A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Jó reggelt!

Hörcsög nagyon boldog szülinapot!! Kép

Emma,Máté boldog hófordulót!!!
Kép

Heni!Péterke nagyon édes,milyen szupi hintája van!!

Regi,akkor hajrá fogyókúra!!Még jó,hogy nincs nagy baj!!

Dettyk!Én pont így voltam vele egyik nap,hogy már fájt a fejem a sok sikítástól :? :lol:

Bongyi!Jobbulást nektek!!Remélem nincs nagy vész!!

Móni!Nem semmi Grétá cica :shock: ,nagyon ügyi,ha mégegyszer sikerül akkor kérünk róla képet is!! :D

KépKép
juba

Jó reggelt!

Rebeka ma éjszaka sem aludt, VikDannak meg visszajött a köhögésre. Úgy néz ki ez az orvos sem tud többet mondani!
A vérkép rutin része negatív, még várjuk az immunteszt és az allergiateszt eredményét!

Heni: a kisbaba egyszerre sok játékkal nem tud mit kezdeni. Ha el van halmozva azt sem tudja mihez nyúljon, állandóan ingerek érik. Ha csak 1-2 játék van körülötte, azokat kiismeri és érdemben tud játszani velük. És ha már megunta, akkor jöhet az újítás. 1-2 hét múlva meg a régi játéknak is úgy örül, mintha új lenne! :D
Szerintem...

Kép
Kép
timi26

Hello Lányok,

nagy örömömre szolgál bejelenteni, h 2 hónap nyüglődés, szenvedés, éjszakai nem alvás után ma reggelre végre áttört az a jobb 1-es!!!

És ugye a történetnek itt nincs vége... :cry: :wink:

most pedig visszaolvasok...

silka

p.s.: bár annyira nem nagy szám ez a fogacska, mert már szinte majd' mindenkinek kibújt, de nekem nagyon nagy boldogságot okozott (megkönnyezetem Lmóni :lol: ), mert azon pár baba közé tartozunk, akik a legjobban megszenvedtek vele..
silka

Granda,
sok-sok kitartást kívánok Nektek, hogy bírjátok a nappaliba való bezsufizást! Milyen erdőben mászkáltatok? A mókus az egyik legaranyosabb állatka a világon. :lol: :lol:

Hörcsög,
boldog születésnapot!

Emmának,
Máténak
boldog hófordulót!

Bongyi,
gyógyítsd meg gyorsan a gyerkőcöket sok-sok szeretettel!

silka
silka

Silka! Minden fogacsak nagy szám!!!! :wink: Gratu!!! :D
Szelinek sincsen még!!! 8)

Kép

Kép
regcsiken14

Timi26! Remélem, ha itt lesz a tavasz, minden baj elmúlik!!! Jobbulást!!! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Timi26!Az nagyon jó,hogy a vérképpel minden oké!!Akkor lehet tényleg valami allergia lesz...
Rebeka miért nem aludt,még mindig nem sikerül kikeverednie ebből a hányós nyavajából?Szegénykém!

Silka!Gratulálok!!Ez igen is nagy dolog!!Sok babának nincs még fogacskája(nekünk sincs) És ez természetes,hogy minden"apró"dolgnak ennyire örülünk velük kapcsolatba.

KépKép
juba

Sziasztok!

Mindenkinek Kép

Emmának és Máténak Boldog hófordulót!
Kép

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Detti!
Én is azt hittem ,hogy csak átmeneti
de még mindíg szokott csak úgy sikongatni,
persze mi meg jól kinevetjük. :D

Gratulálok a fogacskákhoz Lizinek és Lindának!

Megyünk pénzt költeni késöbb jövök.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Hörcsög Isten éltessen sokáig!
Kép

Emma, Máté nagyon boldog hófordulót!
Kép

Timi26: Szegény Rebeka, akkor gondolom Te sem sokat aludhattál. :cry: Mikorra lesz meg a többi teszt?

Silka: Gratula az első fogacskához! Igenis nagy dolog! :wink: Még nekünk sincs kint egy sem, és ma hajnalban megint felébresztette ez a csúnya fogfájás. :(

KépKépKépKép
meryke

Sziasztok,

Hörcsög, nagyon boldog születésnapot!
Emma, Máté boldog hófordulót!

Irina, gyógyulást és kitartást!
A képek szuperek, a fogaknak gratulálok!

Regi, meg lesz az a fogyás, rendbe jössz, csak akarni kell, én is neki kezdtem 3 napja, de nehezen megy, meg ugye mi csak szopizunk, így csak az édességet és a kenyeret iktattam ki, de ez is nagyon nehéz, én annyira szeretem az édességet!!!!!

Hú annyi dolgom van mielőtt felébred, de gyorsan leírom, a tegnap érdekes volt.

Lányok, hát tegnap a barátnőm amit a 7 hetes kislánykájával művel, szóval szerintem így tönkre fog menni a házassága és hát a gyereknek sem lesz jó.
Dióhéjban: 7 hetes múl a kislány, igaz betegséggel kezdődött, de már jól van, begyulladt a köldöke és a lusta szopi miatt kicsit besűrűsödött a vére. De ennek már 5 hete. Még nem voltak levegőzni, erkényük nincs. A férje szülei még nem is láthatták. A férjének nem adja oda, mert bukós és baja lesz. A féjre mindig mindent rosszul csinál. Szopizik a baba, leteszi, kicsit nyűszög, kiveszi leteszi a pelenkázóra és nézi, ahogy alszik, ott áll felette 1/2 órát. Persze így ő is kivan, és a baba sem tud pihenni. A baba lusta szopizni, így cumisüvegből kapja abból megeszi.
De ez mindegy is, a lényeg, hogy ott áll egész nap felette. Teljesen kizár mindenkit. Persze a baba gyönyörű, édes, meg is foghattam, nagy szó.

No megyek

Kép
Kép
nektarin

Nektarin! Én meg mindentől hízok... hiába nem vagyok édesszájú... De talán most elégg megijedtem, hogy visszafogjam magam... :roll:

Barátnőd: Jaj! :shock: Valakinek el kéne vele beszélgetni!!! De olyannak, akire hallgat is!!! :?

Irina! Ádi sebe kitisztul, Ádi sebe kitisztul, Ádi sebe kitisztul...!!!!! ++++++++++

Kép

Kép
regcsiken14

Halihó!

No, van félórám! :lol:

Annyit írtatok, hogy nem tudok mindenkire külön reagálni.
Irina, Bongyi, Timi: mielőbbi gyógyulást kívánok, illetve sok erőt Nektek. Legyen már végre vége!!!!!

Gratulálok a fogacskákhoz, az üléshez!

Hörcsög! Isten éltessen!
Kép
Emma, Máté! Boldogságos hófordulót!
Kép

Tegnap voltam az én tündéri dokibácsimnál. Tul.képpen mindent rendben talált, a cit. eredménye majd később lesz meg. Nagy reményeim nincsenek, de hátha neg. lesz.

Nagyon aranyos volt a dottore, mint mindig. Jól elbeszélgettünk a kicsiről, teljesen el volt hűlve, hogy mekkore már. Előre megbeszéltem vele, hogy én legyek az első. Képzelhetitek, a többi várakozó beteg hogyan nézett rám. :oops: De most manóka miatt nem tehetem meg, hogy több órát várok. Ez van.

No, most ennyit.
dmaggie

Maggie!!! ++++ , vagy inkább ------------ :wink: :lol:
TEgnap én is protekcióval mentem az ortopédiára :oops: , így is egy órát vártam... Szerencsére nem szólt be senki... 8)

Kép

Kép
regcsiken14

Szeli akkorát alszik, hogy mingyá' felébresztem... :shock: (fél 8 óta).

Ti tudjátok, hogy milyen a fizikoterápia??? :?:

Kép

Kép
regcsiken14

Nektarin,
ez borzasztó! Sajnos az a baj, h ezek az emberek nem fogadnak el jó tanácsokat.

7végén hallottam én is 1 sztorit:
Apuka és anyuka hiper szuper menedzserek, top vezetők. 30-as éveikben járnak és megszületett az első babájuk. Anyuka több 10 embert vezet, így meggyőződése, h a babájával is elbánik egyedül, nincs szüksége tanácsra. De vhol azt olvasta/hallotta (hol?), h 3 hónapos koráig NEM SZABAD a babákat büfiztetni, mert az megárt nekik. És tényleg nem büfiztette szegény kis drágát. Így persze mostanra refluxos lett.
Anyukája és anyósa hiába próbált tanácsokat adni, nem fogadta el, mondván ő szuper vezető és döntéshozó... :roll: :roll:

silka
silka

Horcsog: BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

Máténak és Emmának BOLDOG HÓFORDULÓT!!!

Irina: szegénykéim!!! Nem tudok mit mondani, csak szorítok hogy mihamarabb túllegyetek rajta!!!

Gremese: anyukád révén tudsz nekem tanácsot adni???
Mivel itt a dokik nem tulajdonítanak jelentőséget VikDan állandó hörgésének meg sípolásának!
Szóval a tüdőröntgen szerint a tüdeje tiszta, valószínűleg (ezt én gondolom) a légcsövében lehet a baj! Szerinted/tek nem vigyem el fül-orr-gégészhez??? Hátha ő meg tudná mondani mi a baj!
Már csak tippelgetek, egyedül maradtam! Pedig nagyon ki szeretném deríteni, hogy mi a baj, mert szerintem egyáltalán nem egészséges, hogy egy kisbaba születésétől fogva meg legyen fázva! (Orrából sok váladék jön ki még ha szelel akkor is. Most Ambroxol köptetőt kap és Ventolin inhalálót. De nem sokat segít. És túl vagyunk már 4! antibiotikum kúrán)
Megkérdeznéd anyukádat???
Köszi...

Kép
Kép
timi26

Regi: úgy tudom valami gyógytorna féle...de lehet, hogy nem...

Kép
Kép
timi26

Maggie!Ha mindent rendben talált akkor az nagyon jó!!!!!!

Nektarin!Miért csinálja ezt a barátnőd?Szerintem jobban járna ha engedné a férjének is ,hogy foglalkozzon a gyerekkel hisz az övé is nembeszélve arról,hogy az ő válláról is levenne némi terhet.És esetleg tudna kicsit pihenni!!

KépKép
juba

Regi,
írtam Neked 1 üzit.

silka
silka

Regi: Nekem a talpamban lévő inszalag volt begyulladva és akkor jártam iontoforézisre, ami egy fizikoterápiás eljárás. Elektromos árammal juttaták be a gyógyszert. Ilyen kis csipkedő, bizsergető érzés volt.

KépKépKépKép
meryke

Silka!Ezt jól megcsinálta!!!Alig cseszett ki a gyerekével!És most így utólag azért már belátja,hogy hibázott??

KépKép
juba

Silka, ez borzasztó, hogy mennyire konok emberek vannak, persze, tudom, hogy küldönbözőek vagyunk, és sok minden befolyásolja az embert, de hát akkor is, legalább az Anyukájára vagy a gyerekorvosára hallgasson az ember valamilyen szinten.

A barátnőmre egyszerűen senki sem hat, az Anyukája pedig még mindig ott van a másfél szobába és erősíti a bocsánat, de hülyeségében.

Kép
Kép
nektarin

Regi!
cssak gyors mert kicsit veszekszik Bálint :)
a fizoterépia egyik része a fizikoterápia. vszínű áramos kezelést írt fel a doki,amik tünetmentessé fogjkák tenni a térded fájdalmait :)(egyik szakmám :) )

KépKép
viranka

de jó... :shock:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Kaptunk egy ismerősünktől egy levelet. Nagyon érdekes dolgokat írnak le benne,így gondoltam elküldöm a gmailre. :)
varga tünde

Sziasztok!

Hörcsög boldog szülinapot!!!!
Hófordulós babáknak nagy puszi!Silka gratula a fogacskához!

Képzeljétek,Zéti este 9-től reggel 5-ig aludt! :shock: :D Csak így is maradna!Viszont 5-től alig akart aludni,de ugye semmi nem lehet tökéletes...

Megyek és benézek a g-mailre. :wink: Elkezdtem készíteni Zétiről felvételeket,majd szeretném én is felrakni.

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Hörcsög!
Boldog szülinapot :)

Emma,Máté
boldogságosat :)

Silka!
éljen az első fog :) nekünk sincs még :)
a kép igen egy lakásban készült 2005ben :) Míra volt kb.9-10 hónapos :)

Regi!
azért nem olyan szörnyűek ezek a kezelések :) s tényleg segítenek vmennyit :wink:

Timi!gyógyuljatok

már felkelt :( pusz

KépKép
viranka

Hörcsög Boldog Szülinapot!
Máté boldog Hófordulót!
Lizinek gratula a fogacskához!

megyek vasalni.

KépKép
kaqk
Debrecen

Horcsog

Kép

Máté & Emma

Kép

Silka
Nektarin
Döbbenetes, amit írtok! Ezért kell babanetezni, hogy ilyen súlyos hibákat az ember ne kövessen el :lol: :lol:

Silka
A Káposztásmegeyer II. melletti Farkaserdőben laknak a mókusok :D

Regi
Azért ez jó a rosszban :wink: :D

Viranka
Mik ki nem derülnek Rólad :D

Bongyi
Nektek is jobbulást!

Kép
granda

Viranka! És ott van Míra is? Nem tudom jó minőségben felnagyítani :( Esetleg ott közétájt szőke fürtökkel???? tipp... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Egy kisebb birkózás árán sikerült a 2 alsó fogacskát lefényképeznem :D :D (A harmadik fog felül jött ki):
Kép

Kitartást Mindenkinek, akinek ez van soron!!!!

Kép
granda

Sziasztok!

Lányok totál ki vagyok bukva. Grétacica úgy döntött, hogy éjszaka is keveset alszik :( Felébredt 3, 4, 5 és 1/2 7-kor. :shock: Én fél 11-kor feküdtem le de 1-kor felébredtem valami miatt és nem tudtam visszaaludni. Mire sikerült volna Cica kezdte a műsort :( és annak ellenére, hogy kevesebbet aludt éjjel, egyszerűen nem hajlandó 10 percnél többet aludni egyszerre nappal. Én erősen zombi kinézettel küzdök. Ráadásul már összevesztem MÁK-al illetve a TB-vel. Ma fel se kellett volna ébredni :( Ez a nap kész katasztrófa és hol van még az este.
Apa is hívott, túlóráznak és csak későn várható :cry:

Bocs az offért

KépKép
Kép Kép
l.móni

Granda! Én ott látom a többit is az íny alatt! :D Szelinek is olyan középen!!! Kíváncsi vagyok, mikor tör elő!!! :D

Móni! Nem lehet, hogy ott is fog :roll: (én most minden babánál fogzási problémát látok... :shock: :? :lol: )

Kép

Kép
regcsiken14

Máté&Emma boldog Hófordulót!

Heni
KépKép
heni81

Köszi csajok Emma nevében.
Megyek vasaloktovább, aztán jöhet a takarítás első részlet! Emma alszik. Jó kislány!
Ma eszik először krumplit. ti magában adtátok vagy almával??????????????????????????????????????????????????????

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok

Silka: Gratulálok a fogacskákhoz.Nekünk sincs még.

Emma,Máté Boldog hófordulót!

Megjártuk a szemészetet 8:00 kor érkeztünk 10:30 kor távoztunk.Sényi dokinő is ott volt csak mielőtt rohant műteni rápillantot Petrusra és hogy mindenképp várjuk meg míg visszajön a műtőből és megakarja nézni tágítócsepp után.Addig egy másik dokinő foglalkozott velünk.
Szivárványhártya colombája van.És ezáltal körte alakú a pupillája.Megnézték jó alaposan hogy máshol nincs e ez a colmoba mert ez állítólag a szemünk hátulján is lehet ha jól értelmeztem.De hála az égnek nincs visszaért a dokinő ő nézte azt meg és minden ép csak itt elől van ez a colomba.És 1 évesen kontroll és akkor eldöntik kell e szemüveg mert ez tompíthatja a látását is.
Tudja valaki ez mit jelent:
-0,5+0,5 68'
-0,25+0,75 164'
Ezt akkor írták rá mikor vmi műszerrel a távolságát nézte a két szemének.

Viranka,Regi: Megérkezett???

Kép

Kép
agica1126

Kaqk almával, magában nem ette meg :(

Heni
KépKép
heni81

Regi!
Igen ott van Míra is,de nem talált :) Míra az aki vkinek levette a cipőt a lábáról és azt fogja :) meg az utolsó képen épp el akar menni :) kék kantárosgatyóban :)
Birkáim jól vannak :) a legöregebb már dolgozik,de jó is h. nincs itthon :) Bálint meg viszonylag jól tűri :)

Móni!
:evil: :evil: pedig még péntek 13-a sincs :) ha Gréticica alszik feküdj le Te is kicsit pihenni :)

Ágica!
igen ma megérkezett :) köszönöm szépen :) meghálálom :)
google-ba ha rákeresel nem dob ki vmi magyarázatot?

Granda!
jaj de édes fogacskák :) olyan aranyosak ilyenkor mikor alig van foguk és mosolyognak :)
egy időben gyógytornász szerettem volna lenni,csak ruhaipari szk-ből érdekes lett volna oda felvételizni :) aztán elvégeztem ezt,egy "kedves" gyógytornász tanárom elvette a kedvem ettől a szakmától :(
Az Oxigén meg jó hely,egyszer voltunk ott barátnőmmel+gyerekekkel(közelben laknak) s tök jó volt :) utána Ő rendszeresen járt oda

Irina
+++++++++++++++ neked mennyi ideig tartott míg begyógyult a sebed?Anyukád emlékszik még rá?

KépKép
viranka

Nem colomba én hülye hanem Coloboma.
Viranka megtaláltam.
Megmutatom érdekességként ha érdekel valakit. :D
Szivárványhártya fejlődési rendellenessége
Orvosi név:
Coloboma iridis
BNO kód:
Q13
A betegség lényege:
A szem fejlődése során a szivárványhártya nem záródik megfelelően és rajta hasadék figyelhető meg.
A betegség oka:
A fejlődési rendellenesség családban halmozottan jelentkezhet, de van, amikor egyik rokon sem érintett. Gyakori más fejlődési rendellenességekkel való megjelenése. Kromoszóma rendellenességeket is kísérhet. Vírusfertőzések is létrehozhatják az elváltozást. A terhesség alatt szedett gyógyszerek és LSD függőség is okozhatják.
A betegség tünetei:
A fejlődés során az enyhébb esetekben csak a szem szivárványhártyáján, annak is csak a belső részén, súlyosabb esetekben az ideghártyán és a látóidegfőn is hiány jelentkezik. A szivárványhártyán ez az elváltozás a belső- alsó részen alakul ki. A szembogár körte alakú lehet, a szaruhártyán általában nem található elváltozás. A látás az elváltozás súlyosságával arányosan csökken.
Elvégezhető vizsgálatok:
Az orvos a kórtörténet felvétele és a betegvizsgálat mellett szemészeti vizsgálatot végeztet.
A betegség várható kezelése:
Az elváltozás gyógyítására nincs mód. Ha jelentkezik valamilyen panasz, akkor azt tünetileg kell gyógyítani.
Javaslatok:
Ha panaszok nem jelentkeznek, akkor is szükséges a beteg lelki támogatása, mert főleg serdülő korban komoly lelki problémát okozhat az elváltozás.
A betegség várható lefolyása:
A betegséggel együtt kell élni. A kialakult elváltozás nem súlyosbodik az idő előrehaladtával

Kép

Kép
agica1126

Úgye írja hogy gyógyszer szedés a terhesség alatt én szedtem gyógyót a vesekövemre meg a vesegyulladásomra a 25.héten jött elő.Egy kicsit elgondolkodtam..Antibiotikum volt de persze direkt megkérdeztem a dokit hogy nem e lesz baj a babának.( Nem a nődokimat) az akkor ottani ügyeletes urológust a Honvéd kórházban aki foglalkozott velem.Ott se vártam sokat a fájdalmakkal csupán 7 órát! :shock: és a sügősségin vagyis igy hívják magukat :shock:

Ne haragudjatok kicsit sok voltam de nagyon megvisel ez most.

Ági

Kép

Kép
agica1126

na megvolt. almát krumplival pároltam, alul fő a víz, felette a krumpli+alma, majd turmix tápszerrel+vizzel. Nekem ízlett. neki is, evett is egy jó pár kanállal. Többet csináltam. Meddig tartható hűtőben? fagyasztani kell???

KépKép
kaqk
Debrecen

Épp csak megeszi és jön a rotttyyyy. gyümi, zöldség után. nektek is?? mármint a ti babótoknak is??

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk: én amit tápszerrel higítok nem szoktam tárolni...sose lehet tudni...
Amibe nincs tápszer azt is csak egy napig. Ált. két napra főzök!
Fagyasztani nem szoktam a kész kaját, inkább tartok itthon bébiételt, ha nincs időm főzni.

Kép
Kép
timi26

Kaqk: lehet, hogy még nem bírja a szervezete feldolgozni. VikDannak csak most megy át a rendes kaja, de mi hasmenéses hányásos vírus után vagyunk. Még nem bírja a gyomrocskája a főzit meg a gyünit! :(

Kép
Kép
timi26

Hello Lányok,

Viranka, én is másik babára tippeltem :lol: Bár, így utólag tényleg egyértelmű. Míra tiszta Bálint. Vagy Bálint tiszta Míra? :lol:

Granda, nagyon szépek a fogacskák.

Kaqk, és ha megpárolnád a hozzávalókat, 2 részre osztanád, egyiket tápszerrel összekevernéd, a másikat pedig másnapra eltennéd? És akkor azt is frissen tudnád tápszerezni?
Én így próbálkoztam. (Az már egy más kérdés, h Lizi nem ette meg)

silka
silka

köszi csajok, megpróbálom a Silka módszert.

KépKép
kaqk
Debrecen

Ágica!
[quote]L írta:SD függőség is okozhatják

Nem kellett volna pocakosan annyi bélyeget nyalnod! :wink: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Ágica!
:evil: :evil: és ezek kérdezték meg h. nem menstruációs görcsöd van? szörnyű.Petrusnak ez lesz a szexepilje :wink:

Silka!
végülis rokonok,van vmi közös bennük :)

KépKép
viranka

Mesi: Lehet eggyel több volt a bélyegből :D

Viranka: Azt az sztk-s urologus kérdezte mikor oda mentem nagy hassal(27.hét) hogy nem e mensturáltam mostanába? De rendesen zavarba jöttem.És azon gondolokodtam ez most nem látja hogy terhes vagyok vagy mi van vele bár teszem hozzá a két szeme elég közel volt egymáshoz:)ÉS csak ennyit mondtam öööö hát ha jól emlékszem Nem :D

Kép

Kép
agica1126

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: