Zsófi max azt a kevés cukrosat szopizhatja ki ami a ciciben van, a tápláló zsíros nem nagyon termelődik ilyenkor.... ezt mutatja a mérleg is....1óra szopi, 20g gyarapodás.... :(
Rota: nekünk azt mondta erről a védőnő, hogy egy hasfájásos fertőzésről van szó amit túl pumpálnak, mert ki kell dolgozni az árát.... ja meg hogy nem olyan tiszta az az oltás és egyéb fertőzések is lehetnek benne amik keményebbek mint a rota.... 1-2nap hasmenés miatt nem kéne annyit költeni felesleges oltásra....
Kullancs hujeség, mert a lánykort nem előzi meg az összes többit pedig nem kapja el a gyerek csak a felnőttek...
A bárányhimlő elleni meg nagyon odébb van még...
Kérdeztem UH, nem kell, az csak annak kell akinek a családjában volt valami ami indokolná....
Kérdem csípőszűrés, válasz ugyan az.... csak annak kell hamar akinek indokolt, különben ráér oltás után....
hallásvizsgálatról szó sem volt....
Ezeken a fórumokon meg hujeségek vannak...
Az ember nem elég hogy magát streszeli még a környezete is.... és akkor most szűrd le hogy mi az igazság, hol kellett volna már járjunk hol nem, mit hogy kellene és hogy nem kellene.... áááá nem értem én ezt....

Hogy ne csak sipákoljak itt, mindenkinek gratulálok :) bocs hogy nem vagyunk, de magunkat nem tudjuk utolérni.... dolgozni alig van időm, rohan a lakás, mosni még csak csak de vasalni már alig alig tudok, szerdán megyünk hathetes kontrollra... az is érdekes lesz.... fel akartuk fogadni a dokit hogy nála szüljünk, ő lebeszélt bennünket róla, sőt olyanokat mondott, hogy a hajam égnek állt, szülés után felhívtuk, hogy azért nem voltunk rendelésen, mert megszültünk... gratulált és nem értette, hogy miért nem szóltunk, azt hitte felfogadtuk..... asszony telefonnal kezében úgy nézett rám azt hittem valami baj van.... Komolyan mondom én nem értem a mai egészségügyet.... ráadásul ugye maszek nőgyogyónk van, illetve volt, ezért én nem fogok fizetni... maximálisan meg tudok érteni mindenkit aki otthon szül... Én félteném az asszonyt, de akinek van hozzá mersze hát mit nem mondjak,igaza is van....
hiába költöd a dokira inged gatyád, már pénzért sem kapni minőséget, a minőségi dokik már külföldön dolgoznak... :(

keksz.... huuuu na az van.... csokis.... reggelire.... tejcsivel.... :) de persze, azért próbálkozunk.... már ha azt annak lehet nevezni... :oops: :oops: :oops: szegény anyu kivan.... még mindig nem gyógyult meg.... :( úgyhogy általában apa kaparja a falat anyu meg görcsöl.... aztán bömbizni kezd a Zsófi és minden szép..... :wink: :) Mire jöhet a tesó addigra tuti rendbe lesz minden... remélem.... :) Addig meg majd vonyitva futnak apu elől a kutyák az utcában mikor apu jön hazafele :lol: , anyu meg elfelejti, hogy Zsófi végül is teleshopnak köszönhető vagy valami eltévedt gólyának.... :)
Viszont majd minden nap megyünk 2-3órát sétálni.... :) Voltunk szombaton vidéken nagyinál nőnapozni, vasárnap a széchényi hegyen meg a normafán berándulni, ma a gellért hegyet másztuk meg... :) szal a napi frisslevegő az meg van neki.... húsvétra meg kőtözünk vidékre remélem.... :)

Kép
Kép
zsofiapu

Halihó!

Szia Zsófiapu!
Először is, te halál jó fej vagy :D :D , és díjazom az őszinteségedet, ami a házban uralkodó káoszt illeti :-) :-)
Nálunk a következő a helyzet:
párom vállalkozó, kvázi ő osztja be a munkaidejét, ami általában nem azt jelenti, hogy napi 4 órában kimerül a meló, hanem hogy akár 12 órát is el tud tartani....
Szóval általában ő reggel később kezd, így sokszor porszívózással kezdi a napot, heti 1x kipucerájolja a fürdőt és a konyhát- hozzáteszem szeret takarítani - majd a reggeli porszívózás után elmegy dolgozni. Közben hazajön ebédelni, fél óra szieszta, majd visszamegy, este pedig ritkán ér haza fürdetésre.
Közben mi hármasban vagyunk itthon, Viki, Lilike és én. Vikit felmentettem az ovi alól, mondván, hogy hazahoz valami bacit. Erre fel, ovi nélkül is hányt-fosott (bocsánat a kifejezésért:-)), szóval tök jó volt. 4 napig az anyukám volt itt besegíteni, mert ráadásul én belázasodtam a mellemtől, így 1 napig szinte még felkelni sem bírtam.
Ugye apának dolgozni kellett, így maradt a mama, akinek szintén dolgoznia kellett volna, de ő egy kicsit rugalmasabban tudja beosztani a munkaidejét - szintén vállalkozó -, így ő volt az "áldozat".
Én a szülés óta nem nagyon takarítottam, a konyhát szoktam ebéd után rendbe tenni, illetve mosok - vagyis a gép mos én meg várom, hogy végezzen - majd teregetek, bepakolok és elindítom a mosogatógépet, majd ha végez kipakolok, de van úgy hogy csak 2 nap múlva... :oops: :)
A napirendünk az még nem igazán napirend, bár már kezd alakulni.
Vikike a nap felében féltékeny a tesóra, és mindig akkor megy kakilni, vagy akkor akar enni, inni, megkeresni valami ezer éve elő sem került játékot, amikor én éppen szoptatok, csakhogy addig is egy kicsit vele is foglalkozzak....
Lilike elég jó baba, mondhatnám alkalmazkodik az adott helyzethez, bár már ő is kezd egy kicsit "cigánykodni".
Éjjel az egyik felemen Vikike, másikon Lilike szunyókál, apa pedig a nappaliban a kanapén..:-)
Lilikét este 7-8 között fürdetjük, közben, vagy utána Vikike is megfürdik, majd öltöztetés, szoptatás, altatás.
Közben Viki be-be szaladgál, hogy "alszik már a tesó?" majd egy hatalmas cuppanós puszit ad neki, amitől persze felébred...
aztán távozik, mert hogy ő most tévét néz, de ha végeztem a tesóval, akkor meséljek neki és altassam el :-)
Van úgy, hogy szoptatás közben neki mesélek és beájulnak kb. egyidőben, de ez elég ritka.
Éjjel Lilike kétszer eszik, én is el szoktam közben aludni, de ő ugyanúgy megeszi az adagját és puff.
Tegnap este olyan mértékűt böfizett, hogy egy átmulatott szombat este után sem lehet ilyen mennyiséget kiadni :D
Folyt rólam a friss és az emésztett tejci, átöltözés, ágyneműcsere, mindez este 9-kor. Vikike ilyenkor persze ott segítkezik, ami inkább akadékoskodás, de muszáj, hogy fontosnak érezze magát, mert ha nem, akkor pityereg, hogy mi őt nem is szeretjük................. :shock:
Szóval program az van bőven :-)
Aztán reggel Lilike úgy 6 óra fele megébred, eszik és elfelejt elaludni. Kínlódik a böfitől, majd egyfolytában cicizni szeretne, amiről nagy nehezen tudom csak "lebeszélni".
Aztán ha elalszik, akkor 9-ig alszik kb., utána eszik ismét és sír, mert fáj a hasa. Na ilyenkor indíts sétálni, kb. 3-4 órát. Közben megállunk mamánál, ott szopi, aztán irány vissza a babakocsiba és alvás tovább. Közben anya társadalmi életet él, találkozik 12 idős nénivel, 3 kismamával, 5 gyermektelen volt osztálytárssal, stb. stb., akik mind megcsodálják a kis csöppséget, és így kb. 100 m-ként meg kell állni és ugyanazokat a válaszokat adni mindenkinek. :lol:
Szeretnék már eljutni a fodrászhoz, de még nem sikerült :-) mindegy, majd valamikor megejtjük :-)
Aztán séta után általában ölben alvás folyik, leteszem az ágyba, kb. 1 óra után felébred és innentől kezdve mindig enne.
Ennek az a végeredménye, hogy vagy böfizik oltári nagyokat, vagy kakil egyfolytában, vagy sírdogál, mert annyira teleette magát, hogy fájdogál a pocija.
De egyébként hangsúlyozom, hogy jó kisbaba, mert tényleg sokat alszik és nagyon jó evő is.
Ami a hízást illeti, mi 3,5 hetesek vagyunk, kerek 1 kg hízásnál tartunk. Mondjuk a tejmennyiség az annyi, hogy a szomszéd utcának is elég lenne, meg az evések száma is annyi, hogy nem csoda, hogy így hízunk.
Szerintem ez teljesen egyéni, nem kell az "okos" tanácsokkal és véleményekkel foglalkozni.

Most van az, hogy majd folytatom holnap, mert Lilike rázendített :-)

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

gyorsan válaszolok különben bunkó módon eltűnünk megint egy hétre.... :( :oops:

De édesek vagytok.... :) végig nevettük anyuval az egészet, felolvastam neki is.... :) Édes kis családi idill.... :) Köszi ez jól esett nekünk, bár anyu rögtön rávetette magát a 3,5 hetes és 1kilos hízásra mint rossz kiskutya a frissen kiteregetett lepedőre.... mondom neki hogy ne legyen zizi, próbálom lenyugizni, mert ha stresszeli magát félek annál rosszabb lesz... nyomom bele a szoptatós teát, minden nap rakás joghurt meg kefir.... leveske... nem tudom mit kellene csinálni.... 6hetesen most próbáltunk fejni megint a fejősnyavalyával de azzal semmi nem jön.... úgy jön a tejci ha kimasszírozza, de úgy is csak az a 15-20mili.... majd eljárok valami esőtáncot, vagy tartunk valami tejfakasztó bulit, hogy felengedjen egy kicsit és ne görcsöljön....
Köszönöm még egyszer, egy kis életet leheltél belénk! :)

És üdvözöljük az összes kismamát és az összes édes kis porontyot... Időnként tegyetek be képeket, mert ha olvasni és pláne írni nincs is időnk azért a képeket meg tudjuk nézegetni gyorsan.... :)

Kép
Kép
zsofiapu

Jaja, Vikci.... még neked akartam írni.... nem semmi.... gratulálok a kitartásodhoz.... én egész terhesség alatt azon izgultam, hogy anyus ne szenvedjen sokat és ne kelljen császárra hanem pikkpakk meglegyen a baba... be is mentem vele és végig próbáltam diktálni, hogy most lassan vesszük a levegőt, megnyugszunk, most nagy levegő, száj befog nem üvölt, nyom, nyom, lent, nyom, nyugi, nyugi, nyugi.... na így.... szal ahogy kell.... beengedtek a szobába 5:30kor 6:30kor kezembe vőt a pulya.... egyem szívét gyönyörűség.... :)
Én tényleg elköszönök, holnap anyut idekötözöm a gép elé, hogy egy kicsit nézze már meg mi van veletek.... :) neki is biztituti kell egy kis pletyi.... ;)

Kép
Kép
zsofiapu

ja még annyi lemaradt az általam megélt szülés leírásból, hogy örültem, hogy eredményes volt és pikkpakk meg jött Zsófi, különben anyus biztos jól megbubbolt volna, mert úgy diriganciálni azért nem semmi.... ilyen szituban.... aztán utólag azt mondta hogy nagyon nem emléxik szinte semmire.... :) na így törje magát az ember jányának férje..... :) Tényleg lelövöm magam........... :oops: :oops: bocsi...... :) :oops: :oops:
sziasztok
---
iiiiiiiiiiii
Utólag kívánok minden kis hölgynek- anyukának és kisbabának- boldog nőnapot!
Kép
Képemről lesül a bőr.... de ciki.... :(
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
zsofiapu

Sziasztok!

Hát nálunk is elég pörgős az élet.
Apa reggel 8-kor elmegy dolgozni, Barnust beviszi az oviba. Délben már nekem kell elhoznom. Apa meg csak este 8 felé jön haza. :(

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: