A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Jó reggelt!

[color=red]Petrusnak boldog hófordulót![/color]

Granda, nagyon jó a torta.

Mesi, jaj tegnap én is néztem, h mennyi beteg kisgyerek van :(
Regi, Viranka én sem oltattam be, most mondjuk kicsit elgondolkodtam rajta, h nem baj-e...

Kép
Kép
nektarin

Minden szülinaposnak, névnaposnak és hófordulós babának (látom volt egy pár) boldog szülinapot, névnapot illetve hófordulót!

Bocsánat, de most nem fogok tudni visszaolvasni, örülök, h élek....:(
Majd igyekszem visszakapcsolódni, amint lehet....csak mégis életjel....hátha hiányoztam egy kicsit :wink:

Csak futólag elég horror volt az elmúlt pár napunk :(
Lillus anya függő lett és hihetetlen nyűgös. Rá ez annyira nem jellemző. Mindenen picsog szegénykém :( a múltkor még azon is sírni kezdett, h mesét próbáltam neki olvasni.
Az estéink sem a legjobbak, bár ma már csak reggel kelt sírva :( de olyan rossz érzés. Olyan vígasztalhatatlanul tud sírni.
Egyenlőre nem tudom mi van. Fog és sok inger kilőve. Levittem a védőnőhöz, h mondjon most már valamit.
Abban maradtunk, h lehet még nem készült fel a hozzátáplálásra a gyomrocskája meg a belei. Így most nem gyümizünk és majd elválik mi lesz.
Remélem csak ennyi..bár az nekem gyanús, h az első héten semmi nem volt :(
Hőemelkedése egyszer volt, azóta semmi.

Majd jelentkezem, ha kicsit normalizálódik a helyzet. Remélem most már fog, mert egy kicsit már kivagyok...:(

Nektarin, Kolbi brühühüüüüü :cry: hogy már megint nem tudunk közös talit csinálni....jövő hetet megpróbáljuk???

Kolbi remélem Máté jobban van már.

KépKép
KépKép
fleur

Fleur!
Jobbulást+++++++++++++++++++

felfedeztem Robin pöttyöket :shock: bakker lehet h. ezért lázas, ő lett barányhimlős 8)

KépKép
viranka

Fleur, jaj remélem Lilla baba megnyugszik, lehet, h csak front.
Hát igen, brühühü, de remélem Máté gyógyulgat és jövő hét tényleg összejön.
Pedig sütöttem meggyes muffint, bár Apa már jól megkóstolta :)

Kép
Kép
nektarin

Terasz teregetés
Hogy írtátok, jaj hát én is gyorsan kiraktam a ruháimat, már szinte el is felejtettem, h lehet kint teregetni, erre, a kutyám, jól lepisilte, hát majdnem megütött a guta, mikor Robeszt hazahoztuk a kórházból akkor csinálta ezt, de utána ugye jött a tél, és bent teregettem.
:evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
nektarin

Jó reggelt!

Petrusnak boldog hófordulót :lol:

Kisbetegeinknek hipp-hopp gyógyulást. Mira, Bálintka, Vikdani, Mátéka, Zéti. Remélem mindenki más jól van :wink: :lol:

Fleur :( :( Sajnálom, hogy sikolycica ennyire nyűgös :( :( Tudom, nem vigasztal, de az én kiscicám is extrán az. Tegnap napközben szinte semmit sem aludt. Az éjszaka az nagyon jó volt 8-7 aludt. Viszont fél 9 óta megint nyugi van. Tegnap az volt a baja ha felvettem, ma meg azért ordított, hogy miért raktam le :shock: Most éppen a cumijával küzd elmélyülten. Remélem a napunk azért összességében jó lesz :roll: :roll:

Rota Mi sem adattuk be az oltást de én bízom benne, hogy nem lesz gond. Nagyon rossz látni a beteg gyerekeket a kórházban az biztos. De lányok pozitív hozzáállás. Senki babója nem fogja elkapni!

Granda nagyon szép tortát kapott édesapád. Gratulálok neki a szép kerek számhoz. :lol:

Silka Szupi a konyhád. Hiányozni fogsz. Akkor majd a jövőhéten egyeztetünk, hogy mikor is legyen a tali :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

sőt biztos,tele van az egész hasa háta .ezen már csak röhögni tudok

KépKép
viranka

Szeretnék egy gépet ami minden nap gyönyörűen kitakarít, elmosogat, megfőz. Kimos és kivasal. Lesi minden kívánságom, hogy nekem csak Gréta cicával lehessen foglakoznom :roll: :roll:

Mivel ilyen gépem sajna nincs így kénytelen vagyok én csinálni mindezt :( :(

KépKép
Kép Kép
l.móni

Viranka, jaj istenem, mi jön még

Kép
Kép
nektarin

Viranka Bálinkának mielőbbi gyógyulást+++++++++++++

KépKép
Kép Kép
l.móni

Viranka, nagyon vigyázz Robira!!

Ezt érdekességképpen:

[quote]A írta: bárányhimlő egy olyan vírusfertőzés, amelyen szinte mindenki már gyermekkorban túlesik. Ilyenkor nincs is különösebb probléma, mert a tünetek tipusosak, azaz a gyermekorvosok számára rendkívül jól felismerhetőek.

Nagyobb probléma inkább felnőttkorban jelentkezik, mert ilyenkor a betegség jóval radikálisabb lefolyása után akár szövődmények is felléphetnek. A betegség lappangási ideje általában 14 nap, ezt követi a kiütésszerűen körülírt bőrpír, ami előbb a hajlatokban, a törzsön, de az arcon is megjelenik. A kór előrehaladtával ezekből a piros kiütésekből aztán apró, időnként viszkető hólyagok lesznek, amelyek rengeteg vírust tartalmaznak. Amikor a tizedik nap körül ezek a hólyagok kezdenek leszáradni, a fertőzésveszély el is múlik.

Hazánkban nem kötelező a bárányhimlő elleni védőoltás, annak ellenére, hogy a szóban forgó vakcina beadását több országban határozottan előírják. Az oltóanyagot egyébként vényre lehet felirni, de az egyáltalán nem biztos, hogy beadása után egy életre szóló védettség alakul ki. A kutatások ugyanis azt mutatták, hogy örökös védettség a bárányhimlővel szemben csak akkor alakul ki, ha a betegségen már átesett valaki.
dettyk

L.Móni, ha találsz ilyen gépet, feltétlenül oszd meg velünk, hol lehet kapni!!!!!!! :roll:
dettyk

Dettyk!

Az egészben az a szép,h. Ő nem tudta volt e himlős(szülei nem élnek tőlük sem kapok választ) felhívtam a tesóját szerinte voltak.Eszerint nem... sőt azt hiszem férfiaknál még nagyobb bajt is okoz, mint pl. nem tud több gyereket csinálni.
De elkezdtem homeos bogyót adni,behintőporoztuk Mírával :) és már ment isa dokihoz :)
kíváncsi vagyok a diagnózisom jó volt-e :wink:
S Míra pont 2 hete lett pöttyös :roll:

KépKép
viranka

Na még egy párat:

[quote]A írta: felnőttek, amennyiben fogékonyak és megkapják, számíthatnak jó két hetes, kellemetlen állapottal, elesettséggel, lázzal, viszkető bőrjelenségekkel járó folyamatra.

És a szövődményeket be sem merem másolni, olyan durvák, persze tudjuk, az arány nem nagy. :?

És már megint legyünk okosak!!!!!!:evil: :evil: :

[quote]A írta: megfertőződés során "elkapott" bárányhimlő átvészelése életre szóló védettséget eredményez, míg oltás során szerzett immunitás tartóssága még nem ismert. Közismert, hogy a felnőtt korban kapott bárányhimlő súlyosan zajlik. A kis gyermekkorban kapott oltás esetleg felnőttkorra áttolná a betegség természetes úton való megkapását. A fentiek miatt a gyermekkori oltás körül vita zajlik.

[quote]M írta:a már lehetőség van a bárányhimlő és szövődményei kialakulásának megelőzésére is védőoltás segítségével.

Az oltóanyagot 9 hónapos kortól kaphatják a gyermekek, 12 éves korig 1 oltás, 12 éves kornál idősebbek számára 6 hét különbséggel beadott 2 oltás szükséges. Kisgyermekeknél az oltás ideális időpontja 1 és 2 éves életkor között, illetve közösségbe menetel előtt. Gyermekeink védelme érdekében javasoljuk az oltóanyag használatát!

Én nem fogom beadatni az oltást. Bence 4 éves volt, tök jól átvészeltük, csúnya volt, de semmi baj nem volt vele...inkább kapja el gyerekkorban, mint esetlegesen felnőttként sokkal jobban szenvedjen vele...Jelzem: ez az én magánvéleményem!
dettyk

Viranka, ha jól tudom, terméketlenséget a rózsahimlő okozhat, de a bárányhimlőnél tüdő, szív, májgyulladáson át az ótvarig szintén széles a skálája a felnőttkori szövődményeknek :? .
Írd ám meg, jól gondoltad e!! (Szerintem igen :roll: ).
dettyk

b.sszus............ :evil: :evil: :evil: ej de jó dolgom lesz pár hétig :evil: :roll:

KépKép
viranka

Én sem oltatom be bárányhimlő ellen. Anyu sem támogatja az ötletet.
Ha látok egy bárányhimlős gyereket, majd jól odanyomom Zsófit, hogy pici korában megkapja! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Viranka! Kitartás!!!!! Küldjük a +++++++++-t, hogy ne legyen szövődmény.

Kép
Kép
Kép
gremese

Csak gyorsan:
Viranka: Nálunk tavaly Apa is át esett a barihimlőn. (Anyukája azt mondta, hogy volt. No komment.Igaz öten testvérek, de akkor is.Na mindegy.) Rajta sokkal durvábban jött ki, főleg a feje fájt iszonyatosan. Én is elküldtem dokihoz, biztos ami biztos. Kapott Fenistil tablettát + hintőpor. ÉS szerencsére nem volt semmi szövődmény. :D

KépKépKépKép
meryke

Dettyk! Ezt mondta a védőnőm (a gy.dokim is hasonlóan gondolkozik) általánosságban a védőoltásokra, nem biztos, hogy életünk végéig védettséget adnak... :roll:

Mesi! Ja! Én is ezt fogom tenni!!! :lol:

Viranka! Jobbulást Robinak!!! Szegény!!!

Fleur! Miért zártátok ki, hogy nem a foga miatt nyűgös??? :roll: Jobbulást Lillának!!! :(

Kép

Kép
regcsiken14

Ja, és a lényeg :oops: :
Azt mondta a doki nő, hogy több mint húsz éves praxisa alatt még nem találkozott szövődménnyel. Nálatok sem lesz! Puszi.+++++++

KépKépKépKép
meryke

Erről jut eszembe, egyik kolléganőm terhes volt tavaly, de elkapta a bárányhimlőt (asszem meséltem is), és nem mertek kockáztatni a genetikai rendellenességek miatt, így elvetette. :( Viszont, most újra babát vár!!! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Asszem tegnap ott rontottam el, hogy nem délelőtt mentünk Szelivel sétálni, hanem délután. A babakocsiban csak 3/4 órát aludt, itthon viszont ilyenkor 2-3 órát szokott. Így felborítottam szegénykémnek a napját. Lehet, hogy azért volt olyan nyűgös este. :roll:
Így mivel délelőtt nem mentünk le, most már nem is megyünk. Bár a napsütés hiányzik, de asszem inkább alszom egyet, mert már eléggé hulla vagyok... :?

Kép

Kép
regcsiken14

Eltaláltam :) Viszont a doki azt mondta Neki,h. Fenistilt igya ha viszket :) csak túléljük :)
köszönjük :) :)

Amúgy Én sem oltatom be Bálintot sem :wink:

KépKép
viranka

Viranka, akkor kitartás :roll: . A szövődményeket én is csak azért vetettem fel, hogy nagyon vigyázzatok, de nem lesz semmi baj!!!!! 8)
dettyk

Ágica! Nagyon szivesen,ha gondolod elküldöd nekem a képeket emailbe és én felnagyítom őket(amennyire tudom)

Minden betegeskedönek jobbulást!!!!Robinak is!!
Én sem adattam be a rotát se és a bárányhimlő ellen se :?
Remélem a rota elkerül minket!!!!
A bárányhimlővel meg úgy vagyok,hogy akkor talán jobb ha kiskorába kapja el,na azért nem most.
Én se voltam még az de már nem is szeretném elkapni!!

Silka!Nagyon szép a konyhabútor!!És siess vissza!!!!

Nálunk is nyügi van lassan megszokom de tényleg elég fárasztó tud lenni az egész napos szórakoztatás főleg,hogy kicsit takarítanom is kéne de...

Garnda!Isten éltesse apukádat!!!Nagyon szép a torta!!!Milyen ízü volt?

KépKép
juba

Helló, Lányok!

Petrának nagyon boldog hófordulót kívánok!
Kép

Granda, Apukádnak boldog 60. születésnapot! Gyönyörű a torta, trüffel?

Viranka: Te vagy a mi népi hősünk ezzel a bárányhimlővel! Anyukám szerint nálam nem volt komoly a dolog (átestem rajta, hurrá, nem voltam benne biztos), remélem, a pöttyökön kívül Nálatok is csak térül-fordul ez a nyavalya!

Rota: azért a hírekben agyonrémisztgetik az embereket. Sosem mondják el, hogy a hivatkozott adatok ("x % meghal") mire vonatkoznak (Mo.-ra vagy a világra, utóbbi esetben a 3. világ adatai azért eléggé megdobják a mennyiséget). A gy.orvos szerint még egy sor ilyen hányós-hasmenéses kisgyerekkori betegség van, amikre szintén nem adnak oltást. Képmutatónak tartom, hogy most, hogy járvány lett belőle, most bezzeg támogatja az OEP és vadul oltják be a BácsKB-megyeieket... nem most kellene, hanem az árát lejjebb vinni!

Voltunk ma is a Heim Pálban kötözésen. Amúgy minden tiszteletem az ott dolgozó orvosoké, a (jó) fej nővérkéké, de ma kicsit felhúztam magam azon, hogy a sebészet ambulancián nem képesek megmondani, hogy az adott orvos aznap épp hol rendel (műt vagy szakrendel). Nem mindegy, mert tök más épületben van az egyik, mint a másik, kisbabával, kisgyerekkel nem olyan mókás hiábavaló köröket róni vagy a szakrendelésen a tömegben megvárni, hogy végre kinyíljon az ajtó és lerohanhasd a nővérkét, hogy hol az X doktor. Meddig tartana egy beosztási táblázatot lerakni naponta reggel az ambuláns felvételre? Csak apró odafigyelés az egész.
l. móni, Fleur: remélem, ma a kiscsajszik sokkal jobb hangulatban lesznek!!! Erős és ügyes anyukák vagytok! Ja, Móni, képzeld, tegnap apa hazaérte előtt 3 perccel Ádi rossz hangulatát mintha elvágták volna, lefekvésig elbűvülően jókedvű volt. Mindig ez van, mire jönne a felmentő sereg, Ádit mintha kicserélték volna...Hm.... :shock:

Ja, ma olvastam Szulák Andival egy riportot a Nők Lapjában, 9 hn-os a kislánya. Azon kicsit felhúztam magam, amikor olyanokat mond (bár értem, miért teszi: boldog anyuka), hogy "Holnap pedig édes semmittevés. Egész nap hancúrozni fogunk a gyerkőcömmel." Mert szerintem az ilyenek miatt is gondolják úgy a kisbabák, kisgyerekes anyákról, hogy naplopó banda. Számos olyan véleményt hallottam-olvastam már, hogy "azok a babakocsitoló, unatkozó kismamák". Nnamármost én életemben ennyire elfoglalt nem voltam, mint 6 hónapja, pedig igazán tudom húzni az igát, ha dolgozni kell, akár napi 16 órán keresztül is. De engem ez zavar, és annál jobban, minél inkább mi , nők sugározzuk, üzenjük ezt. :cry:
És akkor egy közös kép, mert már rég volt. Vadiúj :-) Kép

Kép
Kép
irina

Silka: VÁRUNK VISSZA TÉGED MIHAMARÁBB!!!

Kép
Kép
irina

Irina! Szuperjó az új kép!!! És nevetsz rajta!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Regi, köszi. Amúgy sokat szoktam nevetni (vihogni!) ;-) Muszáj! 8)

Kép
Kép
irina

Irina!Nagyon tetszik ez a kép!!!!!!A jövőben szeretnénk még sok ilyet látni rólatok!!!!!!!!!!!!!!!

A kórházba mi is rendszerint órákat várunk egy-egy orvosra :evil:
Nem tudom miért olyan nehéz megérteni,hogy egy ilyen pici babának ennie kell három óránként és ha nem tud pihenni akkor hihetetlen nyügössé válik.

KépKép
juba

Köszi, Juba! Az új avatarod valami csodás! Olyan Szűz Mária a kisdeddel jellege van (félre ne értsd!), ami szerintem gyönyörű (főleg a hátulról jövő ellenfénnyel -- mint egy glória!) Tedd fel nagyban is, ha nem gond, hadd csodáljuk meg! :-)

Szórakozásképpen vagy épp ellenkezőleg (sok változatban kering a neten, nekem tetszik):
http://velvet.hu/poronty/2008/02/28/ots ... ya_havonta

Kép
Kép
irina

És a rotáról (is), csak hogy lássuk, mennyifélét mondanak az orvosok a szülőknek (ezerfélét, sajna). A gy.orvosunk szerint amúgy a rotaoltás jó biznisz :-(
http://velvet.hu/poronty/2007/05/07/tarolnak_a_virusok

Kép
Kép
irina

Ja! Igen! Juba, nagyon jó az új avatar!

Irina! Azt gondoltam, csak a fényképeken mindig olyan komoly vagy (ami nem baj)!!! :wink:
Tegnap este: Szeli nyűgös volt ugyebár. Apja hazajött, beszélgettünk, onnantól egy hangja se volt... :shock: Szerintem úgy teljes nekik is az élet, ha mindannyian itthon vagyunk! :wink: :D

Kép

Kép
regcsiken14

Jelentem, Szeli össze-vissza forgolódik!!! :D Ja, és persze esnek ki a játékok a járókából... :roll: :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Há! Szeretnék olyan csinosan ablakot pucolni... :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

DIÁKHITELESEK! GYED-nél újra el kell küldeni az igazolást a célzott kamattámogatáshoz és a törlesztési kötelezettség szüneteltetéséhez!!!
http://www.diakhitel.hu/torlesztesi-kotelezettseg.php

Kép

Kép
regcsiken14

Irina! :lol: :lol: :lol: :lol: Olyan jót röhögtem a glóriámon!!!!!!!!
Ez a kép már volt fent de ha gondolod felteszem mégegyszer nagyba.

KépKép
juba

Irina nagyon szépek vagytok :lol: :lol: :lol:
Hát a mai nap kicsit jobb.ma már aludt többet és mindjárt kimerészkedek vele sétálni. Azért még reggel nyűgösködött egy extrát :? Olyan "Belgásat"
Nekem nem volt ilyen szerencsém tegnap. Negyed 8-kor felmentem megfürdetni cicát. Aztán kaja nagy nehezen alvás.És amikor lementem akkor ért haza a párom. Fel akart menni adni egy puszit Cicának de nem engedtem :oops: :roll: Féltem, hogy felébred és akkor nem tudom visszaaltatni. Nézni akartam a Dr Hauset de jóval hamarabb bealudtam :oops: Ilyen se sűrűn volt mostanában, hogy én 9 előtt aludjak.

Regi Én is :lol: :lol: :lol:

Viranka Szegénykém csak bírd energiával. Két beteg gyerek és egy férj is mellé :? A beteg pasi szerintem 3 gyerekkel is felér nyűglődés terén.

Séta elhalasztva. Gréta cica visszaaludt :shock: Éljen :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Kép Kép Kép Kép

Itt a kép nagyba és egy kis ráadás :oops: !

KépKép
juba

Móni! Én már a 9-es sorozatokat csak az első reklámig látom, vagy addig se... :?
Tegnap mi apánk is negy 9-kor esett be, de még látta Szelikét! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Juba, Irina, nagyon jók a képek
Irina, igen mosolygósak vagytok, szépek vagytok
Juba, kicsit tényleg olyan a kép, de jó :lol:

L.Móni, na remélem visszaáll a "rend" Grétikénél
Viranka, +++++++, kitartás főleg a "nagy" fiadhoz, csak Apa ne legyen beteg, jaj

Regi, járókából nálunk is csak úgy repkednek a cuccok :lol:

Kép
Kép
nektarin

Lányok! Beszéltem ma a védőnővel, és azt mondta lehet adni Nolkának már tejtermékeket (sajt, túró, joghurt, kefír) :shock:
Timi26! Ti hol tartotok? Mi most kezdtük a husos dolgokat kóstizni, napi 3x eszik kanalast (délelőtt gyümölcs, délben főzelék, vacsira rizspép) - szerintetek?

Bocsi, hogy csak így beugrottam :oops: , de egyszerűen nem érlek utol Benneteket :cry: ... mire elolvasok, addigra nincs időm írni :cry: ...

Remélem nem gond...
Puszi Mindenkinek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Irina!
Nekem annyira tetszik a közös képetek :)
Juba!
Új avatar nekem tetszik tényleg olyan mintha glória lenne a fejed körül :)
L.Móni!
ha ez vigasztal én sokszor még 9ig sem bírom :oops: elalszom a műsor előtti reklámon :)

kicsi kiabálni próbál mék :)

KépKép
viranka

Sziasztok

Mégegyszer köszönjük a köszöntéseket.

Juba: Tök jó tényleg az új avatarod és a képek is.Akkor megadod az email címed?

Viranka: Jobbulást Robinak (Akkor most 3 gyereked van :lol:
Azt mondtam hogy voltam a dokinál múlthéten szerdán?

I.Móni: Én kb mindennap alszik már 9-kor egyszerúen elfáradok és nincs erőm fent maradni bármit is nézni a tv-be.A reklám alatt mindig csak pihentetem a szemem :lol: :D És utána arra kelek hogy ki kéne kapcsolni..

Regi: Nagyon kis ügyes Szeli hogy belejött.Jó nektek(tudom nem verseny :( :?

Kép

Kép
agica1126

Irina: a te képed is nagyon jó tetszik:)

Kép

Kép
agica1126

Húú csajok kissé normalizálódni látszik a helyzet...kop kop kop :)
Ma egész jó volt a napunk, délelőttünk. Persze voltak sírások, de közel nem annyi és nem olyan intenzitású.
HURRÁ!!

Majd még jövök!
Szóval gyümisek sosem lehet tudni...

KépKép
KépKép
fleur

Irina! Szuper a kép Rólatok :lol: :lol: :lol:
és egyetértek ez az egész rotás balhé jó biznisz

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Juba! jaj de helyesek vagytok :lol: :lol: :lol:

Viranka! kitartás!!! drukkolok, hogy mielőbb túl legyetek rajta...
++++++++++++++++++++++++++++++

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Petrácskának meg gartula az 5. hónaphoz! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja