Reklámokról: nekem az megy az agyamra, amikor a rágót kettesével tömik a szájukba. Az én egyik fiamnál be is jött a számításuk: tömi magát, mint a libát. Mondok: miért kettőt? mert a reklámban is így van! (ide jönne a dühösi, amit még mindig nem tudok csinálni) Miután évek óta háborgok azon, amit látok...
Juli,
igazad van, két gyerek akkor is több, mint egy, ha történetesen a második pici. De kevesebb, mintha már a második se egészen az. Karleszorítás-fenékrecsapás kérdése: ezért írtam azt, hogy csak kézzel! Akkor éppúgy érzed, fájt-e és mennyire, mint a karleszorításnál. Nem látok lényegi különbséget. Már csak azért se, mert alkalmaztam mindkettőt: szerintem a karleszorítós volt a rosszabb a gyereknek, mert tovább tartott, és én is kicsit olyan "spanyolcsizmásnak" éreztem a dolgot. De szükség volt rá sajnos, mert - hazug világ - itt Ausztriában nem oldhattam meg az észheztérítést egy sima popsincsapással. Ezt nem látják, így ez ezért nekik humánusabb.
Ja, és láttam laposkúszó gyereket, az én első fiamat: ha valamitől a falra mászok, ez a gyáva összerándulása! Ez engem igazán pofonra ingerel! És azért, mert valójában olyan kevésszer bántottam, hogy semmi oka rá! Hidd el, hogy ez is olyan "embere válogatja": vannak, akik a semmitől is összerándulnak, mások meg nekiszegülnek: ide lőjetek! (Itt jelzem, hasonló esetért egyszer, a kocsiban ülve akartam meglegyinteni Danit, és úgy kiugrott a vállam, hogy hónapokig nem tudtam megemelni a karomat, pedig nem is sikerült - látjátok, Isten nem ver bottal! Azóta is ezen röhögünk a fiammal
) Klára,
az én kisfiam úgy 5-6 hónapos korától sajnos ugyanígy reagált, ha ott voltak a testvérei szopi közben! Mivel azonban nálunk ritkán adódik olyan helyzet, hogy ne legyen ott legalább egy testvére, a szopi néhány hét alatt teljesen elmaradt.
Pocok,
nagyon egyetértek: legjobb, ha nincs otthon semmi nasi! Ugyan nálunk is úgy van, mint Juliéknál, hogy Apa is igényli a csokikát (meg bizonyos dolgoknak én sem tudok ellenállni), de mától nekünk is le kell róla mondanunk a szent cél érdekében.
Kíváncsi

Én nem szégyenlem bevallani, hogy amikor már vagy másfél hete nem aludtam és nappal is nyűglődött a gyerkőc a rágó fogai miatt (2 jött egyszerre) és én olyan kész voltam, hogy majdnem eljárt a kezem amikor a pelenkázóról akart levergőndi, mert a pelenkázás is fájdalmas, meg háton feküdni is... Na akkor én elrohantam egy pszihológushoz, hogy még véletlenül se legyen baj ebből. A gyerek megúszta, a fogacskák kijöttek, anyuci kialudta magát és végre az anyagi helyzetünk is rendeződni látszik. Szóval most minden rendben és okosabb lettem és türelmesebb. Most is nehéz helyzet van, mert beteg, lázas, megy a hasa, szóval tiszta nyűgös.