A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.04 16:44-kor.
pironya

Sziasztok!

Csiri-Biri: Nagyon édi rucika vettetek!!!

Almaani: egyforma a poci méretünk! Én is most mértem le, nekem a mell: 100

Mia: Édesek a képek!
2 hét múlva mi is megyünk 4D-re. (már nagyon várom)

Pironya: szorítok, biztos minden rendben lesz!

Én is 2x voltam eddig a védőnőnél, és 2 hét múlva megyek legközelebb. Amikor először megkérdeztem tőle, hogy milyen sűrűn fogunk találkozni, megmondta kb napra pontosan, és hozzátette, hogy meglesz a 4 pecsét. (gondoltam magamban, KIRÁLY! - emberség nuku!!!!!)
Én is a 24. héten megyek cukorterhelésre. Még jó, hogy általatok tudom, mire számíthatok. :P
bszilvi25

Mankabi (mindenkinek, akinek nincs meg): Kelengyelista nyári babáknak

BABAKELENGYE
body
rugdalózó
napozó
póló
pulóver
kiskabát
sapka
zokni
harisnya
levegőztetőzsák

Érdemes egy-két darabot venni az 56-os méretű ruhákból is, nehogy a kórházból hazatérve derüljön ki, hogy minden ruha kétszer akkora, mint a baba. A többi lehet már 62-es méret is, hiszen ilyenkor még elképesztő sebességgel növekednek csemetéink. A legtöbb gyerek egy-két hónap alatt teljesen kinövi az 56-os méretet. Ha előre tudható, hogy a baba pici lesz, természetesen a kisebb méretekből vásároljunk többet, de azért ilyenkor sem árt bekészíteni egy-két 62-es darabot. A ruhák kiválasztásánál vegyétek figyelembe, hogy a legtöbb újszülött egyáltalán nem tűri békésen az öltöztetés procedúráját, sőt, kifejezetten tiltakozik ellene. Ezért nem érdemes bonyolultan záródó darabokat vásárolni, és kerüljük az olyan ruhácskákat is, amelyek gallérral, csipkével díszítettek, ezek ugyanis zavarhatják a babát.
NYÁRI BABÁKNAK
4-6 db. body másnéven kombidressz, vékonyabb pamut anyagból, célszerű ujjatlant venni, de nem árt egy-két hosszú ujjú darab sem a hidegebb napokra vagy altatáshoz (a legjobb, ha elöl gombosat vagy tágítható nyakút veszel, mert minden kisded utálja, ha valamin áthúzzák a fejét, de lehet a régebbi típusú rékli, kising is)
4-6 db. rugdalózó vékonyabb plüss vagy pamut anyagból, ujjatlan darabokat érdemes beszerezni, de ebből sem árt egy darab hosszú ujjút venni (praktikus, ha a lába között szétnyitható, így nem kell pelenkacserénél az egészet lehámozni az amúgy valószínűleg vadul tiltakozó csemetéről)
2-3 db. napozó a nyári hőségben elég ezt feladni rá, és úgy levegőztetni vagy altatni a szabadban, természetesen árnyékban
2-3 db. póló ha ujjatlan rugikat vásárolsz, nyáron sem árt beszerezni néhány rövid ujjú darabot
1-2 db. pulóver vagy kardigán (a hűvösebb, de mégsem túl hideg napokra)
1-2 db. kiskabát (másnéven kocsikabát)
1-2 db. sapka nyáron elég a vékony pamutsapka, újszülöttre adjunk kettőt egyszerre, mert még nagyon érzékeny a fülük, jó, ha megkötős, így nem tudja magáról ledolgozni a baba
2 pár zokni vagy kiscipő (kötött)

almaani
Kép
almaani

Általában mindenhol ezt a mennyiséget írják... szerintem, érdemesebb több bodyt, rugit venni, ha nem akar az ember állandóan mosni...
Vendég

Sziasztok Lányok...

Tegnap írtam este egy hosszút, aztán persze nem sikerült elküldeni, és nem volt kedvem újraírni. A lényeg a lényeg, nagyon szuper cuccokat vettetek :) Hamarosan majd én is nekiállok, de egyelőre még túlságosan leköt a meló.

Figyu, nektek is erősödött nagyon a hüvelyváladék? :oops: Már megint szokatlanul sok lett, kb. mint a multkor, amikor berohantam az ügyeletre, mert azt hittem, szivárog a magzatvíz. Viszont van, amikor egyik nap ilyen, a másik nap kevesebb, szóval eléggé fura. Igyekszem nem izgulni, de azért kiváncsi vagyok, más is tapasztalja-e ezt...

Kép
elan

Szerintetek Budapesten hova menjünk 4D-re?
Tapasztalatok??

Köszi előre is.
bszilvi25

4d genesist nagyon tudom ajánlani, nemcsak én hanem jópár ismerősöm is volt már ott. ha nem láccik jol a baba, akkor felezik az összeget és 2 hét mulva vissza lehet menni ujra probálni. :)

amúgy nagyonnagyon kedvesek, én el voltam ájulva tölük, és a rendelö se semmi hogy hogy néz ki. ha nem mocorog a baba, föznek neked kávét, adnak csokit, hátha beindul. és minden családra 1 orát szánnak.

www.4dgenesis.hu

mia_snow

Mia: köszi szépen, hogy írtál. Ezt az oldalt én is nézegettem már. Nekem is tetszik....
10500.-? + ha akarunk cd-t akkor az még 1500.-?

ha nem láccik jol a baba, akkor felezik az összeget és 2 hét mulva vissza lehet menni ujra probálni.

ez alatt pl. a kis arcát is érthetjük? Vagy itt a nemére gondolsz?
bszilvi25

láccik=látszik (msn ragadvány) - bocsi
bszilvi25

sziasztok

most töröltem be kb nyolc palacsintát, szerintetek normális?

ha tesztek fel pocifotót, akkor írjátok oda a körfogatot.enyém is ugyanaz a körfogat mint almaanié és szilvié.csak szerintem mégis nagyobb.almaani mondta, h.tesz fel, de lehet, hogy nincs itt.én hétfőn tettem a 106. oldalon van.

elan-nekem nem erősödött, csak azt vettem észre, hogy nagyobb tüsszentésekkor már egy csipp csöpp pisi, hát úgymond nem tud bennem maradni. nem vészes, de muszály betennem tisztaságit.nálatok ilyen nincs?

Kép
Kép
eyi

Szilvi, nekünk pl az arca nem láccott jól. és nem is kellett kifizetni a 12-t, hanem csak 6ot, és utána is 6ot. igy ha nem akarsz, nem mész vissza - gondolom. :)

de ez ien nemhivatalos info. :D

mia_snow

Szilvi, nekünk pl az arca nem láccott jól. és nem is kellett kifizetni a 12-t, hanem csak 6ot, és utána is 6ot. igy ha nem akarsz, nem mész vissza - gondolom. :)

de ez ien nemhivatalos info. :D

mia_snow

Eyi: Nálam is van ilyen, és meg is lepődtem rajta a múltkor.....
Az evés kérdésre a válaszom, hogy most úgy bevacsiztam, hogy szerintem ha leér minden meg sem tudok mozdulni. Apa nagyon fini lecsót tud csinálni nekünk!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mia: Köszi, értem... (már meg is beszéltük, oda fogunk menni.)
bszilvi25

Eyi, nem, egyelőre nincs. Viszont, hogy ne legyen azért jó, azt hiszem, hogy aranyerem viszont lett, pedig sok rostosat eszem... ma mégis szinte sírtam a WC-n, és vérzett is :(

Kép
elan

Sziasztok!

Voltam a szülésfelkészítőn,nagyon jó volt.6 kismama volt és 2 védőnő tartotta.Érdekeseket beszélgettünk,bár sok mindent már tudtam.De akkor is jó volt a többi kismamival tapasztalatot cserélni.
Kaptunk egy listát is a babakelengyéről és a csomagról,amit a kórházba kell bevinni.
Szó volt a haskötőről is,hogy jó-e.A kórházban állítólag nem szeretik,sőt még a boltban is csak a szülés utánra javasolják a megvételét,de a védőnők szerint hasznos.

Nekem 94cm a hasam körben.

Kép
melike

csiri-biri:nagggyon jók a rucik és hát a kiságy...Egyszerűen tündéri!

Kép
melike

Megyek fürcsizni.
Jó éjt!

Holnap leszek.

Kép
melike

Megjöttem!
Eddig vacsit csináltam és apáztam. Most elment focizni, úgyhogy magamnak kellett fotóznom, rakom is fel. Tehát: hét: 23+2, haskörfogat 97 cm, mell 103 cm.

Kép

Eyi: ugye hogy kisebb? :shock:

Jöhet a többi pocifotó! Gyerünk csajok!

almaani
Kép
almaani

Ja, és plusz 6 kg! :oops: :oops: (60-ról 66-ra!) :oops:

Szerencsére nálam az aranyér nem jött elő, sőt "ezügyileg" szinte jobb, mint terhesség előtt.
Viszont folyásom nekem is jóval erősebb, mint baba előtt, mostmár tisztasági betétet használok. Megkérdeztem múlthéten a dokit, de mondta, hogy ez teljesen természetes, úgyhogy nem aggódok.

almaani
Kép
almaani

Most vágtam be egy nagy tál epret! :lol: :lol: :lol: Imádom! Picit vízízű volt még, de akkor is nagyon jó volt! Úgy várom a nyarat!!! 8)

almaani
Kép
almaani

HAHÓÓÓÓ! Már mindenki alszik? :shock:
Várom a képeket!!!

almaani
Kép
almaani

Nekem is most ment el a párom az öccsével talizni.hozott nekem dvd-t,hogy ne unatkozzak,de nincs türelmem nézni....
Fotózok én is egy pocit...
rendesen elmehetnék fotóriporternek az utóbbi időben:-)
Vendég

Kép
Poci 99-100 cm,mellméret:100-101cm
Vendég

sziasztok!
én még nem alszom, csak pakolásztam meg apával foglalkoztam. Most tévézik, addig idejöttem.

Nagyon jók a kis ruhák, meg kiságy már úgy mennék vásárolgatni...csak nem tudom hová rakni a holmikat, meg olyan rossz, hogy ígértek sok holmit a rokonok, meg kéne várni mik lesznek azok, nehogy valamiből 20 legyen valamiből meg egyse... Most hozatok az IKEA-ból tárolódobozokat aztán beindulok. Jó a kelengyelista mait feltettetek. Már épp össze akartam írni miből hány darab kell.

Szépek a pocakok, én is teszek majd fel a héten, csak apát mára már nem akarom bolygatni...de holnapra ígérem lesz.

Az eperről jut eszembe, belegondoltatok idén nyáron mennyi finomségból kimaradunk a szoptatás miatt?
Nem lehet enni egy csomó mindent, többek közt epret sem..zöldbab, bab, borsó, káposzta, gomba, cseresznye, máj, karfiol... stb. Mit fogunk enni? :roll: :roll:

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

cseresznyét és gombát sem? a többi nem mozgat, de a piros gyümölcsök.... :roll:

mia_snow

ja, jó reggelt.
most inditottam a zuram dolgozni... még pizsiben vagyok. megyek tornázni... :lol:

mia_snow

Halihó!

Mia:megelőztél.

Szép pocik vannak és már nem is olyan kicsik!

Ezt még fel sem fogom,hogy tényleg mennyi mindent nem ehetünk majd.

Kép
melike

Sziasztok!
májat miért nem lehet enni????Az a családi kedvenc...
tele van vassal...
Végre jól aludtam éjszaka...de nem kiabálom el,mert 1 átaludt éjszaka után jön5 "átszenvedett..." :roll:
Vendég

Különben már én is kezdem megszokni,hogy fél 7-7 körül felkelek.Addig meg elvagyok,nem olyan vészes.

Nálatok süt a nap?Itt nem!

Kép
melike

sziasztok!
almaani tényleg kisebb, lehet, hogy azért, mert én 68,5 ről indultam, te meg 60 ról, s már előtte is volt hájam.De azt képzeljétek el, hogy júliusban volt az esküvőm, s 59 kg voltam a 175 cm-hez.na akkor éreztem jól magam.Aztán, ahogy lement az a nagy teher a vállamról, egyból felkaptam pár hónap alatt 8-9 kg ot, durva, nem. na szóval most meg 74 vagyok.so durván +6 kg.

és ha valaki megeszi a cseresznyét?imádom.és van egy csomó cseresznyefánk.meg a körtét is szeretem.azt rem lehet.

szép a te pocid is csiri biri.hasonló az enyémhez.pedig enyém körfogatra kisebb

Kép
Kép
eyi

Tegnap kinéztem egy nagyon kényelmes Scholl papucsot,amit a kórházba is be tudnék vinni.Ma megvesszük.

Kép
melike

Kép
Megkérdezhetem hogy JUNIUSI babának minek harisnya nadrág??? 50 fokba??? :lol:
Nagyon jok a poci fotok,és a kis rucik is. :D
Tegnapi ebéd:tarhonya leves,fasirt tört krumpli.
Mai ebéd: Sűlt kolbász.

Kata&Milán

oszman777

Most szaladtam le a boltba,nincs hideg,de nem süt a nap....
Be szerettem volna menni a belvárosba,a nagyobb lányom kinézett egy fülcsit,de annyira idegesít,hogy jelen pillanatban csak a melegítő ami kényelmes és nincs kedvem öltözködni....ugyhogy szerintem majd holnap délelött együtt megvesszük...
Én nem vettem kismamanaci...(de naiv voltam...)gondoltam majd a kismamaövvel minden ugyanugyfog rajtam állni....aha, biztos :oops:
Most rá kellene szánnom magam,de már nem akarok 8-10 ezer forintot kiadni...majd nézek valami gumis derekú szoknyát,amit utána is tudnék hordani....és cipőm sincs,mert szerintem nőtt a lábam...melltartó is kellene nagyobb...a fenekemre nagyobb bugyi... :lol:
nem is merem mondani a páromnak....
Hogy kellene beadagolni :?: :roll:
Vendég

Én nem hogy Scholl papucsot,de még a NIKE papucsomat sem merném bevinni a korházba.

Kata&Milán

oszman777

OSZMAN777!
Ez eddig nekem le sem esett... :lol: 8)
Mert én már öszre gondoltam....
De amúgy a mostani időjárási viszonyok mellett soha sem lehet tudni,biztos ami biztos.... :P
Vendég

oszman:majd vigyázok rá!Különben ez eszembe sem jutott,csak,hogy kényelmes legyen.

Kép
melike

Na,amennyibe került az a harisnya.Még ha kétszer adod rá sem veszítettél vele.

Kép
melike

Én totálisan leragadtam a hálóing témánál,de most elgondolkoztam a papucs témán is....tavaly vettem a Lidl-be 3 pár színes lábbedugósat és azokat nyúzom itthon is... de tényleg nézni kellene valamit...
amúgy meg vannak új édi széfek a kórházban,majd belerakjuk a papucsot is... :lol:
Vendég

lábbedugós=ujjlábbedugós
Vendég

Úgy látom,ha a vonalzómon múlik,akkor én még a 37. héten is csak 23 leszek:-)
Vendég

Sziasztok Lányok!
Én még nem látogattam erre az oldalra, sajnos. Nagyon jó dolgokat olvastam itt:) Kezdésnek, leírnék pár infót magamról, bár egy kicsit elrettentő hozzátok képest, ha a méreteimet nézzük:) Sebaj, ki az igazsággal:) Magasságom: 152 cm normál esetben 41,42,43 kg voltam. Most 63 kg vagyok. A pocakom 103 cm a mell: 97 cm. Ugye borzasztó......
Amit írtatok a 4d-s helyről, azt hiszem én is megnézem. Ahova én jártam az a VIII. Baross utcában van, de ott 10000 Ft ha jó, ha nem jó. Bár nagyon kedvesek...
bluebox

Na majd mikor szülünk,azokba a napokba eszetekbe juttatom a harisnyát. :lol: :lol:

Hogy nekem volt a baba boltom kimaradt sok uj harisnya,és mikor megláttam fájt a szivem. Hogy nyári babára rá sem tudom majd adni. De van egészen 4-5 éves korig. De azért a kicsik az édik.:-) :D
Tegnap voltam tanácsadáson,és kielemezte a doki a véreredményem. Már pár napja irtam h. béka faszán van a vasam. 120-tol kell lenni az értéknek,nekem 96 :x :x
Megnézte a szemfenéket,és azt mondta h.nem is nézek ki olyan vérszegénynek mint a papiron az erdmény. Céklát kell ennem.
Bárány?? nincs azota se?
Szilva!! Azt tudod h.költözik az otemető,és a bethlen is az OTIBA!!!

Kata&Milán

oszman777

Sziasztok!

Ne haragúdjatok a zavarásért! Én a 2008 szeptemberi babaváróktól vagyok!
Csak figyelmetekbe szeretném ajánlani a vállalkozásomat. Kismamaruha készítéssel foglalkozunk! Vannak nadrágok, felsők, szoknyák készítői árakon! Nézzétek meg a weboldalunkat:
www.kismamaruci.hu

További kellemes babavárást kívánok mindenkinek! :lol:

Üdv: Ónodi Mónika

gwini

Ja, eszembe jutott 1 kérdés. Nektek is van már előtejetek??? Nekem nagyon-nagyon sok van. Nagyon fáj a mellem. Az első terhességem alatt is rengeteg előtejem volt, mikor megszűltem utána pedig rengeteg tejem volt. Azt sem tudtam, hogy mit tegyek annyi tejjel....
bluebox

üdv bluebox!
nekem nincs előtejem, de h megnyomom a mellbimbómat, átlátszó folyadék szivárog.azzal semmi gond, ugye?

Kép
Kép
eyi

bluebox!! Szia! Nagyon jo csapat van itt. Sőt,van egy táblázat amit GIGI kezel,szerkeszt ügyesen,és ott mindenki megtalálhato,név,kor,hol szűl,várhato idő,gyermekei száma,és a születendő gyermek neme,neve. Giginek ezeket az adatokat átküldöd te is rajta leszel a táblázaton. De nézz vissza,és láthatod milyen jo kis táblázat. :D :D
Azt hiszem most nagyon el van foglalva Gigi.

Kata&Milán

oszman777

Szia Eyi!
Nincs vele semmi gond. Ez a természetes:) 3 hete még én is ott tartottam.
bluebox

Szia Bluebox!
üdv itt,még én is csak 1-2 hete vagyok itt,persze elötte is olvasgattam!De nagyon jó,hogy olyanokkal tudsz beszélni,akik hasonló korú kismamák!

Nekem 1 hónapja volt egy kis előtej,azóta semmi,csak nagyon kivan száradva a mellbimbóm....

OSZAMA!
most bevallok valamit...tegnap is néztem harisnyát,tök édi szines csíkos,400 ft volt,de ott hagytam... :lol:
és este apa megjegyezte,hogy igazán elhozhattam volna.... :lol:

persze nem 56-osat vettem volna...
Vendég

Köszi az infót. Átküldöm az adatom, talán én is bekerülök a listába. Jó lenne valahova tartozni, mert nagyon szar így, hogy nem találom a helyem. Pedig minden rendben van körülöttem, csak nem akarom fárasztani feleslegesen a családom, barátaimat, hisz a legjobban úgyis csak Ti fogjátok megérteni, hogy épp mi az én szenvedésem, vagy éppen örömöm tárgya:)
Köszi
bluebox

Üdv. bluebox!
Kisfiad vagy kislányod lesz?Tudod már?

Csajok,gyorsan megkérdeztem a barinőmet (ő 6 hónapja szült),hogy szerinte vihetem-e a drágább papucsot.Azt mondja simán,ő is olyat vitt,meg sokan mások is.
Hálóinget meg köntöst már vettem,de még sokminden fog kelleni.
Én megnézem majd ezt a hasszorítót is.

Kép
melike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: