A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok Lányok!

Régen nem írtam, de az elsö hetek még kicsit döcögösen teltek. Most szerdán már 6 hetesek leszünk!
Most is úgy írok, hogy itt szopizik a karomban, és nagyon néz, hogy mit is csinálok voltaképpen Kép

Látom sok babóca született azóta, mindenkinek gratulálok, és jó egészséget kívánok! Kép

Lányok nagyon jónak tünnek a képek a pocaktaliról, tök jó, hogy így találkoztok!

A finisheseknek megy a drukk, a törpieknek jó gömbölyödést, és vigyázzatok magatokra!

Puszi,
Tündér és a majdnem 6 hetes Ilang
Tündér

Sziasztok Kismamik! Kép

Bogi!
Át tudom érezni amit érzel. Én is tutira éreztem, hogy most a két kiscsaj után jön az öcsike. És múlt hét kedden megkaptam a magzatvíz vizsgálatom eredményét, miszerint kromoszómaeltérést nem találtak (hál Istennek), és leány magzat ücsörög a pocimban. Először fel sem mertem hívni a férjemet, aki direkt a fiú miatt indította a projectet. És jó pár napba tellett, amig úgy ahogy ezt feldolgozta, de azóta is sóhajtozik, hogy Neki már nem lesz fia, és halomba fog állni a bugyi a lakásban. Eleinte borzalmas dolgokat mondogatott( Biztos nem fogja szeretni, nem is fürdeti, stb), de most már Ő találta ki a nevét, sőt ezerrel nekiállt szobát rendezni. Kifelé úgy tűnik kezd beletörődni, de végleg csak akkor fog szerintem, ha majd meglátja ill. már valami kontaktust ki tud alakítani Vele.
Én elég hamar feldolgoztam, és már nagyon várom Őt. Sőt a nagytesók kifejezetten örültek, hogy kislány lesz.
Bogi! Így, hogy látom, hogy egy anyának sem mindig egyszerű elfogadni, hogy nem az lesz amit várt, most még jobban megértem a férjemet.
Amúgy ne aggódj, meglátod, hogy ahogy halad az idő előre egyre jobban várod,hogy meglásd, és a végén már azt is elfelejted, hogy fiúra számítottál. Szoptatni pedig biztosan akarod és tudod is majd.

Amúgy én is voltam a múlt héten a Praxisban 4D-s UH-n. Hatalmas élmény volt, nagyon elégedett voltam mindennel. A doki először részletesen megvizsgálta a babát, utána jött a mozizás. Én mindenkinek csak ajánlani tudom a Praxist.

Lányok!
Hallom jól sikerült a tali, megnéztem a képeket is.
Bocs, hogy eddig nem jöttem, egy kis zűrzavar volt itthon, eztán rendszeresebb leszek.

Drukk az elején lévőknek!!!!!!

Kitty
(20+6)
kitty123

Sziasztok!

Kitty+Bogi!

Én igazán megértem, hogy (pláne több) kislány után az ember kisfiút szeretne (hogy az is legyen Kép ).
De hogy aggódni kelljen a férj reakciójától meg nyugtatgatni emiatt, nos, ...hmm közölném vele, hogy akkor tán csinált volna fiút, merthogy ez kizárólag rajta múlik, ámbátor nemdebár.
Középkori megnyilvánulásra középkori reagálás.
Ne haragudjatok, de én ezt így látom.

Minden jót, Fruzsi
cinderella

Sziasztok!

Ma voltam UH-n. Úgy ficánkolt a baba, hogy CRL-t nem is mértek. A BDP 42mm (ez vastaggal van szedve, de ott van mellette, hogy (34-48), úgyhogy gondolom normális. FL 28mm
Úgy láttuk minden rendben, és amikor csinálták róla a képet, felénk fordította az arcát. A férjem felfedezni vélt az UH-n egy kis pöcköt a gyermek lába között, hát ki tudja. Mostmár elbizonytalanodtam, hogy kislány lesz. Akkor sem kérdezem meg Kép.
Azért most megnyugodtam kicsit. Főleg attól, hogy láttam, hogy ficánkolt.

Puszi mindenkinek: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok Kismamik! Kép

Nyuszimanó,
remélem az én szekér drukkom érkezik legkésőbben! Kép Így aztán felhatalmazlak rá, hogy azt tégy vele, illetve arra használd, amire akarod! Kép

Fruzsi,
Köszi a szervezést! Nagy vagy (masni meg minden)! Kép

Ann,
Ezt meg hogy csináltad? Majdnem még előttem is hamarabb értél haza?! Kép A forók szupik lettek, kispapim irigykedett (Tietek nem? Kép), azt mondta, a következőn ő is ott akar lenni! Kép Hú ha a többi képet is meglátja, akkor otthon sem tudom tartani. Kép Kép Kép Ja a fogamban a töméseket kéretik nem megszámolgatni! Kép

Lányok,
Remélem kipihentétek a préntek fáradalmait! Kép Mit szólnátok hozzá, ha havi-kéthavi rendszerességgel taliznánk valahol???? Ja a pincérnéni megkérdezte tőlem, honnan gyűltünk össze ennyien kismamák. Azt hitte együtt járunk tornára. Kép

Manga,
mikor leszel benne a táblicskuban????????? Kép

Buborék, s akik nem tudtak eljönni: nagyon sajnálom Kép, remélem a következőn ott lesztek! Kép

Tündér,
Hogy telik az idő, már 6 hete!!! Örülök, hogy jól vagytok! Kép

Viktória,
Üdv köztünk és további kellemes pocakosodást kívánok! Kép

Ma nagyon front van, szerelemgombócom nem hajlandó nyugton maradni - izeg-mozog-forog!

Boróka 29+5
femõke

Jó reggelt mindenkinek!

Lenne pár kérdésem, ha nem gond.

1.) ez most lehet hogy nagyon hülye kérdés, de nem tudom. Ha a monitoron (uh) azt látom, hogy a baba feje jobbra van, akkor azt hogyan kell elképzelni, az én pocómban hogy helyezkedik el?
2.) mit csináljak a hányással? Eddig ha hánytam, akkor csak reggel, most meg 2 napja nap közben, sőt este, lefekvés előtt is rámjön és el kell mennem hányni. Persze nem szagra jön meg, hanem csak úgy. Már azt hittem, hogy múlik, erre most akkor tőr rám, amikor jólesik neki?
3.) nekem ARh- a vérem, mondták, hogy ellenanyag izét kell majd csináltatni. Nem tudjátok, hogy mikor kell az elsőt. Mert inkább odafigyelek, mint hogy kimaradjon.

Előre is köszönöm a válaszokat.

Eszty
eszty

Fruzsi!

Végül is teljesen mindegy, hogy kin múlik a dolog, azért szerintem legyen az férj, legyen az anya, fel kell dolgozni, hogy nem olyan nemű a baba, aminek várta. Amúgy mindenképp szeretni fogjuk. És drukkolunk, hogy minden rendben legyen és szép egészséges kislányunk szülessen.
(Bocs, hogy ezt kell írnom, de nem teljesen a férfi tehet a baba neméről, ugyanis a hüvely savasabb vagy lúgosabb kémhatása is befolyásolja. A lúgosabb a fiúknak, a savasabb a kislányoknak kedvez.)

Üdv: Kitty
kitty123

Sziasztok!

Victoria, a Söfiben Templom dokihoz járok, és az első babámat várom. Van egy Söfis topic is, szerintem nézz szét ott is, én sok hasznos dolgot tanultam a többiektől.

Bogi és Kitty, szerintem ne aggódjatok, biztos, hogy nagyon fogtok örülni a kislánynak is, és a végén semmi pénzért nem cserélnétek el egy fiúra. Kép

Eszty, az első kérdéseddel én is mindig gondban voltam, hogy akkor most hogy is van. Most sem tudom elmagyarázni. Kép Nekem 0- a vérem, amikor az első labor vizsgálatot kérte a doki, akkor kért vércsoport és ellenanyag meghatározást is.

Tünde
rtünde

sziasztok csajok!

nagyon jó volt a tali! mindenki nagyon helyes volt!

én próbáltam regisztálódni (közkívánatra Kép ), de nem engedett, aszongya válasszak csoportot. valaki mondja meg lécci, hogy mit kell ott csinálni? igazából csak annyi van ott, hogy "public". azt ixeljem?

bénabéni
ribizli

na beixeltem. bent vagyok!
ribizli

Sziasztok!

Ma majd összegyűjtöm erőm és képességem legjavát,és igenis felrakom a képeimet az albumba,bár tényleg komolyan gondoltam,hogy negírhatnátok,hogy kell,de ideje önálló felfedező útra indulni.

Viktória!

Én remélhetőleg febr.9 körül fogok szülni a Schöpf-Méreiben Szőnyinél,de lehet,hogy kicsit hamarabb /ikrek/

Eszty!

Ez az UH dolog nekem is elég bonyolult,de a férjem ragaszkodtt hozzá,hogy a doki "képezze" őt ki a témában,és szerintem ha Te is megkérdezed,laikusoknak /na nem nekem/ is érthető módon elmeséli mi hogy van.

Ribizli és Judit!

Falfestés témában komolyan érdekelne minden megoldás, ha az ismerősötök is nyitott ilyesmire,várok valami elérhetőséget! Köszike

Kellemes hétfőt mindenkinek! Fruzsi! Jusson a munkából holnapra is Kép

Kisbuksi /21 !!!!!/
kisbuksi

Sziasztok!

Viktória!
Üdv körünkben!Kép Gratulálok a babóhoz és boldog babavárást kívánok!

Bogi!
A lényeg, hogy jól fejlődik a babótok!Kép A nemével kapcsolatban pedig izgisebb, ha nem tudja előre az ember.

Annann!
Köszi a képeket, nagyon jók lettek! Látszik, hogy Fruzsi mindent beleadott, hogy megpróbálja elmagyarázni a masnit.Kép

Boróka!
Nem csodálom, hogy nagy feltűnést keltettünk a sok pocivalKép, nem sűrűn láthattak ennyi kismamit együtt.

Tünde!
Köszi! A képek nemrég készültek, azaz amikor még szép idő volt. Sajna a Kismanóról csak videófelvételünk van, így képet nem tudok feltenni.Kép

Tali: lányok amúgy meddig maradtatok?

Nyuszimanó!KépKépKép
Remélem Finno-ban is jött valami hidegfront, ami végre beindítja a Kismanótokat!Kép Örülök, hogy kicsit alábbhagyott a viszketésed.
Szülésindító DRUKKOKAT küldök, hátha épp most van szükséged rá!Kép

Pussz
Szilvi
sztigris

kisbuksi!

megkérdeztem a festő lányt, nagyon érdekli a dolog. ha jó a cím a profilodban, átküldöm az elérhetőségét, aztán beszéljétek meg a részleteket.

ribizli
ribizli

R.Tünde,
most szerdán megyek vérvételre, akkor majd megkérdezem, hogy ellenanyag vizsgálatot is csinálnak-e.

Kisbuksi,
azthiszem, hogy megfogadom a tanácsod és ha majd legközelebb megyek, akkor megkérdezem, hogy felül és kivül nézetből hogyan is képzeljem el. Kép

Kitty,
biztos, hogyha majd "élőben" látja majd a kislányát az apuka, akkor majd megenyhül és nem lesz semmi gond.

Nyuszimanó,
mizujs? Remélem már a kezedben tarthatod a babódat.

Eszty
eszty

Kitty!

Én az x és y kromoszómákra utaltam, az peiglen kizárólag a papa dolga, nem? Kép

Kisbuksi!
Ma már legalább fél órát dolgoztam, megerőltetni magamat azért mégsem kéne, nem?? Kép
Nagyon várom a képeidet!!!

Ribizli, gartulálok! Kép Páromnak meséltem a történetedet, jókat derültünk! Kép
That's life! Kép

BORÓKA, DRÁGÁM! Fénylő kacajod megörökítve az utókornak, de még itt cseng fülünkben! Csak nem képzeled, hogy azt nézegetjük: a bal hátsó hatos és a jobb felső négyes fogakban bizony amalgám tömés lapul..ó, dehogy! Kép Kép Kép (Megj.: amikor a képeket nézegettem, és megláttam a nevetős felvételedet, olyan jókedvem lett, eszembe jutott, mennyire röhögtünkKép Kép Hihihahaha).

A köv. találkában is benne vagyok, szerintem október végén lehetne egy másik! Vélemény??

Juditkám!
Hol vagy????? Képek???

Na, pusza, Fruzsi
cinderella

Sziasztok lányok!
Annyira sajnálom, hogy nem tudtam elmenni. Sajnos fél nyolcig voltam itt bent, utána szegény páromat riasztottam, hogy vigyen el innen, mert olyan fáradt voltam, hogy még hazamenni sem volt kedvem. De a képeket már megnéztem és nagyon helyesek vagytok rajta.
AnnAnn! Voltunk reggel CTG-n. Nagyon jó kis masina. Tíz percig ültünk és csak hallgattuk a kis maci szíve dobogását, néha nagyon-nagyokat dobbant, néha meg egész kis halk, finomakat, de a doki azt mondta ez a normális. Utána még volt egy gyors méhszáj ellenôrzés (teljesen zárt). Mostantól már minden héten kell menni ilyen vizsgálatra (CTG). Remélem veletek is minden rendben lesz. Te mikor mész az elsôre?
Mindenkinek szép napot
Buborék 35+5
Buborek

Sziasztok!

Koszonom szepen a szives fogadtatast es a nyakiredore vonatkozo valaszokat!
Megneztem en is a talin keszult kepeket. Lathatoan jol ereztetek magatokat. Hat nagyon irigykedem ratok! Kép

Eszty Kép
En is kiszurtam, hogy pont egyidosek vagyunk! Eredetileg nem vagyok db-i, a ferjem miatt koltoztem ide, plusz annak idejen ide jartam egyetemre. Sajnos a hanyasodra nem nagyon tudok valaszt adni, mert szerencsere en ettol megmenekultem.

Nyuszimano Kép
Allitolag a malnaleveltea serkentoleg hat a mehszaj nyilasara. A 36. het betoltese utan lehet inni, hogy konnyebbe tegye a szulest. A kispapival toltott romantikus este/ejszaka esetleg kozelebb hozhat a babahoz. Drukk, hogy minel elobb elinduljon! Gondoltad volna annak idejen, az elozmenyeid utan, hogy azt kivanod induljon mar be?

Victoria Kép
Udv itt, en is csak nemreg csatlakoztam!

Tunder Kép
Igy ismeretlenul is gratula a kicsi Ilanghoz!

Judit Kép
Koszi az invitalast a par hetesbe! Szoktam olvasgatni egyebkent. De ma toltottem be a 13. hetemet, igy lassan kilognek onnan. Kivancsi vagyok a te kepeidre is a talirol!

Szamoa 13+0
szamoa

Sziasztok
Olvastam (titeket), dolgoztam, most képeket pakolok a [color=#ff0000]re!!!!
Amint meg vagyok, intelligens formába is öltöm mondanivalómat Kép

bunkócska Jutika
holophernes

Eszty!

Nekem is ARH- a vércsopim. 3* kell a terhesség alatt az ellenanyagszűrést elvégezni (elején, közepén, végén).
Nekem 1*, a 10. héten nézték, azóta nem. A dokim azt mondja, nem is kell többször, mert ha az elején nem volt, akkor később sem lesz. Csak a szüléskor kell figyelni, hogy 4 órán belül beadják az oltást.
A második (vagy többedik) terhességnél viszont 3* kötelező, mert ott bármikor beindulhat az ellenanyagtermelés.

Tünde! Neked is csak 1* mérték? Mikor?

Boróka!
Igenis! Igyekszem bekerülni a táblázatba, és előre is bocsi a többiektől, akik 29. hét alatt vannak, hogy hátrébb fogom szorítani őket Kép

Manga
Manga

Manga!

Igen, eddig csak egyszer néztek ellenanyagot, kb 8-10 hét körül, már nem emlékszem pontosan. Én is úgy tudom, hogy 3x kell nézni.

Tünde
rtünde

Szamoa,
mi sokat szoktunk lemenni Debrecenbe, mert ott van férjecském nagymamája, testvérei és apukája. 10-e környékén is megyünk. Lassan Debrecent is nagyon jól fogom ismerni. KépKép
Jó neked, hogy nem van hányingeres. Remélem, hogy nekem is inkább múlóban van.
Egyébként hogy vannak a vizsgálataid? Neked ultrahang után mikor kell menned vérvételre?

Eszty 13+0
eszty

Manga,
Akkor lehet hogy most fogják majd először nézni szerdán, amikor megyek vérvételre. Legalábbis remélem! Ha nem, akkor ízekre pofozok valakit. KépKép

Eszty
eszty

Sikerültem regisztrálni! (na nem elsőre sikerült)

Manga
29+3
manga

Tünde!

És neked mit mondott az orvos, nézi még vagy nem? Első terhesség ugye? Hány hetes vagy?
Manga
manga

Eszty Kép
Egyszer akar minitalit is szervezhetunk magunknak, ha gondolod!
En a 10. heten voltam eloszor vedononel es a korzeti dokinal is. Persze elotte mar egy masik doki megallapitotta a babat! Szoval ekkor volt vervetel, vizeletvizsgalat. Talaltak egy kis cukrot a vizeletben, ezert a kovetkezo heten vissza kellett mennem ehgyomri vercukor vizsgalatra, ahol szerencsere minden rendben volt. 1 honap mulvara rendeltek vissza, vagyis ha minden igaz, akkor csutortokon megyek ismet a korzetihez. Aztan a 11. heten kerestem meg azt a dokit, akit kineztem magamnak szulesre, aki rogton elkuldott UH-ra, hogy minden rendben van-e. Vegul a 13. vagyis a mult heten voltam ismet UH-n (nyaki redo meres, stb.). Szoval, ugy erzem tul vagyok vizsgalva, mert igazabol semmi bajom. Egyszer-ketszer emelyegtem, de ennyi. Meg egy 2060 m magas hegy megmaszasat is be tudtam iktatni, kicsit elfaradtam, de nem utolsonak ertem fel es tok buszke voltam magamra!

Manga Kép
A tablazatba is jelentkeztel?
szamoa

Szia Manga!

Nekem ilyen szóba sem került a dokibácsinál!
Honnan tudom, hogy nézte-e? VAgy kell? VAgy mi van? Vagy?
H E L P !!

Pusssssssz, F.
cinderella

Kedves Szamoa!
Vissza a testtel! Micsoda dolog minitali álságos szervezkedésébe fogni!!!!! Kép
Majd szépen talizunk megint egy jó nagy pocakparty közepette!!! Kép Kép Kép
Nemhallottadhírét a jólsikerült előzőnek??

Na, pussz!

Fruzsi
cinderella

Manga!
Nem mondott semmit, de majd jövő héten megyek, akkor rákérdezek.
Bár elvileg a párom is 0-, szóval nincs gond, csak nem találtam róla még hivatalos papírt.

Tünde
rtünde

Manga!
Bocs, az előbb kihagytam. Igen, első terhesség, és 20 hetes vagyok.

Fruzsi!
Nézd meg a kiskönyvedbe, hogy a 4. oldalon be van-e írva valami a vércsoporthoz. Ha igen, akkor biztos nézték. Csak akkor kell ellenanyag vizsgálat, ha RH- vagy. Ha RH+, akkor nem kell ilyen.

Tünde
rtünde

Szamoa,
Én meg épp az ellenkeződ vagyok. Én eleve úgy voltam vele, hogy nem akartam korán menni dokihoz, mert ráérek. Így a 10. héten mentem, ahol kézzel megállapította a terhességet és elküldött a védőnőhöz. Ott felvették az adataimat és mondták, hogy 4 hét múlva várnak vissza. Bejelentkeztem a kórházi védőnőhöz, aki rögtön elküldött ultrahangra és vérvételre. Ultrahangom pénteken megvolt (nyaki redő nekem is 1 mm, méret 59 mm), a vérvételem meg szerdán lesz. Körzeténél még nem voltam, majd lehet hogy holnap elmegyek hozzá. A te babód mekkora?
Igen, jó ötlet, hogy találkozzunk.

Eszty
eszty

Fruzsi!

A vércsoportodat biztosan nézték az elején, úgy 8-10. hét körül. És valóban, az van amit Tünde mond, csak akkor kell a vizsgálat, ha a te vércsopid negatívos. Egyébként nem.

Tünde!
Mázli, mert ha a férjedé is negatívos, akkor semmi gond.
Manga

Szamoa! Jajám! Jelentkeztem a táblázatba isKép
manga

De Fruzsi! En a minitalit Debrecenben gondoltam, ha Eszty ugyis surun jar errefele. Nekem sajnos egyelore nem megoldhato a pesti tali, de ki tudja egyszer meg erre is ravesztek.

Eszty
A babo CRL-je 5,79 cm, a fejetol a talpaig kb. 7 cm. Ez mult szerdai adat, azota biztos nott. En sem gondoltam, hogy ilyen surun kell majd jarkalnom dokihoz.

Szamoa 13+0
szamoa

Tünde!
Na, ma fel is hívott az új védőnő, hogy mi van velem, mivel már 1 hónapja nem voltam nála. Tök jól esett, hogy érdeklődött.Kép A kislányommal nem igazán nézegettem, hogy mikor voltam utoljára a védőnőnél, mivel akkor a nővérem volt a védőnőm.Kép Ezek szerint havonta kell jelentkeznem nála...

Manga!
Ha jól látom a táblicskuban Doris és Mese is épp ma 29+3 naposak!Kép Ilyen még nem volt(kismamiságom alatt), hogy 3 kismami is egyidős!!!
Ja, a beelőzés részemről engedélyezve.KépKépKép

Pussz
Szilvi
23+3
sztigris

Bocs, Szamoa Kép
Csak, tudod, asszittem már egy köv.alkalom, ui. mi irtóra nagyon jól mulattunk!

Puszi, Fruzsi
cinderella

Sziasztok!
Isteni volt a pénteki pocaktali, de gondolom ezt már nagyon unjátok olvasni. Feltettem a képeket, tessék szíves lenni akkor nagyokat nevetni:
https://www.babanet.hu/album/main.php?own=1&album=975&page=1

Képzeljétek Lányok,
szombaton moziba készültem, és épp forró bodzateát csürcsölgettem az előtérben, mikor pocaklakóm megmozdult, pontosítok: MEGRÚGOTT!!! Nem lehetett összekeverni a mocorgással, meg cirógatásokkal, ez amolyan -férfias, hajrá Dávid Kép- rúgás volt! Állati izgatott voltam, azt sem tudom, mit láttam a moziban. Talán Zsazsa, AnnAnn pocaklakójától irigyelte el...

AnnAnn
biztosan csaltatok, nem is Hatvanban laktok, szerintem csak a Hatvani utcában (XXker). Más magyarázatot nem tudok elképzelni. Visszavontam, mielőtt megbántalak. Mert ugye aki ijedős (ld sárkány), az sértődékeny is KépKépKép

regisztrált Ribizli, Manga
Nagy taps Kép

Zsazsa
nem bossszankodj, a képek nem tudnak olyan jók lenni, mint az élő, Jól néztél ki, na! mail ment

Viktória
üdv köztünk, szívesen olvasnánk pár sort rólad. Honnan jössz, mennyi idős terhes vagy, meg mit csinálsz, vagy nem csinálsz. Szóval mi kiváncsian várunk!!

Kitty
Kép Mi történt otthon?? Vagy ne kérdezzem inkább?

Rbogi
én is hasonlónak nézek majd elébe, gondolom, mert olyan nagyon fiút várok.. Kép Ami a kilókat illeti, a pocaktali erre is jó volt,mert sokan nyugtatgattak, hogy mekkora egy marha az orvosom, és nem is vagyok kövér. D eezért köszke, újabb bíztatás jól jön. Ittam is gyorsan egy pudingból készült forró csokit (éljenek a kalóriák )Kép

Tündér
jó hallani felőletek, jó szopizást, meg hosssssszú éjszakákat kívánunk

Nyuszimanó
nem nagyon ajánlatos sokat sétafikálni, meg lépcsőzni. Mindennek eljön a maga ideje. Az a 9hónapot kibírtad várni, ezt a kicsit már féllábon is ki fogod tudni bírni! Még a végén azt fogja hinni, hogy nemlátod szívesen a pocakodban, pedig ez nem igaz! De azért drukkolok egy jó kis fronthatásnak, mert azt ugye szabad kívánni!! KépKépKép

Millió pusza nektek mára, még nem nagyon dolgoztam, illetve 11körülig csináltam vmit

Judit
holophernes

Ja és holnap megyek a nagy UHra, kérek megint egy hatalmas drukkot a Léna kontra Dávid téma eldöntséhez!!!
Kis Buksi, Boróka, Ribizli Mail ment

Judit
holophernes

eldöntséhez=eldöntéséhez
sorry
holophernes

Holophernes,
megy a drukk, hogy mostmár megmutassa magát a csöpség és megtudd, hogy Léna, vagy Dávid! Bár aki olyan nagyot tud rugni, az csak fiu lehet! KépKép

Eszty
eszty

Ezt délben írtam, remélem végre el is tudom küldeni ...

Ismét Sziasztok Kismamik! Kép

Ribizli,
A babatalin is akartam kérdezni, de mindig elnevettem (ill. elfeledtem) a dolgot. Aktuális még a munka? Múltkor nem jött át ám a telcsid. Kép Ha igen, akkor átküldöm a csajszi önéletét, nézd meg megfelelne-e vagy sem (lehet túlképzett). Kép

Kisbuksi,
Segítenék, de nem tudok. KépTalán a többiek! De ügyi vagy Te, meg fogod oldani eme nehéz problémát! Kép

Szilvi,
Lehet, de akkor is, nem vagyunk csodabogarak! - szerintem legalábbis Kép

Fruzsi,
Tévedés, mindkét oldalon ifi koromban átestem foghuzáson (sajnos). Így aztán minden stimmel, csak a szám nem. Kép Viszont a fogdokim azt javasolta, halasszuk az áttömést szüli utánra. Nem tom miért, Ő biztos tudja. :b
Annak viszont örülök, hogy 7pofás vigyorom megnevettetett ismét! Kép Kép Kép Okt. végi tali remek! Addig még növesztek kicsit a pocimon! Kép

Buborék,
Irigy vagyok a hallgatózás miatt! Kép

Judit,
A Te képeid is nagyon várjuk ám! Aztán majd eldöntjük, hogy Canon vagy Zenit. (vagy mi) Kép

Manga,
Ne aggódj, eljön még az ő idejük, mikor csak úgy könyörögnének, hogy ugyan jelentkezzen már be valaki eléjük, mert még akaródzna pocisnak lenni. Kép

Fruzsi,
Ne pánikolj, Neked is nézni fogja. Valszeg a köv. vérvizsgálatnál. Mert ugye minek hetente szúrkálgattatni szegény kismamit? Kép Ja és ez az "Rh negativitás" tudtommal csak a következő babók miatt szükséges elsősorban. Merthogy addig nem okoz gondot, míg a mama és a babó vére nem találkozik. És akkor is csak akkor, ha különbözik a mami és babó Rh-ja. De asszem ez mind szebben, precizebben (s főleg komolyabban) meg vagyon foglamazva az Rh-s topicban. Kép

Na pussz Borótól, akinek lassan letelik a mai munkaideje, s még semmit nem dolgozott, mert már csak 1 nap van hátra, s újba meg minek belefogni! Juhhééééééééééé!!!!!!!! Kép Kép Kép
femõke

Eszty Kép
Boróka
súgok: NIKON, mert hogy ugye Canon volt Kisbuksinál, AKI MÉG NEM TETTE FEL A KÉPEIT,és nálunk AnnAnn-nál, meg nálam Nikon márkájú gép volt. Szóval szerintem Nikon győz kilóra, bár gyereklétszámra kiegyenlített a verseny KépKépKép
holophernes

boróka!

közben felvettünk egy közepesen túlképzettet, úgyhogy pillanatnyilag nem aktuális a kérdés. bár ki tudja, meddig marad, ez a baj a túlképzettekkel, hogy nem akarnak titkárnősködni (meg tudom érteni, én se akarnék) és gyorsan le szoktak lépni.

fruzsi!

nekem úgy tűnt, ha nem szóltam volna a dokinak, hogy rh- vagyok, akkor nem is küldött volna el vércsoport vizsgálatra.

lányok!

hová érdemes menni 3D-s ultrahangra? és mikor? gondolom, hamarosan aktuális lesz nálunk is.

üdv: ribizli
ribizli

Ribizli
van 3D-s topic,olvass utána, ott a Hattyúház és a Praxis döntetlenen áll. Én a Hattyúra esküszöm, van aki azt szidja, ma meg pont a Praxist dícsérte valaki, amit meg korábban szidtak. Lutri. Pénzfeldobás, közlekedés, vagy egyéb logikus érvek...Kép
holophernes

Judit!

Megy a drukk Dávid vagy Léna rejtélyének megoldódásához!

Ami gépeink márkáját illeti ,egy Canonos soha nem jutna odáig /szándékosan nem a "süllyedni" igét használtam/, hogy ilyet hozzon fel érvnek : még nem raktam fel a képeket. A megfontoltság és az érdeklődés felcsigázása Canon-os tulajdonság,úgy látszik Kép De hála Neked,most már tudom,hogy Canon-os vagyok /péntek óta/,és egész más szemmel nézem azóta a világot. Mailt megkaptam, az oldal pedig nem semmi! köszi

Kisbuksi
kisbuksi

Judit!
Nagyon jók lettek a képeid, a képek alatti megjegyzésekkel pedig nagyon jól sikerült visszaadnod az ottani hangulatot!KépKépKép A kislányom szó szerint végig hahotázta a képeket, amíg a végére értem.Kép(mintha értette volna, miről is csevegtünk illetve nevetgéltünk)
DRUKK, hogy végre kiderüljön Léna vagy Dávid lakozik a pocidban!Kép

Fruzsi!
A képet látva, így már van némi fogalmam a masniról, de amilyen ügyetlen vagyok a végén még csomót kötök magamra.Kép

Az RH összeférhetetlenség: ahogy Boróka írta csak akkor okoz gondot, ha a baba és a mama vére találkozik. Normális esetben a vérek keveredése nem történhet meg, mivel a lepénynek 2 része van: anyai(ahol a lepény tapad) és magzati rész(ahol a köldökzsinór van). Az erek leágaznak hajszálerekké és egy "semleges" térben szépen leadják a babának fontos anyagokat, majd "átvándorolnak" a magzati hajszálerekbe és onnan a köldökzsinóron át a babához. Spec. a nővéremnél anyukám már a terhesség felénél szépen besárgult és kiderült, hogy nagyon magas az ellenanyagszintje, azaz valami oknál fogva mégis összekeveredett a 2 vér.(O+, A+, ilyen ok lehet ha pl. a lepény egy része leválik) Igaz itt nem az RH, hanem a fővércsoport összeférhetetlenség miatt sárgult be anyu és a nővéremen megszületése után azonnal vércserét kellett végrehajtani, mivel így(anya vérén keresztül) a saját vércsoportja ellenanyagát is megkapta, amibe jobb bele sem gondolni.Kép
Persze én nem vagyok szakmabeli, ezeket a nővérem mondta el némi latin kifejezésekkel vegyítve, amiket inkább megpróbáltam számomra is érthető nyelvre lefordítani.
Azon viszont ledöbbentem(bár nővérem példáján már értem), hogy ellenanyagot RH-tól függetlenül illene megnézni minden kismaminál...

Pussz
Szilvi
sztigris

judit!

megnéztem a 3Ds topikot, elég rémisztő, amit a sugárzással kapcsolatban írtál. teljesen elbizonytalanított, pedig már kezdtük rászánni magunkat.

különben holnap megyek dokihoz, nemtom fog-e nézegetni ultrahanggal, majd utána eldöntöm a 3D kérdést. lehet, hogy ha minden szépen látszik holnap, akkor nem borzoljuk a bébik idegeit további kutakodásokkal. ellenérv, hogy szeretném, ha végre mr. x is kezdené érezni az apaságot, és ehhez -gondoltam- a 3D felvétel részben hozzásegítené, minthogy eléggé vizuális típus.

üdv: ribizli
ribizli

Sziasztok Kép

Judit, tök jók a képek Kép Kép Kép (bár ezt már ott is mondtam) - nem is vagy bééééna!!! :oPPP
És mér is kéne megsértődnöm, jaaaa, tudom már Kép ... ha tudnád, hogy majdnem eltaláltad: Hatvanas utcában lakunk, nem Hatvaniban, de sajna 60ban :oP ... vigyázzá' ezzel a megsértődéssel, mert ma viszonylag rossz napom van és a végén még télleg bejön Kép Kép Kép
Egyébként gratula a nagy rúgáshoz!

Megjegyzés Nikon-Canon témában: ezt a gépet párszor majdnem földhoz vágtam Párizs városában (kb. 1 hónapos volt akkor), amikor szétsz@rta a kártyáját, rajta közel 300 képpel (gondolhatjátok!!!! Kép elvesztek... ), utána még1x megcsinálta ezt itthon egy totál másik kártyával... szépen a pénzt dobátuk ki az ablakon a kártyákra, a gép meg röhögött magában (a szerviz szerint jó). A lényeg, hogy azóta jó, de úgy kell vele bánni, mint egy hímes tojással - amig el nem mentette a képet rá se szabad nézni :oPPPP

Buborék, szomi vagyok, hogy nem ismerhettelek meg (már írtam, hogy a többiek miatt is, de Boborek a pocakpárom Kép ) Kép Képzeld, mi eléggé el nem ítélhető módon betöltött 37.en megyünk CTG-re. Azt se tom, hogy néz ki Kép Még 1,5 hét Kép Kép Kép (ez mind azért van, mert a dokinéni a csodakorongján úgy tologatta ki, hogy 36+7 az még csak 36... hiába mondtam neki, h sztem nem így van, szte úgy volt és nem akartam vitatkozni.

KisBuksikám,
az én albumomba még fér 12 kép, ha akarod átküldheted és felteszem (1 album = 4*12 kép). Egyébként sztem te is ki tudod találni az okos Buksiddal Kép , hogy mit kell tenni... Fotoalbumok, saját album, új album, kép feltöltése, cím, megjegyzés... és már fent is van Kép Menni fog Kép Borzolod itt a kedélyeket a várakoztatással Kép

Szilvi, nekem nem csináltak ellenanyag vizsgálatot... Jó 0 RH+ vagyok, de akor is! A védőnéni említett vmit, de aztán leszállt a témáról (még rég volt)... most akkor mi van?

Ribizli, Manga üdv a regisztráltak táborában! Kép

Victoria Kép !!!!

Na pussszantás:
Ann
annann

Sziasztok Kép

Judit, tök jók a képek Kép Kép Kép (bár ezt már ott is mondtam) - nem is vagy bééééna!!! :oPPP
És mér is kéne megsértődnöm, jaaaa, tudom már Kép ... ha tudnád, hogy majdnem eltaláltad: Hatvanas utcában lakunk, nem Hatvaniban, de sajna 60ban :oP ... vigyázzá' ezzel a megsértődéssel, mert ma viszonylag rossz napom van és a végén még télleg bejön
Egyébként gratula a nagy rúgáshoz!

Megjegyzés Nikon-Canon témában: ezt a gépet párszor majdnem földhoz vágtam Párizs városában (kb. 1 hónapos volt akkor), amikor szétsz@rta a kártyáját, rajta közel 300 képpel (gondolhatjátok!!!! Kép elvesztek... ), utána még1x megcsinálta ezt itthon egy totál másik kártyával... szépen a pénzt dobátuk ki az ablakon a kártyákra, a gép meg röhögött magában (a szerviz szerint jó). A lényeg, hogy azóta jó, de úgy kell vele bánni, mint egy hímes tojással - amig el nem mentette a képet rá se szabad nézni :oPPPP

Buborék, szomi vagyok, hogy nem ismerhettelek meg (már írtam, hogy a többiek miatt is, de Boborek a pocakpárom Kép ) Kép Képzeld, mi eléggé el nem ítélhető módon betöltött 37.en megyünk CTG-re. Azt se tom, hogy néz ki Kép Még 1,5 hét Kép Kép Kép (ez mind azért van, mert a dokinéni a csodakorongján úgy tologatta ki, hogy 36+7 az még csak 36... hiába mondtam neki, h sztem nem így van, szte úgy volt és nem akartam vitatkozni.

KisBuksikám,
az én albumomba még fér 12 kép, ha akarod átküldheted és felteszem (1 album = 4*12 kép). Egyébként sztem te is ki tudod találni az okos Buksiddal Kép , hogy mit kell tenni... Fotoalbumok, saját album, új album, kép feltöltése, cím, megjegyzés... és már fent is van Kép Menni fog Kép Borzolod itt a kedélyeket a várakoztatással

Szilvi, nekem nem csináltak ellenanyag vizsgálatot... Jó 0 RH+ vagyok, de akor is! A védőnéni említett vmit, de aztán leszállt a témáról (még rég volt)... most akkor mi van?

Ribizli, Manga üdv a regisztráltak táborában! Kép

Victoria !!!!

Na pussszantás:
Ann
annann

Judit!

Mi történt volna itthon. Apuci egy kicsit (kezdetben nagyon) ki volt bukva a hírtől, de mára azt hiszem rendben van. És még hol a szülés. Egyébként nem ez miatt nem tudtam jönni eddig. Most,hogy megkezdődött a suli a lányoknak, egyszer dolgozatra kell gyakoroltatni, egyszer rajzpályázatra kell alkotni, és persze ott kell lennem, hogy hogyan, mi legyen, mivel készítsék. Szóval mozgalmasabbak a hétköznapok. Meg már készülvén a picire Apuka nekilátott szobatervezni, a nagylányok szobáját szétválasztjuk(Ők akarják),stb. A pici bútorait méregettük, stb.
Ne aggódj, akkora zűrök nincsenek. De ari vagy, hogy kérdezted.

Kitty
kitty123

Judit!

Ja, és holnap jelentsd a Dávid-Léna rejtély megoldását!

Kitty
kitty123

Kisbuksi
Eszem ágában nem volt komolyan sértegetni téged, ez amolyan kerítésoldali kutyavicsorgás. Tudod, akik ha vége a kerítésnek, akkor farkcsóválva üdvözlik egymást. A gép nem az enyém, hanem a kispapié, aki utólag tudta csak meg, hogy lenyúltam az estére. De jó fej volt, mert mondta, h legalább vki használja a családban. Ami a mailt illeti, elfelejtettemmondani, hogy óvatosan keresgélj. A lényeg, hogy nem horror a pasas, azt fest amit kérnek, és oda, ahová kérik, a többi nem őt jellemzi.. Kép (a kiváncsiskodók kedvéért elárulom, hogy átküldtem Kisbuksinak a falfestő linkjét, aki néha bőrre is fest ezt-azt)
Képeidet én is szívesen beteszem a Pocaktali 2003.09.26 albumba!

Ribizli
kérdezz rá te is a dokidnál Rh ügyben és 3D ügyben is, az a biztos Kép

Kitty
nagy adag kitartást! legközelebb megnevettetünk téged is a talin, és apucira maradnak -reméljük akkor a legjobb formájukat hozzák majd- a lányok KépKép

Boró
Holnapra vigyél gyerekpezsit...Kép

AnnAnn
Fotóstársam, igazán nem kellett volna magunkat fényezni, de ami jár az jár (Kép): Kép

Millió pusza mindenkinek, ami még nem röhögte szét magát ebben a randa időben. Fruzsikánk meg úgy fest, hogy vagy INTIMTORNÁN van, vagy megunta a várakozást, de már nem méltatlankodik a képek miatt. Neki és minden távollévőnek pusza,
Fronthatást csak külön kérésre küldök, szerdán jelentkezem, holnapra tudjátok DRUKK

a XXI. sz.i boszi, alias Holophernes
holophernes

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: