A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Gigi: hűha, tényleg nagy munkában vagytok! Nem irigyellek!

Most ettem meg egy nagy tányér licsit! :lol: Fincsike volt!

almaani
Kép
almaani

Almaani
Hát... elég nagy... és elég drága...

Móni
Én tudom, hol van Szekszárd :wink:
Még azt is tudom, hogy a szülészet mellett, a volt kórházi ovi helyén van egy kis Tesco...
A szülészetre meg márványtáblát fognak tenni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Vendég

Sziasztok!

Ma beszabadultam a C&A-ba: négydarabos szett: rugi+body+kisnadrág+előke rózsaszínben, micimacis zoknik + alvóbarát plüssnyuszi + 2 kis sapó a termés. Tegnap meg egy kis fehér cipő. Olyan édi minden. :)

Én a terhesség kezdete óta zöld teát iszom, pont azért, mert abban nincs koffein.

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Sziasztok!
túl vagyok a terhelésesen!!!nem volt egy fákjás menet,de túl vagyok!!!!
Előljáróban annyit,hogy a mai eleve nem az én napom volt!
reggel elindultam és kb a 6. utvonalon jutottam el a kórházba,mert mindenhol lezárták az utat,hemzsegtek a rendőrök,mert tüntetés volt a kórház privatizációja miatt!
megérkeztem ,persze tömeg....8 óra után amikor a pulthoz értem,kérdezték,hogy cukrot hoztam-é...mutattam a kis flakont,a nő húzgálta a száját,de nem szólt semmit....amikor beszólítottak,a vérvételes nő sipítozva nekemesett,hogy ki mondta nekem azt,hogy ezt össze kell keverni,mert ezt nem lehet!!!Rendesen a földbe tiport,még jó,hogy vérnyomást nem mértek....levette az éhgyomrit 8.20-kor,majd mondta,hogy tipegjek el a gyógyszertárba,vagyek egy új tasak cukrot és 9 után majdha mondják a nevem menjek be....
9.10-kor bementem,1dl pisa meleg vízbe összekutyulta a 75gr cukrot és odaadta a poharat,h igyam meg!
9.20-ra sikerült legyürnöm,de a cukor végét már kanalaznom kellett,mert víz az nem volt több....
11.20-ra kellett visszamennem az ujabb vérvételre,amikor is már nagyon szédelegtem...ugyanott megszúrt és levette a vért....Hazaértem ettem és idáig aludtam....
Ja és a vízelet fele a táskámon és a lenvászon gytyámon volt mire beértem,mert nem zárt a tégely....
szóval ez van!!!!

Ja és kiváltottam a kismamacsomagot!!!!

nAGYON JÓ A BABAKOCSI,ARANYOS A POCAK!!!!
KISMAMVÍZ SZERINTEM HÜLYESÉG!!!!

DBOGI!!!rakj fel képet a rucikról...!!!!!!!!!!!
Vendég

Bogi - raksz fel képeket a rucikról?

Csiri-biri- tényleg elég gázos nap!

Gigi - nálunk csak festés lesz de arra sem vágyom, megértem, hogy a férjed elküldött, nem kismaminak való. Tök jó lesz a padlófűtés! A konvektorokat nem bírom, nálunk távhő van, de az meg őrült drága és ezekre is ráférne a csere. Szerencsére most csak egy radiátor festés lesz! Az autó megjött már?

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Oké, nem bánom. Plusz pocak.

Kép Ruhácskák Kép Pocak

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Apropó kismama csomag... hol lehet hozzájutni? A védőnőtől kérni vagy neki kellene adnia?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Aranyos ruci és szép pocak! Most látom csak két nap van közöttünk?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Bogi! Szépek a rucik és a pocak is Nagyon aranyos! :D
Vendég

Gigi!

Ha lehetne szeretnék kérni egy kék cumit mert most már ketten is azt mondták, hogy fiú lesz! :D :D :D
Vendég

Köszi!

Én is odavagyok értük! Már a ruhák is olyan aranyosak, hát még, aki bennük lesz :wink:

A pocim a képen sokkal kisebbnek tűnik, mint valójában.

Elvileg én június 7-re vagyok kiírva, csak a 18. heti UH-n 4 nappal fiatalabbnak mondták a babát, ezért visszaállítottam 4 napot a vonalzót is.

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Na megyek vásárloni, aztán 6-tól a szülésfelkészítőre meg a kismamajógára. ma a szülésről nézünk videót, remélem, nem lesz nagyon horror!

Sziasztok és jó hétvégét mindenkinek!

ui.: kicsi babám ma nagyon aktív, biztos a frontot érzi :)

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Gigi!
Azt tudom hogy te tudod hol van szekszárd. :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Hát Csiri ez tényleg elég gáz lehetett. Nagyon szemétség volt tőlük, hogy így bántak Veled :(
Mostmár pihenj és ne is gondolj a rosszul sikerült délelőttre.

Nekem ma olyan aktív ez a gyermek, óriási nagyokat rúg. Biztos örül a babakocsijának :D :D

Esik ez a fránya eső, vége a szép napsütésnek most pár napra. Marad a punnyadás a lakásban.

Merre vagytok többiek?

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Csajok, ha valaki szeretne babás műsort nézni, az RTL-en hétköznap szokott lenni azt hiszem 10:20-tól a Mein Baby című műsor, kicsit olyasmi mint régen a Szülőszoba volt, nekem bejött, néha belekukkantok. Aranyosak a babák és minden szülést megkönnyezek.

Most megyek, rendbe kellene szednem magam, mert este dokihoz megyünk. Végre!!!!!!!!!!!!!

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Mia_snow: jaj, neharagudj, nagyon szégyellem magam :( Bocs, hogy így félreolvastam!

Hát, nem hinném, hogy meg fogom siratni ezt a napot, jó sokat melóztam :D Viszont ma volt a céges sütiverseny, azt hiszem, olyan ötféle édes, és kétféle sós sütit ettem, most kicsit rosszul vagyok... :oops:

Kép
elan

Csiri-biri! Én is ma voltam cukorterhelésen, de szerencsére Velem kedvesek voltak és még citromlevet is önthettem a cukros löttybe ami olyan sűrű volt, hogy azt hittem megköt a pohárba! :D
Sajnálom, hogy Neked ennyire rosszul sikerült ez a mai látogatás!
Vendég

Manka: www.felicitas.hu
elvileg kellett, hogy kapj a védőnőtől első alkalommal egy újság/könyv csomagot, amik közt ez is van. (felicitas)
de ha gondolod mindjárt küldöm neked, mindenképp írj mi volt a dokinál!!!!!
bszilvi25

Sziasztok!

Örültem,hogy páran hiányoltok!

Az éjszaka nagyon begörcsölt a hasam,olyan mensiszerűen.Nagyon megijedtem,reszkettem,mint a nyárfalevél! Pedig a festéssel végeztünk,napok óta csak fekszem!
Aztán elmúlt,reggelig aludtam,a férjemnek is csak reggel szóltam.Hívtam reggel a dokimat,éppen szülést vezetett,azt mondta menjek be,megnéz.
Nagyon rendes volt (UH-n nézett) ,azt mondta nem lát semmi rendelleneset,minden a helyén,baba jól van,méhszáj nem nyílt tovább.Megemelte a Magne B6 adagomat + No-Spa + pihi!
Van még itthon pakolnivaló,de le van sz...va!

Babukám most: BPD: 72, OFD: 90 (!) ,femur: 50, súlya megközelítőleg: 1100 g.

Most szerintem ritkábban fogok jönni,mert szigorúan fekszem.
Jók legyetek!

Kép
orsitigris

Orsi! Pihenj sokat! Ne izgulj minden rendben lesz! :D
Vendég

Sziasztok!

Manka, szép pocak!!! :lol: Drukk a dokihoz!!!
Móni, Perkáta Dunaújváros és Székesfehérvár között van a 62-s úton. Kb 65 km-re van Pakstól.
Csiri-biri, sajnálom, hogy ilyen bunkók voltak!!! De legalább túlvagy rajta!
Bogi, szép pocak!!! És nagyon édes a ruci!!! :lol:
Orsi, akkor tényleg pihizz!!!! Már több mint 1 kiló a bébid? :lol: Ez tök jó!!!!
Én csak egy kismama újságot kaptam a védőnőtől, ami mellett volt a kiskönyv. :cry: De majd rákérdezek erre a felicitas újságra.

Kép
sziszka82

csiri-biri: úúú nem irigyellek ezért a napért. meg hát milyen genyóság már, hogy nem ihattad meg az előre kevert löttyöt? ilyenről eddig még nem is hallottam!

Bogi: uuu szép pocak. szerintem a miénk egyforma lehet kb (leszámítva hogy eleve plusszal indultam...), végre van valaki rajtam kívül, akinek nincs óriáspocija. :) mindenki azt mondja nekem, hogy jéé, hát neked nincs is hasad! :( köszi, cserébe a gyerkőc hátrafelé rugdos, szerintem a gerincemhez tapadt, vagy én nem is tudom. :roll: mindig valahol legbelül érzem a mocorgást, és ma kb du. 3 óta hihetetlenül aktív.

Orsi: 1100 gramm? ejjha. szééép. :D

Elan, dehogy haragszom. én egyszer tudod mit olvastam félre? a boltban nézem: CSIRKESZÖRP. vizuális tipus vagyok, hirtelen el is képzeltem hogy hogy készítenek a csirkéből szörpöt, el is borzadtam... 4-szer is elolvastam, mire rájöttem, hogy csiPkeszörp van a polcon. :lol:

mia_snow

Sziasztok lányok!

Szeretném a segítségeteket kérni!
Legfőképp szerintem a Budapestiek tudnak nekem választ adni!
Ki ismeri az Elefáni bababoltot?
Mert mi holnap megyünk Pestre és nem tudom, hogy érdemes-e
megkeresni, mert sajna 200 km kell érte utazni.
Úgy láttam van több is belőle: 18 ker. Petőfiu., 8 ker. Baross u, 11 ker. Bocskai u.!
Melyikben van nagyobb választék?
Segítsetek kérlek benneteket! Köszi!

Kép

Edina
edied78

Sziasztok!

Csak pár mondat erejére ugrottam be.
Én is elhoztam a várandós csomagot.Volt benne egy Avent cumisüveg meg egy cumi,pelus,füzetek.Nem sok minden a fényképhez képest,de örültem neki.

Fáradt vagyok ismét,de nagyon várom a holnapi bulit.
Tortát is sütöttem ma.

Sajnálom,hogy ilyen sz.r idő lett.Legalábbis felénk egész nap esik.

Kép
melike

Csiri-biri: én úgy kiakadtam ezen a cukorterheléses reggeleden! Hát ilyet még nem is hallottam. Ekkora hülyéket! :twisted:

Bogi: szép a pocid!

Babuli: gratula a kis pasihoz. Nevetek van már? :D

Mankabi: jelentkezz a doki után!

Orsi: nem semmi ez az 1100 g! :roll: :D

Voltam EKG-n és belgyógyászaton. Azon kívül, hogy több mint 1 órát vártam, azon is felhúztam magam, hogy semmit nem mondott a nő, én kérdeztem rá, hogy jó e az eredmény. Erre odabökte, hogy jó. :evil: Elmondtam, hogy hogy zajlott a cukorterhelésem (kihánytam a lötyit) és kell e ismételni az eredményt. Ekkor nézte csak meg a laborpapírt és (most kapaszkodjatok!!!)
megkérdezte, van e a családban cukorbeteg. Mondtam hogy nincs, erre közölte, hogy szerinte én sem vagyok az. Azt hittem felrobbanok, hogy ez lenne a belgyógyászati vizsgálat? :? :roll:

Na mindegy, ezen mindenki keresztül megy, de akkkor is!

almaani
Kép
almaani

Almaani! Több nevünk is van, de még nem sikerült kiválasztani, hogy melyik legyen!
Vendég

Edina, én már nem vagyok pesti. Egyszer voltam a Baross utcaiban, de elég kicsi. Viszont az 54. oldalon van 1-2 vélemény az elefáni boltokról.

Kép
sziszka82

Vendég

Helló!
Ani, én is hasonlóan jártam a belgyógyászaton :) Te kinél voltál? Én Takó Ibolyánál. Bejelentkezés ide vagy oda, ott várakoztatják az embert, miközben semmit nem csinálnak.
Ja, egyébként jól vagyok, én is sírtam az utolsó munkanapomon, de azóta még nem volt időm unatkozni :)

Kép

Kép
[/url]
stella40

Jó reggel!Sziasztok!
Remélem mindenki jól aludt és senkit nem viselt meg a front!!!
itt nagyon rossznak tünik az idő,nem lesz egy kirándulós hétvégénk.... :twisted:
Vendég

Sziasztok!

Itt is nagyon el van borulva.De sebaj,majd úgy csináljuk,hogy jó legyen!

Sok a dolgom,majd holnap jövök.
Jók legyetek!

Kép
melike

Sziasztok!

Hoztam megint fotókat. (Aki már látta a nyáriban, attól bocsesz! :) )
Az elsőn a tegnapi szerzeményeim láthatók.

A 2-on az eddigi összes bébicuccunk. Kicsit mintha beleéltük vna magunkat abba hogy lány lesz!?!? :lol:

A 3. asszem egyértelmű! Igen, kicsit le van lakva a fejem, de jövőhéten megyek egy teljes generálra, hogy szombatra csodaszép legyek! Pfff... na jó, ne túlozzunk! :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép

MIndenkinek szép napot kívánok! Pusssz
Vendég

wera, nagyon csini vagy! :)
és ezek a rucik.... jaj ebben az időben úúúgy elmennék csavarogni valahová. természetesen babacuccvásárlásra gondoltam. meg BURGERKINGRE! :oops:

gigi, jó ez a link nagyon.

pocak:

Kép

+ 8,5 kg, 107 cm. múlt hét óta a súly fél kilót változott, a centi semmit. pedig látom/érzem a ruhákon, hogy nőtt. nem értem. [/img]

mia_snow

Sziasztok!
Nálunk is nagyon csúnya az idő, de mi úgyis pakolásszuk a lakást a felújítás miatt, úgyse kirándulnánk.

Stella: én is dr. Takóval jártam így. :?

Mia, Wera: nagyon szép pocik!!!! :lol:
Wera: ekkora a mi készletünk is eddig.

Tegnap összeírtam, hogy a kisruhákon kívül mire van még szükségünk, egy A/4-es lap lett teljesen tele,és csupa olyat írtam, ami nem plusz extra, hanem egyszerűen kell. (pl kiskád, pelenkázó, stb,stb) Legalább tudjuk, mi kell.

almaani
Kép
almaani

Gigi: köszi az oldalt, amit feltettél! :D

almaani
Kép
almaani

Sziasztok!

Wera, Mia: szép pocik., és édi kisrucik.
bszilvi25

Halihó lányok!
Ma nagyon vérszegény volt a topicunk! Merre vagytok? Kinek hogy telt ez a viharos nap? Nem keményedtek?
Én most értem haza a munkából, sajnos a mai menyasszonyoknak nem volt szerencséje az időjárással! :?

almaani
Kép
almaani

Sziasztok!
A lányaim a roszz idő miatt beszorultak a lakásba,így ma nem nagyon jutottam a géphez...
Olyan szél volt,hogy rezonáltak az ablakok,illetve az erkélyünkről levitt egy műanyag kiskádat a szél....Volt ereje...
De láttam a híradóban,hogy országszerte....
remélem mindenki jól van....Én nem keményedek,viszont eléggé fáradt vagyok,de sajna aludni tuti nem fogok tudni....!!! :evil:
Vendég

Nálam átlagos mennyiségű a keményedés... szóval napközben szinte észre sem veszem, csak mikor sziesztázom...

Mi ki sem mozdultunk egész nap... próbáltam az örökmozgómat lekötni... festettünk, mesét néztünk...
Vendég

nálunk csak 1-2 órán át tartott a durva vihar, annak is csak az első félórája volt nagyon kemény, komolyan mondom, hogy féltem. ki is kapcsoltuk a számítógépet, mert áramszünet szokott lenni nálunk ilyenkor, az meg nem tesz jót neki. úgyhogy bedőltünk a nappaliba, és dvd-n utifilmeket néztünk, jó volt nagyon. télből a nyárba, legalább gondolatban. :D

mia_snow

Nálam is csak nagy ritkán van, viszont kezdek esténként úgy mozogni, mint egy kis bálna! :roll:
Apának éppen most olvastam fel pár dolgot az Anyák lapjából, és a gátmasszázs téma felkeltette az érdeklődését! :oops: :lol:
Jut eszembe: ti kértek külön gátvédelmet a dokitól/szülésznőtől?
Pontosan ez mit is jelent? Olajak használatát és picit lassabb szülést?

almaani
Kép
almaani

almaani: én is felolvastam a gátmasszázst, mondjuk nekem is eléggé tetszett... pláne hogy minél gyakrabban ajánlják. :D :oops:

amúgy keményedés nekem ma volt de nem vészes. amúgy meg nem szokott lenni, legalábbis nem szokott feltűnni. amenyire tünetmentes vagyok mondjuk, nem is csoda, hogy ez sincs... :roll:

mia_snow

Mia, köszi, hogy megnyugtattál, mondtjuk mostanában teljesen zizi lettem, nem csoda, hogy következetesen félreolvastam a neved :oops: Jobb is, hogy hétfőtől már nem dolgozom, félek, hogy a végén még valami oltári marhaságot csinálnék.

Én nagyon sokat keményedek, de ma semmi nem volt, teljesen jól éreztem magam :shock: Pedig tépte rendesen a szél a fákat, meg esett egy csomó jég is. Mondjuk moziba akartunk menni (megnézni a Sweeney Todd-ot), azt azért kihagytuk, helyette itthon bundiztunk délután. De holnap bepótoljuk :) Szegény dokimnak ma van az esküvője, remélem, megúszták zárt helyen az ítéletidőt.

Most néztem meg a Bourne-rejtélyt, egész jó volt :) Én nem láttam korábban, úgyhogy most meg kell szereznem a következő részeket is, be vagyok sózva :)

Kép
elan

Sziasztok!

A tapasztalt kismamikhoz fordulnék: nagyon jó kis nyári babarucik vannak a C&A-ban elfogadható áron, de nem tudom milyen méretig vegyek. Ha június elején születik Marci mondjuk egy 52-es mérettel, akkor augusztus végéig kb. mekkora lesz? Elég lesz a 68-as, vagy vegyek inkább 74-est? Vagy olyan gyorsan azért nem nő? Bodyknál, meg a rugiknál mindegy, mert azt itthon is tudja hordani, de olyan édes kis rövidnadrágok meg pólók is vannak, amit télen nem tudnék ráadni, még a lakásban sem.

Nálunk iszonyat volt a vihar. Szabályosan féltem a lakásban is . :roll:

Almaani! Az Istvánban, ahol én fogok szülni, már nem kell kérni, mert automatikusan mindenkinél alkalmazzák. Úgy tudom, hogy a masszírozást otthon el kell kezdeni a szülés előtti hónapokban, mert a szülőszobán már késő, ott annyit tesznek, hogy a baba fejének átgördülését lassítják, hogy legyen ideje a gátnak tágulni, ne repedjen. Kicsit lassabb így a kitolási szak, viszont megússzuk a gátmetszést. Ha mégis vágnak, akkor is csak egy pár centis metszés van csak, nem olyan nagy, mint régen.

Mit olvastatok, milyen olajat lehet használni a gátmasszírozáshoz?

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Jó reggelt!

Nálunk is bazinagy volt a vihar, le is tépte a szomszédos 4 emeletes ház tetejéről a sziegetelést. Elég ijesztő volt ahogy ott lobogtak a 10-15 méteres darabok a szélben. Mi meg tátott szájjal néztük innen a 8-adikról. Én is féltem rendesen ahogy az ablakokat nyomta a szél! Állati félelmetes volt, utálom az ilyet! :x

Ez a gátmasszázs dolog biztos nem lehet rossz, asszem nekem is ki kell próbálnom, veszek is holnap egy Anyák lapját! :)
Bár nekem van egy ismerősöm akinek sajna masszázs ellenére is berepedt és az viszont rohadtul fájt! Akkor már inkább vágják! Gondolom elég nehéz előre látni hogy na, most szakadni fog! Szegény :? !

Question:
Ismeri vagy próbálta már valaki közületek azt a tesbarnító eljárást amikor be kell állni egy kabinba és ott lefújnak valami önbarnítós szmötyivel :?: :?: :?: Szerintetek azt lehet kismamiknak is? Mert én tudok egy helyet ahol csinálják és most agyalok rajta hogy jó lenne egy kis szín a lagzira. Állati sápadt vagyok...
Vendég

Sziasztok!
Montana!Nekem a csajszik eléggé kis sullyal és "röviden" születtek (2,70-2,95kg és 49-52cm),de 56-os mérettel kezdtünk és emlékeim szerint 1 éves korára a 80-as méretet hordták....
De ez annyira gyerekfüggő...
A nagyobb lányom júniusi,Neki bevásároltunk annó egy nagycsomó cuccot és a felét nem tudtam ráadni,mert gyorsan kinőtte,illetve nyáron általában csak kombidresszben volt!!!
Úgy emlékszem,hogy szeptemberre 68-as méreteket öltött kb!!!!
DE MÉRET ÉS MÉRET KÖZÖTT IS RENGETEG A KÜLÖNBSÉG!!!!

Most néztem van olyan 56-os méret ami játékbabára is kicsi és van olyan ami 68-asnak felel meg!!!

Ezek csak az emlékeim,lehet,hogy tévedek!!!!

Wera!Nagyon tetszenek a rucik!!!!ÉS EGYÁLTALÁN NINCS LELAKVA A FEJED :) Szép a pocid és MIA SNOW-nak is!

MA zöldborsó fözeléket csinálok valami kisütögetőssel,illetve tegnapról maradt frankfurti leves!!
Vendég

Csiri-biri - köszi a bókot! :oops: :lol: Akkor majd nézz meg a jövő héten! :lol: :lol:
Ja, én is néztem ez elvileg egyforma méretű rucik közötti bazinagy különbséget! Sógornőm is megállapította hogy egyes ruhák úgy vannak méretezve hogy pl az 56-os ruha nem 56 centis gyerekre való, hanem maga a rugi 56 centi. És tényleg! Ki érti ezt?! :lol:

Egyébként most örül a fejem mert uncsitesóm tegnap mondta hogy elkezni nekünk összeszedni a babacuccait (ott most 13 hónapos a bébi) és majd kiválogathatom ami kell. Bár ő téli baba volt, azért biztos lesz sokminden amit tudunk majd használni! :D
Vendég

Szép jó reggelt!

Ma valahogy másként ébredtem!
Tegnap férjhez mentem,talán azért?! :lol:
Szóval eddig titok volt,de végre nem az!

Rakok pár képet,ha érdekel.
Mi is csak két tanúval voltunk.

Kép
melike

Kép A nagy nap

Kép
melike

Kép

Kép
melike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: