Sziasztok lányok
Most nincs időm végigolvasni a termést (bezzeg ma van termés, amikor nem érek rá

)
Csak Levendulánál

láttam magam megszólítva, azt gyorsan elolvastam.
Nem tudom milyen gyakran kell nézetni.
Mivel engem anno nagyon félrekezeltek és eléggé elburjánzott a dolog, majd mikor rájöttek, hogy Chlamy, még akkor is másfél év volt mire el tudták tüntetni.
Én azóta most nézettem csak meg újra (most váltottam dokit - nem hiába, ezek szerint).
Viszont van itt egy kis anyag róla:
Chlamydia egy baktérium, amely nemi úton terjed.
Számtalan esetben egyáltalán nem okoz panaszokat, tüneteket a baktérium, viszont szövődmények alakulhatnak ki, és ez a baktérium többek között meddőséghez is vezethet.
A Chlamydia eléggé alattomos kórokozó, sokszor tünet nélkül jelen lehet. Akár egy évig is és csak a véletlen vizsgálat derít rá fényt.
A kórokozó jelenléte a szervezetben esetenként monogám párkapcsolat idején manifesztálódó megbetegedést eredményez.
A Chlamydia - ez a szexuális érintkezés útján terjedő, felnőtt nőket érintő komoly betegség - egyre korábban és egyre gyakrabban jelentkezik fiatal lányok körében is.
A Johns Hopkins Egyetem által vezetett, Baltimore-ban és környékén végzett 33 hónapos vizsgálat kimutatta, hogy a 12-19 éves korcsoportban majdnem minden harmadik szexuálisan aktív fiatal lány szenved a fertőzésben. A The Journal of the American Medical Association-ban megjelent tanulmány szerint a 14 éves lányok között a legmagasabb a fertőzöttségi arány, 27,5 százalék.
A tanulmány jelentőssége abban rejlik, hogy a Chlamydia - az egyik legveszélyesebb nemi úton terjedő fertőzés -, gyakran okoz meddőséget, krónikus fájdalmakat, és némely esetben a terhesség ideje alatt bekövetkező halált is. A Chlamydia fertőzés nemi érintkezés útján terjed, de egyszerűen gyógyítható antibiotikumokkal. Gyakori azonban, hogy semmiféle szimptóma nem mutatkozik és a beteg csak akkor fordul orvoshoz, amikor a fertőzés már előrehaladott stádiumban van.
A Chlamydia trachomatis D-K szerotípusai által okozott urogenitális fertőzések és azok szövődményei a leggyakrabban előforduló szexuálisan terjedő megbetegedések (STD) közé tartoznak. A fertőzések különösen a szexuálisan aktív, fiatal korosztályt érintik. A sokszor csekély tünetekkel vagy tünetmentesen zajló fertőzések viszonylag gyorsan és gyakran vezetnek a nemzőképességet jelentősen befolyásoló szövődményekhez. Az infekció felismerése célzott mikrobiológiai vizsgálatokkal, a kórokozó direkt kimutatásával lehetséges. A felismert fertőzés kellő ideig és dózisban adott antibiotikumokkal kezelve eredményesen gyógyítható. A sikeres kezeléshez a sokszor panasz és tünetmentes partner vagy part nerek kezelése is szükséges.
Edit
Ha ma nem fogok tudni jönni, akkor szép hétvégét mindenkinek!!!!